Home   Find A Pet    Forum   WAGazine   Medical   Classifieds   Store
|           

Go Back   PetFinder.my > PetFinder Lounge > Movies & TV

Movies & TV Discuss the latest movies, tv shows, and what turns you into a couch potato

Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 05-13-2009, 01:44 PM
June June is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Tmn Shamelin Perkasa-Kota Kinabalu
Posts: 6,004
Rep Power: 0
June is on a distinguished road
Default X-Men Origins: Wolverine

Last nite went to watch X-Men Origins: Wolverine movie. The movie was good.I'm satisfied with the overall story.

However, I think the media is exaggarating abt the supporting character in this movie. Gambit,especially. He only appeared towards the end of the movie.Maybe 40 minutes before the movie end but not much scene for him though.

After this must watch Star Trek, Push, I Love You, Man, Angel & Demon, 17 Again, Transformers.huhuhuhu!!!! so many must watch movies
Reply With Quote
  #2  
Old 05-13-2009, 01:57 PM
nik_tropicana's Avatar
nik_tropicana nik_tropicana is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 1,146
Rep Power: 11
nik_tropicana is on a distinguished road
Default Re: X-Men Origins: Wolverine

kak june bru tgk last night?..xpe2..tapi bahang kehangatan crite nie da kureng ckit la kot klu nak dibandingkn 2 minggu lepas..hehehehe..
x-men kali nie mmg best (tapi mmber ofis kata x-men 3 lagi best)...suka tgk crite neh sbb dier highlight kat logan (wolverine) ngan victor (sabretooth)..
saya yg x tau asal usul mamat logan nie pun da tau da dari A-Z..

tapi mcm kak june ckp, byk watak dier selit ckit2 jer...gambit tuh dier muncul skjap jer..tapi pas neh nak tggu transformers plak..cam menarik jerr..
__________________
Reply With Quote
  #3  
Old 05-13-2009, 02:02 PM
June June is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Tmn Shamelin Perkasa-Kota Kinabalu
Posts: 6,004
Rep Power: 0
June is on a distinguished road
Default X-Men Origins: Wolverine

hahahahah!!biasalah.org tua mcm akak ni tak suka tgk rebut2 mcm korang muda. akak suka tgk bila panggung kurang orang. rimas klu ramai2 dgn org2 yg tak sekolah cakap kat tepon,cakap kuat2 lak tu

cite ni mmg bestlah Nik.suami akak pun suka.skrg baru akak faham kenapa masa mula2 X-Men dulu tu si Logan mcm tak ingat masa lalu dia. dlm cite X-Men semalam tu ko perasan tak watak2 Cyclops,Storm mula durang tunjuk sikit2?? mula2 akak tak dpt tangkap,lama2 baru faham. eh,ada ke X-Men 3?? heheheh!! nampak sgt ketinggalalan zaman ni.

tulah pasal Nik.tak puas ati sebab dlm media kat mana2 suma kecoh pasal watak Gambit,Agent Zero dan ada 2 lg tu akak tak ingat nama dia.tup tup sikit je scene durang heboh bukan tp habuk pun takde.ini typical media punya kerja.

akak dah list apa wayang nak tgk ni.huh!!! mmg bestlah bulan ni.movie month.Angel & Demon pun bagus gak Nik.

Quote:
Originally Posted by nik_tropicana View Post
kak june bru tgk last night?..xpe2..tapi bahang kehangatan crite nie da kureng ckit la kot klu nak dibandingkn 2 minggu lepas..hehehehe..
x-men kali nie mmg best (tapi mmber ofis kata x-men 3 lagi best)...suka tgk crite neh sbb dier highlight kat logan (wolverine) ngan victor (sabretooth)..
saya yg x tau asal usul mamat logan nie pun da tau da dari A-Z..

tapi mcm kak june ckp, byk watak dier selit ckit2 jer...gambit tuh dier muncul skjap jer..tapi pas neh nak tggu transformers plak..cam menarik jerr..
Reply With Quote
  #4  
Old 05-13-2009, 02:04 PM
nastygurlz's Avatar
nastygurlz nastygurlz is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Apr 2009
Location: damansara
Posts: 544
Rep Power: 9
nastygurlz is on a distinguished road
Default Re: X-Men Origins: Wolverine

mmg besh citer ni..1st day kuar sy dh g tgk..(mmg gle tgk movie sbnr nyer )
tp ade ckit tk puas ati sbb dorang tkde bgtau cmne logan dgn victor ni dpt genetic mutan tu..
citer star trek pun ok gak..ade byk action..skang ni tgh tggu citer angel & demon plak kuar..
Reply With Quote
  #5  
Old 05-13-2009, 02:15 PM
sandy's Avatar
sandy sandy is offline
Animal Lover
 
Join Date: May 2009
Location: Sunway
Posts: 41
Rep Power: 0
sandy is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to sandy
Default Re: X-Men Origins: Wolverine

tak tgk kat wyg...tgk kat umah je...tgk cd tp yg klakar tu cite yg tak siap lagi...hehehhe...nmpk tali2 nye berjuraian..hahahahha
Reply With Quote
  #6  
Old 05-13-2009, 02:29 PM
nik_tropicana's Avatar
nik_tropicana nik_tropicana is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 1,146
Rep Power: 11
nik_tropicana is on a distinguished road
Default Re: X-Men Origins: Wolverine

Quote:
Originally Posted by June View Post
hahahahah!!biasalah.org tua mcm akak ni tak suka tgk rebut2 mcm korang muda. akak suka tgk bila panggung kurang orang. rimas klu ramai2 dgn org2 yg tak sekolah cakap kat tepon,cakap kuat2 lak tu

cite ni mmg bestlah Nik.suami akak pun suka.skrg baru akak faham kenapa masa mula2 X-Men dulu tu si Logan mcm tak ingat masa lalu dia. dlm cite X-Men semalam tu ko perasan tak watak2 Cyclops,Storm mula durang tunjuk sikit2?? mula2 akak tak dpt tangkap,lama2 baru faham. eh,ada ke X-Men 3?? heheheh!! nampak sgt ketinggalalan zaman ni.

tulah pasal Nik.tak puas ati sebab dlm media kat mana2 suma kecoh pasal watak Gambit,Agent Zero dan ada 2 lg tu akak tak ingat nama dia.tup tup sikit je scene durang heboh bukan tp habuk pun takde.ini typical media punya kerja.

akak dah list apa wayang nak tgk ni.huh!!! mmg bestlah bulan ni.movie month.Angel & Demon pun bagus gak Nik.
watak dier kebanyakkan cam cameo jer..cyclop ade..storm ade ke kak june?x prasan plak...tapi yg bestnyer watak made (yg main terer men pedang)..watak cam budak baik jer..tapi dier kne tranform jadi deadpool..cian..

Quote:
Originally Posted by sandy View Post
tak tgk kat wyg...tgk kat umah je...tgk cd tp yg klakar tu cite yg tak siap lagi...hehehhe...nmpk tali2 nye berjuraian..hahahahha
kak siti tgk cerita x-men x siap?ade ker..dlu dgr ade pirate da wat copy crite xmen x siap..btol la kot romuors tuh sbb kak siti da tgk cd tuh
__________________
Reply With Quote
  #7  
Old 05-13-2009, 02:33 PM
sandy's Avatar
sandy sandy is offline
Animal Lover
 
Join Date: May 2009
Location: Sunway
Posts: 41
Rep Power: 0
sandy is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to sandy
Default Re: X-Men Origins: Wolverine

a'ah..diorang ade mention ms intebiu la..yg cd tak siap tu di curi...huhuhuhu...kire kalu tgk tu ade part yg komputer yg buat la...hampeh je...
Reply With Quote
  #8  
Old 05-13-2009, 05:20 PM
abgraldo abgraldo is offline
Banned
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 1,931
Rep Power: 0
abgraldo is an unknown quantity at this point
Default Re: X-Men Origins: Wolverine

Alahai... Pakcu pun sebenonyer gile / kaki wayang gak. Masa zaman2 muder2 dulu...(28+yo), penah ler tgk kartun Lion King sampai 7 kali, Aladdin 7 kali, Titanic 8 kali, X Men 4 kali, LOTR belas2 kali... hmm. Sekarang nih banyaknyer dah terlepas.... nak tgk dvd pun dah tak sempat. Tapi, Pakcu tekad nak tgk X-Men Volverine n Angels n Demon. Ada sapa2 nak teman Pakcu tak? Pakcu belanjer....hehehe
Reply With Quote
  #9  
Old 05-13-2009, 06:37 PM
BabyZee's Avatar
BabyZee BabyZee is offline
.:: Baby, I dig you! ::.
 
Join Date: Jul 2008
Location: Subang Jaya, Selangor, Malaysia, World of Animal Lurve...
Posts: 1,868
Rep Power: 11
BabyZee is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to BabyZee
Default Re: X-Men Origins: Wolverine

Quote:
Originally Posted by abgraldo View Post
Alahai... Pakcu pun sebenonyer gile / kaki wayang gak. Masa zaman2 muder2 dulu...(28+yo), penah ler tgk kartun Lion King sampai 7 kali, Aladdin 7 kali, Titanic 8 kali, X Men 4 kali, LOTR belas2 kali... hmm. Sekarang nih banyaknyer dah terlepas.... nak tgk dvd pun dah tak sempat. Tapi, Pakcu tekad nak tgk X-Men Volverine n Angels n Demon. Ada sapa2 nak teman Pakcu tak? Pakcu belanjer....hehehe
Bila dengar ada orang nak blanja ni cepat je Zee dengar ni.....
Tapi Zee pun dah tengok citer ni tapi dari dvd cetak rompak yang tak siap cite lagi la..samala dengan forumer sini yang tersilap beli...huhuhu...

FYI, Zee rasa Transformers 2 dijamin best punyala! X-Men pun pandang sebelah mata ja...
Ni pada Zee la..jangan marah.....
__________________
" Bad things happen. Trust that good things happen, too.
Sometimes you’ve just got to close your eyes, hold on tight and believe. "
Reply With Quote
  #10  
Old 05-13-2009, 06:54 PM
abgraldo abgraldo is offline
Banned
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 1,931
Rep Power: 0
abgraldo is an unknown quantity at this point
Default Re: X-Men Origins: Wolverine

Quote:
Originally Posted by BabyZee View Post
Bila dengar ada orang nak blanja ni cepat je Zee dengar ni.....
Tapi Zee pun dah tengok citer ni tapi dari dvd cetak rompak yang tak siap cite lagi la..samala dengan forumer sini yang tersilap beli...huhuhu...

FYI, Zee rasa Transformers 2 dijamin best punyala! X-Men pun pandang sebelah mata ja...
Ni pada Zee la..jangan marah.....
K. tambah satu lagi transformers....hehehe. Bila kita nak gi tgk zee?...hehe, abgbotak tak marah ker...
Reply With Quote
  #11  
Old 05-13-2009, 07:00 PM
June June is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Tmn Shamelin Perkasa-Kota Kinabalu
Posts: 6,004
Rep Power: 0
June is on a distinguished road
Default X-Men Origins: Wolverine

WAh!!! Pakcu.saya ni taik wayang gak.klu Pakcu belanja lg best.heheheh!! Jom tgk Angels & Demons next week?? nak tak??

Quote:
Originally Posted by abgraldo View Post
Alahai... Pakcu pun sebenonyer gile / kaki wayang gak. Masa zaman2 muder2 dulu...(28+yo), penah ler tgk kartun Lion King sampai 7 kali, Aladdin 7 kali, Titanic 8 kali, X Men 4 kali, LOTR belas2 kali... hmm. Sekarang nih banyaknyer dah terlepas.... nak tgk dvd pun dah tak sempat. Tapi, Pakcu tekad nak tgk X-Men Volverine n Angels n Demon. Ada sapa2 nak teman Pakcu tak? Pakcu belanjer....hehehe
Reply With Quote
  #12  
Old 05-14-2009, 08:30 AM
sandy's Avatar
sandy sandy is offline
Animal Lover
 
Join Date: May 2009
Location: Sunway
Posts: 41
Rep Power: 0
sandy is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to sandy
Default Re: X-Men Origins: Wolverine

heeheheh...Transformers, Harry Potter yg last pun sy tggu...tak sbr rsnya...jumaat ni pegi tgk wyg ngan hubby sy sempena bufday dia...tgk Angels and Demons...teruja sgt...dulu2 bc novel nye je...skrg tgk btul2...heheehhe...sape nk join jom la...kul 9.10mlm di Sunway Pyramid...hehehehe
Reply With Quote
  #13  
Old 05-14-2009, 08:39 AM
nik_tropicana's Avatar
nik_tropicana nik_tropicana is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 1,146
Rep Power: 11
nik_tropicana is on a distinguished road
Default Re: X-Men Origins: Wolverine

yelah..
lupa plak ade harry potter..
kiranya skrg ade 3 crite yg ditunggu..
-tranformers
-harry potter
-terminator (asta la vista bebeh)
__________________
Reply With Quote
  #14  
Old 05-14-2009, 09:57 AM
sandy's Avatar
sandy sandy is offline
Animal Lover
 
Join Date: May 2009
Location: Sunway
Posts: 41
Rep Power: 0
sandy is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to sandy
Default Re: X-Men Origins: Wolverine

heheheh...selamat la menonton bagi sesiapa yg belum tonton...tp for me Transformers is the best...cite Wolverine ni agak slow bagi saya...
Reply With Quote
  #15  
Old 05-14-2009, 11:24 PM
eclipse eclipse is offline
Animal Lover
 
Join Date: Apr 2009
Posts: 12
Rep Power: 0
eclipse is an unknown quantity at this point
Default Re: X-Men Origins: Wolverine

It's summer and we'll have plenty blockbusters for us to spend our time in the cinema! :)
Reply With Quote
  #16  
Old 05-15-2009, 12:03 AM
June June is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Tmn Shamelin Perkasa-Kota Kinabalu
Posts: 6,004
Rep Power: 0
June is on a distinguished road
Default X-Men Origins: Wolverine

Yup!! every summer I will standby $$$ to watch my favourite movies. Once, I spend 6 hours watching 3 movies back to back I was alone,took 1day leave. In and out of 3 different theatre in same venue (KLCC )

Quote:
Originally Posted by eclipse View Post
It's summer and we'll have plenty blockbusters for us to spend our time in the cinema! :)
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump


All times are GMT +8. The time now is 08:43 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
 

Main Site
Home
Sign Up
Find A Pet
About PetFinder.my
Terms & Conditions
Link To Us
Contact Us
Facilities
Discussion Forum
Medical Fund
Central News Portal
Visual Map
Knowledge Library
Microchip Directory
FurryCards
Directory
Mobile
iPhone & iPod App
Android App
BlackBerry App
Mobile Website

Social Media
Facebook
Twitter
Others
Advertising
Events
Ambassador
Members
Discussions
Blacklists & Scams



Copyright © PetFinder.my, 2008 - 2018. All rights reserved.