Home   Find A Pet    Forum   WAGazine   Medical   Classifieds   Store
|           

Go Back   PetFinder.my > The Animal Corner > Cats & Kittens > Training & Behavioral Issues

Training & Behavioral Issues Does your cat have an attitude, or just simply refuses to listen to you? Share it with your peers here and learn more about a cat's behavior and training methods

Reply
 
Thread Tools
  #81  
Old 09-24-2011, 07:46 PM
azremy azremy is offline
Animal Lover
 
Join Date: Oct 2010
Posts: 3
Rep Power: 0
azremy is on a distinguished road
Default Re: macam mane nak train cat litter...

senang jo..buat permulaan kena monitor dia,,bila seseorang menjaga kucing sama juga mcm jaga anak..bole tau anak tu nk berak ker,kencing ker..sama gak macam kucing..selalu perhatikan gelagat dia.kalu nampak dia tercium sana sini cpt cpt letak kt pasir tu..buat dlm sminggu.lagi lama lagi bagus.lama lama kucing tu melabur kt ctu sendiri.kucing ni ada yg cpt pandai dan ada yg bebal ckit he he
Reply With Quote
  #82  
Old 10-06-2011, 07:28 AM
nani nani is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Nov 2009
Location: Kajang
Posts: 120
Rep Power: 9
nani is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to nani Send a message via Skype™ to nani
Default Re: macam mane nak train cat litter...

Hmm.. saya ade 1 kucing besar 3 ekor anak die.. skang ni problem die.. kucing saya ni kencing merate2 >.<... dulu ok.. kencing dalam litter box tu... tapi skang ni x taw la.. ade sekor da start buat perangai.. mak die pown 2 x 5 je.. dulu x camne.. da lme2... ish geram sangat2... sbb yer.. yg jadi mangse mak.. haha [duduk dengan family] kencing atas tempat kain... atas tilam.. penyodok sampah.. da malas ke ataw terlampau manja? so how to handle dis otai2...?... ni fam sume da pakat nk halau meke ni.. jgn duduk dalam umah.. sian die.. adui tapi yg kelakar yer.. bile kurung dalam sangkar.. dulu letak dalam, then ats sbb tertentu letak pulak luar umah tapi mlm letak kain elok2... but then ayah yang tukang lepas kan diorg..yela.. meke buat muke comel je.. im kinda lost rite now
Reply With Quote
  #83  
Old 10-06-2011, 09:00 AM
rihazmuhammad's Avatar
rihazmuhammad rihazmuhammad is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2011
Posts: 30
Rep Power: 0
rihazmuhammad is on a distinguished road
Default Re: macam mane nak train cat litter...

Quote:
Originally Posted by nani View Post
Hmm.. saya ade 1 kucing besar 3 ekor anak die.. skang ni problem die.. kucing saya ni kencing merate2 >.<... dulu ok.. kencing dalam litter box tu... tapi skang ni x taw la.. ade sekor da start buat perangai.. mak die pown 2 x 5 je.. dulu x camne.. da lme2... ish geram sangat2... sbb yer.. yg jadi mangse mak.. haha [duduk dengan family] kencing atas tempat kain... atas tilam.. penyodok sampah.. da malas ke ataw terlampau manja? so how to handle dis otai2...?... ni fam sume da pakat nk halau meke ni.. jgn duduk dalam umah.. sian die.. adui tapi yg kelakar yer.. bile kurung dalam sangkar.. dulu letak dalam, then ats sbb tertentu letak pulak luar umah tapi mlm letak kain elok2... but then ayah yang tukang lepas kan diorg..yela.. meke buat muke comel je.. im kinda lost rite now
hi... just nak bagi pandangan ( belum tentu menjadi sebab tak tau punca utamanya) rasanya bila bilangan kucing dah bertambah, dan si ibu tidak lagi menjaga anaknya, ibu kucing dah mula mengasingkan diri dari anaknya ( bukan pergi jauh- jauh tapi nak privesi sikit) cuba asingkan litter box. buat dua kotak ker.. tiga kotak ker.. bagi kucing tu pilihan... tempat- tempat yang dia pernah kencing bersihkan dan spray dengan sesuatu macam ridset ker bagi hilang bau.
Reply With Quote
  #84  
Old 10-06-2011, 02:00 PM
sashajib sashajib is offline
Animal Lover
 
Join Date: Oct 2011
Posts: 7
Rep Power: 0
sashajib is on a distinguished road
Default Blacwood

leh x kengkawan tolong saya...saya beli produk BLACKWOOD...saya nak tau,bentuk makanan tu lain2 ke sama je?pasal saya takut org yg jual tu tipu,,,pasal bekas blackwood tu xseal,takut diorg tukar brand lain nak untung xnk rugi,,,,just tanya,,,blackwood adult saya bentuknya 3 segi,,,ada ke blackwood adult bulat ke?lonjong ke?
Reply With Quote
  #85  
Old 10-06-2011, 10:41 PM
azremy azremy is offline
Animal Lover
 
Join Date: Oct 2010
Posts: 3
Rep Power: 0
azremy is on a distinguished road
Default Re: macam mane nak train cat litter...

ha ha..abg pun penah kena..kalu kucing biasa letak luar jer.kalu mahal kurung dlm sangkar lama ckir..kasi ajar.bila kuar dia insaf le
Reply With Quote
  #86  
Old 10-07-2011, 11:11 AM
rihazmuhammad's Avatar
rihazmuhammad rihazmuhammad is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2011
Posts: 30
Rep Power: 0
rihazmuhammad is on a distinguished road
Default Re: Blacwood

Quote:
Originally Posted by sashajib View Post
leh x kengkawan tolong saya...saya beli produk BLACKWOOD...saya nak tau,bentuk makanan tu lain2 ke sama je?pasal saya takut org yg jual tu tipu,,,pasal bekas blackwood tu xseal,takut diorg tukar brand lain nak untung xnk rugi,,,,just tanya,,,blackwood adult saya bentuknya 3 segi,,,ada ke blackwood adult bulat ke?lonjong ke?
blackwood adult bentuk tiga segi. kalau tak silap ada lubang kat tengah.
Reply With Quote
  #87  
Old 10-08-2011, 01:21 AM
nani nani is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Nov 2009
Location: Kajang
Posts: 120
Rep Power: 9
nani is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to nani Send a message via Skype™ to nani
Default Re: macam mane nak train cat litter...

Quote:
Originally Posted by rihazmuhammad View Post
hi... just nak bagi pandangan ( belum tentu menjadi sebab tak tau punca utamanya) rasanya bila bilangan kucing dah bertambah, dan si ibu tidak lagi menjaga anaknya, ibu kucing dah mula mengasingkan diri dari anaknya ( bukan pergi jauh- jauh tapi nak privesi sikit) cuba asingkan litter box. buat dua kotak ker.. tiga kotak ker.. bagi kucing tu pilihan... tempat- tempat yang dia pernah kencing bersihkan dan spray dengan sesuatu macam ridset ker bagi hilang bau.

Hurm.. Maybe btul la kowt.. x taw la.. but now.. saya try letakkan ibu ye dalam sangkar.. sbb yer... xde litter box lain n if letak kat tmpat yg lain pon.. tkut anak die still gunakan litter box mak die.. same je kan.. so now.. better like this... maybe ni sbg denda.. hehehe.....
Reply With Quote
  #88  
Old 10-08-2011, 03:09 PM
rihazmuhammad's Avatar
rihazmuhammad rihazmuhammad is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2011
Posts: 30
Rep Power: 0
rihazmuhammad is on a distinguished road
Default Re: macam mane nak train cat litter...

Quote:
Originally Posted by nani View Post
Hurm.. Maybe btul la kowt.. x taw la.. but now.. saya try letakkan ibu ye dalam sangkar.. sbb yer... xde litter box lain n if letak kat tmpat yg lain pon.. tkut anak die still gunakan litter box mak die.. same je kan.. so now.. better like this... maybe ni sbg denda.. hehehe.....
apa2 pun semoga berjaya.
__________________
Snipe,Scrate,Shiro,Snipie,Ai Manja
Reply With Quote
  #89  
Old 10-05-2012, 11:27 AM
fetty fetty is offline
Animal Lover
 
Join Date: Sep 2012
Location: kuala lumpur
Posts: 3
Rep Power: 0
fetty is on a distinguished road
Default Re: macam mane nak train cat litter...

nice topik :) saya ade beli sekor persian kitten sbln lps , comel n gebu . for a first day dia kt umh baru , baik sgt2 . dlm smggu , dia dh pandai pee n poo kt pasir , flavour lemon lg tu . n 1day , saya balik kje tgk dia mcm xlarat , breathing dia kuat sgt , mika demam :( bwk g klinik , mam ubat n after 2day , mika dh sihat alhamdulillah (caj smpai seratus lbeh kalo x sihat gk xtau la) huhu . and ...... since dia dh sihat , dia jd pelupa plak , pee n poo merata . adoiiii , whats wrong with u mika ??????? nk tau ape saya wat ? tekan2 muka dia kt najis , tau plak dia nk mngelak , busuk la konon , ade plak akal dia . haish ! plsss mika , jgn jd malas n pngotor bole x ? sian la kt mama ni , uhuk !
Reply With Quote
  #90  
Old 11-03-2012, 09:21 PM
ayuazami ayuazami is offline
Animal Lover
 
Join Date: Nov 2012
Location: Shah Alam
Posts: 41
Rep Power: 0
ayuazami is on a distinguished road
Question Re: macam mane nak train cat litter...

Saya pon ada masalah macam tu jugak. tapi yang bezanya, saya kena jaga 5 ekor anak kucing saya. maknye boleh je poo kat pasir die, tapi yang anak die 5 ekor ni, boleh pulak poo & pee kat dalam bilik saya. siap dah letak 1 bekas pasir yang kecik kat dalam bilik pon, dia still poo kat tempat yang dieorang selalu poo. lagipon dieorang ni baru umur 1 bulan lebih, kalau boleh nak train dari kecik lah, senang sikit..

sekarang ni, pendapat korang, apa yang patut saya buat? sebab dah blank dah.. dulu time jaga mak die ni, senang je sebab seekor, ni dapat anak terus 5 ekor. tu yang jadi payah tuu..

help please !!
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
World's Best Cat Litter - Where to buy? lynielime Pet Products 66 05-24-2013 01:59 AM
macam mane nak kurangkan hyperactif kucing? Bond_mie Training & Behavioral Issues 97 05-14-2010 05:01 PM
Macam mana nak bg meow gemok?? booboo Cats & Kittens 84 03-08-2010 05:05 PM
Litter Box For Sale June Pet Products 59 12-17-2008 05:36 PM
Cat Litter and Cat Boxes lynielime Cats & Kittens 9 11-18-2008 05:23 PM


All times are GMT +8. The time now is 08:00 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
 

Main Site
Home
Sign Up
Find A Pet
About PetFinder.my
Terms & Conditions
Link To Us
Contact Us
Facilities
Discussion Forum
Medical Fund
Central News Portal
Visual Map
Knowledge Library
Microchip Directory
FurryCards
Directory
Mobile
iPhone & iPod App
Android App
BlackBerry App
Mobile Website

Social Media
Facebook
Twitter
Others
Advertising
Events
Ambassador
Members
Discussions
Blacklists & Scams



Copyright © PetFinder.my, 2008 - 2018. All rights reserved.