Home   Find A Pet    Forum   WAGazine   Medical   Classifieds   Store
|           

Go Back   PetFinder.my > PetFinder Lounge > Food & Recipes > Recipes

Reply
 
Thread Tools
  #181  
Old 09-01-2009, 09:01 AM
adamyala's Avatar
adamyala adamyala is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Sep 2008
Location: damansara
Posts: 2,597
Rep Power: 12
adamyala is on a distinguished road
Default Re: Kuih Raya.....

Quote:
Originally Posted by hashimi View Post
ooo...ni la kak zai....
zai...zai...zai....zai...(mcm lgu 60'an tu)...
ha'ah..shimi
lagu nyanyian arwah M Sharif dari kumpulan The Zurah
eh..!! mana shimi tau ?
kan ke lom lahir lagi masa tu ?
Reply With Quote
  #182  
Old 09-01-2009, 09:05 AM
hashimi's Avatar
hashimi hashimi is offline
Pencinta Haiwan
 
Join Date: Jun 2009
Location: Alor Star
Posts: 576
Rep Power: 9
hashimi is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to hashimi
Default Re: Kuih Raya.....

Quote:
Originally Posted by adamyala View Post
ha'ah..shimi
lagu nyanyian arwah M Sharif dari kumpulan The Zurah
eh..!! mana shimi tau ?
kan ke lom lahir lagi masa tu ?
mmg lgu lma tu., shimi pun x der lg..
tp dgr dlm sinar.fm jer...hehehehehe...
skali skala lyn evergreen....
__________________
"Animal are not our whole life, but they make our lives whole."
Reply With Quote
  #183  
Old 09-02-2009, 07:33 AM
cookies4bulat's Avatar
cookies4bulat cookies4bulat is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2009
Location: KL
Posts: 809
Rep Power: 9
cookies4bulat is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to cookies4bulat
Default Re: Kuih Raya.....

selalunye tahun2 lepas beli je coz bz belajar,so dis year buat sendiri. nak buat pon tak bnyk, dlm 5 6 jenis jenis kot,macadamia chocolatechip,conflakes chocolate,peanutbutter cookies,almond coconut cookies,tart strawberry, n last but not least almond london versi white chocolate.n kalu kesempatan nak buat chocolate kurma (ces!bnyk btol mende teringin nak buat sempat ke nih??!)nih pic macadamia chocolate chip. bnyk lagik gmbr cookies akan menyusul tunggu....

Reply With Quote
  #184  
Old 09-02-2009, 07:53 AM
hashimi's Avatar
hashimi hashimi is offline
Pencinta Haiwan
 
Join Date: Jun 2009
Location: Alor Star
Posts: 576
Rep Power: 9
hashimi is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to hashimi
Default Re: Kuih Raya.....

Quote:
Originally Posted by cookies4bulat View Post
selalunye tahun2 lepas beli je coz bz belajar,so dis year buat sendiri. nak buat pon tak bnyk, dlm 5 6 jenis jenis kot,macadamia chocolatechip,conflakes chocolate,peanutbutter cookies,almond coconut cookies,tart strawberry, n last but not least almond london versi white chocolate.n kalu kesempatan nak buat chocolate kurma (ces!bnyk btol mende teringin nak buat sempat ke nih??!)nih pic macadamia chocolate chip. bnyk lagik gmbr cookies akan menyusul tunggu....

wah, 5-6 jenis kak cookie kata x byk lg??
zman skrg 5-6 jnis kira byk la tu, mklum la zmn skrg org sumer struggle ngan masa. jd 5-6 jnis mmg byk.....
boley la g raya umah kak cookiemonster ya....
__________________
"Animal are not our whole life, but they make our lives whole."
Reply With Quote
  #185  
Old 09-02-2009, 07:58 AM
cookies4bulat's Avatar
cookies4bulat cookies4bulat is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2009
Location: KL
Posts: 809
Rep Power: 9
cookies4bulat is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to cookies4bulat
Default Re: Kuih Raya.....

Quote:
Originally Posted by hashimi View Post
wah, 5-6 jenis kak cookie kata x byk lg??
zman skrg 5-6 jnis kira byk la tu, mklum la zmn skrg org sumer struggle ngan masa. jd 5-6 jnis mmg byk.....
boley la g raya umah kak cookiemonster ya....
buleh2 sila lah dtg..tahun nih pon quadruple celebration,raya,besday abah,cousin and me.bnyk lah mende2 manis dihidangkan nanti
Reply With Quote
  #186  
Old 09-02-2009, 08:09 AM
hashimi's Avatar
hashimi hashimi is offline
Pencinta Haiwan
 
Join Date: Jun 2009
Location: Alor Star
Posts: 576
Rep Power: 9
hashimi is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to hashimi
Default Re: Kuih Raya.....

Quote:
Originally Posted by cookies4bulat View Post
buleh2 sila lah dtg..tahun nih pon quadruple celebration,raya,besday abah,cousin and me.bnyk lah mende2 manis dihidangkan nanti
wah...leh celeb brthday lg... msti lg meriah nieyh....
__________________
"Animal are not our whole life, but they make our lives whole."
Reply With Quote
  #187  
Old 09-04-2009, 05:40 PM
June June is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Tmn Shamelin Perkasa-Kota Kinabalu
Posts: 6,004
Rep Power: 0
June is on a distinguished road
Default Kuih Raya.....

Huhuhuhu!! panasnya ati tak blh nak cakap.badigol punya mamat.td pergi pasar ramadhan beli kuih.gerai ni aku selalu gi gak.2 atau 3 kali seminggu.mmg awal2 tu dah nampak kekurang ajarnya budak2 yg jaga gerai tu. tp blh pendam,pendam je.nak lg bulan posa ni.

tp ari ni mmg kena sedas dgn aku.ada ke patut,dia kemas2 atap gerai durang,buang air dari bekas ujan tadi.pastu customer lalu lalang terkena buangan air tu kat badan/baju/seluar budak2 tu buat bodoh je.minta maaf pun takde. sekali aku nak masuk gerai tu dia tolak atap dan buang air tu kat bawah terkena aku.dgn baju & beg basah.aku pekik kuat,wei!! apa ni?? suma orang pandang.budak tu pun pandang buat bodoh je.aku jerit kat tokeh durang & kata "akak punya budak ni kurang ajar betul.dahlah buat benda camni kat customer,kata sorry pun takde.ni apa punya orang ni?? takde budi bahasa langsung".tokeh pun sengih2 je.sorry pun takde. terus aku kuar,tak jd beli.dgn sekuat ati aku cakap biar orang keliling dengar "saya takkan dtg lg ke gerai ni.apa punya melayu,takde budi bahasa.buat malu bangsa je'. terus cabut. padan muka durang. patutlah anak2 muda skrg semakin kurang ajar,yg tua bangka pun 2x 5 takde budi bahasa.berat bebenor nak minta maaf dgn customer atas kesalahan staff
Reply With Quote
  #188  
Old 09-04-2009, 08:03 PM
Yong Katana Ashica's Avatar
Yong Katana Ashica Yong Katana Ashica is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Jul 2009
Location: City Of Lights, kL
Posts: 332
Rep Power: 9
Yong Katana Ashica is on a distinguished road
Send a message via Skype™ to Yong Katana Ashica
Default Re: Kuih Raya.....

Quote:
Originally Posted by June View Post
Huhuhuhu!! panasnya ati tak blh nak cakap.badigol punya mamat.td pergi pasar ramadhan beli kuih.gerai ni aku selalu gi gak.2 atau 3 kali seminggu.mmg awal2 tu dah nampak kekurang ajarnya budak2 yg jaga gerai tu. tp blh pendam,pendam je.nak lg bulan posa ni.

tp ari ni mmg kena sedas dgn aku.ada ke patut,dia kemas2 atap gerai durang,buang air dari bekas ujan tadi.pastu customer lalu lalang terkena buangan air tu kat badan/baju/seluar budak2 tu buat bodoh je.minta maaf pun takde. sekali aku nak masuk gerai tu dia tolak atap dan buang air tu kat bawah terkena aku.dgn baju & beg basah.aku pekik kuat,wei!! apa ni?? suma orang pandang.budak tu pun pandang buat bodoh je.aku jerit kat tokeh durang & kata "akak punya budak ni kurang ajar betul.dahlah buat benda camni kat customer,kata sorry pun takde.ni apa punya orang ni?? takde budi bahasa langsung".tokeh pun sengih2 je.sorry pun takde. terus aku kuar,tak jd beli.dgn sekuat ati aku cakap biar orang keliling dengar "saya takkan dtg lg ke gerai ni.apa punya melayu,takde budi bahasa.buat malu bangsa je'. terus cabut. padan muka durang. patutlah anak2 muda skrg semakin kurang ajar,yg tua bangka pun 2x 5 takde budi bahasa.berat bebenor nak minta maaf dgn customer atas kesalahan staff
Aiyakkk. Sabar kak june.
__________________
mummy to Scott
http://beachstrawberry.blogspot.com/
Reply With Quote
  #189  
Old 09-15-2009, 11:36 AM
Yana's Avatar
Yana Yana is offline
Pets Lover
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 40
Rep Power: 0
Yana is on a distinguished road
Default Re: Kuih Raya.....

Teringat lemang dengan serunding..
Reply With Quote
  #190  
Old 09-15-2009, 01:19 PM
June June is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Tmn Shamelin Perkasa-Kota Kinabalu
Posts: 6,004
Rep Power: 0
June is on a distinguished road
Default Kuih Raya.....

Sob!!sob!! Ina,semalam lepas ko bg aku kek lapis tu,aku lepak kat KFC lg .tengah aku nak balik,ada seekor anak kucing dlm umur 2 bln,mengiau2 dgn suara sedih.aku bg dia kibbles yg ada dlm keta.rupa kitten tu sejibik mcm Peterpan masa kecik. ntah kemana ibu dia.puas kita org ronda seluruh kawasan tu cari ibu kucing.aku nak nangis kat sana juga rasanya. sedih betul.klu dia terpisah dgn ibu dia,camna dia nak cari makan kat situ??
Reply With Quote
  #191  
Old 09-15-2009, 02:31 PM
linda_gamble's Avatar
linda_gamble linda_gamble is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Mar 2009
Location: putrajaya
Posts: 1,056
Rep Power: 11
linda_gamble is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to linda_gamble
Default Re: Kuih Raya.....

lorrr...sedeynya kak june...
siannya kitten tue...
camner lah dier nak berdikari kalo mak dier tak der nak ajar..
adoyai...
Reply With Quote
  #192  
Old 09-17-2009, 09:29 PM
hashimi's Avatar
hashimi hashimi is offline
Pencinta Haiwan
 
Join Date: Jun 2009
Location: Alor Star
Posts: 576
Rep Power: 9
hashimi is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to hashimi
Default Re: Kuih Raya.....

yehaaaa........lg 2 ari lg masa untuk "MAKAN BANYAK BAYAR KURANG"....hehehe... xsabar nk g umah kerumah makan kueh raya, minum ribena, n collect duit....
__________________
"Animal are not our whole life, but they make our lives whole."
Reply With Quote
  #193  
Old 09-18-2009, 06:48 AM
cookies4bulat's Avatar
cookies4bulat cookies4bulat is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2009
Location: KL
Posts: 809
Rep Power: 9
cookies4bulat is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to cookies4bulat
Default Re: Kuih Raya.....

Quote:
Originally Posted by hashimi View Post
yehaaaa........lg 2 ari lg masa untuk "MAKAN BANYAK BAYAR KURANG"....hehehe... xsabar nk g umah kerumah makan kueh raya, minum ribena, n collect duit....
ribena sdp2!!tetiba terasa nak minum sirap selasih..sedapnye......
Reply With Quote
  #194  
Old 10-01-2009, 02:40 PM
rock's Avatar
rock rock is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2009
Location: di hati kamu
Posts: 655
Rep Power: 9
rock is on a distinguished road
Default Re: Kuih Raya.....

gambar kuih samprit tak de ke?
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
On the first day of Raya, my true love gave to me... cookie Cat TV and Photos 8 10-10-2008 08:17 AM
Hari Raya Gathering for Petfinder June Coffee Room 150 10-10-2008 01:39 AM
Hari Raya Wishes... Penghulu Coffee Room 119 10-09-2008 03:22 PM
Raya Wish For My Muslim brothers and sisters ashleywong Coffee Room 4 09-30-2008 09:42 AM
Selamat hari raya abgraldo Coffee Room 6 09-28-2008 10:40 PM


All times are GMT +8. The time now is 12:27 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
 

Main Site
Home
Sign Up
Find A Pet
About PetFinder.my
Terms & Conditions
Link To Us
Contact Us
Facilities
Discussion Forum
Medical Fund
Central News Portal
Visual Map
Knowledge Library
Microchip Directory
FurryCards
Directory
Mobile
iPhone & iPod App
Android App
BlackBerry App
Mobile Website

Social Media
Facebook
Twitter
Others
Advertising
Events
Ambassador
Members
Discussions
Blacklists & Scams



Copyright © PetFinder.my, 2008 - 2018. All rights reserved.