Home   Find A Pet    Forum   WAGazine   Medical   Classifieds   Store
|           

Go Back   PetFinder.my > PetFinder Lounge > Food & Recipes > Recipes

Reply
 
Thread Tools
  #21  
Old 07-27-2009, 04:34 PM
adamyala's Avatar
adamyala adamyala is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Sep 2008
Location: damansara
Posts: 2,597
Rep Power: 12
adamyala is on a distinguished road
Default Re: Kuih Raya.....

Quote:
Originally Posted by Yong Katana Ashica View Post
Sayu… hati ini makin sayup
Rindu… terkenangkan desa permai
Wajah ayah bonda bermain di mata
Mengajak ku pulang ke desa
Di hari bahagia hari raya

Lama kutunggu
Bertemu di pagi mulia
Namun tidak kesampaian
Airmata jatuh berlinangan

Kuingin berulang manisnya bersama
Menyambut hari bahgia
Jarak memisahkan rindu pertemuan
Bilakah hasrat jadi nyata

Duhai ayah bonda ampunkan anakanda
Tak dapat beraya bersama
Jauh dari mata dekat dalam jiwa
Teguh kasihku tidak berubah


sedihnya. raya ni yong keje
duduk la kat KL ni beraya dengan caspian and PC kat office ni..
nanti sape² yang ada buat lemang / rendang, hantar² la kat menara celcom ni.
sedihnye blom raya lagi tapi da dapat rasa mesti sayu je raya nih
mama, ayah..kakak mintak ampun tak dapat balik lagi taun ni
taun lepas pon tak sempat nak balik raya
wawawaaaaaaaa....
Reply With Quote
  #22  
Old 07-27-2009, 04:36 PM
Yong Katana Ashica's Avatar
Yong Katana Ashica Yong Katana Ashica is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Jul 2009
Location: City Of Lights, kL
Posts: 332
Rep Power: 10
Yong Katana Ashica is on a distinguished road
Send a message via Skype™ to Yong Katana Ashica
Default Re: Kuih Raya.....

Quote:
Originally Posted by adamyala View Post
wawawaaaaaaaa....
sedih taw. taun lepas, raya puasa and raya haji, dua² tak sempat jumpa family..taun lepas tak balik sebab ada event kat college. taun ni dah keje
__________________
mummy to Scott
http://beachstrawberry.blogspot.com/
Reply With Quote
  #23  
Old 07-27-2009, 04:37 PM
nastygurlz's Avatar
nastygurlz nastygurlz is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Apr 2009
Location: damansara
Posts: 544
Rep Power: 10
nastygurlz is on a distinguished road
Default Re: Kuih Raya.....

Quote:
Originally Posted by Yong Katana Ashica View Post
Sayu… hati ini makin sayup
Rindu… terkenangkan desa permai
Wajah ayah bonda bermain di mata
Mengajak ku pulang ke desa
Di hari bahagia hari raya

Lama kutunggu
Bertemu di pagi mulia
Namun tidak kesampaian
Airmata jatuh berlinangan

Kuingin berulang manisnya bersama
Menyambut hari bahgia
Jarak memisahkan rindu pertemuan
Bilakah hasrat jadi nyata

Duhai ayah bonda ampunkan anakanda
Tak dapat beraya bersama
Jauh dari mata dekat dalam jiwa
Teguh kasihku tidak berubah


sedihnya. raya ni yong keje
duduk la kat KL ni beraya dengan caspian and PC kat office ni..
nanti sape² yang ada buat lemang / rendang, hantar² la kat menara celcom ni.
sedihnye blom raya lagi tapi da dapat rasa mesti sayu je raya nih
mama, ayah..kakak mintak ampun tak dapat balik lagi taun ni
taun lepas pon tak sempat nak balik raya
alololo..sedih nyer..
yong dtg la raye kt umh kite..kite pun tk blik kg thn ni..
__________________
Reply With Quote
  #24  
Old 07-27-2009, 04:37 PM
hatemetoday's Avatar
hatemetoday hatemetoday is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Location: Lumayan, Tasik Permaisuri
Posts: 1,155
Rep Power: 12
hatemetoday is on a distinguished road
Default Re: Kuih Raya.....

Quote:
Originally Posted by Yong Katana Ashica View Post
[I][COLOR="Red"]Sayu… hati ini makin
sedihnya. raya ni yong keje
duduk la kat KL ni beraya dengan caspian and PC kat office ni..
nanti sape² yang ada buat lemang / rendang, hantar² la kat menara celcom ni.
sedihnye blom raya lagi tapi da dapat rasa mesti sayu je raya nih
mama, ayah..kakak mintak ampun tak dapat balik lagi taun ni
taun lepas pon tak sempat nak balik raya

rilek arr yong..tatau g mana..meh le singgah umah aku...aku pon tahon ni kat kl jek..tahon lps aku dah pulun 2 minggu coti...tahon ni aku kena beri laluan pada oang lain....aku pon lps semayang raya ..nanti aku mula la carik bantal sbb ape dah lah selalunye sedara mara dtg nak dkt malam2 ..so pepagi tu aku naik menguap le membalas balik semalaman yg aku tak tido tlg mak buat itu ini...entah ade ke ijak sesi kacau rendang tok di malam raya cam selalu..mak aku dah tak brape sihat ...harap2 semua okeh..takpe ..takde rendang pon tak pe..janji seme ahli kuarga aku ade tahon nih tu yg penting...
__________________
Meekee.Boy.Itam.Amad.Acap.Milo.Mimi
Reply With Quote
  #25  
Old 07-27-2009, 04:40 PM
Yong Katana Ashica's Avatar
Yong Katana Ashica Yong Katana Ashica is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Jul 2009
Location: City Of Lights, kL
Posts: 332
Rep Power: 10
Yong Katana Ashica is on a distinguished road
Send a message via Skype™ to Yong Katana Ashica
Default Re: Kuih Raya.....

Quote:
Originally Posted by nastygurlz View Post
alololo..sedih nyer..
yong dtg la raye kt umh kite..kite pun tk blik kg thn ni..

sobb..soob...kita ni dah laa anak manja mama & ayah.. umah kat mana kak.
__________________
mummy to Scott
http://beachstrawberry.blogspot.com/
Reply With Quote
  #26  
Old 07-27-2009, 04:40 PM
hatemetoday's Avatar
hatemetoday hatemetoday is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Location: Lumayan, Tasik Permaisuri
Posts: 1,155
Rep Power: 12
hatemetoday is on a distinguished road
Default Re: Kuih Raya.....

Quote:
Originally Posted by June View Post
tau takpe.ini harga mahal sebag kerja remeh woh!! klu pakai tgn akak yg buat mesti tak jadi sebab tgn tak seni.heheheheh!! kena org yg berseni tangan buat ni.the art work very refine omputeh kata.

Ina, ko emaillah aku gambar & harga tiap corak.aku nak orderlah tahun ni.nak kasih kat mentua aku.
hahahha...aku meniaga yg mil aku buat jek june..seme normal layered..harga pon sedang2 jek...yg pattern2 tak amek oder...yg itu takot tak buat sale aku kat sini...nanti oang tecekik dgr harga...tapi kalo target aku yg duduk kat bkt tunku ka...belah2 shah alam yg umah sebuah2 tu boleh kot..wakakkakkaka..sori june
__________________
Meekee.Boy.Itam.Amad.Acap.Milo.Mimi
Reply With Quote
  #27  
Old 07-27-2009, 04:42 PM
Yong Katana Ashica's Avatar
Yong Katana Ashica Yong Katana Ashica is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Jul 2009
Location: City Of Lights, kL
Posts: 332
Rep Power: 10
Yong Katana Ashica is on a distinguished road
Send a message via Skype™ to Yong Katana Ashica
Default Re: Kuih Raya.....

Quote:
Originally Posted by hatemetoday View Post
rilek arr yong..tatau g mana..meh le singgah umah aku...aku pon tahon ni kat kl jek..tahon lps aku dah pulun 2 minggu coti...tahon ni aku kena beri laluan pada oang lain....aku pon lps semayang raya ..nanti aku mula la carik bantal sbb ape dah lah selalunye sedara mara dtg nak dkt malam2 ..so pepagi tu aku naik menguap le membalas balik semalaman yg aku tak tido tlg mak buat itu ini...entah ade ke ijak sesi kacau rendang tok di malam raya cam selalu..mak aku dah tak brape sihat ...harap2 semua okeh..takpe ..takde rendang pon tak pe..janji seme ahli kuarga aku ade tahon nih tu yg penting...
kak kl kat mana? yong melawati jep. tapi awal bulan depan nak pindah kat PV3 melati utama. duk condo plak dah jenuh duk atas bukit. nak duk tepi jalan pulak jom la kita wat sendiri kat kl pulak. mesti best. tapi mana nak carik kawah besar kan?
__________________
mummy to Scott
http://beachstrawberry.blogspot.com/
Reply With Quote
  #28  
Old 07-27-2009, 04:45 PM
nastygurlz's Avatar
nastygurlz nastygurlz is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Apr 2009
Location: damansara
Posts: 544
Rep Power: 10
nastygurlz is on a distinguished road
Default Re: Kuih Raya.....

Quote:
Originally Posted by Yong Katana Ashica View Post
sobb..soob...kita ni dah laa anak manja mama & ayah.. umah kat mana kak.
jgn la pnggil akak..rase cm kite ni sebaya jer..hahahaha (pasan muda)
pnggil nieda jer..umah kite kt damansara utama..
__________________
Reply With Quote
  #29  
Old 07-27-2009, 04:52 PM
Yong Katana Ashica's Avatar
Yong Katana Ashica Yong Katana Ashica is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Jul 2009
Location: City Of Lights, kL
Posts: 332
Rep Power: 10
Yong Katana Ashica is on a distinguished road
Send a message via Skype™ to Yong Katana Ashica
Default Re: Kuih Raya.....

Quote:
Originally Posted by nastygurlz View Post
jgn la pnggil akak..rase cm kite ni sebaya jer..hahahaha (pasan muda)
pnggil nieda jer..umah kite kt damansara utama..
ngeh negeh. nak muda ehh. damansara? oo. tadek la jauh mana. dlu kita sempat la kejap duk kat umah akak kat damansara damai. hari² la berulang naik moto pegi keje kat menara celcom nihaa.pastu klu hujan...
__________________
mummy to Scott
http://beachstrawberry.blogspot.com/
Reply With Quote
  #30  
Old 07-27-2009, 04:56 PM
June June is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Tmn Shamelin Perkasa-Kota Kinabalu
Posts: 6,004
Rep Power: 0
June is on a distinguished road
Default Kuih Raya.....

Yong,ko menara celcome kat jln semarak tu ke?? alah!! jgnlah nangis.akak pun raya tahun ni kat KL je.tahun lalu dah bantai puas2 raya kat KK.tahun ni giliran husband lak.rmh mentua akak kat Jln Semarak nun sana.klu ko nak,raya pertama akak blh jemput ko kat menara celcom raya kat rmh mentua.meriah sikit.ada jiran2 sebelah menyebelah mentua gak yg sambut raya kat KL.

Ina,ko tak nak amik order aku ke?? huhuhu!! sedihnya.aku tak kisah yg mana2 pun.bukan aku yg mkn.aku nak bg kasih tambah menu kuih kat rmh mentua ko jgn takut pasal rega.aku tak minta diskaun punya.heheheheh!!

QUOTE=Yong Katana Ashica;54965]sedih taw. taun lepas, raya puasa and raya haji, dua² tak sempat jumpa family..taun lepas tak balik sebab ada event kat college. taun ni dah keje [/QUOTE]
Reply With Quote
  #31  
Old 07-27-2009, 05:08 PM
nastygurlz's Avatar
nastygurlz nastygurlz is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Apr 2009
Location: damansara
Posts: 544
Rep Power: 10
nastygurlz is on a distinguished road
Default Re: Kuih Raya.....

ape lg yong..kak june dh offer dh tu..
kak..kalo sy ade mesti lg meriah..muahahahaha
__________________
Reply With Quote
  #32  
Old 07-27-2009, 05:09 PM
Yong Katana Ashica's Avatar
Yong Katana Ashica Yong Katana Ashica is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Jul 2009
Location: City Of Lights, kL
Posts: 332
Rep Power: 10
Yong Katana Ashica is on a distinguished road
Send a message via Skype™ to Yong Katana Ashica
Default Re: Kuih Raya.....

Quote:
Originally Posted by June View Post
Yong,ko menara celcome kat jln semarak tu ke?? alah!! jgnlah nangis.akak pun raya tahun ni kat KL je.tahun lalu dah bantai puas2 raya kat KK.tahun ni giliran husband lak.rmh mentua akak kat Jln Semarak nun sana.klu ko nak,raya pertama akak blh jemput ko kat menara celcom raya kat rmh mentua.meriah sikit.ada jiran2 sebelah menyebelah mentua gak yg sambut raya kat KL.
ha'ah. kat jalan semarak nihaa. wahh. best nye! jemput². rindu nak tgk suasana raya taww. taun lepas raya kat hostel je tengok siling. sebab siapkan project paper. hurmm. dah la saya ni suka buat kuih raya. tapi tak de masa la nak buat bila dah mcm ni
__________________
mummy to Scott
http://beachstrawberry.blogspot.com/
Reply With Quote
  #33  
Old 07-27-2009, 05:10 PM
Yong Katana Ashica's Avatar
Yong Katana Ashica Yong Katana Ashica is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Jul 2009
Location: City Of Lights, kL
Posts: 332
Rep Power: 10
Yong Katana Ashica is on a distinguished road
Send a message via Skype™ to Yong Katana Ashica
Default Re: Kuih Raya.....

Quote:
Originally Posted by nastygurlz View Post
ape lg yong..kak june dh offer dh tu..
kak..kalo sy ade mesti lg meriah..muahahahaha
hehe. mesti la nak klu orang dah offer kan
__________________
mummy to Scott
http://beachstrawberry.blogspot.com/
Reply With Quote
  #34  
Old 07-27-2009, 05:29 PM
June June is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Tmn Shamelin Perkasa-Kota Kinabalu
Posts: 6,004
Rep Power: 0
June is on a distinguished road
Default Kuih Raya.....

hah!! dekat sgt tu.rmh mentua akak kat DBKL kuarters tak jauh dari PULAPOL.klu dari rmh akak nak kermh mentua kena lalu gak menara celcom tu.toksah malu2 Yong klu tang makan ni.rugi klu malu rmh mentua akak kecik dan sempit.maklumlah rmh kuarters gomen.asal ko jgn segan dan rimas,mkn sepuasnya.akak nak usha usha org tua tu masak apa tahun ni tu nak order kek lapis kak Ina @ hatemetoday.buat meriahkan meja.

Quote:
Originally Posted by Yong Katana Ashica View Post
ha'ah. kat jalan semarak nihaa. wahh. best nye! jemput². rindu nak tgk suasana raya taww. taun lepas raya kat hostel je tengok siling. sebab siapkan project paper. hurmm. dah la saya ni suka buat kuih raya. tapi tak de masa la nak buat bila dah mcm ni
Reply With Quote
  #35  
Old 07-27-2009, 05:34 PM
Yong Katana Ashica's Avatar
Yong Katana Ashica Yong Katana Ashica is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Jul 2009
Location: City Of Lights, kL
Posts: 332
Rep Power: 10
Yong Katana Ashica is on a distinguished road
Send a message via Skype™ to Yong Katana Ashica
Default Re: Kuih Raya.....

Quote:
Originally Posted by June View Post
hah!! dekat sgt tu.rmh mentua akak kat DBKL kuarters tak jauh dari PULAPOL.klu dari rmh akak nak kermh mentua kena lalu gak menara celcom tu.toksah malu2 Yong klu tang makan ni.rugi klu malu rmh mentua akak kecik dan sempit.maklumlah rmh kuarters gomen.asal ko jgn segan dan rimas,mkn sepuasnya.akak nak usha usha org tua tu masak apa tahun ni tu nak order kek lapis kak Ina @ hatemetoday.buat meriahkan meja.
walah². mesti best nih. takpe² nnt kasi hupdet kak ekk!
__________________
mummy to Scott
http://beachstrawberry.blogspot.com/
Reply With Quote
  #36  
Old 07-27-2009, 05:36 PM
June June is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Tmn Shamelin Perkasa-Kota Kinabalu
Posts: 6,004
Rep Power: 0
June is on a distinguished road
Default Kuih Raya.....

bule,bule,bule sat lg akak PM ko number HP akak.


Quote:
Originally Posted by Yong Katana Ashica View Post
walah². mesti best nih. takpe² nnt kasi hupdet kak ekk!
Reply With Quote
  #37  
Old 07-27-2009, 05:59 PM
hatemetoday's Avatar
hatemetoday hatemetoday is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Location: Lumayan, Tasik Permaisuri
Posts: 1,155
Rep Power: 12
hatemetoday is on a distinguished road
Default Re: Kuih Raya.....

Quote:
Originally Posted by June View Post
Ina,ko tak nak amik order aku ke?? huhuhu!! sedihnya.aku tak kisah yg mana2 pun.bukan aku yg mkn.aku nak bg kasih tambah menu kuih kat rmh mentua ko jgn takut pasal rega.aku tak minta diskaun punya.heheheheh!!

QUOTE=Yong Katana Ashica;54965]sedih taw. taun lepas, raya puasa and raya haji, dua² tak sempat jumpa family..taun lepas tak balik sebab ada event kat college. taun ni dah keje
[/QUOTE]

June..cantekkk..nanti aku pm ko detail nye.....Yong..umah akak (yes dah tua ko leh la panggil akak)...kat area cheras..alaaa sekontut yo dari jln semarak tu nak dtg cheras..nak2 lak jalan taim raya petama...kl sunyik ..duit spohsen bedenting jatuh pon leh dongar.....dari umah mentua kak june tu ko konvoi la ngan dia dtg umah akak......dtg la tetengahari...rendang masih panas...at least ade gak aku ektibiti melayan orang..ni tak ...tv nengok aku ade la...bak kata laki aku...tu mata dah berair2 menguap2 tu kejap lagik dia carik bantal la tuh..citt....
__________________
Meekee.Boy.Itam.Amad.Acap.Milo.Mimi
Reply With Quote
  #38  
Old 07-27-2009, 06:01 PM
Yong Katana Ashica's Avatar
Yong Katana Ashica Yong Katana Ashica is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Jul 2009
Location: City Of Lights, kL
Posts: 332
Rep Power: 10
Yong Katana Ashica is on a distinguished road
Send a message via Skype™ to Yong Katana Ashica
Default Re: Kuih Raya.....

Quote:
Originally Posted by June View Post
bule,bule,bule sat lg akak PM ko number HP akak.
okehh!!!
__________________
mummy to Scott
http://beachstrawberry.blogspot.com/
Reply With Quote
  #39  
Old 07-27-2009, 06:04 PM
Yong Katana Ashica's Avatar
Yong Katana Ashica Yong Katana Ashica is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Jul 2009
Location: City Of Lights, kL
Posts: 332
Rep Power: 10
Yong Katana Ashica is on a distinguished road
Send a message via Skype™ to Yong Katana Ashica
Default Re: Kuih Raya.....

June..cantekkk..nanti aku pm ko detail nye.....Yong..umah akak (yes dah tua ko leh la panggil akak)...kat area cheras..alaaa sekontut yo dari jln semarak tu nak dtg cheras..nak2 lak jalan taim raya petama...kl sunyik ..duit spohsen bedenting jatuh pon leh dongar.....dari umah mentua kak june tu ko konvoi la ngan dia dtg umah akak......dtg la tetengahari...rendang masih panas...at least ade gak aku ektibiti melayan orang..ni tak ...tv nengok aku ade la...bak kata laki aku...tu mata dah berair2 menguap2 tu kejap lagik dia carik bantal la tuh..citt....[/QUOTE]

kak, tadahal! bersiap sedia je laa makanan untuk kami
__________________
mummy to Scott
http://beachstrawberry.blogspot.com/
Reply With Quote
  #40  
Old 07-27-2009, 06:12 PM
June June is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Tmn Shamelin Perkasa-Kota Kinabalu
Posts: 6,004
Rep Power: 0
June is on a distinguished road
Default Kuih Raya.....

wah!! ngam sangatlah tu Ina.aku pun 2 x 5 gak.takde ektibiti. tgk kiri,tgk kanan org suma balik kampung hatta yg cina & india sekali pun aku jd security guard durang kat sini selesai je kita org beraktiviti kat rmh mentua aku,kita org beraktiviti kat rmh ko pula.jgn takut,aku ni bab mkn takde malu punya

'tengah fikir2 nak amik kuih yg mana"

June..cantekkk..nanti aku pm ko detail nye.....Yong..umah akak (yes dah tua ko leh la panggil akak)...kat area cheras..alaaa sekontut yo dari jln semarak tu nak dtg cheras..nak2 lak jalan taim raya petama...kl sunyik ..duit spohsen bedenting jatuh pon leh dongar.....dari umah mentua kak june tu ko konvoi la ngan dia dtg umah akak......dtg la tetengahari...rendang masih panas...at least ade gak aku ektibiti melayan orang..ni tak ...tv nengok aku ade la...bak kata laki aku...tu mata dah berair2 menguap2 tu kejap lagik dia carik bantal la tuh..citt....[/QUOTE]
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
On the first day of Raya, my true love gave to me... cookie Cat TV and Photos 8 10-10-2008 08:17 AM
Hari Raya Gathering for Petfinder June Coffee Room 150 10-10-2008 01:39 AM
Hari Raya Wishes... Penghulu Coffee Room 119 10-09-2008 03:22 PM
Raya Wish For My Muslim brothers and sisters ashleywong Coffee Room 4 09-30-2008 09:42 AM
Selamat hari raya abgraldo Coffee Room 6 09-28-2008 10:40 PM


All times are GMT +8. The time now is 10:05 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
 

Main Site
Home
Sign Up
Find A Pet
About PetFinder.my
Terms & Conditions
Link To Us
Contact Us
Facilities
Discussion Forum
Medical Fund
Central News Portal
Visual Map
Knowledge Library
Microchip Directory
FurryCards
Directory
Mobile
iPhone & iPod App
Android App
BlackBerry App
Mobile Website

Social Media
Facebook
Twitter
Others
Advertising
Events
Ambassador
Members
Discussions
Blacklists & Scams



Copyright © PetFinder.my, 2008 - 2018. All rights reserved.