Home   Find A Pet    Forum   WAGazine   Medical   Classifieds   Store
|           

Go Back   PetFinder.my > PetFinder Lounge > Food & Recipes > Recipes

Reply
 
Thread Tools
  #181  
Old 09-11-2009, 05:12 PM
hatemetoday's Avatar
hatemetoday hatemetoday is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Location: Lumayan, Tasik Permaisuri
Posts: 1,155
Rep Power: 11
hatemetoday is on a distinguished road
Default Re: Juadah Berbuka

Quote:
Originally Posted by Zarul View Post
tu la...putu kacang tu saya makan macam sugus je sambil tengok tv

err yeop..ape ke sedapnye putu kacang tuh..kalo teman mase kecik2 dulu makan putu kacang ghase nak teghoyak sbb masok mulut ajek udah ghase pasior tak berase...ndak luah takot emok maghah di ghumah oghang..sudahnye gup gup gup..tolak dgn ayor sirap ...sampei ke tua..udah phobia nengok putu kacang...ijak le dpt masuk bau kacang ijo tuh...tapi pebret teman sampei sekarang kuih tiram..owhmak ghangop ajek maneh2 beseko gulenye... *mati le aku sweet urine*
__________________
Meekee.Boy.Itam.Amad.Acap.Milo.Mimi
Reply With Quote
  #182  
Old 09-11-2009, 09:58 PM
anitayusof00's Avatar
anitayusof00 anitayusof00 is offline
Mama Kabu & ChiChi
 
Join Date: Aug 2008
Location: Ipoh, Perak
Posts: 549
Rep Power: 10
anitayusof00 is on a distinguished road
Default Re: Juadah Berbuka

Quote:
Originally Posted by adamyala View Post
salam tuan tanah *lin kitty_inky*tumpang lalu
Nita, gulai labu tu sedappppnyer....tapi skrg den dah tak boleh makan santan
sakit dada...kolesterol dah tinggi beno.

semalam jiran kasi buah pelam apple muda dua biji. Pegi pasar segar, beli jambu batu, jambu air, sengkuang, nenas. Kuah rojak ada lagi kat dalam fridge, potong2, buat rojak buah...

selain tu, ada asam pedas ikan pari, ayam goreng rempah, udang sambal, sayur kangkung belacan.
popiah basah, mertabak dgn air soya bandung beli kat baram tmn tun.
hari ni buka kat luar....belum decide lagi kat mana
mungkin pizahat ..sbb kalau fifi yg mintak mesti dapat
Iya ker Zai...Alahai...siannya ko....tak per, kasi turun itu kolestrol2 semua, nanti boleh makan balik Yg penting badan sihat. Tak gitu ?
Waaa...punya la banyak ko punya menu ? Ko nak bukak baram ker haper Ni bukan makan dah nii..tapi mentedarah JK JK JK
__________________
I learn my lesson the hardest & the most painful way. Kapas, mama miss you soooo much !!! It hurts, baby...
Reply With Quote
  #183  
Old 09-11-2009, 10:00 PM
anitayusof00's Avatar
anitayusof00 anitayusof00 is offline
Mama Kabu & ChiChi
 
Join Date: Aug 2008
Location: Ipoh, Perak
Posts: 549
Rep Power: 10
anitayusof00 is on a distinguished road
Default Re: Juadah Berbuka

Quote:
Originally Posted by hatemetoday View Post
err yeop..ape ke sedapnye putu kacang tuh..kalo teman mase kecik2 dulu makan putu kacang ghase nak teghoyak sbb masok mulut ajek udah ghase pasior tak berase...ndak luah takot emok maghah di ghumah oghang..sudahnye gup gup gup..tolak dgn ayor sirap ...sampei ke tua..udah phobia nengok putu kacang...ijak le dpt masuk bau kacang ijo tuh...tapi pebret teman sampei sekarang kuih tiram..owhmak ghangop ajek maneh2 beseko gulenye... *mati le aku sweet urine*
AGREE !!! Aku pun rasa mcm tu. Sebab tu aku kata kuih tu taste like poison. HAHAHA....Jgn marah cikgu....
__________________
I learn my lesson the hardest & the most painful way. Kapas, mama miss you soooo much !!! It hurts, baby...
Reply With Quote
  #184  
Old 09-11-2009, 10:14 PM
anitayusof00's Avatar
anitayusof00 anitayusof00 is offline
Mama Kabu & ChiChi
 
Join Date: Aug 2008
Location: Ipoh, Perak
Posts: 549
Rep Power: 10
anitayusof00 is on a distinguished road
Default Re: Juadah Berbuka

[QUOTE=alfian;60283]kak nita,
amboihhh..sedapnya sambai goren ni...ikan bilis, kacang dgn kentang....
klau mak saya masak dia boh tempe...tak payah lauk lain, tambah nasik dua kali

Betui betui betui...tak payah lauk lain

Ari ni kesian betul kat aku. Pagi2 sampai jer opis, dapat tau audit nak datang. Alamak.....ada file aku yg belum beres, cadangnya weekend ni la nak settlekan. So kelam-kabut la the whole day tak berenti langsung buat kejer. Tgh dok bz tu, hb call kata nak balik T.Intan mak dia tak berapa sihat. Aku kata go ahead la cos aku ada kejer urgent nak kena settle. Sampai kul 4.30pm pun aku still ada sikit2 lagi kejer yg belum settle. Tapi mana auditors ni ? Kata nak datang ? Lantak laa....tak dtg pun tak per. Yg penting kejer aku hampir beres. Finally kul 5.15pm baru kuar ofis. Singgah taylor & umah mak kejap. Bila nak balik umah sendiri, jln jam giler. Sampai umah dah 6.40pm. Tgk2 anak teruna pulak kata nak berbuka kat surau. Aku kata okey laa...after that cepat2 gi baram, nak tgk apa2 yg ada sebab tinggal 40 minit nak berbuka. Nak gi baram pun keter bersusun, tak der tpt nak parking langsung. Menyesal pulak bw keter, patutnya naik motor jer...So dlm hati pikir...ni kalau aku parking jauh, jenuh nak menapak to and fro...silap aribulan berbuka dlm keter jer jawabnya. Tindakan refleks aku dgn cepat pusing keter, patah balik umah & dlm masa 20 minit, ni la hasilnya. Nasi goreng & ayam goreng drummet & samosa instant. Minuman air laici. Lepas la utk aku sorang
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	P1000040.jpg
Views:	118
Size:	90.2 KB
ID:	7312   Click image for larger version

Name:	P1000041.jpg
Views:	121
Size:	110.5 KB
ID:	7313  
__________________
I learn my lesson the hardest & the most painful way. Kapas, mama miss you soooo much !!! It hurts, baby...
Reply With Quote
  #185  
Old 09-12-2009, 01:05 AM
Zarul's Avatar
Zarul Zarul is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 1,249
Rep Power: 11
Zarul is on a distinguished road
Default Re: Juadah Berbuka

Quote:
Originally Posted by hatemetoday View Post
err yeop..ape ke sedapnye putu kacang tuh..kalo teman mase kecik2 dulu makan putu kacang ghase nak teghoyak sbb masok mulut ajek udah ghase pasior tak berase...ndak luah takot emok maghah di ghumah oghang..sudahnye gup gup gup..tolak dgn ayor sirap ...sampei ke tua..udah phobia nengok putu kacang...ijak le dpt masuk bau kacang ijo tuh...tapi pebret teman sampei sekarang kuih tiram..owhmak ghangop ajek maneh2 beseko gulenye... *mati le aku sweet urine*
sedap apa...manis.....mungkin yg korang makan tu yg tawar hebeh...
Reply With Quote
  #186  
Old 09-12-2009, 03:03 AM
adamyala's Avatar
adamyala adamyala is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Sep 2008
Location: damansara
Posts: 2,597
Rep Power: 12
adamyala is on a distinguished road
Default Re: Juadah Berbuka

Quote:
Originally Posted by Zarul View Post
sedap apa...manis.....mungkin yg korang makan tu yg tawar hebeh...
saya pun suka putu kacang
mana ada rasa pasir...rasa gula ada la...
arwah my grandma dulu tiap2 tahun buat putu kacang masa nak raya
Reply With Quote
  #187  
Old 09-12-2009, 03:06 AM
adamyala's Avatar
adamyala adamyala is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Sep 2008
Location: damansara
Posts: 2,597
Rep Power: 12
adamyala is on a distinguished road
Default Re: Juadah Berbuka

Quote:
Originally Posted by anitayusof00 View Post
Iya ker Zai...Alahai...siannya ko....tak per, kasi turun itu kolestrol2 semua, nanti boleh makan balik Yg penting badan sihat. Tak gitu ?
Waaa...punya la banyak ko punya menu ? Ko nak bukak baram ker haper Ni bukan makan dah nii..tapi mentedarah JK JK JK
kahkahkah !! sesekali mentedarah apa salahnya nita
Reply With Quote
  #188  
Old 09-12-2009, 12:10 PM
Zarul's Avatar
Zarul Zarul is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 1,249
Rep Power: 11
Zarul is on a distinguished road
Default Re: Juadah Berbuka

Quote:
Originally Posted by adamyala View Post
kahkahkah !! sesekali mentedarah apa salahnya nita
hehehehe
Reply With Quote
  #189  
Old 09-13-2009, 06:19 PM
anitayusof00's Avatar
anitayusof00 anitayusof00 is offline
Mama Kabu & ChiChi
 
Join Date: Aug 2008
Location: Ipoh, Perak
Posts: 549
Rep Power: 10
anitayusof00 is on a distinguished road
Default Re: Juadah Berbuka

Dua hari tak masuk PF. Smlm dpt arahan tergempar...kena htr atlet gi centralized training kat Stadium Paroi, Seremban. Memang pun atlet tu aku yg train, tp surat panggilan ke centralized training tu institut tak terima. So, yesterday htr la bebudak tu dari Ipoh ni. Nasib baik my hb nak tolong drive keter. Bila semua dah settle around 6.30pm, tetiba rasa mcm nak makan seafood, so sound la kat hb "Jom kita gi Alai (Melaka)...bukan jauh dah, 1 jam perjalanan jer". Hb kata ok....tapi tak sempat la nak smpai before berbuka sebab jln jam. Kitaorg berbuka simple2 jer dlm keter. Smpai kat Alai, order kupang goreng cili (my pebret), sotong goreng tepung (also my pebret), ikan kembung masak 3 rasa & try for the 1st time sepahat masak cili api. Mak oiiii....sedapnyer.....tp tak dapat nak tunjuk gambar sebab tak bw kamera. Kami berdua makan, tak terhabis pun makanan tu, so kupang (dapat la semangkuk sederhana besar) & sotong (semangkuk kecik) tu tapau bawak balik utk sahur. Price makanan termasuk nasi lemak punjut (2), nasi putih (1), otak2 (5), teh tarik & sirap limau baru RM32. Rega dah naik sikit compared to kali terakhir kami makan kat situ. But still very very cheap. Lepas makan sempat gi ronda2 Melaka, gi Mydin 24 hours beli barang raya sikit (kat Ipoh ni tak der Mydin) & finally smpai umah balik kul 5am. Terus sahur & zzz.....Pagi walau ngantuk kena gak bangun htr anak gi tsyn smpai kul 11am, pastu zzz lg smpai kul 3.30pm.
Ari ni simple jer la...masih kepenatan lg. Menu kari ayam, sayur kobis & telur masin. Hb beli kuih kat baram...tatau la kuih apa.
p/s: Masih aku terasa kekenyalan kupang & sepahat tu....nyum...nyum...
__________________
I learn my lesson the hardest & the most painful way. Kapas, mama miss you soooo much !!! It hurts, baby...
Reply With Quote
  #190  
Old 09-14-2009, 08:19 AM
kitty_inky's Avatar
kitty_inky kitty_inky is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Location: kuala lumpur
Posts: 353
Rep Power: 10
kitty_inky is on a distinguished road
Default Re: Juadah Berbuka

apsal la menu masing-masing cam makin lama makin sedap.trutamanya kak nita.kalu lin p outstation kat ipoh confirmla lin nak serbu umah kak nita tanpa segan silunya....meleleh jer air liur nengok menu......
__________________
I am one of the animal lover's yo!!
Reply With Quote
  #191  
Old 09-14-2009, 09:50 AM
hatemetoday's Avatar
hatemetoday hatemetoday is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Location: Lumayan, Tasik Permaisuri
Posts: 1,155
Rep Power: 11
hatemetoday is on a distinguished road
Default Re: Juadah Berbuka

Quote:
Originally Posted by Zarul View Post
sedap apa...manis.....mungkin yg korang makan tu yg tawar hebeh...
entah...udah jenoh makan dari kecik sampei ke beso...ijak le dpt merase nikmat kuih putu tuh lagik..hikhikhik...

@kak nita...*high five*

semalam berbuka best sikit...adik ipar dtg dari kuching hantar oder kek lapis srawak...dia siap tapau mee kolok 4 bungkus dgn ikan trubuk masin...teman masak apa yg ada jek lam fridge tu..udang butter...ayam adobo.. dgn stir fry baby pakchoy + cherry tomato...ayor sirap stoberi...alhamdulillah rezki kami smalam...
__________________
Meekee.Boy.Itam.Amad.Acap.Milo.Mimi
Reply With Quote
  #192  
Old 09-14-2009, 03:45 PM
anitayusof00's Avatar
anitayusof00 anitayusof00 is offline
Mama Kabu & ChiChi
 
Join Date: Aug 2008
Location: Ipoh, Perak
Posts: 549
Rep Power: 10
anitayusof00 is on a distinguished road
Default Re: Juadah Berbuka

Quote:
Originally Posted by kitty_inky View Post
apsal la menu masing-masing cam makin lama makin sedap.trutamanya kak nita.kalu lin p outstation kat ipoh confirmla lin nak serbu umah kak nita tanpa segan silunya....meleleh jer air liur nengok menu......
Datang la Lin.....kesian aku ngan mak buyung nii...cakap jer nak makan aper, klu aku reti buat tentu aku buatkan spesel utk ko

Quote:
Originally Posted by hatemetoday View Post
@kak nita...*high five*

semalam berbuka best sikit...adik ipar dtg dari kuching hantar oder kek lapis srawak...dia siap tapau mee kolok 4 bungkus dgn ikan trubuk masin...teman masak apa yg ada jek lam fridge tu..udang butter...ayam adobo.. dgn stir fry baby pakchoy + cherry tomato...ayor sirap stoberi...alhamdulillah rezki kami smalam...
high five hate
Nak tanya...ayam adobo tu menatang apa ?

Ari ni rase2 nak buat gulai lemak perut + rebung...teringin pulak...itu pun klu ada la perut kat Tesco....rebung yg ari tu pun nak diperabiskan....Apa2 yg ada dlm fridge nak kasi settle. Sabtu dah nak balik kpg...huhuhu....Lagi nak masak aper ekkk ? Ayam goreng rempah ok kott...sayur tauge goreng tauhu...Puasa dah hujung2 ni actually mcm dah tak der idea laa nak memasak. Malas pun ada....Letih tok sah citer laa...Ohh iya, hb request nak mee ladna. Aku pun lama dah tak makan mee ladna
__________________
I learn my lesson the hardest & the most painful way. Kapas, mama miss you soooo much !!! It hurts, baby...
Reply With Quote
  #193  
Old 09-15-2009, 11:13 AM
hatemetoday's Avatar
hatemetoday hatemetoday is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Location: Lumayan, Tasik Permaisuri
Posts: 1,155
Rep Power: 11
hatemetoday is on a distinguished road
Default Re: Juadah Berbuka

Quote:
Originally Posted by anitayusof00 View Post

high five hate
Nak tanya...ayam adobo tu menatang apa ?

Ari ni rase2 nak buat gulai lemak perut + rebung...teringin pulak...itu pun klu ada la perut kat Tesco....rebung yg ari tu pun nak diperabiskan....Apa2 yg ada dlm fridge nak kasi settle. Sabtu dah nak balik kpg...huhuhu....Lagi nak masak aper ekkk ? Ayam goreng rempah ok kott...sayur tauge goreng tauhu...Puasa dah hujung2 ni actually mcm dah tak der idea laa nak memasak. Malas pun ada....Letih tok sah citer laa...Ohh iya, hb request nak mee ladna. Aku pun lama dah tak makan mee ladna

akak..ayam adobo tu kununnye asal filipine cuisine..(bukan indon yek...)...lebih kurang ayam masak kicap kak..tapi kita punye version berkuah kan..yg adobo nih kering sikit...likat2 jek kuahnye...bahannye pon sikit jek..perap ayam dgn bwg putey jek (tumbuk bwg putey nak banyak..pakai satu labu)..pastu boh kicap (sukati kicap pekat ke kicap manis ke..bio ayam tu hitam - kalau dpt perap ayam lama sikit baru le mesra ngn bahan perap) kendian paneh kuali...letak minyak sikit...cuuummm..campak ayam lam kuali...kaco2 bior dia kuar air ayam tuh...(nak tambah air pon boleh terserah takot melekat)..kendian bila dah kering sikit...letak cuka dlm sesudu/dua (ikut suka la)..letak la gula /garam/prase/serbuk ayam/oyster sauce..kacau2 sampai naik minyak ayam..dan bila kuah tu melekat2 jek kat ayamnye...kendian aku tabor daun ketumbo...kacau manje2..tutup api...angkat ...jemput makan...ini lebey kurang chinese style jugek

teman tak boleh baca part sayor taugeh masak tauhu (tak kira masak ape)...kecor ajek...humble taugeh n humble taufu...
__________________
Meekee.Boy.Itam.Amad.Acap.Milo.Mimi
Reply With Quote
  #194  
Old 09-15-2009, 11:20 AM
adamyala's Avatar
adamyala adamyala is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Sep 2008
Location: damansara
Posts: 2,597
Rep Power: 12
adamyala is on a distinguished road
Default Re: Juadah Berbuka

iushhh..siap ada kelas memasak hari ni...sodap tu...ayam masak kicap stail filipin..hehehe kak zai baru ist time dengo ayam gedobo...tapi masak kicap selalu buat.
Senang dan ringkas tapi sodappp...



Quote:
Originally Posted by hatemetoday View Post
akak..ayam adobo tu kununnye asal filipine cuisine..(bukan indon yek...)...lebih kurang ayam masak kicap kak..tapi kita punye version berkuah kan..yg adobo nih kering sikit...likat2 jek kuahnye...bahannye pon sikit jek..perap ayam dgn bwg putey jek (tumbuk bwg putey nak banyak..pakai satu labu)..pastu boh kicap (sukati kicap pekat ke kicap manis ke..bio ayam tu hitam - kalau dpt perap ayam lama sikit baru le mesra ngn bahan perap) kendian paneh kuali...letak minyak sikit...cuuummm..campak ayam lam kuali...kaco2 bior dia kuar air ayam tuh...(nak tambah air pon boleh terserah takot melekat)..kendian bila dah kering sikit...letak cuka dlm sesudu/dua (ikut suka la)..letak la gula /garam/prase/serbuk ayam/oyster sauce..kacau2 sampai naik minyak ayam..dan bila kuah tu melekat2 jek kat ayamnye...kendian aku tabor daun ketumbo...kacau manje2..tutup api...angkat ...jemput makan...ini lebey kurang chinese style jugek

teman tak boleh baca part sayor taugeh masak tauhu (tak kira masak ape)...kecor ajek...humble taugeh n humble taufu...
Reply With Quote
  #195  
Old 09-15-2009, 11:52 AM
linda_gamble's Avatar
linda_gamble linda_gamble is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Mar 2009
Location: putrajaya
Posts: 1,056
Rep Power: 11
linda_gamble is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to linda_gamble
Default Re: Juadah Berbuka

ermm..sedap2nya kak nita masak ...
tak rasa pon dah tau sedap...
erm..kak nita naper duk jauh sangat....kalo duk kl wat open house..kompem linda terjah...
Reply With Quote
  #196  
Old 09-15-2009, 12:39 PM
anitayusof00's Avatar
anitayusof00 anitayusof00 is offline
Mama Kabu & ChiChi
 
Join Date: Aug 2008
Location: Ipoh, Perak
Posts: 549
Rep Power: 10
anitayusof00 is on a distinguished road
Default Re: Juadah Berbuka

Waaa.....siap ada resipi free pulak ari ni....TQ hate, bole la try nanti.
Menu ari ni confirm simple - paru goreng cili + karot, sayur sawi, ikan masin goreng dgn bwg & cili kering. Minum air oren berkarbonat.....Kuih beli jer. Ni dah kes malas dah niiii......

Quote:
Originally Posted by linda_gamble View Post
ermm..sedap2nya kak nita masak ...
tak rasa pon dah tau sedap...
erm..kak nita naper duk jauh sangat....kalo duk kl wat open house..kompem linda terjah...
Tak der la jauh maner Ipoh dgn KL....2 jam drive dah smpai....dtg la Linda....
__________________
I learn my lesson the hardest & the most painful way. Kapas, mama miss you soooo much !!! It hurts, baby...
Reply With Quote
  #197  
Old 09-15-2009, 01:17 PM
June June is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Tmn Shamelin Perkasa-Kota Kinabalu
Posts: 6,004
Rep Power: 0
June is on a distinguished road
Default Juadah Berbuka

isk!! nape resipi ni mcm gaya orang sabah masak eh?? orang Sabah masak ayam kicap lagu ni gak.

Quote:
Originally Posted by hatemetoday View Post
akak..ayam adobo tu kununnye asal filipine cuisine..(bukan indon yek...)...lebih kurang ayam masak kicap kak..tapi kita punye version berkuah kan..yg adobo nih kering sikit...likat2 jek kuahnye...bahannye pon sikit jek..perap ayam dgn bwg putey jek (tumbuk bwg putey nak banyak..pakai satu labu)..pastu boh kicap (sukati kicap pekat ke kicap manis ke..bio ayam tu hitam - kalau dpt perap ayam lama sikit baru le mesra ngn bahan perap) kendian paneh kuali...letak minyak sikit...cuuummm..campak ayam lam kuali...kaco2 bior dia kuar air ayam tuh...(nak tambah air pon boleh terserah takot melekat)..kendian bila dah kering sikit...letak cuka dlm sesudu/dua (ikut suka la)..letak la gula /garam/prase/serbuk ayam/oyster sauce..kacau2 sampai naik minyak ayam..dan bila kuah tu melekat2 jek kat ayamnye...kendian aku tabor daun ketumbo...kacau manje2..tutup api...angkat ...jemput makan...ini lebey kurang chinese style jugek

teman tak boleh baca part sayor taugeh masak tauhu (tak kira masak ape)...kecor ajek...humble taugeh n humble taufu...
Reply With Quote
  #198  
Old 09-15-2009, 07:56 PM
cookies4bulat's Avatar
cookies4bulat cookies4bulat is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2009
Location: KL
Posts: 809
Rep Power: 9
cookies4bulat is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to cookies4bulat
Default Re: Juadah Berbuka

Quote:
Originally Posted by adamyala View Post
iushhh..siap ada kelas memasak hari ni...sodap tu...ayam masak kicap stail filipin..hehehe kak zai baru ist time dengo ayam gedobo...tapi masak kicap selalu buat.
Senang dan ringkas tapi sodappp...
MMG SEDAP MASAK KICAP!!!tambah lagik daging wat masak kicap,pastu letak black pepper crush!!very the hot n spicy!

menu harini..pecal,nasik ayam,laksa, popiah ngan kole kacang.sume ditaja org kat pasar ramadhannih laa untungnye dtg last2 nih....bnyk dpt free
Reply With Quote
  #199  
Old 09-15-2009, 11:19 PM
anitayusof00's Avatar
anitayusof00 anitayusof00 is offline
Mama Kabu & ChiChi
 
Join Date: Aug 2008
Location: Ipoh, Perak
Posts: 549
Rep Power: 10
anitayusof00 is on a distinguished road
Default Re: Juadah Berbuka

Quote:
Originally Posted by cookies4bulat View Post
menu harini..pecal,nasik ayam,laksa, popiah ngan kole kacang.sume ditaja org kat pasar ramadhannih laa untungnye dtg last2 nih....bnyk dpt free
Waa...bestnya ada penaja....len kali bole la dtg lambat ari2....
__________________
I learn my lesson the hardest & the most painful way. Kapas, mama miss you soooo much !!! It hurts, baby...
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Apa juadah yang di makan... Penghulu Food & Recipes 276 09-26-2008 05:11 PM


All times are GMT +8. The time now is 03:36 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
 

Main Site
Home
Sign Up
Find A Pet
About PetFinder.my
Terms & Conditions
Link To Us
Contact Us
Facilities
Discussion Forum
Medical Fund
Central News Portal
Visual Map
Knowledge Library
Microchip Directory
FurryCards
Directory
Mobile
iPhone & iPod App
Android App
BlackBerry App
Mobile Website

Social Media
Facebook
Twitter
Others
Advertising
Events
Ambassador
Members
Discussions
Blacklists & Scams



Copyright © PetFinder.my, 2008 - 2018. All rights reserved.