Home   Find A Pet    Forum   WAGazine   Medical   Classifieds   Store
|           

Go Back   PetFinder.my > PetFinder Lounge > Food & Recipes > Recipes

Reply
 
Thread Tools
  #141  
Old 09-07-2009, 09:20 PM
adamyala's Avatar
adamyala adamyala is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Sep 2008
Location: damansara
Posts: 2,597
Rep Power: 12
adamyala is on a distinguished road
Default Re: Juadah Berbuka

Quote:
Originally Posted by anitayusof00 View Post
Kesian aku.....ari ni berbuka sorang2 lagik. Anak & hb pegi berbuka kat surau. Penat jer aku masak ari nih. Tapi diaorg janji, balik dari surau karang diaorg akan perabiskan apa2 yg aku masak. So, since ari ni berbuka sorang2, so apa lagi....berbuka sambil mengadap tenet laa
Anyway menu aku ari ni macaroni goreng berencahkan ayam, udang, crab ball, mixed vege & mushroom, kuih pulak...jenguk dlm fridge tgk ada pau kacang segera, so kukus jer laa...org sebelah bagi bubur puteri mandi. Nasi lauk sambal udang petai & pajeri terung. Minuman...jenguk lagi dlm fridge tgk apa2 yg ada...oohhh...ada nata de coco strawberi, so itu la minuman aku ari nihh
kesian nita....tapi ada kabu dgn ChiChi kan ?
sebab tu kene ada anak dara. Boleh temankan mama buka kat rumah, bila abang dgn ayah pergi buka posa kat mesjid dan terawikh
Reply With Quote
  #142  
Old 09-08-2009, 12:17 PM
anitayusof00's Avatar
anitayusof00 anitayusof00 is offline
Mama Kabu & ChiChi
 
Join Date: Aug 2008
Location: Ipoh, Perak
Posts: 549
Rep Power: 10
anitayusof00 is on a distinguished road
Default Re: Juadah Berbuka

Quote:
Originally Posted by adamyala View Post
kesian nita....tapi ada kabu dgn ChiChi kan ?
sebab tu kene ada anak dara. Boleh temankan mama buka kat rumah, bila abang dgn ayah pergi buka posa kat mesjid dan terawikh
Hah.....Zai jgn tak tau....Kabu & ChiChi awal2 dah berbuka. Pastu ilang laa diaorg. Kabu masuk port tpt nyuruks dia. ChiChi pulak main2 dgn kitty jiran sebelah. Tinggal la aku berbuka sorang2
Nak buat camner Zai...bukan tak mo anak dara, tp tak dapat2 smpai dah gv up pun

Ari ni berbuka simple jer la. Aku kepenatan sebab for the past 3 days siang malam mengadap tesis yg supervisor suruh summerize. Patutnya dulu dah buat, tp sebab bz & dia pun kata htr before raya, ni la skrg baru kalut nak buat. Finally siap juga. Then bz pulak melengkapkan personal file sebab nx week audit nak dtg check utk ISO.
So menu for today will be nasi putih dgn ikan bawal sweet n sour, sayur kangkung goreng belacan, telur masin, kuih samosa goreng (plus dua jenis lagi yg hb akan beli kat baram) & minuman fresh squeeze lemon juice.
__________________
I learn my lesson the hardest & the most painful way. Kapas, mama miss you soooo much !!! It hurts, baby...
Reply With Quote
  #143  
Old 09-08-2009, 04:33 PM
habidaiya's Avatar
habidaiya habidaiya is offline
saanggaaatt suke MeOwww!
 
Join Date: Apr 2009
Location: near to dewan bahasa & pustaka KL
Posts: 268
Rep Power: 10
habidaiya is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to habidaiya Send a message via Skype™ to habidaiya
Default Re: Juadah Berbuka

Quote:
Originally Posted by anitayusof00 View Post
Hah.....Zai jgn tak tau....Kabu & ChiChi awal2 dah berbuka. Pastu ilang laa diaorg. Kabu masuk port tpt nyuruks dia. ChiChi pulak main2 dgn kitty jiran sebelah. Tinggal la aku berbuka sorang2
Nak buat camner Zai...bukan tak mo anak dara, tp tak dapat2 smpai dah gv up pun

Ari ni berbuka simple jer la. Aku kepenatan sebab for the past 3 days siang malam mengadap tesis yg supervisor suruh summerize. Patutnya dulu dah buat, tp sebab bz & dia pun kata htr before raya, ni la skrg baru kalut nak buat. Finally siap juga. Then bz pulak melengkapkan personal file sebab nx week audit nak dtg check utk ISO.
So menu for today will be nasi putih dgn ikan bawal sweet n sour, sayur kangkung goreng belacan, telur masin, kuih samosa goreng (plus dua jenis lagi yg hb akan beli kat baram) & minuman fresh squeeze lemon juice.

kak nita ooi...simple ke tu...kalu daiya..murtabak skeping pun jd lah..x rajin mcm akak...mmg la nk kene g umah akak...sedap je menu buke hari2..
Reply With Quote
  #144  
Old 09-08-2009, 09:29 PM
Zarul's Avatar
Zarul Zarul is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 1,249
Rep Power: 11
Zarul is on a distinguished road
Default Re: Juadah Berbuka

Quote:
Originally Posted by anitayusof00 View Post
Hah.....Zai jgn tak tau....Kabu & ChiChi awal2 dah berbuka. Pastu ilang laa diaorg. Kabu masuk port tpt nyuruks dia. ChiChi pulak main2 dgn kitty jiran sebelah. Tinggal la aku berbuka sorang2
Nak buat camner Zai...bukan tak mo anak dara, tp tak dapat2 smpai dah gv up pun

Ari ni berbuka simple jer la. Aku kepenatan sebab for the past 3 days siang malam mengadap tesis yg supervisor suruh summerize. Patutnya dulu dah buat, tp sebab bz & dia pun kata htr before raya, ni la skrg baru kalut nak buat. Finally siap juga. Then bz pulak melengkapkan personal file sebab nx week audit nak dtg check utk ISO.
So menu for today will be nasi putih dgn ikan bawal sweet n sour, sayur kangkung goreng belacan, telur masin, kuih samosa goreng (plus dua jenis lagi yg hb akan beli kat baram) & minuman fresh squeeze lemon juice.
alahai yong....kalo rhope ni simple.....kalau tak simple tak tau le rhope mana kalau yang tak simple
Reply With Quote
  #145  
Old 09-08-2009, 09:36 PM
cookies4bulat's Avatar
cookies4bulat cookies4bulat is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2009
Location: KL
Posts: 809
Rep Power: 10
cookies4bulat is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to cookies4bulat
Default Re: Juadah Berbuka

Quote:
Originally Posted by anitayusof00 View Post
Hah.....Zai jgn tak tau....Kabu & ChiChi awal2 dah berbuka. Pastu ilang laa diaorg. Kabu masuk port tpt nyuruks dia. ChiChi pulak main2 dgn kitty jiran sebelah. Tinggal la aku berbuka sorang2
Nak buat camner Zai...bukan tak mo anak dara, tp tak dapat2 smpai dah gv up pun

Ari ni berbuka simple jer la. Aku kepenatan sebab for the past 3 days siang malam mengadap tesis yg supervisor suruh summerize. Patutnya dulu dah buat, tp sebab bz & dia pun kata htr before raya, ni la skrg baru kalut nak buat. Finally siap juga. Then bz pulak melengkapkan personal file sebab nx week audit nak dtg check utk ISO.
So menu for today will be nasi putih dgn ikan bawal sweet n sour, sayur kangkung goreng belacan, telur masin, kuih samosa goreng (plus dua jenis lagi yg hb akan beli kat baram) & minuman fresh squeeze lemon juice.
akak..nih bukan simple lah akakkecah juge tuh nak sediakan ingredients sumenak kene squeeze lemon,pastu filling samosa tuh nak kene shredded nipis2.kalu beli kat baram tuh saya percaya lah simple..tunjuk,bayar,amek bawak balik n hidang haish..kecur air liur keme nengok menu akak
Reply With Quote
  #146  
Old 09-08-2009, 09:46 PM
adamyala's Avatar
adamyala adamyala is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Sep 2008
Location: damansara
Posts: 2,597
Rep Power: 12
adamyala is on a distinguished road
Default Re: Juadah Berbuka

tu lah pasal...korang baru tahu kak nita punyer 'simple' macam mana .....jom kita ramai2 gi buka posa kat umah kak nita.

Nita oiiii !!!! yang simple2 aje udah le yer....
Reply With Quote
  #147  
Old 09-08-2009, 10:16 PM
nurkasih's Avatar
nurkasih nurkasih is offline
~feline attaché
 
Join Date: May 2009
Location: Georgetown, Penang Island~
Posts: 1,612
Rep Power: 11
nurkasih is on a distinguished road
Default Re: Juadah Berbuka

Quote:
Originally Posted by adamyala View Post
tu lah pasal...korang baru tahu kak nita punyer 'simple' macam mana .....jom kita ramai2 gi buka posa kat umah kak nita.

Nita oiiii !!!! yang simple2 aje udah le yer....
Tertarik sayer baca pasal hidangan simple..tapi nampak gaya cam tak simple pun ada gak..hehehehe Ari nieh dah 18 hari posa... Rasanya perot pun dah makin kecik.. bukak posa sekarang minum air soya panas plus nasi kosong ngan ayam kicap jer sepinggan..tho banyak gak mak masak ( dah duduk umah mak lagi..so hehehe paham2 je lah)... Pastue habis.. kuih pun tak berapa makan kiter nieh..

Timbang semalam dah turun 4 kg... tapiiii... tadi jumpa kuih raya Tart Blueberry..kuang kuang kuang... nieh tengah makan..rasa cam makan Sugus pun ada gak..
__________________
Curiosity killed the cat, but where human beings are concerned, the only thing a healthy curiosity can kill is ignorance.~Harry Lorayne
Reply With Quote
  #148  
Old 09-08-2009, 10:21 PM
adamyala's Avatar
adamyala adamyala is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Sep 2008
Location: damansara
Posts: 2,597
Rep Power: 12
adamyala is on a distinguished road
Default Re: Juadah Berbuka

Quote:
Originally Posted by nurkasih View Post
Tertarik sayer baca pasal hidangan simple..tapi nampak gaya cam tak simple pun ada gak..hehehehe Ari nieh dah 18 hari posa... Rasanya perot pun dah makin kecik.. bukak posa sekarang minum air soya panas plus nasi kosong ngan ayam kicap jer sepinggan..tho banyak gak mak masak ( dah duduk umah mak lagi..so hehehe paham2 je lah)... Pastue habis.. kuih pun tak berapa makan kiter nieh..

Timbang semalam dah turun 4 kg... tapiiii... tadi jumpa kuih raya Tart Blueberry..kuang kuang kuang... nieh tengah makan..rasa cam makan Sugus pun ada gak..
uikksss..!! suka makan cookies raya ke nur ? hehe
jaga2....nanti pipi naik tembam lak pagi raya nanti. Banyak gula, butter dan semua yang menaikkan berat badan tu. Makan sikit2 jer kay...jgn lebeh.

*mcm kasi nasihat kat anak dara sendiri pulak *
Reply With Quote
  #149  
Old 09-08-2009, 10:25 PM
nurkasih's Avatar
nurkasih nurkasih is offline
~feline attaché
 
Join Date: May 2009
Location: Georgetown, Penang Island~
Posts: 1,612
Rep Power: 11
nurkasih is on a distinguished road
Default Re: Juadah Berbuka

Quote:
Originally Posted by adamyala View Post
uikksss..!! suka makan cookies raya ke nur ? hehe
jaga2....nanti pipi naik tembam lak pagi raya nanti. Banyak gula, butter dan semua yang menaikkan berat badan tu. Makan sikit2 jer kay...jgn lebeh.

*mcm kasi nasihat kat anak dara sendiri pulak *
kak Zai sindrom makan cookies raya sebelum raya jer..masa ari raya..dah nak muntah tengok..heheheh satu pun saya tak mamah..tambah2 kalau umah tue hidang air bergas..memang kena buat mengada yang kena minum air kosong jer..kalau tak..kembong perot den at the end of the day... hehehe
__________________
Curiosity killed the cat, but where human beings are concerned, the only thing a healthy curiosity can kill is ignorance.~Harry Lorayne
Reply With Quote
  #150  
Old 09-08-2009, 10:27 PM
Zarul's Avatar
Zarul Zarul is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 1,249
Rep Power: 11
Zarul is on a distinguished road
Default Re: Juadah Berbuka

Quote:
Originally Posted by adamyala View Post
tu lah pasal...korang baru tahu kak nita punyer 'simple' macam mana .....jom kita ramai2 gi buka posa kat umah kak nita.

Nita oiiii !!!! yang simple2 aje udah le yer....
moh kite
Reply With Quote
  #151  
Old 09-08-2009, 10:30 PM
Zarul's Avatar
Zarul Zarul is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 1,249
Rep Power: 11
Zarul is on a distinguished road
Default Re: Juadah Berbuka

Quote:
Originally Posted by adamyala View Post
uikksss..!! suka makan cookies raya ke nur ? hehe
jaga2....nanti pipi naik tembam lak pagi raya nanti. Banyak gula, butter dan semua yang menaikkan berat badan tu. Makan sikit2 jer kay...jgn lebeh.

*mcm kasi nasihat kat anak dara sendiri pulak *
kalau saya, saya suka bahulu, bahulu mumba,putu kacang, putu jawa, pastu waktu raya kena makan lemang dengan rendang. tak mau jadi dah habis raya baru kechor nak makan lemang....
Reply With Quote
  #152  
Old 09-08-2009, 10:39 PM
adamyala's Avatar
adamyala adamyala is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Sep 2008
Location: damansara
Posts: 2,597
Rep Power: 12
adamyala is on a distinguished road
Default Re: Juadah Berbuka

Quote:
Originally Posted by Zarul View Post
kalau saya, saya suka bahulu, bahulu mumba,putu kacang, putu jawa, pastu waktu raya kena makan lemang dengan rendang. tak mau jadi dah habis raya baru kechor nak makan lemang....
arwah opah saya dulu pandai buat bahulu, bakar api atas bawah. Selalu kami bakar baulu kat bwh rumah guna sabut kelapa sebagai 'arangnya'. Pedihnya mata kene asap sampai berair, tapi tahan le juger sebab nak makan bahulu sedap

putu kacang tu fevret saya. Tapi skrg susah nak dapat. Yang acuan kayu tu pun tah mana peginya.
Reply With Quote
  #153  
Old 09-08-2009, 10:53 PM
anitayusof00's Avatar
anitayusof00 anitayusof00 is offline
Mama Kabu & ChiChi
 
Join Date: Aug 2008
Location: Ipoh, Perak
Posts: 549
Rep Power: 10
anitayusof00 is on a distinguished road
Default Re: Juadah Berbuka

Quote:
Originally Posted by habidaiya View Post
kak nita ooi...simple ke tu...kalu daiya..murtabak skeping pun jd lah..x rajin mcm akak...mmg la nk kene g umah akak...sedap je menu buke hari2..

Quote:
Originally Posted by Zarul View Post
alahai yong....kalo rhope ni simple.....kalau tak simple tak tau le rhope mana kalau yang tak simple
Quote:
Originally Posted by cookies4bulat View Post
akak..nih bukan simple lah akakkecah juge tuh nak sediakan ingredients sumenak kene squeeze lemon,pastu filling samosa tuh nak kene shredded nipis2.kalu beli kat baram tuh saya percaya lah simple..tunjuk,bayar,amek bawak balik n hidang haish..kecur air liur keme nengok menu akak
Simple la tuu....bukan susah pun, bahan2 utk ikan & sayur kangkunbg lebih kurang jer, dua2 pakai bawang merah & putih yg ditumbuk. Cuma ikan letak halia sikit, kangkung campur ikan bilis & belacan sikit. Dua2 pakai cili blender. Bagi aku yg tak simple ialah kalau kena perah santan kelapa atau kena goreng kerisik (tak suka beli yg segera sebab kdg2 hapak). Sejam dah siap semua tu. Ehemm...jgn tak tau, samosa tu yg frozen punya laa.... aku tinggal goreng jer. Limau pun squeez jer la sambil2 tunggu samosa atas kuali

Quote:
Originally Posted by adamyala View Post
tu lah pasal...korang baru tahu kak nita punyer 'simple' macam mana .....jom kita ramai2 gi buka posa kat umah kak nita.

Nita oiiii !!!! yang simple2 aje udah le yer....
Quote:
Originally Posted by Zarul View Post
moh kite
Jom.....tak muat tangan, bumbung rumah aku tadahkan....klu korang dtg, tak der manenya simple, mesti spesel punyer aku prepare

Quote:
Originally Posted by adamyala View Post
arwah opah saya dulu pandai buat bahulu, bakar api atas bawah. Selalu kami bakar baulu kat bwh rumah guna sabut kelapa sebagai 'arangnya'. Pedihnya mata kene asap sampai berair, tapi tahan le juger sebab nak makan bahulu sedap

putu kacang tu fevret saya. Tapi skrg susah nak dapat. Yang acuan kayu tu pun tah mana peginya.
Duhh...mengimbas nostalgia tu Zai...Tapi dulu zaman bebudak, aku tak la tgk mak aku buat bahulu, tapi buat kuih sepit. Bakar dgn arang. Susah membuatnya tu wehhh.....confirm melecur2 la kulit terkena penyepit yg panas tu. Bila makan sedap jer...krukk krakk krukkk krakkk....padahal yg membuatnya tu perit....belum bab berdiang dekat api lagi
__________________
I learn my lesson the hardest & the most painful way. Kapas, mama miss you soooo much !!! It hurts, baby...
Reply With Quote
  #154  
Old 09-08-2009, 11:04 PM
Zarul's Avatar
Zarul Zarul is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 1,249
Rep Power: 11
Zarul is on a distinguished road
Default Re: Juadah Berbuka

Quote:
Originally Posted by adamyala View Post
arwah opah saya dulu pandai buat bahulu, bakar api atas bawah. Selalu kami bakar baulu kat bwh rumah guna sabut kelapa sebagai 'arangnya'. Pedihnya mata kene asap sampai berair, tapi tahan le juger sebab nak makan bahulu sedap

putu kacang tu fevret saya. Tapi skrg susah nak dapat. Yang acuan kayu tu pun tah mana peginya.
tu la...putu kacang tu saya makan macam sugus je sambil tengok tv
Reply With Quote
  #155  
Old 09-09-2009, 08:27 AM
habidaiya's Avatar
habidaiya habidaiya is offline
saanggaaatt suke MeOwww!
 
Join Date: Apr 2009
Location: near to dewan bahasa & pustaka KL
Posts: 268
Rep Power: 10
habidaiya is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to habidaiya Send a message via Skype™ to habidaiya
Default Re: Juadah Berbuka

daiya kalu raye suke cari mende2 ni..

1. tart nenas (wajib)

2. bahulu ( best dpt cecah teh o.. )

3. lontong ngn kuah lodeh

4. sambal kering stail jawe

5. lemang

6. ketupat palas berinti... (susah nk dapat.. )

perrghhh...xsabar nk tggu raye...
Reply With Quote
  #156  
Old 09-09-2009, 10:19 AM
Zarul's Avatar
Zarul Zarul is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 1,249
Rep Power: 11
Zarul is on a distinguished road
Default Re: Juadah Berbuka

Quote:
Originally Posted by habidaiya View Post

2. bahulu ( best dpt cecah teh o.. )
cecah dengan kopi o sedap
Reply With Quote
  #157  
Old 09-09-2009, 11:13 AM
linda_gamble's Avatar
linda_gamble linda_gamble is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Mar 2009
Location: putrajaya
Posts: 1,056
Rep Power: 11
linda_gamble is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to linda_gamble
Default Re: Juadah Berbuka

arie nie lin nak buker
1) nasi dagang ikan tongkol
2) nasi dagang ayam kari
3) kole kacang
4) popia goreng
5) puding karamel
6) nasi tomato
7) ayam percik

itu hanya list kat orang opis jual, lin dah hafal..arie2 menu sama.
akhirnya lin pilih
1) nasi dagang ikan tongkol + ayam goreng
2) popia
3) ribena.

malas nak g bazar, malas nak carik parking..bosann
Reply With Quote
  #158  
Old 09-09-2009, 12:48 PM
nurkasih's Avatar
nurkasih nurkasih is offline
~feline attaché
 
Join Date: May 2009
Location: Georgetown, Penang Island~
Posts: 1,612
Rep Power: 11
nurkasih is on a distinguished road
Default Re: Juadah Berbuka

Quote:
Originally Posted by linda_gamble View Post
arie nie lin nak buker
1) nasi dagang ikan tongkol
2) nasi dagang ayam kari
3) kole kacang
4) popia goreng
5) puding karamel
6) nasi tomato
7) ayam percik

itu hanya list kat orang opis jual, lin dah hafal..arie2 menu sama.
akhirnya lin pilih
1) nasi dagang ikan tongkol + ayam goreng
2) popia
3) ribena.

malas nak g bazar, malas nak carik parking..bosann
Huish sayer ketinggalan zaman ker... kat opis pun ada jual eh..hehehehe dashyat eh...
__________________
Curiosity killed the cat, but where human beings are concerned, the only thing a healthy curiosity can kill is ignorance.~Harry Lorayne
Reply With Quote
  #159  
Old 09-09-2009, 06:07 PM
anitayusof00's Avatar
anitayusof00 anitayusof00 is offline
Mama Kabu & ChiChi
 
Join Date: Aug 2008
Location: Ipoh, Perak
Posts: 549
Rep Power: 10
anitayusof00 is on a distinguished road
Default Re: Juadah Berbuka

Quote:
Originally Posted by Zarul View Post
tu la...putu kacang tu saya makan macam sugus je sambil tengok tv
Pebret cikgu ker ? EEEE.....mintak maaf ehh.....aku paling tak suka putu kacang....taste like poison Tp itu la...memasing punya tekak kan....
Klu raye, aku mesti cari lontong (lagi banyak tempe lagi bagus), klu dapat ketupat palas makan dgn rendang udang, duhhh.....cedapnyer....pastu pulut kukus makan dgn rendang @ sambal @ ikan masin Korang nak tau....aku tak leh makan lemang. Angin satu badan. Raya tahun 2007, smpai kena pegi emergency kat GH Teluk Intan tgh2 malam sebab non stop diarrhea, padahal makan lemang setakat setengah potong jer...Yg pelik tu klu makan pulut kukus, elok jer....may be tak leh makan pulut yg dimasak dlm buluh kot. Tak tau laa....klu kuih raya, semestinya tart nanas, corn flakes kismis, choc chips, biskut badam & biskut gajus (order from my mom, sedap & murah). Lain2, aku suka yg goreng2 jer - tumpi kacang hijau, tempeyek, kerepek pedas ker

Menu ari nih gulai lemak ayam kampung + rebung, sayur kcg panjang + cauli flower + ayam masak padprik, anak request ikan bilis goreng cabai kering2 + kentang. Berangan lebih tp belum start masak lagi. I'Allah boleh siap punyer. Agar2 mixed fruit dah buat tadi, tgh disejukkan dlm fridge. Pesan kat hb suh cari bubur lambok. Mengidam la pulak. Minuman - air sarsi.
__________________
I learn my lesson the hardest & the most painful way. Kapas, mama miss you soooo much !!! It hurts, baby...
Reply With Quote
  #160  
Old 09-09-2009, 07:45 PM
cookies4bulat's Avatar
cookies4bulat cookies4bulat is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2009
Location: KL
Posts: 809
Rep Power: 10
cookies4bulat is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to cookies4bulat
Default Re: Juadah Berbuka

Quote:
Originally Posted by anitayusof00 View Post
Pebret cikgu ker ? EEEE.....mintak maaf ehh.....aku paling tak suka putu kacang....taste like poison Tp itu la...memasing punya tekak kan....
Klu raye, aku mesti cari lontong (lagi banyak tempe lagi bagus), klu dapat ketupat palas makan dgn rendang udang, duhhh.....cedapnyer....pastu pulut kukus makan dgn rendang @ sambal @ ikan masin Korang nak tau....aku tak leh makan lemang. Angin satu badan. Raya tahun 2007, smpai kena pegi emergency kat GH Teluk Intan tgh2 malam sebab non stop diarrhea, padahal makan lemang setakat setengah potong jer...Yg pelik tu klu makan pulut kukus, elok jer....may be tak leh makan pulut yg dimasak dlm buluh kot. Tak tau laa....klu kuih raya, semestinya tart nanas, corn flakes kismis, choc chips, biskut badam & biskut gajus (order from my mom, sedap & murah). Lain2, aku suka yg goreng2 jer - tumpi kacang hijau, tempeyek, kerepek pedas ker

Menu ari nih gulai lemak ayam kampung + rebung, sayur kcg panjang + cauli flower + ayam masak padprik, anak request ikan bilis goreng cabai kering2 + kentang. Berangan lebih tp belum start masak lagi. I'Allah boleh siap punyer. Agar2 mixed fruit dah buat tadi, tgh disejukkan dlm fridge. Pesan kat hb suh cari bubur lambok. Mengidam la pulak. Minuman - air sarsi.
Ya Ampun..rajin sungguh akak nita masak!menu saya arinih, AnW kat hentian sungai buloh(ngah menunggu bf dtg amek)tak pikir lagik nak amek set ape..tapi tekak cam nak mkn monzza burger,waffle letak aiskrim,air mineral je.haish..tggu dan lihat jer la nanti sampai mkn pe
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Apa juadah yang di makan... Penghulu Food & Recipes 276 09-26-2008 05:11 PM


All times are GMT +8. The time now is 09:49 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
 

Main Site
Home
Sign Up
Find A Pet
About PetFinder.my
Terms & Conditions
Link To Us
Contact Us
Facilities
Discussion Forum
Medical Fund
Central News Portal
Visual Map
Knowledge Library
Microchip Directory
FurryCards
Directory
Mobile
iPhone & iPod App
Android App
BlackBerry App
Mobile Website

Social Media
Facebook
Twitter
Others
Advertising
Events
Ambassador
Members
Discussions
Blacklists & Scams



Copyright © PetFinder.my, 2008 - 2018. All rights reserved.