Home   Find A Pet    Forum   WAGazine   Medical   Classifieds   Store
|           

Go Back   PetFinder.my > The Animal Corner > Cats & Kittens > Training & Behavioral Issues

Training & Behavioral Issues Does your cat have an attitude, or just simply refuses to listen to you? Share it with your peers here and learn more about a cat's behavior and training methods

Reply
 
Thread Tools
  #41  
Old 12-16-2012, 01:49 PM
samazanni samazanni is offline
Animal Lover
 
Join Date: Dec 2012
Posts: 5
Rep Power: 0
samazanni is on a distinguished road
Cool poo poo kucg sllu lekat kt bulu buntut dia...

salam 1 malaysia
sy ada mslh dgn kucg parsi sy ni...umo 3buln n xvaksin lg...akn dvksin dlm buln ni...
1st tyme amik dia dr tuan dia yg dlu,thi dia keras jer mcm buah kana,tuan dlu dia ckp kucg ni mkn RC n EVO..
mkn BW skg 1st thi kucg ni ok jer, sy xnk dia mkn RC sbab ada isu dot dot dot...,tp slepas ktaorg deworme n ada jg bg mkn aym rbus kt dia...thi dia xkeras dah... n sllu lekat kt bntut dia... tpksa mndikn dia sllu,kdg riso jga nnt kucg ni skit sbab sllu kna air...tp nk wat cmna kna bersihkn jga,kalo tdk berbau stu ruma...
n mula jga bulu ggur n have some hairball,sy ada bli shmpoo tmptn ni,ada ka dsbabkn pmlihn shmpoo n sbab kerap mndikn kucg ni bulu dia bole ggur??
sbenarnya apa mslh kucg sy ni yerr??
kucg ni kuat mkn n kuat mnum air...
ada ka mkn dia kna ikut tyme??
hrp ada kt petfinder yg bole tlong sy,this my 1st tyme sy bela kucg cerewet,
b4 ni biasa bela kucg kg jerr...

Last edited by samazanni; 12-16-2012 at 04:30 PM.
Reply With Quote
  #42  
Old 12-16-2012, 02:08 PM
samazanni samazanni is offline
Animal Lover
 
Join Date: Dec 2012
Posts: 5
Rep Power: 0
samazanni is on a distinguished road
Cool poo poo sllu lekat kt bulu buntut kucg...

hrp ada yg dpt tlong mslh sy ni,pnt jga tpksa mop lntai ruma ni sbab tahi mrata2,,,,
Reply With Quote
  #43  
Old 12-30-2012, 03:36 AM
Apricot Apricot is offline
Animal Lover
 
Join Date: Dec 2012
Location: Kuala Lumpur
Posts: 2
Rep Power: 0
Apricot is on a distinguished road
Smile Re: poo poo terlekat di bulu2 bahagian punggung kucing

Oh kucing sy pun poo dia melekat sikit kat bulu dia but tak sampai berlaku mcm kucing anda, anda guna pasir kucing kan? Kalau guna kena scope daily supaya kebersihan harus dijaga. Pasal makanan tu better bagi segenggam jer, bila habis baru isi lagi dan air harus ditukar hari2 dan guna air yang telah dimasak. Sukatan air 1/4 sahaja dari bowl. Isi semula jika habis. Mungkin dpt membantu anda.
Reply With Quote
  #44  
Old 12-30-2012, 03:55 AM
Apricot Apricot is offline
Animal Lover
 
Join Date: Dec 2012
Location: Kuala Lumpur
Posts: 2
Rep Power: 0
Apricot is on a distinguished road
Smile Re: poo poo terlekat di bulu2 bahagian punggung kucing

Quote:
Originally Posted by FurKids View Post
Yong kami nak sentuh mengenai masalah sebenar, bukan the cosmetic part. Tahu la trim bulu, tahu la bukan sampai botak ... tapi kalau masalah sebenar tidak diberi perhatian, bulu tempat lain (bukan kat bontot sahaja) pun boleh terkena silap haribulan nanti .... selamat potong bulu ..... kekekkekekeeee!!!!!
Mmg kata Furkids ni, kucing parsian saya pun mula2 poo poo terlekat sikit pada bulu rear dia, bila saya analisa poo poo dia tak solid. So saya try bagi RC kitten 36 & add extra vitamin. Alhamdulillah skrg dh ok. Langkah seterusnya cuba scope poo poo yang berada di dalam bekas pasir tu daily. Kalau kita rajin, kucing pun turut rajin. Insyallah.
Reply With Quote
  #45  
Old 06-13-2013, 02:42 PM
hanissyazwan's Avatar
hanissyazwan hanissyazwan is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Jun 2011
Posts: 136
Rep Power: 8
hanissyazwan is on a distinguished road
Default Re: poo poo terlekat di bulu2 bahagian punggung kucing

there is no other solution if want to prevent the shit stample at your cat fur others then cut the fur at punggung side
__________________
A cat thinks: Hey, these people I live with feed me, love me, provide me with a nice warm, dry house, pet me, and take good care of me... I must be a god! O.O.O.O.O.O.O
rep me if i help,so others will also follow my right suggestion/recommendation!!!
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
biak kucing. jual kucing kimping Health, Disease & Diet 74 07-28-2012 03:04 PM


All times are GMT +8. The time now is 09:30 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
 

Main Site
Home
Sign Up
Find A Pet
About PetFinder.my
Terms & Conditions
Link To Us
Contact Us
Facilities
Discussion Forum
Medical Fund
Central News Portal
Visual Map
Knowledge Library
Microchip Directory
FurryCards
Directory
Mobile
iPhone & iPod App
Android App
BlackBerry App
Mobile Website

Social Media
Facebook
Twitter
Others
Advertising
Events
Ambassador
Members
Discussions
Blacklists & Scams



Copyright © PetFinder.my, 2008 - 2018. All rights reserved.