Go

Go Back   PetFinder.my > PetFinder Lounge > Tech & Computers

Tech & Computers For the tech guy or gal. Find help on your computers and os or other techie stuff.

Reply
 
Thread Tools
  #61  
Old 02-06-2010, 11:05 AM
June June is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Tmn Shamelin Perkasa-Kota Kinabalu
Posts: 6,004
Rep Power: 0
June is on a distinguished road
Default aptops

Sodeh sesangat.semalam antar laptop utk repair.dah hangkang. graphic card hancus. susah betoi HP ni. too fragile.sikit2 rosak. boring betoi.baru pakai 3 thn lbh dah mcm2 ragam.

so semalam gi survey2 dgn adik yg doctor computer tu. dia suggest pakai Toshiba coz lbh lasak dan tak manja sgt mcm Dell, HP dan lain2 product. kita orang browse tgk yg model Satellite & Protege T110/130 & M800/900 Series. Mmg berkenan sesangat cuma memikirkan duit bakal terbang dlm RM3- RM54 ribu tu yg ngeri. Haih!! ada tak kekawan yg pernah pakai laptop model jenis ni?? blh bg sikit cadangan atau share info berkenan dgn model ni??
Reply With Quote
  #62  
Old 02-06-2010, 01:24 PM
Suhaimy Suhaimy is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Dec 2009
Posts: 532
Rep Power: 10
Suhaimy is on a distinguished road
Default Re: laptops

Huhu! Semua laptop ada perangai masing2 kak. Yg penting cara kita jaga. Toshiba mmg lasak pun tp tak boleh overheat. Basically semua laptop @ pc tak boleh panas2 ni. Tambah2 yg ada grafik kad. Kalau tak ada air cond pun kurang2nya kena ada kipas waktu on tu. Kemudian pemilihan operating system (OS) pun memainkan peranan. Kalau laptop/pc lama2 tu, jgn la duk tonyoh Windows Vista/7. Cukup la Windows Xp je. Nak lg senang (bebas virus), pakai je OS yg base on Unix/Linux. Lg pun Linux2 ni open source (free-mostly). Lps tu kena tau la penjagaan asas laptop/pc ni. Pc sy online ni hanya P4 3.06 dgn 512 DDR2 je. Laptop sy (DELL) dah berusia 7/8 tahun tp masih ada kick! Rahsia, kena pandai tweak2 la. Adik akak mesti tau punya.
Reply With Quote
  #63  
Old 02-07-2010, 10:25 AM
June June is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Tmn Shamelin Perkasa-Kota Kinabalu
Posts: 6,004
Rep Power: 0
June is on a distinguished road
Default laptops

laptop akak tak blh pakai yg basic saja coz akak pakai utk kerja gak. so kena yg byk features.akak pakai laptop dlm 10-14 jam sehari.dlm ofis ada aircond,pastu siap pakai kipas cooler lg. di rmh pun ada aircond & pakai kipas cooler juga. masalahnya HP tak blh on mcm tu lama.terlalu panas.klu klu ikut adik akak jgn beli yg pakai graphic card Nvidia.pakai yg Intel coz Nvidia ni tak blh over heat.terus hangus je. Lg ikut kata adik akak sama ada Lenovo atau Toshiba sesuai utk usage akak punya kerja. tp tulah,kena extra research before decide beli laptop baru.


Quote:
Originally Posted by Suhaimy View Post
Huhu! Semua laptop ada perangai masing2 kak. Yg penting cara kita jaga. Toshiba mmg lasak pun tp tak boleh overheat. Basically semua laptop @ pc tak boleh panas2 ni. Tambah2 yg ada grafik kad. Kalau tak ada air cond pun kurang2nya kena ada kipas waktu on tu. Kemudian pemilihan operating system (OS) pun memainkan peranan. Kalau laptop/pc lama2 tu, jgn la duk tonyoh Windows Vista/7. Cukup la Windows Xp je. Nak lg senang (bebas virus), pakai je OS yg base on Unix/Linux. Lg pun Linux2 ni open source (free-mostly). Lps tu kena tau la penjagaan asas laptop/pc ni. Pc sy online ni hanya P4 3.06 dgn 512 DDR2 je. Laptop sy (DELL) dah berusia 7/8 tahun tp masih ada kick! Rahsia, kena pandai tweak2 la. Adik akak mesti tau punya.
Reply With Quote
  #64  
Old 02-07-2010, 11:53 AM
Suhaimy Suhaimy is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Dec 2009
Posts: 532
Rep Power: 10
Suhaimy is on a distinguished road
Default Re: laptops

Quote:
Originally Posted by June View Post
laptop akak tak blh pakai yg basic saja coz akak pakai utk kerja gak. so kena yg byk features.akak pakai laptop dlm 10-14 jam sehari.dlm ofis ada aircond,pastu siap pakai kipas cooler lg. di rmh pun ada aircond & pakai kipas cooler juga. masalahnya HP tak blh on mcm tu lama.terlalu panas.klu klu ikut adik akak jgn beli yg pakai graphic card Nvidia.pakai yg Intel coz Nvidia ni tak blh over heat.terus hangus je. Lg ikut kata adik akak sama ada Lenovo atau Toshiba sesuai utk usage akak punya kerja. tp tulah,kena extra research before decide beli laptop baru.
Woh! Kalau akak mmg hardcore punya user, mmg kena buat research dulu la yg mana boleh on 24/7 tu. Antara Toshiba & Lenovo, sy vote Toshiba lg. Mmg lasak pun, cuma bab harga tu sikit yg . Huhu!
Reply With Quote
  #65  
Old 02-08-2010, 07:09 AM
cookies4bulat's Avatar
cookies4bulat cookies4bulat is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2009
Location: KL
Posts: 809
Rep Power: 10
cookies4bulat is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to cookies4bulat
Default Re: laptops

Quote:
Originally Posted by Suhaimy View Post
Woh! Kalau akak mmg hardcore punya user, mmg kena buat research dulu la yg mana boleh on 24/7 tu. Antara Toshiba & Lenovo, sy vote Toshiba lg. Mmg lasak pun, cuma bab harga tu sikit yg . Huhu!
saya pon vote toshiba!dulu saya ada pkai toshiba..lame gak lah..kitaorg mmg hardcore usertak penah tutup lappy tu,ngan gaming lagik..lcd skrin dia sampai dah cair tapi mende2 lain still elok.sudahnya cucuk kat monitor,tapi menaip still pkai laptop.. sekarang nih, laptop toshiba tuh telah slamat dibongkarkan selepas 6thn dipakai.hardisk dia dah jadik external,yg lain sume jadik spare part.tapi harga...mmg ler mahal..tapi rasenye kalu bab komputer nih mmg skrg dia buat had 2 @ 3 tahun jer pkai kak..cpt sangat obsolete.dulu beli lappy ddr2,few month later dah kluar ddr3, dah lah part ddr2 naik harga..andaikata rosak ker ape,nak mengantinya mcm tak berbaloi..baik beli baru..
__________________
~love my oren,bobo & velvet as much as i love my family,friends & my boo~
http://www.lifeasacatslave.blogspot.com/
http://www.noranasir.blogspot.com/
Reply With Quote
  #66  
Old 02-08-2010, 07:23 AM
adamyala's Avatar
adamyala adamyala is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Sep 2008
Location: damansara
Posts: 2,597
Rep Power: 13
adamyala is on a distinguished road
Default Re: laptops

lappie compaq akak yang berusia 3 tahun setengah, akhirnya surrender semalam. Tak boleh start dah. Bwk gi digital mall, org tu ckp motherboard problem. Cair la kot...sbb tak pernah guna cooling fan, cuma harapkan aircon kat rumah ni tak cukup rupanya. Memang selalu guna lama2 tak off...sampai panas la....sbb share ngan dua anak2 dara . Cuma Alif yg ada PC sendiri. So, now akak guna PC Alif je, masa dia kat sekolah.

Tengah survey nak beli lappie baru nie. Ada suggestion tak adik2 semua ??? Kak zai tak arif sgt pasal IT ni, tapi rajin online....takde lappie rasa sunyi la pulak
Reply With Quote
  #67  
Old 02-08-2010, 12:09 PM
gabriel gabriel is offline
...
 
Join Date: Jan 2010
Location: cheras
Posts: 83
Rep Power: 9
gabriel is on a distinguished road
Default Re: laptops

erm..wanna share a little..i use lenove..3 years plus oredy..no problem...heavy usage..same..10-14 hours daily..so far so ok la..
Reply With Quote
  #68  
Old 02-08-2010, 03:54 PM
June June is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Tmn Shamelin Perkasa-Kota Kinabalu
Posts: 6,004
Rep Power: 0
June is on a distinguished road
Default laptops

klu Compaq tukar motherboard berapa Zai?? HP tukar motherboard RM700. aku dah decide nak beli Toshiba Protege after discuss dgn adik aku.yg bagusnya Toshiba laptop ni ada Shock Absorber lg utk tahan gegaran. klu ko nak beli Toshiba yg model Satelitte punya pun blh.harga ranging dari RM1899-RM2499 bergantung pd model dan features. yg aku nak ni Toshiba Protege T110 RM2199 & yg Protege T130 RM3499 and above. Kecik je.11 inci.best gak.ujung bln ni baru aku beli. haih!! duit oh duit!!

SATELLITE MODEL

Model 01 - RM1899.00
Satellite L510-P4018L - PSLF8L-019001

Intel Pentium Dual Core Processor T4500
(2.3GHz,1MB L2 Cache, 800Mhz FSB) with Intel 64 Architecture
No Operating System
1GB DDR2 SDRAM expandable to 4096MB
Intel Graphics Media Accelerator 4500M
320GB (SATA) with shock absorber HDD
DVD Super Multi Double Layer Drive (DVD RW/RAM)
Built In Web Camera
1 Year Carry In Regional Limited Warranty (part & labor)
1 Year Battery (carry in)
Glossy Metallic Gray

Model 02 - RM2099.00
Satellite L510-P432 - PSLQ0L-00T007

Intel Pentium Dual Core Processor T4400
(2.3GHz,1MB L2 Cache, 800Mhz FSB) with Intel 64 Architecture
Genuine Window 7 Home Premium
4GB DDR2 SDRAM expandable to 4096MB after FREE upgrade
Intel Graphics Media Accelerator 4500M
320GB (SATA) with shock absorber HDD
DVD Super Multi Double Layer Drive (DVD RW/RAM)
Built In Web Camera with Smart Face TEchonology
Bluetooth V2.1w/Enchanced Data Rate
1 Year Carry In Regional Limited Warranty
1 Year Battery (carry in)
Glossy Metallic Gray


Model 03 - RM2199.00
Satellite L510-P4017B - PSLGQL-002001

Intel Core i3-330M Processor 2.13GHz
No Operating System
2GB DDR2 SDRAM expandable to 8192MB
Intel HD Graphics up to 729MB total available
320GB (SATA) with shock absorber HDD
DVD Super Multi Double Layer Drive (DVD RW/RAM)
Built In Web Camera
1 Year Carry In Regional Limited Warranty (part & labor)
1 Year Battery (carry in)
Glossy Black


Model 04 - RM2499.00
Satellite L510 S4316B- PSLGJL-002001

Intel Core i3-330M Processor 2.13GHz
Genuine Window 7 Home Premium
2GB DDR2 SDRAM expandable to 8192MB
Intel HD Graphics up to 729MB total available
320GB (SATA) with shock absorber HDD


Portege T110-P134-T110-P134R
Model Number PST1EL-00F007/PST1EL-00E007

Intel Pentium Processor SU7200
(1.3GHz, 2MB L2 Cache, 800Mhz FSB)
Genuine Window 7 Home Premium
3GB DDR2 SDRAM expandable to 4096MB
Intel GMA 4500M up to 284MB of total available graphics memory
320GB (SATA) with shock absorber HDD
Built In Web Camera with Smart Face TEchonology
Bluetooth V2.1w/Enchanced Data Rate
1 Year Carry In Regional Limited Warranty (part & labor)
1 Year Battery (carry in)
Glossy Precious Black/Glossy Iron Red


Quote:
Originally Posted by adamyala View Post
lappie compaq akak yang berusia 3 tahun setengah, akhirnya surrender semalam. Tak boleh start dah. Bwk gi digital mall, org tu ckp motherboard problem. Cair la kot...sbb tak pernah guna cooling fan, cuma harapkan aircon kat rumah ni tak cukup rupanya. Memang selalu guna lama2 tak off...sampai panas la....sbb share ngan dua anak2 dara . Cuma Alif yg ada PC sendiri. So, now akak guna PC Alif je, masa dia kat sekolah.

Tengah survey nak beli lappie baru nie. Ada suggestion tak adik2 semua ??? Kak zai tak arif sgt pasal IT ni, tapi rajin online....takde lappie rasa sunyi la pulak
Reply With Quote
  #69  
Old 02-08-2010, 04:00 PM
adamyala's Avatar
adamyala adamyala is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Sep 2008
Location: damansara
Posts: 2,597
Rep Power: 13
adamyala is on a distinguished road
Default Re: laptops

sama la june, RM800 net. harga motherboard dgn upah pasang sekali kot. Aku ingat nak beli baru la June. nak repair tak tau berapa lama dia akan buat lagi. Nanti nak survey jugak. Aku guna ganas gak mcm ko hahahah !!!! lenovo ok ke june ?
Reply With Quote
  #70  
Old 02-08-2010, 04:05 PM
June June is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Tmn Shamelin Perkasa-Kota Kinabalu
Posts: 6,004
Rep Power: 0
June is on a distinguished road
Default laptops

Lenovo pun ok gak.sama lasak.tp aku tak pasti berapa fulus. aku ingat mula2 nak jual je laptop hangkang tu.tp husband aku nak pula.so aku tengah repair tu.ari rabu baru blh amik. aku pakai dulu smp ujung bln ni baru beli baru. ko pun lasak gak ke?? hah!! oklah tu.klu tak lasak,takde alasan nak beli laptop baru.heheheheh!! jgn lupa beli cooler fan tau. karang cair mcm mentega lagi laptop baru.

Quote:
Originally Posted by adamyala View Post
sama la june, RM800 net. harga motherboard dgn upah pasang sekali kot. Aku ingat nak beli baru la June. nak repair tak tau berapa lama dia akan buat lagi. Nanti nak survey jugak. Aku guna ganas gak mcm ko hahahah !!!! lenovo ok ke june ?
Reply With Quote
  #71  
Old 02-08-2010, 04:18 PM
adamyala's Avatar
adamyala adamyala is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Sep 2008
Location: damansara
Posts: 2,597
Rep Power: 13
adamyala is on a distinguished road
Default Re: laptops

Quote:
Originally Posted by June View Post
Lenovo pun ok gak.sama lasak.tp aku tak pasti berapa fulus. aku ingat mula2 nak jual je laptop hangkang tu.tp husband aku nak pula.so aku tengah repair tu.ari rabu baru blh amik. aku pakai dulu smp ujung bln ni baru beli baru. ko pun lasak gak ke?? hah!! oklah tu.klu tak lasak,takde alasan nak beli laptop baru.heheheheh!! jgn lupa beli cooler fan tau. karang cair mcm mentega lagi laptop baru.
ye lah june, nanti aku beli la cooling fan tu sekali...org mcm aku ni ...dah 'senje' mcm ni baru nak rajin online...pastu mcm2 bende tak tahu...kehkehkeh . Ko nak passing kat hubby ko ok la. Berbaloi la ko guna HP tu dah bertahun tahun june. dah banyak jasanya. Ko beli masa harga 4k lebih kan ?
Reply With Quote
  #72  
Old 02-08-2010, 04:31 PM
June June is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Tmn Shamelin Perkasa-Kota Kinabalu
Posts: 6,004
Rep Power: 0
June is on a distinguished road
Default laptops

masa beli dulu dlm RM4 ribu lebih sikit. skrg dah murahlah.

samalah kita zai.aku pun dulu mana reti suma benda2 yg berkaitan teknologi ni.kdg2 aku rasa bila adik aku ckp hal computer/laptop ke apa,aku tanya dia ko ckp bahasa alien ke?? dah umur2 senja camni barulah terhegeh hegeh aku nak belajar aku mana ada blog,twitter,FB.tak reti suma benda tu. kedua,takde masa nak layan social network ni.klu asyik melayan social network kucing kat rmh tak mkn jawabnya

Quote:
Originally Posted by adamyala View Post
ye lah june, nanti aku beli la cooling fan tu sekali...org mcm aku ni ...dah 'senje' mcm ni baru nak rajin online...pastu mcm2 bende tak tahu...kehkehkeh . Ko nak passing kat hubby ko ok la. Berbaloi la ko guna HP tu dah bertahun tahun june. dah banyak jasanya. Ko beli masa harga 4k lebih kan ?
Reply With Quote
  #73  
Old 02-09-2010, 04:09 PM
June June is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Tmn Shamelin Perkasa-Kota Kinabalu
Posts: 6,004
Rep Power: 0
June is on a distinguished road
Default aptops

Zai,utk ko aku td pi survey Lenovo punya laptop.aku list down jenis2,features & harga.td aku dah email adik aku suruh dia bg sikit idea which is better utk aku punya hardcore usage.


MODEL 1 - RM1199.00
LENOVO IDEA PAD S10-2 Matt Black

Intel Atom Processor N280
(1.66GHz, 667MHz, FSB, 512KB L2 Cache)
Genuine Window XP Home
1GB DDR2 SDRAM
1600GB SATA HDD (5400rpm)
Intel Graphic Media Accelerator 950
10.1 WSVGA LED
6 cell Li ion Battery
1 year Regional Carry In Warranty


MODEL 2 - RM1249.00
LENOVO IDEA PAD S10-1 - Nature

Intel Atom Processor N280
(1.66GHz, 667MHz, FSB, 512KB L2 Cache)
Genuine Window XP Home
1GB DDR2 SDRAM
1600GB SATA HDD (5400rpm)
Intel Graphic Media Accelerator 950
10.1 WSVGA LED
6 cell Li ion Battery
1 year Regional Carry In Warranty


MODEL 3 - RM1299.00
LENOVO IDEA PAD S10-1 - Matt Black

Intel Atom Processor N280
(1.66GHz, 667MHz, FSB, 512KB L2 Cache)
Genuine Window 7 Starter
1GB DDR2 SDRAM
1600GB SATA HDD (5400rpm)
Intel Graphic Media Accelerator 950
10.1 WSVGA LED
6 cell Li ion Battery
1 year Regional Carry In Warranty


MODEL 4 - RM1399.00 - (Built In 3G)
LENOVO IDEA PAD S10-2-3G (Matt Black)

Intel Atom Processor N280
(1.66GHz, 667MHz, FSB, 512KB L2 Cache)
Genuine Window XP Home
1GB DDR2 SDRAM
1600GB SATA HDD (5400rpm)
Intel Graphic Media Accelerator 950
10.1 WSVGA LED
6 cell Li ion Battery
1 year Regional Carry In Warranty


MODEL 5 - RM2199.00
LENOVO Think Pad SL400

Intel Core 2 Duo Processor
intel Core 2 Duo T5870
(2GHz, 800MHz, 2MB L2 Cache)
Mobile Intel GM45 Express Chipset
Microsoft Window Vista Starter
802.11B/G/N Wirelss LAN
1GB DDR2 667RAM
250GB HDD
DVD Super Multi Drive
14.1 WXGA TFT Crystalbrite Display
Intel Graphic Media Accelerator X4500
Integrated 56K Date/FAx/V.92 Modem
10/100 LAN Port
5 In 1 Card Reader
Intergrated Webcam
Li ion Battery Weight 1.9kg
Carrying Case
1 Regional Carry In Warranty


MODEL 6 - RM2299.00
LENOVO IDEA PAD U350

Intel Core 2 Solo Processor SU3500
(1.40GHz, 800MHz, FSB, 3MB L2 Cache)
Genuine Windows Vista Home Premium
2GB DDR3 SDRAM
320GB SATA HDD (5400rpm)
Intel Graphics Media Accelerator X4500
13.3 WXGA LED
4 cell Li ion Battery
1 Regional Carry In Warranty


MODEL 7 - RM2499.00
LENOVO IDEA PAD U350

Intel Centrino 2 Processor Technology
Intel Core 2 Duo Processor P7450
(2.13GHz, 1066MHz, FSB, 3MB L2 Cache)
DOS
2GB DDR3 SDRAM
500GB SATA HDD (5400rpm)
Dual Multiburner Drive (DVD-RW)
14.1 WXGA LED
4 cell Li ion Battery
1 Regional Carry In Warranty


MODEL 8 - RM2699.00
LENOVO IDEA PAD U150

Intel Core 2 Solo Processor SU3500
(1.30GHz, 800MHz, FSB, 3MG L2 Cache Dual Core)
Genuine Windows 7 Premium
2GB DDR3 SDRAM
320GB SATA HDD (5400rpm)
Intel Graphics Media Accelerator X4500
11.6 WXGA LED
4 cell Li ion Battery
1 Regional Carry In Warranty
Reply With Quote
  #74  
Old 02-09-2010, 04:59 PM
adamyala's Avatar
adamyala adamyala is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Sep 2008
Location: damansara
Posts: 2,597
Rep Power: 13
adamyala is on a distinguished road
Default Re: laptops

Thanks June....rajin nye kwn aku yg sorg ni...
Aku rasa nak je rembat satu . So far aku tanya kwn2 guna lenovo durg ckp boleh tahan. Harga lebihkurg sama je dgn dell. Tapi tak banyak warna pilihan kan. Very serius ...black jer kan...skrg dell dah kuar warna mcm2. Tapi thats beside the point la. Aku kene screen 14" June. Screen kecik aku tak nampak....
mcm ko jugak la waktu nak online kene pake sepek mata...hahaha
nampaknya kita sama2 shopping laptop bulan depan.....
Reply With Quote
  #75  
Old 02-10-2010, 11:08 AM
June June is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Tmn Shamelin Perkasa-Kota Kinabalu
Posts: 6,004
Rep Power: 0
June is on a distinguished road
Default laptops

hahahahah!! Takde apa zai.senang je tu melilau survey. Low Yatt dgn ofis aku tak jauh.20 minit je.aku memonteng jap semalam

aku pun nak kaler merah dark tp takde boringnya warna hitam.apa nak buat. dari takde langsung. aku stick to Toshibalah coz harga lbh kurang sama dgn Lenovo. adik aku kata,utk hardcore users Lenovo Model 5 keatas dah ok dah. Aku chk Toshiba T110 baru RM110 tp takde DVD Writerlah kena add RM199.mgkn itu aku tunggu next time baru add.beli yg penting dulu. large screen?? itu wajib maklumlah kita ni dah berumur,mata semakin rabun

So,marilah kita shopping laptop ramai ramai

Quote:
Originally Posted by adamyala View Post
Thanks June....rajin nye kwn aku yg sorg ni...
Aku rasa nak je rembat satu . So far aku tanya kwn2 guna lenovo durg ckp boleh tahan. Harga lebihkurg sama je dgn dell. Tapi tak banyak warna pilihan kan. Very serius ...black jer kan...skrg dell dah kuar warna mcm2. Tapi thats beside the point la. Aku kene screen 14" June. Screen kecik aku tak nampak....
mcm ko jugak la waktu nak online kene pake sepek mata...hahaha
nampaknya kita sama2 shopping laptop bulan depan.....
Reply With Quote
  #76  
Old 02-19-2010, 12:04 PM
June June is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Tmn Shamelin Perkasa-Kota Kinabalu
Posts: 6,004
Rep Power: 0
June is on a distinguished road
Default laptops

Hahahahahah!!! Zai,aku dah tak sabar beli laptop baru.semalam terus serbu Low Yatt.Dah beli Toshiba Portege T110. Harga RM2199. harap kali ni blh long last dari HP aku yg lepas.








Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	P1040200.jpg
Views:	967
Size:	104.7 KB
ID:	8894   Click image for larger version

Name:	P1040201.jpg
Views:	998
Size:	119.4 KB
ID:	8895   Click image for larger version

Name:	P1040203.jpg
Views:	962
Size:	95.0 KB
ID:	8896  
Reply With Quote
  #77  
Old 02-19-2010, 12:19 PM
abuldotcom's Avatar
abuldotcom abuldotcom is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 60
Rep Power: 10
abuldotcom is on a distinguished road
Default Re: laptops

heheheh mesti anak bulu kak June dah explore duu kan?

terserlah bulu kuceng kat atas notebook tuh, hahahahaha
Reply With Quote
  #78  
Old 02-19-2010, 12:22 PM
June June is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Tmn Shamelin Perkasa-Kota Kinabalu
Posts: 6,004
Rep Power: 0
June is on a distinguished road
Default laptops

hahahahahah!! Tajamnya mata ko.si Peterpan siap duduk atas laptop tu.huh!!! bertuah punya kuicng.abis nanti jahanam laptop baru.akak angkat & pindah dia ke beg laptop.

Quote:
Originally Posted by abuldotcom View Post
heheheh mesti anak bulu kak June dah explore duu kan?

terserlah bulu kuceng kat atas notebook tuh, hahahahaha
Reply With Quote
  #79  
Old 02-20-2010, 01:07 PM
adamyala's Avatar
adamyala adamyala is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Sep 2008
Location: damansara
Posts: 2,597
Rep Power: 13
adamyala is on a distinguished road
Default Re: laptops

Quote:
Originally Posted by June View Post
Hahahahahah!!! Zai,aku dah tak sabar beli laptop baru.semalam terus serbu Low Yatt.Dah beli Toshiba Portege T110. Harga RM2199. harap kali ni blh long last dari HP aku yg lepas.








wah wah wah....June...Congrats !!
ko tak sabar sabar nak rembat lappie baru ye. Dah bwk balik sebijik TOSHIBA....huhuhu . Jeles dan meleleh air lior aku tengok June...

Mcm mana June ? Dah guna beberapa hari ni...ko rasa ok ke tak ?
brg baru ...mesti la ok kan ...

Aku kene tunggu lagi sampai cukup bulan ni. Tak sabar gak nie...
Reply With Quote
  #80  
Old 02-21-2010, 10:30 AM
June June is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Tmn Shamelin Perkasa-Kota Kinabalu
Posts: 6,004
Rep Power: 0
June is on a distinguished road
Default laptops

Zai,klu ko notice plastic wrapping cover laptop tu aku tak buka lg dah bertenet.hehehehehe!!

aku rasa aku akan happy dgn Toshiba ni.bila ada gegaran pd HDD,akan kuar satu notis kat laptop.bgtau ada vibration dan HDD dipindahkan ke position yg selamat.jd motherboard kita tahan lama.

happy shopping zai.aku tengah fikir camna nak bayar laptop ni aku swipe kredit kad masa beli tu.

Quote:
Originally Posted by adamyala View Post
wah wah wah....June...Congrats !!
ko tak sabar sabar nak rembat lappie baru ye. Dah bwk balik sebijik TOSHIBA....huhuhu . Jeles dan meleleh air lior aku tengok June...

Mcm mana June ? Dah guna beberapa hari ni...ko rasa ok ke tak ?
brg baru ...mesti la ok kan ...

Aku kene tunggu lagi sampai cukup bulan ni. Tak sabar gak nie...
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump


All times are GMT +8. The time now is 07:40 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
 

Main Site
Home
Advertising
Sponsored Listings
Sign Up
Find A Pet
Share & Save Lives
About PetFinder.my
Terms & Conditions
Freebies / Starter Pack
Report Animal Abuse
Contact Us
Facilities
WAGazine
Discussion Forum
Medical Fund
Pet Food, Toys & Products
Cuteness Meter
Central News Portal
Visual Map
Knowledge Library
Microchip Directory
FurryCards
Mobile
iPhone & iPod App
Android App

Social Media
Facebook
Twitter
KindMeal
Meat-Free Dining
Meal Deals
Kind Moments
Delicious Menu

Others
World Animal Day Contest
Digi iPhone Contest
East Coast Flood Relief
It's Pawssible
Freebies
Online Store
Discussions
Blacklists & Scams



Copyright © PetFinder.my. All rights reserved.