Home   Find A Pet    Forum   WAGazine   Medical   Classifieds   Store
|           

Go Back   PetFinder.my > PetFinder Lounge > Tech & Computers

Tech & Computers For the tech guy or gal. Find help on your computers and os or other techie stuff.

Reply
 
Thread Tools
  #81  
Old 07-25-2010, 08:20 PM
adamyala's Avatar
adamyala adamyala is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Sep 2008
Location: damansara
Posts: 2,597
Rep Power: 13
adamyala is on a distinguished road
Default Re: laptops

sedih june...

sampai skrg lom dapat lagi laptop baru...huhu

ada ada jer halangan. lagipun cik abg ckp laptop aku ni baru je tukar

motherboard. tunggu laen tawon baru beli baru.

anak aku si fifi pulak yg dapat....

DELL mini 10V...

mmg dah ade windows7, laju tak hengat.

nak upload gambar xyah guna usb...blutooth aje, senang

bukan main lagi budak kecik tu ..

asik ber 'facebook' je siang malam pagi ptg.





Reply With Quote
  #82  
Old 07-25-2010, 08:43 PM
Nur_illiyana's Avatar
Nur_illiyana Nur_illiyana is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Apr 2010
Location: Bandar Kinrara
Posts: 288
Rep Power: 9
Nur_illiyana is on a distinguished road
Default Re: laptops

Dasyat gak knowledge kak June pasal hardware..
yana bab software pandai la...

Kak Zai,
sama la nasib kita..
laptop yana langsung dh tak nak on.. skrin pon dah crack..
sekarang bergantung sepenuhnya kt laptop office..

jelasnya Fifi dpt DELL mini.. pink lak tu...
Reply With Quote
  #83  
Old 07-25-2010, 08:52 PM
adamyala's Avatar
adamyala adamyala is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Sep 2008
Location: damansara
Posts: 2,597
Rep Power: 13
adamyala is on a distinguished road
Default Re: laptops

hehe..june kan macgyver...
lagipun dia rajin buat research sebelum beli sesuatu barg
tu yg akak tabik spring kat dia ....

haah..Yana...akak pun jeles kat fifi

anak ayah la katakan ...

laptop akak ni OK lagi sebenarnya..

boleh pegi lagi setahun kot....
Reply With Quote
  #84  
Old 07-25-2010, 08:55 PM
nurkasih's Avatar
nurkasih nurkasih is offline
~feline attaché
 
Join Date: May 2009
Location: Georgetown, Penang Island~
Posts: 1,612
Rep Power: 11
nurkasih is on a distinguished road
Default Re: laptops

wahh kak zai,. pink.....i likee...

kak zai, saya pun suda jual saya punya macwhite..konon nak beli macpro baru.. tapi tak terbeli lagi

masa tue tengah gian nak main SIM.. saya beli laptop nieh..spec sama dengan VIO yang harga RM5k.. untuk kawan2..I repeat..nak main SIM pada maksimanya..silalah guna ini.. nescaya game SIm anda takkan sangkut langsung atau slowkan anda punya lappy.. so sesuai untuk main SIm 24 jam





Compaq Presario CQ42-170TX Notebook PC - (RM26++)
Genuine Windows® 7 Home Premium 32-bit;
Intel® Core™ i5 Processor i5-430M (2.26 GHz, Level 3 cache 3 MB);
14.0” Diagonal High-Definition LED HP Brightview Widescreen Display (1366 x 768);
4 GB DDR3 (2 x 2048 MB);
500 GB SATA Hard Disk Drive 7200 rpm;
SATA optical drive: LightScribe SuperMulti DVD±RW with Double Layer Support;
ATI Mobility Radeon™ HD 5430 Graphics with 512 MB dedicated GDDR3
__________________
Curiosity killed the cat, but where human beings are concerned, the only thing a healthy curiosity can kill is ignorance.~Harry Lorayne
Reply With Quote
  #85  
Old 07-25-2010, 09:05 PM
adamyala's Avatar
adamyala adamyala is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Sep 2008
Location: damansara
Posts: 2,597
Rep Power: 13
adamyala is on a distinguished road
Default Re: laptops

haha...main SIm 24 jam cikgu nih...biar betuiiii

akak ada baca dalam blog nur nak jual macbook white tu tapi time tu RM nan adoooo...so akak wat wat taknampak jer ler ....haha

Reply With Quote
  #86  
Old 07-25-2010, 09:08 PM
nurkasih's Avatar
nurkasih nurkasih is offline
~feline attaché
 
Join Date: May 2009
Location: Georgetown, Penang Island~
Posts: 1,612
Rep Power: 11
nurkasih is on a distinguished road
Default Re: laptops

Quote:
Originally Posted by adamyala View Post
haha...main SIm 24 jam cikgu nih...biar betuiiii

akak ada baca dalam blog nur nak jual macbook white tu tapi time tu RM nan adoooo...so akak wat wat taknampak jer ler ....haha

tuelah..terjual RM2600...saya beli laptop nieh RM2600 so tukar gitu jer..

masa saya beli tue bulan 3 kot..cuti 3 minggu.. sakan main.. sampai lepas tue pun bawak ke sekolah.. dengan cikgu tua muda semua join main..tetiap ari dah tak da gosip..semua bertanya kabar sim saya..

tak sihat betoi..addicting.... hahahahah lari topic da...
__________________
Curiosity killed the cat, but where human beings are concerned, the only thing a healthy curiosity can kill is ignorance.~Harry Lorayne
Reply With Quote
  #87  
Old 07-25-2010, 10:03 PM
Nur_illiyana's Avatar
Nur_illiyana Nur_illiyana is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Apr 2010
Location: Bandar Kinrara
Posts: 288
Rep Power: 9
Nur_illiyana is on a distinguished road
Default Re: laptops

Quote:
Originally Posted by nurkasih View Post
tuelah..terjual RM2600...saya beli laptop nieh RM2600 so tukar gitu jer..

masa saya beli tue bulan 3 kot..cuti 3 minggu.. sakan main.. sampai lepas tue pun bawak ke sekolah.. dengan cikgu tua muda semua join main..tetiap ari dah tak da gosip..semua bertanya kabar sim saya..

tak sihat betoi..addicting.... hahahahah lari topic da...
SIM???
Kasih, kena beli SIM yg special ntk Windows7 ke??

dulu masa zaman belajar dulu memang gila la main SIM nie..
celik mata je mengadap SIM dh.. sampai mak kata "pandai hang dok atur hidup org, diri sendiri pon tak mandi lagi" owh..nostalgia zaman muda2..

Laptop Kasih tu macam laptop hubby Yana jer.. boleh la pinjam laptop dia main SIM
Reply With Quote
  #88  
Old 07-25-2010, 10:25 PM
nurkasih's Avatar
nurkasih nurkasih is offline
~feline attaché
 
Join Date: May 2009
Location: Georgetown, Penang Island~
Posts: 1,612
Rep Power: 11
nurkasih is on a distinguished road
Default Re: laptops

Quote:
Originally Posted by Nur_illiyana View Post
SIM???
Kasih, kena beli SIM yg special ntk Windows7 ke??

dulu masa zaman belajar dulu memang gila la main SIM nie..
celik mata je mengadap SIM dh.. sampai mak kata "pandai hang dok atur hidup org, diri sendiri pon tak mandi lagi" owh..nostalgia zaman muda2..

Laptop Kasih tu macam laptop hubby Yana jer.. boleh la pinjam laptop dia main SIM
Saya main SIM 3.. jalan je.. dengan win 7 boley jer.. ( jangan tak tahu SIm kali nieh dah boleh main tukar ringtone and bleh kawin ngan hantu).. yerps..kalau sama..boleh main jangan kata SIM, banyak jugak boleh main.. sbb dia ada grafik kad.. and 4 gig memory.. silalah main
__________________
Curiosity killed the cat, but where human beings are concerned, the only thing a healthy curiosity can kill is ignorance.~Harry Lorayne
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump


All times are GMT +8. The time now is 05:50 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
 

Main Site
Home
Sign Up
Find A Pet
About PetFinder.my
Terms & Conditions
Link To Us
Contact Us
Facilities
Discussion Forum
Medical Fund
Central News Portal
Visual Map
Knowledge Library
Microchip Directory
FurryCards
Directory
Mobile
iPhone & iPod App
Android App
BlackBerry App
Mobile Website

Social Media
Facebook
Twitter
Others
Advertising
Events
Ambassador
Members
Discussions
Blacklists & Scams



Copyright © PetFinder.my, 2008 - 2018. All rights reserved.