Home   Find A Pet    Forum   WAGazine   Medical   Classifieds   Store
|           

Go Back   PetFinder.my > Reviews, Notices & Stories > Pet Products & Services > Pet Shops & Services

Pet Shops & Services List and review pet shops and services here

Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 12-10-2009, 02:29 AM
Fareen's Avatar
Fareen Fareen is offline
Cat Slave
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 605
Rep Power: 9
Fareen is on a distinguished road
Default Cat Sitters/Cat Boarding List

Hi kawan2,

Oleh kerana pada satu2 masa kita akan travel dan terpaksa meninggalkan kucing2 tersayang kita for boarding, I thought it is good if we can list down cat boarding services yang kita pernah pergi dan puas hati atau tak pernah pergi tapi kita dengar good review. Ataupun kalau ada Cat Sitters yang available (boleh datang rumah 2 hari sekali untuk kasi makan kucing dan clear litter).

I dah cari a particular thread untuk topic ni, so far tak de thread yang dedicated, so I ingat I nak start, so kita ada satu tempat for reference.

Macam saya, saya prefer boarding yang tak pakai cage maknanya dia pakai room concept. Tak lah besar tapi muat lah 2 orang masuk. So kucing boleh lari2 dan main2 dalam cubicle tu. Tapi kalau boleh, saya lagi prefer kalau ada cat sitters yang boleh datang rumah supaya kucing tak stress berpindah randah ni. Kat Singapore service ni quite popular tapi so far kat KL ni jarang pulak dengar. Kat bawah ni, saya share a few links yang provide boarding services. Ada yang cubicle concept, yang sewa bilik kat rumah. dan ada yang pakai cage.

Di bawah saya listkan tempat yang saya tahu :-

www.petepicure.com
(Yang ni saya biasa board) - Contact Alicia Horsley (detail ada dlm link)
(Taman Melawati)

www.scallywags-malaysia.com/
(Yang ni, so far I've heard very good reviews)
(PJ)

Kedua2 tempat diatas harganya memang premium sikit iaitu RM35 untuk satu kucing termasuk makanan dan litter sehari. Sebabnya dia pakai cubicle/bilik dan bukan cage biasa.

Yang di bawah ni pulak dia buat home concept. Kita boleh bawak cage or kita boleh sewa bilik untuk kucing2 kita. Harganya pun nampak berpatutan

http://thiscatshop.blogspot.com/
(Cyberjaya)

Petsplayground
(Subang/USJ)

Petsplaygrond punya link saya x de tapi dorang ada post thread kat sini.

Kalau tak salah saya, ada juga 3 forumer yang offer boarding iaitu

1) Prinz81 (hopefully nick dia betul. kalau salah tlg betulkan)
(Sri Kembangan)

2) Felix the Cat (Kak Nurul)
Cheras

3) Petknode
(Damansara Perdana)

Kalau tak salah, forumer diatas punya boarding pakai cage.

Kalau ada yang provide cat sitting services dekat area Sunway Damansara (near Ikea), tolonglah share contact details either kat sini or kat PM so kita boleh contact bila perlu.

Marilah berkongsi!

Thank you!!!
__________________

Proud mummy of Sophie / Dexter / Yuki / Heidi / Optimus

Feed your cats BARF!
www.catnutrition.org
Reply With Quote
  #2  
Old 12-10-2009, 04:34 AM
Suhaimy Suhaimy is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Dec 2009
Posts: 532
Rep Power: 9
Suhaimy is on a distinguished road
Default Re: Cat Sitters/Cat Boarding List

I am available to take care few for myself. 3, 4 cats sure can. But please do make sure the pet always in behave/good mode. Wont want my neighbors complaining about the sound. I don't know. Just a suggestion. Those who can afford the boarding, well, go on. But those who can't? Here is our chance to prove that we are pet lover community. Help each other la (Huhu! speaking konon, berterabur ayat )
Reply With Quote
  #3  
Old 12-10-2009, 09:45 AM
kairul's Avatar
kairul kairul is offline
Petfinder Lifetime Member
 
Join Date: Jul 2008
Location: Shah Alam, Selangor, MALAYSIA
Posts: 132
Rep Power: 10
kairul is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to kairul Send a message via Skype™ to kairul
Wink Re: Cat Sitters/Cat Boarding List

Kawan mak ada wat boarding service...
Agak jauh ar..
Kat kg batu laut...huhu
tp kitorg mmg biasa anta situ kalo nk blk kg.
pkai cage tp tgk keadaan die conducive..
caj RM6 tanpa makanan [food kita bwk sndri] atau RM 8 dengan mkanan..

nk tau lbh lnjut, g sini:
http://telecentre.my/LWK/Template/Te...ContentID=1416
__________________
If you see a person without a smile, give him yours...
If you see animals without love, give them yours.. ;)
http://kairulizwan.wordpress.com
Reply With Quote
  #4  
Old 12-10-2009, 11:09 AM
prinz38i prinz38i is offline
Human :-)
 
Join Date: Feb 2009
Location: Seri Kembangan
Posts: 542
Rep Power: 10
prinz38i is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to prinz38i
Default Re: Cat Sitters/Cat Boarding List

Thanks Fareen coz included me in the list..

for my Boarding and Bath Service boleh refer kat sini :-

http://forums.petfinder.my/showthread.php?t=3459

tapi kitten below 1.5 months(yang masih menyusu) mesti dtg dengan Mummy diorang.. I tak reti susukan baby cat...

Last edited by prinz38i; 12-10-2009 at 12:18 PM. Reason: a
Reply With Quote
  #5  
Old 12-10-2009, 12:53 PM
Fareen's Avatar
Fareen Fareen is offline
Cat Slave
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 605
Rep Power: 9
Fareen is on a distinguished road
Default Re: Cat Sitters/Cat Boarding List

Suhaimy,
Hehehe. Berterabur tapi janji paham:p
Awak kat area mana?

Khairul,
Jauh x pe, maybe kita Ada member2 yg kat negeri lain yg perlu boarding kan?

Prinz,
Sorrylah kurang satu number kat nick awak hehehe.

Kawan2,
Oh ini link pet playground tu www.petplaygroundonline.com
Dorang boarding home concept. X pakai cage. Fareen x pernah jumpa dorang ni tapi Dari email dorang nampak ok.Bole buat appt visit rumah dorang dulu sebelum decide.
__________________

Proud mummy of Sophie / Dexter / Yuki / Heidi / Optimus

Feed your cats BARF!
www.catnutrition.org
Reply With Quote
  #6  
Old 12-10-2009, 03:34 PM
Suhaimy Suhaimy is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Dec 2009
Posts: 532
Rep Power: 9
Suhaimy is on a distinguished road
Default Re: Cat Sitters/Cat Boarding List

Quote:
Originally Posted by Fareen View Post
Suhaimy,
Hehehe. Berterabur tapi janji paham:p
Awak kat area mana?

Khairul,
Jauh x pe, maybe kita Ada member2 yg kat negeri lain yg perlu boarding kan?

Prinz,
Sorrylah kurang satu number kat nick awak hehehe.

Kawan2,
Oh ini link pet playground tu www.petplaygroundonline.com
Dorang boarding home concept. X pakai cage. Fareen x pernah jumpa dorang ni tapi Dari email dorang nampak ok.Bole buat appt visit rumah dorang dulu sebelum decide.
Cheras/Ampang. Taman Bukit Teratai. Tak pernah hantar boarding sbnrnya. Tak suka kurung2 sgt. Takut dia stress. Mmg lepas je dlm rumah walau cage dia kan main besar. Kalau blk kg, bawa blk sama. 1 family mmg suka kucing
Reply With Quote
  #7  
Old 12-10-2009, 04:06 PM
June June is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Tmn Shamelin Perkasa-Kota Kinabalu
Posts: 6,004
Rep Power: 0
June is on a distinguished road
Default Cat Sitters/Cat Boarding List

Wah!! suhaimy boleh jd my cat sitter ni.rmh akak kat Tmn Shamelin Perkasa

Quote:
Originally Posted by Suhaimy View Post
Cheras/Ampang. Taman Bukit Teratai. Tak pernah hantar boarding sbnrnya. Tak suka kurung2 sgt. Takut dia stress. Mmg lepas je dlm rumah walau cage dia kan main besar. Kalau blk kg, bawa blk sama. 1 family mmg suka kucing
Reply With Quote
  #8  
Old 12-10-2009, 04:16 PM
Fareen's Avatar
Fareen Fareen is offline
Cat Slave
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 605
Rep Power: 9
Fareen is on a distinguished road
Default Re: Cat Sitters/Cat Boarding List

Quote:
Originally Posted by June View Post
Wah!! suhaimy boleh jd my cat sitter ni.rmh akak kat Tmn Shamelin Perkasa
waaa kak June dah dpt pengganti cat sitter. So far xde lagi org offer kat area fareen huhuhu.
__________________

Proud mummy of Sophie / Dexter / Yuki / Heidi / Optimus

Feed your cats BARF!
www.catnutrition.org
Reply With Quote
  #9  
Old 12-10-2009, 04:46 PM
June June is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Tmn Shamelin Perkasa-Kota Kinabalu
Posts: 6,004
Rep Power: 0
June is on a distinguished road
Default Cat Sitters/Cat Boarding List

hahahaah!! yalah.itu pun klu suhaimi sudi.karang dia tgk kucing akak yg byk & nakal terus lari. heheheheh!!

Quote:
Originally Posted by Fareen View Post
waaa kak June dah dpt pengganti cat sitter. So far xde lagi org offer kat area fareen huhuhu.
Reply With Quote
  #10  
Old 12-10-2009, 09:10 PM
Zarul's Avatar
Zarul Zarul is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 1,249
Rep Power: 11
Zarul is on a distinguished road
Default Re: Cat Sitters/Cat Boarding List

emmmm as for me yg duk kat bukit kayu hitam ni masalah utk antar bording. kalau cuti sekolah balik kg bawak balik semua.
kalau saya kena pergi kursus/aktiviti luar untuk 2-3 hari, saya mintak tolong students saya bagi makan dan minum...kalau lebih 3 hari terpaksa la hantar boarding kat Jab haiwan alor star...
Reply With Quote
  #11  
Old 12-10-2009, 09:21 PM
Fareen's Avatar
Fareen Fareen is offline
Cat Slave
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 605
Rep Power: 9
Fareen is on a distinguished road
Default Re: Cat Sitters/Cat Boarding List

Quote:
Originally Posted by Zarul View Post
emmmm as for me yg duk kat bukit kayu hitam ni masalah utk antar bording. kalau cuti sekolah balik kg bawak balik semua.
kalau saya kena pergi kursus/aktiviti luar untuk 2-3 hari, saya mintak tolong students saya bagi makan dan minum...kalau lebih 3 hari terpaksa la hantar boarding kat Jab haiwan alor star...
Kat KL pulak byk boarding. Tapi DSH saya Dexter sorang tu is soo easily stressed disebabkann background dia yang kena cage dulu tu. Jadi everytime balik dari boarding (walaupun saya hantar boarding yang bukan caged) he gets very disoriented. Tak keruan betul. 2 hari baru dia okay sikit. Kesian dia. Tulah, kalau dapat cat sitter mcm Cikgu bagus. Tapi so far saya x de jiran yang boleh dipercayai...dan x de pulak dengar pasal professional cat sitting services
__________________

Proud mummy of Sophie / Dexter / Yuki / Heidi / Optimus

Feed your cats BARF!
www.catnutrition.org
Reply With Quote
  #12  
Old 12-10-2009, 09:35 PM
Zarul's Avatar
Zarul Zarul is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 1,249
Rep Power: 11
Zarul is on a distinguished road
Default Re: Cat Sitters/Cat Boarding List

Quote:
Originally Posted by Fareen View Post
Kat KL pulak byk boarding. Tapi DSH saya Dexter sorang tu is soo easily stressed disebabkann background dia yang kena cage dulu tu. Jadi everytime balik dari boarding (walaupun saya hantar boarding yang bukan caged) he gets very disoriented. Tak keruan betul. 2 hari baru dia okay sikit. Kesian dia. Tulah, kalau dapat cat sitter mcm Cikgu bagus. Tapi so far saya x de jiran yang boleh dipercayai...dan x de pulak dengar pasal professional cat sitting services
tapi kalau kena kursus lebih tiga hari terpaksala antar boarding....wildfire la selalunya stress kalau antar boarding
Reply With Quote
  #13  
Old 12-10-2009, 11:15 PM
Suhaimy Suhaimy is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Dec 2009
Posts: 532
Rep Power: 9
Suhaimy is on a distinguished road
Default Re: Cat Sitters/Cat Boarding List

Quote:
Originally Posted by Fareen View Post
waaa kak June dah dpt pengganti cat sitter. So far xde lagi org offer kat area fareen huhuhu.
Dkt sgt la kita. Boleh je. No hal. Xmas tak gi mana2 pun
Reply With Quote
  #14  
Old 12-10-2009, 11:17 PM
Suhaimy Suhaimy is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Dec 2009
Posts: 532
Rep Power: 9
Suhaimy is on a distinguished road
Default Re: Cat Sitters/Cat Boarding List

Quote:
Originally Posted by June View Post
hahahaah!! yalah.itu pun klu suhaimi sudi.karang dia tgk kucing akak yg byk & nakal terus lari. heheheheh!!
Nakal lari sana sini ok. Yg takut tu suka gaduh, kaki buli, tak pun yg betina ngiow2 (on heat). Takut jiran marah je. Setakat lari sana sini biasa la kucing
Reply With Quote
  #15  
Old 12-10-2009, 11:36 PM
Suhaimy Suhaimy is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Dec 2009
Posts: 532
Rep Power: 9
Suhaimy is on a distinguished road
Default Re: Cat Sitters/Cat Boarding List

Quote:
Originally Posted by Fareen View Post
Kat KL pulak byk boarding. Tapi DSH saya Dexter sorang tu is soo easily stressed disebabkann background dia yang kena cage dulu tu. Jadi everytime balik dari boarding (walaupun saya hantar boarding yang bukan caged) he gets very disoriented. Tak keruan betul. 2 hari baru dia okay sikit. Kesian dia. Tulah, kalau dapat cat sitter mcm Cikgu bagus. Tapi so far saya x de jiran yang boleh dipercayai...dan x de pulak dengar pasal professional cat sitting services
Even kalau kat boarding tu tak cage pun, kucing2 ni still nak 'our present' @ human present. Ya la. Tiap hari kita belai, tiba2 tak ada siapa ambil port pasal dia. Tu la jd stress @ moody. Tambah lg kalau dia bau kucing2 lain @ bau doggy. Ni petua ntah dr siapa la. Kalau kucing tu tukar environment, ambil kain lapik tdo dia, sapu2 kat tempat baru tu. Biar dia selesa dgn bau dia sendiri walau busuk
Reply With Quote
  #16  
Old 12-10-2009, 11:41 PM
Fareen's Avatar
Fareen Fareen is offline
Cat Slave
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 605
Rep Power: 9
Fareen is on a distinguished road
Default Re: Cat Sitters/Cat Boarding List

Quote:
Originally Posted by Suhaimy View Post
Even kalau kat boarding tu tak cage pun, kucing2 ni still nak 'our present' @ human present. Ya la. Tiap hari kita belai, tiba2 tak ada siapa ambil port pasal dia. Tu la jd stress @ moody. Tambah lg kalau dia bau kucing2 lain @ bau doggy. Ni petua ntah dr siapa la. Kalau kucing tu tukar environment, ambil kain lapik tdo dia, sapu2 kat tempat baru tu. Biar dia selesa dgn bau dia sendiri walau busuk
Bila saya hantar boarding, jgn kata kain lapik tido dia, bed dia 2 saya bawak, scratching post dia, litter pan dan litter dia sendiri. Makanan dia sendiri dan feeding bowls dia sendiri. Apa lagi yang tak bawak

Tapi Dexter saya tu mmg x leh tolong. Mcm mana pun dia akan stress. Tu yang saya cuba2 nak cari cat sitter nih. Sekarang belum nak travel lagi. Tapi untuk masa2 akan datang nih...
__________________

Proud mummy of Sophie / Dexter / Yuki / Heidi / Optimus

Feed your cats BARF!
www.catnutrition.org
Reply With Quote
  #17  
Old 12-10-2009, 11:52 PM
Suhaimy Suhaimy is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Dec 2009
Posts: 532
Rep Power: 9
Suhaimy is on a distinguished road
Default Re: Cat Sitters/Cat Boarding List

Quote:
Originally Posted by Fareen View Post
Bila saya hantar boarding, jgn kata kain lapik tido dia, bed dia 2 saya bawak, scratching post dia, litter pan dan litter dia sendiri. Makanan dia sendiri dan feeding bowls dia sendiri. Apa lagi yang tak bawak

Tapi Dexter saya tu mmg x leh tolong. Mcm mana pun dia akan stress. Tu yang saya cuba2 nak cari cat sitter nih. Sekarang belum nak travel lagi. Tapi untuk masa2 akan datang nih...
Wah! mesti kes manja sgt ni. Nak tuan dia gak 24/7. The best you can do, cari sitter yg gi rumah la. Jgn tukar environment dia tu. Maybe ok sikit dr hantar boarding.
Reply With Quote
  #18  
Old 12-10-2009, 11:56 PM
kairul's Avatar
kairul kairul is offline
Petfinder Lifetime Member
 
Join Date: Jul 2008
Location: Shah Alam, Selangor, MALAYSIA
Posts: 132
Rep Power: 10
kairul is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to kairul Send a message via Skype™ to kairul
Default Re: Cat Sitters/Cat Boarding List

Quote:
Originally Posted by Fareen View Post
Khairul,
Jauh x pe, maybe kita Ada member2 yg kat negeri lain yg perlu boarding kan?
Btul gak tu..heheh..
__________________
If you see a person without a smile, give him yours...
If you see animals without love, give them yours.. ;)
http://kairulizwan.wordpress.com
Reply With Quote
  #19  
Old 12-11-2009, 12:18 AM
Fareen's Avatar
Fareen Fareen is offline
Cat Slave
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 605
Rep Power: 9
Fareen is on a distinguished road
Default Re: Cat Sitters/Cat Boarding List

Quote:
Originally Posted by Suhaimy View Post
Wah! mesti kes manja sgt ni. Nak tuan dia gak 24/7. The best you can do, cari sitter yg gi rumah la. Jgn tukar environment dia tu. Maybe ok sikit dr hantar boarding.
Errrr tulah pasal bukak benang nih
__________________

Proud mummy of Sophie / Dexter / Yuki / Heidi / Optimus

Feed your cats BARF!
www.catnutrition.org
Reply With Quote
  #20  
Old 12-11-2009, 02:18 AM
Suhaimy Suhaimy is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Dec 2009
Posts: 532
Rep Power: 9
Suhaimy is on a distinguished road
Default Re: Cat Sitters/Cat Boarding List

Quote:
Originally Posted by Fareen View Post
Errrr tulah pasal bukak benang nih
Ada je nanti tu. Kak ada berapa anak bulus?
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Malaysia Pet Shops List filinlee Pet Shops & Services 22 11-19-2015 02:48 PM
List of Vets June Cats & Kittens 12 10-28-2012 11:41 PM
Cat Food Recall List dog is my buddy Cats & Kittens 2 07-30-2009 04:26 PM


All times are GMT +8. The time now is 12:45 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
 

Main Site
Home
Sign Up
Find A Pet
About PetFinder.my
Terms & Conditions
Link To Us
Contact Us
Facilities
Discussion Forum
Medical Fund
Central News Portal
Visual Map
Knowledge Library
Microchip Directory
FurryCards
Directory
Mobile
iPhone & iPod App
Android App
BlackBerry App
Mobile Website

Social Media
Facebook
Twitter
Others
Advertising
Events
Ambassador
Members
Discussions
Blacklists & Scams



Copyright © PetFinder.my, 2008 - 2018. All rights reserved.