Go

Go Back   PetFinder.my > PetFinder Lounge > Coffee Room

Coffee Room Gossip on the latest topics or just mingle around and enjoy the atmosphere!

Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 07-18-2009, 08:58 PM
Mia_Katz's Avatar
Mia_Katz Mia_Katz is offline
PetFinder Fosterer
 
Join Date: May 2008
Location: KlaNG VaLLey
Posts: 309
Rep Power: 13
Mia_Katz is on a distinguished road
Angry Janji Tinggal Janji

Salam semua,

Mia ada problem dengan adopter foster kitten Mia (cyclops n CC). Problem ni pon macam problem Zahra gak. Mia dah try call c Shariezeti ni tapi no answer. C zeti ni dok kat Bandar Tasik Puteri Rawang.

Mia risau Cyclops sebab mata Cyclops sebelah je yang nampak. Dulu masa c zeti ni adopt, dia kata kittens ni akan indoor je so sebab 2 lah Mia bagi kat dia. Seminggu lepas zeti adopt dia ada bagi tau keadaan bebudak 2 tapi lepas 2 Mia call pon dia tak angkat.

Mia dah bagi tau kat c zeti ni kalau ada apa apa bagi tau.

Susah betul lah dengan adopter macam ni. Adakah lepas ni kena buat agreement black and white pada sesiapa yang nak adopt pets dari fosterer?
Reply With Quote
  #2  
Old 07-18-2009, 09:54 PM
bellanella's Avatar
bellanella bellanella is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: Jul 2009
Location: putrajaya city.
Posts: 63
Rep Power: 12
bellanella is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to bellanella
Default Re: Janji Tinggal Janji

mia salu nak jumpa dorg ke??
mybe dia rase rimas or ada sumthing jadi
ayeen penah adopt seko anak bulu ni.
owner lame kate sebulan sekali jumpa.ok la tu.
tapi lain jadinye lepas adopt.
2 hari sekali mesti call.thn weekends nak jumpa.
payah woo.
x leh nak gerak di buatnye.bila kita cakap nextweek xde.
dia tanye macam2.
lastly sakit hati sgt.
ayeen pulangkan balik anak bulu dia.sian baby.
ayeen cakap.dia bagi ke kasi pinjam?
xde kepercayaan langsung.
payah tol.
mia try msg dia.elok2.cakap mia risau.
tu je.
kalu degil sgt.p je umah dia.cakap ngan dia terlalu risau sbb xdapat kabar berita.
hehehe
Reply With Quote
  #3  
Old 07-18-2009, 10:17 PM
Mia_Katz's Avatar
Mia_Katz Mia_Katz is offline
PetFinder Fosterer
 
Join Date: May 2008
Location: KlaNG VaLLey
Posts: 309
Rep Power: 13
Mia_Katz is on a distinguished road
Default Re: Janji Tinggal Janji

Quote:
Originally Posted by bellanella View Post
mia salu nak jumpa dorg ke??
mybe dia rase rimas or ada sumthing jadi
ayeen penah adopt seko anak bulu ni.
owner lame kate sebulan sekali jumpa.ok la tu.
tapi lain jadinye lepas adopt.
2 hari sekali mesti call.thn weekends nak jumpa.
payah woo.
x leh nak gerak di buatnye.bila kita cakap nextweek xde.
dia tanye macam2.
lastly sakit hati sgt.
ayeen pulangkan balik anak bulu dia.sian baby.
ayeen cakap.dia bagi ke kasi pinjam?
xde kepercayaan langsung.
payah tol.
mia try msg dia.elok2.cakap mia risau.
tu je.
kalu degil sgt.p je umah dia.cakap ngan dia terlalu risau sbb xdapat kabar berita.
hehehe
mia tak pernah call c zeti ni kecuali be4 dia nak adopt bebudak bulu. mia cuma sms je sebab mia pon tau tak nak lah macam menggangu dia sangat. C zeti ni adopt budak bebulu ni pada 19 June lepas tapi mia tak dapat khabar berita budak bebulu ni dalam bulan ni. seminggu lepas adopt 2 ade lah dia update bebudak 2.

mia risau c zeti ni lepas kan budak bebulu ni kat luar rumah, mia jaga depa totally indoor tak pernah jejak kaki kat rumput pun. tak depa tak leh nak survive. lagi pon c Cyclops ni sebelah mata je boleh tengok.

mia nak pergi umah dia ni tapi sejak dua menjak ni sebok ngan bebudak kaki dua kat umah ni. sabtu ahad pon ada aktiviti.tak sempat nak jenguk

bella sebagai adopter rasa ok tak mintak no.ic atau office address ?
Reply With Quote
  #4  
Old 07-18-2009, 10:48 PM
Felix The Cat's Avatar
Felix The Cat Felix The Cat is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 3,339
Rep Power: 16
Felix The Cat is on a distinguished road
Default Re: Janji Tinggal Janji

Quote:
Originally Posted by Mia_Katz View Post
Salam semua,

Mia ada problem dengan adopter foster kitten Mia (cyclops n CC). Problem ni pon macam problem Zahra gak. Mia dah try call c Shariezeti ni tapi no answer. C zeti ni dok kat Bandar Tasik Puteri Rawang.

Mia risau Cyclops sebab mata Cyclops sebelah je yang nampak. Dulu masa c zeti ni adopt, dia kata kittens ni akan indoor je so sebab 2 lah Mia bagi kat dia. Seminggu lepas zeti adopt dia ada bagi tau keadaan bebudak 2 tapi lepas 2 Mia call pon dia tak angkat.

Mia dah bagi tau kat c zeti ni kalau ada apa apa bagi tau.

Susah betul lah dengan adopter macam ni. Adakah lepas ni kena buat agreement black and white pada sesiapa yang nak adopt pets dari fosterer?

Salam Mia,

Mmmm memang ada orang macam tu. Bila nak adopt memang beria-ia nak update la, nie la, tu la. Bila dah dapat senyap terus.

Bukan la kita nak update hari hari atau setiap minggu tapi once in a while bagitau la perkembangan kucing tu. At least senang juga hati kita mendengar kucing yang di bagi adopt tu sihat ke...

Harap Cyclops tu ok.
__________________

Felix The Cat - Dee wonderful wonderful cat!
http://felixthecats.weebly.com
http://livinginmyworld-phyllis.blogspot.com/
Reply With Quote
  #5  
Old 07-18-2009, 11:26 PM
Mia_Katz's Avatar
Mia_Katz Mia_Katz is offline
PetFinder Fosterer
 
Join Date: May 2008
Location: KlaNG VaLLey
Posts: 309
Rep Power: 13
Mia_Katz is on a distinguished road
Default Re: Janji Tinggal Janji

Quote:
Originally Posted by Felix The Cat View Post
Salam Mia,

Mmmm memang ada orang macam tu. Bila nak adopt memang beria-ia nak update la, nie la, tu la. Bila dah dapat senyap terus.

Bukan la kita nak update hari hari atau setiap minggu tapi once in a while bagitau la perkembangan kucing tu. At least senang juga hati kita mendengar kucing yang di bagi adopt tu sihat ke...

Harap Cyclops tu ok.
betul 2 Felix. Lagi pon bila adopter 2 update kat kite perkembangan budak bebulu 2. kita tau lah yang depa ni memang owner bertanggungjawab.
Reply With Quote
  #6  
Old 07-19-2009, 08:21 AM
zahraannur's Avatar
zahraannur zahraannur is offline
mummycat
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 136
Rep Power: 13
zahraannur is on a distinguished road
Default Re: Janji Tinggal Janji

Quote:
Originally Posted by Mia_Katz View Post
Salam semua,

Mia ada problem dengan adopter foster kitten Mia (cyclops n CC). Problem ni pon macam problem Zahra gak. Mia dah try call c Shariezeti ni tapi no answer. C zeti ni dok kat Bandar Tasik Puteri Rawang.

Mia risau Cyclops sebab mata Cyclops sebelah je yang nampak. Dulu masa c zeti ni adopt, dia kata kittens ni akan indoor je so sebab 2 lah Mia bagi kat dia. Seminggu lepas zeti adopt dia ada bagi tau keadaan bebudak 2 tapi lepas 2 Mia call pon dia tak angkat.

Mia dah bagi tau kat c zeti ni kalau ada apa apa bagi tau.

Susah betul lah dengan adopter macam ni. Adakah lepas ni kena buat agreement black and white pada sesiapa yang nak adopt pets dari fosterer?
salam kak,
ape kate try mesej dia dulu. email ke. ade alamat kan??? ape kate pegi lawat dia?
Reply With Quote
  #7  
Old 07-19-2009, 08:32 AM
Mia_Katz's Avatar
Mia_Katz Mia_Katz is offline
PetFinder Fosterer
 
Join Date: May 2008
Location: KlaNG VaLLey
Posts: 309
Rep Power: 13
Mia_Katz is on a distinguished road
Default Re: Janji Tinggal Janji

Quote:
Originally Posted by zahraannur View Post
salam kak,
ape kate try mesej dia dulu. email ke. ade alamat kan??? ape kate pegi lawat dia?
2 lah dah tak de jalan lain dah, kena jengok jugak... tapi yang mia tak paham ni kenapa susah sangat nak update budak bebulu ni. skarang dah moden kalau tak nak guna tlipon internet kan ada, email je lah tak kena duit pon.
Reply With Quote
  #8  
Old 07-19-2009, 08:38 AM
zahraannur's Avatar
zahraannur zahraannur is offline
mummycat
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 136
Rep Power: 13
zahraannur is on a distinguished road
Default Re: Janji Tinggal Janji

Quote:
Originally Posted by Mia_Katz View Post
2 lah dah tak de jalan lain dah, kena jengok jugak... tapi yang mia tak paham ni kenapa susah sangat nak update budak bebulu ni. skarang dah moden kalau tak nak guna tlipon internet kan ada, email je lah tak kena duit pon.
hati manusia ni lain lain. cuba baik2 dulu kak. harap akak berjaya.
Reply With Quote
  #9  
Old 07-19-2009, 12:54 PM
bellanella's Avatar
bellanella bellanella is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: Jul 2009
Location: putrajaya city.
Posts: 63
Rep Power: 12
bellanella is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to bellanella
Default Re: Janji Tinggal Janji

mintak no phone org lain yg satu umah dgn si zeti ni.
mia call xangkat.
msg xjawap.
ade gak altenatif lain gak kan?
adopters ni macam2 perangai
mase nak mcm2 cakap.mcm 2 janji.
tapi da dapat hilang lak.
tapi ayeen sebagai adopter pun kdg2 kene layan gak perangai owner lame.
kita kasi update.dia cam xske je.siap sound."buat je cm sendiri punya.kita x kesah dah lagi"

manusia mia.mcm2 ragam.tapi jgn serik ok.
yg terbaik p umah zeti tu.
selesai masalah.
ape2pon sabar k.
Reply With Quote
  #10  
Old 07-20-2009, 12:31 PM
booboo's Avatar
booboo booboo is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Jun 2009
Location: kota damansara cat town
Posts: 585
Rep Power: 12
booboo is on a distinguished road
Default Re: Janji Tinggal Janji

ishk isau gak dengar mia kater mcm ni. boo nak bg one of kitten boo adoption ni. mana taw jd kes mcm ni ker. try la call lg. klu x angkat jugak p je umah.
Reply With Quote
  #11  
Old 07-20-2009, 12:42 PM
linda_gamble's Avatar
linda_gamble linda_gamble is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Mar 2009
Location: putrajaya
Posts: 1,056
Rep Power: 13
linda_gamble is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to linda_gamble
Default Re: Janji Tinggal Janji

ERMM...susah gak nak layan orang camnie..dah adopt tapie tak update...
erm...sabar k mia..mungkin dier tengah carik jalan camner nak bagitau kat mia...yerlah....dah wat salah mestelah takut...insyaallah tak der pepe dak bulus tue...
Reply With Quote
  #12  
Old 07-20-2009, 12:50 PM
Mia_Katz's Avatar
Mia_Katz Mia_Katz is offline
PetFinder Fosterer
 
Join Date: May 2008
Location: KlaNG VaLLey
Posts: 309
Rep Power: 13
Mia_Katz is on a distinguished road
Default Re: Janji Tinggal Janji

2 lah risau dibuat nya.... kalau tak bole jaga kenapa tak call bagitau kan... kalau dia call cakap ngan kite yang dia tak boleh jaga kitten, boleh lah ambik balik. tak marah pon.

tapi c zeti ni bukan lah budak umuq 16 tahun, dah keje pon c zeti ni.

memang tak de kelapangan betul sejak dua menjak ni...

harap harap depa bedua 2 ok lah lah.... jangan lepas kat luar sudah
Reply With Quote
  #13  
Old 07-20-2009, 12:55 PM
hatemetoday's Avatar
hatemetoday hatemetoday is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Location: Lumayan, Tasik Permaisuri
Posts: 1,155
Rep Power: 14
hatemetoday is on a distinguished road
Default Re: Janji Tinggal Janji

Quote:
Originally Posted by Mia_Katz View Post
2 lah risau dibuat nya.... kalau tak bole jaga kenapa tak call bagitau kan... kalau dia call cakap ngan kite yang dia tak boleh jaga kitten, boleh lah ambik balik. tak marah pon.

tapi c zeti ni bukan lah budak umuq 16 tahun, dah keje pon c zeti ni.

memang tak de kelapangan betul sejak dua menjak ni...

harap harap depa bedua 2 ok lah lah.... jangan lepas kat luar sudah
pkir postif mia...kita doakan yg baik2 untuk cyclops ngn cclia...insyaAllah ...
__________________
Meekee.Boy.Itam.Amad.Acap.Milo.Mimi
Reply With Quote
  #14  
Old 07-20-2009, 01:01 PM
abul's Avatar
abul abul is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Jun 2009
Posts: 105
Rep Power: 12
abul is on a distinguished road
Default Re: Janji Tinggal Janji

Yup think positive... kalo mia tau rumah dia.. g redah je!
that the best way....

Quote:
Originally Posted by hatemetoday View Post
pkir postif mia...kita doakan yg baik2 untuk cyclops ngn cclia...insyaAllah ...
Reply With Quote
  #15  
Old 07-20-2009, 01:24 PM
Mia_Katz's Avatar
Mia_Katz Mia_Katz is offline
PetFinder Fosterer
 
Join Date: May 2008
Location: KlaNG VaLLey
Posts: 309
Rep Power: 13
Mia_Katz is on a distinguished road
Default Re: Janji Tinggal Janji

Quote:
Originally Posted by hatemetoday View Post
pkir postif mia...kita doakan yg baik2 untuk cyclops ngn cclia...insyaAllah ...
ye lah kak... insyaallh.... positif , positif
Reply With Quote
  #16  
Old 07-20-2009, 04:00 PM
bellanella's Avatar
bellanella bellanella is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: Jul 2009
Location: putrajaya city.
Posts: 63
Rep Power: 12
bellanella is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to bellanella
Default Re: Janji Tinggal Janji

ha mia.ade berita terkini?da p tgk dorg??
n ade anta msg dalam mase terdekat ni??
__________________
There is no female mind.The brain is not an organ of sex. As well speak of a female liver
Reply With Quote
  #17  
Old 07-21-2009, 08:02 AM
Mia_Katz's Avatar
Mia_Katz Mia_Katz is offline
PetFinder Fosterer
 
Join Date: May 2008
Location: KlaNG VaLLey
Posts: 309
Rep Power: 13
Mia_Katz is on a distinguished road
Default Re: Janji Tinggal Janji

tak de berita lagi lah Bella. try call pon tak berangkat. tak sempat p Rawang
Reply With Quote
  #18  
Old 07-21-2009, 08:33 AM
hashimi's Avatar
hashimi hashimi is offline
Pencinta Haiwan
 
Join Date: Jun 2009
Location: Alor Star
Posts: 576
Rep Power: 12
hashimi is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to hashimi
Default Re: Janji Tinggal Janji

my suggestion la kak mia. kak mia beli tin cat yg penuh berisi. then bg shimi g simbah kat umah dorg tu. amcm??
__________________
"Animal are not our whole life, but they make our lives whole."
Reply With Quote
  #19  
Old 07-21-2009, 08:41 AM
Mia_Katz's Avatar
Mia_Katz Mia_Katz is offline
PetFinder Fosterer
 
Join Date: May 2008
Location: KlaNG VaLLey
Posts: 309
Rep Power: 13
Mia_Katz is on a distinguished road
Default Re: Janji Tinggal Janji

Quote:
Originally Posted by hashimi View Post
my suggestion la kak mia. kak mia beli tin cat yg penuh berisi. then bg shimi g simbah kat umah dorg tu. amcm??
ganaz shimi... dah macam along le pulok tak pe lah shimi, nanti mia nak try p umah die. tapi bukan masa terdekat ni lah, full ngan progrem skolah anak2
Reply With Quote
  #20  
Old 07-21-2009, 09:17 AM
hashimi's Avatar
hashimi hashimi is offline
Pencinta Haiwan
 
Join Date: Jun 2009
Location: Alor Star
Posts: 576
Rep Power: 12
hashimi is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to hashimi
Default Re: Janji Tinggal Janji

Quote:
Originally Posted by Mia_Katz View Post
ganaz shimi... dah macam along le pulok tak pe lah shimi, nanti mia nak try p umah die. tapi bukan masa terdekat ni lah, full ngan progrem skolah anak2
kna ajaq skit depa tu....
__________________
"Animal are not our whole life, but they make our lives whole."
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +8. The time now is 06:29 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
 

Main Site
Home
Advertising
Sponsored Listings
Sign Up
Find A Pet
Share & Save Lives
About PetFinder.my
Terms & Conditions
Freebies / Starter Pack
Report Animal Abuse
Contact Us
Facilities
WAGazine
Discussion Forum
Medical Fund
Pet Food, Toys & Products
Cuteness Meter
Central News Portal
Visual Map
Knowledge Library
Microchip Directory
FurryCards
Mobile
iPhone & iPod App
Android App

Social Media
Facebook
Twitter
KindMeal
Meat-Free Dining
Meal Deals
Kind Moments
Delicious Menu

Others
World Animal Day Contest
Digi iPhone Contest
East Coast Flood Relief
It's Pawssible
Freebies
Online Store
Discussions
Blacklists & Scams



Copyright © PetFinder.my. All rights reserved.