Go

Go Back   PetFinder.my > Reviews, Notices & Stories > Hall of Shame

Hall of Shame There are lots of cruel and inconsiderate people out there. Expose their cruel deeds to the world and let them be shamed!

Reply
 
Thread Tools
  #101  
Old 07-21-2009, 02:44 PM
asmaradonat's Avatar
asmaradonat asmaradonat is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: Jun 2009
Location: jb
Posts: 82
Rep Power: 12
asmaradonat is on a distinguished road
Default Re: Kenal tak?

Quote:
Originally Posted by zahraannur View Post
sy stuju dgn ur view, walaupun ada forumer yg mencarut tahap melampau,tp suma tue coz they're so pissed off with her attitude. without those harsh words, her brother will not contact us..im really sad, bcoz we tried so hard to deal with her, but she always turn her back..x reply,x jawab kol,sms...keep hiding...then jadi benda bkn2 mcm nie,then she return Julie back...kami plak dituduh MEMFITNAH...api-apikan forumer lain....ingat km xda keja lain ka...job as a teacher and engineer dah ckp tired tau,adik...
dia xminta maaf ngan zahra lg ker?

ooopppssss.......

tapi zahra dh dapat kn julie balik kan... buang yg keruh amik yg jernih yer...

Last edited by asmaradonat; 07-21-2009 at 02:47 PM. Reason: add text
Reply With Quote
  #102  
Old 07-21-2009, 02:45 PM
June June is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Tmn Shamelin Perkasa-Kota Kinabalu
Posts: 6,004
Rep Power: 0
June is on a distinguished road
Default Kenal tak?

Zahra,kita ada api apikan sapa2 ke?? apa yg dia merepek tu?? kita tegur perbuatan tak betul dia.dia blh anggap kita menabur fitnah?? tak serik ke budak ni?? akak dah cakap dah yg dia mmg tak pernah insaf.dia msh beranggapan perbuatan dia tak salah.dia tak sakitkan Julie dari segi fizikal tp dia akan menyakitkan nanti dikemudian hari dgn buat Julie mcm kilang kertas produce kitten.

sudahlah,tak payahlah layan budak yg tak betul jiwannya tu. kita buang masa je.mmg abang dia je yg normal agaknya dlm family durang tu.
Reply With Quote
  #103  
Old 07-21-2009, 02:54 PM
meira's Avatar
meira meira is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Feb 2009
Location: Sri Kembangan
Posts: 306
Rep Power: 12
meira is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to meira
Default Re: Kenal tak?

budak2 kak june..pk kepala sendiri je btol.bukan reti berpk.
Reply With Quote
  #104  
Old 07-21-2009, 03:04 PM
zahraannur's Avatar
zahraannur zahraannur is offline
mummycat
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 136
Rep Power: 13
zahraannur is on a distinguished road
Default Re: Kenal tak?

personally dia x pena mnt maaf. jst wat written on the sms i post td. sedih gak coz, mata and hidung Julie x baik lg...x sure dia ada bg ubat or not..x nak Fitnah dia...tp, no changes on her eyes coz b4 she left, i bg ubat mata 2x shari,so i know her eyes...smlm bg ubat selsema..kn pantau lg today her condition...tp dia sihat
Reply With Quote
  #105  
Old 07-21-2009, 03:06 PM
mummy mummy is offline
Animal Lover
 
Join Date: Jun 2009
Posts: 12
Rep Power: 0
mummy is on a distinguished road
Default Re: Kenal tak?

salam
mummy nak buka balik topik si sera ni..........
nak tanya sera ni dok kat mana ye? no hp apa ye?
017 450 1652 ada sapa sapa kenal no ni..............
sbb mummy tanya ada org nak adopt kucing mummy jenis mix bengal
takut gak
Reply With Quote
  #106  
Old 07-21-2009, 03:13 PM
meira's Avatar
meira meira is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Feb 2009
Location: Sri Kembangan
Posts: 306
Rep Power: 12
meira is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to meira
Default Re: Kenal tak?

Quote:
Originally Posted by mummy View Post
salam
mummy nak buka balik topik si sera ni..........
nak tanya sera ni dok kat mana ye? no hp apa ye?
017 450 1652 ada sapa sapa kenal no ni..............
sbb mummy tanya ada org nak adopt kucing mummy jenis mix bengal
takut gak
mummy dh neuter blom kucing?takut nnt jd mesin je
Reply With Quote
  #107  
Old 07-21-2009, 03:17 PM
zahraannur's Avatar
zahraannur zahraannur is offline
mummycat
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 136
Rep Power: 13
zahraannur is on a distinguished road
Default Re: Kenal tak?

x kenal laa...mgkn ada forumer lain know bout it?
Reply With Quote
  #108  
Old 07-21-2009, 03:20 PM
Mia_Katz's Avatar
Mia_Katz Mia_Katz is offline
PetFinder Fosterer
 
Join Date: May 2008
Location: KlaNG VaLLey
Posts: 309
Rep Power: 13
Mia_Katz is on a distinguished road
Default Re: Kenal tak?

budak ni memang bebal lah... dah diajar pon tak reti lagi... lagi nak tunjuk pandai, nak gertak orang pulak. tak makan saman betul lah budak ni

kalau dia tak face 2 face ngan zahra mintak maaf, tak mustahil dia akan buat hal ni lagi...

mak bapak dia ni tak rasa bersalah langsung ke dengan ape anak dia dah buat... nasib baik ade abang berotak.
Reply With Quote
  #109  
Old 07-21-2009, 03:31 PM
zahraannur's Avatar
zahraannur zahraannur is offline
mummycat
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 136
Rep Power: 13
zahraannur is on a distinguished road
Default Re: Kenal tak?

Quote:
Originally Posted by Mia_Katz View Post
budak ni memang bebal lah... dah diajar pon tak reti lagi... lagi nak tunjuk pandai, nak gertak orang pulak. tak makan saman betul lah budak ni

kalau dia tak face 2 face ngan zahra mintak maaf, tak mustahil dia akan buat hal ni lagi...

mak bapak dia ni tak rasa bersalah langsung ke dengan ape anak dia dah buat... nasib baik ade abang berotak.
ntah laa mia ooi...but we reply also regarding her accusation to us. apa2 pun syukur pd Allah, Julie is back in one shape. x hbs2 wat bunyi "eek..eeek..eeeek" jer memanjang
Reply With Quote
  #110  
Old 07-21-2009, 03:31 PM
farahnm farahnm is offline
Cayang Kucing
 
Join Date: May 2009
Location: Putrajaya
Posts: 273
Rep Power: 12
farahnm is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to farahnm
Default Re: Kenal tak?

Hrm.. semua reader kat sini, sama ada reg atau unreg, kena beware, dengan insan bernama Sera ni..
Jika ada yang nak adopt, kena check lah balik butir2 perihal orang tu, email apa, facebook apa, tagged apa, wat apa, matlamat apa.. dsb..
pada pendapat saya dia tak hormat orang tua, maka dia ni tak perlu di layan. makin dilayan mungkin makin menambah sakit hati kita semua...
__________________
Bobo -- Yuke --- Seleme
Reply With Quote
  #111  
Old 07-21-2009, 03:37 PM
Mia_Katz's Avatar
Mia_Katz Mia_Katz is offline
PetFinder Fosterer
 
Join Date: May 2008
Location: KlaNG VaLLey
Posts: 309
Rep Power: 13
Mia_Katz is on a distinguished road
Default Re: Kenal tak?

Quote:
Originally Posted by farahnm View Post
Hrm.. semua reader kat sini, sama ada reg atau unreg, kena beware, dengan insan bernama Sera ni..
Jika ada yang nak adopt, kena check lah balik butir2 perihal orang tu, email apa, facebook apa, tagged apa, wat apa, matlamat apa.. dsb..
pada pendapat saya dia tak hormat orang tua, maka dia ni tak perlu di layan. makin dilayan mungkin makin menambah sakit hati kita semua...
betul 2.... fosterer kat luar sana kena hati2
Reply With Quote
  #112  
Old 07-21-2009, 03:39 PM
zahraannur's Avatar
zahraannur zahraannur is offline
mummycat
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 136
Rep Power: 13
zahraannur is on a distinguished road
Default Re: Kenal tak?

if bole kt suma kat sini kena sll check mudah.my, petfinder and any other sources utk identify BYB. sy ada jmp org yg byk jual kcg dkt mudah b4 this...kucen kmpg, dikatanya mix-persian!!!!

but I lost track of that person...pernah i send sms kat dia..dia mencarut n maki hamun plak kat kt...lantai umah dia tikar kaler biru..tue jer laa yg ingat...kualiti gambar is low and kdg2 dia pgg kucen tue for the photo to be taken...x ingat ape nama..we have to work as a team and reveal this kind of people...

if not, kucen jd mangsa...org yg baru nak bela kucen pun kn tipu (DSH pun ada dijual dgn harga ribu2!!!)
Reply With Quote
  #113  
Old 07-21-2009, 03:47 PM
FurKids's Avatar
FurKids FurKids is offline
Pets Are NOT Disposable
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 2,041
Rep Power: 15
FurKids is on a distinguished road
Default Re: Kenal tak?

Kita tapis betapa halus pun ada juga yg mungkin terlepas, tapi saya rasa salah satu cara yg paling efektif adalah dengan mengembirikan kucing sebelum melepaskannya sebab saya ada sorang kawan pet rescuer yang cerita dengan saya bahawa sudah beberapa kali berlaku dimana kes ada orang datang konon nak foster atau adopt kucing-kucing rescues dia terutama yg comel, tapi the minute mereka dengar perkataan "sudah kembiri" terus mereka belah seolah-olah dikejar anjing!
__________________
"We organized in the past to make Trap-Neuter-Return possible. Today, we organize to make Trap-Neuter-Return the norm and to end the unnecessary killing of cats in animal shelters across the country and provide humane care." - Alley Cat Allies
Reply With Quote
  #114  
Old 07-21-2009, 03:52 PM
booboo's Avatar
booboo booboo is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Jun 2009
Location: kota damansara cat town
Posts: 585
Rep Power: 12
booboo is on a distinguished road
Default Re: Kenal tak?

boo da g kat link 2 tp nmpknya dia da close la. dia x brani nak jual kat mudah da kot....jahat ini orang
Reply With Quote
  #115  
Old 07-21-2009, 03:53 PM
zahraannur's Avatar
zahraannur zahraannur is offline
mummycat
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 136
Rep Power: 13
zahraannur is on a distinguished road
Default Re: Kenal tak?

http://www.mudah.my/Mixed-Persian-Kitten-3485510.htm

cuba tgk ayat terakhir dia dlm iklan nie...kuceng mcm goreng pisang plak kan...

""PLEASE CALL if u want fast cause my kitten goes
off very fast.DONT SMS....Thanks""
Reply With Quote
  #116  
Old 07-21-2009, 03:55 PM
zahraannur's Avatar
zahraannur zahraannur is offline
mummycat
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 136
Rep Power: 13
zahraannur is on a distinguished road
Default Re: Kenal tak?

Quote:
Originally Posted by zahraannur View Post
http://www.mudah.my/Mixed-Persian-Kitten-3485510.htm

cuba tgk ayat terakhir dia dlm iklan nie...kuceng mcm goreng pisang plak kan...

""PLEASE CALL if u want fast cause my kitten goes
off very fast.DONT SMS....Thanks""
xda kaitan dgn SERA..nie iklan yg baru i prasan..
Reply With Quote
  #117  
Old 07-21-2009, 03:56 PM
booboo's Avatar
booboo booboo is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Jun 2009
Location: kota damansara cat town
Posts: 585
Rep Power: 12
booboo is on a distinguished road
Default Re: Kenal tak?

ada satu minah tu kucen kmpung pon dia nak wat jual kat mudah. banyak btol kucen2 yg baru diupload utk dijual. meriah!! so sad kat queen mother yg jd kilang proses anak ni. ntah apa la naseb derang.
Reply With Quote
  #118  
Old 07-21-2009, 04:01 PM
abul's Avatar
abul abul is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Jun 2009
Posts: 105
Rep Power: 12
abul is on a distinguished road
Default Re: Kenal tak?

Kes2 jual kucing kg ni dgn declare mix-persian mmg byk...
mmg teruk tul diorg ni...
anyway kita kene buat kempen x beli kucing BYB!!!

"Say No to BYB"

xlupa pesan kat kawan2 lain yg xjoin PF ni...
Reply With Quote
  #119  
Old 07-21-2009, 04:02 PM
zahraannur's Avatar
zahraannur zahraannur is offline
mummycat
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 136
Rep Power: 13
zahraannur is on a distinguished road
Default Re: Kenal tak?

Quote:
Originally Posted by zahraannur View Post
http://www.mudah.my/Mixed-Persian-Kitten-3485510.htm

cuba tgk ayat terakhir dia dlm iklan nie...kuceng mcm goreng pisang plak kan...

""PLEASE CALL if u want fast cause my kitten goes
off very fast.DONT SMS....Thanks""
mamat nie is BYB ka?...cuba pi dkt mudah and type "016-3127378/016-6589148"...akan kuar suma iklan dia..ada 6 iklan utk tempoh sebulan nie...does any1 know about him???
Reply With Quote
  #120  
Old 07-21-2009, 04:05 PM
booboo's Avatar
booboo booboo is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Jun 2009
Location: kota damansara cat town
Posts: 585
Rep Power: 12
booboo is on a distinguished road
Default Re: Kenal tak?

Quote:
Originally Posted by farahnm View Post
Hrm.. semua reader kat sini, sama ada reg atau unreg, kena beware, dengan insan bernama Sera ni..
Jika ada yang nak adopt, kena check lah balik butir2 perihal orang tu, email apa, facebook apa, tagged apa, wat apa, matlamat apa.. dsb..
pada pendapat saya dia tak hormat orang tua, maka dia ni tak perlu di layan. makin dilayan mungkin makin menambah sakit hati kita semua...
klu SERA pki nama n no lain cmna nak taw...coz boo ada open 4 adoption kitten n adult. isau gak
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Hi everyone... selamat kenal bhutan Member Introductions 22 07-22-2009 08:03 AM
Awak Kenal Dia? Abai kucing, pemilik didakwa 4 tuduhan dog is my buddy Hall of Shame 3 03-08-2009 05:29 PM
Hi Sume!!! Bleh Kenal x? as_serialam Member Introductions 106 09-11-2008 01:37 PM
Hi Sume!!! Bleh Kenal x? as_serialam Member Introductions 0 09-09-2008 01:42 PM


All times are GMT +8. The time now is 09:37 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
 

Main Site
Home
Advertising
Sponsored Listings
Sign Up
Find A Pet
Share & Save Lives
About PetFinder.my
Terms & Conditions
Freebies / Starter Pack
Report Animal Abuse
Contact Us
Facilities
WAGazine
Discussion Forum
Medical Fund
Pet Food, Toys & Products
Cuteness Meter
Central News Portal
Visual Map
Knowledge Library
Microchip Directory
FurryCards
Mobile
iPhone & iPod App
Android App

Social Media
Facebook
Twitter
KindMeal
Meat-Free Dining
Meal Deals
Kind Moments
Delicious Menu

Others
World Animal Day Contest
Digi iPhone Contest
East Coast Flood Relief
It's Pawssible
Freebies
Online Store
Discussions
Blacklists & Scams



Copyright © PetFinder.my. All rights reserved.