Go

Go Back   PetFinder.my > PetFinder Lounge > Coffee Room

Coffee Room Gossip on the latest topics or just mingle around and enjoy the atmosphere!

Reply
 
Thread Tools
  #61  
Old 07-21-2009, 03:54 PM
nurkasih's Avatar
nurkasih nurkasih is offline
~feline attaché
 
Join Date: May 2009
Location: Georgetown, Penang Island~
Posts: 1,612
Rep Power: 13
nurkasih is on a distinguished road
Default Re: Nak derma cats worth RM4500?

Quote:
Originally Posted by booboo View Post
pakat jengok menjengok anak2 bulus memasing...kak nurul jengok anak angkat kat umah mak boy. nnt kaseh p jengok boy kat umah mak angkat boy....mesra gitu...
Today, my sis dah balik umah... So Bob duduk dalam cagelah.. It seems like my dad tak bagi jual bob .. Pelik gak... Then I sembang ngan my other siblings.. About building a cage outside the house.. And it seem possible.. So rite now... I will try to talk to my mum about building a big cage outside the house..

For the others, thank you for your concern..Terutama Nurul, Caestrix, June, Adamyla, Boo Boo, Nastygurlz, Honeybun, Meira and the others for their kind attention and concern..and the help that they offered.. All of you really been very nice to me and stood aside while I was down with abrupt problems that came stirring my life upside down.. To depart with my furbabies is really impossible.. Rindu dah actually..Sedih bangun dan tengok sekor jer dalam kandang tueh...

I dah pun pergi hospital to seek medical attention about my continous cough ( a month ++), and the doc pronunced I am asthma free ( for now).. It is just a virus infection to my throat...

Once again, pray for my success in talking with my parents.. HOpefully things turn up better...
__________________
Curiosity killed the cat, but where human beings are concerned, the only thing a healthy curiosity can kill is ignorance.~Harry Lorayne
Reply With Quote
  #62  
Old 07-21-2009, 04:03 PM
abul's Avatar
abul abul is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Jun 2009
Posts: 105
Rep Power: 12
abul is on a distinguished road
Default Re: Nak derma cats worth RM4500?

Mulia betul hati2 org kat PF ni...
Reply With Quote
  #63  
Old 07-21-2009, 04:31 PM
linda_gamble's Avatar
linda_gamble linda_gamble is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Mar 2009
Location: putrajaya
Posts: 1,056
Rep Power: 13
linda_gamble is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to linda_gamble
Default Re: Nak derma cats worth RM4500?

erm..betol tue abul...
memasing ada kucing..memasing bleh paham n rasa biler kawan kiter ada problem ngan kcuing....
kalo abul ada problem..discuss jerk kat sinie..insyaallah semuer leh bagi idea..yang penting masalah dapat kiter atasi bersama-sama...
Reply With Quote
  #64  
Old 07-21-2009, 04:32 PM
June June is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Tmn Shamelin Perkasa-Kota Kinabalu
Posts: 6,004
Rep Power: 0
June is on a distinguished road
Default Nak derma cats worth RM4500?

Syukur Alhamdulilah Nur.yalah,bincang sesama keluarga dulu mcm mana.lg pun kucign2 tu pun dah mcm family member gak.harapnya keluarga Nur takde masalah lg lepas buat cage kat luar rmh.

Quote:
Originally Posted by nurkasih View Post
Today, my sis dah balik umah... So Bob duduk dalam cagelah.. It seems like my dad tak bagi jual bob .. Pelik gak... Then I sembang ngan my other siblings.. About building a cage outside the house.. And it seem possible.. So rite now... I will try to talk to my mum about building a big cage outside the house..

For the others, thank you for your concern..Terutama Nurul, Caestrix, June, Adamyla, Boo Boo, Nastygurlz, Honeybun, Meira and the others for their kind attention and concern..and the help that they offered.. All of you really been very nice to me and stood aside while I was down with abrupt problems that came stirring my life upside down.. To depart with my furbabies is really impossible.. Rindu dah actually..Sedih bangun dan tengok sekor jer dalam kandang tueh...

I dah pun pergi hospital to seek medical attention about my continous cough ( a month ++), and the doc pronunced I am asthma free ( for now).. It is just a virus infection to my throat...

Once again, pray for my success in talking with my parents.. HOpefully things turn up better...
Reply With Quote
  #65  
Old 07-21-2009, 05:12 PM
honeybun's Avatar
honeybun honeybun is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 145
Rep Power: 12
honeybun is on a distinguished road
Default Re: Nak derma cats worth RM4500?

Quote:
Originally Posted by nurkasih View Post
Today, my sis dah balik umah... So Bob duduk dalam cagelah.. It seems like my dad tak bagi jual bob .. Pelik gak... Then I sembang ngan my other siblings.. About building a cage outside the house.. And it seem possible.. So rite now... I will try to talk to my mum about building a big cage outside the house..

For the others, thank you for your concern..Terutama Nurul, Caestrix, June, Adamyla, Boo Boo, Nastygurlz, Honeybun, Meira and the others for their kind attention and concern..and the help that they offered.. All of you really been very nice to me and stood aside while I was down with abrupt problems that came stirring my life upside down.. To depart with my furbabies is really impossible.. Rindu dah actually..Sedih bangun dan tengok sekor jer dalam kandang tueh...

I dah pun pergi hospital to seek medical attention about my continous cough ( a month ++), and the doc pronunced I am asthma free ( for now).. It is just a virus infection to my throat...

Once again, pray for my success in talking with my parents.. HOpefully things turn up better...
That's great! Inilah masa untuk satu keluarga duduk berbincang macam mana nak menyelesaikan masalah and support each other. Mula2 mungkin sume emo skit (sori, ya) pastu bila dah reda, baru boleh fikir balik dengan positif dan objektif. Harap2 dapatlah satu penyelesaian baru yang terbaik.

Actually Nur, lama dulu, saya pernah terbaca, its not the cats that gets you asthmathic. Asthma ni, sometimes memang dah sedia ada dalam diri seseorang. Pernah, an asthmathic patient live with her cats with no problem. Tapi article tu entah mana dah. Mungkin klu google lagi boleh jumpa.
Reply With Quote
  #66  
Old 07-21-2009, 09:48 PM
Mia_Katz's Avatar
Mia_Katz Mia_Katz is offline
PetFinder Fosterer
 
Join Date: May 2008
Location: KlaNG VaLLey
Posts: 309
Rep Power: 13
Mia_Katz is on a distinguished road
Default Re: Nak derma cats worth RM4500?

Quote:
Originally Posted by honeybun View Post
That's great! Inilah masa untuk satu keluarga duduk berbincang macam mana nak menyelesaikan masalah and support each other. Mula2 mungkin sume emo skit (sori, ya) pastu bila dah reda, baru boleh fikir balik dengan positif dan objektif. Harap2 dapatlah satu penyelesaian baru yang terbaik.

Actually Nur, lama dulu, saya pernah terbaca, its not the cats that gets you asthmathic. Asthma ni, sometimes memang dah sedia ada dalam diri seseorang. Pernah, an asthmathic patient live with her cats with no problem. Tapi article tu entah mana dah. Mungkin klu google lagi boleh jumpa.
saya salah seorang dari nya... asthma tapi still bela kucing... n ubat kena ada je

Alhamdulillah tukar jugak fikiran ayah Nur.... kandang kat luar 2 pon dah cukup bagus...

Insyaallah kalau dibawak berbincang dengan baik, your parents akan terbuka hati nanti.... Isyaallah

Last edited by Mia_Katz; 07-21-2009 at 09:55 PM.
Reply With Quote
  #67  
Old 07-21-2009, 10:14 PM
June June is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Tmn Shamelin Perkasa-Kota Kinabalu
Posts: 6,004
Rep Power: 0
June is on a distinguished road
Default Nak derma cats worth RM4500?

abang akak kat kampung pun ada asthma tp dia ada 2 ekor kucing.so far so good.

Quote:
Originally Posted by Mia_Katz View Post
saya salah seorang dari nya... asthma tapi still bela kucing... n ubat kena ada je

Alhamdulillah tukar jugak fikiran ayah Nur.... kandang kat luar 2 pon dah cukup bagus...

Insyaallah kalau dibawak berbincang dengan baik, your parents akan terbuka hati nanti.... Isyaallah
Reply With Quote
  #68  
Old 07-21-2009, 11:14 PM
nurkasih's Avatar
nurkasih nurkasih is offline
~feline attaché
 
Join Date: May 2009
Location: Georgetown, Penang Island~
Posts: 1,612
Rep Power: 13
nurkasih is on a distinguished road
Default Re: Nak derma cats worth RM4500?

Quote:
Originally Posted by June View Post
abang akak kat kampung pun ada asthma tp dia ada 2 ekor kucing.so far so good.
Dats why...tadi dah bincang.. ayah gave in..suruh i g ukur berapa besar and tinggi nak... so i ukur.. Panjang 1.5m x1.7m.. Tinggi 1.3m..Oklah kan..agaknya sampai seribu kot..sbb nak custom made... Suruh kedai besi buat...huhu
__________________
Curiosity killed the cat, but where human beings are concerned, the only thing a healthy curiosity can kill is ignorance.~Harry Lorayne
Reply With Quote
  #69  
Old 07-22-2009, 08:49 AM
habidaiya's Avatar
habidaiya habidaiya is offline
saanggaaatt suke MeOwww!
 
Join Date: Apr 2009
Location: near to dewan bahasa & pustaka KL
Posts: 268
Rep Power: 12
habidaiya is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to habidaiya Send a message via Skype™ to habidaiya
Default Re: Nak derma cats worth RM4500?

Quote:
Originally Posted by nurkasih View Post
Dats why...tadi dah bincang.. ayah gave in..suruh i g ukur berapa besar and tinggi nak... so i ukur.. Panjang 1.5m x1.7m.. Tinggi 1.3m..Oklah kan..agaknya sampai seribu kot..sbb nak custom made... Suruh kedai besi buat...huhu
berkorban apa saja...alhamdulillah family akak da cool...
Reply With Quote
  #70  
Old 07-22-2009, 08:54 AM
Felix The Cat's Avatar
Felix The Cat Felix The Cat is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 3,339
Rep Power: 16
Felix The Cat is on a distinguished road
Default Re: Nak derma cats worth RM4500?

Quote:
Originally Posted by nurkasih View Post
Dats why...tadi dah bincang.. ayah gave in..suruh i g ukur berapa besar and tinggi nak... so i ukur.. Panjang 1.5m x1.7m.. Tinggi 1.3m..Oklah kan..agaknya sampai seribu kot..sbb nak custom made... Suruh kedai besi buat...huhu
Alhamdulilah your dad gave in

Tak pe kalo you spend RM1K sebab berbaloi. At least you will have your cats with you and that's the most important thing since you love them so much.

For me I pun sanggup demi kepentingan for my cats and I am sure that there are my more who would do anything for their cats like our good friend June for example.
__________________

Felix The Cat - Dee wonderful wonderful cat!
http://felixthecats.weebly.com
http://livinginmyworld-phyllis.blogspot.com/
Reply With Quote
  #71  
Old 07-22-2009, 09:36 AM
booboo's Avatar
booboo booboo is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Jun 2009
Location: kota damansara cat town
Posts: 585
Rep Power: 12
booboo is on a distinguished road
Default Re: Nak derma cats worth RM4500?

alhamdulillah settle gak masalah. tiap masalah ada jalan penyelesaian kan kaseh....cuma cpt n lmbt je kita selesaikanya.lega la klu ayah pon da setuju nak wat sangkar. xper la berabih pon. janji hati kita tenang n lega. klu x dok bersedey je pon susah. asek2 tingat kat meow smpi suma benda x jadi keja.
btw pasai saket asthma ni husband boo pon mmg saket asthma. mmg klu dtg penyakit dia kena la p spital amik oksigen. ubt mmg slalu kena ada lam simpanan. tp still bela kucen.malah dari bujang dia mmg bela kucen. siap dia plak lebeh2 com2 meow n bwk tido.
so far kebersihan kena la jaga. ada btol bulu2 kucen 2 slh satu penyebab jugak asthma aktif blik pd pesakit yg mmg ada asthma. tp bkn kucen yg buatkan kita ni kena penyakit asthma 2. sb asthma ni dari azali. so jgn la blame diri kaseh sb apa yg jd kat akak kaseh. benda nak jadi kaseh. n sbgi ibu kaseh dia bersikap protector kat anak2. bila jd cmni kat akak kaseh so kesimpulan yg pintas kucen la penyebab akak jd lagi trok. so sabar ye kaseh. nak wat mcm mana. ibu pon kita sayang. akak pon kita sayang. kucen pon kita sayang jugak malah mcm family sndri. so bila da ada jalan penyelesaian ni cpt2 la bertindak. n slow talk da ke ngan ibu kaseh pasal cage ni? ala..lama2 ibu ok la 2. besala anak saket ibu mesti susah ati. n mesti dia defend anak dari kucen. kita x dok kat tmpt dia sbgi ibu so kita rasa mcm ibu kita x paham perasaan kita kat kucen. mama boo pon pangai lebey kurang cam ibu kaseh. naseb baik boo da kawen so boo angkut suma kucen2 tinggal ngan boo. seb bek mak mentua x bisin pasai kucen2 yg 13 ekor ni sb boo dok umah mother in law coz rumah 2 xder sapa stay n derang dok kat kedah. (mana taw satu ari nnt berbunyi plak mulut pasai kucen mmg boo pindah umah la demi meow boo)
aniway congrats n gud luck ya.....apa2 info la kat cni kita leh kongsi n bertukar pendapat lagi.
Reply With Quote
  #72  
Old 07-22-2009, 01:30 PM
mummy mummy is offline
Animal Lover
 
Join Date: Jun 2009
Posts: 12
Rep Power: 0
mummy is on a distinguished road
Default Re: Nak derma cats worth RM4500?

Quote:
Originally Posted by nurkasih View Post
Dats why...tadi dah bincang.. ayah gave in..suruh i g ukur berapa besar and tinggi nak... so i ukur.. Panjang 1.5m x1.7m.. Tinggi 1.3m..Oklah kan..agaknya sampai seribu kot..sbb nak custom made... Suruh kedai besi buat...huhu
ish.........kenapa nak suruh tukang besi.bahaya kalau hujan dan petir...........cari aje tukang kayu.............lebih baik mummy sendiri pun buat dgn kayu.................lantai kayu.............dinding dia kayu.............cuma bahagian depan aje mummy taruk dawai.....berpetak tu..................lupa lak namanya..........itu lagi baik....boleh nampak dia main dan tak kesejukan..nanti sakit lak kalau sejuk..............lepas tu mummy ada ikat kain buat buaian .............depa semua.happy
Reply With Quote
  #73  
Old 07-22-2009, 01:49 PM
June June is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Tmn Shamelin Perkasa-Kota Kinabalu
Posts: 6,004
Rep Power: 0
June is on a distinguished road
Default Nak derma cats worth RM4500?

betullah Nur.akak punya abang pun buat cage kucing dari kayu.last2 rupa mcm reban ayam tp sturdy dan kuat. blh pakai tahan lama.


Quote:
Originally Posted by mummy View Post
ish.........kenapa nak suruh tukang besi.bahaya kalau hujan dan petir...........cari aje tukang kayu.............lebih baik mummy sendiri pun buat dgn kayu.................lantai kayu.............dinding dia kayu.............cuma bahagian depan aje mummy taruk dawai.....berpetak tu..................lupa lak namanya..........itu lagi baik....boleh nampak dia main dan tak kesejukan..nanti sakit lak kalau sejuk..............lepas tu mummy ada ikat kain buat buaian .............depa semua.happy
Reply With Quote
  #74  
Old 07-22-2009, 02:13 PM
BabyZee's Avatar
BabyZee BabyZee is offline
.:: Baby, I dig you! ::.
 
Join Date: Jul 2008
Location: Subang Jaya, Selangor, Malaysia, World of Animal Lurve...
Posts: 1,868
Rep Power: 14
BabyZee is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to BabyZee
Default Re: Nak derma cats worth RM4500?

Kalau tak bleh guna paip pvc jugak,kedai pakcu ada buat,heh, promote plak..
bukan apa, bagi option yang ada la kan...

sebut pasal asma ni dulu kecik2 zee memang ada asma tapi semakin membesar asma pun hilang so sekarang dengan kucing memang tak ada apela..
boleh peluk cium sesuka hati...
tapi sekarang zee lagi pantang dengan habuk dari bulu2 kucing so tak bleh nak kata jugakla bulu kucing penyebab utama asma lagi2 kalau kucingnya dija dengan baik and indoor je...
tapi tengok orang gak, lain orang lain ragam kan, ada orang ok dengan kucing DSH tapi dengan bulu DLH tak tahan plak...
ada dengan bulu kucing panjang or pendek ke tak kisah tapi kalau kena habuk skit je dah bersin tak hingat dunia...
Macam2 ada...
__________________
" Bad things happen. Trust that good things happen, too.
Sometimes you’ve just got to close your eyes, hold on tight and believe. "
Reply With Quote
  #75  
Old 07-22-2009, 02:23 PM
June June is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Tmn Shamelin Perkasa-Kota Kinabalu
Posts: 6,004
Rep Power: 0
June is on a distinguished road
Default Nak derma cats worth RM4500?

huhuhu!!! jgn sebut DLH.akak paling alergik dgn kucing yg bulu mcm penyapu atau mop & yg sewaktu dgnnya.bersin saja sajalah jawabnya tp akak takde asthma.

Quote:
Originally Posted by BabyZee View Post
Kalau tak bleh guna paip pvc jugak,kedai pakcu ada buat,heh, promote plak..
bukan apa, bagi option yang ada la kan...

sebut pasal asma ni dulu kecik2 zee memang ada asma tapi semakin membesar asma pun hilang so sekarang dengan kucing memang tak ada apela..
boleh peluk cium sesuka hati...
tapi sekarang zee lagi pantang dengan habuk dari bulu2 kucing so tak bleh nak kata jugakla bulu kucing penyebab utama asma lagi2 kalau kucingnya dija dengan baik and indoor je...
tapi tengok orang gak, lain orang lain ragam kan, ada orang ok dengan kucing DSH tapi dengan bulu DLH tak tahan plak...
ada dengan bulu kucing panjang or pendek ke tak kisah tapi kalau kena habuk skit je dah bersin tak hingat dunia...
Macam2 ada...
Reply With Quote
  #76  
Old 07-22-2009, 03:50 PM
nurkasih's Avatar
nurkasih nurkasih is offline
~feline attaché
 
Join Date: May 2009
Location: Georgetown, Penang Island~
Posts: 1,612
Rep Power: 13
nurkasih is on a distinguished road
Default Re: Nak derma cats worth RM4500?

Quote:
Originally Posted by June View Post
huhuhu!!! jgn sebut DLH.akak paling alergik dgn kucing yg bulu mcm penyapu atau mop & yg sewaktu dgnnya.bersin saja sajalah jawabnya tp akak takde asthma.
Aik... buat sangkar gua basi tak bleh ekk... Sbb i nak buat rapat ke depan umah.. mungkin letak bumbung sket,,g pun sangkar tue akan dilindung pokok mempelam yang teramat besar..depan tueh memang tak panas langsung.. ujan pun tak berapa nak masuk.. sbb still ada sikir bumbung.. Kalau tukang kayu payah nak carik sni. Kalau nak upah orang pekebun kat sekolah ..lambat.. kalau kedai besi..chinese diberi bizness cepat zasss je dia siap.. huhuhu no discrimination tho..as i told you over and over again Penang population is 42% Chinese, 40% Malay and 10% Indian..and more than half Malays are in the mainland.. Tinggallah around 20% atas pulau nieh..hehehe and I am one of them..Jadik nak cari tukang kayu payah..(^^)
__________________
Curiosity killed the cat, but where human beings are concerned, the only thing a healthy curiosity can kill is ignorance.~Harry Lorayne
Reply With Quote
  #77  
Old 07-22-2009, 04:03 PM
Felix The Cat's Avatar
Felix The Cat Felix The Cat is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 3,339
Rep Power: 16
Felix The Cat is on a distinguished road
Default Re: Nak derma cats worth RM4500?

Quote:
Originally Posted by nurkasih View Post
Aik... buat sangkar gua basi tak bleh ekk... Sbb i nak buat rapat ke depan umah.. mungkin letak bumbung sket,,g pun sangkar tue akan dilindung pokok mempelam yang teramat besar..depan tueh memang tak panas langsung.. ujan pun tak berapa nak masuk.. sbb still ada sikir bumbung.. Kalau tukang kayu payah nak carik sni. Kalau nak upah orang pekebun kat sekolah ..lambat.. kalau kedai besi..chinese diberi bizness cepat zasss je dia siap.. huhuhu no discrimination tho..as i told you over and over again Penang population is 42% Chinese, 40% Malay and 10% Indian..and more than half Malays are in the mainland.. Tinggallah around 20% atas pulau nieh..hehehe and I am one of them..Jadik nak cari tukang kayu payah..(^^)
Rasanya tak ada masalah kalo nak wat sangkar besi sebab my mum pun letak tuceng dia dalam kandang besi. Kandang besi tu khas di buat untuk anjing kami dulu (German Sherpard dan Doberman) besar sangat tak tau pula ukuran dia. My father yang design ada partition kat tengah tengah yang boleh memisahkan cage tu. Kalo buka rumah tu jadi lebih besar la. Mmmm besar cage tu boleh muat tinggi 6 kaki lebar dalam 5 kaki rasanya. Atap di perbuat daripada Zing dan letak di bawah pokok mangga jadi tak la panas sangat. Besor sangat (tau la anjing tu bukan jenis anjing kecik). Kalo ada budak budak nakal boleh kurungkan mereka dalam situ. Sekarang dah tak ada anjing bela seekor kucing je. Yang sebelah jadi tempat stor . Mak saya decorate rumah kucing tu cantik sangat. Mak letak pelapik plastic sebagai floor covering dia, then dia letak bookshelf dan kerusi rotan untuk kucing tu melepak dan panjat panjat. Then ada banyak toys kat dalam situ. Mmmm nanti saya suruh Ayah saya tangkap gambar then saya posting kat sini. Kalo ada duit dan tanah nurul pun cadang nak wat cage macam tu. (Angan angan )
__________________

Felix The Cat - Dee wonderful wonderful cat!
http://felixthecats.weebly.com
http://livinginmyworld-phyllis.blogspot.com/
Reply With Quote
  #78  
Old 07-22-2009, 04:09 PM
abul's Avatar
abul abul is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Jun 2009
Posts: 105
Rep Power: 12
abul is on a distinguished road
Default Re: Nak derma cats worth RM4500?

Hahaha.... ajak la family nur gotong-royong
Tp kalo x larat upah je... tp mahal la....
Anyway nice and brilliant solution....

Kalo nak cakap pasal asma... mak mertua saya pun asma...
Asma dia kira teruk...siap kene makan ubat...
Tp kalo nur nak tau, dia la peminat NO.1 kucing2 ni...
Mcm2 jenis kucing dia bela... xde pun effect pape pun kat dia...
Skrg siap bela kucing persian+mainecoon lagi...
Lagi sihat ade la.. sbb hati senang!

Quote:
Originally Posted by nurkasih View Post
Aik... buat sangkar gua basi tak bleh ekk... Sbb i nak buat rapat ke depan umah.. mungkin letak bumbung sket,,g pun sangkar tue akan dilindung pokok mempelam yang teramat besar..depan tueh memang tak panas langsung.. ujan pun tak berapa nak masuk.. sbb still ada sikir bumbung.. Kalau tukang kayu payah nak carik sni. Kalau nak upah orang pekebun kat sekolah ..lambat.. kalau kedai besi..chinese diberi bizness cepat zasss je dia siap.. huhuhu no discrimination tho..as i told you over and over again Penang population is 42% Chinese, 40% Malay and 10% Indian..and more than half Malays are in the mainland.. Tinggallah around 20% atas pulau nieh..hehehe and I am one of them..Jadik nak cari tukang kayu payah..(^^)
Reply With Quote
  #79  
Old 07-22-2009, 04:14 PM
June June is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Tmn Shamelin Perkasa-Kota Kinabalu
Posts: 6,004
Rep Power: 0
June is on a distinguished road
Default Nak derma cats worth RM4500?

Nur,klu buat mcm Kak Nurul buat jgn lupa zink panas klu musim kemarau.kena cover sikit dgn batu batu atau kayu.


Quote:
Originally Posted by Felix The Cat View Post
Rasanya tak ada masalah kalo nak wat sangkar besi sebab my mum pun letak tuceng dia dalam kandang besi. Kandang besi tu khas di buat untuk anjing kami dulu (German Sherpard dan Doberman) besar sangat tak tau pula ukuran dia. My father yang design ada partition kat tengah tengah yang boleh memisahkan cage tu. Kalo buka rumah tu jadi lebih besar la. Mmmm besar cage tu boleh muat tinggi 6 kaki lebar dalam 5 kaki rasanya. Atap di perbuat daripada Zing dan letak di bawah pokok mangga jadi tak la panas sangat. Besor sangat (tau la anjing tu bukan jenis anjing kecik). Kalo ada budak budak nakal boleh kurungkan mereka dalam situ. Sekarang dah tak ada anjing bela seekor kucing je. Yang sebelah jadi tempat stor . Mak saya decorate rumah kucing tu cantik sangat. Mak letak pelapik plastic sebagai floor covering dia, then dia letak bookshelf dan kerusi rotan untuk kucing tu melepak dan panjat panjat. Then ada banyak toys kat dalam situ. Mmmm nanti saya suruh Ayah saya tangkap gambar then saya posting kat sini. Kalo ada duit dan tanah nurul pun cadang nak wat cage macam tu. (Angan angan )
Reply With Quote
  #80  
Old 07-22-2009, 04:16 PM
nurkasih's Avatar
nurkasih nurkasih is offline
~feline attaché
 
Join Date: May 2009
Location: Georgetown, Penang Island~
Posts: 1,612
Rep Power: 13
nurkasih is on a distinguished road
Default Re: Nak derma cats worth RM4500?

Quote:
Originally Posted by June View Post
Nur,klu buat mcm Kak Nurul buat jgn lupa zink panas klu musim kemarau.kena cover sikit dgn batu batu atau kayu.
Wokeh...ingat nak beli bumbung asbestos/ plaster yang boleh letak kat atas bumbung je..serap panas..tapi depan tueh memang tak da panas direct.. memang open..
__________________
Curiosity killed the cat, but where human beings are concerned, the only thing a healthy curiosity can kill is ignorance.~Harry Lorayne
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Cats 101 : Getting Your First Cat - Part 5 All-Important Scratching Needs of Cats ashleywong Cats & Kittens 0 10-14-2008 10:58 PM
All You Ever Want To Know About Cats - Understanding Cats' Behaviour ashleywong Training & Behavioral Issues 0 08-01-2008 11:46 AM


All times are GMT +8. The time now is 01:38 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
 

Main Site
Home
Advertising
Sponsored Listings
Sign Up
Find A Pet
Share & Save Lives
About PetFinder.my
Terms & Conditions
Freebies / Starter Pack
Report Animal Abuse
Contact Us
Facilities
WAGazine
Discussion Forum
Medical Fund
Pet Food, Toys & Products
Cuteness Meter
Central News Portal
Visual Map
Knowledge Library
Microchip Directory
FurryCards
Mobile
iPhone & iPod App
Android App

Social Media
Facebook
Twitter
KindMeal
Meat-Free Dining
Meal Deals
Kind Moments
Delicious Menu

Others
World Animal Day Contest
Digi iPhone Contest
East Coast Flood Relief
It's Pawssible
Freebies
Online Store
Discussions
Blacklists & Scams



Copyright © PetFinder.my. All rights reserved.