Go

Go Back   PetFinder.my > Reviews, Notices & Stories > Pet Products & Services > Pet Food

Pet Food List and review pet food here

Reply
 
Thread Tools
  #3161  
Old 09-06-2009, 01:13 PM
MissBakawali MissBakawali is offline
Banned
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 26
Rep Power: 0
MissBakawali is on a distinguished road
Default Re: Blackwood

To all,

i takkan marah sgt kalau tuan rumah tu belajar hormat org sikit!! siap nak tengking2..mmg tak masuk akal!! ade ke nak tengking2 (tengking yer bukan teguran)..mmg teruk betul!!!! i bukan tak bg option die yang tanak!!! so???
Reply With Quote
  #3162  
Old 09-06-2009, 01:16 PM
MissBakawali MissBakawali is offline
Banned
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 26
Rep Power: 0
MissBakawali is on a distinguished road
Default Re: Blackwood

skang nak bgth u are the most innocent ppl la..baik hati menolong org la itu la ini la .. (dalam islam pun dilarang mengungkit dan tak ikhlas) POOR OLD WOMAN WHO WILL NEVER FIND JALAN YANG BENAR!!!!!!! kesian la ko ni!!! ko tulis la ape pun yg ko nak tulis pun aku tanak tau dah!! not interested with CRAZY OLD WOMAN!!!
Reply With Quote
  #3163  
Old 09-06-2009, 01:21 PM
June June is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Tmn Shamelin Perkasa-Kota Kinabalu
Posts: 6,004
Rep Power: 0
June is on a distinguished road
Default Blackwood

Ms Bakawali, first of all

NURUL IS NOT A PETSHOP.EVEN PETSHOP DON'T OPEN AT 11PM.SECONDLY, BLACKWOOD OWNER,BERNARD IS NURUL'S FRIEND & THEREFORE SHE HELP US TO BUY AT CHEAPER PRICE.BUKAN BUSINESS SO TAKDE ISTILAH BAD SERVICE DISINI.

KITA DATANG KENALAH BAWA BEKAS/PLASTIC SENDIRI SEBAB DIA BUKAN PETSHOP.KLU PUN KITA JENIS TIDO PUKUL 2 PAGI TAK SEMESTINYA ORANG LAIN PUN TIDUR PUKUL 2 PAGI. SECARA AM NYA ADALAH SANGAT KURANG AJAR/RUDE KLU KITA EXPECT ORANG SAMBUT KITA MCM PERMAISURI KLU KITA DTG PKL 11 MLM. KUTUK RUMAH ORANG KOTOR & JAUH JIN BERTENDANG PUN KURANG AJAR JUGA SEBAB KLU KITA TINGGAL RMH MCM ISTANA JGNLAH HINA RMH ORANG YG KECIL/SEMPIT. KLU RMH KITA MCM ISTANA & KITA BYK DUIT TAK PAYAH BELI BLACKWOOD DARI NURUL.BELI TERUS DARI PETSHOP.

KLU PUN NURUL REFUSED ORANG PADA HARI AHAD ITU IALAH HAK DIA SEBAB HARI AHAD IALAH HARI OFF DAY/REHAT.JADI KITA NI KENALAH BELAJAR MENGHORMATI MASA ORANG.BUKAN PASAL KAMI NAK KENANG JASA NURUL,TP SHOW SOME APPRECIATION & RESPECT ORANG PUNYA TIME.DIA PUN ADA FAMILY JUGA BUKAN 24 JAM NAK MENGADAP KITA YG BELI BLACKWOOD DARI DIA. DIA BUKAN JUAL BLACKWOOD MCM KEDAI PETSHOP.KLU DIA BUKA PETSHOP TU LAIN STORYLAH. EVEN PETSHOP PUN ADA TIME BUKA & TUTUP.TAKKAN KITA PERGI GOGAH KEDAI PETSHOP 11 MLM YG DAH TUTUP PAKSA OWNER DIA SURUH BUKA PASAL KITA NAK BELI.

SKRG NI WIRELESS & BROADBAND ADA KAT MANA2.NOT NECCESSARY KENA ADA KAT RMH UTK ONLINE.

Quote:
Originally Posted by MissBakawali View Post
u seems so confident semua org suka u!! let me be the first yang nak ckp I TAK SUKE U and U ARE SOOOOOOO KURANG AJAR!!!! all this while u tak pernah ade org tegur kan?? sekarang rasekan!!! tua tak beerti tak bagus muda tak semesti lemah!! dun talk about sending others to 'school' kalau diri sendiri yang patut pegi!!! kalau u tua dan matured enuff takde la u berkelakuan seperti semalam!!! think it thoroughly jangan asik nak ckp semua org kene mengenang jasa baik u.. kalau baik and ikhlas takkan dia mengungkit la!!!! kalau ikhlas sgt tak payah la mentioned semua yang u dah buat untuk forumers/ buyers lain??? see this one type of people yang kene singkirkan dr dalam dunia ni!!! kalau ade species mcm ni..susah la!!! nampak sgt suka tipu.. kate takde rumah konon!! takkan la berinternet di cafe pulak?? kalau kat office pun kira tak amanah la tu.. missuse of office network!! =p

Last edited by June; 09-06-2009 at 05:46 PM.
Reply With Quote
  #3164  
Old 09-06-2009, 01:44 PM
Felix The Cat's Avatar
Felix The Cat Felix The Cat is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 3,339
Rep Power: 16
Felix The Cat is on a distinguished road
Default Re: Blackwood

Macam la aku minta di suka orang especially orang gila macam dia. Dia ingat nie macam pilihanraya nak minta orang elect dan suka kita. Up to the individual la nak suka ke tak. Not my loss what! .
__________________

Felix The Cat - Dee wonderful wonderful cat!
http://felixthecats.weebly.com
http://livinginmyworld-phyllis.blogspot.com/
Reply With Quote
  #3165  
Old 09-06-2009, 02:00 PM
Bouquet's Avatar
Bouquet Bouquet is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: Jun 2009
Location: Klang/Shah Alam
Posts: 58
Rep Power: 12
Bouquet is on a distinguished road
Default Re: Blackwood

Aduhai Miss Bakawali...

I don't think there is even any profit made by Kak Nurul.. So it is not consider as business. Suggest u baca thread nie from the beginning.

Kak Nurul is helping us to purchase in BULK. Hence, we are getting it in a cheaper price. Believe you should well aware the market rates (or else u wouldn't be joinning DERRR )

My sympathy to you, pasal kena tengking..Dah tuu sampai time-time orang dah patut

Suggest orang macam u baik beli kat PET SHOP aje la.. siap pack nice nice lagie..ERRKK tapi tetap kena angkat sendiri sampai kereta, rasa PET SHOP tak ada service hantar sampai kereta..


Hi Kak Nurul,

Hope you still remember me ! Such a nice trip to your place, my hubby and I were happy with your warm welcome..

Just ignore the peope who like to put you down.. Haiihh,, felt so sad for u, buat baik pun kena macam macam..Just continue doing the good deed... Banyak pahala di bulan posa nie...

I will need BW stocks next month Sorry pentingkan diri sendiri pulak

U take care OK !

Quote:
Originally Posted by Felix The Cat View Post

Memang I nak post kat sini sebab selama I wat benda nie for more than 1 year plus I TAK PERNAH JUMPA ORANG JAHANAM MACAM YOU. MINTA MACAM MACAM KALAHKAN PERMAISURI DAN TU BIADAB LAGI. SEDANGKAN ORANG MINTA TOLONG POSKAN PUN I WAT DAN HANTAR MAKANAN KE KAJANG LAGI. AT LEAST THE PEOPLE APPRECIATE WAT I AM DOING UNLIKE YOU!!!!! Memang I dah tua tu la I berfikiran WARAS UNLIKE YOU MASIH BUDAK MENTAH YANG TAK RETI BAHASA DAN ADAT. I SUGGEST THAT YOU GO TO THE SCHOOL OF ETIQUETTE AND LEARN SOME MANNERS IN ORDER TO SURVIVE IN THIS WORLD.

I HAVE NOTHING MORE TO SAY TO YOU BECAUSE I AM WASTING MY BREATH ON THE LIKES OF PEOPLE LIKE YOU. I HAVE BETTER THINGS IN LIFE! GOOD RIDDANCE TO BAD RUBBISH.

LASTLY, PLEASE DON'T BOTHER TO REPLY CAUSE YOU ARE NOT WELCOMED IN MY THREAD ANYMORE. KALO YOU REPLY JUGA MEMANG SAH DAN CONFIRM YOU TAK RETI BAHASA
Reply With Quote
  #3166  
Old 09-06-2009, 03:19 PM
hashimi's Avatar
hashimi hashimi is offline
Pencinta Haiwan
 
Join Date: Jun 2009
Location: Alor Star
Posts: 576
Rep Power: 12
hashimi is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to hashimi
Default Re: Blackwood

Quote:
Originally Posted by MissBakawali View Post
owh skrang nak post kat sini pulak?? if only u cud realised how rude you are to me last nite!! biar i nak semua org tau U TIPU statement u ckp kene dtg pukul 10.. takde pun send send sms mcm tu??? bukan ke i ckp nak dtg esok je tapi u ckp u takde?? so i hv no choice i have to come all the from damansara malam tu jugak!! i tanye elok2 kan??? kenapa nak raised ur voice??? why??? kalau u tense sekali pun try la control ur emotion!! skang ni siapa yg ada masalah, u ke i?? skang ni u nak semua org back up u pulak?? u nak semua org ckp i jahat + tak beradab??? kalau dah u tengking takkan i nak tersengih2??? tak ke bangang??? u fikir la sendiri ape u dah bt semalam??? u tipu statement pukul 10!!! i siap text u tanye boleh ke nak dtg malam and tanye paling lewat pukul berapa? siap bg option dtg esok boleh ke tidak?? U YANG BGTH U TAKDE ESOK!!!!!! so u nak simpan makanan tu berkurun ke??? tolong la.. i bukan pengemis nak amik makanan tu secara percuma u nak marah+tengking i!!!! sorry la u such a rude person la!!!!!!!!!!! to the others tak payah la nak judge who is wrong who is right...the woman dun know how to respect other people..ade ke patut nak tengking2?? siap maid lagi disuruh tengking aku?? ape perasaan korang kalau tuan rumah bukak pintu and terus tengking sambil menjeling2?? sedangkan aku tak ckp sepatah ape pun dalam telefon bila die tengking?? aku tak tengking balik pun.. aku sabar lagi.. kalau dah sampai depan pintu pun nak tengking... THAT's TOO MUCH!!! u shud go for anger management la pompuan!!!! mmg betul pun rumah tu susah nak carik!! SESAK!!! tak payah la nak benarkan benda yang salah.. u started i first!!!! kalau ko tak kurang hajar and menengking aku pun tak marah la!!! ko jgn nak salahkan mak bapak aku dalam hal ni.. pasal drg ajar aku berbudi bahasa la semalam aku tak tengking ko balik tau!!!!
Hmm, I sniri dah penah berurusan ngan kak nurul... it's seem ok jer. xder mslh yg timbul. Tp nmpak keterlaluan sgt kalo nk komplen sal rumah.. Rumah tu mrupakan shelter kpd mana2 individu or mna2 hidupan yg tggl dlmnya. Tggl banglow ker, apartment ker, villa ker, condo ker, terrace ker, even umah stinggan pun u x leh complen mcm tu.
Nmpk too much sgt la kalo smpai nk complen sal tmpat tggal.
__________________
"Animal are not our whole life, but they make our lives whole."
Reply With Quote
  #3167  
Old 09-06-2009, 03:32 PM
adamyala's Avatar
adamyala adamyala is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Sep 2008
Location: damansara
Posts: 2,597
Rep Power: 15
adamyala is on a distinguished road
Default Re: Blackwood

kak zai tak order blacwood kat nurul, tapi nurul lah salah sorang kawan PF yang selalu sms dan PM kak zai, tanya hal kesihatan kak zai. Dia sangat ambil berat dan selalu buat kak zai rasa disayangi. Kadang2 tu dia hanya sms 2 baris tanya khabar, tapi kak zai rasa sangat dekat dgn dia. Buat apa nurul buat mcm tu ? sedangkan kak zai bukan 'customer' dia pun. Fikir la sendiri ya kawan2. Nurul tak kan marah kalau org tak buat dia marah.

Nurul...selamat jalani ibadah puasa dgn aman. Banyak2 la bersabar ..


Reply With Quote
  #3168  
Old 09-06-2009, 03:32 PM
nuin83 nuin83 is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 19
Rep Power: 0
nuin83 is on a distinguished road
Default Re: Blackwood

betul2..mintak maaf nk mencelah ek..even rumah tu macam mana sekalipon xpatut hina kutuk atau seada dgnnye..n satu lagi xsilap sy dlm post2 yg lps sy pernah baca k.nurul ade tulis leh dtg hari ape pun tp call dlula kan except jgn tgh malam..so sepatutnye kite2 ni alertla..
sy faham kenapa k.nurul paparkan msg 'si dia' utk smua org baca..sebagai panduan supaya xde lagi buyer blackwood buat mende2 yg leh buat k.nurul marah..
***************

act nk bgtau sy xdpt dtg sabtu lps..sy kat taiping lagi.tapi xpe..rabu kot sy dtg..tp sy akan text dlu..kalau k.nurul xde sy amik dgn maid je cam rituu...huhu..tahun lps kot..ni 2nd time sy together2 join group blackwood.
Reply With Quote
  #3169  
Old 09-06-2009, 05:49 PM
June June is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Tmn Shamelin Perkasa-Kota Kinabalu
Posts: 6,004
Rep Power: 0
June is on a distinguished road
Default Blackwood

tulah pasal Zai.tak faham betul aku dgn setengah individu ni. kita buat baik pun disangka mcm2.mgkn sebab dia yg buat perangai buruk jd sangka suma org mcm dia.dok kutuk rmh org pasal dia dok kat Damansara,tak ke kurang ajar tu?? tinggi sangat kedudukan dia kot?? smp org lain kena sembah dia aku klu org dtg rmh pkl 1130pm ribut2,bising2 mmg ku halau je. jgn ingat dah bayar duit,blh buat sesuka hati kat rmh org.

Quote:
Originally Posted by adamyala View Post
kak zai tak order blacwood kat nurul, tapi nurul lah salah sorang kawan PF yang selalu sms dan PM kak zai, tanya hal kesihatan kak zai. Dia sangat ambil berat dan selalu buat kak zai rasa disayangi. Kadang2 tu dia hanya sms 2 baris tanya khabar, tapi kak zai rasa sangat dekat dgn dia. Buat apa nurul buat mcm tu ? sedangkan kak zai bukan 'customer' dia pun. Fikir la sendiri ya kawan2. Nurul tak kan marah kalau org tak buat dia marah.

Nurul...selamat jalani ibadah puasa dgn aman. Banyak2 la bersabar ..


Reply With Quote
  #3170  
Old 09-06-2009, 06:32 PM
DJSNAZ83's Avatar
DJSNAZ83 DJSNAZ83 is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Location: Bandar Baru Sentol,KL...hometown is Kelantan.
Posts: 941
Rep Power: 13
DJSNAZ83 is on a distinguished road
Default Re: Blackwood

haiyyooo...ini nsudah kes agak terok gadoh2 nie..bikin panas!

saya pon pernah skali berurusan dgn kak nurul pasal BW..she's OK la..saya pon dtg lmbt jugak masa 1st time ambik dulu...tp xde la smpai jam 1130..dlm kul 9 mcm tu je..
mcm sumer org cakap la, she's OK...tp,melenting kekadang tu, kire normal laa...sebab based on the situation, mmg patot melenting pon..wakakak!

ala..kak, xyah dilayan sgt laa..for sure miss bakawali tu kaya..she can buy the BW anywhere she wants..so, be cool ye?peace
__________________
http://www.rizcoon.com
Reply With Quote
  #3171  
Old 09-06-2009, 07:10 PM
Felix The Cat's Avatar
Felix The Cat Felix The Cat is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 3,339
Rep Power: 16
Felix The Cat is on a distinguished road
Default Re: Blackwood

Quote:
Originally Posted by June View Post
tulah pasal Zai.tak faham betul aku dgn setengah individu ni. kita buat baik pun disangka mcm2.mgkn sebab dia yg buat perangai buruk jd sangka suma org mcm dia.dok kutuk rmh org pasal dia dok kat Damansara,tak ke kurang ajar tu?? tinggi sangat kedudukan dia kot?? smp org lain kena sembah dia aku klu org dtg rmh pkl 1130pm ribut2,bising2 mmg ku halau je. jgn ingat dah bayar duit,blh buat sesuka hati kat rmh org.
Tu la June dia ingat duit dia tu RM55.20 BESO sangat padahal ko beli RM700 lebih pun tak DIVA macam dia. Aku betul hairan ngan budak budak mentah nie yang tak ada fikiran WARAS. Nak service konon Tunggu dia bayar aku beribu ribu baru la aku bagi service yang kaw kaw punya
__________________

Felix The Cat - Dee wonderful wonderful cat!
http://felixthecats.weebly.com
http://livinginmyworld-phyllis.blogspot.com/
Reply With Quote
  #3172  
Old 09-06-2009, 07:11 PM
Felix The Cat's Avatar
Felix The Cat Felix The Cat is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 3,339
Rep Power: 16
Felix The Cat is on a distinguished road
Default Re: Blackwood

Quote:
Originally Posted by DJSNAZ83 View Post
haiyyooo...ini nsudah kes agak terok gadoh2 nie..bikin panas!

saya pon pernah skali berurusan dgn kak nurul pasal BW..she's OK la..saya pon dtg lmbt jugak masa 1st time ambik dulu...tp xde la smpai jam 1130..dlm kul 9 mcm tu je..
mcm sumer org cakap la, she's OK...tp,melenting kekadang tu, kire normal laa...sebab based on the situation, mmg patot melenting pon..wakakak!

ala..kak, xyah dilayan sgt laa..for sure miss bakawali tu kaya..she can buy the BW anywhere she wants..so, be cool ye?peace
Hi EJ,

Tak kuasa akk nak gaduh ngan BUDAK YANG TAK WARAS nie. Buang masa akk je. Kalo kaya sangat naper pula nak join geng kita nak beli BW secara murah
__________________

Felix The Cat - Dee wonderful wonderful cat!
http://felixthecats.weebly.com
http://livinginmyworld-phyllis.blogspot.com/
Reply With Quote
  #3173  
Old 09-06-2009, 07:15 PM
Felix The Cat's Avatar
Felix The Cat Felix The Cat is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 3,339
Rep Power: 16
Felix The Cat is on a distinguished road
Default Re: Blackwood

Quote:
Originally Posted by nuin83 View Post
betul2..mintak maaf nk mencelah ek..even rumah tu macam mana sekalipon xpatut hina kutuk atau seada dgnnye..n satu lagi xsilap sy dlm post2 yg lps sy pernah baca k.nurul ade tulis leh dtg hari ape pun tp call dlula kan except jgn tgh malam..so sepatutnye kite2 ni alertla..
sy faham kenapa k.nurul paparkan msg 'si dia' utk smua org baca..sebagai panduan supaya xde lagi buyer blackwood buat mende2 yg leh buat k.nurul marah..
***************

act nk bgtau sy xdpt dtg sabtu lps..sy kat taiping lagi.tapi xpe..rabu kot sy dtg..tp sy akan text dlu..kalau k.nurul xde sy amik dgn maid je cam rituu...huhu..tahun lps kot..ni 2nd time sy together2 join group blackwood.

Hi Nuin,

Thanks for the message . Tu la akk pun ingat akk dah cakap awal awal boleh datang anytime tapi tengok la juga masa. Ni dia ingat duit RM55.20 dia tu besar sangat dia boleh datang anytime. Hmph Boleh lagi dia cakap akk tak bagi address complete padahal because of her own stupidity tak tulis alamat awal awal tu yang dia tak tau mana nak cari rumah akk. Akk sms lagi alamat penuh dengan directions tapi masih juga tak faham. Hish..... Akk dah wat BW nie dah setahun lebih. Macam macam akk dah jumpa tapi tak seteruk macam DIVA semalam tu.
__________________

Felix The Cat - Dee wonderful wonderful cat!
http://felixthecats.weebly.com
http://livinginmyworld-phyllis.blogspot.com/
Reply With Quote
  #3174  
Old 09-06-2009, 07:19 PM
Felix The Cat's Avatar
Felix The Cat Felix The Cat is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 3,339
Rep Power: 16
Felix The Cat is on a distinguished road
Default Re: Blackwood

Quote:
Originally Posted by adamyala View Post
kak zai tak order blacwood kat nurul, tapi nurul lah salah sorang kawan PF yang selalu sms dan PM kak zai, tanya hal kesihatan kak zai. Dia sangat ambil berat dan selalu buat kak zai rasa disayangi. Kadang2 tu dia hanya sms 2 baris tanya khabar, tapi kak zai rasa sangat dekat dgn dia. Buat apa nurul buat mcm tu ? sedangkan kak zai bukan 'customer' dia pun. Fikir la sendiri ya kawan2. Nurul tak kan marah kalau org tak buat dia marah.

Nurul...selamat jalani ibadah puasa dgn aman. Banyak2 la bersabar ..


Thanks Kak Zai Nurul amat menghargai kata kata perangsang Kak Zai nie. Betul tu Kak Zai, Nurul tak akan marah kalo orang tak wat Nurul marah. Memang nak sabar tapi keterlaluan sudah dia tu cakap yang bukan bukan sampai libatkan rumah tempat syurga saya.

Selamat menjalankan ibadah puasa juga Kak. Tak lama lagi nak raya nie.
__________________

Felix The Cat - Dee wonderful wonderful cat!
http://felixthecats.weebly.com
http://livinginmyworld-phyllis.blogspot.com/
Reply With Quote
  #3175  
Old 09-06-2009, 08:58 PM
crazycat22 crazycat22 is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 12
Rep Power: 0
crazycat22 is on a distinguished road
Default Re: Blackwood

Dear Nurul,
I just want thank you sooooo much sebab still layan i ngan baik walaupun i came to your house lambat.. around 11 ++ pm kan.. sebab lupe kene amik n ada buka pose kat luar.

I kagumla walaupun cage kucing kat your living hall, takde bau pasir dia langsung! mine walaupun kat balcony, sayup2 bau masuk rumah..huhuhu.. geram tengok kucing Nurul yang hitam tu n kucing2 yang tumpang boarding.. Comel sangat!!!

To others, i am first time buyer with Nurul and although i am not good at judging people when meet for the first time, i can testify that she is very helpful, peramah and accomodating.

Lainkali i datang awal ek Nurul, boleh borak2 lagi n gomol2 kucing2 Nurul.. hehehe..
Reply With Quote
  #3176  
Old 09-06-2009, 10:55 PM
firdaruddin's Avatar
firdaruddin firdaruddin is offline
Meow's Pets
 
Join Date: Aug 2008
Location: Bangi, Selangor
Posts: 573
Rep Power: 13
firdaruddin is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to firdaruddin
Default Re: Blackwood

Salam,

Apa kes ni,kak?aiseh..harap akak sabar je la pd sikap certain buyer neh...Kalau kena saya, dah ku debik je.
__________________
Reply With Quote
  #3177  
Old 09-07-2009, 02:33 AM
Nana's Avatar
Nana Nana is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Nov 2008
Location: KL
Posts: 246
Rep Power: 12
Nana is on a distinguished road
Default Re: Blackwood

Aiyyoo...*geleng2 kpl* maybe MissBakawali xfhm sgt kot, what k.nurul is and has been doing. klu bc thread ni btl2, msti lbh clear about this BW ordering system. full address pun ada dlm ni, in fact map pun ada dlm thread ni.

Anyhow, for me, k.nurul has been very helpful, risau sgt2 klu along the way ada mnyusahkan dia. Especially that we know, she's not providing service here.

So di kesempatan ini (+bln puasa +nak raya), Nana mintak maaf lerr klu ada nyusahkan k.nurul (esp, sll sgt amik lambat, byk tnya plk tu), and thanks for ur help .
Reply With Quote
  #3178  
Old 09-07-2009, 03:00 AM
euanna's Avatar
euanna euanna is offline
Call me Yuana or Yan ;)
 
Join Date: Jan 2009
Location: Bdr Sri Permaisuri, Cheras
Posts: 710
Rep Power: 12
euanna is on a distinguished road
Default Re: Blackwood

My 2 cent : Hendak seribu daya...

First time saya nak pergi ambik BW kat rumah Kak Nurul, saya belek map 3-4 kali.. (sekarang bukan susah pun nak cari map.. google pun melambak).. Saya belek map, siap snap pakai handphone.. taknak sesat. Bukan susah pun kalau nak, boleh tanya sapa2 kat sini direction.

Logically, tak elok bertandang ke rumah orang lewat2 malam. Saya malu pergi rumah orang lewat. Saya sepatutnya jumaat malam tu nak datang. Tapi saya sms/call Kak Nurul tak jawab.. takut dia tak ada.. tu saya sms mlm tu jugak cakap tak jadi datang.. (ye la bulan puasa ni, maybe pergi terawih lambat balik ke.. ada hal lain ke.. tak elok pulak). Doa2 ajela sms saya sampai. Hari Sabtu petang tu baru pergi ke rumah Kak Nurul ambik BW.. lega bila dah ambik BW .

Anyway, kalau Miss Bakawali tak beli dr Kak Nurul pun tak rugi mana. Melambak lagi orang yg nak beli BW dari Kak Nurul. Bukan senang nak cari yg harga murah dan amount yg ikut suka ( kat petshop manala kita nak dapat beli brp kg sesuka hati kecuali yg repack.. tu pun kita tak tau fresh ke tak.. ). Anggap jek peristiwa ni dugaan bulan puasa Kak Nurul ..

P/S: Kenapala saya rasa 5kg utk kucing 3 ekor ni mcm tak cukup.. lahapnya budak2 kat rumah ni.. ...
Reply With Quote
  #3179  
Old 09-07-2009, 07:31 AM
honeybun's Avatar
honeybun honeybun is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 145
Rep Power: 12
honeybun is on a distinguished road
Default Re: Blackwood

Hi Nurul

Salam. I kesini tadi nak bagi some happy feedback about Blackwood and nak ucap terima kasih pada Nurul, tak sangka ada cerite 'sensasi' plak.

Well, I'm a first time buyer ngan Nurul, but insyaAllah, everything went well mase nak ambil BW, except kesal sikit tak dapat jumpa Nurul. But the Bibi was very friendly and efficient. My hubby and I were impressed with Nurul's house yang kemas dan airy wlu pun berkeliaran dengan anak2 bulusnya. OMG, your grey cat tue was so friendly!!

No offense to anyone, but by reading some facts in this thread, sya faham, Nurul bukan buat bisnes, dan kita harus bertimbang rasa supaya dapat meringankan lagi beban yang Nurul handle utk kendalikan pembelian BW ni. So, awal2 lagi sya 'paksa' "bodyguard" sya datang sekali nak ambil 24kg pack. Tue sebab sya nak confirm Nurul tinggal di high-rise or landed property ke? Terfikir pulak, klu high-rise, mesti ada 'help' kan. Takkan nak suruh Nurul hantar kat kereta sya pulak, kan?

Anyway, I am so happy my two handsome cats, Minty and Oreo, suka sangat kat BW ni. Oreo esp memang pemilih. RC pun dia tak nak makan except for Whiskas pockets... Minty, anything dia sebat!

The rest, Honeybun and kidz still on RC Babycats until stocks last.
Reply With Quote
  #3180  
Old 09-07-2009, 10:58 AM
erin erin is offline
Animal Lover
 
Join Date: Sep 2008
Location: PrimaBeruntung,Rwg
Posts: 46
Rep Power: 0
erin is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to erin
Default Re: Blackwood

Quote:
Originally Posted by zahraannur View Post
Salam Miss....
kami dah few times ke rumah kak Nurul. And my friends pun pernah ke sana. Tak ada yg kotornye rumah dia. Siap tertanya tanya lagi macam mana dia buat rumah dia bebas bau dsb.Kami pergi first time ke sana, tak sesat pun. Naik motor lagi dari Kajang ke Desa Tasik tu angkut bw di petang hari.. Tak salah kan kalau guna google map cari rumah dia sebelum pergi?
i agree dgn u zahraannur.... from biginning i joint b/w nie... i mmg xde problem langsung dgn kakNurul.. malahan dia yg bnyak membantu .... lain org lain cara nyer... mayb bg MissBakawali cara kakNurul & maid kasar coz dia 1st time deal dgn kakNurul & kbetulan dtg tlalu lewat...kalau i pun, kurang gemar pegi @ org dtg rmh after 9pm ...so sndiri mau ingat la w/pun org tu kata ok.... bg yg dah biasa..tentu tau cara mrk kan...
bg i direction k rmh kakNurul tu mmg clear... coz i sendiri dr rawang xde problem pun... otherwise.. kalau x tau... internetkan ada.. search la sendiri b4 dtg... bkn last minute baru nak tnya alamat... mmg x nafikan neighbourhood kakNurul mmg 'kurang menarik'... but itu bukannya alasan utk mnilai peribadi sseorang tu... yg mana rasa diri mrk tlalu 'vouge'.... x yah ler nak beli mlalui kakNurul... g j la mana2 petShop@store... mrk skadar mbantu kita mdptkan b/w dgn harga yg murah... kalau ikutkan mrk x ambil untung pun...
__________________
A soul mate is d 1 who touches our heart & soul.. & always stand beside not over...
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +8. The time now is 04:51 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
 

Main Site
Home
Advertising
Sponsored Listings
Sign Up
Find A Pet
Share & Save Lives
About PetFinder.my
Terms & Conditions
Freebies / Starter Pack
Report Animal Abuse
Contact Us
Facilities
WAGazine
Discussion Forum
Medical Fund
Pet Food, Toys & Products
Cuteness Meter
Central News Portal
Visual Map
Knowledge Library
Microchip Directory
FurryCards
Mobile
iPhone & iPod App
Android App

Social Media
Facebook
Twitter
KindMeal
Meat-Free Dining
Meal Deals
Kind Moments
Delicious Menu

Others
World Animal Day Contest
Digi iPhone Contest
East Coast Flood Relief
It's Pawssible
Freebies
Online Store
Discussions
Blacklists & Scams



Copyright © PetFinder.my. All rights reserved.