Go

Go Back   PetFinder.my > The Animal Corner > Cats & Kittens

Cats & Kittens General information and discussions on taking care of your feline buddy

Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 07-15-2009, 05:14 PM
abul's Avatar
abul abul is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Jun 2009
Posts: 105
Rep Power: 12
abul is on a distinguished road
Angry Sian kitten ni!!!

Haih...
mengeluh aku bila tgk anak2 kucing yg baru 2 bulan ni kene jual....
Geram...Marah + sedih

Xsampai hati aku tgk!!
Korg tgk la gambar ni...
Aku bg link dia skali...

So korg g la ape komen korg....
Patut ke mende ni terjadi kt insan comey ni!!!


http://www.mudah.my/Mix-breed-persian-3436425.htm
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	3804349177.jpg
Views:	91
Size:	15.3 KB
ID:	6624   Click image for larger version

Name:	3819115987.jpg
Views:	71
Size:	30.4 KB
ID:	6625   Click image for larger version

Name:	3831602969.jpg
Views:	68
Size:	44.4 KB
ID:	6626  
Reply With Quote
  #2  
Old 07-15-2009, 05:28 PM
ripcurl's Avatar
ripcurl ripcurl is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: Mar 2009
Location: ampang
Posts: 97
Rep Power: 12
ripcurl is on a distinguished road
Default Re: Sian kitten ni!!!

i rase u kene amik no phone org yg gile 2 n kol die ckp x patut die wat camtu.. at least die tau yg ade org perhatikan die..
__________________
mUfFiNN n GuCcI
Reply With Quote
  #3  
Old 07-15-2009, 05:33 PM
abul's Avatar
abul abul is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Jun 2009
Posts: 105
Rep Power: 12
abul is on a distinguished road
Default Re: Sian kitten ni!!!

Hmm...
itu la cadangannya... lg best kita ramai2 sms dia...
Ape la ngan anak kucing yg xsmp 2bulan ni pun nak buat bisness...
Xde hati perut btul... kalo dah nak cari untung sgt pun....kasi la putus susu ngan ibu dia dulu!
Geram tul aku

Quote:
Originally Posted by ripcurl View Post
i rase u kene amik no phone org yg gile 2 n kol die ckp x patut die wat camtu.. at least die tau yg ade org perhatikan die..
Reply With Quote
  #4  
Old 07-15-2009, 05:46 PM
meira's Avatar
meira meira is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Feb 2009
Location: Sri Kembangan
Posts: 306
Rep Power: 12
meira is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to meira
Default Re: Sian kitten ni!!!

die x jual skrang kot..tgk kt mudah tu die ckp for booking.
Reply With Quote
  #5  
Old 07-15-2009, 05:57 PM
June June is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Tmn Shamelin Perkasa-Kota Kinabalu
Posts: 6,004
Rep Power: 0
June is on a distinguished road
Default Sian kitten ni!!!

mcm celaka punya orang ni.klu dah ada org booking,mesti kwn tu nak cepat2 let go.ini perkara biasa bg org mcm ni.

Quote:
Originally Posted by meira View Post
die x jual skrang kot..tgk kt mudah tu die ckp for booking.
Reply With Quote
  #6  
Old 07-15-2009, 06:05 PM
meira's Avatar
meira meira is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Feb 2009
Location: Sri Kembangan
Posts: 306
Rep Power: 12
meira is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to meira
Default Re: Sian kitten ni!!!

duit kak june duitt!!
Reply With Quote
  #7  
Old 07-16-2009, 08:05 AM
abul's Avatar
abul abul is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Jun 2009
Posts: 105
Rep Power: 12
abul is on a distinguished road
Default Re: Sian kitten ni!!!

Btul2.. saya sokong 100%
Org ni mmg xde hati perut...
Pikir pasal duit je...
Smlm dah msg dia... tp dia buat bodo je
Mengong tul org ni!!!


Quote:
Originally Posted by June View Post
mcm celaka punya orang ni.klu dah ada org booking,mesti kwn tu nak cepat2 let go.ini perkara biasa bg org mcm ni.
Reply With Quote
  #8  
Old 07-16-2009, 09:36 AM
linda_gamble's Avatar
linda_gamble linda_gamble is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Mar 2009
Location: putrajaya
Posts: 1,056
Rep Power: 13
linda_gamble is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to linda_gamble
Default Re: Sian kitten ni!!!

duit punyer pasal..
cat lover jadik cilaka lover..
Reply With Quote
  #9  
Old 07-16-2009, 12:48 PM
abul's Avatar
abul abul is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Jun 2009
Posts: 105
Rep Power: 12
abul is on a distinguished road
Default Re: Sian kitten ni!!!

Mmg cilaka la ini olang....
Ini org perlu bertaubat....

Quote:
Originally Posted by linda_gamble View Post
duit punyer pasal..
cat lover jadik cilaka lover..
Reply With Quote
  #10  
Old 07-16-2009, 01:10 PM
Yong Katana Ashica's Avatar
Yong Katana Ashica Yong Katana Ashica is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Jul 2009
Location: City Of Lights, kL
Posts: 332
Rep Power: 12
Yong Katana Ashica is on a distinguished road
Send a message via Skype™ to Yong Katana Ashica
Default Re: Sian kitten ni!!!

hurmm. tapi orang tu kata open for booking kan?
tapi at least dy ckp tu mix breed kan.
yong bengang dgn orang2 yang pikir nka duit saje, sampai kucing kampung pon dy nak kata tu kucinig DLH / Persian.
seriously tak ada otak la orang2 tersebut
Reply With Quote
  #11  
Old 07-16-2009, 01:22 PM
hatemetoday's Avatar
hatemetoday hatemetoday is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Location: Lumayan, Tasik Permaisuri
Posts: 1,155
Rep Power: 14
hatemetoday is on a distinguished road
Default Re: Sian kitten ni!!!

Quote:
Originally Posted by Yong Katana Ashica View Post
hurmm. tapi orang tu kata open for booking kan?
tapi at least dy ckp tu mix breed kan.
yong bengang dgn orang2 yang pikir nka duit saje, sampai kucing kampung pon dy nak kata tu kucinig DLH / Persian.
seriously tak ada otak la orang2 tersebut

kan yong kan...dia ingat oang taksub gaknye nengok dia letak gamba baby tak sampai sebulan nih...
__________________
Meekee.Boy.Itam.Amad.Acap.Milo.Mimi
Reply With Quote
  #12  
Old 07-16-2009, 01:30 PM
Yong Katana Ashica's Avatar
Yong Katana Ashica Yong Katana Ashica is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Jul 2009
Location: City Of Lights, kL
Posts: 332
Rep Power: 12
Yong Katana Ashica is on a distinguished road
Send a message via Skype™ to Yong Katana Ashica
Default Re: Sian kitten ni!!!

haha. tu la pasal. ntah la manusia skg ni. pastu ckp dah vaccine & dewormed. padahal, haram tak ada. fyi, yong sebelum beli si pian tu, yong g survey kat taman melawati. petshop yang dekat dgn 7e tu. kitten tu mmg comel, jantan, kaler oren belang2. letak price rm1.6k. tapi bila tgk telinga, astaga. berkurap! mcm tu ke nak jual? terus tak jadi. and yong beli si pian ni, rm400 jepp :D
Reply With Quote
  #13  
Old 07-16-2009, 01:47 PM
booboo's Avatar
booboo booboo is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Jun 2009
Location: kota damansara cat town
Posts: 585
Rep Power: 12
booboo is on a distinguished road
Default Re: Sian kitten ni!!!

derang2 yg nak jual kucen tp x jager kucen ni patut derang ni yg kena jual baru dia taw mcm mana rasenyer. bodo gila. da bodo bengong plak 2 da bengong eksen plak da 2 belagak pandai. otak kat tapak kaki camtu r....
geram gila ahhh...
Reply With Quote
  #14  
Old 07-16-2009, 03:04 PM
abul's Avatar
abul abul is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Jun 2009
Posts: 105
Rep Power: 12
abul is on a distinguished road
Default Re: Sian kitten ni!!!

Baru ni aku saje contact org yg jual kucing KT TENET....
tp x yg jual kitten ni la...

Try tanya dia... you punya kucing dah vaksin ke?
Slamba dia jawab dah vaksin...
So aku mintak kad vaksin... dia kata vaksin kad xde...
pastu bg mcm2 alasan....
mengong btul
dia ingat kita bodo agaknya

Mmg geram.. pastu siap ngaku breed dia bagus...
persian la... ape la.... tp gambo anak kucing kg je!
Bengang tul ngan org tu...
ape lagi aku pun kasi maki 1 kali
Sbb dah geram sgt

INI MCM PUNYA ORG PUN ADA KA!!!!

Quote:
Originally Posted by booboo View Post
derang2 yg nak jual kucen tp x jager kucen ni patut derang ni yg kena jual baru dia taw mcm mana rasenyer. bodo gila. da bodo bengong plak 2 da bengong eksen plak da 2 belagak pandai. otak kat tapak kaki camtu r....
geram gila ahhh...
Reply With Quote
  #15  
Old 07-16-2009, 03:23 PM
balqis balqis is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 70
Rep Power: 12
balqis is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to balqis
Default Re: Sian kitten ni!!!

citer pasal manusia bengong takde ati perut ni,aku dah antar satu mesej kat sorang awek ni yg jual kucing dia kat mudah.my.aku sound dia ckit,ada ke kucing kg letak harga 1500?kot ye pun nak carik duit fikirlah cara lain. kucing kg 1500.ingat aku tak atu beza ke kucing kg ngan kucing import?lagi 1 ada chinese ni dia beli kucing dari mudah gak.owner nya nak pindah balik england. tak sampai 4 hari aku buka mudah.my dia nak jual kucing yang sama dengan harga 500.dah lah dia beli kucing tu dgn harga murah,jual mahal2,siap ank aksi sangkar skali.dia ingat aku tak cam muka kucing tu.sekilas itik di air aku dah atau jantan ke betina.ramai gak yg jual kcing ni dgn harga rak munsabah. dan aku cukup marah kalu org buat haiwan mcm barang niaga.letak harga tinggi tinggi.tu haiwan ciptaan allah s.w.t. juga.diorg takde perasaan ker/cuba anak diorg aku jual mcm tu?
Reply With Quote
  #16  
Old 07-16-2009, 07:22 PM
farahnm farahnm is offline
Cayang Kucing
 
Join Date: May 2009
Location: Putrajaya
Posts: 273
Rep Power: 12
farahnm is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to farahnm
Default Re: Sian kitten ni!!!

sorry menyelit,

anyway saya email owner this kitten, dia cakap bila da 2 bulan baru dia release kat owner baru, la ni baru 2 minggu..
menurut empunya kucing ni, ibunya persian n pregnant tanpa disangka setelah kawan beliau tumpangkan kucing jantannya kat umah dia, time tu his kucing dah 5 months and tanpa disangka-sangka pregnant..
Dia menyatakan yang dia bukanlah cat breeder dan kehamilan kucing betina nya adalah tanpa disangka-sangka..

Mari bersangka baik!
__________________
Bobo -- Yuke --- Seleme
Reply With Quote
  #17  
Old 07-16-2009, 10:32 PM
June June is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Tmn Shamelin Perkasa-Kota Kinabalu
Posts: 6,004
Rep Power: 0
June is on a distinguished road
Default Sian kitten ni!!!

iut suma alasan basi.dah selalu sangat dengar.klu betul tak disangka,kenapa mesti jual?? kenapa tak kasih adopt?? bila kes kes begini,akak tak mau bersangka baik,lebih baik bersangka buruk.jd kita blh buat prevention.

Quote:
Originally Posted by farahnm View Post
sorry menyelit,

anyway saya email owner this kitten, dia cakap bila da 2 bulan baru dia release kat owner baru, la ni baru 2 minggu..
menurut empunya kucing ni, ibunya persian n pregnant tanpa disangka setelah kawan beliau tumpangkan kucing jantannya kat umah dia, time tu his kucing dah 5 months and tanpa disangka-sangka pregnant..
Dia menyatakan yang dia bukanlah cat breeder dan kehamilan kucing betina nya adalah tanpa disangka-sangka..

Mari bersangka baik!
Reply With Quote
  #18  
Old 07-16-2009, 10:58 PM
nurkasih's Avatar
nurkasih nurkasih is offline
~feline attaché
 
Join Date: May 2009
Location: Georgetown, Penang Island~
Posts: 1,612
Rep Power: 13
nurkasih is on a distinguished road
Default Re: Sian kitten ni!!!

Quote:
Originally Posted by June View Post
iut suma alasan basi.dah selalu sangat dengar.klu betul tak disangka,kenapa mesti jual?? kenapa tak kasih adopt?? bila kes kes begini,akak tak mau bersangka baik,lebih baik bersangka buruk.jd kita blh buat prevention.
Nampak sangatlah si budak tueh gullible and sapa yang ambik pun sikit gullible lah...

1. The kitten very damn young..ada potential nak sakit nanti sbb cerai susu awal sangat..tak cukup imunisasi... At least 4 months baru boleh hantar new owner..

2. Si pembeli pulak..betul ker persian?..Lepas 4 bulan baru semunya permenant..eve kadang2 kita sangka semi flat face...bila lepas 4 bulan.. dah muncung cam kucing besa.. Kaler mata pun bertukar jugak lepas bulan ke 4... ada terbaca dalam buku kucing.. Tue pasal bila kecik nampak mata biru, pastue lepas 4 bulan mata kucing biasa...

Nway.. I rasa budak tueh tak berapa cerdik dalam hal2 kekucingan nieh..sbb tue dia let go masa kecik.. Kalau dah terbunting, napa tak dineuterkan jerk..huhu
__________________
Curiosity killed the cat, but where human beings are concerned, the only thing a healthy curiosity can kill is ignorance.~Harry Lorayne
Reply With Quote
  #19  
Old 07-16-2009, 11:06 PM
nurkasih's Avatar
nurkasih nurkasih is offline
~feline attaché
 
Join Date: May 2009
Location: Georgetown, Penang Island~
Posts: 1,612
Rep Power: 13
nurkasih is on a distinguished road
Default Re: Sian kitten ni!!!

Quote:
Originally Posted by balqis View Post
citer pasal manusia bengong takde ati perut ni,aku dah antar satu mesej kat sorang awek ni yg jual kucing dia kat mudah.my.aku sound dia ckit,ada ke kucing kg letak harga 1500?kot ye pun nak carik duit fikirlah cara lain. kucing kg 1500.ingat aku tak atu beza ke kucing kg ngan kucing import?lagi 1 ada chinese ni dia beli kucing dari mudah gak.owner nya nak pindah balik england. tak sampai 4 hari aku buka mudah.my dia nak jual kucing yang sama dengan harga 500.dah lah dia beli kucing tu dgn harga murah,jual mahal2,siap ank aksi sangkar skali.dia ingat aku tak cam muka kucing tu.sekilas itik di air aku dah atau jantan ke betina.ramai gak yg jual kcing ni dgn harga rak munsabah. dan aku cukup marah kalu org buat haiwan mcm barang niaga.letak harga tinggi tinggi.tu haiwan ciptaan allah s.w.t. juga.diorg takde perasaan ker/cuba anak diorg aku jual mcm tu?
Balqis..i register account petfinder pun sbb mula2 i nampak harga menggila nieh lah.. Pastue i rajin observe..kadang2 tegur jugak..dan ramai jugak melenting... Geng2 kak June nieh semualah yang buka mata saya pada semua2 nieh.. Kucing nieh kalau nak buat meniaga..memang tak untung sbb kalau betul2 nak jaga, memang priceless...memang pricey..tapi macam orang kata ( even pakcik parking kat kedai petshop pun selalu kata )..takper cikgu bela kucing murah rezeki... Kalau ikhlas..murah rezeki kiter.. Sekarang nieh, i malas dah nak komen2..cuma mengeluh jer...tambah2 i baca Isu yang kucing ala2 Bengal diambil oleh BYB breeder tueh... i baca blog dia..dia nak jual Bengal harga RM4k..uish memang nak mampus budak umor 16 nieh...Kalau camue baik bli kat Pendekar Bengal jerk.. Nway, kalau ada permintaan, masa tueh lah ada supply... Kalau semua ornag cam kita tahu beza BYB , Certified breeder, bawak ke vet w'pun jatuh longkang, beli makanan RM24++ sekilo sebulan..then this will not happen..Tapi masalahnya..semua ornag nampak kucing mcam kucing..Spesis manusia cam kita nieh pulak yang makin pupus...
__________________
Curiosity killed the cat, but where human beings are concerned, the only thing a healthy curiosity can kill is ignorance.~Harry Lorayne
Reply With Quote
  #20  
Old 07-17-2009, 12:49 AM
farahnm farahnm is offline
Cayang Kucing
 
Join Date: May 2009
Location: Putrajaya
Posts: 273
Rep Power: 12
farahnm is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to farahnm
Default Re: Sian kitten ni!!!

Betul ke jual beli kucing ni haram? Mak saya selalu cakap tak baik makan hasil jualan kucing.. bos saya pun cakap menda yang sama.. betul ka?
__________________
Bobo -- Yuke --- Seleme
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Kitten Food for Kittens Give Your Little Kitten the Right Start for Growth and Development ashleywong Health, Disease & Diet 0 10-14-2008 11:04 PM


All times are GMT +8. The time now is 01:02 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
 

Main Site
Home
Advertising
Sponsored Listings
Sign Up
Find A Pet
Share & Save Lives
About PetFinder.my
Terms & Conditions
Freebies / Starter Pack
Report Animal Abuse
Contact Us
Facilities
WAGazine
Discussion Forum
Medical Fund
Pet Food, Toys & Products
Cuteness Meter
Central News Portal
Visual Map
Knowledge Library
Microchip Directory
FurryCards
Mobile
iPhone & iPod App
Android App

Social Media
Facebook
Twitter
KindMeal
Meat-Free Dining
Meal Deals
Kind Moments
Delicious Menu

Others
World Animal Day Contest
Digi iPhone Contest
East Coast Flood Relief
It's Pawssible
Freebies
Online Store
Discussions
Blacklists & Scams



Copyright © PetFinder.my. All rights reserved.