Go

Go Back   PetFinder.my > PetFinder Lounge > Coffee Room

Coffee Room Gossip on the latest topics or just mingle around and enjoy the atmosphere!

Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 07-18-2009, 09:33 AM
nurkasih's Avatar
nurkasih nurkasih is offline
~feline attaché
 
Join Date: May 2009
Location: Georgetown, Penang Island~
Posts: 1,612
Rep Power: 13
nurkasih is on a distinguished road
Default Nak derma cats worth RM4500?

My sis kena asmathic attacks semalam and my mum tunding jari terus kat i and my cats..There's been clashes between me and otehr family members sbb i try to defend my furkids.. These are the solutions that I can think of..I am super duper sad rite now..I dah demam da thinking of this.. My furkids are my children...These are the solutions that I can think of...kalau ada forumer ada idea lain..bagitaulah iyer..


1. Move one of my furkids g umah mak sedara, 1 to bf house and another simpan..yang kecik ..But then my sis tue kepala keras, dia yang suka g cium, peluk kucing2 tueh.. My bf pun bukan ada kat umah selalu..Mak sedara lak, asa cam menyusahkan... Move until i kawin ujung thun nieh/awal tahun depan ambi balik..but then I have to pay cam ngasuh budaklah...

2. I pindah keluar together with my cats. The clashes between me and my mum start sbb I cakap camtue..and my bf mati2 tak bagi... I just wanna keep my cats...

3. I tak sampai hati nak jual thinking of how people will treat my furkids... Kalau habis susah, I akan offer ke forumer taiko yang I percaya dalam nieh...I akan bukak untuk adoption tapi those yang i nak offer I akan pilih... Yerp giving up for free ..the cat+ bekalan makanan untuk 3 bulan... My cats just need someone who can love them as much as I love them...

4. Carik sumone yang sanggup jaga untuk pihak saya sampai tahun depan sahaja..pastue i nak amik balik..

These are my furkids...

1.

~Boy is a flat face Cameo Persian..I got him for RM2.5.. Manja, kena suap makan nieh..Baru 10 bulan...Needs a new owner yang sanggup jaga kucing extra sensitive...

2.

~sayang... DLH... kalau nak lepas untuk adoption i akan neuter dia..I tak mahu dia jadik kilang... Dalam 1 tahun 4 bulan... Yang paling i sayang, hadiah dari bf i..tido ngan i semua nieh..

3

~bob...super hyper active..lari sana lasri sini..jenis sosialize.. kesyangan family i...half persian/half birman...tapi tengok2 cam kucing besa dah sekarang... Bob nieh kental cuma bulu dia lembut....

I sedih gila sekarang..nowhere to go..memula bf pun mati2 suh jual balik... last2 tak sampai hati..tengok i nangs cam orang gila..dia pun cuba carik jalan..dan bagi kat orang will be the last solution..so far takder solution lagik.. Ada tak other forumer yang ada idea nak wat aper...
__________________
Curiosity killed the cat, but where human beings are concerned, the only thing a healthy curiosity can kill is ignorance.~Harry Lorayne
Reply With Quote
  #2  
Old 07-18-2009, 09:46 AM
nastygurlz's Avatar
nastygurlz nastygurlz is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Apr 2009
Location: damansara
Posts: 544
Rep Power: 12
nastygurlz is on a distinguished road
Default Re: Nak derma cats worth RM4500?

ya ALLAH nur..terkejut i pg2 dgr citer cmni..sedih i tau..
hmmm..y dont u try to put ur anak bulus ni kt they own room..n jgn bg ur sis pegang2 die sgt..
sbnr nyer i pun ade prob cmni gak..my bro bising2 coz die kata bulu2 kucing bersepah kt umh tu..die suh i ltak anak2 bulus i dlm cage jer..die takut anak2 die skit..tp i wt dunno jer coz that is not his house..my parent pun tk kisah die plak yg nk kecoh2..patut nyer bersyukur la ckit coz ade org nk tlg jaga kn anak2 die tu..but now i tgh wt kn 1 bilik utk dorang..tp tk tau la bile nk siap
__________________
Reply With Quote
  #3  
Old 07-18-2009, 09:59 AM
nurkasih's Avatar
nurkasih nurkasih is offline
~feline attaché
 
Join Date: May 2009
Location: Georgetown, Penang Island~
Posts: 1,612
Rep Power: 13
nurkasih is on a distinguished road
Default Re: Nak derma cats worth RM4500?

Quote:
Originally Posted by nastygurlz View Post
ya ALLAH nur..terkejut i pg2 dgr citer cmni..sedih i tau..
hmmm..y dont u try to put ur anak bulus ni kt they own room..n jgn bg ur sis pegang2 die sgt..
sbnr nyer i pun ade prob cmni gak..my bro bising2 coz die kata bulu2 kucing bersepah kt umh tu..die suh i ltak anak2 bulus i dlm cage jer..die takut anak2 die skit..tp i wt dunno jer coz that is not his house..my parent pun tk kisah die plak yg nk kecoh2..patut nyer bersyukur la ckit coz ade org nk tlg jaga kn anak2 die tu..but now i tgh wt kn 1 bilik utk dorang..tp tk tau la bile nk siap
Sebab umah nieh bukan umah i ..sbb tuelah..even my mum suka sangat gempaq lebih...terus dia serang i semalam..kata taks ayang adiklah, apalah..juat care about your damn cats lah...g pun memang dah lama dah dia carik nak point my cats..sbb sblum nieh my dad tak kata apa... Entah, dipikirkan..dia mak i sendiri... and my cats are my children.. memang mula2 ingat nak kuar je umah , nak bagi dia paham apa jadik kalau anak dia keluar umah entah jadik aper..I pulak kena marah ngan bf.. Bising2 dier... Entahlah..biul dah sekarang

Kat orng lain yang tak kesah kucing , memang lah kata nieh masalah besaq kuman...tapi for me...besar jugak nieh...sampai demam nieh..
__________________
Curiosity killed the cat, but where human beings are concerned, the only thing a healthy curiosity can kill is ignorance.~Harry Lorayne
Reply With Quote
  #4  
Old 07-18-2009, 10:01 AM
adamyala's Avatar
adamyala adamyala is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Sep 2008
Location: damansara
Posts: 2,597
Rep Power: 15
adamyala is on a distinguished road
Default Re: Nak derma cats worth RM4500?

Nur,

susahnya kalau jadik hal camni...

lebih2 lagi kalau babitkan keluarga sendiri

kalau ikutkan kak zai punya pandangan, jgn pisahkan 3 beradik tu

nanti bila nur dah kawin hujung tahun ni, akan ambik durang balik...

mungkin durang dah lupa each other dan kene buat sesi suaikenal semula,

kalau boleh cari foster mom yang betul2 sayang kucing dan boleh take care

of them bertiga dgn baik dan selamat

yang fulltime housewife yang paling ideal

ada banyak masa dia untuk jaga dan layan manja durang

Jual ? NO !!!!!!

kasi orang ? NO !!!!!

foster kan durang...? Yes !!! to the right foster mom
Reply With Quote
  #5  
Old 07-18-2009, 10:02 AM
nasy nasy is offline
Animal Lover
 
Join Date: Jun 2009
Location: malacca
Posts: 33
Rep Power: 0
nasy is on a distinguished road
Default Re: Nak derma cats worth RM4500?

hye kak nurkasih..
ksian akak smpai kne bwat cm2, sdeynye....
klau nasy lar, i wont give up!
nasy akn mmpertahankn meow2 nasy..
mne boleh nk ddk jauh dgn dorg sume
lg2 nk bg kat org laen jge..
akak brsabar lar byk2 k
Reply With Quote
  #6  
Old 07-18-2009, 10:18 AM
nastygurlz's Avatar
nastygurlz nastygurlz is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Apr 2009
Location: damansara
Posts: 544
Rep Power: 12
nastygurlz is on a distinguished road
Default Re: Nak derma cats worth RM4500?

Quote:
Originally Posted by adamyala View Post
Nur,

susahnya kalau jadik hal camni...

lebih2 lagi kalau babitkan keluarga sendiri

kalau ikutkan kak zai punya pandangan, jgn pisahkan 3 beradik tu

nanti bila nur dah kawin hujung tahun ni, akan ambik durang balik...

mungkin durang dah lupa each other dan kene buat sesi suaikenal semula,

kalau boleh cari foster mom yang betul2 sayang kucing dan boleh take care

of them bertiga dgn baik dan selamat

yang fulltime housewife yang paling ideal

ada banyak masa dia untuk jaga dan layan manja durang

Jual ? NO !!!!!!

kasi orang ? NO !!!!!

foster kan durang...? Yes !!! to the right foster mom
btul ckp kak zai tu..nur kena cr foster mom yg leh jaga sume skali..jgn pisah kn dorang..hujung thn 2009 pun bkn yer lame lg..pejam celik dh nk msuk 2010..

p/s: kak zai..dh get ready nk g stadium ker..jgn lupe tau yg sy pesan tu
__________________
Reply With Quote
  #7  
Old 07-18-2009, 10:42 AM
Yong Katana Ashica's Avatar
Yong Katana Ashica Yong Katana Ashica is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Jul 2009
Location: City Of Lights, kL
Posts: 332
Rep Power: 12
Yong Katana Ashica is on a distinguished road
Send a message via Skype™ to Yong Katana Ashica
Default Re: Nak derma cats worth RM4500?

alaa. cedihnyee..
tapi sebab mak marah, agak berat dah menda ni.
haihz
nak carik mak angkat utk bebudak tu pon kena pilih yang bebaik la.
setuju dgn adamyala , carik fulltime housewife.
and jgn bagi nyaw tu merayap.
klu tak,
hilang, sakit, infection etc etc..
papepon, guddluck in mencarikk mak angkat anak buluss ni sume.
bdw, isshh budak bob tu comel shangattt!!!
Reply With Quote
  #8  
Old 07-18-2009, 11:07 AM
sillylupie's Avatar
sillylupie sillylupie is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Location: Seri Kembangan, Selangor (Yeah, we got free water!)
Posts: 1,019
Rep Power: 14
sillylupie is on a distinguished road
Default Re: Nak derma cats worth RM4500?

So sad to hear about your predicament.

You mentioned that you will be moving out end this or early next year? It is now already Jul-09, in few blinks it will be end of the year!
Have you secured a place yet? If yes, why don't you plan to move in a little bit earlier, just your stuffs and cats ... some furnitures... then you and your bf can take turns to spend time with kitties to fill in the void ... before you know it, it is end of 09!

Stay strong! Your kitties need you!
__________________
sillylupie
http://sillylupie.blogspot.com

sillylupie-shop
http://sillylupie-shop.blogspot.com
Reply With Quote
  #9  
Old 07-18-2009, 12:23 PM
keyrol_hafiez's Avatar
keyrol_hafiez keyrol_hafiez is offline
Animal Lover
 
Join Date: Apr 2009
Location: Seri Kembangan
Posts: 49
Rep Power: 0
keyrol_hafiez is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to keyrol_hafiez
Default Re: Nak derma cats worth RM4500?

Sedeynye...Ur cats dh la comei2...huhu...Sorry to hear that...Harap2 you dpt cr org yg sesuai utk jage ur cats tuh...huhu..
Reply With Quote
  #10  
Old 07-18-2009, 12:52 PM
reen's Avatar
reen reen is offline
Animal Lover
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 36
Rep Power: 0
reen is on a distinguished road
Default Re: Nak derma cats worth RM4500?

Quote:
Originally Posted by nurkasih View Post
My sis kena asmathic attacks semalam and my mum tunding jari terus kat i and my cats..There's been clashes between me and otehr family members sbb i try to defend my furkids.. These are the solutions that I can think of..I am super duper sad rite now..I dah demam da thinking of this.. My furkids are my children...These are the solutions that I can think of...kalau ada forumer ada idea lain..bagitaulah iyer..


1. Move one of my furkids g umah mak sedara, 1 to bf house and another simpan..yang kecik ..But then my sis tue kepala keras, dia yang suka g cium, peluk kucing2 tueh.. My bf pun bukan ada kat umah selalu..Mak sedara lak, asa cam menyusahkan... Move until i kawin ujung thun nieh/awal tahun depan ambi balik..but then I have to pay cam ngasuh budaklah...

2. I pindah keluar together with my cats. The clashes between me and my mum start sbb I cakap camtue..and my bf mati2 tak bagi... I just wanna keep my cats...

3. I tak sampai hati nak jual thinking of how people will treat my furkids... Kalau habis susah, I akan offer ke forumer taiko yang I percaya dalam nieh...I akan bukak untuk adoption tapi those yang i nak offer I akan pilih... Yerp giving up for free ..the cat+ bekalan makanan untuk 3 bulan... My cats just need someone who can love them as much as I love them...

4. Carik sumone yang sanggup jaga untuk pihak saya sampai tahun depan sahaja..pastue i nak amik balik..

These are my furkids...

1.

~Boy is a flat face Cameo Persian..I got him for RM2.5.. Manja, kena suap makan nieh..Baru 10 bulan...Needs a new owner yang sanggup jaga kucing extra sensitive...

2.

~sayang... DLH... kalau nak lepas untuk adoption i akan neuter dia..I tak mahu dia jadik kilang... Dalam 1 tahun 4 bulan... Yang paling i sayang, hadiah dari bf i..tido ngan i semua nieh..

3

~bob...super hyper active..lari sana lasri sini..jenis sosialize.. kesyangan family i...half persian/half birman...tapi tengok2 cam kucing besa dah sekarang... Bob nieh kental cuma bulu dia lembut....

I sedih gila sekarang..nowhere to go..memula bf pun mati2 suh jual balik... last2 tak sampai hati..tengok i nangs cam orang gila..dia pun cuba carik jalan..dan bagi kat orang will be the last solution..so far takder solution lagik.. Ada tak other forumer yang ada idea nak wat aper...
salam..sedih nyer dengar...u past kat saya lah...meh sini saya...jaga...really nak jaga ni...sedih degr citer u ni....come let me n my klik jaga...
Reply With Quote
  #11  
Old 07-18-2009, 03:29 PM
Felix The Cat's Avatar
Felix The Cat Felix The Cat is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 3,339
Rep Power: 16
Felix The Cat is on a distinguished road
Default Re: Nak derma cats worth RM4500?

Mmmm from my point of view NurKasih, I think its better that you keep your cats. Talk it out with your mum and try to come to an agreement on how to keep your cats without affecting your sister. I am sure that there is a way. Masa I pregnant dulu, my mum in law and my mother asyik asyik menyanyi asking me to give away my cats (7 of them) as I was pregnant and they said that bulu kucing boleh affect baby tapi alhamdulilah my kids tak ada apa apa pun sampai la sekarang, I tak peduli, I tutup telinga and wat pekak je. I know its not easy but I jenis keras kepala he..he.. Akhirnya I menang juga. Baru baru nie I pun ada menghadapi masalah with my cats because my family suruh I bagi kurang tapi I berkeras juga eventhough they threaten me macam macam. My brother even said that he will come and kill my cats But I stood my ground and I still have them with me. I tak sanggup berpisah with my cats and I will move heaven and earth to be with them. When I moved from Kuching to KL, I brought my cats and if I have to move again I will bring them with me.

Fostering your cats to someone susah sebab nanti your cats akan bertambah sayang ngan orang yang jaga dia dan vice versa and when the time comes for you to get it back it will be hard for the fosterer to berpisah with the cats, I know I would be he.he...

About giving it away.... I don't think so as you love them very much. I hope and pray that you will be able to reason with your mum and let your cats stay with you!
__________________

Felix The Cat - Dee wonderful wonderful cat!
http://felixthecats.weebly.com
http://livinginmyworld-phyllis.blogspot.com/
Reply With Quote
  #12  
Old 07-18-2009, 03:56 PM
honeybun's Avatar
honeybun honeybun is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 145
Rep Power: 12
honeybun is on a distinguished road
Default Re: Nak derma cats worth RM4500?

Hi Nur

I pun sedih dengar citer ni, lagi sedih bila tengok gambar2 dia orang yang comel dan montel tu.

I think you kena bincang dengan your mom baik2. Salah satu cara nak compromise tu, beli sangkar besar untuk dia orang buat sementara supaya tak merayau2 dalam rumah. Keluarkan masa you balik aje. Nasihatkan your sister jangan dekat kucing, at least, until dia dah baik. If not, cakap kesian kucing tu nak kena giveaway.

Ini cuma sementara je sebab end of the year you dah nak pindah rumah sendiri kan. Sementara itu banyak bersabar, banyakkan doa so that your mom sejuk hati sikit, and take care!
Reply With Quote
  #13  
Old 07-18-2009, 05:31 PM
shareen_natasha's Avatar
shareen_natasha shareen_natasha is offline
Mamiauww...
 
Join Date: Jan 2009
Location: Puchong Utama, Selangor
Posts: 917
Rep Power: 12
shareen_natasha is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to shareen_natasha
Default Re: Nak derma cats worth RM4500?

hummmpp... ada tempat utk take care pets kan? mcm asrama utk pets la... cma monthly kita bayar fee utk mkn minum & other kperluan... blh la ltak situ... sementara nk punyai rumah sdri.... [nnti sha tgkkn add tmpt tu...]
Bukan smua org cat's lover..... ada org jijik dgn bulu, munth dorg & poo/pee... bg yg dh biasa mcm kita ni...smua tu not a big deal.... masuk umah pun dah bley tau tang mna furkids kita 'melepas'... hidung pun dh jd sensitip wooo...
To me, my furkids is my children... Everybody can say anything... but 'they're' mine....... i don't care....


ni yg ada dpt sha cari...hopefully dpt tlg la sikit sbnyak...

~HOME PET DAY CARE~

http://my.88db.com/my/Services/Post_.../?PostID=76971
__________________

"`But I don't want to go among mad people,' Alice remarked.
`Oh, you can't help that,' said the Cat: `we're all mad here. I'm mad. You're mad.'

Last edited by shareen_natasha; 07-18-2009 at 05:37 PM.
Reply With Quote
  #14  
Old 07-18-2009, 09:47 PM
bellanella's Avatar
bellanella bellanella is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: Jul 2009
Location: putrajaya city.
Posts: 63
Rep Power: 12
bellanella is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to bellanella
Default Re: Nak derma cats worth RM4500?

masalah yg same berlaku ngan ayeen gak.tenang nur.
cam ayeen,ayah xske kucing.
mcm2 alasan dia.
mmg benar adik n anak ayeen semput.tapi kit cari altenatif lain.
bincang ngan mak nur.
beli cage sorg satu or mane yg patut.
letak tempat yg mmg sesuai..
kalu mak nur still xterima.
simpan je dlm bilik nur..
cam ayeen.anak bulu ade bilik sendiri.
maleh nak layan ayah bising.
senang je.ayeen cakap.
kucing tu bukan kucing liar.kita jage.cam anak sendiri.so ape hal nak buang or bg org?
ade dlm bilik,so xde sebab nak semput2 ni.
xkena kucing pun semput gak.
bela la dorg nur.
Reply With Quote
  #15  
Old 07-18-2009, 10:36 PM
nurkasih's Avatar
nurkasih nurkasih is offline
~feline attaché
 
Join Date: May 2009
Location: Georgetown, Penang Island~
Posts: 1,612
Rep Power: 13
nurkasih is on a distinguished road
Default Re: Nak derma cats worth RM4500?

hi all

I dah baca you all punya response..Memanglah kalau boleh i nak bagi someone yang full time housewife jaga sampai end of this year...memang budget nak kawin by early next year..tapi allahualamlah..

Until this moment.. I tak bertembung / bercakap ngan my mum/dad/bro.. My sis tue pun still hospitalized lagik... My other sis dok bising2 tak bagi give away Bob dier... Until now, I ada solution..mungkin sakit nak dengar tapi buat masa nieh, nieh lah solution dier..

1. ~Bob.. I akan bagi kat my bf..minta tolong mak dier jaga.. dia perkasa skit..memang tak banyak songeh.. tapi risau sikit sbb my bf's mum bagi makan nasi ngan ikan jer kucing2 stray... yang nieh...I lah kena supply makan lagi.. Yang bits and pieces belek telinga semua tueh...bf i lah kena buat..dah la sekarang atas mata dia kena fungus... Try out seminggu dulu.. kalau bf rasa dia ok..my bf g mana2 outstation..bawak dier sekali...

2. ~Sayang .. Yang nieh i akan tinggal kat umah mak sedara i. Actually umah mak sedara i sekarang ada serangan kurap yang amat dasyat..jadik tue pasal dia antar kucing i dulu..tapi sekarang i takder choise..mungkin dia g tinggal umah kawan2 dier until bulan 12..macam biasa... makan, vet i akan tanggung agi ... mungkin jugak bagilah sket upah kat mak sedara sbb dia sanggup jaga..

3. ~ Boy si penyet... si penyet tueh... memang kena extra attention.. Buat masa sekarang i antar die umah mak.. kalau ada yang minta nak beli, mungkin i akan jualkan..memang berat nak buat camtue..tapi the best way to do... Bukan I nak sedara sangat duit tueh, tapi sbb dia camtue..very fragile..i nak pastikan ornag yang nak ambik dier betul2 nak jaga kucing.. Oleh sbb dia nieh sensitif..kalau orang yang tak bekerja/tak da sokongan kewangan memang tak bleh jaga... Tengoklah sebulan lagi keadaan macamna..

Ishk ishk sedih sangat..nieh baru lepaskan diorang main2 kat belakang tueh.. si sayang tue cakar2 pintu nak masuk tapi tak leh... si Boy kerja nak datang menyendeng..tahlah...semua behave...cam tahu2 jerk..
__________________
Curiosity killed the cat, but where human beings are concerned, the only thing a healthy curiosity can kill is ignorance.~Harry Lorayne
Reply With Quote
  #16  
Old 07-19-2009, 10:39 AM
nasy nasy is offline
Animal Lover
 
Join Date: Jun 2009
Location: malacca
Posts: 33
Rep Power: 0
nasy is on a distinguished road
Default Re: Nak derma cats worth RM4500?

kak nur, meh lar sni nasy jgekn..
nasy skrg nie ade 2 flat face persian, insayallah nasy leh jge boy
wlaupun nasy nie bru student n xde pndapatan tetap nasy sggup nk tlg jgekn dorg sume utk kak nur utk smentara..
jgn lar jual boy sian die

Reply With Quote
  #17  
Old 07-19-2009, 01:09 PM
honeybun's Avatar
honeybun honeybun is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 145
Rep Power: 12
honeybun is on a distinguished road
Default Re: Nak derma cats worth RM4500?

Klu nak jual Boy, berape harganya? Nur tinggal di mana ya?
Reply With Quote
  #18  
Old 07-19-2009, 08:29 PM
balqis balqis is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 70
Rep Power: 12
balqis is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to balqis
Default Re: Nak derma cats worth RM4500?

hai nur. dah dapat settlekan masalah?sebelum tu nak minta permisi lalu dicini.saya ni org baru dlm column ni. kalu ada salah silap tlg le tegur menegur. saya setuju dgn pendapat salah sorang kat dlm ni.kalu nak kasi org tolong jagakan bleh.jual no.bagi camtu je .no.saya paham sgt hati org yg memang sayang kan anak anak ni. mcm saya dak 3 tahun kahwin anak takde lagi,mak saya asyik ckp kucing penyebab saya tak leh beranak.termakan cakap org mak saya tu.awak cari lah somebody kat dlm ni yg dah kahwin,surirumah tangga sepenuh masa mcm saya dan belum ada anak. macam saya gak..hehehe...kalu dapat lah. kalu makcik makcik yg ada anak ni payah. saya paling tak suka tengok bebudak terutama sepupu dan anak buah, saya yg suka buli my cat. jgn pisahkan diorg.susah sgt ke kalu kakak awak tak payah nak cium peluk kucing tu?mak awak tak boleh nak blame kucing tu jer,fikirlah masa depan kucing tu sama.kucing pun ciptaan allah s.w.t juga. kalu dah jadi sampai tahap nak kena halau kucing , saya rela bawak kucing dgn bekas mkn dan tandas dia tinggal sebilik dgn saya,apa org nak ckp pun lantaklah. yg penting jgn pisahkan baby baby yg comel itu.please... bleh tak u buat kan cage besar kalu u punya rumah besar la.maaf kalu saya bnyk tulis plak kat sini.
Reply With Quote
  #19  
Old 07-19-2009, 08:33 PM
balqis balqis is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 70
Rep Power: 12
balqis is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to balqis
Default Re: Nak derma cats worth RM4500?

nur kalu awak ada masalah tak atu nak letak man tetiga tu,antar jer kat umah saya.saya pun ada sekor jer anak. anak manusia takde lagi. tapi jgn la pisahkan dorang.sedih tengok dorang.nanti awak plak yg menangis tak sudah.mcm yg jadi kat saya dulu.saya sedia tlong. tahun depan pun bukan lama lagi kan?
Reply With Quote
  #20  
Old 07-19-2009, 09:32 PM
nurkasih's Avatar
nurkasih nurkasih is offline
~feline attaché
 
Join Date: May 2009
Location: Georgetown, Penang Island~
Posts: 1,612
Rep Power: 13
nurkasih is on a distinguished road
Default Re: Nak derma cats worth RM4500?

Quote:
Originally Posted by balqis View Post
nur kalu awak ada masalah tak atu nak letak man tetiga tu,antar jer kat umah saya.saya pun ada sekor jer anak. anak manusia takde lagi. tapi jgn la pisahkan dorang.sedih tengok dorang.nanti awak plak yg menangis tak sudah.mcm yg jadi kat saya dulu.saya sedia tlong. tahun depan pun bukan lama lagi kan?
Balqis duduk mana balqis..kalau KL boleh gak i antarkan..

p/s sorry i tak online petang tadi... I kuar g antar kucing tadi..
__________________
Curiosity killed the cat, but where human beings are concerned, the only thing a healthy curiosity can kill is ignorance.~Harry Lorayne
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Cats 101 : Getting Your First Cat - Part 5 All-Important Scratching Needs of Cats ashleywong Cats & Kittens 0 10-14-2008 10:58 PM
All You Ever Want To Know About Cats - Understanding Cats' Behaviour ashleywong Training & Behavioral Issues 0 08-01-2008 11:46 AM


All times are GMT +8. The time now is 09:05 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
 

Main Site
Home
Advertising
Sponsored Listings
Sign Up
Find A Pet
Share & Save Lives
About PetFinder.my
Terms & Conditions
Freebies / Starter Pack
Report Animal Abuse
Contact Us
Facilities
WAGazine
Discussion Forum
Medical Fund
Pet Food, Toys & Products
Cuteness Meter
Central News Portal
Visual Map
Knowledge Library
Microchip Directory
FurryCards
Mobile
iPhone & iPod App
Android App

Social Media
Facebook
Twitter
KindMeal
Meat-Free Dining
Meal Deals
Kind Moments
Delicious Menu

Others
World Animal Day Contest
Digi iPhone Contest
East Coast Flood Relief
It's Pawssible
Freebies
Online Store
Discussions
Blacklists & Scams



Copyright © PetFinder.my. All rights reserved.