Go

Go Back   PetFinder.my > Reviews, Notices & Stories > Pet Products & Services > Pet Food

Pet Food List and review pet food here

Reply
 
Thread Tools
  #41  
Old 08-13-2009, 04:12 PM
azieazlie azieazlie is offline
MamaMeow
 
Join Date: Apr 2009
Location: taman medan, p.j
Posts: 177
Rep Power: 12
azieazlie is on a distinguished road
Default Re: Vitacat Pet Food & Product.

setuju sangat dengan June...bila bercakap pasal binatang, kita bercakap pasal nyawa... binatang2 nie pun mahu juga hidup yg selesa dan makanan yg elok2.. binatang yang bernasib baik akan berjumpa manusia yang menghargai hidup mereka, yg tak bernasib baik, maka jadilah dia binatang kurap ditepi tepi longkang, tong sampah... kalaulah semua manusia mempunyai perasaan yg kalau tak banyak, sedikit, kasih dan sayang pada binatang2 nie, alangkah bahagia nya... tapi yg pasti, semua didalam forum nie sayang pada binatang2 dengan cara masing2...
Reply With Quote
  #42  
Old 08-13-2009, 08:53 PM
Zarul's Avatar
Zarul Zarul is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 1,249
Rep Power: 13
Zarul is on a distinguished road
Default Re: Vitacat Pet Food & Product.

Quote:
Originally Posted by hashimi View Post
oowh... kt jitra pun ader pet house gak. tp xder BW.
ade jual tapi repac.so everytime balik perak saya borong rc dengan bw
Reply With Quote
  #43  
Old 08-14-2009, 01:23 PM
izyandanial's Avatar
izyandanial izyandanial is offline
Addiction of Cats.....
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 275
Rep Power: 13
izyandanial is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to izyandanial
Default Re: Vitacat Pet Food & Product.

Quote:
Originally Posted by FurKids View Post
True, we are not all the same and we will have to make a choice whether to pay upfront for good quality cat food and save on vet bills later or save on cat food now and pay for vet bills later on (not to mention the stress on ourselves and the suffering of the cats).

Some can afford good food (can even go out and buy a cat) but not willing to pay to maintain the cat's health.

Some cannot afford but sondri ikat perut makan kedai ekonomi mamak stall but feed the beloved cat good premium food .

Some change cats like changing clothes, buang bila sakit.

Memang benar, macam-macam ada, some can afford and buy good food, some can afford but do not buy good food, some cannot afford but still buy good food, and some cannot afford and do not buy good food.

Also, some can afford better quality BW by sharing out a breeder pack but do not bother to do so and still buy kibbles berkaler-kaler.
__________________
Mommy Of:GP,DW Felis Wonder Jerry Tigger.CH DW PR Felis Wonder Ironmaine.PR Felis Wonder Perfect Storm.Felis Wonder Kiger Mustang.Felis Wonder Falcon.GP Catizzadi Khayani ElHurair.Cattizadi Tinkerbell.Felis Wonder Extreme Charged!.Felis Wonder Simon Jr.
http://izyanbutikspa.blogspot.com/
Reply With Quote
  #44  
Old 08-14-2009, 01:25 PM
izyandanial's Avatar
izyandanial izyandanial is offline
Addiction of Cats.....
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 275
Rep Power: 13
izyandanial is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to izyandanial
Default Re: Vitacat Pet Food & Product.

Quote:
Originally Posted by Zarul View Post
RC and Blackwood. RC beli dgn vet kat ipoh. BW beli kat petshop kat ipoh jugak
uishhh....kenapa beli jauh sgt..pet shop kat jitra tu ada RC dgn Bw jugak...
__________________
Mommy Of:GP,DW Felis Wonder Jerry Tigger.CH DW PR Felis Wonder Ironmaine.PR Felis Wonder Perfect Storm.Felis Wonder Kiger Mustang.Felis Wonder Falcon.GP Catizzadi Khayani ElHurair.Cattizadi Tinkerbell.Felis Wonder Extreme Charged!.Felis Wonder Simon Jr.
http://izyanbutikspa.blogspot.com/
Reply With Quote
  #45  
Old 08-14-2009, 04:55 PM
nurkasih's Avatar
nurkasih nurkasih is offline
~feline attaché
 
Join Date: May 2009
Location: Georgetown, Penang Island~
Posts: 1,612
Rep Power: 13
nurkasih is on a distinguished road
Default Re: Vitacat Pet Food & Product.

Quote:
Originally Posted by izyandanial View Post
uishhh....kenapa beli jauh sgt..pet shop kat jitra tu ada RC dgn Bw jugak...
Hah ..apa lagi Zarul,,mnta mintalah alamat pet shop tueh... hehehehe
__________________
Curiosity killed the cat, but where human beings are concerned, the only thing a healthy curiosity can kill is ignorance.~Harry Lorayne
Reply With Quote
  #46  
Old 08-14-2009, 05:20 PM
Zarul's Avatar
Zarul Zarul is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 1,249
Rep Power: 13
Zarul is on a distinguished road
Default Re: Vitacat Pet Food & Product.

Vet kat ipoh tu kasi diskaun 10 percent untuk RC.....
Reply With Quote
  #47  
Old 08-14-2009, 05:30 PM
nurkasih's Avatar
nurkasih nurkasih is offline
~feline attaché
 
Join Date: May 2009
Location: Georgetown, Penang Island~
Posts: 1,612
Rep Power: 13
nurkasih is on a distinguished road
Default Re: Vitacat Pet Food & Product.

Quote:
Originally Posted by Zarul View Post
Vet kat ipoh tu kasi diskaun 10 percent untuk RC.....
Owhh tak ker capur tol ngan minyak samer jer..
__________________
Curiosity killed the cat, but where human beings are concerned, the only thing a healthy curiosity can kill is ignorance.~Harry Lorayne
Reply With Quote
  #48  
Old 08-14-2009, 05:43 PM
Zarul's Avatar
Zarul Zarul is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 1,249
Rep Power: 13
Zarul is on a distinguished road
Default Re: Vitacat Pet Food & Product.

Quote:
Originally Posted by nurkasih View Post
Owhh tak ker capur tol ngan minyak samer jer..
kampung saya di perak...so everytime saya balik kg saya akan beli stok utk 2 bulan....
Reply With Quote
  #49  
Old 08-14-2009, 05:46 PM
nurkasih's Avatar
nurkasih nurkasih is offline
~feline attaché
 
Join Date: May 2009
Location: Georgetown, Penang Island~
Posts: 1,612
Rep Power: 13
nurkasih is on a distinguished road
Default Re: Vitacat Pet Food & Product.

Quote:
Originally Posted by Zarul View Post
kampung saya di perak...so everytime saya balik kg saya akan beli stok utk 2 bulan....
owhh oklah camtue..sambil makan laksa minum air sirap..
__________________
Curiosity killed the cat, but where human beings are concerned, the only thing a healthy curiosity can kill is ignorance.~Harry Lorayne
Reply With Quote
  #50  
Old 08-14-2009, 05:51 PM
Zarul's Avatar
Zarul Zarul is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 1,249
Rep Power: 13
Zarul is on a distinguished road
Default Re: Vitacat Pet Food & Product.

Quote:
Originally Posted by nurkasih View Post
owhh oklah camtue..sambil makan laksa minum air sirap..
ala...teringin lak nak makan laksa
Reply With Quote
  #51  
Old 08-14-2009, 07:40 PM
izyandanial's Avatar
izyandanial izyandanial is offline
Addiction of Cats.....
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 275
Rep Power: 13
izyandanial is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to izyandanial
Default Re: Vitacat Pet Food & Product.

Quote:
Originally Posted by Zarul View Post
Vet kat ipoh tu kasi diskaun 10 percent untuk RC.....


wooohhhh...tapi kalau emergency blh pi kat jitra tu...dia pun bagi 10 percent....
__________________
Mommy Of:GP,DW Felis Wonder Jerry Tigger.CH DW PR Felis Wonder Ironmaine.PR Felis Wonder Perfect Storm.Felis Wonder Kiger Mustang.Felis Wonder Falcon.GP Catizzadi Khayani ElHurair.Cattizadi Tinkerbell.Felis Wonder Extreme Charged!.Felis Wonder Simon Jr.
http://izyanbutikspa.blogspot.com/
Reply With Quote
  #52  
Old 08-14-2009, 07:41 PM
izyandanial's Avatar
izyandanial izyandanial is offline
Addiction of Cats.....
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 275
Rep Power: 13
izyandanial is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to izyandanial
Default Re: Vitacat Pet Food & Product.

Quote:
Originally Posted by nurkasih View Post
Hah ..apa lagi Zarul,,mnta mintalah alamat pet shop tueh... hehehehe
i think Zarul tau kat mana pet shop tu sebab jitra kalau tak silap yang ad RC dua kedai ja.....bukan banyak choice pun kat sini....lagipun owner dia my friend Kak Ita so....tolong2 la....sebab kalau pergi kat vet kedah satu sen pun tak bagi diskaun...hampeh...
__________________
Mommy Of:GP,DW Felis Wonder Jerry Tigger.CH DW PR Felis Wonder Ironmaine.PR Felis Wonder Perfect Storm.Felis Wonder Kiger Mustang.Felis Wonder Falcon.GP Catizzadi Khayani ElHurair.Cattizadi Tinkerbell.Felis Wonder Extreme Charged!.Felis Wonder Simon Jr.
http://izyanbutikspa.blogspot.com/
Reply With Quote
  #53  
Old 08-14-2009, 10:30 PM
Zarul's Avatar
Zarul Zarul is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 1,249
Rep Power: 13
Zarul is on a distinguished road
Default Re: Vitacat Pet Food & Product.

Quote:
Originally Posted by izyandanial View Post
i think Zarul tau kat mana pet shop tu sebab jitra kalau tak silap yang ad RC dua kedai ja.....bukan banyak choice pun kat sini....lagipun owner dia my friend Kak Ita so....tolong2 la....sebab kalau pergi kat vet kedah satu sen pun tak bagi diskaun...hampeh...
tau kat mana pet shop tu...pernah antar boarding kat situ. pernah beli bekas pasir saiz besar.
Reply With Quote
  #54  
Old 10-20-2009, 02:42 PM
ZuHRaH's Avatar
ZuHRaH ZuHRaH is offline
Cat Lover
 
Join Date: Mar 2009
Location: Kuala Terengganu
Posts: 135
Rep Power: 12
ZuHRaH is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to ZuHRaH
Default Re: Vitacat Pet Food & Product.

Quote:
Originally Posted by June View Post
hahahahah!! mmg betul.I know 1 girl pay RM200 to rebonding her hair For me,it was a total waste. Klu duit tu beli brg2 keperluan,penuh satu fridge.tak pun invest dlm ASB.simpan duit.esok rainy day @ retrenchment blh guna. itulah orang pompuan.suka beli & buat benda yg bukan2. satu lagi fesyen,suka beli brg kemas smp penuh jari,beli gelang tangan smp ke siku,beli rantai smp leher nak angkat pun tak blh alasannya?? nanti brg kemas blh gadai klu sesak.hmmm!! lebih baik simpan dlm ASB yg ada dividen.brg kemas ni,pencuri masuk rumah angkut brg kemas,lesap. pastu beli rantai harga RM1000,gadai RM600.tebus balik dgn interest RM1000.cuba bgtau,kat mana yg untungnya??
ada org bagi saya satu tip tapi tak pernah wat lagi. bukan ASB jer boleh melabur....sekarang ni dah ada trend pelaburan emas, beli emas pastu simpan dalam bank rakyat... (saya pasti nama dia... pelaburan ar-rahnu kot).. siap potong zakat lagi... so bagi saya tak salah beli barang kemas banyak2 tapi tau tempat nak menyimpannyer...

sorry off topic
Reply With Quote
  #55  
Old 10-20-2009, 02:48 PM
June June is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Tmn Shamelin Perkasa-Kota Kinabalu
Posts: 6,004
Rep Power: 0
June is on a distinguished road
Default Vitacat Pet Food & Product.

itu emas dipedagangkan.jd ada untung,tp yg beli emas byk2 perap dlm rmh,antar pajak gadai bila sesak.itu yg tak blh diterima

tp klu mcm ko cakap beli emas tp tau dimana nak menyimpan,rasanya tak ramai yg ada buat camtu.durang lebih suka simpan emas dirmh dan ditolak ke pajak gadai bila sesak.

BTW,ada juga didagankan emas coin.masyuk woh!! nanti suatu hari,klu ekonomi dunia kacau bilau,emas coin atau emas yg diperdagangkan ini yg lebih berguna.

Quote:
Originally Posted by ZuHRaH View Post
ada org bagi saya satu tip tapi tak pernah wat lagi. bukan ASB jer boleh melabur....sekarang ni dah ada trend pelaburan emas, beli emas pastu simpan dalam bank rakyat... (saya pasti nama dia... pelaburan ar-rahnu kot).. siap potong zakat lagi... so bagi saya tak salah beli barang kemas banyak2 tapi tau tempat nak menyimpannyer...

sorry off topic
Reply With Quote
  #56  
Old 10-20-2009, 09:22 PM
nurkasih's Avatar
nurkasih nurkasih is offline
~feline attaché
 
Join Date: May 2009
Location: Georgetown, Penang Island~
Posts: 1,612
Rep Power: 13
nurkasih is on a distinguished road
Default Re: Vitacat Pet Food & Product.

Quote:
Originally Posted by ZuHRaH View Post
ada org bagi saya satu tip tapi tak pernah wat lagi. bukan ASB jer boleh melabur....sekarang ni dah ada trend pelaburan emas, beli emas pastu simpan dalam bank rakyat... (saya pasti nama dia... pelaburan ar-rahnu kot).. siap potong zakat lagi... so bagi saya tak salah beli barang kemas banyak2 tapi tau tempat nak menyimpannyer...

sorry off topic
terbaca nieh..

I ada baca pasal tueh.. tapi masalohnyer kena rerajinlah g bank g jual beli emas.. g pun.. dia samalah..pulangan dia lambat.. kena tengok harga emas.. tapi ornag suka emas fizikal sbbnyer t kalau perang ker... kiter ada buku bank jer... takder emas fizikal... da alang2 nak beli emas camnieh..baik beli yang bata tueh atau coin macam kak June kater...

Public Bank pun ada... harga paling best d Public Gold..tapi emas dah shoot up sekarang..bukan masa nak membeli emas... masa untuk menjual bagi ornag yang ada..
__________________
Curiosity killed the cat, but where human beings are concerned, the only thing a healthy curiosity can kill is ignorance.~Harry Lorayne
Reply With Quote
  #57  
Old 10-21-2009, 06:54 PM
kuntum's Avatar
kuntum kuntum is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 612
Rep Power: 12
kuntum is on a distinguished road
Default Re: Vitacat Pet Food & Product.

Berbalik pada topik asal...

Vita Cat food ni dah tak de la kat Giant...dulu ada..sekarang dah tak jual...tak laku kot...

BTW, ada satu product nama Royal Cat...pakaging hampir sama denagn Royal Canin. Saya nampak kat petshop ari tu...hehehe...vet saya siap cakap, "pakaging je premium kak. Dalam tak..." Wakakakka!

Last edited by kuntum; 10-21-2009 at 07:12 PM.
Reply With Quote
  #58  
Old 10-23-2009, 06:22 PM
wawa wawa is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Oct 2009
Location: tmn midah,cheras
Posts: 132
Rep Power: 12
wawa is on a distinguished road
Default Re: Vitacat Pet Food & Product.

Quote:
Originally Posted by kuntum View Post
Berbalik pada topik asal...

Vita Cat food ni dah tak de la kat Giant...dulu ada..sekarang dah tak jual...tak laku kot...

BTW, ada satu product nama Royal Cat...pakaging hampir sama denagn Royal Canin. Saya nampak kat petshop ari tu...hehehe...vet saya siap cakap, "pakaging je premium kak. Dalam tak..." Wakakakka!
nak tanye semua,untuk anak kucing yg kecil lgi,ape produk mkanan yg bgus ek. my kitty xmau mkn ape2. runsing2!
Reply With Quote
  #59  
Old 10-23-2009, 06:48 PM
kuntum's Avatar
kuntum kuntum is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 612
Rep Power: 12
kuntum is on a distinguished road
Default Re: Vitacat Pet Food & Product.

anak kucing umur berapa?
Reply With Quote
  #60  
Old 10-23-2009, 10:47 PM
hashimi's Avatar
hashimi hashimi is offline
Pencinta Haiwan
 
Join Date: Jun 2009
Location: Alor Star
Posts: 576
Rep Power: 12
hashimi is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to hashimi
Default Re: Vitacat Pet Food & Product.

Quote:
Originally Posted by kuntum View Post
Berbalik pada topik asal...

Vita Cat food ni dah tak de la kat Giant...dulu ada..sekarang dah tak jual...tak laku kot...

BTW, ada satu product nama Royal Cat...pakaging hampir sama denagn Royal Canin. Saya nampak kat petshop ari tu...hehehe...vet saya siap cakap, "pakaging je premium kak. Dalam tak..." Wakakakka!
vita cat der mslah utang.... ngan pejabat mara pun utang sewa kilang x byar....
__________________
"Animal are not our whole life, but they make our lives whole."
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
DIY Cat Product imann Cat DIY 529 05-11-2014 10:23 AM
Do You Know There Are Dog & Cat Fur Product ?? Hunter Hall of Shame 10 01-07-2011 11:31 AM
Where to get accessories and Product for cats? euanna Pet Products 10 05-12-2010 03:31 PM
Cross contamination/product quality- digital review dog is my buddy Dogs & Puppies 1 10-17-2008 09:40 AM
Tips for Choosing Cat Food Part 1: The Basics About Cat Food Standards ashleywong Cats & Kittens 0 10-14-2008 10:46 PM


All times are GMT +8. The time now is 07:58 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
 

Main Site
Home
Advertising
Sponsored Listings
Sign Up
Find A Pet
Share & Save Lives
About PetFinder.my
Terms & Conditions
Freebies / Starter Pack
Report Animal Abuse
Contact Us
Facilities
WAGazine
Discussion Forum
Medical Fund
Pet Food, Toys & Products
Cuteness Meter
Central News Portal
Visual Map
Knowledge Library
Microchip Directory
FurryCards
Mobile
iPhone & iPod App
Android App

Social Media
Facebook
Twitter
KindMeal
Meat-Free Dining
Meal Deals
Kind Moments
Delicious Menu

Others
World Animal Day Contest
Digi iPhone Contest
East Coast Flood Relief
It's Pawssible
Freebies
Online Store
Discussions
Blacklists & Scams



Copyright © PetFinder.my. All rights reserved.