Go

Go Back   PetFinder.my > Reviews, Notices & Stories > Pet Products & Services > Pet Food

Pet Food List and review pet food here

Reply
 
Thread Tools
  #41  
Old 07-15-2010, 11:09 PM
luvnett's Avatar
luvnett luvnett is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 301
Rep Power: 11
luvnett is on a distinguished road
Default Re: Makanan terbaik.

Sapa ada simpan paket catseye ni.
Minta jasa baik scan bahagian ingredients nya letak kat sini..
nanti I minta lecture bahasa korea kat tempat i tejemahkan.. Tapi minggu2 depan la sebab sekarang dia tgh cuti so malas nak kacau.
Senang biar jelas.
Reply With Quote
  #42  
Old 07-15-2010, 11:10 PM
Eizam's Avatar
Eizam Eizam is offline
SHERIFF
 
Join Date: Jul 2010
Location: Kuala Lumpur
Posts: 17
Rep Power: 0
Eizam is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to Eizam
Default Re: Makanan terbaik.

Quote:
Originally Posted by nurkasih View Post
Pada you kot..

i tak belajar ekonomi, i belajar bahasa..

pada i kalau i tak paham bahasa tue.. jangan main agak2.. tunggu orang translate atau ada orang yang terangkan.. 2 testimonial yang dapat pun dari penggunaan jangka pendek.. penggunaan jangka panjang tak da state mana2.. nak buat website research pun kekangan sumber.. jadi tak da orang yang boleh bagi pendapat solid, cuma boleh bagi comforting words saja..

but then.. itu je yang orang nak dengar.. comforting words.. then be it..

nak rekemen mende tak pernah pakai tak berani.. paling kuat boleh tolong tengok2 ingredients dia.. nieh ingredients dia bahasa Korea kata kak Felix.. so memang kekangan bahasa..
i plak tak belajar bahasa and economy,i belajar photography,graphic design & fine art.alhamdulillah dah jd editor pun skrg..hehe.(nak jugak)



actually saya post ni sebab keliru dgn kandungan nutrisi makanan kucing dan kekeliruan jenama yg terbaik utk kucing saya.adakah jenama makanan tu sendiri mempengaruhi kandungan nutrisi?di harap pandangan,pendapat dan perkongsian pengalaman anda semua dlm penjagaan kucing boleh membantu saya

Last edited by June; 07-20-2010 at 12:04 PM. Reason: using sms language
Reply With Quote
  #43  
Old 07-15-2010, 11:12 PM
luvnett's Avatar
luvnett luvnett is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 301
Rep Power: 11
luvnett is on a distinguished road
Default Re: Makanan terbaik.

Quote:
Originally Posted by Eizam View Post
i plak xblajar bahasa and economy,i blajar photography,graphic design & fine art.alhamdulillah dh jd edtor pn skrg..hehe (jgn amik hati,gurau).



actually sy post ni sbb keliru dgn kandungan nutrisi makanan kucing dan kekeliruan jenama yg terbaik utk kucing sy.adakah jenama makanan tu sendiri mempengaruhi kandungan nutrisi?di harap pandangan,pendapat dan perkongsian pengalaman anda semua dlm penjagaan kucing boleh membantu sy

boleh tolong scan bahagian ingredients nya tak..
nanti I akan minta kawan translate kan..
Reply With Quote
  #44  
Old 07-15-2010, 11:15 PM
luvnett's Avatar
luvnett luvnett is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 301
Rep Power: 11
luvnett is on a distinguished road
Default Re: Makanan terbaik.

Quote:
Originally Posted by nurkasih View Post
Pada you kot..

i tak belajar ekonomi, i belajar bahasa..

pada i kalau i tak paham bahasa tue.. jangan main agak2.. tunggu orang translate atau ada orang yang terangkan.. 2 testimonial yang dapat pun dari penggunaan jangka pendek.. penggunaan jangka panjang tak da state mana2.. nak buat website research pun kekangan sumber.. jadi tak da orang yang boleh bagi pendapat solid, cuma boleh bagi comforting words saja..

but then.. itu je yang orang nak dengar.. comforting words.. then be it..

nak rekemen mende tak pernah pakai tak berani.. paling kuat boleh tolong tengok2 ingredients dia.. nieh ingredients dia bahasa Korea kata kak Felix.. so memang kekangan bahasa..
Pada I pun tak. Tu i bagi jawapan yg TAK sepatutnya kita bagi.. sebagai contoh je.. Saja.. ter emo.. hehehe..
Reply With Quote
  #45  
Old 07-15-2010, 11:23 PM
Kyzoor Kyzoor is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: May 2010
Posts: 337
Rep Power: 11
Kyzoor is on a distinguished road
Default Re: Makanan terbaik.

Salam semua.......,

Maaf mencelah....... apapun topik yang nak diperbincangkan oleh tuan tanah samada premium food yang dia gunakan untuk anak2 bulus dia elok atau tak and tak perlu kita pertikaikan tentang bahasa, ekonomi, kemampuan atau perkara2 yang diluar dari topik kerana ianya boleh mengelirukan lagi sesiapa yang membaca kerana topik dan perbualan adalah jauh menyimpang....... masing2 ada pendapat but tak perlu lah kita lari terlalu jauh dari topik sebenar......... kita cuba bantu kawan kita yang agak was-was tentang apa yang dia rasa perlu tahu..... apa yang kita mampu buat adalah memberi satu-satu maklumat yang amat berguna pada tuan tanah nie agar dia hilangkan rasa gusar beliau tentang makanan tersebut....... selain tue kita leh gak rekomen tentang apa lagi yang terbaik untuk anak2 bulus beliau dan bukannya berbahas tentang bahasa or ekonomi..... apa pun maaf ye tuan rumah coz Wan melalut sekejap coz bila Wan perhatikan setiap perbincangan mesti ada jalan yang menyimpang dan akhirnya membuat new incomer keliru dengan kepurusan yang mereka buat sometimes...... apa2 let us share our opinion and nor our arguement........peace......{vic tory}

Kyzoor
Reply With Quote
  #46  
Old 07-15-2010, 11:25 PM
hani14 hani14 is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Jun 2010
Location: Klang
Posts: 190
Rep Power: 11
hani14 is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to hani14 Send a message via Skype™ to hani14
Default Re: Makanan terbaik.

kak hani dah pernah mencubanya.. anak2 bulus kak hani alhamdulilah.. sihat2 & gemuk2 belaka. cuma berkenaan ingredients tu, kita mungkin tak faham tapi rasanya supplier yg mengeluarkan produk ni tentu arif dengan isi kandungannya. lagipun dengan harganya yg berpatutan, orang2 sederhana cam kita masih mampu memberi makanan terbaik kat kucing2 kita.
Reply With Quote
  #47  
Old 07-15-2010, 11:26 PM
luvnett's Avatar
luvnett luvnett is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 301
Rep Power: 11
luvnett is on a distinguished road
Default Re: Makanan terbaik.

Quote:
Originally Posted by Kyzoor View Post
Salam semua.......,

Maaf mencelah....... apapun topik yang nak diperbincangkan oleh tuan tanah samada premium food yang dia gunakan untuk anak2 bulus dia elok atau tak and tak perlu kita pertikaikan tentang bahasa, ekonomi, kemampuan atau perkara2 yang diluar dari topik kerana ianya boleh mengelirukan lagi sesiapa yang membaca kerana topik dan perbualan adalah jauh menyimpang....... masing2 ada pendapat but tak perlu lah kita lari terlalu jauh dari topik sebenar......... kita cuba bantu kawan kita yang agak was-was tentang apa yang dia rasa perlu tahu..... apa yang kita mampu buat adalah memberi satu-satu maklumat yang amat berguna pada tuan tanah nie agar dia hilangkan rasa gusar beliau tentang makanan tersebut....... selain tue kita leh gak rekomen tentang apa lagi yang terbaik untuk anak2 bulus beliau dan bukannya berbahas tentang bahasa or ekonomi..... apa pun maaf ye tuan rumah coz Wan melalut sekejap coz bila Wan perhatikan setiap perbincangan mesti ada jalan yang menyimpang dan akhirnya membuat new incomer keliru dengan kepurusan yang mereka buat sometimes...... apa2 let us share our opinion and nor our arguement........peace......{vic tory}

Kyzoor

betul tu tuan perguam

kepada tuan tanah pula.. ampun ye.. melalut sikit malam ni.. hormon xstabil kot.
Reply With Quote
  #48  
Old 07-15-2010, 11:32 PM
nurkasih's Avatar
nurkasih nurkasih is offline
~feline attaché
 
Join Date: May 2009
Location: Georgetown, Penang Island~
Posts: 1,612
Rep Power: 13
nurkasih is on a distinguished road
Default Re: Makanan terbaik.

Quote:
Originally Posted by Eizam View Post
i plak xblajar bahasa and economy,i blajar photography,graphic design & fine art.alhamdulillah dh jd edtor pn skrg..hehe.(nk jugak)



actually sy post ni sbb keliru dgn kandungan nutrisi makanan kucing dan kekeliruan jenama yg terbaik utk kucing sy.adakah jenama makanan tu sendiri mempengaruhi kandungan nutrisi?di harap pandangan,pendapat dan perkongsian pengalaman anda semua dlm penjagaan kucing boleh membantu sy
isi kandungan/nutrisi berbeza di antara makanan kucing. tak semua makanan bagus murah, dan tak semua makanan bagus mahal.. untuk menjadi pengguna bijak, bukan kita ikut popular ke tak popular ataupun ikut branding.. tapi dengan mengetahui apa yang kita beli..Ashley wong http://forums.petfinder.my/showthread.php?t=1122 ada post pasai benda nieh dan FK banyak kali dah type mende nieh..I try cari tak jumpa pulak..so i try rephrase..

Dalam makanan kucing, tengok 5 bahan utama, yang disenaraikan paling atas.. selalunya cuba elakkan:

‘Meat By-Product’ /‘Meat By-Product Meal'/‘Animal Digest’/‘Chicken By-Product’ /‘Poultry By-Product’ /‘Chicken By-Product Meal’ /‘Poultry By-Product Meal’.
~ sbb ini semua adalah campuran kaki ayam, kepala ayam, bulu2, intestine.. dalam erti kata lain ..bahan2 dari ayam/lembu/kerbau/khinzir yang ornag tak mahu semua ada..ayam pulak tak kira ayam sihat ke tak sihat ker..macam2 ada


grains (corn gluten, whole corn, ground corn, whole wheat, ground wheat, wheat gluten, rice, brown rice, brewers rice, soy, and on and on)

~ini bermaksud jumlah besar protein datang dari grain yang mana protein yang kcuing2 kita perlu bukalah dari tumbuhan tapi protein dari daging yang sebenar... kedua, kalau grain products are a corn gluten, wheat gluten, or rice gluten mungkin ada chemical seperti melamin untuk menaikkan tahap protein analysis ( mesti u ingat melamin dalam susu baby dulu) Dan akhir sekali – aflatoxin. yang ada effect yang sama dengan melamin.. dan banyak pet food ditarik sbb merbahaya


BHA/BHT and ethoxyquin

~ BHA/BHT selalu diguna untuk reserve fat dalam makanan dan juga dikira sbg e chemical preservatives.Pet food yang preserve cara natural hanyalah menggunakan ‘natural mixed tocopherols’ or ‘vitamin E’.


Itu diantaranya..

dan untuk guan bahan yang sebenar dan bahan yang fresh selalunya akan mahal sket.. bahan bagus selalunya diorang kategori sbg Holistic Food... Premium Food pun banyak tak bleh pakai dah.. Sbg contoh , thread saya pasal Science Plan.. walaupun dikira premium food tapi masih ada by-product..

ada banyak lagi.. tapi mungkin ada ornag lain nak tambah.. lagi bagus sumbernyer, lagi mahal , lagi tinggi zatnya..

Dalam peket isi kandungannya.. contohnya saya ambil Royal Canin, dia so-so saja..tapi banyak kedai yang bawka masuk..jadi dia popular.. so orang guna banyak sbb senang beli...tue je la.. selalunya Holistic brands susah nak cari sbb mahal dan jarang ada orang yang tahu kelebihannya..
__________________
Curiosity killed the cat, but where human beings are concerned, the only thing a healthy curiosity can kill is ignorance.~Harry Lorayne
Reply With Quote
  #49  
Old 07-16-2010, 04:10 PM
Eizam's Avatar
Eizam Eizam is offline
SHERIFF
 
Join Date: Jul 2010
Location: Kuala Lumpur
Posts: 17
Rep Power: 0
Eizam is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to Eizam
Default Re: Makanan terbaik.

berbalik kpd topic asal.adakah makan bulus terdiri dr pelbagai jenis?sbg contoh makanan yg baik utk bulu dll.
Reply With Quote
  #50  
Old 07-16-2010, 05:26 PM
luvnett's Avatar
luvnett luvnett is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 301
Rep Power: 11
luvnett is on a distinguished road
Default Re: Makanan terbaik.

Quote:
Originally Posted by Eizam View Post
berbalik kpd topic asal.adakah makan bulus terdiri dr pelbagai jenis?sbg contoh makanan yg baik utk bulu dll.
ya.. sesetengah brand memang ada yang kusus utuk bulu, hairball, fit dan sebagainya.. dirumuskhas untuk kerperluan2 tertentu. contohnya Royal Canin
Reply With Quote
  #51  
Old 07-16-2010, 05:55 PM
Eizam's Avatar
Eizam Eizam is offline
SHERIFF
 
Join Date: Jul 2010
Location: Kuala Lumpur
Posts: 17
Rep Power: 0
Eizam is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to Eizam
Default Re: Makanan terbaik.

Quote:
Originally Posted by luvnett View Post
ya.. sesetengah brand memang ada yang kusus utuk bulu, hairball, fit dan sebagainya.. dirumuskhas untuk kerperluan2 tertentu. contohnya Royal Canin
perlukah makanan bulus2 ni diasingkan mengikut keperluan?
Reply With Quote
  #52  
Old 07-16-2010, 10:58 PM
maris_sa528 maris_sa528 is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 111
Rep Power: 12
maris_sa528 is on a distinguished road
Default Re: Makanan terbaik.

I read this thread and found someone request anyone could scan the Cat's Eye. I have it here in my house. And here I attached the photo of the ingredient.





Saya tak pandai sangat pasal makanan kucing, tapi bleh la nak share-share. At first kucing saya makan RC pastu switch to Iams pastu sekarang makan Blackwood (sbb kurang berkemampuan). Cat's eye ni saya dapat waktu cat show tapi malangnya sekor kucing saya tak bleh makan. Kucing saya suka, tapi akibatnya cirit tanpa henti.

Sekarang Cat's Eye ni saya hidangkan pada stray cat bawah apartment. uhuhu..

Selain tu, saya byk bagi kucing makan ayam rebus. Fresh, kucing saya suka, saya pun suka.
Reply With Quote
  #53  
Old 07-16-2010, 11:13 PM
luvnett's Avatar
luvnett luvnett is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 301
Rep Power: 11
luvnett is on a distinguished road
Default Re: Makanan terbaik.

Quote:
Originally Posted by maris_sa528 View Post
I read this thread and found someone request anyone could scan the Cat's Eye. I have it here in my house. And here I attached the photo of the ingredient.





Saya tak pandai sangat pasal makanan kucing, tapi bleh la nak share-share. At first kucing saya makan RC pastu switch to Iams pastu sekarang makan Blackwood (sbb kurang berkemampuan). Cat's eye ni saya dapat waktu cat show tapi malangnya sekor kucing saya tak bleh makan. Kucing saya suka, tapi akibatnya cirit tanpa henti.

Sekarang Cat's Eye ni saya hidangkan pada stray cat bawah apartment. uhuhu..

Selain tu, saya byk bagi kucing makan ayam rebus. Fresh, kucing saya suka, saya pun suka.
{oh} ada pun tulis english.. katanya tulis korea je..
mungkin kucing mar alah pada cats eye tu.. Macam ada sekor kucing Saya pun just boleh makan royal canin je.. lain2 memang langsung tak boleh.. mesti akan cirit birit.

Ok la tu bagi kat stary, sekurang2 nya ada gak rezeki stray tu kan.
Reply With Quote
  #54  
Old 07-16-2010, 11:27 PM
maris_sa528 maris_sa528 is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 111
Rep Power: 12
maris_sa528 is on a distinguished road
Default Re: Makanan terbaik.

Quote:
Originally Posted by luvnett View Post
{oh} ada pun tulis english.. katanya tulis korea je..
mungkin kucing mar alah pada cats eye tu.. Macam ada sekor kucing Saya pun just boleh makan royal canin je.. lain2 memang langsung tak boleh.. mesti akan cirit birit.

Ok la tu bagi kat stary, sekurang2 nya ada gak rezeki stray tu kan.

Mestilah ada.. dah namanya pun international product, marketing strategy mestilah bagus. huhu.

Tapi Cat's Eye ni not bad juga kot, saya ni mmg kurang pengetahuan sikit dalam hal-hal camni, so mana2 premium food yang vet kata ok, saya pun turut berasa ok je... uhuhuh...
Reply With Quote
  #55  
Old 07-17-2010, 02:05 AM
Eizam's Avatar
Eizam Eizam is offline
SHERIFF
 
Join Date: Jul 2010
Location: Kuala Lumpur
Posts: 17
Rep Power: 0
Eizam is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to Eizam
Default Re: Makanan terbaik.

Quote:
Originally Posted by maris_sa528 View Post
Mestilah ada.. dah namanya pun international product, marketing strategy mestilah bagus. huhu.

Tapi Cat's Eye ni not bad juga kot, saya ni mmg kurang pengetahuan sikit dalam hal-hal camni, so mana2 premium food yang vet kata ok, saya pun turut berasa ok je... uhuhuh...
saya pun sama.apa vet kata ok tu la saya bg.lgpun ni la 1st time bela kucing yg macho2..sebelum ni bela biasa2..mkanan pun apa saya mkn tu la diorg mkn.cian diorg,hehe..tp alhamdulillah walaupn diorg mkn apa saya mkn diorg tetap cute (sampai kene curi,hehe).

Last edited by June; 07-20-2010 at 12:07 PM. Reason: using sms language
Reply With Quote
  #56  
Old 07-18-2010, 12:10 AM
thini thini is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 400
Rep Power: 12
thini is on a distinguished road
Default Re: Makanan terbaik.

Nurkasih, kat penang which petshop yang ada jual cat's eye ni? So far, belah2 mainland ni belum jumpa lagi.. Those who frequent Mesra in KL/ Selangor area ada jual tak ya...
Reply With Quote
  #57  
Old 07-23-2010, 11:00 AM
cik_azlina's Avatar
cik_azlina cik_azlina is offline
Animal Lover
 
Join Date: Jul 2010
Posts: 4
Rep Power: 0
cik_azlina is on a distinguished road
Default Re: Makanan terbaik.

This is one of my babies that I fed with Cat Eye. He loves it, enjoy it and being very healthy so far. And plus, his fur is very soft after consuming Cat Eye.

I talked to the pet shop owner about the best cat food. And she listed RC, Iams, Science Plan, Blackwood and also Cat Eye. She also told me that, sometimes the cats themselves will 'indirectly' tells u whether they like the food or not. RC expensive bcoz of currency exchange. It's from europe. U alls pun tau kan EURO / Pound Sterling convert to RM berapa jauh bezanya? But the quality among all these brand (the one that I mention among the best) is equivalent. The difference with RC is that they produce multiples and specific products for cats e.g. hairball, indoor, fit etc.

She also mentioned (which is yesterday) that Science Plan is going to increase its prices by 10%. So, tunggu le, sume mesti naik punye.

Kucing ni pun macam manusia jugek (not in every aspect) when comes to food. Macam manusia, ada yg tak leh digest susu because of lactose intolerant. Nanti bloated lah, cirit birit lah. So my guess is, ada kucing yang Cat Eye Intolerant la, sampai cirit birit. hehehehe...
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	Mencheng.jpg
Views:	143
Size:	72.8 KB
ID:	9697   Click image for larger version

Name:	Mencheng2.jpg
Views:	127
Size:	72.7 KB
ID:	9698  
__________________
Cat that TaNgO!!

Last edited by cik_azlina; 07-23-2010 at 11:27 AM.
Reply With Quote
  #58  
Old 12-27-2010, 11:40 PM
mar77's Avatar
mar77 mar77 is offline
Animal Lover
 
Join Date: Dec 2010
Posts: 7
Rep Power: 0
mar77 is on a distinguished road
Default Re: Makanan terbaik.

salam..
tumpang tanyer..ade sape2 kat pf ni bg makan kucing dia premium edge x?mase beli kucing tu dr asalnyer dia makan food ni..takut nk cube yg lain..ade sape2 yg sudi bg komen pasal premium edge ni?terima kasih..
Reply With Quote
  #59  
Old 12-28-2010, 11:52 AM
kuntum's Avatar
kuntum kuntum is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 612
Rep Power: 12
kuntum is on a distinguished road
Default Re: Makanan terbaik.

Quote:
Originally Posted by cik_azlina View Post
This is one of my babies that I fed with Cat Eye. He loves it, enjoy it and being very healthy so far. And plus, his fur is very soft after consuming Cat Eye.

I talked to the pet shop owner about the best cat food. And she listed RC, Iams, Science Plan, Blackwood and also Cat Eye. She also told me that, sometimes the cats themselves will 'indirectly' tells u whether they like the food or not. RC expensive bcoz of currency exchange. It's from europe. U alls pun tau kan EURO / Pound Sterling convert to RM berapa jauh bezanya? But the quality among all these brand (the one that I mention among the best) is equivalent. The difference with RC is that they produce multiples and specific products for cats e.g. hairball, indoor, fit etc.

She also mentioned (which is yesterday) that Science Plan is going to increase its prices by 10%. So, tunggu le, sume mesti naik punye.

Kucing ni pun macam manusia jugek (not in every aspect) when comes to food. Macam manusia, ada yg tak leh digest susu because of lactose intolerant. Nanti bloated lah, cirit birit lah. So my guess is, ada kucing yang Cat Eye Intolerant la, sampai cirit birit. hehehehe...
Not bad jugak Cat Eye nih...kucing u cantik la! U beli ke adopt? Ekor dia je kemabang !

Cat Eye ni supprisingly sangat laku...vet saya terkejut jugak dgn perubahan ni. My vet kata Cat Eye setaraf dgn Iams bawah sikit dari RC...apa2 pun still dikira sebagai premium la kan? Jgn risau. Kita dah terbiasa dgn RC, Iams, SP dll. Bila brand baru je kuar, macam2 speculation. So, pendapat saya, be a smart consumer. Tengok ingredient dia, tengok kemampuan u dan tengok anak u boleh tak terima.

APA? SP nak naik lagii!!
__________________
“What greater gift than the love of a cat?” – Charles Dickens
Reply With Quote
  #60  
Old 01-27-2011, 01:33 PM
Lyn_Cat's Avatar
Lyn_Cat Lyn_Cat is offline
LeenMaF|a
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 505
Rep Power: 13
Lyn_Cat is on a distinguished road
Default Re: Makanan terbaik.

Quote:
Originally Posted by maris_sa528 View Post
I read this thread and found someone request anyone could scan the Cat's Eye. I have it here in my house. And here I attached the photo of the ingredient.





Saya tak pandai sangat pasal makanan kucing, tapi bleh la nak share-share. At first kucing saya makan RC pastu switch to Iams pastu sekarang makan Blackwood (sbb kurang berkemampuan). Cat's eye ni saya dapat waktu cat show tapi malangnya sekor kucing saya tak bleh makan. Kucing saya suka, tapi akibatnya cirit tanpa henti.

Sekarang Cat's Eye ni saya hidangkan pada stray cat bawah apartment. uhuhu..

Selain tu, saya byk bagi kucing makan ayam rebus. Fresh, kucing saya suka, saya pun suka.
salam... nak tumpang thread yer...malas nak bukak treab baru topik yg sama.. Just nak mintak pandangan kawan2 sbb ramai yg kata brand cats eye pun dlm kategori yg baik ,bagaimana pula dgn star pro? sbb sy tgk ingredient dia lebih kurang sama jerk.. masing2 guna ground corn jugak tp star pro lebih murah lagi dr cats eye.Dulu penah jugak beli cats eye trus beli pack besar yg 7KG tu tp semua pakat cirit2 ..tatao samada kena bagi masa utk sesuaikan makanan tu atau ape.masa tu takut gak kena tipu ngan tokei kedai ke sbb nak melakukan brg dia. lepas tu trus tak penah beli dah... skang stick bg BW pun bulu gugur..bg sportman pun gugur...iams pun gugur.( tp tatau plak sbb iams skang dah packing baru..kot2 dah ok ke....).ni cuba bg star pro plak..sbb tokei kedai lain ckp byk pelanggan BW yg tukar ke star pro sbb lebih murah. buat masa ni nampak diorg suka jugak mkn.. berak pun ok..bab bulu tu tatau lagik . cuba beli star pro pack 3kg-rm33 kat kedai tu dpt diskaun 10% so rega jadik rm29.70.

Tp jgn yg bg komen suh bg mknan yg super premium mcm RC ke Evo ke... yg tu mmg sy tak mampu okeh..

perbandingan...

Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	starpro.jpg
Views:	1413
Size:	48.5 KB
ID:	10599  
__________________
My Albums....
Didie Zidane ~ Snowbell~ Chiko ~ Kembang ~ Comel ~
Yam

Last edited by Lyn_Cat; 01-27-2011 at 01:49 PM.
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Beza makanan ori packing ngan repacking??? Eichik Health, Disease & Diet 28 07-29-2011 12:09 PM
bagaimana cara terbaik nak cuci telinga kucing ...? comot82 Health, Disease & Diet 52 06-25-2010 09:44 AM
Makanan yg sesuai untuk si ibu kucing luvnett Health, Disease & Diet 11 02-23-2010 04:05 PM
sapa taw SUSU terbaik utk KITTEN Yong Katana Ashica Cats & Kittens 31 07-29-2009 10:47 AM
Makanan Yang Sesuai Untuk Kitten Yong Katana Ashica Cats & Kittens 48 07-17-2009 11:55 AM


All times are GMT +8. The time now is 09:23 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
 

Main Site
Home
Advertising
Sponsored Listings
Sign Up
Find A Pet
Share & Save Lives
About PetFinder.my
Terms & Conditions
Freebies / Starter Pack
Report Animal Abuse
Contact Us
Facilities
WAGazine
Discussion Forum
Medical Fund
Pet Food, Toys & Products
Cuteness Meter
Central News Portal
Visual Map
Knowledge Library
Microchip Directory
FurryCards
Mobile
iPhone & iPod App
Android App

Social Media
Facebook
Twitter
KindMeal
Meat-Free Dining
Meal Deals
Kind Moments
Delicious Menu

Others
World Animal Day Contest
Digi iPhone Contest
East Coast Flood Relief
It's Pawssible
Freebies
Online Store
Discussions
Blacklists & Scams



Copyright © PetFinder.my. All rights reserved.