Go

Go Back   PetFinder.my > The Animal Corner > Cats & Kittens

Cats & Kittens General information and discussions on taking care of your feline buddy

Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 10-31-2011, 10:39 AM
Dpersianpetz Dpersianpetz is offline
Animal Lover
 
Join Date: Oct 2011
Posts: 3
Rep Power: 0
Dpersianpetz is on a distinguished road
Question Shampoo Groomers Goop..

Sy sedang mencari shampoo groomers goop..

Ada sesape yg tau di mana sy bole beli/order dan petshop+breeder mana yg ada jual serta hgnye..Tk..
Reply With Quote
  #2  
Old 11-01-2011, 09:38 PM
Joey'A's Avatar
Joey'A Joey'A is offline
Animal Police
 
Join Date: Jan 2010
Location: Ampang, Selangor, Malaysia.
Posts: 99
Rep Power: 11
Joey'A is on a distinguished road
Default Re: Shampoo Groomers Goop..

Hi! it would be great if u mention which area u are, then people at you area would advice u accordingly. Kalo area KL/ Selangor senang nak cari.
__________________
When I'm good I'm very good but when I'm bad I'm better

http://tailstory.blogspot.com/
Reply With Quote
  #3  
Old 11-03-2011, 03:42 PM
Dpersianpetz Dpersianpetz is offline
Animal Lover
 
Join Date: Oct 2011
Posts: 3
Rep Power: 0
Dpersianpetz is on a distinguished road
Default Re: Shampoo Groomers Goop..

Saya di area sg.buloh, sgor...
Reply With Quote
  #4  
Old 11-04-2011, 11:27 AM
AzeaF's Avatar
AzeaF AzeaF is offline
Animal Lover
 
Join Date: Sep 2011
Posts: 35
Rep Power: 0
AzeaF is on a distinguished road
Default Re: Shampoo Groomers Goop..

Dear Dpersianpetz,

best ke shampoo ni...??

rasanye kat pet lover centre ada kot...
__________________
Reply With Quote
  #5  
Old 11-04-2011, 02:16 PM
Dpersianpetz Dpersianpetz is offline
Animal Lover
 
Join Date: Oct 2011
Posts: 3
Rep Power: 0
Dpersianpetz is on a distinguished road
Default Re: Shampoo Groomers Goop..

Azeaf..

Best ke tak sy tak sure sbb sy br je dpt tau psl groomers goop ni.. Sy diphmkan produk ni rahsia breeder2 bg kucg2 dorg semua cantik2, bulu gebu+ bersih ms g cat show.. Benda ni ada jns krim, liquid+shampoo.. Sy tgh cari yg jns shampoo sbb mudah nak guna.. Sy bukan nak guna utk kucg g cat show tp sj nak guna bg kucg2 sy cantik, bersih+gebu bulu dorg sbb kucg2 sy ni jns long hair..kekdg jenuh nak bg hilg kale kekuningan kt bwh leher yg bebulu putih..
Reply With Quote
  #6  
Old 11-05-2011, 12:37 PM
angah1234 angah1234 is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 72
Rep Power: 10
angah1234 is on a distinguished road
Default Re: Shampoo Groomers Goop..

saya pon na tau jugak shampoo ape..sesape yg boleh bg tau?thx amat
Reply With Quote
  #7  
Old 11-05-2011, 11:39 PM
catshome catshome is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2011
Posts: 14
Rep Power: 0
catshome is on a distinguished road
Default Re: Shampoo Groomers Goop..

So far never heard about this..but if you want your cat become fluffy , smell nice and soft..boleh cuba Mc Lee brand camelia aromatherapy, baby powder scrub atau petdiatric laboratories yellow color..so far work just fine with me.

http://catshometown.blogspot.com/
Reply With Quote
  #8  
Old 11-06-2011, 01:00 AM
blackie007's Avatar
blackie007 blackie007 is offline
Petfinder Moderator
 
Join Date: Aug 2008
Location: KL
Posts: 3,418
Rep Power: 16
blackie007 has disabled reputation
Default Re: Shampoo Groomers Goop..

try contact Jimmy at Home Pet Food & Care at Sri Petaling....mungkin diorang ada. tel: (03) 9059 3190

Quote:
Originally Posted by Dpersianpetz View Post
Sy sedang mencari shampoo groomers goop..

Ada sesape yg tau di mana sy bole beli/order dan petshop+breeder mana yg ada jual serta hgnye..Tk..
Reply With Quote
  #9  
Old 11-18-2011, 09:40 AM
AzeaF's Avatar
AzeaF AzeaF is offline
Animal Lover
 
Join Date: Sep 2011
Posts: 35
Rep Power: 0
AzeaF is on a distinguished road
Default Re: Shampoo Groomers Goop..

owh mcm tu ehh...

ade org kata kalau taknak kaler2 kuning tu, pakai WHITE shampoo...

mcm brand bubble rice ada... yu pun ada... yg tu mmg senang jumpa boleh dikatakan merata pet shop area kl/selangor...

maybe harga dia ok sbb tu pet shop berani nak jual... agaknye la...

so nnt dah jumpa bagi tau la kat mana ada...
teringin juga nak pakaikan kat my cat...

early Jan next year i will adopt extreme long hair cat....
mungkin boleh ready siap2... hahahhahah
__________________
Reply With Quote
  #10  
Old 03-26-2012, 08:45 AM
penyek penyek is offline
Animal Lover
 
Join Date: Mar 2012
Posts: 25
Rep Power: 0
penyek is on a distinguished road
Default Re: Shampoo Groomers Goop..

Quote:
Originally Posted by Dpersianpetz View Post
Sy sedang mencari shampoo groomers goop..

Ada sesape yg tau di mana sy bole beli/order dan petshop+breeder mana yg ada jual serta hgnye..Tk..

cuba guna shampoo dari keluaran BioGance(white snow). Ada 2 keluaran, untuk anjing dan kucing.. Try beli yang puppy punya sebab kandungan nya lagi tinggi dari kucing. Saya dah try dan hasilnya sangat2 berkesan. huhuhu...disamping boleh menghilangkan kesan2 kuning di bulu kucing/anjing, shampoo ni gak boleh mengilat kan bulu dan menggebu kan bulu..ehhehehe...cuma yang paling penting..kalau nak bersihkan bulu yang dah kekuningan, caranya, basahkan bulu2 yang kotor tu then aami white snow tuang kan sedikit di tangan dan gosok kan di bahagian bulu yang kuning itu sahaja...bilas dengan bersih.....kalau nak shampoo seluruh badan...tuang dalam besen bagi sebati dan baru boleh jirus ke seluruh bahagian badan..jgn teralu banyak...
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Shampoo for Dogs maplecd Pet Products & Services 0 04-30-2011 03:44 AM
shampoo kucing iskandarshah Cats & Kittens 45 03-28-2011 03:00 AM
Cat Supliments & Shampoo shareen_natasha Health, Disease & Diet 107 02-10-2011 03:11 PM
Dog Grooming Seminar by Groomers Connection Academy sugar Events 0 11-23-2010 01:55 PM
shampoo manusia bellanella Cats & Kittens 59 08-11-2009 12:31 PM


All times are GMT +8. The time now is 06:48 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
 

Main Site
Home
Advertising
Sponsored Listings
Sign Up
Find A Pet
Share & Save Lives
About PetFinder.my
Terms & Conditions
Freebies / Starter Pack
Report Animal Abuse
Contact Us
Facilities
WAGazine
Discussion Forum
Medical Fund
Pet Food, Toys & Products
Cuteness Meter
Central News Portal
Visual Map
Knowledge Library
Microchip Directory
FurryCards
Mobile
iPhone & iPod App
Android App

Social Media
Facebook
Twitter
KindMeal
Meat-Free Dining
Meal Deals
Kind Moments
Delicious Menu

Others
World Animal Day Contest
Digi iPhone Contest
East Coast Flood Relief
It's Pawssible
Freebies
Online Store
Discussions
Blacklists & Scams



Copyright © PetFinder.my. All rights reserved.