Go

Go Back   PetFinder.my > Pet Welfare, Rescue & Adoption > Rescuers & Fosterers

Rescuers & Fosterers For rescuers and fosterers, the true heroes of PetFinder.my

Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 02-04-2010, 11:26 AM
viva_biru viva_biru is offline
Animal Lover
 
Join Date: Feb 2010
Posts: 22
Rep Power: 0
viva_biru is on a distinguished road
Default Nak let go kucing kaler kuning + 3 baby

kalau sape2 berminat...sila pm sy key....ekceli sy terpaksa let go kucing sy ni atas sebab2 yg x dpt dielakkan, ikutkan syg n kesian....

Yahoo Messenger : awiena_selamanya
email : awiena_selamanya@yahoo.com
fon no : 017-8750067

terima kasih....kalau boleh nak cepat sblum raya cina....
Reply With Quote
  #2  
Old 02-04-2010, 11:32 AM
gabriel gabriel is offline
...
 
Join Date: Jan 2010
Location: cheras
Posts: 83
Rep Power: 12
gabriel is on a distinguished road
Default Re: Nak let go kucing kaler kuning + 3 baby

have you tried to advertise at mudah.com??
Reply With Quote
  #3  
Old 02-04-2010, 11:42 AM
Dzul Dzul is offline
Animal Lover
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 1
Rep Power: 0
Dzul is on a distinguished road
Default Re: Nak let go kucing kaler kuning + 3 baby

how old huh kitten tu ? ade gambar ?
Reply With Quote
  #4  
Old 02-04-2010, 11:59 AM
luvnett's Avatar
luvnett luvnett is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 301
Rep Power: 12
luvnett is on a distinguished road
Default Re: Nak let go kucing kaler kuning + 3 baby

letak a gambar, nak tgk juga cam mana rupa nya..
Reply With Quote
  #5  
Old 02-04-2010, 12:03 PM
viva_biru viva_biru is offline
Animal Lover
 
Join Date: Feb 2010
Posts: 22
Rep Power: 0
viva_biru is on a distinguished road
Default Re: Nak let go kucing kaler kuning + 3 baby

Quote:
Originally Posted by luvnett View Post
letak a gambar, nak tgk juga cam mana rupa nya..
memang nak letak gambar ni...tapi x brape tau camane nak attach gambar, leh ajar kan tak? atau kena upload dulu gambar kat photobucket? nanti i try laa....
Reply With Quote
  #6  
Old 02-04-2010, 12:14 PM
viva_biru viva_biru is offline
Animal Lover
 
Join Date: Feb 2010
Posts: 22
Rep Power: 0
viva_biru is on a distinguished road
Default Re: Nak let go kucing kaler kuning + 3 baby



try bukak....ade gambar x?

ok dah jadi dah.....pandai pun letak gambar...hehehe...
Reply With Quote
  #7  
Old 02-04-2010, 12:25 PM
zarina zarina is offline
Animal Lover
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 4
Rep Power: 0
zarina is on a distinguished road
Default Re: Nak let go kucing kaler kuning + 3 baby

Cute La Baby2 die....mm...but jauh...huhuhu
Reply With Quote
  #8  
Old 02-04-2010, 12:29 PM
viva_biru viva_biru is offline
Animal Lover
 
Join Date: Feb 2010
Posts: 22
Rep Power: 0
viva_biru is on a distinguished road
Default Re: Nak let go kucing kaler kuning + 3 baby

Quote:
Originally Posted by zarina View Post
Cute La Baby2 die....mm...but jauh...huhuhu
zarina kat maner? kalau takat dlm selangor ker negeri sembila ker ok lagi....
akak leh antar kan....
Reply With Quote
  #9  
Old 02-04-2010, 12:36 PM
viva_biru viva_biru is offline
Animal Lover
 
Join Date: Feb 2010
Posts: 22
Rep Power: 0
viva_biru is on a distinguished road
Default Re: Nak let go kucing kaler kuning + 3 baby

ni gambar salah sekor anak dia...



ni gambar ibunya...



http://i638.photobucket.com/albums/u...a/DSC_1063.jpg
Reply With Quote
  #10  
Old 02-04-2010, 12:37 PM
betta's Avatar
betta betta is offline
Animal Lover
 
Join Date: Jan 2010
Location: sungai petani, kedah
Posts: 33
Rep Power: 0
betta is on a distinguished road
Default Re: Nak let go kucing kaler kuning + 3 baby

cute kitty....but it's exactly the same with my cat...
yellow mother n 3 kittens....
Reply With Quote
  #11  
Old 02-04-2010, 02:12 PM
zarina zarina is offline
Animal Lover
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 4
Rep Power: 0
zarina is on a distinguished road
Default Re: Nak let go kucing kaler kuning + 3 baby

huhuhu...sy area jb ar kak...ye2...comel anak dia tu ..yang pic baru akak tunjuk tue....comey sesangat...
Reply With Quote
  #12  
Old 02-04-2010, 02:41 PM
viva_biru viva_biru is offline
Animal Lover
 
Join Date: Feb 2010
Posts: 22
Rep Power: 0
viva_biru is on a distinguished road
Default Re: Nak let go kucing kaler kuning + 3 baby

Quote:
Originally Posted by zarina View Post
huhuhu...sy area jb ar kak...ye2...comel anak dia tu ..yang pic baru akak tunjuk tue....comey sesangat...
memang comeyyy...tp tu la, sape nak jadi tuan baru dia pun x tau lagi, kalau zarina ade kengkwn area kl ni yg nak bela kucing...bitau akak cepat2 yer....tq
Reply With Quote
  #13  
Old 02-04-2010, 04:26 PM
linda_gamble's Avatar
linda_gamble linda_gamble is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Mar 2009
Location: putrajaya
Posts: 1,056
Rep Power: 14
linda_gamble is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to linda_gamble
Default Re: Nak let go kucing kaler kuning + 3 baby

hope ada yang adopt.
kita doa2 sama-sama yer kak.
moga dia diberi perlindungan dan penjagaan yang sempurna
Reply With Quote
  #14  
Old 02-04-2010, 08:30 PM
azraf azraf is offline
Cat Lover
 
Join Date: Nov 2008
Location: Seksyen 30, Shah Alam
Posts: 273
Rep Power: 13
azraf is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to azraf
Default Re: Nak let go kucing kaler kuning + 3 baby

Mak dia comel la, patut la baby dia comel-comel belaka :)
Reply With Quote
  #15  
Old 02-05-2010, 09:47 AM
viva_biru viva_biru is offline
Animal Lover
 
Join Date: Feb 2010
Posts: 22
Rep Power: 0
viva_biru is on a distinguished road
Default Re: Nak let go kucing kaler kuning + 3 baby

nampaknyer kalau x der sape2 nak jaga kucing2 sy ni, terpaksa la antar ke pusat kucing kat ampang jer la esok...huhuhu...nasib la ko kuning, takder sape nak jadi tuan ko....
Reply With Quote
  #16  
Old 02-05-2010, 10:06 AM
adamyala's Avatar
adamyala adamyala is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Sep 2008
Location: damansara
Posts: 2,597
Rep Power: 16
adamyala is on a distinguished road
Default Re: Nak let go kucing kaler kuning + 3 baby

Quote:
Originally Posted by viva_biru View Post
nampaknyer kalau x der sape2 nak jaga kucing2 sy ni, terpaksa la antar ke pusat kucing kat ampang jer la esok...huhuhu...nasib la ko kuning, takder sape nak jadi tuan ko....
nak hantar ke SPCA ? Fikir dulu masak masak viva_biru. Kalau hantar sana dalam masa seminggu takde org adopt durg akan ditamatkan. Put To Sleep. Sanggup kah awak tanggung rasa bersalah seumur hidup ? Awak baru mula thread ni semalam ....tak kan tak boleh tunggu lagi. Sampai hati viva_biru
Reply With Quote
  #17  
Old 02-05-2010, 10:19 AM
viva_biru viva_biru is offline
Animal Lover
 
Join Date: Feb 2010
Posts: 22
Rep Power: 0
viva_biru is on a distinguished road
Default Re: Nak let go kucing kaler kuning + 3 baby

Quote:
Originally Posted by adamyala View Post
nak hantar ke SPCA ? Fikir dulu masak masak viva_biru. Kalau hantar sana dalam masa seminggu takde org adopt durg akan ditamatkan. Put To Sleep. Sanggup kah awak tanggung rasa bersalah seumur hidup ? Awak baru mula thread ni semalam ....tak kan tak boleh tunggu lagi. Sampai hati viva_biru
ooo ye kerrr....tapi tu la, baru ni tgk msg dari seseorg, ni msg dia....Salam kak. Sy Suhaimy dr Cheras. Sy tak tau nak ckp camana. Sy terus terang je la. CNY ni sy plan nak start buat biz boarding kecil-kecilan. Sy tak sampai hati baca thread akak tu. Sy rasa sy boleh tlg jagakan ibu & anak2 kucing tu sementara CNY ni @ sementara betul2 dpt org yg berminat. Apa yg akak perlu sediakan, mkn & litter utk 4 beranak tu je la. Pasal harga, sy serah kat akak nak bayar upah sy tu berapa pun. Kalau akak tak mampu, tak apa la. Sy pun ikhlas nak tlg. Apa2 akak call je la sy...

baru jap ni td kwn sy pulak bitau kwn dia nak kan sepasang anak kucing tu, aduhhh...pening lak paler sy....
Reply With Quote
  #18  
Old 02-05-2010, 10:25 AM
adamyala's Avatar
adamyala adamyala is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Sep 2008
Location: damansara
Posts: 2,597
Rep Power: 16
adamyala is on a distinguished road
Default Re: Nak let go kucing kaler kuning + 3 baby

Quote:
Originally Posted by viva_biru View Post
ooo ye kerrr....tapi tu la, baru ni tgk msg dari seseorg, ni msg dia....Salam kak. Sy Suhaimy dr Cheras. Sy tak tau nak ckp camana. Sy terus terang je la. CNY ni sy plan nak start buat biz boarding kecil-kecilan. Sy tak sampai hati baca thread akak tu. Sy rasa sy boleh tlg jagakan ibu & anak2 kucing tu sementara CNY ni @ sementara betul2 dpt org yg berminat. Apa yg akak perlu sediakan, mkn & litter utk 4 beranak tu je la. Pasal harga, sy serah kat akak nak bayar upah sy tu berapa pun. Kalau akak tak mampu, tak apa la. Sy pun ikhlas nak tlg. Apa2 akak call je la sy...

baru jap ni td kwn sy pulak bitau kwn dia nak kan sepasang anak kucing tu, aduhhh...pening lak paler sy....
viva tak ckp kat sini nak kasi cage sekali. sebutla semua yg akan diberikan sekali dgn kucing tu. supaya senang org nak decide. Akak tahu pun dari forum lagi satu..*mesra.....*

Kalau suhaimi sanggup fosterkan, apa salahnya kasi dia jaga. Nampak nya dia ikhlas tu. Kalau anak kucing dah pandai makan sendiri baru leh kasi dua ekor tu. Kalau masih menyusu kene kasi dgn ibu dia sekali. Buatlah keputusan yang bijak dan tidak menyesal kemudian hari. Dan SPCA tu padam terus dari fikiran viva. Takde catlover yg sanggup hantar kucing ke situ. Yg jumpa tepi jalan pun kami di sini sanggup bwk balik bela, kemudian di cari adopter. Ini kan pula pet sendiri yg dipelihara sejak kecil. vIVA fikirlah baik baik ya...
Reply With Quote
  #19  
Old 02-05-2010, 10:37 AM
viva_biru viva_biru is offline
Animal Lover
 
Join Date: Feb 2010
Posts: 22
Rep Power: 0
viva_biru is on a distinguished road
Default Re: Nak let go kucing kaler kuning + 3 baby

Quote:
Originally Posted by adamyala View Post
viva tak ckp kat sini nak kasi cage sekali. sebutla semua yg akan diberikan sekali dgn kucing tu. supaya senang org nak decide. Akak tahu pun dari forum lagi satu..*mesra.....*

Kalau suhaimi sanggup fosterkan, apa salahnya kasi dia jaga. Nampak nya dia ikhlas tu. Kalau anak kucing dah pandai makan sendiri baru leh kasi dua ekor tu. Kalau masih menyusu kene kasi dgn ibu dia sekali. Buatlah keputusan yang bijak dan tidak menyesal kemudian hari. Dan SPCA tu padam terus dari fikiran viva. Takde catlover yg sanggup hantar kucing ke situ. Yg jumpa tepi jalan pun kami di sini sanggup bwk balik bela, kemudian di cari adopter. Ini kan pula pet sendiri yg dipelihara sejak kecil. vIVA fikirlah baik baik ya...

emmm.....sy cuba fikirkan yg baik utk dorg, ade kwn tu mgkin amik 2 ekor, x tau la camane kalau dia x menyusu, mgkin leh bagi sendiri susu kat anak2 kucing tu kot...yg sekor lagi dgn ibu dia mgkin ade org lain nak amik, ni tgh mujuk sorg ni supaya amik ibu dgn anak dia sekor, smlm dia ckp dia nak anak sekor jer...skrg sy nak bagi dgn ibu dia sekali....tgh pk kan tu....
Reply With Quote
  #20  
Old 02-05-2010, 11:00 AM
adamyala's Avatar
adamyala adamyala is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Sep 2008
Location: damansara
Posts: 2,597
Rep Power: 16
adamyala is on a distinguished road
Default Re: Nak let go kucing kaler kuning + 3 baby

Quote:
Originally Posted by viva_biru View Post
emmm.....sy cuba fikirkan yg baik utk dorg, ade kwn tu mgkin amik 2 ekor, x tau la camane kalau dia x menyusu, mgkin leh bagi sendiri susu kat anak2 kucing tu kot...yg sekor lagi dgn ibu dia mgkin ade org lain nak amik, ni tgh mujuk sorg ni supaya amik ibu dgn anak dia sekor, smlm dia ckp dia nak anak sekor jer...skrg sy nak bagi dgn ibu dia sekali....tgh pk kan tu....
pendapat akak....
kasi kesemua ibu dan anak2 kucing pada seorang kawan yg dah sanggup nak bela tu. Bila anak2 tu dah pandai makan sendiri, baru serahkan yg dua ekor tu pada yg sorg lagi tu pulak. Tidak baik pisahkan anak2 kucing dari ibunya terlalu awal. Bukan sahaja mengancam nyawa anak2 kucing tu, yg membelanya pun susah nanti. setiap 4 jam kene beri susu. sama mcm bela baby sendiri. Tgh malam pun kene bangun buat susu. sanggupkah dia ? agaknya lagi 2-3 minggu anak2 kucing tu pasti pandai makan sendiri. Bela anak kucing yg ada ibu tak susah. Semua ibunya yg buat. Cuma kene beri ibu makanan berkhasiat.
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Mcm mana nak putihkan bulu kcg yg dah jadi warna kuning crool Cats & Kittens 29 07-18-2012 01:05 AM
Tolong...Kucing muntah kuning Lyn_Cat Health, Disease & Diet 27 08-03-2010 03:18 PM
Sayangku Dania kena demam kuning jeranq Health, Disease & Diet 6 09-12-2009 08:14 AM
kucing baby berak berdarah..... mira_idora18 Health, Disease & Diet 8 06-17-2009 04:44 PM
Baby Emot n Baby Sly Updated Pics filinlee Cat TV and Photos 24 08-20-2008 02:02 PM


All times are GMT +8. The time now is 10:48 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2021, Jelsoft Enterprises Ltd.
 

Main Site
Home
Advertising
Sponsored Listings
Sign Up
Find A Pet
Share & Save Lives
About PetFinder.my
Terms & Conditions
Freebies / Starter Pack
Report Animal Abuse
Contact Us
Facilities
WAGazine
Discussion Forum
Medical Fund
Pet Food, Toys & Products
Cuteness Meter
Central News Portal
Visual Map
Knowledge Library
Microchip Directory
FurryCards
Mobile
iPhone & iPod App
Android App

Social Media
Facebook
Twitter
KindMeal
Meat-Free Dining
Meal Deals
Kind Moments
Delicious Menu

Others
World Animal Day Contest
Digi iPhone Contest
East Coast Flood Relief
It's Pawssible
Freebies
Online Store
Discussions
Blacklists & Scams



Copyright © PetFinder.my. All rights reserved.