Go

Go Back   PetFinder.my > The Animal Corner > Cats & Kittens

Cats & Kittens General information and discussions on taking care of your feline buddy

Closed Thread
 
Thread Tools
  #1  
Old 12-13-2009, 02:12 PM
lion lion is offline
Animal Lover
 
Join Date: Dec 2009
Posts: 7
Rep Power: 0
lion is on a distinguished road
Default perang teluk?????

salam semua....

kenapa banyak sangat perang teluk kat petfinder sekarang?

hari2 sy baca forum kat petfinder ni tapi skrang ni sy tgk byk sgt perang teluk kat sini napa ye... tu sbb sy terpanggil untuk bagi pendapat kat sini... salah 1 sbb apa yg sy tengok kat sini ialah masa bgi pendapat kekadang tgk ada yg bagi pendapat atau komen dgn ayat2 tak sedap di dengar mcm B**** kalau kita nk bagi pendapat atau komen bagi la dgn cara baik2 dan paling bagus jgn bagi komen apa2 sbb kita ni bukannya semua perfect, contoh lah kalau la org bgi komen kat kucing kita hodoh mesti kita pun akan marah kan?? untuk mengelak berlaku perang teluk kat sini kalau kita tk suka bgi pendapat dgn cara elok atau paling senang jgn bgi komen apa2 abaikan...

org2 lama disini tlg bagi tunjuk ajar kat org2 baru disini,sbb bg sy org2 yg dlm ni semua pet love semua, kalau bukan pet love dia org tk kan join dlm ni.... kekadang apa yg sy tgk kat ini biasa org baru masuk dan bg pendapat kat sini org2 lama akan ketawakan dia org... pas tu cuba elak dri mengumpat kat sini... contoh mcm citer pak jamil bukit bintang tu.... kesian pak jamil tu...

ok la next sy akan bg pendapt byk benda sy nk bgtau tapi sy tk pandai nk tulis...

ingat diri kita semua tak perfect....
{vict ory}
  #2  
Old 12-13-2009, 02:23 PM
June June is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Tmn Shamelin Perkasa-Kota Kinabalu
Posts: 6,004
Rep Power: 0
June is on a distinguished road
Default perang teluk?????

berbeza pedapat tu biasa.sedangkan adik beradik seibu sebapa pun berbeza ideologi inikan pula org asing.

mmg betul toksalah pakai perkataan yg jahat2. nak marah ke,nak bg pendapat gunalah perkataan yg sesuai.byk perkataan2 yg blh mengambarkan perasaan atau pendapat kita.tp akak tgk rata2 yg suka guna foul language ni anak2 muda baru naik. kesian dgn cikgu mereka yg mengajar.agaknya org kata mak bapa/cikgu tak ajar.

kes jamil kucing tu bukan mengumpat tp mmg terang terang dia menganiaya kucing dgn drugging.tp benda ni asyik dibincangkan tp takde tindakan susulan.masing2 marah but doing nothing so at the end org kata cakap je degar2 tp habuk pun takde.so lebih baik kita toksah ungkit kisah dia unless kita nak bertindak.akak pun malas nak reply thread camtu. tak membina minda tp asyik dok mengutuk. takde input apa2.


Quote:
Originally Posted by lion View Post
salam semua....

kenapa banyak sangat perang teluk kat petfinder sekarang?

hari2 sy baca forum kat petfinder ni tapi skrang ni sy tgk byk sgt perang teluk kat sini napa ye... tu sbb sy terpanggil untuk bagi pendapat kat sini... salah 1 sbb apa yg sy tengok kat sini ialah masa bgi pendapat kekadang tgk ada yg bagi pendapat atau komen dgn ayat2 tak sedap di dengar mcm B**** kalau kita nk bagi pendapat atau komen bagi la dgn cara baik2 dan paling bagus jgn bagi komen apa2 sbb kita ni bukannya semua perfect, contoh lah kalau la org bgi komen kat kucing kita hodoh mesti kita pun akan marah kan?? untuk mengelak berlaku perang teluk kat sini kalau kita tk suka bgi pendapat dgn cara elok atau paling senang jgn bgi komen apa2 abaikan...

org2 lama disini tlg bagi tunjuk ajar kat org2 baru disini,sbb bg sy org2 yg dlm ni semua pet love semua, kalau bukan pet love dia org tk kan join dlm ni.... kekadang apa yg sy tgk kat ini biasa org baru masuk dan bg pendapat kat sini org2 lama akan ketawakan dia org... pas tu cuba elak dri mengumpat kat sini... contoh mcm citer pak jamil bukit bintang tu.... kesian pak jamil tu...

ok la next sy akan bg pendapt byk benda sy nk bgtau tapi sy tk pandai nk tulis...

ingat diri kita semua tak perfect....
{vict ory}
  #3  
Old 12-13-2009, 02:50 PM
lion lion is offline
Animal Lover
 
Join Date: Dec 2009
Posts: 7
Rep Power: 0
lion is on a distinguished road
Default Re: perang teluk?????

Quote:
Originally Posted by June View Post
berbeza pedapat tu biasa.sedangkan adik beradik seibu sebapa pun berbeza ideologi inikan pula org asing.

mmg betul toksalah pakai perkataan yg jahat2. nak marah ke,nak bg pendapat gunalah perkataan yg sesuai.byk perkataan2 yg blh mengambarkan perasaan atau pendapat kita.tp akak tgk rata2 yg suka guna foul language ni anak2 muda baru naik. kesian dgn cikgu mereka yg mengajar.agaknya org kata mak bapa/cikgu tak ajar.

kes jamil kucing tu bukan mengumpat tp mmg terang terang dia menganiaya kucing dgn drugging.tp benda ni asyik dibincangkan tp takde tindakan susulan.masing2 marah but doing nothing so at the end org kata cakap je degar2 tp habuk pun takde.so lebih baik kita toksah ungkit kisah dia unless kita nak bertindak.akak pun malas nak reply thread camtu. tak membina minda tp asyik dok mengutuk. takde input apa2.
betu tu kak...cakap berapi2 tapi tindakn susulan tak ada... tu dh dinamakan mengumpat... untung jamil tu dapat pahala free2....
  #4  
Old 12-13-2009, 08:17 PM
anitayusof00's Avatar
anitayusof00 anitayusof00 is offline
Mama Kabu & ChiChi
 
Join Date: Aug 2008
Location: Ipoh, Perak
Posts: 549
Rep Power: 13
anitayusof00 is on a distinguished road
Default Re: perang teluk?????

Quote:
Originally Posted by June View Post
berbeza pedapat tu biasa.sedangkan adik beradik seibu sebapa pun berbeza ideologi inikan pula org asing.

mmg betul toksalah pakai perkataan yg jahat2. nak marah ke,nak bg pendapat gunalah perkataan yg sesuai.byk perkataan2 yg blh mengambarkan perasaan atau pendapat kita.tp akak tgk rata2 yg suka guna foul language ni anak2 muda baru naik. kesian dgn cikgu mereka yg mengajar.agaknya org kata mak bapa/cikgu tak ajar.

kes jamil kucing tu bukan mengumpat tp mmg terang terang dia menganiaya kucing dgn drugging.tp benda ni asyik dibincangkan tp takde tindakan susulan.masing2 marah but doing nothing so at the end org kata cakap je degar2 tp habuk pun takde.so lebih baik kita toksah ungkit kisah dia unless kita nak bertindak.akak pun malas nak reply thread camtu. tak membina minda tp asyik dok mengutuk. takde input apa2.
AGREE WITH JUNE
Ramai di antara kita (including me sumtimes) yg alpa....
Bila kita guna perkataan2 yg vulgar & laser, kekadang kita rasa diri hebat. Kunun2, 'Hah......jangan main2 dengan aku, sekali aku bomb, bergegar dunia'.
Sedihnya, yg berkata2 itu terlupa bahawasanya, forumers lain yg membaca, berasa kasihan dgn dirinya. Tertanya2 sendiri, saperla mak bapaknya, saperla cikgunya...tak sekolah ke budak ni ? Kalau dah berkahwin, tentu kesian dgn pasangan @ anak2nya sebab kena layan org yg ada karektor spt ni - suka cakap lepas.
Conclusion - Aku ingin menyeru kpd semua (termasuk diri aku juga).....berhati2lah ketika berkata2....Klu ada duit terlebih, beli la buku Dr Hj Fadilah Kamsah (my fav mentor). Pelajari cara komunikasi yg berkesan. There are many ways to pass yr msg - secara lembut ada, secara kasar pun ada...but normally, cara yg lembut itu lebih berkesan. Msg kita sampai & kita tidak menyakiti hati sesiapa. Ini telah dibuktikan melalui data statistik dari kajian2 lampau...bukan cakap2 kosong. Ingatlah wahai adik2....walaupun kita hanya mengenali satu sama lain secara virtual di PF ni, tapi PERIBADI ANDA DINILAI MELALUI CARA ANDA BERKATA2.
__________________
I learn my lesson the hardest & the most painful way. Kapas, mama miss you soooo much !!! It hurts, baby...
  #5  
Old 12-13-2009, 08:32 PM
suliana's Avatar
suliana suliana is offline
Cat Lover
 
Join Date: Oct 2009
Location: Damansara
Posts: 201
Rep Power: 12
suliana is on a distinguished road
Send a message via MSN to suliana
Default Re: perang teluk?????

Quote:
Originally Posted by lion View Post
salam semua....

kenapa banyak sangat perang teluk kat petfinder sekarang?

hari2 sy baca forum kat petfinder ni tapi skrang ni sy tgk byk sgt perang teluk kat sini napa ye... tu sbb sy terpanggil untuk bagi pendapat kat sini... salah 1 sbb apa yg sy tengok kat sini ialah masa bgi pendapat kekadang tgk ada yg bagi pendapat atau komen dgn ayat2 tak sedap di dengar mcm B**** kalau kita nk bagi pendapat atau komen bagi la dgn cara baik2 dan paling bagus jgn bagi komen apa2 sbb kita ni bukannya semua perfect, contoh lah kalau la org bgi komen kat kucing kita hodoh mesti kita pun akan marah kan?? untuk mengelak berlaku perang teluk kat sini kalau kita tk suka bgi pendapat dgn cara elok atau paling senang jgn bgi komen apa2 abaikan...

org2 lama disini tlg bagi tunjuk ajar kat org2 baru disini,sbb bg sy org2 yg dlm ni semua pet love semua, kalau bukan pet love dia org tk kan join dlm ni.... kekadang apa yg sy tgk kat ini biasa org baru masuk dan bg pendapat kat sini org2 lama akan ketawakan dia org... pas tu cuba elak dri mengumpat kat sini... contoh mcm citer pak jamil bukit bintang tu.... kesian pak jamil tu...

ok la next sy akan bg pendapt byk benda sy nk bgtau tapi sy tk pandai nk tulis...

ingat diri kita semua tak perfect....
{vict ory}

helo lion... heheh... yeah sue pun agree ngan awak, lately banyak 'hot-hot' topic kat pf nih... like dulu sue rajin eply or bukak thread especially kalau pasal masakan tapi skang sue lebih banyak memerhati dan membaca sbb dok tgk thread hot sgt heheheh... mcm sizzling hot plate ahaks..

berbudi bahasa adalah sebaiknyer kalau kita nak berforum. kan kak june? heheheh...
__________________
Regards,

Sue Dz
http://www.pumpkinmumycupcakes.com
  #6  
Old 12-14-2009, 12:44 AM
Suhaimy Suhaimy is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Dec 2009
Posts: 532
Rep Power: 12
Suhaimy is on a distinguished road
Default Re: perang teluk?????

Salam semua. Ttg topik ni sy tak boleh nak ckp byk la sal sy org baru. Tp sempat la baca2 thread yg 'panas2' tu. Kalau diperhatikan betul2, byk benda boleh je diselesaikan tanpa perlu perang2 thread ni. Boleh je kita PM, jumpa, ckp baik2. Gunakan saluran betul utk apa2 tujuan pun. Contoh kalau kita tuduh seseorg tu tak bertanggungjawab kat pets dia, kita buat laporan pd pihak yg betul. Contoh thread neems pasal Rude owners!. Dia dah buat laporan ke SPCA secara online & akan call SPCA juga. Tindakan dia mmg sgt2 betul. Dia tak saja2 ckp itu ini tp dia take action. Lps ni kalau ada apa2 yg kita rasa tak betul, kita bincang2 dulu & kalau tak jln, kita buat je la laporan pada pihak berwajib. Kalau ada thread yg bahasa dia kurang elok tu, bgtau la MOD @ siapa2 yg ada kuasa utk bg amaran & tutup akaun org tu. Semoga apa yg dah berlaku setakat ni, kita buat la pengajaran. Buang yg keruh, ambil yg jernih...

Last edited by Suhaimy; 12-14-2009 at 01:44 AM.
  #7  
Old 12-14-2009, 12:48 AM
alfian's Avatar
alfian alfian is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 194
Rep Power: 12
alfian is on a distinguished road
Default Re: perang teluk?????

salam akak2 & abang2...nak nyampuk sikit...

kalau yg muda2 tak sayang mulut, guna 'bahasa indah2' boleh faham. Budak2 tak cukup ilmu. Kene belajar lagi cara berforum dan bersopan. Mintak lalu, beri salam kat seniors sebelum komen. Tapi kalau yang dah seniors2 guna 'bahasa indah2' jugak mcm mana tu ?

kalau takde yg jawab soalan saya ni pun takpe.
masing2 boleh fikir sendiri kan..
__________________
  #8  
Old 12-14-2009, 12:55 AM
Fareen's Avatar
Fareen Fareen is offline
Cat Slave
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 605
Rep Power: 12
Fareen is on a distinguished road
Default Re: perang teluk?????

Quote:
Originally Posted by alfian View Post
salam akak2 & abang2...nak nyampuk sikit...

kalau yg muda2 tak sayang mulut, guna 'bahasa indah2' boleh faham. Budak2 tak cukup ilmu. Kene belajar lagi cara berforum dan bersopan. Mintak lalu, beri salam kat seniors sebelum komen. Tapi kalau yang dah seniors2 guna 'bahasa indah2' jugak mcm mana tu ?

kalau takde yg jawab soalan saya ni pun takpe.
masing2 boleh fikir sendiri kan..
Eh, macam perkataan saya je 'bahasa indah indah'
__________________

Proud mummy of Sophie / Dexter / Yuki / Heidi / Optimus

Feed your cats BARF!
www.catnutrition.org
  #9  
Old 12-14-2009, 01:12 AM
alfian's Avatar
alfian alfian is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 194
Rep Power: 12
alfian is on a distinguished road
Default Re: perang teluk?????

Quote:
Originally Posted by Fareen View Post
Eh, macam perkataan saya je 'bahasa indah indah'
memang saya 'cilok' perkataan Cik Fareen pun, sbb post2 kat thread lain sebelum ni , Cik Fareen dah guna 'bahasa indah2' kan...so, sapa yg baca forum ni mesti boleh faham....sori kalau saya di anggap mencilok. Tapi memang saya sengaja cilok pun....sebab lembut jer bunyi nyer...tapi dalam maksudnya...

Pssstt...imitating is the best form of compliment
__________________

Last edited by alfian; 12-14-2009 at 01:26 AM.
  #10  
Old 12-14-2009, 11:45 AM
lion lion is offline
Animal Lover
 
Join Date: Dec 2009
Posts: 7
Rep Power: 0
lion is on a distinguished road
Default Re: perang teluk?????

Quote:
Originally Posted by alfian View Post
memang saya 'cilok' perkataan Cik Fareen pun, sbb post2 kat thread lain sebelum ni , Cik Fareen dah guna 'bahasa indah2' kan...so, sapa yg baca forum ni mesti boleh faham....sori kalau saya di anggap mencilok. Tapi memang saya sengaja cilok pun....sebab lembut jer bunyi nyer...tapi dalam maksudnya...

Pssstt...imitating is the best form of compliment
apa yg sy perhatikan hanya ada sorang dua yg bahasa dia kasar kat sini,yg lain2 pun terus terikut je...
  #11  
Old 12-14-2009, 11:52 AM
June June is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Tmn Shamelin Perkasa-Kota Kinabalu
Posts: 6,004
Rep Power: 0
June is on a distinguished road
Default perang teluk?????

Alfian,apa yg kami maksudkan dgn 'bahasa indah' ialah budak2 yg menggunakan perkataan babi,fuck you,bangang,celaka ko,pelacur punya pompuan.yg mcm tu.akak pun tak sanggup nak tulis.tp rasanya ko dpt gambaran yg akak maksudkan.

cuba ko chk2 tkg ada ke diantara senior yg menggunakan bahasa sebegitu. klu ada ko tegur saja.

Suhaimy,mmg telah pun cuba diselesaikan dgn cara baik2 spt yg ko ckp.tp tak terkesan so pd pendapat ko apa lg yg harus dibuat??

Quote:
Originally Posted by alfian View Post
salam akak2 & abang2...nak nyampuk sikit...

kalau yg muda2 tak sayang mulut, guna 'bahasa indah2' boleh faham. Budak2 tak cukup ilmu. Kene belajar lagi cara berforum dan bersopan. Mintak lalu, beri salam kat seniors sebelum komen. Tapi kalau yang dah seniors2 guna 'bahasa indah2' jugak mcm mana tu ?

kalau takde yg jawab soalan saya ni pun takpe.
masing2 boleh fikir sendiri kan..
  #12  
Old 12-14-2009, 11:55 AM
lion lion is offline
Animal Lover
 
Join Date: Dec 2009
Posts: 7
Rep Power: 0
lion is on a distinguished road
Default Re: perang teluk?????

Quote:
Originally Posted by June View Post
Alfian,apa yg kami maksudkan dgn 'bahasa indah' ialah budak2 yg menggunakan perkataan babi,,bangang,celaka ko,pelacur punya pompuan.yg mcm tu.akak pun tak sanggup nak tulis.tp rasanya ko dpt gambaran yg akak maksudkan.

cuba ko chk2 tkg ada ke diantara senior yg menggunakan bahasa sebegitu. klu ada ko tegur saja.

Suhaimy,mmg telah pun cuba diselesaikan dgn cara baik2 spt yg ko ckp.tp tak terkesan so pd pendapat ko apa lg yg harus dibuat??
sepatutnya senior2 yg patut bg teladan yg baik baru org baru akan ikut.... seperti "ketam mengajar anaknya berjalan lurus"
  #13  
Old 12-14-2009, 11:56 AM
lion lion is offline
Animal Lover
 
Join Date: Dec 2009
Posts: 7
Rep Power: 0
lion is on a distinguished road
Default Re: perang teluk?????

Quote:
Originally Posted by June View Post
Alfian,apa yg kami maksudkan dgn 'bahasa indah' ialah budak2 yg menggunakan perkataan babi,,bangang,celaka ko,pelacur punya pompuan.yg mcm tu.akak pun tak sanggup nak tulis.tp rasanya ko dpt gambaran yg akak maksudkan.

cuba ko chk2 tkg ada ke diantara senior yg menggunakan bahasa sebegitu. klu ada ko tegur saja.

Suhaimy,mmg telah pun cuba diselesaikan dgn cara baik2 spt yg ko ckp.tp tak terkesan so pd pendapat ko apa lg yg harus dibuat??
sepert ketam mengajar ank nya berjalan lurus
  #14  
Old 12-14-2009, 12:24 PM
noor22710's Avatar
noor22710 noor22710 is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: May 2009
Location: Sri Kembangan
Posts: 317
Rep Power: 12
noor22710 is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to noor22710
Default Re: perang teluk?????

That is why noor prefer to be silence reader dr bg komen...heheheehehe...

  #15  
Old 12-14-2009, 01:33 PM
Fareen's Avatar
Fareen Fareen is offline
Cat Slave
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 605
Rep Power: 12
Fareen is on a distinguished road
Default Re: perang teluk?????

Quote:
Originally Posted by noor22710 View Post
That is why noor prefer to be silence reader dr bg komen...heheheehehe...

Salam,

byk sangat forumer ckp silent reader, silent reader mcm ianya trendy.
pendapat saya pulak kalau Ada pendapat atau komen lebih baik suarakan dengan baik serta bernas sari berdiam diri. kalau org marah, kira selesai cara baik. if x boleh kira ambik tindakan sewajarnya ikut keadaan. Nama pun forum. Kalau nak membaca pergi library kot? hehe

'stand for something, some will be for u, some will be against u
stand for nothing, u will be alone'

Peace.
__________________

Proud mummy of Sophie / Dexter / Yuki / Heidi / Optimus

Feed your cats BARF!
www.catnutrition.org
  #16  
Old 12-14-2009, 01:39 PM
June June is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Tmn Shamelin Perkasa-Kota Kinabalu
Posts: 6,004
Rep Power: 0
June is on a distinguished road
Default perang teluk?????

Fareen,blame it on our education system.Malaysia education system tidak menggalakan murid2 memberi komen/buah fikiran tp lbh kpd spoon feeding.

Jd terhasil budak2 yg tak boleh thinking outside the box.Klu amik buku teks durang,tanya soalan, you will get a blank stare.

Quote:
Originally Posted by Fareen View Post
Salam,

byk sangat forumer ckp silent reader, silent reader mcm ianya trendy.
pendapat saya pulak kalau Ada pendapat atau komen lebih baik suarakan dengan baik serta bernas sari berdiam diri. kalau org marah, kira selesai cara baik. if x boleh kira ambik tindakan sewajarnya ikut keadaan. Nama pun forum. Kalau nak membaca pergi library kot? hehe

'stand for something, some will be for u, some will be against u
stand for nothing, u will be alone'

Peace.
  #17  
Old 12-14-2009, 01:43 PM
noor22710's Avatar
noor22710 noor22710 is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: May 2009
Location: Sri Kembangan
Posts: 317
Rep Power: 12
noor22710 is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to noor22710
Default Re: perang teluk?????

Kak fareen and Kak June...

bukan apa...cuma taknak mengeruhkan lagi keadaan...

P/S: Aik...post jadik silent reader pun kena sound ke???...pasni trus silent jelah...
  #18  
Old 12-14-2009, 01:44 PM
Fareen's Avatar
Fareen Fareen is offline
Cat Slave
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 605
Rep Power: 12
Fareen is on a distinguished road
Default Re: perang teluk?????

Quote:
Originally Posted by noor22710 View Post
That is why noor prefer to be silence reader dr bg komen...heheheehehe...

Quote:
Originally Posted by June View Post
Fareen,blame it on our education system.Malaysia education system tidak menggalakan murid2 memberi komen/buah fikiran tp lbh kpd spoon feeding.

Jd terhasil budak2 yg tak boleh thinking outside the box.Klu amik buku teks durang,tanya soalan, you will get a blank stare.
haha kak June. I agree. my daughter pun dah terjebak ngan pemikiran camtu. I literally have to encourage if not force her to have an opinion. OMG!

lucky my era kira era lama jugak hehe.
__________________

Proud mummy of Sophie / Dexter / Yuki / Heidi / Optimus

Feed your cats BARF!
www.catnutrition.org
  #19  
Old 12-14-2009, 01:50 PM
aznor's Avatar
aznor aznor is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 247
Rep Power: 12
aznor is on a distinguished road
Default Re: perang teluk?????

Quote:
Originally Posted by June View Post
Alfian,apa yg kami maksudkan dgn 'bahasa indah' ialah budak2 yg menggunakan perkataan babi,fuck you,bangang,celaka ko,pelacur punya pompuan.yg mcm tu.akak pun tak sanggup nak tulis.tp rasanya ko dpt gambaran yg akak maksudkan.

cuba ko chk2 tkg ada ke diantara senior yg menggunakan bahasa sebegitu. klu ada ko tegur saja.

Suhaimy,mmg telah pun cuba diselesaikan dgn cara baik2 spt yg ko ckp.tp tak terkesan so pd pendapat ko apa lg yg harus dibuat??
ade ke yang cakap sampai macam tu..

lol..
__________________
The world is round and the place which may seem like the end may also be only the beginning.

http://befriendingthefurrybeast.blogspot.com/
  #20  
Old 12-14-2009, 01:50 PM
Fareen's Avatar
Fareen Fareen is offline
Cat Slave
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 605
Rep Power: 12
Fareen is on a distinguished road
Default Re: perang teluk?????

Quote:
Originally Posted by noor22710 View Post
Kak fareen and Kak June...

bukan apa...cuma taknak mengeruhkan lagi keadaan...

P/S: Aik...post jadik silent reader pun kena sound ke???...pasni trus silent jelah...
masuk forum x leh merajuk cepat :p kena kuat dan tegap mcm kak June and furkids hehehe. kak June amik makjuun apa agaknya? kekekeke
__________________

Proud mummy of Sophie / Dexter / Yuki / Heidi / Optimus

Feed your cats BARF!
www.catnutrition.org
Closed Thread

Bookmarks

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
here full story of cawangan anjing perang malaysia for share dog is my buddy Dogs & Puppies 0 06-08-2009 12:03 PM


All times are GMT +8. The time now is 12:13 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2021, Jelsoft Enterprises Ltd.
 

Main Site
Home
Advertising
Sponsored Listings
Sign Up
Find A Pet
Share & Save Lives
About PetFinder.my
Terms & Conditions
Freebies / Starter Pack
Report Animal Abuse
Contact Us
Facilities
WAGazine
Discussion Forum
Medical Fund
Pet Food, Toys & Products
Cuteness Meter
Central News Portal
Visual Map
Knowledge Library
Microchip Directory
FurryCards
Mobile
iPhone & iPod App
Android App

Social Media
Facebook
Twitter
KindMeal
Meat-Free Dining
Meal Deals
Kind Moments
Delicious Menu

Others
World Animal Day Contest
Digi iPhone Contest
East Coast Flood Relief
It's Pawssible
Freebies
Online Store
Discussions
Blacklists & Scams



Copyright © PetFinder.my. All rights reserved.