Go

Go Back   PetFinder.my > The Animal Corner > Cats & Kittens > Cat TV and Photos

Cat TV and Photos Post photos of your cats or embed YouTube videos. Nice place to show off your kittens or cat buddies

Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 05-02-2009, 05:56 PM
adamyala's Avatar
adamyala adamyala is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Sep 2008
Location: damansara
Posts: 2,597
Rep Power: 15
adamyala is on a distinguished road
Default .::my baby adam::.

Lama tak update gambar anak lagi satu ni. Nanti merajuk pulak dia. Asik2 yaya jer yg jadi perhatian. Kalau Yaya manja dgn semua orang dalam rumah ni, Adam cuma manja dgn kak zai. Dia main dgn fifi kdg2 jer...ikut mood dia. Selalunya kalau kak zai takde kat rumah, Adam dok tido bwh meja makan, tunggu mama balik. Fifi pun kdg2 dok bwh meja mkn jugak sbb nak tido sebelah Adam

Name : Adam
D.O.B. : 13 Feb 2008
Sex : Male
Deworm :Yes
Vaccine :Yes
Neutered:Yes


ADAM SUKA MAIN DGN BEAR KECIK NI




NGANTUK DAH... NAK TIDO. PELUK BEAR KUAT KUAT
Reply With Quote
  #2  
Old 05-02-2009, 06:05 PM
June June is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Tmn Shamelin Perkasa-Kota Kinabalu
Posts: 6,004
Rep Power: 0
June is on a distinguished road
Default .::my baby adam::.

wah!!! Adam muka kemek.heheheh!! cute mute sungguh anak bulus ko Zai.bersih lg bulu tu.gebus gebus siap ada teddy bear lg.hai!!! napelah takde kuicng aku yg manja camni?? ikut mummy dialah kot.ganas.hehehehe!!
Reply With Quote
  #3  
Old 05-02-2009, 06:20 PM
adamyala's Avatar
adamyala adamyala is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Sep 2008
Location: damansara
Posts: 2,597
Rep Power: 15
adamyala is on a distinguished road
Default Re: .::my baby adam::.

Hehehe June, anak bulus aku dua ni aje. Boleh la manja lebih sikit. Kalau 11 ekor mcm ko aku rasa ganas2 jugak jadiknyer..
dgn aku2 sekali jadik ganas

takde mananyer berseh June, berkerak jugak budak2 ni. Tambah pulak skrg aku dah tak kuat nak mandikan selalu. Mandi pun celup2 aje.


Quote:
Originally Posted by June View Post
wah!!! Adam muka kemek.heheheh!! cute mute sungguh anak bulus ko Zai.bersih lg bulu tu.gebus gebus siap ada teddy bear lg.hai!!! napelah takde kuicng aku yg manja camni?? ikut mummy dialah kot.ganas.hehehehe!!
Reply With Quote
  #4  
Old 05-02-2009, 07:13 PM
euanna's Avatar
euanna euanna is offline
Call me Yuana or Yan ;)
 
Join Date: Jan 2009
Location: Bdr Sri Permaisuri, Cheras
Posts: 710
Rep Power: 12
euanna is on a distinguished road
Default Re: .::my baby adam::.

Quote:
Originally Posted by adamyala View Post
Lama tak update gambar anak lagi satu ni. Nanti merajuk pulak dia. Asik2 yaya jer yg jadi perhatian. Kalau Yaya manja dgn semua orang dalam rumah ni, Adam cuma manja dgn kak zai. Dia main dgn fifi kdg2 jer...ikut mood dia. Selalunya kalau kak zai takde kat rumah, Adam dok tido bwh meja makan, tunggu mama balik. Fifi pun kdg2 dok bwh meja mkn jugak sbb nak tido sebelah Adam

Name : Adam
D.O.B. : 13 Feb 2008
Sex : Male
Deworm :Yes
Vaccine :Yes
Neutered:Yes


ADAM SUKA MAIN DGN BEAR KECIK NI




NGANTUK DAH... NAK TIDO. PELUK BEAR KUAT KUAT
Alalala comeinyaaaaaaaaa............................. anak2 bulus kat rumah ni pun xde la manja sangat.. Sherbet ajela yang manja dgn saya.. kalau nasib baik..dapatla usap2 dia dok riba atas peha.. most of the time x dapek..dia suka lepak sorang2 kat belakang pintu/peti sejuk/bawah kerusi..atau main kejar2/gusti dgn Salem...
Gebunya Adam... ish.. leh feluk2 wat tido tak, Kak Zai?
Reply With Quote
  #5  
Old 05-02-2009, 07:26 PM
adamyala's Avatar
adamyala adamyala is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Sep 2008
Location: damansara
Posts: 2,597
Rep Power: 15
adamyala is on a distinguished road
Default Re: .::my baby adam::.

Yan,
Adam ni tak la manja mcm Yaya. Tapi kalau orang dukung dia diam jer. Tak meronta. Cuma Purr dia reserve untuk kak zai sorang aje

Kalau mood dia nak main, dia warm up lari satu rumah. Dari hujung sana ke hujung sini. Lompat atas sofa, masuk bilik, kua balik, kdg2 risau takut dia terlanggar dinding. Dah la muka dia penyek..tambah penyek kang baru dia tahu

Yan nak bwk tido ? boleh....meh tido umah kak zai


Quote:
Originally Posted by euanna View Post
Alalala comeinyaaaaaaaaa............................. anak2 bulus kat rumah ni pun xde la manja sangat.. Sherbet ajela yang manja dgn saya.. kalau nasib baik..dapatla usap2 dia dok riba atas peha.. most of the time x dapek..dia suka lepak sorang2 kat belakang pintu/peti sejuk/bawah kerusi..atau main kejar2/gusti dgn Salem...
Gebunya Adam... ish.. leh feluk2 wat tido tak, Kak Zai?
Reply With Quote
  #6  
Old 05-02-2009, 08:20 PM
Zarul's Avatar
Zarul Zarul is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 1,249
Rep Power: 13
Zarul is on a distinguished road
Default Re: .::my baby adam::.

comeiiiiiiiiii
Reply With Quote
  #7  
Old 05-02-2009, 08:20 PM
rozzygee's Avatar
rozzygee rozzygee is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Dec 2008
Location: Selayang Heights
Posts: 548
Rep Power: 12
rozzygee is on a distinguished road
Default Re: .::my baby adam::.

woaahh Zai! ni baka exotica gak ke Zai?.. no wonder you beli Daisy hehe.. He's adorable!.. dah la warna mcm teddy bear.. geboooo!
__________________
The way you handle the problem that matters most not the quantity of problem solved.. (http://dearcats.blogspot.com)
Reply With Quote
  #8  
Old 05-02-2009, 08:25 PM
adamyala's Avatar
adamyala adamyala is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Sep 2008
Location: damansara
Posts: 2,597
Rep Power: 15
adamyala is on a distinguished road
Default Re: .::my baby adam::.

Thanks Cikgu

lama tak nampak

apa khabar anak2 di rumah

kata ada anak baru, bila nak post pics dia tu ?


Quote:
Originally Posted by Zarul View Post
comeiiiiiiiiii
Reply With Quote
  #9  
Old 05-02-2009, 08:34 PM
adamyala's Avatar
adamyala adamyala is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Sep 2008
Location: damansara
Posts: 2,597
Rep Power: 15
adamyala is on a distinguished road
Default Re: .::my baby adam::.


Adam Persian la Gee
Dulu bulu dia lagi banyak. Skrg dah kureng sbb aritu dia tak berapa sehat.
Very hard to care for this breed ler Gee. Manyak songeh


Quote:
Originally Posted by rozzygee View Post
woaahh Zai! ni baka exotica gak ke Zai?.. no wonder you beli Daisy hehe.. He's adorable!.. dah la warna mcm teddy bear.. geboooo!
Reply With Quote
  #10  
Old 05-02-2009, 09:07 PM
rozzygee's Avatar
rozzygee rozzygee is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Dec 2008
Location: Selayang Heights
Posts: 548
Rep Power: 12
rozzygee is on a distinguished road
Default Re: .::my baby adam::.

Quote:
Originally Posted by adamyala View Post

Adam Persian la Gee
Dulu bulu dia lagi banyak. Skrg dah kureng sbb aritu dia tak berapa sehat.
Very hard to care for this breed ler Gee. Manyak songeh

Aiyarkkk kena byk mentelaah lagi la gee ni. Manjang salah teka!.. Kalau u yg expert ngaku susah nak jaga this breed.. emm i wonder how yr sister can jaga 22 ekoq adehhh...
__________________
The way you handle the problem that matters most not the quantity of problem solved.. (http://dearcats.blogspot.com)
Reply With Quote
  #11  
Old 05-02-2009, 11:06 PM
adamyala's Avatar
adamyala adamyala is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Sep 2008
Location: damansara
Posts: 2,597
Rep Power: 15
adamyala is on a distinguished road
Default Re: .::my baby adam::.

Mentelaah Gee, jgn tak mentelaah. Cuti2 mcm ni kita boley google sepanjang hari dan malam. Belajar mcm2 bende kihkihkih !!!!

Daisy tu Exotic. Beza Persian dgn Exotic cuma persian bulu panjang, exotic bulu pendek. Bentuk muka, coby body dan temperament sumer sama. Kalau ikut cat fancy, exotic dgn persian boleh dikacukkan. For your info Gee, adam punyer grandfather sebelah ayah is an Exotic.


Quote:
Originally Posted by rozzygee View Post

Aiyarkkk kena byk mentelaah lagi la gee ni. Manjang salah teka!.. Kalau u yg expert ngaku susah nak jaga this breed.. emm i wonder how yr sister can jaga 22 ekoq adehhh...
Reply With Quote
  #12  
Old 05-02-2009, 11:30 PM
rozzygee's Avatar
rozzygee rozzygee is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Dec 2008
Location: Selayang Heights
Posts: 548
Rep Power: 12
rozzygee is on a distinguished road
Default Re: .::my baby adam::.

Quote:
Originally Posted by adamyala View Post
Mentelaah Gee, jgn tak mentelaah. Cuti2 mcm ni kita boley google sepanjang hari dan malam. Belajar mcm2 bende kihkihkih !!!!

Daisy tu Exotic. Beza Persian dgn Exotic cuma persian bulu panjang, exotic bulu pendek. Bentuk muka, coby body dan temperament sumer sama. Kalau ikut cat fancy, exotic dgn persian boleh dikacukkan. For your info Gee, adam punyer grandfather sebelah ayah is an Exotic.
uik.. dahkeluar salah silah adam ni hehe.. Sbb ada resemblance tu yg salu buat i kompius zai.. ni tgh polok daisy la ni.. lately dia ni asyik nak keluar ke laman je.. dia suka ciyom2 munger yg tak brp nak ada tu.. siap landing telentang ptg tadi sambil ciom munger....

Ada gak masa nak menggoogle hari ni.. tp bab resepi la hehe.. I jarang masak Zai.. sekali teringin nak masak masa tu la belek resepi hehe.. Bygkan gas kat umah ni dah setawon lebih baru 2 hari lepas berganti

I teringin nak buat pita breed fillings hehe..
__________________
The way you handle the problem that matters most not the quantity of problem solved.. (http://dearcats.blogspot.com)
Reply With Quote
  #13  
Old 05-02-2009, 11:31 PM
rozzygee's Avatar
rozzygee rozzygee is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Dec 2008
Location: Selayang Heights
Posts: 548
Rep Power: 12
rozzygee is on a distinguished road
Default Re: .::my baby adam::.

koreksyen.. mentang2 la sebot psl kucing jadik pita breed plak .. ni gelak sendiri dah ni hahahaha!!! it should be PITA BREAD fillings hehe
__________________
The way you handle the problem that matters most not the quantity of problem solved.. (http://dearcats.blogspot.com)
Reply With Quote
  #14  
Old 05-02-2009, 11:38 PM
adamyala's Avatar
adamyala adamyala is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Sep 2008
Location: damansara
Posts: 2,597
Rep Power: 15
adamyala is on a distinguished road
Default Re: .::my baby adam::.

Quote:
Originally Posted by rozzygee View Post
uik.. dahkeluar salah silah adam ni hehe.. Sbb ada resemblance tu yg salu buat i kompius zai.. ni tgh polok daisy la ni.. lately dia ni asyik nak keluar ke laman je.. dia suka ciyom2 munger yg tak brp nak ada tu.. siap landing telentang ptg tadi sambil ciom munger....

Ada gak masa nak menggoogle hari ni.. tp bab resepi la hehe.. I jarang masak Zai.. sekali teringin nak masak masa tu la belek resepi hehe.. Bygkan gas kat umah ni dah setawon lebih baru 2 hari lepas berganti

I teringin nak buat pita breed fillings hehe..
Jaga Daisy tu Gee..nanti kene catnap. Dia tak takut org kan. Kucen manja Daisy tu kan...siap telentang dia Gee ?

'Breed' ke 'bread' Gee ? Dah ckp pasal breed kucing, tgn pun silap taip...kehkehkeh

setahun lebih tahan gas ? lama tu Gee...
nasib baik tak beku gas tu
Reply With Quote
  #15  
Old 05-02-2009, 11:39 PM
adamyala's Avatar
adamyala adamyala is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Sep 2008
Location: damansara
Posts: 2,597
Rep Power: 15
adamyala is on a distinguished road
Default Re: .::my baby adam::.

Quote:
Originally Posted by rozzygee View Post
koreksyen.. mentang2 la sebot psl kucing jadik pita breed plak .. ni gelak sendiri dah ni hahahaha!!! it should be PITA BREAD fillings hehe
tu la pasal
Reply With Quote
  #16  
Old 05-03-2009, 01:25 PM
daRLing's Avatar
daRLing daRLing is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Dec 2008
Location: putrajaya
Posts: 534
Rep Power: 0
daRLing is an unknown quantity at this point
Default Re: .::my baby adam::.

alololo,comel nye adam,,ni la yg selalu kena buli dgn yaya yer,,yaya geram tengok pipi die kot,,mcm nak gigit je comel nye muka
Reply With Quote
  #17  
Old 05-03-2009, 02:06 PM
adamyala's Avatar
adamyala adamyala is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Sep 2008
Location: damansara
Posts: 2,597
Rep Power: 15
adamyala is on a distinguished road
Default Re: .::my baby adam::.

Quote:
Originally Posted by daRLing View Post
alololo,comel nye adam,,ni la yg selalu kena buli dgn yaya yer,,yaya geram tengok pipi die kot,,mcm nak gigit je comel nye muka
Entah la daRLing, kak zai pun sampai dah tak tau apa nak buat ni. Nasib baik Daisy ada ngan kak Gee, kalau tak tentu Daisy pun jadi mangsa gigit si Yaya ni. Dia jeles tak habis-habis


PANTANG TENGOK ADAM..YAYA MESTI NAK TERKAM, PELUK DAN GIGIT*sori ek ! gambar blurrr
Reply With Quote
  #18  
Old 05-03-2009, 02:14 PM
daRLing's Avatar
daRLing daRLing is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Dec 2008
Location: putrajaya
Posts: 534
Rep Power: 0
daRLing is an unknown quantity at this point
Default Re: .::my baby adam::.

Quote:
Originally Posted by adamyala View Post
Entah la daRLing, kak zai pun sampai dah tak tau apa nak buat ni. Nasib baik Daisy ada ngan kak Gee, kalau tak tentu Daisy pun jadi mangsa gigit si Yaya ni. Dia jeles tak habis-habis


PANTANG TENGOK ADAM..YAYA MESTI NAK TERKAM, PELUK DAN GIGIT*sori ek ! gambar blurrr

waaaa,kesian adam,,mesti die takut,,yaya ni x padan gebu gebot tengok tu adam dah terbaring kat bawah, kalau ade daisy,mesti yaya lagi kuat ngamok jeles sgt nih,die nak jadi the one n only
Reply With Quote
  #19  
Old 05-03-2009, 02:18 PM
adamyala's Avatar
adamyala adamyala is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Sep 2008
Location: damansara
Posts: 2,597
Rep Power: 15
adamyala is on a distinguished road
Default Re: .::my baby adam::.

Adam suka sepah2kan bilik dia. Kalau sepah baru dia ada mood nak main. Dia punya fevret main kotak


MEROYAN KOTAK



KALAU SEPAH CAMNI ADAM SUKA SGT,
TONGGANG LANGGANG DI BUATNYER
Reply With Quote
  #20  
Old 05-03-2009, 02:37 PM
adamyala's Avatar
adamyala adamyala is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Sep 2008
Location: damansara
Posts: 2,597
Rep Power: 15
adamyala is on a distinguished road
Default Re: .::my baby adam::.

Memang kesian tengok Adam. Dia nak main sama2 ngan yaya sebenarnya, tapi yaya tak layan. nak terkam ajak gaduh lagi ..
nanti mama tukar yaya suka sama suka dgn sugarboo forever and ever baru tau


Quote:
Originally Posted by daRLing View Post
waaaa,kesian adam,,mesti die takut,,yaya ni x padan gebu gebot tengok tu adam dah terbaring kat bawah, kalau ade daisy,mesti yaya lagi kuat ngamok jeles sgt nih,die nak jadi the one n only
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Baby exotic nazeri Cat TV and Photos 109 05-29-2009 09:34 AM
new comer with his baby namakuAriff Cats & Kittens 35 03-11-2009 09:06 AM
My 3rd Cat- Baby Ja Celis Cat TV and Photos 30 11-19-2008 02:40 PM
For my beloved Hero n Baby kimxiaoyu Pet Memorial 2 08-23-2008 04:35 AM
Baby Emot n Baby Sly Updated Pics filinlee Cat TV and Photos 24 08-20-2008 02:02 PM


All times are GMT +8. The time now is 10:03 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
 

Main Site
Home
Advertising
Sponsored Listings
Sign Up
Find A Pet
Share & Save Lives
About PetFinder.my
Terms & Conditions
Freebies / Starter Pack
Report Animal Abuse
Contact Us
Facilities
WAGazine
Discussion Forum
Medical Fund
Pet Food, Toys & Products
Cuteness Meter
Central News Portal
Visual Map
Knowledge Library
Microchip Directory
FurryCards
Mobile
iPhone & iPod App
Android App

Social Media
Facebook
Twitter
KindMeal
Meat-Free Dining
Meal Deals
Kind Moments
Delicious Menu

Others
World Animal Day Contest
Digi iPhone Contest
East Coast Flood Relief
It's Pawssible
Freebies
Online Store
Discussions
Blacklists & Scams



Copyright © PetFinder.my. All rights reserved.