Go

Go Back   PetFinder.my > Reviews, Notices & Stories > Pet Products & Services > Pet Food

Pet Food List and review pet food here

Reply
 
Thread Tools
  #6461  
Old 10-04-2010, 12:13 PM
Felix The Cat's Avatar
Felix The Cat Felix The Cat is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 3,339
Rep Power: 15
Felix The Cat is on a distinguished road
Default Re: Blackwood

Quote:
Originally Posted by June View Post
Bukan setakat menyemak rmh tp kucing strays yg meliliau dikawasan rmh Emi sudah aim itu karung BW. Nanti kena korek karung BW.
He..he... betul tu....
On the first day lagi masa BW di hantar, kucing stray dah serbu guni BW
So kalo BW kurang jangan salahkan kami ye....
__________________

Felix The Cat - Dee wonderful wonderful cat!
http://felixthecats.weebly.com
http://livinginmyworld-phyllis.blogspot.com/
Reply With Quote
  #6462  
Old 10-04-2010, 12:15 PM
June June is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Tmn Shamelin Perkasa-Kota Kinabalu
Posts: 6,004
Rep Power: 0
June is on a distinguished road
Default Blackwood

Hehehhe!! Bau BW dari jauh sudah menggoda durang punya pasal.

Mem,aku punya abang punya wife baru beranak awal pagi tadi. Abang aku kasih nampak anak dia Nicholas Hayden Admodisastro. Dia bilang sempena nama itu racer Anak sulung dia kasih nama Batista yg main bola,yg nombor 2 lumba racers pula

Quote:
Originally Posted by Felix The Cat View Post
He..he... betul tu....
On the first day lagi masa BW di hantar, kucing stray dah serbu guni BW
So kalo BW kurang jangan salahkan kami ye....
Reply With Quote
  #6463  
Old 10-04-2010, 12:33 PM
Felix The Cat's Avatar
Felix The Cat Felix The Cat is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 3,339
Rep Power: 15
Felix The Cat is on a distinguished road
Default Re: Blackwood

Quote:
Originally Posted by June View Post
Hehehhe!! Bau BW dari jauh sudah menggoda durang punya pasal.

Mem,aku punya abang punya wife baru beranak awal pagi tadi. Abang aku kasih nampak anak dia Nicholas Hayden Admodisastro. Dia bilang sempena nama itu racer Anak sulung dia kasih nama Batista yg main bola,yg nombor 2 lumba racers pula
Tu la...
Boleh tahan bau BW nie....
Kalo letak dalam kereta lagi maut....boleh pengsan cium bau harum BW nie.
Kalah Ambipure

Wah.... Taniah!
Cantiknya nama dia.
Tia pa... minat punya pasal terima ja....
Nanti saya hantar email kat Nicholas Hayden bagi tau dia ada twin dia di Sabah
__________________

Felix The Cat - Dee wonderful wonderful cat!
http://felixthecats.weebly.com
http://livinginmyworld-phyllis.blogspot.com/
Reply With Quote
  #6464  
Old 10-04-2010, 01:14 PM
abzalia's Avatar
abzalia abzalia is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Nov 2008
Location: Kajang-Putrajaya-Kuching-Oya
Posts: 1,949
Rep Power: 12
abzalia is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to abzalia
Default Re: Blackwood

Quote:
Originally Posted by Felix The Cat View Post
Salam....

Kepada kawan kawan yang belum lagi ambil stock BW sila ambil perhatian......

Tolong ambilkan stock anda pada hari ni. Masa pengambilan adalah dari 6.00 petang hingga jam 8.00 malam je. Tolong ambilkan secepat mungkin sebab tak nak menyemakkan rumah Emi yang berjasa baik....

Thank you.

salam kak,
kalo dah kompom akak nak amik BW tu ke rumah akak ari nih,
nnt akak bgtau kat sini ptg nnt sblm 5.00 ekk..
bleh lia stenbai g sane amik mlm nih..
or kalo akak x smpt ptg nih, bila2 akak dah free & ade kat umh nnt,
just inform jer la ekk..
thanks kak
__________________
.::argh..!! susah2, H.A.N.T.A.MS.A.J.A lahhh.::
Reply With Quote
  #6465  
Old 10-04-2010, 01:15 PM
abzalia's Avatar
abzalia abzalia is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Nov 2008
Location: Kajang-Putrajaya-Kuching-Oya
Posts: 1,949
Rep Power: 12
abzalia is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to abzalia
Default Re: Blackwood

Quote:
Originally Posted by Felix The Cat View Post
He..he... betul tu....
On the first day lagi masa BW di hantar, kucing stray dah serbu guni BW
So kalo BW kurang jangan salahkan kami ye....
kalo kurang, tuh.. kira sedekah amal jariah jer la ekk..
ekekekek
__________________
.::argh..!! susah2, H.A.N.T.A.MS.A.J.A lahhh.::
Reply With Quote
  #6466  
Old 10-04-2010, 02:55 PM
Felix The Cat's Avatar
Felix The Cat Felix The Cat is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 3,339
Rep Power: 15
Felix The Cat is on a distinguished road
Default Re: Blackwood

Quote:
Originally Posted by abzalia View Post

salam kak,
kalo dah kompom akak nak amik BW tu ke rumah akak ari nih,
nnt akak bgtau kat sini ptg nnt sblm 5.00 ekk..
bleh lia stenbai g sane amik mlm nih..
or kalo akak x smpt ptg nih, bila2 akak dah free & ade kat umh nnt,
just inform jer la ekk..
thanks kak
Salam Lia....

Confirm, petang nie lepas angkut anak dua kaki dari Nursery, akk akan singgah kat rumah Emi sebab satu jalan je....
Nanti akk akan tolong ambilkan portion lia tu.
Nanti malam kalo lia dah sampai tak payah naik sebab tau la lif akk tu tak boleh harap sangat dah tu menakutkan lagi.
Akk akan letak BW tu dalam kereta akk so bila Lia sampai kolling kolling je and then akk akan bukakan kereta supaya lia leh ambilkan stock ye....
__________________

Felix The Cat - Dee wonderful wonderful cat!
http://felixthecats.weebly.com
http://livinginmyworld-phyllis.blogspot.com/
Reply With Quote
  #6467  
Old 10-04-2010, 03:52 PM
abzalia's Avatar
abzalia abzalia is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Nov 2008
Location: Kajang-Putrajaya-Kuching-Oya
Posts: 1,949
Rep Power: 12
abzalia is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to abzalia
Default Re: Blackwood

Quote:
Originally Posted by Felix The Cat View Post
Salam Lia....

Confirm, petang nie lepas angkut anak dua kaki dari Nursery, akk akan singgah kat rumah Emi sebab satu jalan je....
Nanti akk akan tolong ambilkan portion lia tu.
Nanti malam kalo lia dah sampai tak payah naik sebab tau la lif akk tu tak boleh harap sangat dah tu menakutkan lagi.
Akk akan letak BW tu dalam kereta akk so bila Lia sampai kolling kolling je and then akk akan bukakan kereta supaya lia leh ambilkan stock ye....
Wokehss...cantek
nnt mlm lia call akak sblm pegi ok..
thanks kak...
& sorry terpaksa susahkan akak

*lif tuh mengingatkan lia kejadian lam paper baru2 nih..
mintak2 la dijauhkan
__________________
.::argh..!! susah2, H.A.N.T.A.MS.A.J.A lahhh.::
Reply With Quote
  #6468  
Old 10-05-2010, 10:35 AM
tediber tediber is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Sep 2009
Location: Bandaraya Melaka Bersejarah
Posts: 164
Rep Power: 11
tediber is on a distinguished road
Default Re: Blackwood

salam kak nurul,
nak tanya.

QIUT sesuai untuk anak kucing umur dalam sebulan setengah tak? Saya ada beli di TESCO, RM 3.80 setin, bancuhkan dengan susu bagi anak kucing saya makan, selera betul. Selalunya perisa tuna.

Selain RC untuk Baby cat mereka suka makan QIUT.
__________________
[
Reply With Quote
  #6469  
Old 10-05-2010, 10:57 AM
Felix The Cat's Avatar
Felix The Cat Felix The Cat is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 3,339
Rep Power: 15
Felix The Cat is on a distinguished road
Default Re: Blackwood

Quote:
Originally Posted by tediber View Post
salam kak nurul,
nak tanya.

QIUT sesuai untuk anak kucing umur dalam sebulan setengah tak? Saya ada beli di TESCO, RM 3.80 setin, bancuhkan dengan susu bagi anak kucing saya makan, selera betul. Selalunya perisa tuna.

Selain RC untuk Baby cat mereka suka makan QIUT.
Salam....

Kalo ikut vet akk (Dr. Teoh) dia kata nutrients kat wet food compare dengan kibbles adalah lebih kurang. So... akk rasa tak ada masalah kalo bagi kittens makan wet food tapi jangan selalu bagi makan sebab takut nanti mereka tak nak makan kibbles nanti.
__________________

Felix The Cat - Dee wonderful wonderful cat!
http://felixthecats.weebly.com
http://livinginmyworld-phyllis.blogspot.com/
Reply With Quote
  #6470  
Old 10-05-2010, 11:30 AM
tediber tediber is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Sep 2009
Location: Bandaraya Melaka Bersejarah
Posts: 164
Rep Power: 11
tediber is on a distinguished road
Default Re: Blackwood

Quote:
Originally Posted by Felix The Cat View Post
Salam....

Kalo ikut vet akk (Dr. Teoh) dia kata nutrients kat wet food compare dengan kibbles adalah lebih kurang. So... akk rasa tak ada masalah kalo bagi kittens makan wet food tapi jangan selalu bagi makan sebab takut nanti mereka tak nak makan kibbles nanti.
orait!! Terima kasih!
__________________
[
Reply With Quote
  #6471  
Old 10-05-2010, 04:59 PM
abzalia's Avatar
abzalia abzalia is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Nov 2008
Location: Kajang-Putrajaya-Kuching-Oya
Posts: 1,949
Rep Power: 12
abzalia is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to abzalia
Default Re: Blackwood

salam kak nurul,
thanks tlg amik kan bw lia mlm td yekk...
jasamu ku kenang..
and sorry xde mende lia nak kasik akak...
hope lif umh akak pasnih cepat2 elok..
__________________
.::argh..!! susah2, H.A.N.T.A.MS.A.J.A lahhh.::
Reply With Quote
  #6472  
Old 10-05-2010, 05:16 PM
Felix The Cat's Avatar
Felix The Cat Felix The Cat is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 3,339
Rep Power: 15
Felix The Cat is on a distinguished road
Default Re: Blackwood

Quote:
Originally Posted by abzalia View Post
salam kak nurul,
thanks tlg amik kan bw lia mlm td yekk...
jasamu ku kenang..
and sorry xde mende lia nak kasik akak...
hope lif umh akak pasnih cepat2 elok..
Salam....

Sama sama Lia...
Small matter je sebab setiap hari Nurul akan lalu depan rumah Emi sebab nursery anak dekat situ je.
So masa balik boleh la singgah ambil.
Hari nie turn Kak June pula.
Sok lusa ntah saper
Akk nak ucap juga thanks untuk kek sarawak yang sedap gitew
Tak yah susah nak bagi pun...
Akk pun harap macam tu.
Semalam masa balik dari kerja lift rosak lagi
Nasib technician ada situ masa tu dengan baik hati dia cepat cepat baiki lift.
Dlm 10 minit lift dah ok dan akk tak yah naik tangga ke tingkat 9
Naik turun tangga ke tingkat 9 tak kurus kurus juga LIa
__________________

Felix The Cat - Dee wonderful wonderful cat!
http://felixthecats.weebly.com
http://livinginmyworld-phyllis.blogspot.com/
Reply With Quote
  #6473  
Old 10-05-2010, 06:20 PM
abzalia's Avatar
abzalia abzalia is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Nov 2008
Location: Kajang-Putrajaya-Kuching-Oya
Posts: 1,949
Rep Power: 12
abzalia is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to abzalia
Default Re: Blackwood

Quote:
Originally Posted by Felix The Cat View Post
Salam....

Sama sama Lia...
Small matter je sebab setiap hari Nurul akan lalu depan rumah Emi sebab nursery anak dekat situ je.
So masa balik boleh la singgah ambil.
Hari nie turn Kak June pula.
Sok lusa ntah saper
Akk nak ucap juga thanks untuk kek sarawak yang sedap gitew
Tak yah susah nak bagi pun...
Akk pun harap macam tu.
Semalam masa balik dari kerja lift rosak lagi
Nasib technician ada situ masa tu dengan baik hati dia cepat cepat baiki lift.
Dlm 10 minit lift dah ok dan akk tak yah naik tangga ke tingkat 9
Naik turun tangga ke tingkat 9 tak kurus kurus juga LIa
ade lg ker yg x amik dr umh Emi kak?
ala...tuh jer ade kak..kebetulan abg lia kusus kat sini,
tuh yg kak ipar buat & bg kat lia...
salu mmg dia buat & bg lia tiap2 thn...
lia jer yg x pnh reti nak buat kek lapis
tangan x berseni lam kek2 nih kak...muakaka

tuh la..hope cepat2 ok ler lif yg satu tuh...
risau jugak pas dengar kes lif yg ari tuh masuk paper..
mintak2 dijauhkan..
kalo rosak gak, mau akak turun 5kg dr tkt 9 ke tkt 1
hari2 ulang alik 2x sehari..muakakaka
__________________
.::argh..!! susah2, H.A.N.T.A.MS.A.J.A lahhh.::
Reply With Quote
  #6474  
Old 10-06-2010, 01:13 PM
itssg itssg is offline
Animal Lover
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 29
Rep Power: 0
itssg is on a distinguished road
Default Re: Blackwood

Hi kak, bila boleh order lagi?? just missed it....
Reply With Quote
  #6475  
Old 10-06-2010, 01:54 PM
anizarina's Avatar
anizarina anizarina is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2010
Posts: 157
Rep Power: 10
anizarina is on a distinguished road
Default Re: Blackwood

hurm..bubuye suka betul yng QIUT kaler biru tuh..sbb tak de jelly..yang biru tuh ada..dia kureng sikit...kene campur baru dia mkn yg biru tuh ...huhu..boleh order lagi next time
__________________
http://mybubuye.blogspot.com/

Last edited by anizarina; 10-08-2010 at 02:08 PM.
Reply With Quote
  #6476  
Old 10-07-2010, 09:46 AM
Felix The Cat's Avatar
Felix The Cat Felix The Cat is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 3,339
Rep Power: 15
Felix The Cat is on a distinguished road
Default Re: Blackwood

Quote:
Originally Posted by anizarina View Post
hurm..bubuye suka betul yng QIUT kaler merah/maroon tuh..sbb tak de jelly..yang biru tuh ada..dia kureng sikit...kene campur baru dia mkn yg biru tuh ...huhu..boleh order lagi next time
Quit nie memang ok sebab kandungan jelly kalo bukan kurang... langsung tak ada tak macam yang lain ada banyak jelly tu
__________________

Felix The Cat - Dee wonderful wonderful cat!
http://felixthecats.weebly.com
http://livinginmyworld-phyllis.blogspot.com/
Reply With Quote
  #6477  
Old 10-07-2010, 12:07 PM
Felix The Cat's Avatar
Felix The Cat Felix The Cat is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 3,339
Rep Power: 15
Felix The Cat is on a distinguished road
Default Re: Blackwood

Saje nak bagitau yang flushable woody memang top la.
Dah lah light weight tak seberat macam clay.... tak banyak tracking lagi.
Dah 3 hari pakai, memang tak bau pun.
Cuma susah sikit nak scoop sebab litter scoop punya lubang tu kecik.
Kena cari litter scoop yang ada lubang besar sikit supaya litter yang tak kotor leh jatuh balik dalam litter box.
Tapi memang puas hati.
Menyesal tak pakai dulu
__________________

Felix The Cat - Dee wonderful wonderful cat!
http://felixthecats.weebly.com
http://livinginmyworld-phyllis.blogspot.com/
Reply With Quote
  #6478  
Old 10-07-2010, 12:15 PM
Nur_illiyana's Avatar
Nur_illiyana Nur_illiyana is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Apr 2010
Location: Bandar Kinrara
Posts: 288
Rep Power: 10
Nur_illiyana is on a distinguished road
Default Re: Blackwood

Quote:
Originally Posted by Felix The Cat View Post
Saje nak bagitau yang flushable woody memang top la.
Dah lah light weight tak seberat macam clay.... tak banyak tracking lagi.
Dah 3 hari pakai, memang tak bau pun.
Cuma susah sikit nak scoop sebab litter scoop punya lubang tu kecik.
Kena cari litter scoop yang ada lubang besar sikit supaya litter yang tak kotor leh jatuh balik dalam litter box.
Tapi memang puas hati.
Menyesal tak pakai dulu
flushable woody ni memang TERBAIK la Kak Nurul..
yana ada separuh kampit lagi.. tak tahu bila nak habis..
tapi budak2 ni suka buat main la..lagi2 si kecik.. macam pesta buih dah dalam litter box dia..
__________________
http://myfurrkids.blogspot.com/
Reply With Quote
  #6479  
Old 10-07-2010, 12:19 PM
EndlessLuv's Avatar
EndlessLuv EndlessLuv is offline
Animal Lover
 
Join Date: Apr 2010
Location: Seri Petaling KL
Posts: 41
Rep Power: 0
EndlessLuv is on a distinguished road
Default Re: Blackwood

Quote:
Originally Posted by Felix The Cat View Post
Saje nak bagitau yang flushable woody memang top la.
Dah lah light weight tak seberat macam clay.... tak banyak tracking lagi.
Dah 3 hari pakai, memang tak bau pun.
Cuma susah sikit nak scoop sebab litter scoop punya lubang tu kecik.
Kena cari litter scoop yang ada lubang besar sikit supaya litter yang tak kotor leh jatuh balik dalam litter box.
Tapi memang puas hati.
Menyesal tak pakai dulu
Salam,
Kak nurul..flushable woody ni panjang dia sama macam feline fresh punya ke jenis yang kecik2 macam dah pecah tu?
Reply With Quote
  #6480  
Old 10-07-2010, 12:19 PM
nastygurlz's Avatar
nastygurlz nastygurlz is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Apr 2009
Location: damansara
Posts: 544
Rep Power: 11
nastygurlz is on a distinguished road
Default Re: Blackwood

Quote:
Originally Posted by Nur_illiyana View Post
flushable woody ni memang TERBAIK la Kak Nurul..
yana ada separuh kampit lagi.. tak tahu bila nak habis..
tapi budak2 ni suka buat main la..lagi2 si kecik.. macam pesta buih dah dalam litter box dia..
same la dengan sy punye..
ade la separuh..
padahal beli dgn kak nurul last 2 month..
sy ni lg la kalo tiba tengah malas tu dah seminggu baru sy tukar yg baru..
tp serius memang tk berbau sgt..
__________________
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +8. The time now is 09:22 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
 

Main Site
Home
Advertising
Sponsored Listings
Sign Up
Find A Pet
Share & Save Lives
About PetFinder.my
Terms & Conditions
Freebies / Starter Pack
Report Animal Abuse
Contact Us
Facilities
WAGazine
Discussion Forum
Medical Fund
Pet Food, Toys & Products
Cuteness Meter
Central News Portal
Visual Map
Knowledge Library
Microchip Directory
FurryCards
Mobile
iPhone & iPod App
Android App

Social Media
Facebook
Twitter
KindMeal
Meat-Free Dining
Meal Deals
Kind Moments
Delicious Menu

Others
World Animal Day Contest
Digi iPhone Contest
East Coast Flood Relief
It's Pawssible
Freebies
Online Store
Discussions
Blacklists & Scams



Copyright © PetFinder.my. All rights reserved.