Go

Go Back   PetFinder.my > The Animal Corner > Cats & Kittens

Cats & Kittens General information and discussions on taking care of your feline buddy

Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 12-28-2008, 01:40 AM
lovecat's Avatar
lovecat lovecat is offline
Animal Lover
 
Join Date: Dec 2008
Location: ampang
Posts: 15
Rep Power: 0
lovecat is on a distinguished road
Default tiger..my kitten

nama tiger , umur 4bulan , baka parent kitten ni maine coon kedua2nya.
tapi x jadi maine coon pasal ekornya pendek..Owner kitten jual pasal itu, isk2 apa la nak jd dengan mereka ni and then ownernya jual kat pet shop..Ownernya X suka jer jual , x pun buang. kita beli tiger, sbb cian sgt tgk dia sedey kat pet shop itu. Dah nasib dia,lepas setengah jam ownernya jual kat pet shop.Kita pun datang situ, dtg tu nak tgk2 jer, tp xtau pulak membeli kitten(tiger)

tiger

Reply With Quote
  #2  
Old 12-28-2008, 01:56 AM
lovecat's Avatar
lovecat lovecat is offline
Animal Lover
 
Join Date: Dec 2008
Location: ampang
Posts: 15
Rep Power: 0
lovecat is on a distinguished road
Default Re: tiger..my kitten

walaupun tiger x perfect, mommy sayang tiger jgak..tiger dilayan macam baby dalam umah ni,hehehe..sayang my other kitten jgak, yg notty and suka menyepahkan umah..Mereka diberi kebebasan tuk lari sana sini , kecuali jalan raya lah..Tiger punya fav tempat tido, dekat atas katil mommy dia.Baby and kiara suka tido sama2 dekat luar(ruang tamu) atas kerusi rotan putih mereka..baby and kiara bantut psal emaknya pun jenis kecik, merepek plak aku kat dalam nieEmak kitten( baby n kiara )tak suka kena kurung,dia suka bebas merayau.So dia hantar anak2nya pergi kerumah saya, emaknya besarkan mereka selama sebulan setengah,lepas tu mommy kitten pun dah tak heran dengan anak2nya lagi sampai sekarang nie.Tu lah cerita yang lagi 2 ekor nie,susah nak ambil pic dorang..
Reply With Quote
  #3  
Old 12-30-2008, 05:30 PM
chemonk's Avatar
chemonk chemonk is offline
Puppet Master~
 
Join Date: Aug 2008
Location: Port Dickson
Posts: 587
Rep Power: 0
chemonk is an unknown quantity at this point
Default Re: tiger..my kitten

adoi la... 2-3 kali aku dok baca back to back... huhuhu still tak paham.. mommy tu awak ke? emak tu panggilan utk kucing?? ke mommy tu utk ibu kucing?? dan emak tu utk emak saudari??? iskk... pening~~ away~~ isap rokok japs... huhuhu
__________________
meoowwwwww~~
Reply With Quote
  #4  
Old 12-31-2008, 10:44 AM
abzalia's Avatar
abzalia abzalia is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Nov 2008
Location: Kajang-Putrajaya-Kuching-Oya
Posts: 1,949
Rep Power: 12
abzalia is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to abzalia
Default Re: tiger..my kitten

Quote:
Originally Posted by chemonk View Post
adoi la... 2-3 kali aku dok baca back to back... huhuhu still tak paham.. mommy tu awak ke? emak tu panggilan utk kucing?? ke mommy tu utk ibu kucing?? dan emak tu utk emak saudari??? iskk... pening~~ away~~ isap rokok japs... huhuhu
hahahha..cemong....same laa..pening gak nih..sape mommy..sape emak..??
__________________
.::argh..!! susah2, H.A.N.T.A.MS.A.J.A lahhh.::
Reply With Quote
  #5  
Old 12-31-2008, 02:50 PM
nazeri's Avatar
nazeri nazeri is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 241
Rep Power: 12
nazeri is on a distinguished road
Default Re: tiger..my kitten

hik2..ha ah.'penin nak membacanya..
__________________
~U.P.G.R.A.D.I.N.G~
Reply With Quote
  #6  
Old 01-02-2009, 12:13 PM
filinlee's Avatar
filinlee filinlee is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Location: Bukit Jalil/ Bukit Serdang
Posts: 1,214
Rep Power: 13
filinlee is on a distinguished road
Default Re: tiger..my kitten

apa la korang nih... 'mommy tuh si lovecat' kalo 'emak' tuh mak kucen la... ehehehheheheheh
__________________
Reply With Quote
  #7  
Old 01-10-2009, 01:14 PM
shareen_natasha's Avatar
shareen_natasha shareen_natasha is offline
Mamiauww...
 
Join Date: Jan 2009
Location: Puchong Utama, Selangor
Posts: 917
Rep Power: 11
shareen_natasha is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to shareen_natasha
Smile Re: tiger..my kitten

Apapun tiger nih nmpk muka cute aja...garang pun ada gak... kat mata dia cantik.. suka....suka....
Reply With Quote
  #8  
Old 01-10-2009, 09:30 PM
June June is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Tmn Shamelin Perkasa-Kota Kinabalu
Posts: 6,004
Rep Power: 0
June is on a distinguished road
Default tiger..my kitten

huhuhu!! samalah aku.takpelah yg penting tigercat sayang anak2 bulus dia.klu tak dia tak beli kucing yg unwanted tu kat petshop

sob!!sob!!! sedih dengar cite kucing di buang pasal ekor pendek dan dah defect mainecoon.apa nak jd dgn manusia skrg ni.agak2 klu anak durang cacat durang buang kat mana?? longkang atau masjid??

Quote:
Originally Posted by chemonk View Post
adoi la... 2-3 kali aku dok baca back to back... huhuhu still tak paham.. mommy tu awak ke? emak tu panggilan utk kucing?? ke mommy tu utk ibu kucing?? dan emak tu utk emak saudari??? iskk... pening~~ away~~ isap rokok japs... huhuhu
Reply With Quote
  #9  
Old 01-11-2009, 01:52 PM
shareen_natasha's Avatar
shareen_natasha shareen_natasha is offline
Mamiauww...
 
Join Date: Jan 2009
Location: Puchong Utama, Selangor
Posts: 917
Rep Power: 11
shareen_natasha is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to shareen_natasha
Unhappy Re: tiger..my kitten

Quote:
Originally Posted by June View Post
huhuhu!! samalah aku.takpelah yg penting tigercat sayang anak2 bulus dia.klu tak dia tak beli kucing yg unwanted tu kat petshop

sob!!sob!!! sedih dengar cite kucing di buang pasal ekor pendek dan dah defect mainecoon.apa nak jd dgn manusia skrg ni.agak2 klu anak durang cacat durang buang kat mana?? longkang atau masjid??
betoi jgkkan k.june.... sb krn dia ekoq pendek dinafikan keturunan lak tu... xpatut...ni sumer rules by human jek.........
Reply With Quote
  #10  
Old 01-12-2009, 02:52 PM
imann's Avatar
imann imann is offline
Purrfect lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Nilai
Posts: 1,487
Rep Power: 13
imann is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to imann
Default Re: tiger..my kitten

adess...
aku ingat aku sorang je yg kutip kucin ekor pendek..aka cacat ni..

zara aku dulu pun owner letgo pasal ekor dia bengkok skit...

aku tgk ok jek...bila rasa kat ekor tu baru tau..kalau tidak takde pun nampak cacat...

gamaknya..kalau manusia leh jual2 mcm kucing kat petshop tu..mau penuh kedai agaknya..asal cacat sikit jual...buang....ish..ish..ish...cute apa tiger tu...
__________________
Reply With Quote
  #11  
Old 01-12-2009, 04:05 PM
shareen_natasha's Avatar
shareen_natasha shareen_natasha is offline
Mamiauww...
 
Join Date: Jan 2009
Location: Puchong Utama, Selangor
Posts: 917
Rep Power: 11
shareen_natasha is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to shareen_natasha
Default Re: tiger..my kitten

ader lg ker owner2 yg xmo mcm tiger nih????? meh buang kt dlm umh sha mehh.... nak lah....aummmm...........
Reply With Quote
  #12  
Old 01-12-2009, 04:11 PM
binbin's Avatar
binbin binbin is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Oct 2008
Location: AmPunk....
Posts: 365
Rep Power: 11
binbin is on a distinguished road
Default Re: tiger..my kitten

owner yang buang kucing tu pun satu.....
dia ingat dia tu sempurna sangat lah tu....
kucing ni yang beri kelainan tu lah kelebihan dia lain dari yang lain......
Reply With Quote
  #13  
Old 01-12-2009, 04:35 PM
shareen_natasha's Avatar
shareen_natasha shareen_natasha is offline
Mamiauww...
 
Join Date: Jan 2009
Location: Puchong Utama, Selangor
Posts: 917
Rep Power: 11
shareen_natasha is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to shareen_natasha
Lightbulb Re: tiger..my kitten

Quote:
Originally Posted by binbin View Post
owner yang buang kucing tu pun satu.....
dia ingat dia tu sempurna sangat lah tu....
kucing ni yang beri kelainan tu lah kelebihan dia lain dari yang lain......
Org lain xphm binbin...dorg pk $$$ ajek... sbnrnya kucing ni ibrt pembawa rezeki... ada similar la kpcayaan melayu, jepun & cina...as yg Sha tau lh...
Klau melayu kata... kucing jilat muka dpn pintu... ada org nk dtg... bwk rezeki... Kan ada patung kucin tangan melambai tuh... pun sma kpecayaan jepun & cina yg mmbawa rezeki ke kdai mreka.... huhuhuhuhu
If i wrong, plz correct me arrr......
Reply With Quote
  #14  
Old 01-13-2009, 09:05 AM
chemonk's Avatar
chemonk chemonk is offline
Puppet Master~
 
Join Date: Aug 2008
Location: Port Dickson
Posts: 587
Rep Power: 0
chemonk is an unknown quantity at this point
Default Re: tiger..my kitten

shereen, itu kepercayaan sahaja... kalau muslim... rezeki tu mmg dah ditentukan sejak kita dlm perut ibu lagi sampai la kita mati... tak kisah la ada kucing ke tak ... lagi sesuai kalau sebut kucing itu adalah satu anugerah...
__________________
meoowwwwww~~
Reply With Quote
  #15  
Old 01-13-2009, 06:32 PM
shareen_natasha's Avatar
shareen_natasha shareen_natasha is offline
Mamiauww...
 
Join Date: Jan 2009
Location: Puchong Utama, Selangor
Posts: 917
Rep Power: 11
shareen_natasha is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to shareen_natasha
Talking Re: tiger..my kitten

Quote:
Originally Posted by chemonk View Post
shereen, itu kepercayaan sahaja... kalau muslim... rezeki tu mmg dah ditentukan sejak kita dlm perut ibu lagi sampai la kita mati... tak kisah la ada kucing ke tak ... lagi sesuai kalau sebut kucing itu adalah satu anugerah...
mmglah btul tu... kucinkn diantara hewan kesayangan nabi kita......
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Lost Kitten June Lost & Found 29 10-24-2008 11:18 AM
Cute Kitten vivienlpl Cat TV and Photos 4 10-23-2008 10:48 PM
Kitten Food for Kittens Give Your Little Kitten the Right Start for Growth and Development ashleywong Health, Disease & Diet 0 10-14-2008 11:04 PM
Need Help to foster the little kitten Juztiny Cats & Kittens 29 10-13-2008 07:44 PM
Gelagat Asafa, Tiger dan Babybugs duyung_leo Cat TV and Photos 0 09-19-2008 10:42 AM


All times are GMT +8. The time now is 03:48 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
 

Main Site
Home
Advertising
Sponsored Listings
Sign Up
Find A Pet
Share & Save Lives
About PetFinder.my
Terms & Conditions
Freebies / Starter Pack
Report Animal Abuse
Contact Us
Facilities
WAGazine
Discussion Forum
Medical Fund
Pet Food, Toys & Products
Cuteness Meter
Central News Portal
Visual Map
Knowledge Library
Microchip Directory
FurryCards
Mobile
iPhone & iPod App
Android App

Social Media
Facebook
Twitter
KindMeal
Meat-Free Dining
Meal Deals
Kind Moments
Delicious Menu

Others
World Animal Day Contest
Digi iPhone Contest
East Coast Flood Relief
It's Pawssible
Freebies
Online Store
Discussions
Blacklists & Scams



Copyright © PetFinder.my. All rights reserved.