Go

Go Back   PetFinder.my > PetFinder Lounge > Movies & TV

Movies & TV Discuss the latest movies, tv shows, and what turns you into a couch potato

Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 04-27-2009, 03:21 PM
BabyZee's Avatar
BabyZee BabyZee is offline
.:: Baby, I dig you! ::.
 
Join Date: Jul 2008
Location: Subang Jaya, Selangor, Malaysia, World of Animal Lurve...
Posts: 1,868
Rep Power: 13
BabyZee is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to BabyZee
Thumbs up .:: Prison Break ::.

Every Monday,10.30pm at 8tv...

This week, 27/4/2009, Deal or No Deal...


Asyik hijack thread Kak June je..
Jadi marila kita dicuss Prison Break dengan official nya di sini...

Owh Wenthworth Miller! I lap youuuuuuuuuuuuuuu!!!!!!
Eventhough dalam season 4 you nampak tembam skit sudah...
Tapi sepatutnya bila you sakit otak sudah, patutnya nampak kurus skit..hoho...
Apatah Zee merepek ni...
__________________
" Bad things happen. Trust that good things happen, too.
Sometimes you’ve just got to close your eyes, hold on tight and believe. "
Reply With Quote
  #2  
Old 04-27-2009, 04:24 PM
adamyala's Avatar
adamyala adamyala is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Sep 2008
Location: damansara
Posts: 2,597
Rep Power: 14
adamyala is on a distinguished road
Default Re: .:: Prison Break ::.

Haaa...good idea ni BabyZee
Boley lepak sini jer kalau nak citer PB

Lets have a 'prison break-ing ' time tonite
10.30pm on 8TV
Reply With Quote
  #3  
Old 04-27-2009, 04:35 PM
nik_tropicana's Avatar
nik_tropicana nik_tropicana is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 1,146
Rep Power: 13
nik_tropicana is on a distinguished road
Default Re: .:: Prison Break ::.

yeah!!!
run micheal run..
__________________
Reply With Quote
  #4  
Old 04-27-2009, 04:39 PM
orkid84's Avatar
orkid84 orkid84 is offline
STOP animal cruelty!
 
Join Date: Mar 2009
Location: Putrajaya
Posts: 138
Rep Power: 11
orkid84 is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to orkid84 Send a message via Skype™ to orkid84
Default Re: .:: Prison Break ::.

huhuh orkid pun ske tgk prison break neh.. wentworth miller .. huhuhu..
__________________
Reply With Quote
  #5  
Old 04-27-2009, 04:45 PM
nik_tropicana's Avatar
nik_tropicana nik_tropicana is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 1,146
Rep Power: 13
nik_tropicana is on a distinguished road
Default Re: .:: Prison Break ::.

so mlm nie sambungan scofield cuba dptkn scylla or operate pale dier..
self plak da mcm nak join t-bag..
general plak da mcm xamik kisah ngan kehilangan scylla..
awek cun yg undercover jd operator mati kne tembak ngan self (mmg cun awek nie tapi nak wat camne, da pengarah suruh dier mati..)
__________________
Reply With Quote
  #6  
Old 04-28-2009, 08:51 AM
orkid84's Avatar
orkid84 orkid84 is offline
STOP animal cruelty!
 
Join Date: Mar 2009
Location: Putrajaya
Posts: 138
Rep Power: 11
orkid84 is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to orkid84 Send a message via Skype™ to orkid84
Default Re: .:: Prison Break ::.

ahah padan muke ngan self smlm.. br die kne balik.. nasib michael tu pandai.. huhuh.. baik giler hati dier... rase nak tembak2 je self tuh..
__________________
Reply With Quote
  #7  
Old 04-28-2009, 09:24 AM
nik_tropicana's Avatar
nik_tropicana nik_tropicana is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 1,146
Rep Power: 13
nik_tropicana is on a distinguished road
Default Re: .:: Prison Break ::.

hahahahha..
nak tipu org tapi last2 kne klepet balik..
nasib baik mamat tu da amik cip kat blakang scylla...
skrg nie org genaral ade kat mane2...
__________________
Reply With Quote
  #8  
Old 04-28-2009, 09:44 AM
anitayusof00's Avatar
anitayusof00 anitayusof00 is offline
Mama Kabu & ChiChi
 
Join Date: Aug 2008
Location: Ipoh, Perak
Posts: 549
Rep Power: 12
anitayusof00 is on a distinguished road
Default Re: .:: Prison Break ::.

Mmg Scofield sentiasa ada back up plan yg tidak boleh dijangka. Itu yg membuatkan dia kelihatan very genius & membuatkan aku tambah respek dgn panel penulis skrip citer ni.
Aku tak tau la klu korang pun rasa mcm aku rasa....everytime abis jer citer ni, mesti rasa bengkak jer dlm hati sebab tak puas, nak tenguk lagi citer ni tapi tup2 dah habis
Agak2 korang Mahone nanti unite balik tak dgn diaorg ?
Aku smlm termiss satu part.....maklum la scene tu pantas sgt....masa Sucre dtg & acu gunpoint kat kepala agen General tu, saper yg tembak dia ehh ? Lincoln ke Sucre ?
Aku tak sabor nak tgk camner Scofield & Lincoln bertemu balik dgn mak diaorg yg kunun2nya dah mati tu....gitu la rasanya klu tak silap yg aku baca dlm tenet nihh.
Good job Zee, sebab wujudkan thread PB ni
__________________
I learn my lesson the hardest & the most painful way. Kapas, mama miss you soooo much !!! It hurts, baby...
Reply With Quote
  #9  
Old 04-28-2009, 09:58 AM
nik_tropicana's Avatar
nik_tropicana nik_tropicana is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 1,146
Rep Power: 13
nik_tropicana is on a distinguished road
Default Re: .:: Prison Break ::.

Quote:
Originally Posted by anitayusof00 View Post
Mmg Scofield sentiasa ada back up plan yg tidak boleh dijangka. Itu yg membuatkan dia kelihatan very genius & membuatkan aku tambah respek dgn panel penulis skrip citer ni.
Aku tak tau la klu korang pun rasa mcm aku rasa....everytime abis jer citer ni, mesti rasa bengkak jer dlm hati sebab tak puas, nak tenguk lagi citer ni tapi tup2 dah habis
Agak2 korang Mahone nanti unite balik tak dgn diaorg ?
Aku smlm termiss satu part.....maklum la scene tu pantas sgt....masa Sucre dtg & acu gunpoint kat kepala agen General tu, saper yg tembak dia ehh ? Lincoln ke Sucre ?
Aku tak sabor nak tgk camner Scofield & Lincoln bertemu balik dgn mak diaorg yg kunun2nya dah mati tu....gitu la rasanya klu tak silap yg aku baca dlm tenet nihh.
Good job Zee, sebab wujudkan thread PB ni
Lincoln yg tembak ejen genaral tuh kak nita...pastuh dier nak tembak ketua polis tuh tapi x jadi..scofield halang..lagipun ketua polis tuh wat cerita sedey plak..poyo jer..
pasal mahone tu mybe dier tolong last minit kot..pasal dier da naik flight (dier naik ker?or dier sembunyikn diri?)...
seronok tgk scofield balas balik kat don self tuh..
t-bag plak pandai bodek self...
__________________
Reply With Quote
  #10  
Old 04-28-2009, 10:03 AM
adamyala's Avatar
adamyala adamyala is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Sep 2008
Location: damansara
Posts: 2,597
Rep Power: 14
adamyala is on a distinguished road
Default Re: .:: Prison Break ::.

Quote:
Originally Posted by anitayusof00 View Post
Mmg Scofield sentiasa ada back up plan yg tidak boleh dijangka. Itu yg membuatkan dia kelihatan very genius & membuatkan aku tambah respek dgn panel penulis skrip citer ni.
Aku tak tau la klu korang pun rasa mcm aku rasa....everytime abis jer citer ni, mesti rasa bengkak jer dlm hati sebab tak puas, nak tenguk lagi citer ni tapi tup2 dah habis
Agak2 korang Mahone nanti unite balik tak dgn diaorg ?
Aku smlm termiss satu part.....maklum la scene tu pantas sgt....masa Sucre dtg & acu gunpoint kat kepala agen General tu, saper yg tembak dia ehh ? Lincoln ke Sucre ?
Aku tak sabor nak tgk camner Scofield & Lincoln bertemu balik dgn mak diaorg yg kunun2nya dah mati tu....gitu la rasanya klu tak silap yg aku baca dlm tenet nihh.
Good job Zee, sebab wujudkan thread PB ni
Sama la Nita, zai pun selalu rasa camtu..
bengkekkk jerr...setiap kali episod tu habis, mesti cerita tgh climax...pastu nak tahu kene tengok next episode
seminggu tuuuu nak tunggu..
dah tu kengkadang takde..durang pi letak citer lain pulak
Reply With Quote
  #11  
Old 04-28-2009, 10:11 AM
nik_tropicana's Avatar
nik_tropicana nik_tropicana is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 1,146
Rep Power: 13
nik_tropicana is on a distinguished road
Default Re: .:: Prison Break ::.

penat btol nak tggu ape terjadi ntuk nxt week...
tapi yg paling perit skali masa last episode season 1 ngan season 2..
time season 1 suma best2 tgh lari dari kene kejar polis da terus tamat...tggu la dkt2 4 bulan ntuk tgk siaran season 2..
time last episode season 2 plak time scofield baru masuk jail panama, datang sorang mamat yg nak tolong dier...time tu gak tertanyer2 sape mamat tuh..da kne tggu lagi 4 bulan..aduiiii...
__________________
Reply With Quote
  #12  
Old 04-28-2009, 10:30 AM
anitayusof00's Avatar
anitayusof00 anitayusof00 is offline
Mama Kabu & ChiChi
 
Join Date: Aug 2008
Location: Ipoh, Perak
Posts: 549
Rep Power: 12
anitayusof00 is on a distinguished road
Default Re: .:: Prison Break ::.

Quote:
Originally Posted by nik_tropicana View Post
pasal mahone tu mybe dier tolong last minit kot..pasal dier da naik flight (dier naik ker?or dier sembunyikn diri?)...
seronok tgk scofield balas balik kat don self tuh..
t-bag plak pandai bodek self...
Mahone naik bas la, bukan flight. Greyhound tu syarikat bas kat US. Aku tau ler....
T-Bag bab2 membodek, mmg bagi kat dia. Dlm PB, T-bag digambarkan sebagai 'a cunning, violent and manipulative psychopath, consistently underestimated by those around him'. Ingat tak camner dia bodek Lechero, penjenayah paling brutal yg jadi diktator kat dlm SONA ? Memang masa tu meluat & admire sangat kat T-Bag ni sebab dia genius, sentiasa ada cara utk survival walau di mana saja dia berada.

Quote:
Originally Posted by adamyala View Post
Sama la Nita, zai pun selalu rasa camtu..
bengkekkk jerr...setiap kali episod tu habis, mesti cerita tgh climax...pastu nak tahu kene tengok next episode
seminggu tuuuu nak tunggu..
dah tu kengkadang takde..durang pi letak citer lain pulak
Tu la pasal Zai.....klu aku tak bz, abis jer citer PB, aku terus bukak Youtube. Dapat tgk sikit2 pun jadi la sementara nak tunggu nx episode mgu depan.
__________________
I learn my lesson the hardest & the most painful way. Kapas, mama miss you soooo much !!! It hurts, baby...
Reply With Quote
  #13  
Old 04-28-2009, 10:37 AM
nik_tropicana's Avatar
nik_tropicana nik_tropicana is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 1,146
Rep Power: 13
nik_tropicana is on a distinguished road
Default Re: .:: Prison Break ::.

Quote:
Originally Posted by anitayusof00 View Post
Mahone naik bas la, bukan flight. Greyhound tu syarikat bas kat US. Aku tau ler....
T-Bag bab2 membodek, mmg bagi kat dia. Dlm PB, T-bag digambarkan sebagai 'a cunning, violent and manipulative psychopath, consistently underestimated by those around him'. Ingat tak camner dia bodek Lechero, penjenayah paling brutal yg jadi diktator kat dlm SONA ? Memang masa tu meluat & admire sangat kat T-Bag ni sebab dia genius, sentiasa ada cara utk survival walau di mana saja dia berada.
opss...silap la plak..hehehehe..
pasal Lechero yg besar,gelap ngan brutal..t-bag nie dari banduan biasa sampailah jadi org paling kanan...
__________________
Reply With Quote
  #14  
Old 04-28-2009, 10:53 AM
anitayusof00's Avatar
anitayusof00 anitayusof00 is offline
Mama Kabu & ChiChi
 
Join Date: Aug 2008
Location: Ipoh, Perak
Posts: 549
Rep Power: 12
anitayusof00 is on a distinguished road
Default Re: .:: Prison Break ::.

Quote:
Originally Posted by nik_tropicana View Post
opss...silap la plak..hehehehe..
pasal Lechero yg besar,gelap ngan brutal..t-bag nie dari banduan biasa sampailah jadi org paling kanan...
Bukan setakat jadi org paling kanan, tapi sampai la dia yg bunuh Lechero & lantik diri dia sebagai ketua baru kat dlm SONA. The very the geniusss....tabik spring kat penulis skrip
__________________
I learn my lesson the hardest & the most painful way. Kapas, mama miss you soooo much !!! It hurts, baby...
Reply With Quote
  #15  
Old 04-28-2009, 11:31 AM
adamyala's Avatar
adamyala adamyala is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Sep 2008
Location: damansara
Posts: 2,597
Rep Power: 14
adamyala is on a distinguished road
Default Re: .:: Prison Break ::.

Quote:
Originally Posted by anitayusof00 View Post
Bukan setakat jadi org paling kanan, tapi sampai la dia yg bunuh Lechero & lantik diri dia sebagai ketua baru kat dlm SONA. The very the geniusss....tabik spring kat penulis skrip
Nita, T-BAG mmg genius, tahap survival dia mmg tinggi
Tapi aku tetap nyampah tengok muker dia

Dia ada sumer package nak jadi penjahat yg berjaya
lengkap !!! kalau ada org jahat perfectly evil mcm tu kat sekeliling kita kan ker seram....
Reply With Quote
  #16  
Old 04-28-2009, 11:38 AM
nik_tropicana's Avatar
nik_tropicana nik_tropicana is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 1,146
Rep Power: 13
nik_tropicana is on a distinguished road
Default Re: .:: Prison Break ::.

tapi sya rasa season paling best season 1..
sbb lagi ramai org ganas2 dlm penjara tuh...
kne klepet ngan burrow..
__________________
Reply With Quote
  #17  
Old 04-28-2009, 12:01 PM
adamyala's Avatar
adamyala adamyala is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Sep 2008
Location: damansara
Posts: 2,597
Rep Power: 14
adamyala is on a distinguished road
Default Re: .:: Prison Break ::.

Quote:
Originally Posted by nik_tropicana View Post
tapi sya rasa season paling best season 1..
sbb lagi ramai org ganas2 dlm penjara tuh...
kne klepet ngan burrow..
Masa kat SONA pun best gak Nik
Bila gaduh mcm sabung ayam sampai mati
Season 3 ni kak zai jrg tengok sbb tgh melayan sakit
kadang2 tu lupa la pulak
tapi last nite tengok...
I was a bit lost sbb previous episodes banyak miss
Reply With Quote
  #18  
Old 04-28-2009, 12:25 PM
nik_tropicana's Avatar
nik_tropicana nik_tropicana is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 1,146
Rep Power: 13
nik_tropicana is on a distinguished road
Default Re: .:: Prison Break ::.

Quote:
Originally Posted by adamyala View Post
Masa kat SONA pun best gak Nik
Bila gaduh mcm sabung ayam sampai mati
Season 3 ni kak zai jrg tengok sbb tgh melayan sakit
kadang2 tu lupa la pulak
tapi last nite tengok...
I was a bit lost sbb previous episodes banyak miss
skrg nie season 4..
xpe2 kak..nnt boleh beli dvd dier...
SONA pun best gak..
sbb sucre erlakon jadi cleaner rumput..
pastu suma pakat nak larikan diri ikut bawah tanah..
tapi cian sbb keluarga mahone kene bunuh..
__________________
Reply With Quote
  #19  
Old 04-28-2009, 06:09 PM
adamyala's Avatar
adamyala adamyala is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Sep 2008
Location: damansara
Posts: 2,597
Rep Power: 14
adamyala is on a distinguished road
Default Re: .:: Prison Break ::.

alamak !!!! banyaknye miss
Hmm..kak zai kene catch up balik ni Nik..
nanti nak mengadap Youtube jer...tengok balik mana yg miss tu
baru boley chat kat thread ni.


Quote:
Originally Posted by nik_tropicana View Post
skrg nie season 4..
xpe2 kak..nnt boleh beli dvd dier...
SONA pun best gak..
sbb sucre erlakon jadi cleaner rumput..
pastu suma pakat nak larikan diri ikut bawah tanah..
tapi cian sbb keluarga mahone kene bunuh..
Reply With Quote
  #20  
Old 04-28-2009, 06:13 PM
nik_tropicana's Avatar
nik_tropicana nik_tropicana is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 1,146
Rep Power: 13
nik_tropicana is on a distinguished road
Default Re: .:: Prison Break ::.

eh kak zai..
rasanyer yg anak mahone kne bunuh tu dlm season 4 la kak..
kne bunuh ngan mamat negro yg besar tu..pembunuh upahan genaral..
sori..silap2...
__________________
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump


All times are GMT +8. The time now is 02:44 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
 

Main Site
Home
Advertising
Sponsored Listings
Sign Up
Find A Pet
Share & Save Lives
About PetFinder.my
Terms & Conditions
Freebies / Starter Pack
Report Animal Abuse
Contact Us
Facilities
WAGazine
Discussion Forum
Medical Fund
Pet Food, Toys & Products
Cuteness Meter
Central News Portal
Visual Map
Knowledge Library
Microchip Directory
FurryCards
Mobile
iPhone & iPod App
Android App

Social Media
Facebook
Twitter
KindMeal
Meat-Free Dining
Meal Deals
Kind Moments
Delicious Menu

Others
World Animal Day Contest
Digi iPhone Contest
East Coast Flood Relief
It's Pawssible
Freebies
Online Store
Discussions
Blacklists & Scams



Copyright © PetFinder.my. All rights reserved.