Go

Go Back   PetFinder.my > The Animal Corner > Small Mammals - Furry & Cute > Rabbits

Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 05-05-2011, 04:17 PM
Daniel's Avatar
Daniel Daniel is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 815
Rep Power: 11
Daniel is on a distinguished road
Default Arnab Ku

Saja paparkan gambar gambar arnab ku untuk tontonan semua.......







Reply With Quote
  #2  
Old 05-05-2011, 04:23 PM
Daniel's Avatar
Daniel Daniel is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 815
Rep Power: 11
Daniel is on a distinguished road
Default Re: Arnab Ku

Yang mata warna merah (REW) nama nya White Pondra, Buck n mata yang warna biru (BEW) nama nya White Sura, doe. Kedua dua mempunyai pedigree 3 generation.....
Reply With Quote
  #3  
Old 05-07-2011, 11:47 AM
Daniel's Avatar
Daniel Daniel is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 815
Rep Power: 11
Daniel is on a distinguished road
Default Re: Arnab Ku

Senang senang boleh lah layari : www.arnabjamaldanny.blogspot.com
Reply With Quote
  #4  
Old 05-08-2011, 11:39 PM
jayrahmat jayrahmat is offline
Animal Lover
 
Join Date: Feb 2011
Posts: 2
Rep Power: 0
jayrahmat is on a distinguished road
Default Re: Arnab Ku

salam

cantik ND guru... Tengok si PUTEH & BUCKY... teringat ND buck saya yang mati secara tiba2.. warna chesnut...Umur masa tu nak masuk 7 bulan..sangat manja dengan anak buah umur 2thn..tak sempat cari waris untuk dia... tiba2 dia terlompat jerit..mati pun dalam pangkuan..on the way ke vet.. nak cari pengganti tapi rezeki tak ada..

Reply With Quote
  #5  
Old 05-09-2011, 11:14 AM
Daniel's Avatar
Daniel Daniel is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 815
Rep Power: 11
Daniel is on a distinguished road
Default Re: Arnab Ku

Quote:
Originally Posted by jayrahmat View Post
salam

cantik ND guru... Tengok si PUTEH & BUCKY... teringat ND buck saya yang mati secara tiba2.. warna chesnut...Umur masa tu nak masuk 7 bulan..sangat manja dengan anak buah umur 2thn..tak sempat cari waris untuk dia... tiba2 dia terlompat jerit..mati pun dalam pangkuan..on the way ke vet.. nak cari pengganti tapi rezeki tak ada..

Sorry to hear about that... Sakit jantung kot.....Sebab saya ada pengalaman juga tapi lain sikit cerita nya......Fews month ago, saya beli seekor arnab ND doe RM450.00. Waktu malam, anak buah saya mandikan dia. Lepas tu letak kat bilik air-cond, pukul 3 pagi waktu saya bangun nak tengok dia, dia dah beku lah, tapi sempat lah saya panaskan badan dia dengan hair dryer, tuala....pagi terus hantar dia ke vet, vet suruh saya letak kat vet sehari dua untuk mereka care of her, tapi tak berjaya juga....the next day dah mati lah.....reason according to vet is envirolment yang baru, mandikan dia, dia tak dapat terima tekanan yang suddenly timpa kepada dia...sakit jantung ....

Saya bukan guru lagi. Masih belajar, minat arnab sejak bulan september tahun lalu, anak buah saya yang uruskan.
Reply With Quote
  #6  
Old 05-09-2011, 11:48 AM
Daniel's Avatar
Daniel Daniel is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 815
Rep Power: 11
Daniel is on a distinguished road
Default Re: Arnab Ku

Gambar gambar arnab saya yang lain....



Reply With Quote
  #7  
Old 05-09-2011, 11:53 AM
Daniel's Avatar
Daniel Daniel is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 815
Rep Power: 11
Daniel is on a distinguished road
Default Re: Arnab Ku







Reply With Quote
  #8  
Old 05-09-2011, 02:20 PM
jayrahmat jayrahmat is offline
Animal Lover
 
Join Date: Feb 2011
Posts: 2
Rep Power: 0
jayrahmat is on a distinguished road
Default Re: Arnab Ku

Hari ni...sekor lagi ND doe warna itam mati tiba..umur nak masuk 4bln... malam tadi sihat ajer..subuh nak bagi makan..dak keras......

Kat maner leh dapat ND yg murah2...tak terdaya dah yg mahal ni....anak balik asrama nanti sure sedih.....

ni la ND saya...dalam kenangan..masa ni dah tercungap2..nak siap2 g vet...
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	RIMG1637.jpg
Views:	182
Size:	75.1 KB
ID:	10905  
Reply With Quote
  #9  
Old 05-09-2011, 03:43 PM
Daniel's Avatar
Daniel Daniel is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 815
Rep Power: 11
Daniel is on a distinguished road
Default Re: Arnab Ku

Quote:
Originally Posted by jayrahmat View Post
Hari ni...sekor lagi ND doe warna itam mati tiba..umur nak masuk 4bln... malam tadi sihat ajer..subuh nak bagi makan..dak keras......

Kat maner leh dapat ND yg murah2...tak terdaya dah yg mahal ni....anak balik asrama nanti sure sedih.....

ni la ND saya...dalam kenangan..masa ni dah tercungap2..nak siap2 g vet...
Dalam lingkungan berapa yang you consider murah....hehehe. What happen to your arnab? Berapa ekor arnab yang you masih ada? Asingkan mereka supaya tidak dijangkiti, mungkin ada virus kot?
Reply With Quote
  #10  
Old 05-14-2011, 02:09 PM
Daniel's Avatar
Daniel Daniel is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 815
Rep Power: 11
Daniel is on a distinguished road
Default Re: Arnab Ku

Anak anak arnab saya yang lahir pada 5th & 6th May 2011







Reply With Quote
  #11  
Old 05-14-2011, 02:11 PM
Daniel's Avatar
Daniel Daniel is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 815
Rep Power: 11
Daniel is on a distinguished road
Default Re: Arnab Ku





Reply With Quote
  #12  
Old 05-15-2011, 03:24 PM
Lyn_Cat's Avatar
Lyn_Cat Lyn_Cat is offline
LeenMaF|a
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 505
Rep Power: 11
Lyn_Cat is on a distinguished road
Default Re: Arnab Ku

wah pak danny bela arnab pulak skang yer....rajin sungguh..
__________________
My Albums....
Didie Zidane ~ Snowbell~ Chiko ~ Kembang ~ Comel ~
Yam
Reply With Quote
  #13  
Old 05-16-2011, 09:35 AM
Daniel's Avatar
Daniel Daniel is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 815
Rep Power: 11
Daniel is on a distinguished road
Default Re: Arnab Ku

Quote:
Originally Posted by Lyn_Cat View Post
wah pak danny bela arnab pulak skang yer....rajin sungguh..
Kucing pedigree dah tak mampu nak bela, so bela lah arnab berpedigree.....tapi tak juga.....arnab pedigree saya pun ada yang lebih dari 2000++, import dari US.

Arnab dah hampir 40 ekor tapi kucing masih sama 27 ekor. Anak buah saya yang bela, saya cuma tolong tolong ringan jer, bagi makan minum, kemas kemas jer....
senang senang boleh lah layari blog kami www.arnabjamaldanny.blogspot.com.

Arnab arnab saya semua for sales.....yang cantik n berkualiti jer simpan untuk jadi induk.....
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Kursus Menternak Arnab Hias dan Pedaging (Kos Murah dan Efektif) iceburn Pet Shops & Services 0 12-18-2009 03:03 PM
Perjumpaan Rasmi Penternak˛ Arnab Malaysia (Rabbit Clubbing) - 1st Round iceburn Rabbits 5 12-10-2009 03:25 PM


All times are GMT +8. The time now is 08:15 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
 

Main Site
Home
Advertising
Sponsored Listings
Sign Up
Find A Pet
Share & Save Lives
About PetFinder.my
Terms & Conditions
Freebies / Starter Pack
Report Animal Abuse
Contact Us
Facilities
WAGazine
Discussion Forum
Medical Fund
Pet Food, Toys & Products
Cuteness Meter
Central News Portal
Visual Map
Knowledge Library
Microchip Directory
FurryCards
Mobile
iPhone & iPod App
Android App

Social Media
Facebook
Twitter
KindMeal
Meat-Free Dining
Meal Deals
Kind Moments
Delicious Menu

Others
World Animal Day Contest
Digi iPhone Contest
East Coast Flood Relief
It's Pawssible
Freebies
Online Store
Discussions
Blacklists & Scams



Copyright © PetFinder.my. All rights reserved.