Home   Find A Pet    Forum   WAGazine   Medical   Classifieds   Store
|           

Go Back   PetFinder.my > The Animal Corner > Small Mammals - Furry & Cute > Rabbits

Reply
 
Thread Tools
  #21  
Old 11-01-2009, 11:32 PM
afro's Avatar
afro afro is offline
JLD 485
 
Join Date: Oct 2008
Location: chulalongkorn
Posts: 176
Rep Power: 10
afro is on a distinguished road
Default Re: Spaying / Neutering

adoi...kalau arnab tu beli Rm15 mse kecik xpe r kalau beranak nak sedekah kat orang sebab murah...tapi kalau seko berharga rm250 nk ke bagi senang2 kat orang??serupe jgk orang bela ayam serama...ayam tu boleh dimakan tapi nak ke tuan punye ayam tu sedekah senang2 kat orang untuk sembelih??binatang ni kalau kite dah sayang xdenye kite sanggup bagi orang untuk sembelih...aku lagi sanggup lepaskan kat utan dari bagi orang makan...
__________________
Reply With Quote
  #22  
Old 11-02-2009, 01:27 AM
iceburn's Avatar
iceburn iceburn is offline
Rabbit Breeder
 
Join Date: Oct 2009
Location: Starpark Kuala Lumpur
Posts: 21
Rep Power: 0
iceburn is on a distinguished road
Default Re: Spaying / Neutering

Quote:
Originally Posted by afro View Post
adoi...kalau arnab tu beli Rm15 mse kecik xpe r kalau beranak nak sedekah kat orang sebab murah...tapi kalau seko berharga rm250 nk ke bagi senang2 kat orang??serupe jgk orang bela ayam serama...ayam tu boleh dimakan tapi nak ke tuan punye ayam tu sedekah senang2 kat orang untuk sembelih??binatang ni kalau kite dah sayang xdenye kite sanggup bagi orang untuk sembelih...aku lagi sanggup lepaskan kat utan dari bagi orang makan...
ahahHAhAh betul˛... pendapat kita berbeza˛...
ada jugak ako dengar kesah cam kes yg en.afro keutarakan nih,
bela arnab pedaging banyak˛ sampai tak terlayan, last˛ sedekah kat orang kampung~
secara halusnya ako tidak menentang kalau korang yang bela arnab as a pet mengkembirikan arnab, cuma ako kesal sesetengah pihak(breeders) yg mengkembirikan arnab terlebih dahulu sebelum menjual kepada breeder yg lain.
perlu diingatkan, istilah kembiri bukan hanya terhasil dari teknik pembedahan membuang alat kelamin, ia juga boleh terhasil dengan beberapa teknik 'rahsia' perniagaan(pemakanan,ubatan, etc).
tak keterlaluan kalau ako katakan tindakan golongan ini bertujuan mengawal market(sendiri) dan tindakan ini secara halus tidak mahu pihak lain memperolehi dan mengkomersialkan baka yg dijual itu.
kalau nak diceritakan, ada nama˛ besar terlibat didalam kes mengkembirikan arnab secara halus nih... tak perlu la ako letak nama dia dalam nih..
ramai kawan˛ dan customer ako yg terkena dengan breeder nih...
beli induk RM ratus˛... tapi bila nak breed tak jadi...
untuk tidak mengeruhkan lagi suasana disini, ako meminta maaf kepada salah faham korang dalam kenyataan ako yg paling awal dalam thread nih...
teruskan berbincang pasal spay dan neut~
ako sokong korang(s/n utk pet jer)
__________________
Reply With Quote
  #23  
Old 11-02-2009, 08:58 PM
afro's Avatar
afro afro is offline
JLD 485
 
Join Date: Oct 2008
Location: chulalongkorn
Posts: 176
Rep Power: 10
afro is on a distinguished road
Default Re: Spaying / Neutering

Quote:
Originally Posted by iceburn View Post
ahahHAhAh betul˛... pendapat kita berbeza˛...
ada jugak ako dengar kesah cam kes yg en.afro keutarakan nih,
bela arnab pedaging banyak˛ sampai tak terlayan, last˛ sedekah kat orang kampung~
secara halusnya ako tidak menentang kalau korang yang bela arnab as a pet mengkembirikan arnab, cuma ako kesal sesetengah pihak(breeders) yg mengkembirikan arnab terlebih dahulu sebelum menjual kepada breeder yg lain.
perlu diingatkan, istilah kembiri bukan hanya terhasil dari teknik pembedahan membuang alat kelamin, ia juga boleh terhasil dengan beberapa teknik 'rahsia' perniagaan(pemakanan,ubatan, etc).
tak keterlaluan kalau ako katakan tindakan golongan ini bertujuan mengawal market(sendiri) dan tindakan ini secara halus tidak mahu pihak lain memperolehi dan mengkomersialkan baka yg dijual itu.
kalau nak diceritakan, ada nama˛ besar terlibat didalam kes mengkembirikan arnab secara halus nih... tak perlu la ako letak nama dia dalam nih..
ramai kawan˛ dan customer ako yg terkena dengan breeder nih...
beli induk RM ratus˛... tapi bila nak breed tak jadi...
untuk tidak mengeruhkan lagi suasana disini, ako meminta maaf kepada salah faham korang dalam kenyataan ako yg paling awal dalam thread nih...
teruskan berbincang pasal spay dan neut~
ako sokong korang(s/n utk pet jer)
cakap la dari awl pasal breeder yg kembiri baka induk yang deorang nk jual...thread ko yg awl2 mcm nak slhkan pembela plak...tu yg jd slh fhm...
__________________
Reply With Quote
  #24  
Old 11-04-2009, 08:06 PM
iceburn's Avatar
iceburn iceburn is offline
Rabbit Breeder
 
Join Date: Oct 2009
Location: Starpark Kuala Lumpur
Posts: 21
Rep Power: 0
iceburn is on a distinguished road
Default Re: Spaying / Neutering

Quote:
Originally Posted by afro View Post
cakap la dari awl pasal breeder yg kembiri baka induk yang deorang nk jual...thread ko yg awl2 mcm nak slhkan pembela plak...tu yg jd slh fhm...
AHHAhAhA ya, betul˛... sampaikan pemilik˛ kucing masok thread arnab.. ehehehe
korang teruskan borak˛ pasal spay dan neut...
__________________
Reply With Quote
  #25  
Old 11-04-2009, 08:10 PM
iceburn's Avatar
iceburn iceburn is offline
Rabbit Breeder
 
Join Date: Oct 2009
Location: Starpark Kuala Lumpur
Posts: 21
Rep Power: 0
iceburn is on a distinguished road
Default Re: Spaying / Neutering

ada orang yg jual arnab menipu tu yg buat ako kesal tu, arnab tu dah kembiri, tapi cakap belom...
dia dok kencang suruh orang spay n neut rabbit.. tapi dia dok breed rabbit jer... arnab yg dia jual semua dia kembiri...
__________________
Reply With Quote
  #26  
Old 01-16-2011, 03:27 AM
shanetsh shanetsh is offline
Animal Lover
 
Join Date: Jan 2011
Posts: 1
Rep Power: 0
shanetsh is on a distinguished road
Default Re: Spaying / Neutering

where can i get my rabbits neutered/spayed in pj?
i live in section 6

how much does it cost?
Reply With Quote
  #27  
Old 12-12-2011, 04:07 PM
jennifer9504 jennifer9504 is offline
Animal Lover
 
Join Date: Dec 2011
Posts: 12
Rep Power: 0
jennifer9504 is on a distinguished road
Default Re: Spaying / Neutering

can i know normally how much for spaying female ?
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +8. The time now is 09:02 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
 

Main Site
Home
Sign Up
Find A Pet
About PetFinder.my
Terms & Conditions
Link To Us
Contact Us
Facilities
Discussion Forum
Medical Fund
Central News Portal
Visual Map
Knowledge Library
Microchip Directory
FurryCards
Directory
Mobile
iPhone & iPod App
Android App
BlackBerry App
Mobile Website

Social Media
Facebook
Twitter
Others
Advertising
Events
Ambassador
Members
Discussions
Blacklists & Scams



Copyright © PetFinder.my, 2008 - 2018. All rights reserved.