Go

Go Back   PetFinder.my > Latest News & Happenings > Member Introductions

Member Introductions Introduce yourself to our fun community and meet some new friends here!

Closed Thread
 
Thread Tools
  #61  
Old 12-15-2009, 06:35 PM
iamrhea's Avatar
iamrhea iamrhea is offline
Animal Lover
 
Join Date: Dec 2009
Location: Ampang, Selangor
Posts: 13
Rep Power: 0
iamrhea is on a distinguished road
Send a message via MSN to iamrhea
Default Re: Hello all

Again, well said Fareen. well said..

Wellcome to the blog, Nash.
  #62  
Old 12-15-2009, 06:46 PM
farahnm farahnm is offline
Cayang Kucing
 
Join Date: May 2009
Location: Putrajaya
Posts: 273
Rep Power: 11
farahnm is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to farahnm
Default Re: Hello all

Dasyat la korang neh.. masing2 nak pertahankan hujah masing2..
En Andy, harapnye boleh close thread ni dan ban mana-mana Forumer yang berbaur perkauman neh.
__________________
Bobo -- Yuke --- Seleme
  #63  
Old 12-15-2009, 06:50 PM
Felix The Cat's Avatar
Felix The Cat Felix The Cat is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 3,339
Rep Power: 15
Felix The Cat is on a distinguished road
Default Re: Hello all

Quote:
Originally Posted by farahnm View Post
Dasyat la korang neh.. masing2 nak pertahankan hujah masing2..
En Andy, harapnye boleh close thread ni dan ban mana-mana Forumer yang berbaur perkauman neh.
Agreed
__________________

Felix The Cat - Dee wonderful wonderful cat!
http://felixthecats.weebly.com
http://livinginmyworld-phyllis.blogspot.com/
  #64  
Old 12-15-2009, 06:55 PM
iamrhea's Avatar
iamrhea iamrhea is offline
Animal Lover
 
Join Date: Dec 2009
Location: Ampang, Selangor
Posts: 13
Rep Power: 0
iamrhea is on a distinguished road
Send a message via MSN to iamrhea
Default Re: Hello all

Originally Posted by farahnm
Dasyat la korang neh.. masing2 nak pertahankan hujah masing2..
En Andy, harapnye boleh close thread ni dan ban mana-mana Forumer yang berbaur perkauman neh.


  #65  
Old 12-15-2009, 08:14 PM
Zarul's Avatar
Zarul Zarul is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 1,249
Rep Power: 12
Zarul is on a distinguished road
Default Re: Hello all

Quote:
Originally Posted by nasharuddinali View Post
Naq, Zarul, Fareen
Assalamualaikum kepada semua. Hari ini aku dihujani dengan soalan daripada pelbagai pihak termasuk Penyokong Kuat Pakcu, Aku yang membacanya, Ingin jelaskan di sini bahawa aku tidak pernah sekali-kali membangkitkan isu perkauman.
Ramai yang sekadar tahu kutuk mengutuk, menuduh aku yang bukan-bukan, dan tak kurang juga ada yang mempersendakan aku ni.
Bersungguh-sungguh betul sesetengah pihak dalam cubaan menghalang aku untuk menolong para forum sini. Penting sangat kedudukan saya?Penting isu siapa aku ni.! ni tak ada faedahnya. Adakah ini boleh monolong seorang yang masih belum insaf?hamba cuma kongsi pandangan,jangan cuba ubah soalan lain daripada yang lain. Peluang terbuka kepada semua dan aku yakin masyarakat di sini juga sudah dapat membezakan prinsip keadilan dan kemanusiaan berbanding fahaman agenda sempit dan perkauman yang diamalkan saudara dan Penyokong Kuat Packu ni. Buka mata hati seluasnya dan anjakkan paradigma kearah yang lebih luas. Apa yang penting di sini ialah mesej yang cuba disampaikan oleh aku iaitu macam mana nak atasi kitten Backyard breeder do trade through forum dengan betul. Apakah aku cuba memberi signal betapa pentingnya memilih pet shop yang tak bertanggungjawab terutama sekali.marilah kita teruskan dan lihat siapa akan jadi mangsa lagi?

Mangsa-mangsa kehilangan kesayangan and kecelakaan kucing dari Pet shop yang dimiliki salah seorang forum member ni, Adakah Benar? Cuba jawab yang aku katakah Tak Benar? Kalau berani nak cabar aku, Siapa nak bela nasib mangsa-mangsa kehilangan kesayangan and kecelakaan kucing, biarlah hamba seorang diri atasinya.
syukran,soal jawab tu ada, hanya org penakut sahaja yg akan kata begitu demi melindungi ketakutannya ..
aku akan lapor issue ni DEPARTMENT OF VETERINARY SERVICES, Aduan Hak Pengguna, SURAT KHABAR TEMPATAN dan lain.Nak main dengan aku ni...
Biar hamba selesai dengan anda semua yang berani nak jadi wakil kepada si pakcu ni.

Akhir sekali aku mengucapkan terima kasih di atas keperihatinan teman-teman dan pembaca. Aku yakin apa yang dikatakan.
sekian wassalam.
lain yg saya tanya lain yg dijawab....
masalah yg sering dihadapi oleh guru apa bila murid menjawab apa yg dia tahu bukan apa kehendak soalan.

bagus niat encik nasharuddinali untuk membantu para forumer bgi mengenalpasti petshop2 yg tidak bertanggungjawab. Memandangkan en nasharuddin dari utara (kalau benarlah seperti yg dikatakan oleh rakan en iaitu en HisyamuddinRais), apa kata selepas ini en Nasharuddin menyenaraikan petshop2 di belah utara ini yg dirasakan mengainaya haiwan2 yg mereka jual dalam2 cage2 yg kecil, sakit dan sebagai nye supaya dapat menjadi panduan para forumer dari utara seperti saya ini...

dan saya ulangi di sini bahawa bila masa pulak saya menjadi penyokong kuat pakcu?
  #66  
Old 12-17-2009, 11:43 AM
HishamuddinRaisKD HishamuddinRaisKD is offline
Animal Lover
 
Join Date: Dec 2009
Posts: 15
Rep Power: 0
HishamuddinRaisKD is on a distinguished road
Default Re: Hello all

Assalamualaikum warahmatullah… tentu saudara saudari pernah mendengar cerita kitten Backyard breeder do trade through forum ni.
Kalau anda semua perasan, tentu anda pernah mendengar cerita-cerita benar
dari forum sini. Nasharuddinali seorang yang berani cakap.. Saya nampak hanyalah Zarul permainan psikologi yang dimanipulasikan oleh mereka-mereka yang bijak mengatur langkah.
tolonglah baca yang lain members beritahu..............
http://forums.petfinder.my/showpost....5&postcount=99
Wallahua’lam..

Quote:
Originally Posted by Zarul View Post
lain yg saya tanya lain yg dijawab....
masalah yg sering dihadapi oleh guru apa bila murid menjawab apa yg dia tahu bukan apa kehendak soalan.

bagus niat encik nasharuddinali untuk membantu para forumer bgi mengenalpasti petshop2 yg tidak bertanggungjawab. Memandangkan en nasharuddin dari utara (kalau benarlah seperti yg dikatakan oleh rakan en iaitu en HisyamuddinRais), apa kata selepas ini en Nasharuddin menyenaraikan petshop2 di belah utara ini yg dirasakan mengainaya haiwan2 yg mereka jual dalam2 cage2 yg kecil, sakit dan sebagai nye supaya dapat menjadi panduan para forumer dari utara seperti saya ini...

dan saya ulangi di sini bahawa bila masa pulak saya menjadi penyokong kuat pakcu?
  #67  
Old 12-17-2009, 01:13 PM
nurkasih's Avatar
nurkasih nurkasih is offline
~feline attaché
 
Join Date: May 2009
Location: Georgetown, Penang Island~
Posts: 1,612
Rep Power: 12
nurkasih is on a distinguished road
Default Re: Hello all

Quote:
Originally Posted by Zarul View Post
saudara naq,

saudara masih baru dalam forum ni... sewaktu pakcu open his petshop pun awak belum lagi berforum sedangkan kebanyakkan kami di sini telah pun berforum semenjak dari kampung sebelah lagi termasuk pakcu....tolong jangan membuat andaian tanpa sebarang bukti yg nyata. june memang merupakan org yg sentiasa lantang menyuarakan pendapatnya tidak kira apa jua isu terutama yg berkaitan dgn kepentingan kucing....

dan seperti yg diketahui, nurul bukannya membuka kedai...kalau dibukak kedai takkan la nak jual BW 1 kg RM9 je? untung berapa sen? Dan kalau dia nak bukak kedai pun bukannya di sebelah kedai pakcu. Bandar baru bangi tu kan penduduknya ramai...takkan terjejas kalau cik nurul bukak kedai kan bandar tasik selatan

sekarang ni yg menimbulkan kesangsian adalah en nash dan en hisyamuddin
__________________
Curiosity killed the cat, but where human beings are concerned, the only thing a healthy curiosity can kill is ignorance.~Harry Lorayne
  #68  
Old 12-17-2009, 01:15 PM
nurkasih's Avatar
nurkasih nurkasih is offline
~feline attaché
 
Join Date: May 2009
Location: Georgetown, Penang Island~
Posts: 1,612
Rep Power: 12
nurkasih is on a distinguished road
Default Re: Hello all

Quote:
Originally Posted by farahnm View Post
Dasyat la korang neh.. masing2 nak pertahankan hujah masing2..
En Andy, harapnye boleh close thread ni dan ban mana-mana Forumer yang berbaur perkauman neh.
double semalam dah jernih ari nieh keruh g meh... End kanlah...
__________________
Curiosity killed the cat, but where human beings are concerned, the only thing a healthy curiosity can kill is ignorance.~Harry Lorayne
  #69  
Old 12-17-2009, 01:19 PM
CikLola's Avatar
CikLola CikLola is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Nov 2009
Location: taman keramat
Posts: 520
Rep Power: 11
CikLola is on a distinguished road
Default Re: Hello all

smlm kak kasih yg end kn//
rineh lola take turn..hek4

The END
__________________
www.mrssengal.blogspot.com
  #70  
Old 12-17-2009, 01:29 PM
TheDillingerEscapePlan's Avatar
TheDillingerEscapePlan TheDillingerEscapePlan is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: Dec 2009
Posts: 52
Rep Power: 10
TheDillingerEscapePlan is on a distinguished road
Talking Re: Hello all

Woii..udah-udah lerr..mcm budak2..pasal kucing pon nak bising2...org tuh dah takder kat PF tak puas hati lagik ker? tak payah bising2...tak payah tunding jari org nieh salah laa.. org nieh baik laa.. org nie tak betul laa...Andy tutup tutup jer topic nieh lama2 jadik forum politiklongkang plak...haaaa jgn plak tuduh aku sokong pak chu plak..aku tak penah kenal pon..and jgn tuduh aku sokong nash and hishamudin laa pulak aku pun tak kenal laa weiii...tutup jer cita2 niehh...dah2 mcm budak2
  #71  
Old 12-17-2009, 01:34 PM
nurkasih's Avatar
nurkasih nurkasih is offline
~feline attaché
 
Join Date: May 2009
Location: Georgetown, Penang Island~
Posts: 1,612
Rep Power: 12
nurkasih is on a distinguished road
Default Re: Hello all

Quote:
Originally Posted by TheDillingerEscapePlan View Post
Woii..udah-udah lerr..mcm budak2..pasal kucing pon nak bising2...org tuh dah takder kat PF tak puas hati lagik ker? tak payah bising2...tak payah tunding jari org nieh salah laa.. org nieh baik laa.. org nie tak betul laa...Andy tutup tutup jer topic nieh lama2 jadik forum politiklongkang plak...haaaa jgn plak tuduh aku sokong pak chu plak..aku tak penah kenal pon..and jgn tuduh aku sokong nash and hishamudin laa pulak aku pun tak kenal laa weiii...tutup jer cita2 niehh...dah2 mcm budak2
my dear, With the bold 'the end'.. the thread has been unofficially closed... It's an understanding that no one will ever reply to add salt to the injury..

Wassalam~~
__________________
Curiosity killed the cat, but where human beings are concerned, the only thing a healthy curiosity can kill is ignorance.~Harry Lorayne
  #72  
Old 12-17-2009, 05:09 PM
nasharuddinali nasharuddinali is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 32
Rep Power: 0
nasharuddinali is on a distinguished road
Default Re: Hello all

Bersabarlah Tuk KD,dan tiadalah kesabaranmu itu melainkan dengan pertolongan Allah. Kalau kita berbuat salah, sudah tentu kita perlu meminta maaf terlebih dahulu. Tetapi ada juga di antara mereka yang sering meminta maaf walaupun hakikatnya yang melakukan kesalahan demi keuntungan dan lupakan bertanggungjawab apa yang kejadi kepada mangsa-mangsa. Meminta maaf beribu kali pun tak apa, asalnya dapat untung. Kalau semua guna meminta maaf melepas diri, senang juga bunyinya.
Aduh, tersyahdu pulak bila baca tajuk dan isi thread ini.
Saya puji sikap Kak June, Felix The Cat, anda yang sanggup keyataan yang benar secara terbuka di sini. Tak semua orang boleh melakukannya.
Jadi harap semua boleh ambil iktibar dari perkara ni. saya harap takde sesiapa yg akan memanaskan lagi thread ni. Tulis le ape2 yg korang nak wish atau ucapankan kepada members members sini..........


Quote:
Originally Posted by HishamuddinRaisKD View Post
Assalamualaikum warahmatullah… tentu saudara saudari pernah mendengar cerita kitten Backyard breeder do trade through forum ni.
Kalau anda semua perasan, tentu anda pernah mendengar cerita-cerita benar
dari forum sini. Nasharuddinali seorang yang berani cakap.. Saya nampak hanyalah Zarul permainan psikologi yang dimanipulasikan oleh mereka-mereka yang bijak mengatur langkah.
tolonglah baca yang lain members beritahu..............
http://forums.petfinder.my/showpost....5&postcount=99
Wallahua’lam..
Closed Thread

Bookmarks

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +8. The time now is 06:49 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
 

Main Site
Home
Advertising
Sponsored Listings
Sign Up
Find A Pet
Share & Save Lives
About PetFinder.my
Terms & Conditions
Freebies / Starter Pack
Report Animal Abuse
Contact Us
Facilities
WAGazine
Discussion Forum
Medical Fund
Pet Food, Toys & Products
Cuteness Meter
Central News Portal
Visual Map
Knowledge Library
Microchip Directory
FurryCards
Mobile
iPhone & iPod App
Android App

Social Media
Facebook
Twitter
KindMeal
Meat-Free Dining
Meal Deals
Kind Moments
Delicious Menu

Others
World Animal Day Contest
Digi iPhone Contest
East Coast Flood Relief
It's Pawssible
Freebies
Online Store
Discussions
Blacklists & Scams



Copyright © PetFinder.my. All rights reserved.