Go

Go Back   PetFinder.my > Latest News & Happenings > Member Introductions

Member Introductions Introduce yourself to our fun community and meet some new friends here!

Reply
 
Thread Tools
  #41  
Old 03-16-2009, 01:34 PM
Kulaifornia_Cattery's Avatar
Kulaifornia_Cattery Kulaifornia_Cattery is offline
Exotics Breeder
 
Join Date: Aug 2008
Location: KULAI, JOHOR
Posts: 205
Rep Power: 12
Kulaifornia_Cattery is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to Kulaifornia_Cattery
Default Re: Adamyala.. pls pray for her

Quote:
Originally Posted by rozzygee View Post
Zani, i will i will.. mmg itu harapan sis. So skrg ni since sis x pernah jumpa kak zai.. sis bygkan wajah kak Zai tu mcm Daisy.. Nanti dgn izin Allah Daisy dah ada dpn sis.. sis akan bercakap dgn dia hari2..

Oh ye Zani, kalau sis dtg malam boleh tak? Tgh arrange dgn my lil bro bertolak dr KL lps solat jumaat minggu ni.. sbb sabtu dia kena attend wedding dkt perak..
Malam hari Jumaat? Boleh. Mmg malam tak keluar ke mana2 coz nanti anak2 bulus kat umah merajuk.
__________________

KULAIFORNIA EXOTICS
Where Cats Are Loved
www.kulaiforniacats.webs.com
Reply With Quote
  #42  
Old 03-16-2009, 01:41 PM
anitayusof00's Avatar
anitayusof00 anitayusof00 is offline
Mama Kabu & ChiChi
 
Join Date: Aug 2008
Location: Ipoh, Perak
Posts: 549
Rep Power: 12
anitayusof00 is on a distinguished road
Default Re: Adamyala.. pls pray for her

Quote:
Originally Posted by abzalia View Post

penah dengar masa dok terlantar kat Hosp Putrajaya dulu,
ade sorang hamba Allah yg melawat ckp bahawa setiap kesakitan yg kita dapat,
insyaAllah akan mencuci dosa2 kita...
Wallahualam....

AMIN.
Exactly, Lia. Kesakitan itu adalah penawar kepada dosa2 yg telah kita lakukan manakala kesihatan yg baik itu adalah rezeki dari Allah.
Zai....my heart break to hear that you're in pain. Are you suffering from some kind of cancer ? If so, treatment alone is not enuf. Fight Zai, fight it. Fight with all yr might. Jgn sesekali menyerah kalah biar sampai ke hujung nyawa. Ajal maut di tangan tuhan. Hanya kepadaNya kita memohon dan berserah.
Kalau Zai tak mahu ditemui buat masa ini, apalah daya kami semua . Hanya doa yg mampu kami utuskan setiap kali selepas solat untuk kesembuhanmu.
Gee, kalau dapat bercakap atau sms Zai, plz send my love to her. Plz tell her that everyone here can't wait to hv her back in this forum. Tell her that we all miss her jokes and advises. Tell her that we will be supporting her thru our doa and pray for her speedy recovery. Tell her...........OMG..........I hv a 1001 things to tell her. Baru jer ari tu Zai tanya pasal kedai ikan bakar kat Melaka & I hv got da info for her.
__________________
I learn my lesson the hardest & the most painful way. Kapas, mama miss you soooo much !!! It hurts, baby...
Reply With Quote
  #43  
Old 03-16-2009, 01:51 PM
rozzygee's Avatar
rozzygee rozzygee is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Dec 2008
Location: Selayang Heights
Posts: 548
Rep Power: 11
rozzygee is on a distinguished road
Default Re: Adamyala.. pls pray for her

Quote:
Originally Posted by anitayusof00 View Post
Exactly, Lia. Kesakitan itu adalah penawar kepada dosa2 yg telah kita lakukan manakala kesihatan yg baik itu adalah rezeki dari Allah.
Zai....my heart break to hear that you're in pain. Are you suffering from some kind of cancer ? If so, treatment alone is not enuf. Fight Zai, fight it. Fight with all yr might. Jgn sesekali menyerah kalah biar sampai ke hujung nyawa. Ajal maut di tangan tuhan. Hanya kepadaNya kita memohon dan berserah.
Kalau Zai tak mahu ditemui buat masa ini, apalah daya kami semua . Hanya doa yg mampu kami utuskan setiap kali selepas solat untuk kesembuhanmu.
Gee, kalau dapat bercakap atau sms Zai, plz send my love to her. Plz tell her that everyone here can't wait to hv her back in this forum. Tell her that we all miss her jokes and advises. Tell her that we will be supporting her thru our doa and pray for her speedy recovery. Tell her...........OMG..........I hv a 1001 things to tell her. Baru jer ari tu Zai tanya pasal kedai ikan bakar kat Melaka & I hv got da info for her.
Itu la dia Zairin yg kita tau.. peramah, friendly, a true friend she is. Semasa dia kat PF ni, dia tak pernah sekali pun bercerita psl sakit dia. Mmg sis terkejut sgt2 bila she told me about her sickness in only 1 sms! Mcm tak percaya. Yes i have lots of things nak bercerita dgn dia tapi ..

As i said earlier, sis akan print out this thread dan bagi dia baca if one day dia izinkan sis jumpa dgnnya. i try my very best to mention 1 by 1 names listed here if she sms me again.
__________________
The way you handle the problem that matters most not the quantity of problem solved.. (http://dearcats.blogspot.com)
Reply With Quote
  #44  
Old 03-16-2009, 01:51 PM
June June is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Tmn Shamelin Perkasa-Kota Kinabalu
Posts: 6,004
Rep Power: 0
June is on a distinguished road
Default Adamyala.. pls pray for her

Kak,aku ada sms dia tp dia tak jwb.mcm kak rozi kata sebab HP tak dibenarkan. apa apa pun,kami suma mendoakan supaya zai tabah menghadapi dugaan ni.kami suma pray for her recovery

Quote:
Originally Posted by anitayusof00 View Post
Exactly, Lia. Kesakitan itu adalah penawar kepada dosa2 yg telah kita lakukan manakala kesihatan yg baik itu adalah rezeki dari Allah.
Zai....my heart break to hear that you're in pain. Are you suffering from some kind of cancer ? If so, treatment alone is not enuf. Fight Zai, fight it. Fight with all yr might. Jgn sesekali menyerah kalah biar sampai ke hujung nyawa. Ajal maut di tangan tuhan. Hanya kepadaNya kita memohon dan berserah.
Kalau Zai tak mahu ditemui buat masa ini, apalah daya kami semua . Hanya doa yg mampu kami utuskan setiap kali selepas solat untuk kesembuhanmu.
Gee, kalau dapat bercakap atau sms Zai, plz send my love to her. Plz tell her that everyone here can't wait to hv her back in this forum. Tell her that we all miss her jokes and advises. Tell her that we will be supporting her thru our doa and pray for her speedy recovery. Tell her...........OMG..........I hv a 1001 things to tell her. Baru jer ari tu Zai tanya pasal kedai ikan bakar kat Melaka & I hv got da info for her.
Reply With Quote
  #45  
Old 03-16-2009, 01:52 PM
rozzygee's Avatar
rozzygee rozzygee is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Dec 2008
Location: Selayang Heights
Posts: 548
Rep Power: 11
rozzygee is on a distinguished road
Default Re: Adamyala.. pls pray for her

Quote:
Originally Posted by Kulaifornia_Cattery View Post
Malam hari Jumaat? Boleh. Mmg malam tak keluar ke mana2 coz nanti anak2 bulus kat umah merajuk.
ok.. anything nanti sis sms atau call Zani yer!
__________________
The way you handle the problem that matters most not the quantity of problem solved.. (http://dearcats.blogspot.com)
Reply With Quote
  #46  
Old 03-16-2009, 02:00 PM
Kulaifornia_Cattery's Avatar
Kulaifornia_Cattery Kulaifornia_Cattery is offline
Exotics Breeder
 
Join Date: Aug 2008
Location: KULAI, JOHOR
Posts: 205
Rep Power: 12
Kulaifornia_Cattery is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to Kulaifornia_Cattery
Default Re: Adamyala.. pls pray for her

Quote:
Originally Posted by rozzygee View Post
ok.. anything nanti sis sms atau call Zani yer!
Ok I will be waiting for you then.
__________________

KULAIFORNIA EXOTICS
Where Cats Are Loved
www.kulaiforniacats.webs.com
Reply With Quote
  #47  
Old 03-16-2009, 02:02 PM
Bareen's Avatar
Bareen Bareen is offline
Kucing Garong
 
Join Date: Aug 2008
Location: Kuching, Sarawak
Posts: 547
Rep Power: 12
Bareen is on a distinguished road
Send a message via MSN to Bareen Send a message via Yahoo to Bareen Send a message via Skype™ to Bareen
Default Re: Adamyala.. pls pray for her

Quote:
Originally Posted by rozzygee View Post
Itu la dia Zairin yg kita tau.. peramah, friendly, a true friend she is. Semasa dia kat PF ni, dia tak pernah sekali pun bercerita psl sakit dia. Mmg sis terkejut sgt2 bila she told me about her sickness in only 1 sms! Mcm tak percaya. Yes i have lots of things nak bercerita dgn dia tapi ..

As i said earlier, sis akan print out this thread dan bagi dia baca if one day dia izinkan sis jumpa dgnnya. i try my very best to mention 1 by 1 names listed here if she sms me again.
Ada Zai mention yg dia penah masuk ward..part-part citer pasal share litterbox kucing kalau tandas blok. Tak sangka lak sakit Zai masih ada lagik.
Reply With Quote
  #48  
Old 03-16-2009, 06:41 PM
shareen_natasha's Avatar
shareen_natasha shareen_natasha is offline
Mamiauww...
 
Join Date: Jan 2009
Location: Puchong Utama, Selangor
Posts: 917
Rep Power: 11
shareen_natasha is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to shareen_natasha
Unhappy Re: Adamyala.. pls pray for her

Quote:
Originally Posted by Bareen View Post
Gee,
Zai sebenarnya kena treatment apa? Operation ker, chimo ker? Give us some clue ler. At least kita leh bagi pendapat/petua ker apa. Dalam keadaan tertentu, segala alternative kena cuba dan cari. Jangan harapkan dengan satu cara jer. Kita cuma ada satu hayat, satu nyawa. Jangan limitkan diri sendiri dengan satu pilihan atau dengan berserah sahaja.
saya sokong....
__________________

"`But I don't want to go among mad people,' Alice remarked.
`Oh, you can't help that,' said the Cat: `we're all mad here. I'm mad. You're mad.'
Reply With Quote
  #49  
Old 03-16-2009, 06:53 PM
nik_tropicana's Avatar
nik_tropicana nik_tropicana is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 1,146
Rep Power: 13
nik_tropicana is on a distinguished road
Default Re: Adamyala.. pls pray for her

sayu ckit bila baca thread neh..walaupun x kenal n xpnah jumpa, rasa cam da lame kenal ngan dier..rasa kesian ngan ape yg jadi kat kak zai..insyaallah esok lusa baik hendaknya..
__________________
Reply With Quote
  #50  
Old 03-16-2009, 07:00 PM
duyung_leo's Avatar
duyung_leo duyung_leo is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 540
Rep Power: 12
duyung_leo is on a distinguished road
Default Re: Adamyala.. pls pray for her

duyung baru dpt tau pasal kak zai dr lia.. dia ym duyung td bg tau..
kak zee sampaikan salam dr duyung.. duyung juga sentiasa berdoa agar kak zai dapat mengharungi rawatan tu..

"Ya ALLAH.. Sembuhkanlah penyakit ini.. Engkaulah saja yang dapat menyembuhkannya, tiada kesembuhan kecuali kesembuhan dari-Mu" _ AMIN..



Reply With Quote
  #51  
Old 03-17-2009, 12:17 PM
DJSNAZ83's Avatar
DJSNAZ83 DJSNAZ83 is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Location: Bandar Baru Sentol,KL...hometown is Kelantan.
Posts: 941
Rep Power: 12
DJSNAZ83 is on a distinguished road
Default Re: Adamyala.. pls pray for her

ari tu ada plan2 nak lawat kak zai dgn anak2 bulus dia...tp,dia ckap blom tiba masa..mgkin sbb penyakit dia ni la dia x ready utk menerima kunjungan..rupa2nya dia sakit...
betol ckap semua,even x tau cmana rupa dia,tp rasa mcm dh lama knal dia..rasa rapat je since dia seorang yg baik dan peramah..
saya turut doakan agar kak zai cepat sembuh dari penyakit dan dijauhi segala malapetaka yg x baik..Amin...
__________________
http://www.rizcoon.com
Reply With Quote
  #52  
Old 03-17-2009, 04:11 PM
rozzygee's Avatar
rozzygee rozzygee is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Dec 2008
Location: Selayang Heights
Posts: 548
Rep Power: 11
rozzygee is on a distinguished road
Default Re: Adamyala.. pls pray for her

Latest news about ADAMYALA a.k.a. ZAIRIN -

2 sms-es i received from her sister via Zai's hp no. about half an hour ago. Begini bunyinya -

"Salam Rozzy. ni kakak Zairin. T.kasih sbb terima Daisy. Zairin sgt risaukan Daisy dan sekarang dia agak tenang sbb Rozzy sudi menjadi ibu Daisy. Zairin mmg sayangkan kucing. Dia anggap kucing mcm anak sendiri. Kakak dah suruh Alif, anak Zairin printout articles yg Rozzy cadangkan. Tapi dia dpt baca sikit lepas tu tidur. Pening agaknya. Sekarang dia belum boleh telan makanan. Semua keluar balik. Doakan Zairin sembuh. Kita semua sayangkan dia"

Sis replied, "Akak bagi tau Zai kami semua di PF doakan dia yang terbaik. Kalau lah dia boleh baca all the wishes there, yang ditujukan pd dia" Among other private msg. Thanks to Illa and Blackie, i did mentioned yr do's and don'ts to her. Again, sis mintak izin berjumpa dgn nya or her sister.

This is her 2nd sms - "Rozzy, akak baru bisik kat telinga dia .... Nangis dia.. dia masih berdegil tak mau jumpa. Katanya, tnggu dia sihat boleh gi baling 'barang sesama'. Maybe that's yr private joke akak tak faham. Zai ni nakal. Dalam sakit pun suka usik orang. My mom pun tak kering gusi dibuatnya. Terima kasih pada semua sbb doakan Zairin. Kami sekeluarga sangat berterimakasih pada semua yang berdoa untuk dia.. "

__________________
The way you handle the problem that matters most not the quantity of problem solved.. (http://dearcats.blogspot.com)
Reply With Quote
  #53  
Old 03-17-2009, 05:04 PM
blackie007's Avatar
blackie007 blackie007 is offline
Petfinder Moderator
 
Join Date: Aug 2008
Location: KL
Posts: 3,418
Rep Power: 15
blackie007 has disabled reputation
Default Re: Adamyala.. pls pray for her

Thanks, Rozzy for passing on the message. Hope Zai recovers soon. *sending positive thoughts & vibes to Zai*
Reply With Quote
  #54  
Old 03-17-2009, 05:23 PM
hatemetoday's Avatar
hatemetoday hatemetoday is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Location: Lumayan, Tasik Permaisuri
Posts: 1,155
Rep Power: 13
hatemetoday is on a distinguished road
Default Re: Adamyala.. pls pray for her

tq for the updates rozzy..ya Allah ya Tuhan kami mohon dipermudahkan segala kesulitan buat Zairin dan keluarganya..dan kembali sihat seperti sediakala...sesungguhnya Kau lah yg Maha Memakbulkan...aminnnn *usap muka*
__________________
Meekee.Boy.Itam.Amad.Acap.Milo.Mimi
Reply With Quote
  #55  
Old 03-17-2009, 05:35 PM
illa79's Avatar
illa79 illa79 is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 129
Rep Power: 12
illa79 is on a distinguished road
Default Re: Adamyala.. pls pray for her

thanks kak gee for the update.
Kak zai please be strong and fight on k.....its not going to be easy,but insya'Allah dgn izinNYa u will get better..
__________________
Dogs have owners,cats have slaves...
Reply With Quote
  #56  
Old 03-17-2009, 05:42 PM
anitayusof00's Avatar
anitayusof00 anitayusof00 is offline
Mama Kabu & ChiChi
 
Join Date: Aug 2008
Location: Ipoh, Perak
Posts: 549
Rep Power: 12
anitayusof00 is on a distinguished road
Default Re: Adamyala.. pls pray for her

Remuk rasa hati ni bila dgr Zai muntahkan semua yang ditelan. Berat sungguh penanggungan dia. Sampai buat aku terfikir........Zai adalah yg terpilih dalam sekian ramai manusia, untuk diuji oleh Allah. InsyaAllah pasti akan ada hikmah yang setimpal dengan penderitaanmu Zai. Bertahanlah. Doaku tak putus2 buatmu agar ko tabah & kuat menempuh saat2 yg sukar ini. Amin.....
p/s: Walaupun dah terasa kemeriahan nak sambut opening pet store pakcu, namun aku sentiasa terkenangkan Zai yg terbaring di katil hospital. Alangkah baiknya kalau Zai boleh bersama2 dgn kita. InsyaAllah....one day. The day will come. PASTI !!!!
__________________
I learn my lesson the hardest & the most painful way. Kapas, mama miss you soooo much !!! It hurts, baby...
Reply With Quote
  #57  
Old 03-17-2009, 06:17 PM
abgraldo abgraldo is offline
Banned
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 1,931
Rep Power: 0
abgraldo is an unknown quantity at this point
Default Re: Adamyala.. pls pray for her

[QUOTE=anitayusof00;34789]Remuk rasa hati ni bila dgr Zai muntahkan semua yang ditelan. Berat sungguh penanggungan dia. Sampai buat aku terfikir........Zai adalah yg terpilih dalam sekian ramai manusia, untuk diuji oleh Allah. InsyaAllah pasti akan ada hikmah yang setimpal dengan penderitaanmu Zai. Bertahanlah. Doaku tak putus2 buatmu agar ko tabah & kuat menempuh saat2 yg sukar ini. Amin.....
p/s: Walaupun dah terasa kemeriahan nak sambut opening pet store pakcu, namun aku sentiasa terkenangkan Zai yg terbaring di katil hospital. Alangkah baiknya kalau Zai boleh bersama2 dgn kita. InsyaAllah....one day. The day will come. PASTI !!!![/QUOTE]
Yer la Nita... Pakcu pun rasa sedih sangat... Untuk itu Pakcu nak minta jasabaik Rozzygee untuk PM kan nama penuh Zai, sebab malam Jumaat tu (26Mac), Pakcu nak buat majlis bacaan doa selamat dan boleh diteruskan dengan bacaan Yassin untuk Zai. Ini jerla doa dan bantuan yg dapat Pakcu beri utk Zai, yang lainnya Pakcu serahkan kepada Allah SWT... Amin...
Reply With Quote
  #58  
Old 03-17-2009, 06:28 PM
shareen_natasha's Avatar
shareen_natasha shareen_natasha is offline
Mamiauww...
 
Join Date: Jan 2009
Location: Puchong Utama, Selangor
Posts: 917
Rep Power: 11
shareen_natasha is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to shareen_natasha
Unhappy Re: Adamyala.. pls pray for her

Quote:
Originally Posted by rozzygee View Post
Latest news about ADAMYALA a.k.a. ZAIRIN -

2 sms-es i received from her sister via Zai's hp no. about half an hour ago. Begini bunyinya -

"Salam Rozzy. ni kakak Zairin. T.kasih sbb terima Daisy. Zairin sgt risaukan Daisy dan sekarang dia agak tenang sbb Rozzy sudi menjadi ibu Daisy. Zairin mmg sayangkan kucing. Dia anggap kucing mcm anak sendiri. Kakak dah suruh Alif, anak Zairin printout articles yg Rozzy cadangkan. Tapi dia dpt baca sikit lepas tu tidur. Pening agaknya. Sekarang dia belum boleh telan makanan. Semua keluar balik. Doakan Zairin sembuh. Kita semua sayangkan dia"

Sis replied, "Akak bagi tau Zai kami semua di PF doakan dia yang terbaik. Kalau lah dia boleh baca all the wishes there, yang ditujukan pd dia" Among other private msg. Thanks to Illa and Blackie, i did mentioned yr do's and don'ts to her. Again, sis mintak izin berjumpa dgn nya or her sister.

This is her 2nd sms - "Rozzy, akak baru bisik kat telinga dia .... Nangis dia.. dia masih berdegil tak mau jumpa. Katanya, tnggu dia sihat boleh gi baling 'barang sesama'. Maybe that's yr private joke akak tak faham. Zai ni nakal. Dalam sakit pun suka usik orang. My mom pun tak kering gusi dibuatnya. Terima kasih pada semua sbb doakan Zairin. Kami sekeluarga sangat berterimakasih pada semua yang berdoa untuk dia.. "


xdpt diungkap dgn kata2...sedey nya... genang air mataku...
SEMOGA K. ZAI CEPAT SEMBUH.....
KMI TUNGGU K.ZAI DI PF...
__________________

"`But I don't want to go among mad people,' Alice remarked.
`Oh, you can't help that,' said the Cat: `we're all mad here. I'm mad. You're mad.'
Reply With Quote
  #59  
Old 03-18-2009, 10:15 AM
Kulaifornia_Cattery's Avatar
Kulaifornia_Cattery Kulaifornia_Cattery is offline
Exotics Breeder
 
Join Date: Aug 2008
Location: KULAI, JOHOR
Posts: 205
Rep Power: 12
Kulaifornia_Cattery is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to Kulaifornia_Cattery
Default Re: Adamyala.. pls pray for her

Ini pula sms yang Zani terima dari Zai pagi tadi at 9.17 am:

"A little tipsy but stable to walk slowly on my own. Ada lagi treatment in a few days time. Enjoying the handphone while I can. Reading and replying sms."
__________________

KULAIFORNIA EXOTICS
Where Cats Are Loved
www.kulaiforniacats.webs.com
Reply With Quote
  #60  
Old 03-18-2009, 10:15 AM
Kulaifornia_Cattery's Avatar
Kulaifornia_Cattery Kulaifornia_Cattery is offline
Exotics Breeder
 
Join Date: Aug 2008
Location: KULAI, JOHOR
Posts: 205
Rep Power: 12
Kulaifornia_Cattery is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to Kulaifornia_Cattery
Default Re: Adamyala.. pls pray for her

Nama penuh dia ialah Zairin Hani Zainal Abidin.
__________________

KULAIFORNIA EXOTICS
Where Cats Are Loved
www.kulaiforniacats.webs.com
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +8. The time now is 12:31 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
 

Main Site
Home
Advertising
Sponsored Listings
Sign Up
Find A Pet
Share & Save Lives
About PetFinder.my
Terms & Conditions
Freebies / Starter Pack
Report Animal Abuse
Contact Us
Facilities
WAGazine
Discussion Forum
Medical Fund
Pet Food, Toys & Products
Cuteness Meter
Central News Portal
Visual Map
Knowledge Library
Microchip Directory
FurryCards
Mobile
iPhone & iPod App
Android App

Social Media
Facebook
Twitter
KindMeal
Meat-Free Dining
Meal Deals
Kind Moments
Delicious Menu

Others
World Animal Day Contest
Digi iPhone Contest
East Coast Flood Relief
It's Pawssible
Freebies
Online Store
Discussions
Blacklists & Scams



Copyright © PetFinder.my. All rights reserved.