Go

Go Back   PetFinder.my > Reviews, Notices & Stories > Pet Memorial

Pet Memorial Share with us the grief on the loss of your pet, and may it be dearly and lovingly remembered forever.

Closed Thread
 
Thread Tools
  #1  
Old 06-02-2010, 07:37 PM
Kyzoor Kyzoor is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: May 2010
Posts: 337
Rep Power: 10
Kyzoor is on a distinguished road
Default Kepada Yang Mengenali

Salam semua......,
1st of all i would like to thanks a lot to Kak Fareen.....Midnightmaiden......Kak nurul a.k.a Felix the Cat......Nur azua......Kak Oni and all the members for helping me in this few days semenjak dr Wan ambik si Abang pada 1st June 2010 ( monday-9pm ) dr airport n Wan beli dr sepupu Wan kat Miri........Maaf jugak kerana menyusahkan semua kerana dalam masa tue Wan banyak bertanya macam2 ttg Vet n kekurangan pengetahuan Wan ttg penyakit Abang even 1st day Doc tue pun takleh nak trace penyakit Abang.......but ptg semalam baru Doc tue kol Wan n bgtau yang Abg ada infection kuman kat darah putih dia......butt Wan tak pernah terlintas pun sampai dia pergi secepat tue kerana baru 3 hari dia bertapak di rumah Wan, Abang dah kaku di sisi Wan bila Wan baring buat kerja atas katil jam 4:17 tadi n ingat nak kejutkan dia nak bg mamam ubat...Wan pun terasa pelik kerana separuh dr rakyat Wan mengerumun si Abang yang disangka Wan tgh tido but sebaliknya berlaku.......mungkin juga bukan rezeki Wan.......
Now......
Wan baru je balik dr rumah kakak kat section 9 Shah alam n uruskan dia kat tepi laman rumah kakak bersama2 dengan Ererus (in heaven-anak ke3) si Fifi yang dilahirkan last December........Rasa berat mata Wan nie bila menaip nama ABANG..........Anyway Wan arap Abang tenang utk selamanya setelah beberapa ari menahan sakit.........apa2 pun Wan masih lagi tak tau apa punca pemergian Si Abang n tiap kali pandang rakyat Wan.......teringat camna penerimaan bulus2 Wan ari pertama diaorg terima Abang.......terlalu terasa loving antara diaorg time tue......
Apa-apa pun,
Thanks once again kak nurul (Felix The Cat), MidnightMaiden, Kak Fareen (Fareen), Midnightmaiden all the members yang banyak bagi info n membantu........assalamualaikum......

Kyzoor


@ a short story bout Abang

1. Abang nie adalah bulus yang dihadiahkan oleh kawan Wan kepada arwah mamanya di kampung pada 13 june 2008, kawan Wan nie time tue keja lagi kat overseas n arwah mama dia dok kat Bario kat kampung.........nama Abang sempena ngan panggilan yang diberkan oleh arwah mama kepada kawan Wan utk dia sendiri (kawan Wan nie sulung n mak dia panggil abang / tarikh bagi si Abang 13th june nie adalah hari lahir mama dia n sama tarikh lahir ngan wan........sbb tue Wan ngan kawan Wan si Zakaria akrab dr sekolah rendah lagi)

2. bila mama kawan Wan meninggal pada 21 March 2010.......Abang terpaksa tinggal bersama mak saudara kawan Wan nie. n last few weeks chat ngan kawan Wan tue n tanya dia pasal Abang......coz ingat Wan nak jugak baka Maine Coon lam rakyat Wan nie......and kawan wan tue ambik masa 2 hari utk bg jawapan......dia jual lah kat Wan rm500 n all the transportation fee Wan tanggung sendiri mengikut apa yang di janjikan......sampai lah Abang selamat sampai ke tangan Wan last Monday.......

Kyzoor

Last edited by Kyzoor; 06-02-2010 at 09:48 PM. Reason: Updated
  #2  
Old 06-02-2010, 08:11 PM
oni hatamah's Avatar
oni hatamah oni hatamah is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Apr 2009
Location: Sering Ukay
Posts: 228
Rep Power: 11
oni hatamah is on a distinguished road
Default Re: Kepada Yang Mengenali

Alahai wan, akak memang phobia dengan kes kes cam ni. Rasa macam LUKA LAMA BERDARAH KEMBALI, dah tak sangup nak terpilu dek pemergian anak anak bulus ni. Tu la kak oni decide buat kondo kat dia org, walau pun kekadang sedih gak tengok dia org dok je dalam condo sambil tengok tengok org lalu lalang kat depan umah. Tapi ati akak dah tak berdebar debar, dah lama tak nangis sal kucing lagi, akak dah tak leh harungi lagi detik detik tu, nyilu sampai ke ari ini pun terasa bila baca kes kes cam ni. sabar je la dik
  #3  
Old 06-02-2010, 08:22 PM
Kyzoor Kyzoor is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: May 2010
Posts: 337
Rep Power: 10
Kyzoor is on a distinguished road
Default Re: Kepada Yang Mengenali

Quote:
Originally Posted by oni hatamah View Post
Alahai wan, akak memang phobia dengan kes kes cam ni. Rasa macam LUKA LAMA BERDARAH KEMBALI, dah tak sangup nak terpilu dek pemergian anak anak bulus ni. Tu la kak oni decide buat kondo kat dia org, walau pun kekadang sedih gak tengok dia org dok je dalam condo sambil tengok tengok org lalu lalang kat depan umah. Tapi ati akak dah tak berdebar debar, dah lama tak nangis sal kucing lagi, akak dah tak leh harungi lagi detik detik tu, nyilu sampai ke ari ini pun terasa bila baca kes kes cam ni. sabar je la dik

Thanks Kak Oni,

Kerana terlalu sayang anak2 bulus nie kita sanggup ape je.....macam si Abang nie sakit dr time dia sampai umah Wan.......3 hari Wan tak tentu buat kerja ulang alik Vet n terpaksa layan yang lain macam biasa je sampai panggil neighbour n bagi rm30sehari utk bersihkan umah Wan pagi.........selalu Wan n housemate buat sendiri.....but kerana nak bg perhatian lebih....nie le 1st time bulus gone camtu je sebelah Wan yang Wan sangka tido......rasa bersalah sgt............rasa macam hati Wan terguris dalam sgt.........

Kyzoor
  #4  
Old 06-02-2010, 08:35 PM
MidnightMaiden's Avatar
MidnightMaiden MidnightMaiden is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Mar 2010
Posts: 199
Rep Power: 10
MidnightMaiden is on a distinguished road
Default Re: Kepada Yang Mengenali

Kyzoor,

Again nak ucapkan takziah..eventho your time with Abang ditakdirkan tak panjang, I'm positive yg Abang dapat rasakan the love & care that you gave towards him. He knows u did your ultimate best to save him. Sabar k Kyzoor, he has gone to a better place and is no longer suffering. I do believe that things happen for a reason, adalah hikahnya ni yg belum kita nampak lagi. Allah knows best.

-MM-
  #5  
Old 06-02-2010, 08:41 PM
Kyzoor Kyzoor is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: May 2010
Posts: 337
Rep Power: 10
Kyzoor is on a distinguished road
Default Re: Kepada Yang Mengenali

Quote:
Originally Posted by MidnightMaiden View Post
Kyzoor,

Again nak ucapkan takziah..eventho your time with Abang ditakdirkan tak panjang, I'm positive yg Abang dapat rasakan the love & care that you gave towards him. He knows u did your ultimate best to save him. Sabar k Kyzoor, he has gone to a better place and is no longer suffering. I do believe that things happen for a reason, adalah hikahnya ni yg belum kita nampak lagi. Allah knows best.

-MM-

Thanks Midnightmaiden,
alhamdullilah semua ada hikmah cuma yang tersirat dan tersurat je yang kita tak ketahui......macam happy je muka cheekyboo awak tue.......balik dr klinik ingat kan nak titot je......coz phobia dgr bulus balik klinik mesti tido cam abang.........peluk kan cheekyboo utk Wan ok........bawalah dtg umah kalau free.......nak peluk2 cheekyboo tue n picit2 badan dia yang montel tue......anyway thanks once again Midnight......

Kyzoor
  #6  
Old 06-02-2010, 08:41 PM
sue82 sue82 is offline
Animal Lover
 
Join Date: Feb 2010
Location: kelana jaya
Posts: 11
Rep Power: 0
sue82 is on a distinguished road
Unhappy Re: Kepada Yang Mengenali

sedihnye wan
kucing saya pun baru je mati
sy n hubby bela dia sekor je dr awl kitorg kawin
mmg attached sgt2 n dah anggap die mcm anak sendiri
dia mati terlalu mengejut smpai still x boleh terima lagi
balik umah ni sbb tggal berdua je dgn hubby..bila sorg2 je asik nangis je teringt kn die
semua spot dlm rumah ni mengingatkn sy pd die
macamana ye
rs mcm nk bela sekor lagi tp takut jd lg mcm ni..sedih
  #7  
Old 06-02-2010, 08:57 PM
Kyzoor Kyzoor is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: May 2010
Posts: 337
Rep Power: 10
Kyzoor is on a distinguished road
Default Re: Kepada Yang Mengenali

Quote:
Originally Posted by sue82 View Post
sedihnye wan
kucing saya pun baru je mati
sy n hubby bela dia sekor je dr awl kitorg kawin
mmg attached sgt2 n dah anggap die mcm anak sendiri
dia mati terlalu mengejut smpai still x boleh terima lagi
balik umah ni sbb tggal berdua je dgn hubby..bila sorg2 je asik nangis je teringt kn die
semua spot dlm rumah ni mengingatkn sy pd die
macamana ye
rs mcm nk bela sekor lagi tp takut jd lg mcm ni..sedih
Salam Sue82.....,

thanks u.......anyway bulus Sue82 sakit ape?Wan skang pun tenang sikit coz Wan pkr takleh nak ikutkan hati pasal Wan ada lagi 17 ekor bulus yang perlukan perhatian Wan......kalau Sue82 ada terpkr nak adopt Wan make sure Sue82 prepare dr segi emotion, kesihatan n kasih sayang utk diaorg toughly........anyway thanks for being a fren Sue82

Kyzoor
  #8  
Old 06-02-2010, 09:09 PM
Suhaimy Suhaimy is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Dec 2009
Posts: 532
Rep Power: 11
Suhaimy is on a distinguished road
Default Re: Kepada Yang Mengenali

Salam. Takziah Wan atas kehilangan Abang tu. Tak sempat pun nak minta tgk gambar. Sehari 2 lepas ada la terlintas nak minta tgk gambar dr Wan. Tak apa la, anggap tak ada rezeki je la. Harap Wan byk2 bersabar.
  #9  
Old 06-02-2010, 09:15 PM
Kyzoor Kyzoor is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: May 2010
Posts: 337
Rep Power: 10
Kyzoor is on a distinguished road
Default Re: Kepada Yang Mengenali

Quote:
Originally Posted by Suhaimy View Post
Salam. Takziah Wan atas kehilangan Abang tu. Tak sempat pun nak minta tgk gambar. Sehari 2 lepas ada la terlintas nak minta tgk gambar dr Wan. Tak apa la, anggap tak ada rezeki je la. Harap Wan byk2 bersabar.
Thanks Suhaimy,
Maaf coz tak sempat ambik gambar.....Abang nie more to maine coon......badan dia pun macam Optimus yang Kak fareen punya............Wan tak berani nak ambik gambar kucing tgh sakit coz arwah nenek pernah pesan x elok ambik pix bulus nie time dia sakit tenat....jadi Wan tak berani....huhuhhu...maaf ye...n betol kata suhaimy tue maybe bukan rezeki Wan....

p/s :hidup penuh pantang larang

kyzoor

Last edited by Kyzoor; 06-02-2010 at 09:22 PM.
  #10  
Old 06-02-2010, 09:22 PM
Felix The Cat's Avatar
Felix The Cat Felix The Cat is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 3,339
Rep Power: 15
Felix The Cat is on a distinguished road
Default Re: Kepada Yang Mengenali

Takziah Wan
Tak sangka Abang pergi jua....
Tapi yang penting biarpun baru 3 hari Abang bersama dengan Wan, Abang dapat rasa kasih sayang dengan sepenuhnya sebelum pemergiannya.
Banyak banyak bersabar ye.....
__________________

Felix The Cat - Dee wonderful wonderful cat!
http://felixthecats.weebly.com
http://livinginmyworld-phyllis.blogspot.com/
  #11  
Old 06-02-2010, 09:27 PM
Fareen's Avatar
Fareen Fareen is offline
Cat Slave
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 605
Rep Power: 11
Fareen is on a distinguished road
Default Re: Kepada Yang Mengenali

Takziah Wan. Byk bersabar.
Keep in touch k.
__________________

Proud mummy of Sophie / Dexter / Yuki / Heidi / Optimus

Feed your cats BARF!
www.catnutrition.org
  #12  
Old 06-02-2010, 09:27 PM
Kyzoor Kyzoor is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: May 2010
Posts: 337
Rep Power: 10
Kyzoor is on a distinguished road
Default Re: Kepada Yang Mengenali

Quote:
Originally Posted by Felix The Cat View Post
Takziah Wan
Tak sangka Abang pergi jua....
Tapi yang penting biarpun baru 3 hari Abang bersama dengan Wan, Abang dapat rasa kasih sayang dengan sepenuhnya sebelum pemergiannya.
Banyak banyak bersabar ye.....
Thanks Kak Nurul,

Wan kena redha ketentuan.......but Wan berbanyak terima kasih kerana Kak Nurul, Midnight, Kak Fareen n the others members banyak membantu utk info Vet n ttg Abang bila dia sakit....i really appreciate it......nie lah the only cat yang terbang jauh dr Bario ke Miri....pastu naik bas dr Miri ke Kuching....n naik Airasia dr kuching ke KL...........sekali lagi Wan minta maaf kepada semua sepanjang Abang sakit kerana menyusahkan semua or menganggu masa semua.....Wan tak ada idea ttg Vet 24hours n pertama kali pengalaman Wan dr kecik....dapat Bulus yang terus sakit ke tangan wan........Anyway ada hikmah di sebaliknya yang belum Wan ketahui......

Kyzoor
  #13  
Old 06-02-2010, 09:30 PM
Kyzoor Kyzoor is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: May 2010
Posts: 337
Rep Power: 10
Kyzoor is on a distinguished road
Default Re: Kepada Yang Mengenali

Quote:
Originally Posted by Fareen View Post
Takziah Wan. Byk bersabar.
Keep in touch k.
Thanks Kak fareen.....,

Kerana sedikit sebanyak kak fareen membantu jugak utk wan menangani masalah waktu abg sakit pepagi tue.......Wan terlalu menghargai semua......

Kyzoor
  #14  
Old 06-02-2010, 09:40 PM
Pak Lubis's Avatar
Pak Lubis Pak Lubis is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Jul 2009
Location: Lot 1247.Jalan KB 1, Kampung Bangi, Bangi Old Town
Posts: 259
Rep Power: 11
Pak Lubis is on a distinguished road
Default Re: Kepada Yang Mengenali

Takziah.,
  #15  
Old 06-02-2010, 09:57 PM
Kyzoor Kyzoor is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: May 2010
Posts: 337
Rep Power: 10
Kyzoor is on a distinguished road
Default Re: Kepada Yang Mengenali

Quote:
Originally Posted by Pak Lubis View Post
Takziah.,
Thanks Pak Lubis
  #16  
Old 06-03-2010, 12:42 AM
nur azua nur azua is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Apr 2010
Location: KL..but right now stay in Shah Alam
Posts: 530
Rep Power: 10
nur azua is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to nur azua
Default Re: Kepada Yang Mengenali

Awak..takziah ye..
Abg sure tenang kt sne..
Suatu yg jd tu ada hikmah kn..t
Sabar ye awk..
  #17  
Old 06-03-2010, 09:57 AM
Kyzoor Kyzoor is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: May 2010
Posts: 337
Rep Power: 10
Kyzoor is on a distinguished road
Default Re: Kepada Yang Mengenali

Quote:
Originally Posted by nur azua View Post
Awak..takziah ye..
Abg sure tenang kt sne..
Suatu yg jd tu ada hikmah kn..t
Sabar ye awk..

Thanks Nurazua............awak sihat hari ni?
  #18  
Old 06-03-2010, 02:01 PM
nur azua nur azua is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Apr 2010
Location: KL..but right now stay in Shah Alam
Posts: 530
Rep Power: 10
nur azua is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to nur azua
Default Re: Kepada Yang Mengenali

alhamdulillah..feeling good today..
  #19  
Old 06-03-2010, 02:03 PM
kuntum's Avatar
kuntum kuntum is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 612
Rep Power: 11
kuntum is on a distinguished road
Default Re: Kepada Yang Mengenali

Takziah, Wan...semoga Wan tabah...! Kita macam tulah...bila kucing mati sedih yang amat...tapi kena cekal...sebab kita dah bagi yang terbaik untuk dia. Ada banyak lagi yang perlu perhatian kita...

RIP Abang..
__________________
“What greater gift than the love of a cat?” – Charles Dickens
  #20  
Old 06-03-2010, 02:07 PM
Kyzoor Kyzoor is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: May 2010
Posts: 337
Rep Power: 10
Kyzoor is on a distinguished road
Default Re: Kepada Yang Mengenali

Quote:
Originally Posted by kuntum View Post
Takziah, Wan...semoga Wan tabah...! Kita macam tulah...bila kucing mati sedih yang amat...tapi kena cekal...sebab kita dah bagi yang terbaik untuk dia. Ada banyak lagi yang perlu perhatian kita...

RIP Abang..

salam kuntum,
Thanks n mmg menyakitkan bila melibatkan pemergian yang kita tak jangkakan.......alhamdullilah Wan dah rasa ok sikit coz sibuk melayan lagi 17 ekor bulus kat umah nie.....sedikit banyak dapat gak leka sikit.......nie pun nak kena turun opis jap pasni, ada discussion............Thanks once again Kuntum....

Kyzoor
Closed Thread

Bookmarks

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Kepada Pakcu - kitten Backyard breeder do trade through forum nasharuddinali Hall of Shame 1 12-11-2009 07:29 PM
AL-FATIHAH kepada arwah ayah Naz (Nazeri Keytot) DJSNAZ83 General Discussion 17 04-20-2009 10:34 AM
Mommy kepada Stooges sedang mencantik cantikkan diri sarahseben Cat TV and Photos 14 11-08-2008 09:54 PM
Apa juadah yang di makan... Penghulu Food & Recipes 276 09-26-2008 05:11 PM


All times are GMT +8. The time now is 04:44 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
 

Main Site
Home
Advertising
Sponsored Listings
Sign Up
Find A Pet
Share & Save Lives
About PetFinder.my
Terms & Conditions
Freebies / Starter Pack
Report Animal Abuse
Contact Us
Facilities
WAGazine
Discussion Forum
Medical Fund
Pet Food, Toys & Products
Cuteness Meter
Central News Portal
Visual Map
Knowledge Library
Microchip Directory
FurryCards
Mobile
iPhone & iPod App
Android App

Social Media
Facebook
Twitter
KindMeal
Meat-Free Dining
Meal Deals
Kind Moments
Delicious Menu

Others
World Animal Day Contest
Digi iPhone Contest
East Coast Flood Relief
It's Pawssible
Freebies
Online Store
Discussions
Blacklists & Scams



Copyright © PetFinder.my. All rights reserved.