Go

Go Back   PetFinder.my > Pet Welfare, Rescue & Adoption > Rescuers & Fosterers

Rescuers & Fosterers For rescuers and fosterers, the true heroes of PetFinder.my

Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 01-21-2011, 09:28 AM
guest guest is offline
Animal Lover
 
Join Date: Jan 2011
Posts: 5
Rep Power: 0
guest is on a distinguished road
Default Tolong kucing itu

Hi,
Saya ingin meminta pertolongan kepada forumers yang baik hati. Semalam saya ada terjumpa seekor kucing, berbulu tebal/panjang. Tapi dalam keadaan sangat menyedihkan. Kalau tak silap saya, dulu kucing itu tersangatlah gemuk. After that dah lama saya tak nampak. Semalam baru dia muncul balik lalu lalang depan rumah.
Selain keadaan dia dah kurus (tak seperti dulu), sebelah matanya dah luka dan biji mata seakan nak terkeluar (tersembul).
OMG.... terkejut tengok keadaan dia macam tu.
Tapi..... maaf, saya tak tau nak buat apa dan tak ada keberanian & kemampuan untuk menolong dia. Tapi saya rasa kesian.
Selepas saya google here & there & bertanya kawan, saya terjumpa tempat ni.
Saya harap ada sesiapa di sini yang ada kemampuan untuk tolong kucing itu. Just pm me. Saya akan cuba arrange macamana nak hantar kucing itu kepada anda. Bantu saya untuk bantu kucing itu...... Pleaseeeeeee......

p/s : maaf jika tersalah thread

Last edited by guest; 01-21-2011 at 09:48 AM.
Reply With Quote
  #2  
Old 01-21-2011, 09:52 AM
milocute's Avatar
milocute milocute is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: Jan 2011
Location: JB, Johore
Posts: 99
Rep Power: 10
milocute is on a distinguished road
Default Re: Tolong kucing itu

awak kat mane?
Reply With Quote
  #3  
Old 01-21-2011, 10:17 AM
guest guest is offline
Animal Lover
 
Join Date: Jan 2011
Posts: 5
Rep Power: 0
guest is on a distinguished road
Default Re: Tolong kucing itu

hi milocute,
saya kat area selayang. jika ada sesiapa yg ingin membantu, saya akan cuba sedaya upaya arrange untuk meet somewhere (klang valley).
Reply With Quote
  #4  
Old 01-21-2011, 10:43 AM
milocute's Avatar
milocute milocute is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: Jan 2011
Location: JB, Johore
Posts: 99
Rep Power: 10
milocute is on a distinguished road
Default Re: Tolong kucing itu

lar jauhnyer, saya dekat jb.
awak cubalah bawa dia ke klinik veterinar kerajaan yg terdekat.
Saya rasa u better hurrylah... saya baca thread awak pun risau.
Reply With Quote
  #5  
Old 01-21-2011, 03:33 PM
guest guest is offline
Animal Lover
 
Join Date: Jan 2011
Posts: 5
Rep Power: 0
guest is on a distinguished road
Default Re: Tolong kucing itu

milocute,
Saya dah cuba cari goverment vet kat area sini tapi takde. Kalau ada pun saya memang tak berkesempatan & ada masalah untuk menghantar kucing tu. Sebab saya rasa kucing tu memang perlukan penjagaan yang rapi.
Terus terang saya cakap, saya nak pegang kucing pun takut. Tapi saya kesian.
Ada kawan2 suggest saya hantar ke SPCA. Adakah patut saya hantar ke sana?
Reply With Quote
  #6  
Old 01-21-2011, 04:47 PM
bobby bobby is offline
Animal Lover
 
Join Date: Jan 2011
Posts: 1
Rep Power: 0
bobby is on a distinguished road
Default Re: Tolong kucing itu

Where is your actual location and can you written your contact number here? will giv u a call if i am able to go over by tomorrow morning...

You can cover the cat with thick towel when you hold the cat up..so you wouldn't be that frightened when touching the cat..the cat need a vet asap..
Reply With Quote
  #7  
Old 01-21-2011, 05:17 PM
guest guest is offline
Animal Lover
 
Join Date: Jan 2011
Posts: 5
Rep Power: 0
guest is on a distinguished road
Default Re: Tolong kucing itu

hi bobby,
im @ selayang. i'll pm u my no. maybe we can meet somewhere (kl). (if i dapat tangkap the cat).
tq tq & tq....
Reply With Quote
  #8  
Old 01-22-2011, 01:34 PM
guest guest is offline
Animal Lover
 
Join Date: Jan 2011
Posts: 5
Rep Power: 0
guest is on a distinguished road
Default Re: Tolong kucing itu

Hi,
Kucing itu sudah mati semalam.
RIP poor cat.
Hope dia tau ada orang yg nak bantu dia tapi tak sempat.
Tq.
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Tolong bg tips utk kucing selsema ngan sakit mata yg teruk. oyen_ku Cats & Kittens 0 12-15-2010 11:44 AM
Tolong..! anak kucing saya demam....huhuhu comot82 Cats & Kittens 18 11-22-2010 09:40 AM
tolong...siapa yang nak jadi keluarga angkat kucing saya nazamohd Rescuers & Fosterers 2 10-04-2010 11:12 AM
Tolong...Kucing muntah kuning Lyn_Cat Health, Disease & Diet 27 08-03-2010 03:18 PM
ToLOng... kucing asyik "melepas" bile masukkan dalam carrier... jasmine forever Cats & Kittens 7 01-29-2010 10:58 PM


All times are GMT +8. The time now is 03:29 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
 

Main Site
Home
Advertising
Sponsored Listings
Sign Up
Find A Pet
Share & Save Lives
About PetFinder.my
Terms & Conditions
Freebies / Starter Pack
Report Animal Abuse
Contact Us
Facilities
WAGazine
Discussion Forum
Medical Fund
Pet Food, Toys & Products
Cuteness Meter
Central News Portal
Visual Map
Knowledge Library
Microchip Directory
FurryCards
Mobile
iPhone & iPod App
Android App

Social Media
Facebook
Twitter
KindMeal
Meat-Free Dining
Meal Deals
Kind Moments
Delicious Menu

Others
World Animal Day Contest
Digi iPhone Contest
East Coast Flood Relief
It's Pawssible
Freebies
Online Store
Discussions
Blacklists & Scams



Copyright © PetFinder.my. All rights reserved.