Go

Go Back   PetFinder.my > The Animal Corner > Cats & Kittens > Health, Disease & Diet

Health, Disease & Diet Find out the best tips and practices on managing your cat's diet, health care, and issues with diseases from our community of animal lovers

Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 04-14-2010, 10:27 AM
EndlessLuv's Avatar
EndlessLuv EndlessLuv is offline
Animal Lover
 
Join Date: Apr 2010
Location: Seri Petaling KL
Posts: 41
Rep Power: 0
EndlessLuv is on a distinguished road
Unhappy pls help me...kucing xnk makan da masuk 3ari

Kucing I baru bersalin ahad lepas,meow tu bersalin lame sgt,adik I ckp start pukul 6pg meow bersalin tp pukul 1ptg baru habis keluar anak dia.And anak meow yang last skali I tolong ptong kn tali pusat.Time tu die da lemah sgt and I suapkan meow air.Malam tu meow makan,tapi ari isnin dgn semlm meow xnk makan lgsg.bg ikan xnk,ikan rebus xnk,wet food pun xnk..bile I bg meow vitamin yg cam utk bg ade selera makan tu,de mkan vitamin tu je.bg ikan,bau pun xnk..I x sure meow I tgh puasa ke,try to keep fit or de kenyang mkn uri de.Sape2 yg pandai tu tlg la bgtau kenape meow tu jd mcm tu....I risau kan de,sblm ni ade gak kucing i mogok lapar xnk mkan mknan de,tp I xkisah I bg je ape yang de nak mkn yang penting de ade selera nak mkn.
Reply With Quote
  #2  
Old 04-14-2010, 04:09 PM
Felix The Cat's Avatar
Felix The Cat Felix The Cat is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 3,339
Rep Power: 14
Felix The Cat is on a distinguished road
Default Re: pls help me...kucing xnk makan da masuk 3ari

Quote:
Originally Posted by EndlessLuv View Post
Kucing I baru bersalin ahad lepas,meow tu bersalin lame sgt,adik I ckp start pukul 6pg meow bersalin tp pukul 1ptg baru habis keluar anak dia.And anak meow yang last skali I tolong ptong kn tali pusat.Time tu die da lemah sgt and I suapkan meow air.Malam tu meow makan,tapi ari isnin dgn semlm meow xnk makan lgsg.bg ikan xnk,ikan rebus xnk,wet food pun xnk..bile I bg meow vitamin yg cam utk bg ade selera makan tu,de mkan vitamin tu je.bg ikan,bau pun xnk..I x sure meow I tgh puasa ke,try to keep fit or de kenyang mkn uri de.Sape2 yg pandai tu tlg la bgtau kenape meow tu jd mcm tu....I risau kan de,sblm ni ade gak kucing i mogok lapar xnk mkan mknan de,tp I xkisah I bg je ape yang de nak mkn yang penting de ade selera nak mkn.
Better bawa g vet untuk check.
Mana tau dia sakit ke?
Jangan biar lama lama especially dia tengah menyusukan anak dia.
Dia perlukan tenaga dan baby dia juga perlu tenaga dari susu mak dia.
__________________

Felix The Cat - Dee wonderful wonderful cat!
http://felixthecats.weebly.com
http://livinginmyworld-phyllis.blogspot.com/
Reply With Quote
  #3  
Old 04-14-2010, 04:37 PM
EndlessLuv's Avatar
EndlessLuv EndlessLuv is offline
Animal Lover
 
Join Date: Apr 2010
Location: Seri Petaling KL
Posts: 41
Rep Power: 0
EndlessLuv is on a distinguished road
Default Re: pls help me...kucing xnk makan da masuk 3ari

thanks for the reply...I cume risau camne kalau de kne msuk ward then anak-anak de camne?I keje and if Im not mistaken anak kucing msti menyusu 3jam sekali.(correct me if im wrong)..tp td time lunch I balik rumah tgk kan die,then I suapkan die wet food..ade la die makan dalam 5 suap. Lg 1,kenape die ade keluar air macam lendir camtu kat 'tutut' de?normal ke tu bg kucing lepas bersalin..thanks again~
Reply With Quote
  #4  
Old 04-14-2010, 04:46 PM
Felix The Cat's Avatar
Felix The Cat Felix The Cat is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 3,339
Rep Power: 14
Felix The Cat is on a distinguished road
Default Re: pls help me...kucing xnk makan da masuk 3ari

Quote:
Originally Posted by EndlessLuv View Post
thanks for the reply...I cume risau camne kalau de kne msuk ward then anak-anak de camne?I keje and if Im not mistaken anak kucing msti menyusu 3jam sekali.(correct me if im wrong)..tp td time lunch I balik rumah tgk kan die,then I suapkan die wet food..ade la die makan dalam 5 suap. Lg 1,kenape die ade keluar air macam lendir camtu kat 'tutut' de?normal ke tu bg kucing lepas bersalin..thanks again~
Mmm kalo cecair tu warna kuning dan berbau memang kena infection sebab tu leh cause kematian. You kena bawa g klinik immediately. Apa apa pun its better you bawa g doctor untuk wat diagonsis yang betul. Kalo perlu tahan bawa anak dia juga la...
__________________

Felix The Cat - Dee wonderful wonderful cat!
http://felixthecats.weebly.com
http://livinginmyworld-phyllis.blogspot.com/
Reply With Quote
  #5  
Old 04-14-2010, 06:52 PM
simple simple is offline
-
 
Join Date: Oct 2008
Location: PJ, Malaysia
Posts: 90
Rep Power: 11
simple is on a distinguished road
Default Re: pls help me...kucing xnk makan da masuk 3ari

Kalau dari pengalaman lama saya, first few days lepas delivery, sesetengah ibu kcg masih "basah" ditempat peranakan tuh. Semakin hari semakin kering. Tapi kalau hampir seminggu & nampak mcm darah masih keluar, munkin juga dia ada problem i.e. pendarahan, etc and vet boleh bantu. Tak boleh biarkan terlalu lama.
And i've seen some cats yg mmg kurang makan the first few days lepas deliver. In fact, the first 2 days ada yg cuma jilat air sedikit saja. Tak tahulah apa pantang mereka amalkan. Mmg kesian. Tgk dia kurus, kena susukan babies lagi. Sedap camner pun dia tak nak makan. Tapi lepas 4-5 hari mereka akan "catch-up" balik --- ada yg makan dgn begitu lapar sekali, as if baru habis puasa. Masa tu lah kita start manjakan dia dgn makanan yg enak & supplements.
But if you're worried, cubalah bawa pi jumpa vet. Kalau tak der apa apa masalah, vet akan cuma beri nasihat dan supplement saja.
Reply With Quote
  #6  
Old 04-15-2010, 08:50 AM
EndlessLuv's Avatar
EndlessLuv EndlessLuv is offline
Animal Lover
 
Join Date: Apr 2010
Location: Seri Petaling KL
Posts: 41
Rep Power: 0
EndlessLuv is on a distinguished road
Default Re: pls help me...kucing xnk makan da masuk 3ari

Quote:
Originally Posted by simple View Post
Kalau dari pengalaman lama saya, first few days lepas delivery, sesetengah ibu kcg masih "basah" ditempat peranakan tuh. Semakin hari semakin kering. Tapi kalau hampir seminggu & nampak mcm darah masih keluar, munkin juga dia ada problem i.e. pendarahan, etc and vet boleh bantu. Tak boleh biarkan terlalu lama.
And i've seen some cats yg mmg kurang makan the first few days lepas deliver. In fact, the first 2 days ada yg cuma jilat air sedikit saja. Tak tahulah apa pantang mereka amalkan. Mmg kesian. Tgk dia kurus, kena susukan babies lagi. Sedap camner pun dia tak nak makan. Tapi lepas 4-5 hari mereka akan "catch-up" balik --- ada yg makan dgn begitu lapar sekali, as if baru habis puasa. Masa tu lah kita start manjakan dia dgn makanan yg enak & supplements.
But if you're worried, cubalah bawa pi jumpa vet. Kalau tak der apa apa masalah, vet akan cuma beri nasihat dan supplement saja.
thanks for the info simple..Semlm de cam ade selera makan sikit tapi still I kene suapkan macam I pulak yg dapat baby..tapi xpe la mgkin de nak manje2 kot..de pun da start buang air kcil cuz de mnum byk sgt semlm..pagi ni pulak muke de da nmpak segar skit...klau ari ni still ade lg cecair pelik tu esok I akan bwk de pg vet.
Reply With Quote
  #7  
Old 04-16-2010, 01:04 AM
hellokitty5's Avatar
hellokitty5 hellokitty5 is offline
Animal Lover
 
Join Date: Jan 2010
Location: PJ
Posts: 36
Rep Power: 0
hellokitty5 is on a distinguished road
Default Re: pls help me...kucing xnk makan da masuk 3ari

Quote:
Originally Posted by simple View Post
Kalau dari pengalaman lama saya, first few days lepas delivery, sesetengah ibu kcg masih "basah" ditempat peranakan tuh. Semakin hari semakin kering. Tapi kalau hampir seminggu & nampak mcm darah masih keluar, munkin juga dia ada problem i.e. pendarahan, etc and vet boleh bantu. Tak boleh biarkan terlalu lama.
And i've seen some cats yg mmg kurang makan the first few days lepas deliver. In fact, the first 2 days ada yg cuma jilat air sedikit saja. Tak tahulah apa pantang mereka amalkan. Mmg kesian. Tgk dia kurus, kena susukan babies lagi. Sedap camner pun dia tak nak makan. Tapi lepas 4-5 hari mereka akan "catch-up" balik --- ada yg makan dgn begitu lapar sekali, as if baru habis puasa. Masa tu lah kita start manjakan dia dgn makanan yg enak & supplements.
But if you're worried, cubalah bawa pi jumpa vet. Kalau tak der apa apa masalah, vet akan cuma beri nasihat dan supplement saja.

my cat yg beranak sume mcm yg simple cakap...

biasa i akan mula kira dr hari dia start on heat...so i will prepare myself to be bidan masa queening...bila mama da xmau makan means within 24 hour die akan beranak...mama akan stop mkn sbb nak elakkan taik keluar sama masa meneran nk beranak...

after queening, mama biasanya akan bersama2 baby die...after 3-4 hari baru die akan rasa lapar dan nak makan...thats y very important to feed them uri n jilat all the lendir untuk bekalan 3-4 hari tuh...tapi ade cat yg selera makan die mmg xputus yer...mkn ikut mcm biasa jer...biasanya awal kelahiran, mama xbanyak berak or xberak pon tuk 4-5 hari or even seminggu sbb sume makanan itu dijadikan tenaga dan ganti semula 3-4 ari yg die puasa tuh....

kalu b4 n masa preggy kita tgk die sihat bugar....berisi...tapi bila masa die da menyusu, berat badan akan slow2 susut smp separuh dr masa die preggy...so no need to worry, but they need 2-3 times more food than usual...lagi banyak baby die...lagi byk die makan...tapi xgemuk2...sbb food tu jadi susu kot...

air/lendir/cecair yg keluar dr tempat peranakan adalah normal sehingga dlm tempoh seminggu maksimum....kebiasaan 2-3 ari da kering...tetapi sekiranya ade pendarahan selepas 2 hari itu abnormal n kena segera ke vet...sekira ade ketulan2 pon abnormal...bawa ke vet... bau cecair/lendir yg keluar adela berbau hanyir sederhana(mcm telur, lendir ayam, nanah yg cair) sekira lendir yg ade tuh berbau hanyir yg busuk mcm nanah yg pekat, telur busuk, ikan busuk....bawa ke vet sbb ade infection....

Reply With Quote
  #8  
Old 04-16-2010, 08:55 AM
EndlessLuv's Avatar
EndlessLuv EndlessLuv is offline
Animal Lover
 
Join Date: Apr 2010
Location: Seri Petaling KL
Posts: 41
Rep Power: 0
EndlessLuv is on a distinguished road
Default Re: pls help me...kucing xnk makan da masuk 3ari

Quote:
Originally Posted by hellokitty5 View Post
my cat yg beranak sume mcm yg simple cakap...

biasa i akan mula kira dr hari dia start on heat...so i will prepare myself to be bidan masa queening...bila mama da xmau makan means within 24 hour die akan beranak...mama akan stop mkn sbb nak elakkan taik keluar sama masa meneran nk beranak...

after queening, mama biasanya akan bersama2 baby die...after 3-4 hari baru die akan rasa lapar dan nak makan...thats y very important to feed them uri n jilat all the lendir untuk bekalan 3-4 hari tuh...tapi ade cat yg selera makan die mmg xputus yer...mkn ikut mcm biasa jer...biasanya awal kelahiran, mama xbanyak berak or xberak pon tuk 4-5 hari or even seminggu sbb sume makanan itu dijadikan tenaga dan ganti semula 3-4 ari yg die puasa tuh....

kalu b4 n masa preggy kita tgk die sihat bugar....berisi...tapi bila masa die da menyusu, berat badan akan slow2 susut smp separuh dr masa die preggy...so no need to worry, but they need 2-3 times more food than usual...lagi banyak baby die...lagi byk die makan...tapi xgemuk2...sbb food tu jadi susu kot...

air/lendir/cecair yg keluar dr tempat peranakan adalah normal sehingga dlm tempoh seminggu maksimum....kebiasaan 2-3 ari da kering...tetapi sekiranya ade pendarahan selepas 2 hari itu abnormal n kena segera ke vet...sekira ade ketulan2 pon abnormal...bawa ke vet... bau cecair/lendir yg keluar adela berbau hanyir sederhana(mcm telur, lendir ayam, nanah yg cair) sekira lendir yg ade tuh berbau hanyir yg busuk mcm nanah yg pekat, telur busuk, ikan busuk....bawa ke vet sbb ade infection....

oic...sorry i xpandai sgt bab2 kucing berpantang ni..Yg I tau kucing2 I patut makan setiap ari,kalau xmakan I risau sgt..Tp semlm I tgk meow I da x kua cecair lg kat tpt peranakan de..mkn pun da ok cume de mkn skit2 tp byk kali...Tu maknenye die da ok kan?Alhamdullilah...

Thanks Hellokitty5
Reply With Quote
  #9  
Old 04-16-2010, 01:20 PM
hellokitty5's Avatar
hellokitty5 hellokitty5 is offline
Animal Lover
 
Join Date: Jan 2010
Location: PJ
Posts: 36
Rep Power: 0
hellokitty5 is on a distinguished road
Default Re: pls help me...kucing xnk makan da masuk 3ari

alhamdulillah....

da sehat da la tuh....mmg mama cat makan skit2...sbb xberani tinggal anak die lama2...
makesure food n water sentiasa ade...

mama cat akan menetek dalam 3week-3month old....so bila nampak die mula malas nk menetek u kena start care for the kitten...tapi selagi u xbagi food kat kitten...mama cat akan terpaksa juga bagi tetek...cume die bagi ngam2 aje la...xde lebih2 sampai bergantung aje baby nyer....hehehheee
Reply With Quote
  #10  
Old 04-25-2010, 10:41 PM
Izannyben Izannyben is offline
Animal Lover
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 13
Rep Power: 0
Izannyben is on a distinguished road
Default Re: pls help me...kucing xnk makan da masuk 3ari

Salam..
Sorry ye tumpang Thread ni.. malas nak buka yg baru coz masalah sy hampir sama..
Otai2 semua.. help me plz.. Sy baru adopt cat ni.. masalah nya seharian dah dia xmau makan langsung.. minum air je.. 2 pun sikit.. macam mana ye sy nak buat? dah sogok ngan ayam rebus pun tak jalan
Reply With Quote
  #11  
Old 04-26-2010, 01:30 AM
naq1989 naq1989 is offline
Cat Lover
 
Join Date: Oct 2009
Location: Sg Besi,K.L
Posts: 267
Rep Power: 10
naq1989 is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to naq1989
Default Re: pls help me...kucing xnk makan da masuk 3ari

My mimiey pun dulu mcm tu gak,apa yg sy buat,sy kurung die dalam sangkar,just letak kibble n air je dalam tu,sampaikan nak tuang dalam bekas makan die pun,sy kire dulu berapa biji yang saya letak,nak tau sama ada die jamah or tak,lepas 2-3 hari,baru la luak sikit,first2 die makan,just 5butir je,n lama2 makin banyak die makan,dah tak payah nak kire jumlah kibble sebb dah tak risau dah.kucing pun macam manusia gak,kalau dah kebulur makan gak,...
Reply With Quote
  #12  
Old 04-26-2010, 06:54 AM
Izannyben Izannyben is offline
Animal Lover
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 13
Rep Power: 0
Izannyben is on a distinguished road
Default Re: pls help me...kucing xnk makan da masuk 3ari

Quote:
Originally Posted by naq1989 View Post
My mimiey pun dulu mcm tu gak,apa yg sy buat,sy kurung die dalam sangkar,just letak kibble n air je dalam tu,sampaikan nak tuang dalam bekas makan die pun,sy kire dulu berapa biji yang saya letak,nak tau sama ada die jamah or tak,lepas 2-3 hari,baru la luak sikit,first2 die makan,just 5butir je,n lama2 makin banyak die makan,dah tak payah nak kire jumlah kibble sebb dah tak risau dah.kucing pun macam manusia gak,kalau dah kebulur makan gak,...
Tq naq.. sy baru ambik dia tgh hari kelmarin.. but sampai pagi ni tgk makanan xluak sikit pun risau sy dibuatnya.. mana la tau dia wat mogok lapar ke..
ni sy nak keluar pergi kerja pun duk risau pikir dia xnak mkn.. 2 la kot2 ada cara lain nak pujuk dia mkn.. hehe..
ni nak kira juga kibbles yg macam you buat 2, baru betul2 pasti dia mkn ke tak..
Reply With Quote
  #13  
Old 04-26-2010, 05:28 PM
luvnett's Avatar
luvnett luvnett is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 301
Rep Power: 10
luvnett is on a distinguished road
Default Re: pls help me...kucing xnk makan da masuk 3ari

Quote:
Originally Posted by Izannyben View Post
Tq naq.. sy baru ambik dia tgh hari kelmarin.. but sampai pagi ni tgk makanan xluak sikit pun risau sy dibuatnya.. mana la tau dia wat mogok lapar ke..
ni sy nak keluar pergi kerja pun duk risau pikir dia xnak mkn.. 2 la kot2 ada cara lain nak pujuk dia mkn.. hehe..
ni nak kira juga kibbles yg macam you buat 2, baru betul2 pasti dia mkn ke tak..
Hi.. kesian nya.. so sekarang macam mana ngan cat 2.. dah start mkn? maybe dia still tekejut kot sebab sampai umah baru.. nak tolong pun sy xda pengalaman ngan kucing mogok lapar ni.. hehe.. kucing2 sy semua kuat mkn
Reply With Quote
  #14  
Old 04-26-2010, 07:59 PM
Izannyben Izannyben is offline
Animal Lover
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 13
Rep Power: 0
Izannyben is on a distinguished road
Default Re: pls help me...kucing xnk makan da masuk 3ari

help.. help.. dah masuk 24jam dah ni but my cat still xjamah sebutir pun kibbles dia.. huhu.. ayam rebus.. wet food.. semua xjalan hmm apa lagi ye sy kena buat?
Reply With Quote
  #15  
Old 04-26-2010, 08:48 PM
naq1989 naq1989 is offline
Cat Lover
 
Join Date: Oct 2009
Location: Sg Besi,K.L
Posts: 267
Rep Power: 10
naq1989 is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to naq1989
Default Re: pls help me...kucing xnk makan da masuk 3ari

rileks2...my Mimiey dulu,2hari tak jamah pape,air pun die tak nak minum
Reply With Quote
  #16  
Old 04-26-2010, 09:59 PM
luvnett's Avatar
luvnett luvnett is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 301
Rep Power: 10
luvnett is on a distinguished road
Default Re: pls help me...kucing xnk makan da masuk 3ari

rasanya dia still xdapat sesuaikan diri.. kalau dah lapar sgt sure dia bedal nanti

Last edited by luvnett; 04-26-2010 at 10:09 PM.
Reply With Quote
  #17  
Old 04-27-2010, 09:06 AM
EndlessLuv's Avatar
EndlessLuv EndlessLuv is offline
Animal Lover
 
Join Date: Apr 2010
Location: Seri Petaling KL
Posts: 41
Rep Power: 0
EndlessLuv is on a distinguished road
Default Re: pls help me...kucing xnk makan da masuk 3ari

Quote:
Originally Posted by Izannyben View Post
Salam..
Sorry ye tumpang Thread ni.. malas nak buka yg baru coz masalah sy hampir sama..
Otai2 semua.. help me plz.. Sy baru adopt cat ni.. masalah nya seharian dah dia xmau makan langsung.. minum air je.. 2 pun sikit.. macam mana ye sy nak buat? dah sogok ngan ayam rebus pun tak jalan
ape kate u try bg kucing tu vitamin yg ley bg de energy and ley bg de ade selera makan..sbb penah skali tu kucing i (Bukan yg baru bersalin tu,ni yg lain) wat mogok lapar..2 ari de xnk mkn,bg mkn vitamin then letak mknan trus mkn cam mangsa kebuluran plak..Lg 1 i bg skali ngan ubat cacing,sbb ade vet yg i slalu pg tu ckp kucing kalau ade cacing de xde selera makan.hope your cat will get well soon!
Reply With Quote
  #18  
Old 04-27-2010, 10:42 AM
Izannyben Izannyben is offline
Animal Lover
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 13
Rep Power: 0
Izannyben is on a distinguished road
Default Re: pls help me...kucing xnk makan da masuk 3ari

Quote:
Originally Posted by EndlessLuv View Post
ape kate u try bg kucing tu vitamin yg ley bg de energy and ley bg de ade selera makan..sbb penah skali tu kucing i (Bukan yg baru bersalin tu,ni yg lain) wat mogok lapar..2 ari de xnk mkn,bg mkn vitamin then letak mknan trus mkn cam mangsa kebuluran plak..Lg 1 i bg skali ngan ubat cacing,sbb ade vet yg i slalu pg tu ckp kucing kalau ade cacing de xde selera makan.hope your cat will get well soon!

kalau kucing sendiri yg mogok lapar senang je.. but ni kucing yg baru ambil mogok 2 yg susah sikit.. lagi pun maybe dia rindukan umah lama dia kot..I try bagi nutripet tapi dia xnak jilat pun.. pas 2 dia akan keluarkan air liur sampai meleh2.. ubat cacing pula memang sebelum ambil 2 tuan dia dah bagi.. so rasanya xperlu lah kot I bagi lagi coz baru seminggu dia deworm..
Harap sangat hari ni dia akn mkn coz tgk dia dah boleh terima keadaan sekeliling dah.. kalau macam kelmarin 2 dia asyik sembunyi kat penjuru bilik je..
Reply With Quote
  #19  
Old 04-27-2010, 11:37 AM
naq1989 naq1989 is offline
Cat Lover
 
Join Date: Oct 2009
Location: Sg Besi,K.L
Posts: 267
Rep Power: 10
naq1989 is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to naq1989
Default Re: pls help me...kucing xnk makan da masuk 3ari

mmg sebijik mcm mimiey i,masa mula2 ambil tu,die nyuruk kat celah2 tv kat penjuru,takut je kena letrik...last2 kurung die sebb takut die tak nak makan,dah kena kurung baru lah die makan,dekat seminggu gak la die nyuruk ntah celah mane2,dalam masa seminggu tu jugak kena bagi perhtian n layanan mcm princess...skrg ni dah ok sikit,cume kalau time tengah dukung n kebetulan die nampak org yang die tak kenal,cepat2 die sumbatkan muke dalam ketiak,yang hebatnya boleh plak die tahan lama2 dalam ketiak(sah2 ketiak tuan die wangi)
Reply With Quote
  #20  
Old 04-27-2010, 11:15 PM
Izannyben Izannyben is offline
Animal Lover
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 13
Rep Power: 0
Izannyben is on a distinguished road
Default Re: pls help me...kucing xnk makan da masuk 3ari

Quote:
Originally Posted by naq1989 View Post
mmg sebijik mcm mimiey i,masa mula2 ambil tu,die nyuruk kat celah2 tv kat penjuru,takut je kena letrik...last2 kurung die sebb takut die tak nak makan,dah kena kurung baru lah die makan,dekat seminggu gak la die nyuruk ntah celah mane2,dalam masa seminggu tu jugak kena bagi perhtian n layanan mcm princess...skrg ni dah ok sikit,cume kalau time tengah dukung n kebetulan die nampak org yang die tak kenal,cepat2 die sumbatkan muke dalam ketiak,yang hebatnya boleh plak die tahan lama2 dalam ketiak(sah2 ketiak tuan die wangi)
mimiey suka aroma ketiak tuan dia kot..
Any way Sy rasa HAPPY sgt sebab my cat dah start mkn.. habis semangkuk dia blasah tadi.. mesti kebulur sgt sebab 2 hari xmkn. Pas 2 dia pun dah kurang sikit takut2.. sekarang tengah menjelajah seluruh pelusuk umah.. xde la dok menyorok lagi..
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Kucing muntah-muntah & xlalu makan... zarasofia Cats & Kittens 19 01-14-2010 02:39 PM
Dah puas makan ati oni hatamah Cat TV and Photos 73 12-23-2009 04:14 PM
Help me!! my ngau2 XNK MAKAN!! angelicdevil Cats & Kittens 51 10-17-2009 07:00 PM
~My cat makan kena suap.. nurkasih Training & Behavioral Issues 16 09-06-2009 01:33 PM
bila kita ada 1 male cat 1hn 5 bln senang ke nak bawak seekor kitten masuk dalam rumah? farrafarhana Cats & Kittens 2 08-21-2009 09:13 PM


All times are GMT +8. The time now is 11:58 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
 

Main Site
Home
Advertising
Sponsored Listings
Sign Up
Find A Pet
Share & Save Lives
About PetFinder.my
Terms & Conditions
Freebies / Starter Pack
Report Animal Abuse
Contact Us
Facilities
WAGazine
Discussion Forum
Medical Fund
Pet Food, Toys & Products
Cuteness Meter
Central News Portal
Visual Map
Knowledge Library
Microchip Directory
FurryCards
Mobile
iPhone & iPod App
Android App

Social Media
Facebook
Twitter
KindMeal
Meat-Free Dining
Meal Deals
Kind Moments
Delicious Menu

Others
World Animal Day Contest
Digi iPhone Contest
East Coast Flood Relief
It's Pawssible
Freebies
Online Store
Discussions
Blacklists & Scams



Copyright © PetFinder.my. All rights reserved.