Go

Go Back   PetFinder.my > Pet Welfare, Rescue & Adoption > Lost & Found

Lost & Found Additional exposure for your Lost / Found pets, besides posting at our main PetFinder.my site. Please read our Lost & Found Guidelines first at http://PF.my/l26

Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 04-21-2010, 11:17 AM
adamyala's Avatar
adamyala adamyala is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Sep 2008
Location: damansara
Posts: 2,597
Rep Power: 13
adamyala is on a distinguished road
Default macam exo ...found in kota damansara

salam yu olls...

dah lama kak zai tak posting. sebab sgt sibuk dan takde apa nak dikongsi pun

ni kak zai ada jumpa sekor kucing di kota damansara. tak tau la kucing sapa kan.

sapa ada hilang kucing rupa camni sila contact kak zai kat email.

ada beberapa soklan yg kene jawab . sbb kucing ni mcm berjenama je

nampak mcm exo shorthair.

ni gambar dia.





email ke : azairinhani@yahoo.com

tq.

wassalam....
Reply With Quote
  #2  
Old 04-21-2010, 12:00 PM
luvnett's Avatar
luvnett luvnett is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 301
Rep Power: 10
luvnett is on a distinguished road
Default Re: macam exo ...found in kota damansara

comel nya... mesti tuan dia tgh susah hati sebab kehilangan dia ni..
Reply With Quote
  #3  
Old 04-21-2010, 12:03 PM
adamyala's Avatar
adamyala adamyala is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Sep 2008
Location: damansara
Posts: 2,597
Rep Power: 13
adamyala is on a distinguished road
Default Re: macam exo ...found in kota damansara

tu la pasal ...

bayangkan kucing kita hilang kan...mesti nanges

tambah pulak kucing ni manja dan baik.

so far takde problem langsung bela dia kat rumah.

Reply With Quote
  #4  
Old 04-21-2010, 12:31 PM
June June is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Tmn Shamelin Perkasa-Kota Kinabalu
Posts: 6,004
Rep Power: 0
June is on a distinguished road
Default macam exo ...found in kota damansara

Wah!! Zai,ini nampak betul kucing ada brand.ntah mcm manalah keadaan tuan dia ni.mesti tengah serabut kepala

male ke female Zai?? harap2 tuan punya akan tampil kedepan.blh ko buat poster Zai?? manalah tau tuan kucing ni bukan ahli PF.

Quote:
Originally Posted by adamyala View Post
tu la pasal ...

bayangkan kucing kita hilang kan...mesti nanges

tambah pulak kucing ni manja dan baik.

so far takde problem langsung bela dia kat rumah.

Reply With Quote
  #5  
Old 04-21-2010, 12:34 PM
aisyadamia aisyadamia is offline
Animal Lover
 
Join Date: Apr 2010
Posts: 1
Rep Power: 0
aisyadamia is on a distinguished road
Smile Re: macam exo ...found in kota damansara

kalau takdeorg tuntut akak bagi kat saya pun takpe
Reply With Quote
  #6  
Old 04-21-2010, 12:43 PM
adamyala's Avatar
adamyala adamyala is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Sep 2008
Location: damansara
Posts: 2,597
Rep Power: 13
adamyala is on a distinguished road
Default Re: macam exo ...found in kota damansara

Quote:
Originally Posted by June View Post
Wah!! Zai,ini nampak betul kucing ada brand.ntah mcm manalah keadaan tuan dia ni.mesti tengah serabut kepala

male ke female Zai?? harap2 tuan punya akan tampil kedepan.blh ko buat poster Zai?? manalah tau tuan kucing ni bukan ahli PF.
tu la june, aku pun xsangka, tgh kasi mkn stray cats, sekali ada sekor stray cats aku *cehh...stray cats aku la pulak* serang dia. dia nyuruks bwh kete. aku panggil dia dtg. manja2. baik tau june.
posters lom buat . nanti aku suruh anak aku buat .

jantan betina takleh ckp kat sini june.

nanti aku bisik kat tinger ko aje....


Quote:
Originally Posted by aisyadamia View Post
kalau takdeorg tuntut akak bagi kat saya pun takpe
mana boleh cemtu pulak ? nanti tuan dia nanges sampai banjir kota damansara nih kak zai gak yg susah. kene sewa sampan pulak sok...haaa...*gurau jer*
Reply With Quote
  #7  
Old 04-21-2010, 04:06 PM
thini thini is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 400
Rep Power: 10
thini is on a distinguished road
Default Re: macam exo ...found in kota damansara

Quote:
Originally Posted by adamyala View Post
salam yu olls...

dah lama kak zai tak posting. sebab sgt sibuk dan takde apa nak dikongsi pun

ni kak zai ada jumpa sekor kucing di kota damansara. tak tau la kucing sapa kan.

sapa ada hilang kucing rupa camni sila contact kak zai kat email.

ada beberapa soklan yg kene jawab . sbb kucing ni mcm berjenama je

nampak mcm exo shorthair.

ni gambar dia.





email ke : azairinhani@yahoo.com

tq.

wassalam....
alahaiiii comelnyaaaaaa.......
Reply With Quote
  #8  
Old 04-21-2010, 04:30 PM
Felix The Cat's Avatar
Felix The Cat Felix The Cat is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 3,339
Rep Power: 14
Felix The Cat is on a distinguished road
Default Re: macam exo ...found in kota damansara

Naper la saya tak pernah jumpa kucing persian ke, exo ke, maine coon ke kat tepi jalanan
Yang jumpa kucing kampung je
Bertuah Kak Zai.....
Kesian pula kat owner.....
__________________

Felix The Cat - Dee wonderful wonderful cat!
http://felixthecats.weebly.com
http://livinginmyworld-phyllis.blogspot.com/
Reply With Quote
  #9  
Old 04-21-2010, 07:42 PM
Nana's Avatar
Nana Nana is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Nov 2008
Location: KL
Posts: 246
Rep Power: 11
Nana is on a distinguished road
Default Re: macam exo ...found in kota damansara

owh.. such a sweeet looking lil thing... he/she must miss the owner.. and I sure hope the owner miss this cat too... among the things Nana sgt2 takutkan, klu t'hilangkan kucing tatau la mcmna merana + risau rasanya tu..

aduih.. k.zai, nana dl penah jg kucing jumpe, mule2 stress skt la nak jg, dok tunggu2 tuan dia.. tp dah jg lama skit, dah terima, and dah main2 dgn kucing kte, dah syg... alih2 tuan dia dtg.. mak aih.. mencurah2 air mata dok serahkan blk.. dah serah, rs xtenang hdp, merayu2 plk nak mintak/beli dia, bl xdpt, mcm mroyan pon ada... huhuhu....hopefully, ur case will be ok ..
Reply With Quote
  #10  
Old 04-21-2010, 07:57 PM
hellokitty5's Avatar
hellokitty5 hellokitty5 is offline
Animal Lover
 
Join Date: Jan 2010
Location: PJ
Posts: 36
Rep Power: 0
hellokitty5 is on a distinguished road
Default Re: macam exo ...found in kota damansara

kelaka plak rasanya bila nana becerite...rasanya sume cat lovers mmg gitu akhirnya...ayat meroyan yg plg power takat nih...
HK pon amik kucing belakang rumah membe...tapi most famili members i xske die sbb kononnye kucing liar yg xde manners....berak merata n so la...
bagi i, actually diorg ni lebih bijak, manja, disiplin dr cat2 yg kat area umah i nih...
dulu i xske adopt cat sbb nnt wild instint die masih ade...abis tudung saji rumah...tapi skang i bole fhm knp org ske adopt....sbb diorg mmg vogue gitue...
Reply With Quote
  #11  
Old 04-21-2010, 11:38 PM
Pak Lubis's Avatar
Pak Lubis Pak Lubis is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Jul 2009
Location: Lot 1247.Jalan KB 1, Kampung Bangi, Bangi Old Town
Posts: 259
Rep Power: 10
Pak Lubis is on a distinguished road
Default Re: macam exo ...found in kota damansara

Quote:
Originally Posted by Felix The Cat View Post
Naper la saya tak pernah jumpa kucing persian ke, exo ke, maine coon ke kat tepi jalanan
Yang jumpa kucing kampung je
Bertuah Kak Zai.....
Kesian pula kat owner.....
Betul lah Felix dan Zai.. Kenapa lah saya pun tak penah jumpa kucing2 yg ada jenama mcm nama kelas2 gitu .. Selalu jumpa kucing walau pun ada nama tapi nama biasa je lah..
Tetapi kalau jumpa, saya mesti gelabah kot ..terutama yg bulu panjang ke atau muka rata ke atau muka bulat ke.. Cam mana nak jaga .? Tak ada pengalaman langsung...
Reply With Quote
  #12  
Old 04-22-2010, 12:10 AM
MidnightMaiden's Avatar
MidnightMaiden MidnightMaiden is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Mar 2010
Posts: 199
Rep Power: 10
MidnightMaiden is on a distinguished road
Default Re: macam exo ...found in kota damansara

Saya pulak, duduk apartment, ada sekor kitten DLH yg selalu tunggu mintak makan kat staircase. Memang fluffy, cute sangat. Dah try banyak kali nak jinakkan so boleh bawak balik rumah & foster & rehome dia, tapi dia ni memang takut orang. Orang berdiri jauh sebatu dia dah lari. So tiap2 hari tinggalkan makanan je kat staircase tu.

Tapi kan, sekarang the guards macam start operasi tangkap & buang kucing2. Ni tengah risau pasal dah 3 hari tak nampak the DLH. Penat naik turun tangga panggil but still tak jumpa. Hopefully dia tak kena buang ngan guard

Please doakan that he's okay, hopefully dapat jumpa and tangkap dia soon. Really want to find him a good family.
Reply With Quote
  #13  
Old 04-22-2010, 05:26 AM
adamyala's Avatar
adamyala adamyala is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Sep 2008
Location: damansara
Posts: 2,597
Rep Power: 13
adamyala is on a distinguished road
Default Re: macam exo ...found in kota damansara

Quote:
Originally Posted by thini View Post
alahaiiii comelnyaaaaaa.......
hehe...thini...dia mmg omeiii !!

Quote:
Originally Posted by Felix The Cat View Post
Naper la saya tak pernah jumpa kucing persian ke, exo ke, maine coon ke kat tepi jalanan
Yang jumpa kucing kampung je
Bertuah Kak Zai.....
Kesian pula kat owner.....
nurul....kak zai rasa nurul lagi bertuah. tuan kucing2 berjenama yg hantar kucing2 exo ke rumah nurul mintak tolong bela...lagi best gitu....

Quote:
Originally Posted by Nana View Post
owh.. such a sweeet looking lil thing... he/she must miss the owner.. and I sure hope the owner miss this cat too... among the things Nana sgt2 takutkan, klu t'hilangkan kucing tatau la mcmna merana + risau rasanya tu..

aduih.. k.zai, nana dl penah jg kucing jumpe, mule2 stress skt la nak jg, dok tunggu2 tuan dia.. tp dah jg lama skit, dah terima, and dah main2 dgn kucing kte, dah syg... alih2 tuan dia dtg.. mak aih.. mencurah2 air mata dok serahkan blk.. dah serah, rs xtenang hdp, merayu2 plk nak mintak/beli dia, bl xdpt, mcm mroyan pon ada... huhuhu....hopefully, ur case will be ok ..
nana...kak zai pun tgh gabra ni. nak cari tuan dia cepat. kalau lama2 bela nanti, dah syg tetiba tuan dia dtg ..
kak zai pasti MEROYAN jugak


Quote:
Originally Posted by hellokitty5 View Post
kelaka plak rasanya bila nana becerite...rasanya sume cat lovers mmg gitu akhirnya...ayat meroyan yg plg power takat nih...
HK pon amik kucing belakang rumah membe...tapi most famili members i xske die sbb kononnye kucing liar yg xde manners....berak merata n so la...
bagi i, actually diorg ni lebih bijak, manja, disiplin dr cat2 yg kat area umah i nih...
dulu i xske adopt cat sbb nnt wild instint die masih ade...abis tudung saji rumah...tapi skang i bole fhm knp org ske adopt....sbb diorg mmg vogue gitue...
hmmm...kak zai kurenggg faham plak posting HK nih.. tapi no hal...janji VOGUE !!

Quote:
Originally Posted by MidnightMaiden View Post
Saya pulak, duduk apartment, ada sekor kitten DLH yg selalu tunggu mintak makan kat staircase. Memang fluffy, cute sangat. Dah try banyak kali nak jinakkan so boleh bawak balik rumah & foster & rehome dia, tapi dia ni memang takut orang. Orang berdiri jauh sebatu dia dah lari. So tiap2 hari tinggalkan makanan je kat staircase tu.

Tapi kan, sekarang the guards macam start operasi tangkap & buang kucing2. Ni tengah risau pasal dah 3 hari tak nampak the DLH. Penat naik turun tangga panggil but still tak jumpa. Hopefully dia tak kena buang ngan guard

Please doakan that he's okay, hopefully dapat jumpa and tangkap dia soon. Really want to find him a good family.
sedih kak zai baca citer nih. ala2 cinta tak kesampaian gitu....tapi takper. kalau jodoh tak ke mana...sama2 kita doakan dlh tu selamat, dan satu hari dapat tuan yg baik mcm you. ok

Quote:
Originally Posted by Pak Lubis View Post
Betul lah Felix dan Zai.. Kenapa lah saya pun tak penah jumpa kucing2 yg ada jenama mcm nama kelas2 gitu .. Selalu jumpa kucing walau pun ada nama tapi nama biasa je lah..
Tetapi kalau jumpa, saya mesti gelabah kot ..terutama yg bulu panjang ke atau muka rata ke atau muka bulat ke.. Cam mana nak jaga .? Tak ada pengalaman langsung...
Hehehe...Pak Lubis, saya pun gelabah kalau jumpa kucing yg baru lahir pastu kematian ibu. Saya sendiri tak pernah berjaya bela kucing baru lahir lebih dari 3 hari, mesti mati.
Mcm mana Pak Lubis buat ?

Last edited by adamyala; 04-22-2010 at 05:32 AM.
Reply With Quote
  #14  
Old 04-22-2010, 10:22 AM
Pak Lubis's Avatar
Pak Lubis Pak Lubis is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Jul 2009
Location: Lot 1247.Jalan KB 1, Kampung Bangi, Bangi Old Town
Posts: 259
Rep Power: 10
Pak Lubis is on a distinguished road
Default Re: macam exo ...found in kota damansara

Saya tak buat apa2 pun.. Ambil /selamatkan dia ... 1st week jumpa bg susu kambing dan 2nd week bg susu tepung khas dan lepas tu kena buat macam ibu kucing buat..

Tapi jangan sampai tahap jilat tntng 'anu'nya sudah.. He he he ..cukup hanya urut dgn tuala kecil yg di lembabkan dgn air suam bhg ' anu' dan sekeliling sekerap yg mungkin.

Jaga kebersihan dan suhu tmpat dia tidor dan tukar lapik nya selalu sebab mereka ini sgt sensitif dan mudah berpenyakit kerana kurang antibody darisusu ibu.

Penyakit yg selalu serang anak kucing antaranya sembelit, rectum berdarah, cirit birit dan sakit mata.

Kalau boleh elakan dari mandikan dia,. Kalau terpaksa, lap je dia dgn tuala 'good morning' yg rendam air suam

Selainnya serah pada Yang Berkuasa. Dia yang menentukan segala.

Jika selepas 5 minggu lepas jumpa, dia survive dan dah boleh mkn wet food .. Sudah dianggap berjaya.

Tetapi minta maaf saya kata yg selalu berjaya adalah org yg sentiasa berada disisi anak kucing (tidak bekerja) dan bukannya spt kita yg kerja pagi dan balik ptg dan hnya tgk anak kucing lepas balik kerja.

Last edited by Pak Lubis; 04-22-2010 at 10:30 AM.
Reply With Quote
  #15  
Old 04-22-2010, 12:10 PM
Fareen's Avatar
Fareen Fareen is offline
Cat Slave
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 605
Rep Power: 10
Fareen is on a distinguished road
Default Re: macam exo ...found in kota damansara

Quote:
Originally Posted by Pak Lubis View Post
Betul lah Felix dan Zai.. Kenapa lah saya pun tak penah jumpa kucing2 yg ada jenama mcm nama kelas2 gitu .. Selalu jumpa kucing walau pun ada nama tapi nama biasa je lah..
Tetapi kalau jumpa, saya mesti gelabah kot ..terutama yg bulu panjang ke atau muka rata ke atau muka bulat ke.. Cam mana nak jaga .? Tak ada pengalaman langsung...
Heheheh Pak lubis, Nuru, kalau nak jumpa kucing 'stray berjenama' kena kat KD kot. Kalau kat Bangi and Cheras maybe jenama dia lain sikit
__________________

Proud mummy of Sophie / Dexter / Yuki / Heidi / Optimus

Feed your cats BARF!
www.catnutrition.org
Reply With Quote
  #16  
Old 04-22-2010, 02:41 PM
nur azua nur azua is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Apr 2010
Location: KL..but right now stay in Shah Alam
Posts: 530
Rep Power: 10
nur azua is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to nur azua
Talking Re: macam exo ...found in kota damansara

Quote:
Originally Posted by Fareen View Post
Heheheh Pak lubis, Nuru, kalau nak jumpa kucing 'stray berjenama' kena kat KD kot. Kalau kat Bangi and Cheras maybe jenama dia lain sikit
suke3 ayat kt fareen! sy pon rase kne kt KD bru jupe yg bjenama..meow3 gitu!
Reply With Quote
  #17  
Old 04-22-2010, 05:51 PM
adamyala's Avatar
adamyala adamyala is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Sep 2008
Location: damansara
Posts: 2,597
Rep Power: 13
adamyala is on a distinguished road
Default Re: macam exo ...found in kota damansara

Quote:
Originally Posted by Pak Lubis View Post
Saya tak buat apa2 pun.. Ambil /selamatkan dia ... 1st week jumpa bg susu kambing dan 2nd week bg susu tepung khas dan lepas tu kena buat macam ibu kucing buat..

Tapi jangan sampai tahap jilat tntng 'anu'nya sudah.. He he he ..cukup hanya urut dgn tuala kecil yg di lembabkan dgn air suam bhg ' anu' dan sekeliling sekerap yg mungkin.

Jaga kebersihan dan suhu tmpat dia tidor dan tukar lapik nya selalu sebab mereka ini sgt sensitif dan mudah berpenyakit kerana kurang antibody darisusu ibu.

Penyakit yg selalu serang anak kucing antaranya sembelit, rectum berdarah, cirit birit dan sakit mata.

Kalau boleh elakan dari mandikan dia,. Kalau terpaksa, lap je dia dgn tuala 'good morning' yg rendam air suam

Selainnya serah pada Yang Berkuasa. Dia yang menentukan segala.

Jika selepas 5 minggu lepas jumpa, dia survive dan dah boleh mkn wet food .. Sudah dianggap berjaya.

Tetapi minta maaf saya kata yg selalu berjaya adalah org yg sentiasa berada disisi anak kucing (tidak bekerja) dan bukannya spt kita yg kerja pagi dan balik ptg dan hnya tgk anak kucing lepas balik kerja.
tq pak lubis . semoga tips yg pak lubis share dpt dijadikan panduan kepada kami yg lain nih.
Reply With Quote
  #18  
Old 04-22-2010, 05:53 PM
adamyala's Avatar
adamyala adamyala is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Sep 2008
Location: damansara
Posts: 2,597
Rep Power: 13
adamyala is on a distinguished road
Default Re: macam exo ...found in kota damansara

Quote:
Originally Posted by Fareen View Post
Heheheh Pak lubis, Nuru, kalau nak jumpa kucing 'stray berjenama' kena kat KD kot. Kalau kat Bangi and Cheras maybe jenama dia lain sikit
apa ke mendenya fareen ?
seronok bebeno


Quote:
Originally Posted by nur azua View Post
suke3 ayat kt fareen! sy pon rase kne kt KD bru jupe yg bjenama..meow3 gitu!
ini sorg lagi. apa ke hei nyer...
Reply With Quote
  #19  
Old 04-22-2010, 07:17 PM
BabyZee's Avatar
BabyZee BabyZee is offline
.:: Baby, I dig you! ::.
 
Join Date: Jul 2008
Location: Subang Jaya, Selangor, Malaysia, World of Animal Lurve...
Posts: 1,868
Rep Power: 12
BabyZee is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to BabyZee
Default Re: macam exo ...found in kota damansara

Kalau dekat tempat Zee dah kena catnap atau paling truk dijual kan sebab jumpa kucing free dapat balik duit plak...huhuhu....
Ke sebab dekat KD orangnya dah berduit jadi tak perlu catnap kucing berjenama dah...
Just joking...
__________________
" Bad things happen. Trust that good things happen, too.
Sometimes you’ve just got to close your eyes, hold on tight and believe. "
Reply With Quote
  #20  
Old 04-23-2010, 03:06 PM
nani nani is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Nov 2009
Location: Kajang
Posts: 120
Rep Power: 10
nani is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to nani Send a message via Skype™ to nani
Default Re: macam exo ...found in kota damansara

camne? tuan die ada datang x kak? ish.. best yer dapat kucing ni... cmel2.... lepas ni same2 la kite duduk perhatikan keliling k.. kot2 ada kucing yang macam ni.. hehehe.. just kidding
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Caring Animal Clinic - Kota Kemuning, Shah Alam, Selangor suekee0324 Vets & Docs Reviews 3 11-16-2012 01:21 AM
Female Boxer (Mix?) - Found - Bukit Damansara piazain Lost & Found 2 03-16-2010 10:42 AM
Cat Boarding in Setapak (Danau Kota) animal ark Pet Shops & Services 0 03-08-2010 08:18 PM
Found a cat at Seksyen 11 Kota Damansara croomaniac Lost & Found 18 11-17-2009 02:45 PM
Dog found in Sunway Damansara lct1 Lost & Found 3 12-01-2008 07:44 PM


All times are GMT +8. The time now is 08:06 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
 

Main Site
Home
Advertising
Sponsored Listings
Sign Up
Find A Pet
Share & Save Lives
About PetFinder.my
Terms & Conditions
Freebies / Starter Pack
Report Animal Abuse
Contact Us
Facilities
WAGazine
Discussion Forum
Medical Fund
Pet Food, Toys & Products
Cuteness Meter
Central News Portal
Visual Map
Knowledge Library
Microchip Directory
FurryCards
Mobile
iPhone & iPod App
Android App

Social Media
Facebook
Twitter
KindMeal
Meat-Free Dining
Meal Deals
Kind Moments
Delicious Menu

Others
World Animal Day Contest
Digi iPhone Contest
East Coast Flood Relief
It's Pawssible
Freebies
Online Store
Discussions
Blacklists & Scams



Copyright © PetFinder.my. All rights reserved.