Go

Go Back   PetFinder.my > PetFinder Lounge > Coffee Room

Coffee Room Gossip on the latest topics or just mingle around and enjoy the atmosphere!

Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 12-09-2008, 05:52 PM
kitty_inky's Avatar
kitty_inky kitty_inky is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Location: kuala lumpur
Posts: 353
Rep Power: 13
kitty_inky is on a distinguished road
Default Tragedi Bukit Antarabangsa

Its was indeed a tragedy for the residents of Bukit Antarabangsa...Bumi mengeluarkan isi perut nyer,tanah runtuh, harata benda musnah, kehilangan org yang tersayang, even bintang kesayangan.......

Semuanyer akibat perbuatan manusia sendiri yang rakus megejar pembangunan hingga alpa akan keseimbangan(yin and yang) ekosistem bumi.
Malah sejarah ade untuk dijadikan pedoman namun tidak diendahkan.Nampaknyer tragedi highland towers belum cukup membuka mata manusia lagi.

Takziah diucapkan buat keluarga mangsa, sesungguhnyer berat mate memandang ,berat lagi bahu yang memikul, diharap semua mangsa bertahan and tabah untuk hidup selepas ini...

Alfatihah buat mangsa yang terkorban....
__________________
I am one of the animal lover's yo!!
Reply With Quote
  #2  
Old 12-09-2008, 11:26 PM
June June is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Tmn Shamelin Perkasa-Kota Kinabalu
Posts: 6,004
Rep Power: 0
June is on a distinguished road
Default Tragedi Bukit Antarabangsa

klu aku cakap kamu jgn marah.apa yg aku menyampah dgn keadaan selepas kejadian tanah runtuh,berlumba2 pihak hotel sibuk nak sponsor makan dan tempat tinggal.then kita punya govt busy nak tanggung expenses durang yg nak tidur kat hotel while waiting for this tragedy to end. kenapa bila org2 kaya yg kena,rmh2 besar yg kena bencana suma berganding tangan nak hulur bantuan?? kenapabila PA kpd PM yg rmh nya hancur suma pihak berduyun2 nak bantu?? masa kejadian tanah runtuh dikawasan org miskin/org asli takde pula ada bantuan dari mereka2 ni?? masuk dlm news pun dihujung2 berita.

fikir fikirlah sendiri.org yg mmg dah sedia kaya dijunjung dan bantuan beduyun duyun org nak bantu smp ada tabung bencana tp bila org yg miskin yg sgt memerlukan bantuan suma pihak buat dunno.Manusia Oh Manusia
Reply With Quote
  #3  
Old 12-10-2008, 09:43 AM
kitty_inky's Avatar
kitty_inky kitty_inky is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Location: kuala lumpur
Posts: 353
Rep Power: 13
kitty_inky is on a distinguished road
Default Re: Tragedi Bukit Antarabangsa

hi kak june,

to me its still a tragedy, what i am more concerned is keadaan struktur muka bumi yang tak habis habis depa jahanamkan,i am more concerned the natural habitat of the animals ............yang bakal musnah selamanyer.


Harap harap kerajaan sedar yang pembangunan yang sewenang wenangnyer kalu tak dibendung makan balik kita suatu hari nanti.tak kira kaya atau miskin, papa atau hina.


world peace everybody
__________________
I am one of the animal lover's yo!!
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +8. The time now is 10:03 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
 

Main Site
Home
Advertising
Sponsored Listings
Sign Up
Find A Pet
Share & Save Lives
About PetFinder.my
Terms & Conditions
Freebies / Starter Pack
Report Animal Abuse
Contact Us
Facilities
WAGazine
Discussion Forum
Medical Fund
Pet Food, Toys & Products
Cuteness Meter
Central News Portal
Visual Map
Knowledge Library
Microchip Directory
FurryCards
Mobile
iPhone & iPod App
Android App

Social Media
Facebook
Twitter
KindMeal
Meat-Free Dining
Meal Deals
Kind Moments
Delicious Menu

Others
World Animal Day Contest
Digi iPhone Contest
East Coast Flood Relief
It's Pawssible
Freebies
Online Store
Discussions
Blacklists & Scams



Copyright © PetFinder.my. All rights reserved.