Go

Go Back   PetFinder.my > Reviews, Notices & Stories > Hall of Shame

Hall of Shame There are lots of cruel and inconsiderate people out there. Expose their cruel deeds to the world and let them be shamed!

Reply
 
Thread Tools
  #21  
Old 06-17-2010, 11:07 AM
FurKids's Avatar
FurKids FurKids is offline
Pets Are NOT Disposable
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 2,041
Rep Power: 15
FurKids is on a distinguished road
Default Re: Witnessing a murder!

Orang tu masih boleh letak biskut kucing banyak-banyak dalam satu mangkuk besar, mangkuk tu letak atas satu piring air supaya semut tak boleh ke makanan kucing, dan letakkan semua ini dekat pagar kawasan dalam dekat dengan mana kucing biasa makan hari-hari. Buat bumbung kecil utk lindung mangkuk makanan daripada hujan, angin kencang dan sinaran matahari.

Kemungkinan besar kucing yg lain akan datang balik cari makanan di tempat yg dia biasa tetapi akibat pengalaman pertembungan dengan anjing, mereka akan takut dan lebih berwaspada. Disebabkan kelaparan, mereka akan datang kembali (cuma mereka tidak akan berani singgah lama atau lepak di sana lagi) dan makanan mesti disediakan, kalau tidak, mereka akan ke tempat lain cari makanan dan tidak kembali lagi ke tempat asal. Kesian.

Tayarsotong, kau pun boleh letakkan makanan di situ. Kesian sebab banyak kucing liar amat kelaparan. Hidup mereka amat mencabar.
__________________
"We organized in the past to make Trap-Neuter-Return possible. Today, we organize to make Trap-Neuter-Return the norm and to end the unnecessary killing of cats in animal shelters across the country and provide humane care." - Alley Cat Allies
Reply With Quote
  #22  
Old 06-17-2010, 11:26 AM
tlllastar tlllastar is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: Apr 2010
Location: pj/tronoh/kch
Posts: 60
Rep Power: 11
tlllastar is on a distinguished road
Default Re: Witnessing a murder!

Quote:
Originally Posted by tayarsotong View Post

pasni kalau jupe, ingat nak rescue je la. put for adoption..

should put that dog up for adoption instead. Stupid owner . the dog will be dangerous as long as it's in their hands. if it does anymore damage, might get poisoned by other ppl too. poor dogs/kitties
Reply With Quote
  #23  
Old 06-17-2010, 11:33 AM
tayarsotong tayarsotong is offline
Animal Lover
 
Join Date: Nov 2009
Location: e-queen park
Posts: 40
Rep Power: 0
tayarsotong is on a distinguished road
Default Re: Witnessing a murder!

i salu gak bagi makan kat stray, cuma takde la fix kat satu tmpt.
dlm keta mmg ada satu container kibbles.
kalau gi mana2 and jupe stray, i bagi le dorg makan. (terikut2 dgn Moggies)

saya salu gi umah akak ipar kat sg ramal.
each time gi sana, salu la bagi stray2 tu makan.
but since akak ipar dah takde kat umah dia, jarang la singgah sana. ada la kat 2,3 bulan.
then mlm semalam singgah jap.. belum sempat parking keta, dorg dah berkumpul nak makan. rasa mcm best pulak sbb dorg kenal kita, even we are not the real owner.

so, i think bole la nak buat kat area umah i nnt.
letak je kibbles kat blkg dapo tu kan..kalau ada yg sudi, jemput le makan
Reply With Quote
  #24  
Old 06-17-2010, 12:13 PM
FurKids's Avatar
FurKids FurKids is offline
Pets Are NOT Disposable
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 2,041
Rep Power: 15
FurKids is on a distinguished road
Default Re: Witnessing a murder!

Jangan luper sediakan air bersih dalam bekas bersih ditukar dan sponge setiap hari. Ramai orang kasi makanan kering tapi tak terfikir utk sediakan air bersih ditukar hari-hari, ataupun taroh kat bekas yg kotor dan berlendir. Pastu mereka haus akibat makan makanan kering cari air kotor di longkang penuh dengan kimia dan racun merata-rata.
__________________
"We organized in the past to make Trap-Neuter-Return possible. Today, we organize to make Trap-Neuter-Return the norm and to end the unnecessary killing of cats in animal shelters across the country and provide humane care." - Alley Cat Allies
Reply With Quote
  #25  
Old 06-17-2010, 02:26 PM
nurkasih's Avatar
nurkasih nurkasih is offline
~feline attaché
 
Join Date: May 2009
Location: Georgetown, Penang Island~
Posts: 1,612
Rep Power: 13
nurkasih is on a distinguished road
Default Re: Witnessing a murder!

Quote:
Originally Posted by tlllastar View Post
should put that dog up for adoption instead. Stupid owner . the dog will be dangerous as long as it's in their hands. if it does anymore damage, might get poisoned by other ppl too. poor dogs/kitties
i think most of us are aware that any kitties/doggies that shows damaging behavior or dangerous to people around will be put to sleep. That was why I think it's best to talk to the owner first..
__________________
Curiosity killed the cat, but where human beings are concerned, the only thing a healthy curiosity can kill is ignorance.~Harry Lorayne
Reply With Quote
  #26  
Old 06-17-2010, 02:32 PM
nurkasih's Avatar
nurkasih nurkasih is offline
~feline attaché
 
Join Date: May 2009
Location: Georgetown, Penang Island~
Posts: 1,612
Rep Power: 13
nurkasih is on a distinguished road
Default Re: Witnessing a murder!

Quote:
Originally Posted by tayarsotong View Post
i salu gak bagi makan kat stray, cuma takde la fix kat satu tmpt.
dlm keta mmg ada satu container kibbles.
kalau gi mana2 and jupe stray, i bagi le dorg makan
. (terikut2 dgn Moggies)

saya salu gi umah akak ipar kat sg ramal.
each time gi sana, salu la bagi stray2 tu makan.
but since akak ipar dah takde kat umah dia, jarang la singgah sana. ada la kat 2,3 bulan.
then mlm semalam singgah jap.. belum sempat parking keta, dorg dah berkumpul nak makan. rasa mcm best pulak sbb dorg kenal kita, even we are not the real owner.

so, i think bole la nak buat kat area umah i nnt.
letak je kibbles kat blkg dapo tu kan..kalau ada yg sudi, jemput le makan
Might as well you feed those around you dulu ait.. For me, start bagi makan is a commitment also.. You tak leh kejap nak bagi , kejap berenti.. kesian ooo.. Kalau u continously bagi... nanti one day..akan ada yang menyapa you dari jauh pun..or even running after you ( ikut you dari belakang)...
__________________
Curiosity killed the cat, but where human beings are concerned, the only thing a healthy curiosity can kill is ignorance.~Harry Lorayne
Reply With Quote
  #27  
Old 07-01-2010, 10:04 AM
tayarsotong tayarsotong is offline
Animal Lover
 
Join Date: Nov 2009
Location: e-queen park
Posts: 40
Rep Power: 0
tayarsotong is on a distinguished road
Default Re: Witnessing a murder!

update:

actually aritu ada buat report kat local council, about dog yg masuk compound jiran and attacking the cats.
then i get feedback from the authorities, "Siasatan telah dijalankan dan tiada anjing belaan di kediaman tersebut".

aiyomaaaaa...!
what happened to the dog?

at least ada 4 parties yg witnessed incident aritu; dog owner, cat's owner, my jiran next door and i myself. but skrg dog tu dah takde pulak..
Reply With Quote
  #28  
Old 07-01-2010, 11:15 AM
FurKids's Avatar
FurKids FurKids is offline
Pets Are NOT Disposable
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 2,041
Rep Power: 15
FurKids is on a distinguished road
Default Re: Witnessing a murder!

Tuan anjing mesti tahu anjing dia dan dia in big trouble selepas perbuatan anjingnya menceroboh kawasan jiran dan serang bunuh kucing di sana dan keluarkan anjingnya.

My main worry adalah samada orang tu letak anjing di tempat lain kasi orang lain bela atau dia pergi campak lepaskan kat tempat lain. Anjing tersebut akan teruskan dengan perbuatan menyerang bunuh kucing. Kalau dia kasi orang lain bela yg juga ada bela kucing, nanyer ... kalau dia buang kat tempat lain pun nanyer kucing-kucing lain ..... anjing sebegini mempunyai potensi utk menyerang manusia juga, bukan kucing sahaja ...... ish! ish!
__________________
"We organized in the past to make Trap-Neuter-Return possible. Today, we organize to make Trap-Neuter-Return the norm and to end the unnecessary killing of cats in animal shelters across the country and provide humane care." - Alley Cat Allies
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump


All times are GMT +8. The time now is 07:34 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
 

Main Site
Home
Advertising
Sponsored Listings
Sign Up
Find A Pet
Share & Save Lives
About PetFinder.my
Terms & Conditions
Freebies / Starter Pack
Report Animal Abuse
Contact Us
Facilities
WAGazine
Discussion Forum
Medical Fund
Pet Food, Toys & Products
Cuteness Meter
Central News Portal
Visual Map
Knowledge Library
Microchip Directory
FurryCards
Mobile
iPhone & iPod App
Android App

Social Media
Facebook
Twitter
KindMeal
Meat-Free Dining
Meal Deals
Kind Moments
Delicious Menu

Others
World Animal Day Contest
Digi iPhone Contest
East Coast Flood Relief
It's Pawssible
Freebies
Online Store
Discussions
Blacklists & Scams



Copyright © PetFinder.my. All rights reserved.