Go

Go Back   PetFinder.my > The Animal Corner > Cats & Kittens

Cats & Kittens General information and discussions on taking care of your feline buddy

Reply
 
Thread Tools
  #21  
Old 10-30-2009, 12:10 AM
naq1989 naq1989 is offline
Cat Lover
 
Join Date: Oct 2009
Location: Sg Besi,K.L
Posts: 267
Rep Power: 12
naq1989 is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to naq1989
Default Re: pokok yang sesuai ditanam dalam rumah...

kalau pokok yang kat bawah ni beracun tak?




tapi kalau pokok yang kat bawah ni,rasenya tak beracun sbb pokok herba

Reply With Quote
  #22  
Old 10-30-2009, 09:29 AM
Zarul's Avatar
Zarul Zarul is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 1,249
Rep Power: 14
Zarul is on a distinguished road
Default Re: pokok yang sesuai ditanam dalam rumah...

Quote:
Originally Posted by naq1989 View Post
kalau pokok yang kat bawah ni beracun tak?




tapi kalau pokok yang kat bawah ni,rasenya tak beracun sbb pokok herba

adik beradik pokok keladi ni
Reply With Quote
  #23  
Old 10-30-2009, 09:33 AM
rock's Avatar
rock rock is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2009
Location: di hati kamu
Posts: 655
Rep Power: 12
rock is on a distinguished road
Default Re: pokok yang sesuai ditanam dalam rumah...

gambarnya..

pokok yang bella maksudkan yang 2 atas ni ke?

yg bawah tu pokok paku pakis kot..rock rasa tu ok kot nk letak dlm rumah..lagipun,kalau dia membiak dgn baik,cantik...
pokok rock tu,baru nk hidup semua,sebab raya ari tu tggl rumah lama,semua nk mati tk bersiram..hehehehe.

naq,tu pokok herba ke?bukan adik beradik keladi juga ke?rumah rock pn ada gak tu..tapi rock tak bagi anak2 bulus gigit..
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	P1030642.jpg
Views:	215
Size:	99.2 KB
ID:	7628   Click image for larger version

Name:	P1030641.jpg
Views:	928
Size:	82.7 KB
ID:	7629   Click image for larger version

Name:	P1030640.jpg
Views:	422
Size:	175.5 KB
ID:	7630  
Reply With Quote
  #24  
Old 10-30-2009, 09:44 AM
simba simba is offline
Animal Lover
 
Join Date: May 2009
Posts: 47
Rep Power: 0
simba is on a distinguished road
Default Re: pokok yang sesuai ditanam dalam rumah...

yerlahh 2 semua bukannya pokok keladi ker... setahu simba tuh sumer spesis keladi kan?
Reply With Quote
  #25  
Old 10-30-2009, 09:54 AM
rock's Avatar
rock rock is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2009
Location: di hati kamu
Posts: 655
Rep Power: 12
rock is on a distinguished road
Default Re: pokok yang sesuai ditanam dalam rumah...

rock rasa mmg keladi pn...
sb tu yg terjuntai2 tu,rock gantung kat luar rumah je..anak2 bulus tak boleh nak gigit daun dia..
Reply With Quote
  #26  
Old 10-30-2009, 10:11 AM
simba simba is offline
Animal Lover
 
Join Date: May 2009
Posts: 47
Rep Power: 0
simba is on a distinguished road
Default Re: pokok yang sesuai ditanam dalam rumah...

Quote:
Originally Posted by rock View Post
gambarnya..

pokok yang bella maksudkan yang 2 atas ni ke?

yg bawah tu pokok paku pakis kot..rock rasa tu ok kot nk letak dlm rumah..lagipun,kalau dia membiak dgn baik,cantik...
pokok rock tu,baru nk hidup semua,sebab raya ari tu tggl rumah lama,semua nk mati tk bersiram..hehehehe.

naq,tu pokok herba ke?bukan adik beradik keladi juga ke?rumah rock pn ada gak tu..tapi rock tak bagi anak2 bulus gigit..
rock pokok yang no 3 tuh ok ker kalau anak2 bulus makan?
Reply With Quote
  #27  
Old 10-30-2009, 10:31 AM
naq1989 naq1989 is offline
Cat Lover
 
Join Date: Oct 2009
Location: Sg Besi,K.L
Posts: 267
Rep Power: 12
naq1989 is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to naq1989
Default Re: pokok yang sesuai ditanam dalam rumah...

Quote:
Originally Posted by rock View Post
gambarnya..

pokok yang bella maksudkan yang 2 atas ni ke?

yg bawah tu pokok paku pakis kot..rock rasa tu ok kot nk letak dlm rumah..lagipun,kalau dia membiak dgn baik,cantik...
pokok rock tu,baru nk hidup semua,sebab raya ari tu tggl rumah lama,semua nk mati tk bersiram..hehehehe.

naq,tu pokok herba ke?bukan adik beradik keladi juga ke?rumah rock pn ada gak tu..tapi rock tak bagi anak2 bulus gigit..

gambar yang sy post no 2 tu yang ok,namanya saintifiknya aglaonema or aglonema,adik bradik keladi,tp ada yang jenis herba..bukan smua keladi beracun...

http://fazlisyam.com/category/aglaonema/

http://www.melur.com/myherba.asp?pla...239&cat=HIASAN
Reply With Quote
  #28  
Old 10-30-2009, 10:35 AM
rock's Avatar
rock rock is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2009
Location: di hati kamu
Posts: 655
Rep Power: 12
rock is on a distinguished road
Default Re: pokok yang sesuai ditanam dalam rumah...

Quote:
Originally Posted by simba View Post
rock pokok yang no 3 tuh ok ker kalau anak2 bulus makan?
yg nombor 3 tu,boleh rasanya simba...
yg tu bukan jenis keladi..
Reply With Quote
  #29  
Old 10-30-2009, 10:37 AM
rock's Avatar
rock rock is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2009
Location: di hati kamu
Posts: 655
Rep Power: 12
rock is on a distinguished road
Default Re: pokok yang sesuai ditanam dalam rumah...

Quote:
Originally Posted by naq1989 View Post
gambar yang sy post no 2 tu yang ok,namanya saintifiknya aglaonema or aglonema,adik bradik keladi,tp ada yang jenis herba..bukan smua keladi beracun...

http://fazlisyam.com/category/aglaonema/

http://www.melur.com/myherba.asp?pla...239&cat=HIASAN

ooo....macam tu ye naq...selamatlah pokok tu..
tq..
Reply With Quote
  #30  
Old 10-30-2009, 10:38 AM
simba simba is offline
Animal Lover
 
Join Date: May 2009
Posts: 47
Rep Power: 0
simba is on a distinguished road
Default Re: pokok yang sesuai ditanam dalam rumah...

Quote:
Originally Posted by naq1989 View Post
gambar yang sy post no 2 tu yang ok,namanya saintifiknya aglaonema or aglonema,adik bradik keladi,tp ada yang jenis herba..bukan smua keladi beracun...

http://fazlisyam.com/category/aglaonema/

http://www.melur.com/myherba.asp?pla...239&cat=HIASAN
ohh keladi jenis herba?... tucin kalau gigit ker makan ker tak per2 ker? kalau ok weekend ni simba leh beli ltak kt ruang tamu... waaah mesti suka anak2 bulus aku tuee...
Reply With Quote
  #31  
Old 10-30-2009, 10:49 AM
naq1989 naq1989 is offline
Cat Lover
 
Join Date: Oct 2009
Location: Sg Besi,K.L
Posts: 267
Rep Power: 12
naq1989 is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to naq1989
Default Re: pokok yang sesuai ditanam dalam rumah...

sama ada sesuai untuk kucing or tak,tu tak dapat dipastikan...sbb ada benda yang tak berbahaya kepada manusia,tp berbahaya kepada haiwan,takut gak...better tanam pokok sireh je
Reply With Quote
  #32  
Old 10-30-2009, 10:54 AM
cookies4bulat's Avatar
cookies4bulat cookies4bulat is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2009
Location: KL
Posts: 809
Rep Power: 12
cookies4bulat is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to cookies4bulat
Default Re: pokok yang sesuai ditanam dalam rumah...

nak slamat lagik,tanam saja daun catnipbleh jumpa kat petshop..mesti mereka suka!or nak murah lagik,rumput je..koceng2 saya suka sgt geget rumput2.(er..pastikan rumput tuh tak spray racun le)
__________________
~love my oren,bobo & velvet as much as i love my family,friends & my boo~
http://www.lifeasacatslave.blogspot.com/
http://www.noranasir.blogspot.com/
Reply With Quote
  #33  
Old 10-30-2009, 11:27 AM
simba simba is offline
Animal Lover
 
Join Date: May 2009
Posts: 47
Rep Power: 0
simba is on a distinguished road
Default Re: pokok yang sesuai ditanam dalam rumah...

Quote:
Originally Posted by naq1989 View Post
sama ada sesuai untuk kucing or tak,tu tak dapat dipastikan...sbb ada benda yang tak berbahaya kepada manusia,tp berbahaya kepada haiwan,takut gak...better tanam pokok sireh je
bagus gak idea naq nie.. tanam pokok sireh... kucing leh makan tak???... kalau kucing leh makan bagusler.. nanti kalau sesaper nak buat sireh junjung leh ler dijual buat duit ...hikhikhik... tuannya pun leh tgok tv sambil makan sireh gak..
Reply With Quote
  #34  
Old 10-30-2009, 11:32 AM
naq1989 naq1989 is offline
Cat Lover
 
Join Date: Oct 2009
Location: Sg Besi,K.L
Posts: 267
Rep Power: 12
naq1989 is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to naq1989
Default Re: pokok yang sesuai ditanam dalam rumah...

akak jangan terkejut plak kalau tengok anak2 bulus akak dok depan tv sambil makan sireh,siap letak kapur sireh lg n duduk bersimpuh ala2 kucing sopan terakhir
Reply With Quote
  #35  
Old 10-30-2009, 11:33 AM
simba simba is offline
Animal Lover
 
Join Date: May 2009
Posts: 47
Rep Power: 0
simba is on a distinguished road
Default Re: pokok yang sesuai ditanam dalam rumah...

Quote:
Originally Posted by cookies4bulat View Post
nak slamat lagik,tanam saja daun catnipbleh jumpa kat petshop..mesti mereka suka!or nak murah lagik,rumput je..koceng2 saya suka sgt geget rumput2.(er..pastikan rumput tuh tak spray racun le)
cookies.. dah cuba tanam catnip.. x sempat tumbuh panjang... dah lecur.....rumput pun nak cari gak tapi x tahu rumput aper yang sesuai tuk kucing nie... sebab kalau blik kampung banyak sangat rumput2 nie.. x tahu yg mana satu kucing suker makan
Reply With Quote
  #36  
Old 10-30-2009, 11:36 AM
simba simba is offline
Animal Lover
 
Join Date: May 2009
Posts: 47
Rep Power: 0
simba is on a distinguished road
Default Re: pokok yang sesuai ditanam dalam rumah...

Quote:
Originally Posted by naq1989 View Post
akak jangan terkejut plak kalau tengok anak2 bulus akak dok depan tv sambil makan sireh,siap letak kapur sireh lg n duduk bersimpuh ala2 kucing sopan terakhir
hahahha... abih ler tucin2 tuh sumer pakai lipstik... sireh... jangan bebudak tuh mabuk dah...
Reply With Quote
  #37  
Old 10-30-2009, 02:47 PM
bellanella's Avatar
bellanella bellanella is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: Jul 2009
Location: putrajaya city.
Posts: 63
Rep Power: 12
bellanella is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to bellanella
Default Re: pokok yang sesuai ditanam dalam rumah...

cat nip?
huhu.
serik
anak bulu jd x terkawal.
:D
habis pasu pecah tanah beterabur.
sedangkan yg kering penya je dah cam ade rusuhan berebut tempat lepak.
__________________
There is no female mind.The brain is not an organ of sex. As well speak of a female liver
Reply With Quote
  #38  
Old 10-30-2009, 02:49 PM
bellanella's Avatar
bellanella bellanella is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: Jul 2009
Location: putrajaya city.
Posts: 63
Rep Power: 12
bellanella is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to bellanella
Default Re: pokok yang sesuai ditanam dalam rumah...

Quote:
Originally Posted by rock View Post
gambarnya..

pokok yang bella maksudkan yang 2 atas ni ke?

yg bawah tu pokok paku pakis kot..rock rasa tu ok kot nk letak dlm rumah..lagipun,kalau dia membiak dgn baik,cantik...
pokok rock tu,baru nk hidup semua,sebab raya ari tu tggl rumah lama,semua nk mati tk bersiram..hehehehe.

naq,tu pokok herba ke?bukan adik beradik keladi juga ke?rumah rock pn ada gak tu..tapi rock tak bagi anak2 bulus gigit..

no satu tu kak
ha yg tu kita maksudkan
money plant x silap name dia
bahaya ke kak?
xpe2
da gantung da
.namo amek risiko.
mau menangis berlagu kang
:D
__________________
There is no female mind.The brain is not an organ of sex. As well speak of a female liver
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Ella dalam kenangan adamyala Pet Memorial 44 09-11-2009 04:46 PM
Kapas dalam kenangan anitayusof00 Pet Memorial 51 08-26-2009 05:58 AM
bila kita ada 1 male cat 1hn 5 bln senang ke nak bawak seekor kitten masuk dalam rumah? farrafarhana Cats & Kittens 2 08-21-2009 09:13 PM
Makanan Yang Sesuai Untuk Kitten Yong Katana Ashica Cats & Kittens 48 07-17-2009 11:55 AM
Umur sesuai kembiri??? Bond_mie Health, Disease & Diet 48 06-17-2009 12:24 PM


All times are GMT +8. The time now is 08:26 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2021, Jelsoft Enterprises Ltd.
 

Main Site
Home
Advertising
Sponsored Listings
Sign Up
Find A Pet
Share & Save Lives
About PetFinder.my
Terms & Conditions
Freebies / Starter Pack
Report Animal Abuse
Contact Us
Facilities
WAGazine
Discussion Forum
Medical Fund
Pet Food, Toys & Products
Cuteness Meter
Central News Portal
Visual Map
Knowledge Library
Microchip Directory
FurryCards
Mobile
iPhone & iPod App
Android App

Social Media
Facebook
Twitter
KindMeal
Meat-Free Dining
Meal Deals
Kind Moments
Delicious Menu

Others
World Animal Day Contest
Digi iPhone Contest
East Coast Flood Relief
It's Pawssible
Freebies
Online Store
Discussions
Blacklists & Scams



Copyright © PetFinder.my. All rights reserved.