Go

Go Back   PetFinder.my > Latest News & Happenings > Member Introductions

Member Introductions Introduce yourself to our fun community and meet some new friends here!

Reply
 
Thread Tools
  #81  
Old 04-20-2011, 08:37 PM
YanAlberto YanAlberto is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: Apr 2011
Location: Pasir Gudang
Posts: 55
Rep Power: 10
YanAlberto is on a distinguished road
Default Re: Hi semua..saya org baru from JB

Quote:
Originally Posted by milocute View Post
petshop tu kat mane eh? saya duduk sierra perdana dekat dgn tesco sri alam tu.
hahaha....kita ni jiran satu kawasan perjiranan la yek...saya kat bukit dahlia je ni...klu sierra perdana tu lg dekat la kat pet shop tu...ala kat Sin Aquatic n Pets jln api2 tu...mula2 kat bungkusan tu rege dia RM15.90/kg prepack tp saya tawar2 kat dia bg lg murah, last dia bagi harga tu...siap ckp lg pggl kawan2 lain suruh beli kat ctu....dia offer saya beli beg 24kg tu pastu u jual la kat org lain...hahaha...klu beli byk saya kasi murah lg dia kata....
Reply With Quote
  #82  
Old 04-20-2011, 11:58 PM
bobcatJB bobcatJB is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Mar 2011
Posts: 116
Rep Power: 10
bobcatJB is on a distinguished road
Default Re: Hi semua..saya org baru from JB

Quote:
Originally Posted by milocute View Post
kucing2 saya kucing kampung, dulu saya pun beranggapan yg kucing kg lasak dan imuniti tinggi dari kucing2 baka yg dibeli dgn harga mahal ni. Tp bila tom mati sbb virus pan leukepenia dan sakura pun nyaris2 sbb virus ni berjangkit, saya nekad vaksinkan budak2 dan cari ilmu penjagaan kucing yg lain2 walaupun budget saya lari dan digelakkan rakan sekerja sbb jaga kucing mcm jaga anak. saya x sanggup kehilangan lg.
saya pon kesemua 13 ekor kucing kg jer....bagi peminat kucing yg tegar...x akan ada pilih2 kasta nie...bagi laa apa breed pon..mesti dijaga/disayangi sepenuh hati. mmg betol laa..kwn2..jiran2 pon kekadang ckp cam."wat pe lah membazir..gi klinik..mahal tu"..or something like that...tp macam saya ckp..hanya animal lovers jer yg paham...org biasa x akan paham punya..
Reply With Quote
  #83  
Old 04-21-2011, 09:01 AM
sharina's Avatar
sharina sharina is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Nov 2010
Location: shah alam
Posts: 104
Rep Power: 10
sharina is on a distinguished road
Default Re: Hi semua..saya org baru from JB

Quote:
Originally Posted by milocute View Post
masa saya tak tau pasal dr razlan nie, saya g vaksin kat vet swasta kt johor jaya. kn caj rm45 gak. bila tau, apalagi yg booster dose semua ngan doc tu. saya tgok vaksin yg sama gak doc tue guna. kluang??? rasa tak kot sbb dia buat weekends je. weekdays dia keje kt vet kebun teh tu. kalau neuter plak saya dicaj cuma rm50 utk male rm70 utk female. caj tu sekali dgn servis dtg umah ngan antibiotik.
sangat murah la jeles giler saya kat sini...erm..nanti nak neuter gak kecik tu tunggu la die 1 year..next week pun nak anta sandy pergi vaccine..takpe la kuar duit sikit asal dieorg sihat..kite sakit pun jumpa doctor takkan kucing kesayangan sakit tak jumpa ye dak?
Reply With Quote
  #84  
Old 04-21-2011, 11:24 AM
aku_ais aku_ais is offline
Love all pets
 
Join Date: Jun 2010
Location: pasir gudang,johor
Posts: 159
Rep Power: 11
aku_ais is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to aku_ais
Default Re: Hi semua..saya org baru from JB

Quote:
Originally Posted by YanAlberto View Post
Hai...saya baru join arini...ddk kat tmn bukit dahlia pg...ari sabtu ni saya baru nk amik kucing yg saya baru beli...persian 3mths...so sblm saya nk amik dia saya nk prepare food dia...camne nk oder blackwood ni ye...
hi YanAlberto...
awak baru join ye? tapi banyak juga awak punya pengetahuan, tahu kak nurul and jumpa Advertistment Nuar dekat Mudah tu...
awak pernah bela kucing ke x pernah? sebab ada post cakap awak baru nak bela...
then ada pula dulu pernah bela...

BW ni saya boleh tolong belikan..supplier hantar ke JB tapi x la semurah RM12 awak dapat kat Api-api tu... dan x de la mahal sangat.. sebab the price will depends on the transportation charges yang supplier charga saya.. berminat?
Reply With Quote
  #85  
Old 04-21-2011, 11:27 AM
aku_ais aku_ais is offline
Love all pets
 
Join Date: Jun 2010
Location: pasir gudang,johor
Posts: 159
Rep Power: 11
aku_ais is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to aku_ais
Default Re: Hi semua..saya org baru from JB

Quote:
Originally Posted by milocute View Post
saya dan kucing2 saya adalah warga JB saya dapat harga vaksin 4 in 1 tu dgn harga rm20. dulu rm15 ... siap datang umah time weekends lagi tapi kalau boleh jgnlah sekali cucuk sekor je... saya gabung ngan jiran saya. so tak payah2 pening nak angkut gi klinik. kalau nak neuter walaupun sekor dia datang rumah gak. ( Doc tue doc vet kerajaan tp dia buat locum time weekends)Saya dan jiran saya dah syukur sangat2. So far kucing2 saya semua dah neuter kecuali si bongsu. Tunggu dia besar sikit
murahnya! x tau pulak ada Vet buat Locum...
saya ada 3 ekor kucing untuk di vaksin dan 2 untuk neuter... boleh x bagi contact number Vet tu? please...
Reply With Quote
  #86  
Old 04-21-2011, 11:30 AM
aku_ais aku_ais is offline
Love all pets
 
Join Date: Jun 2010
Location: pasir gudang,johor
Posts: 159
Rep Power: 11
aku_ais is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to aku_ais
Default Re: Hi semua..saya org baru from JB

Quote:
Originally Posted by sharina View Post
hehehe ni la gambo techik aka smokey..
gambar 1: gambar lawak die mata terjojol ntah pe die buat saya main snap je..tu hari pertama di rumah saya..masa tu tak baik lagi dengan sandy..
gambar 2: techik sibuk atas meja time saya nak buat hwork..
gambar 3: dah baik berpelukan bersama..
gambar 4: makan pun same2
gambar 5: the latest picture of techik, dah 3bulan sekarang..
alalala comelnya.... suka la.... shebab betul sandy handsome ni... techik kene shebab macam dia jugak tau... huhu
Reply With Quote
  #87  
Old 04-21-2011, 11:32 AM
aku_ais aku_ais is offline
Love all pets
 
Join Date: Jun 2010
Location: pasir gudang,johor
Posts: 159
Rep Power: 11
aku_ais is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to aku_ais
Default Re: Hi semua..saya org baru from JB

Quote:
Originally Posted by bobcatJB View Post
saya pon kesemua 13 ekor kucing kg jer....bagi peminat kucing yg tegar...x akan ada pilih2 kasta nie...bagi laa apa breed pon..mesti dijaga/disayangi sepenuh hati. mmg betol laa..kwn2..jiran2 pon kekadang ckp cam."wat pe lah membazir..gi klinik..mahal tu"..or something like that...tp macam saya ckp..hanya animal lovers jer yg paham...org biasa x akan paham punya..
huhu betul tu...budak ofis ni selalu complaint bila ada vitamins,pet bed, makanan kucing dan macam-macam berkenaan kucing sampai kat office... siap sound "kalau kau x jaga anak kau macam ni,siap"..

tapi semua ni kita je yang faham...orang lain x kan faham punya la...

so bila kita ni semua dari JB nak meet up? kucing MILOCUTE cantik-cantik kan? teringin jugak nak tengok
Reply With Quote
  #88  
Old 04-21-2011, 11:33 AM
aku_ais aku_ais is offline
Love all pets
 
Join Date: Jun 2010
Location: pasir gudang,johor
Posts: 159
Rep Power: 11
aku_ais is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to aku_ais
Default Re: Hi semua..saya org baru from JB

Quote:
Originally Posted by sharina View Post
sangat murah la jeles giler saya kat sini...erm..nanti nak neuter gak kecik tu tunggu la die 1 year..next week pun nak anta sandy pergi vaccine..takpe la kuar duit sikit asal dieorg sihat..kite sakit pun jumpa doctor takkan kucing kesayangan sakit tak jumpa ye dak?
awak kat kluang ye? jom kita bergabung untuk vaccine and neuter...nak x? tapi awak kena ke JB... rumah saya sediakan..
Reply With Quote
  #89  
Old 04-21-2011, 12:53 PM
YanAlberto YanAlberto is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: Apr 2011
Location: Pasir Gudang
Posts: 55
Rep Power: 10
YanAlberto is on a distinguished road
Default Re: Hi semua..saya org baru from JB

Quote:
Originally Posted by aku_ais View Post
hi YanAlberto...
awak baru join ye? tapi banyak juga awak punya pengetahuan, tahu kak nurul and jumpa Advertistment Nuar dekat Mudah tu...
awak pernah bela kucing ke x pernah? sebab ada post cakap awak baru nak bela...
then ada pula dulu pernah bela...

BW ni saya boleh tolong belikan..supplier hantar ke JB tapi x la semurah RM12 awak dapat kat Api-api tu... dan x de la mahal sangat.. sebab the price will depends on the transportation charges yang supplier charga saya.. berminat?
Hii....akk (kira akk la ye sb dh 30an pun ) dh mula bela cat dr kecik masa kat kg dulu....bila cat dh tua mati sekor2 sb skt tua tp x penah vaccin ke apa ke...pastu lepas kawin ada bela cat lg Chiko namanye, kucing kg juga tp ganas gila jiran kata mcm anjing rottweiler...org gas klu antar gas takut sb dia x suka org msk kawasan rumah dia akn kejar n cakar hehehe...but sadly dia mati sb sakit kuning yg kronik itu yg vet kata doc bagi injection n surh bg susu kambing tp x boleh juga...so 3 years after that n move to new house (bukit dahlia ni la previously megah ria)ni la baru nk adopt semula cat, this saturday Cheezy akn sampai... pasal byk yg akk tau tu...akk byk buat survey surfing n bacaan, tingkatkn pengetahuan utk rujukan, ialah kita ni nk jaga nyawa cam manusia juga la kan...lg byk kita tahu lg senang keja kita in case of emergency senang x yak pk2 nak bawa ke mana, nak wat ape...kena spend time ckit le mengadap lappy ni baca or cari apa yg patut....preparation blckwood tu pun akk gi survey mana2 petshop kat area pasir gudang,masai, mount austin, johor jaya ni at last dptlah jumpa kat api2 ni yg arganya reasonable setelah akk buat perbandingan dan perkiraan camtulah gamaknya dh cam buat riwayat chronology la plak kan...skrg ni lum dpt cari klinik swasta yg reasonable price kat area cni...sesapa tau n ada pengalaman kat klinik tu bagi tau la ye...lg byk klinik kita tau lg bgs klu vet kerajaan tu jauh leh gi vet swasta yg dekat kan...
Reply With Quote
  #90  
Old 04-21-2011, 01:08 PM
bobcatJB bobcatJB is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Mar 2011
Posts: 116
Rep Power: 10
bobcatJB is on a distinguished road
Default Re: Hi semua..saya org baru from JB

Quote:
Originally Posted by YanAlberto View Post
hahaha....kita ni jiran satu kawasan perjiranan la yek...saya kat bukit dahlia je ni...klu sierra perdana tu lg dekat la kat pet shop tu...ala kat Sin Aquatic n Pets jln api2 tu...mula2 kat bungkusan tu rege dia RM15.90/kg prepack tp saya tawar2 kat dia bg lg murah, last dia bagi harga tu...siap ckp lg pggl kawan2 lain suruh beli kat ctu....dia offer saya beli beg 24kg tu pastu u jual la kat org lain...hahaha...klu beli byk saya kasi murah lg dia kata....
oh.. kat situ..tapi rasanya x de ler murah cam tuh skali...ke awak jer yg dpt murah cam tuh??? kalu saya beli nak kena sebut nama awak laa nie...
Reply With Quote
  #91  
Old 04-21-2011, 01:12 PM
bobcatJB bobcatJB is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Mar 2011
Posts: 116
Rep Power: 10
bobcatJB is on a distinguished road
Default Re: Hi semua..saya org baru from JB

Quote:
Originally Posted by YanAlberto View Post
Hii....akk (kira akk la ye sb dh 30an pun ) dh mula bela cat dr kecik masa kat kg dulu....bila cat dh tua mati sekor2 sb skt tua tp x penah vaccin ke apa ke...pastu lepas kawin ada bela cat lg Chiko namanye, kucing kg juga tp ganas gila jiran kata mcm anjing rottweiler...org gas klu antar gas takut sb dia x suka org msk kawasan rumah dia akn kejar n cakar hehehe...but sadly dia mati sb sakit kuning yg kronik itu yg vet kata doc bagi injection n surh bg susu kambing tp x boleh juga...so 3 years after that n move to new house (bukit dahlia ni la previously megah ria)ni la baru nk adopt semula cat, this saturday Cheezy akn sampai... pasal byk yg akk tau tu...akk byk buat survey surfing n bacaan, tingkatkn pengetahuan utk rujukan, ialah kita ni nk jaga nyawa cam manusia juga la kan...lg byk kita tahu lg senang keja kita in case of emergency senang x yak pk2 nak bawa ke mana, nak wat ape...kena spend time ckit le mengadap lappy ni baca or cari apa yg patut....preparation blckwood tu pun akk gi survey mana2 petshop kat area pasir gudang,masai, mount austin, johor jaya ni at last dptlah jumpa kat api2 ni yg arganya reasonable setelah akk buat perbandingan dan perkiraan camtulah gamaknya dh cam buat riwayat chronology la plak kan...skrg ni lum dpt cari klinik swasta yg reasonable price kat area cni...sesapa tau n ada pengalaman kat klinik tu bagi tau la ye...lg byk klinik kita tau lg bgs klu vet kerajaan tu jauh leh gi vet swasta yg dekat kan...
murah x tau ler..tapi kalu yg mahal tau..jgn gi ke petglobal punya cawangan.. jumpa vet siap kena charge ikut time lagi.....mmg mahal.... tapi kalu vet yg ada pengalaman yg luas..i would suggest dr.koh kat kebun teh...kucen2 kat umah nie kalau serious case..saya hantar kat dia..
Reply With Quote
  #92  
Old 04-21-2011, 01:30 PM
YanAlberto YanAlberto is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: Apr 2011
Location: Pasir Gudang
Posts: 55
Rep Power: 10
YanAlberto is on a distinguished road
Default Re: Hi semua..saya org baru from JB

Quote:
Originally Posted by bobcatJB View Post
murah x tau ler..tapi kalu yg mahal tau..jgn gi ke petglobal punya cawangan.. jumpa vet siap kena charge ikut time lagi.....mmg mahal.... tapi kalu vet yg ada pengalaman yg luas..i would suggest dr.koh kat kebun teh...kucen2 kat umah nie kalau serious case..saya hantar kat dia..
waaahhh....charge ikut time klu camtu nt dia wat keje lambat2 lg lama lg RM masyuk...klinik kat kebun teh tu kat area mana ye...berdekatan ngan ape...
Reply With Quote
  #93  
Old 04-21-2011, 01:49 PM
aku_ais aku_ais is offline
Love all pets
 
Join Date: Jun 2010
Location: pasir gudang,johor
Posts: 159
Rep Power: 11
aku_ais is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to aku_ais
Default Re: Hi semua..saya org baru from JB

Quote:
Originally Posted by YanAlberto View Post
Hii....akk (kira akk la ye sb dh 30an pun ) dh mula bela cat dr kecik masa kat kg dulu....bila cat dh tua mati sekor2 sb skt tua tp x penah vaccin ke apa ke...pastu lepas kawin ada bela cat lg Chiko namanye, kucing kg juga tp ganas gila jiran kata mcm anjing rottweiler...org gas klu antar gas takut sb dia x suka org msk kawasan rumah dia akn kejar n cakar hehehe...but sadly dia mati sb sakit kuning yg kronik itu yg vet kata doc bagi injection n surh bg susu kambing tp x boleh juga...so 3 years after that n move to new house (bukit dahlia ni la previously megah ria)ni la baru nk adopt semula cat, this saturday Cheezy akn sampai... pasal byk yg akk tau tu...akk byk buat survey surfing n bacaan, tingkatkn pengetahuan utk rujukan, ialah kita ni nk jaga nyawa cam manusia juga la kan...lg byk kita tahu lg senang keja kita in case of emergency senang x yak pk2 nak bawa ke mana, nak wat ape...kena spend time ckit le mengadap lappy ni baca or cari apa yg patut....preparation blckwood tu pun akk gi survey mana2 petshop kat area pasir gudang,masai, mount austin, johor jaya ni at last dptlah jumpa kat api2 ni yg arganya reasonable setelah akk buat perbandingan dan perkiraan camtulah gamaknya dh cam buat riwayat chronology la plak kan...skrg ni lum dpt cari klinik swasta yg reasonable price kat area cni...sesapa tau n ada pengalaman kat klinik tu bagi tau la ye...lg byk klinik kita tau lg bgs klu vet kerajaan tu jauh leh gi vet swasta yg dekat kan...
hi akak...
owh...bagus la macam tu...memang kena buat research banyak pasal kucing ni...maklumlah dia pun bernyawa kan?
rumah akak kat dahlia jalan apa tu?
agak la kalau rm12 memang murah kan?
saya survey kat Taman U, rm18/kg ...aiyark!
kalau saya hantar vet kerajaan je.... ok setakat ni...
Reply With Quote
  #94  
Old 04-21-2011, 02:43 PM
YanAlberto YanAlberto is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: Apr 2011
Location: Pasir Gudang
Posts: 55
Rep Power: 10
YanAlberto is on a distinguished road
Default Re: Hi semua..saya org baru from JB

[QUOTE=aku_ais;95130]hi akak...
owh...bagus la macam tu...memang kena buat research banyak pasal kucing ni...maklumlah dia pun bernyawa kan?
rumah akak kat dahlia jalan apa tu?
agak la kalau rm12 memang murah kan?
saya survey kat Taman U, rm18/kg ...aiyark!
kalau saya hantar vet kerajaan je.... ok setakat ni... [/QUO

jalan sejambak (sejambak brp x leh bgtau la ye nt ramai plak yg serbu umh hihihi) akk jumpe petfinder ni pun secara x sengaja msa browse mr google nk cri cat...Cheezy pun akk jumpe dr petfinder member gak...la ni la bru join sb tgk cam best je info2 pet kat cni...akk ada baca klu cat baru msk dlm family baru dia stress ckit,ambil masa sesuaikn diri baru leh gi jab..so igt nt biarkan dlm seminggu dua baru gi jab lah..bolehkn???...hmmm klu sume kata kat api2 tu murah nt teruskn beli kat sane je lah...
Reply With Quote
  #95  
Old 04-21-2011, 02:48 PM
YanAlberto YanAlberto is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: Apr 2011
Location: Pasir Gudang
Posts: 55
Rep Power: 10
YanAlberto is on a distinguished road
Default Re: Hi semua..saya org baru from JB

Quote:
Originally Posted by bobcatJB View Post
oh.. kat situ..tapi rasanya x de ler murah cam tuh skali...ke awak jer yg dpt murah cam tuh??? kalu saya beli nak kena sebut nama awak laa nie...
ishhh....x tau ler klu saya je dpt murah kat ctu tp klu yg lain pegi x dpt arga tu...dont worry saya leh belikn utk anda2 sume, masing2 dekat je kan nt leh arrange pickup point jek hehehe...tokey tu pun x tau nama saya la bobcat...saya buat muka kesian x tau malu tawar menawar ngan tokey tu...hik3 lg satu dia kata klu beli byk lg boleh dpt murah...

Last edited by YanAlberto; 04-21-2011 at 03:02 PM.
Reply With Quote
  #96  
Old 04-21-2011, 03:01 PM
YanAlberto YanAlberto is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: Apr 2011
Location: Pasir Gudang
Posts: 55
Rep Power: 10
YanAlberto is on a distinguished road
Default Re: Hi semua..saya org baru from JB

Ini la ank angkat saya...In loving memory Chiko 2004- 19/1/2008
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	DSC02093.jpg
Views:	68
Size:	65.7 KB
ID:	10871   Click image for larger version

Name:	DSC02094.jpg
Views:	63
Size:	51.5 KB
ID:	10872  
Reply With Quote
  #97  
Old 04-21-2011, 04:15 PM
aku_ais aku_ais is offline
Love all pets
 
Join Date: Jun 2010
Location: pasir gudang,johor
Posts: 159
Rep Power: 11
aku_ais is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to aku_ais
Default Re: Hi semua..saya org baru from JB

Salam semua...
Alhamdulillah....

Saya kini pembekal BW untuk kawasan Selatan Malaysia...

Harga :

Adult BW - RM 10.50/kg
Kitten BW - RM 14.00/kg


Proses pembelian adalah sama dengan Felix The Cats, harga sedikit berbeza sebab adanya transportation charges dari KL ke JB..

sila ke blog :

http://blackwoodstore.blogspot.com/ untuk info dan
http://blackwoodstore.blogspot.com/2...011-order.html untuk proses tempahan...

sila sebarkan ke kawan-kawan yang perlukan stok BW di kawasan Johor ye...
Thanks
Reply With Quote
  #98  
Old 04-21-2011, 04:27 PM
YanAlberto YanAlberto is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: Apr 2011
Location: Pasir Gudang
Posts: 55
Rep Power: 10
YanAlberto is on a distinguished road
Default Re: Hi semua..saya org baru from JB

Quote:
Originally Posted by aku_ais View Post
Salam semua...
Alhamdulillah....

Saya kini pembekal BW untuk kawasan Selatan Malaysia...

Harga :

Adult BW - RM 10.50/kg
Kitten BW - RM 14.00/kg


Proses pembelian adalah sama dengan Felix The Cats, harga sedikit berbeza sebab adanya transportation charges dari KL ke JB..

sila ke blog :

http://blackwoodstore.blogspot.com/ untuk info dan
http://blackwoodstore.blogspot.com/2...011-order.html untuk proses tempahan...

sila sebarkan ke kawan-kawan yang perlukan stok BW di kawasan Johor ye...
Thanks
Like...will be considered n akak dah tolong sebarkn kat fb page akk...bolehkn

Last edited by YanAlberto; 04-21-2011 at 04:34 PM.
Reply With Quote
  #99  
Old 04-21-2011, 06:17 PM
milocute's Avatar
milocute milocute is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: Jan 2011
Location: JB, Johore
Posts: 99
Rep Power: 10
milocute is on a distinguished road
Default Re: Hi semua..saya org baru from JB

Quote:
Originally Posted by YanAlberto View Post
hahaha....kita ni jiran satu kawasan perjiranan la yek...saya kat bukit dahlia je ni...klu sierra perdana tu lg dekat la kat pet shop tu...ala kat Sin Aquatic n Pets jln api2 tu...mula2 kat bungkusan tu rege dia RM15.90/kg prepack tp saya tawar2 kat dia bg lg murah, last dia bagi harga tu...siap ckp lg pggl kawan2 lain suruh beli kat ctu....dia offer saya beli beg 24kg tu pastu u jual la kat org lain...hahaha...klu beli byk saya kasi murah lg dia kata....
Isk, Saya memeng beli barang kat situlah, malah hampir kesemua barang keperluan anak2 beli kat situ lepas pindah sierra perdana..... tp tak dapat harga tu pun Ke sebab beli yg original packing yang mcm bekas perah susu lembu tue ek?
Reply With Quote
  #100  
Old 04-21-2011, 06:26 PM
milocute's Avatar
milocute milocute is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: Jan 2011
Location: JB, Johore
Posts: 99
Rep Power: 10
milocute is on a distinguished road
Default Re: Hi semua..saya org baru from JB

Quote:
Originally Posted by aku_ais View Post
huhu betul tu...budak ofis ni selalu complaint bila ada vitamins,pet bed, makanan kucing dan macam-macam berkenaan kucing sampai kat office... siap sound "kalau kau x jaga anak kau macam ni,siap"..

tapi semua ni kita je yang faham...orang lain x kan faham punya la...

so bila kita ni semua dari JB nak meet up? kucing MILOCUTE cantik-cantik kan? teringin jugak nak tengok
betulx3 ( gaya upin ipin) Member sekerja akan sindir2 ms saya request cuti nak jaga anak2 lepas neuter ke, appointment untuk vaksin ke dll...... Tp buat dek jelah... lagipun saya mintak cuti kalau tak ganggu roster kerja diorang ( akan plan ape2 prosedur kalau member tak request cuti kecuali masa tom dan sakura sakit dulu)

Kucing2 saya kucing warganegara malaysia semua kucing comel ... mana ada kucing tak comel betul tak kawan2?
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Saya org baru kat sini! =) deeda Member Introductions 1 02-08-2011 11:39 AM
Saya budak baru belajar ;) luvnett Member Introductions 7 01-30-2010 09:49 PM
Saya Budak Baru Belajar abul Member Introductions 19 07-09-2009 10:28 PM
Saya baru je berpindah... Zarul Member Introductions 31 06-23-2009 01:30 AM
Saya member baru kat sini la..... BeaYongJune Member Introductions 14 01-22-2009 03:40 AM


All times are GMT +8. The time now is 01:33 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
 

Main Site
Home
Advertising
Sponsored Listings
Sign Up
Find A Pet
Share & Save Lives
About PetFinder.my
Terms & Conditions
Freebies / Starter Pack
Report Animal Abuse
Contact Us
Facilities
WAGazine
Discussion Forum
Medical Fund
Pet Food, Toys & Products
Cuteness Meter
Central News Portal
Visual Map
Knowledge Library
Microchip Directory
FurryCards
Mobile
iPhone & iPod App
Android App

Social Media
Facebook
Twitter
KindMeal
Meat-Free Dining
Meal Deals
Kind Moments
Delicious Menu

Others
World Animal Day Contest
Digi iPhone Contest
East Coast Flood Relief
It's Pawssible
Freebies
Online Store
Discussions
Blacklists & Scams



Copyright © PetFinder.my. All rights reserved.