Go

Go Back   PetFinder.my > The Animal Corner > Cats & Kittens

Cats & Kittens General information and discussions on taking care of your feline buddy

Reply
 
Thread Tools
  #21  
Old 06-18-2010, 06:24 PM
mello2311 mello2311 is offline
Animal Lover
 
Join Date: Jun 2010
Location: melaka
Posts: 33
Rep Power: 0
mello2311 is on a distinguished road
Send a message via MSN to mello2311 Send a message via Yahoo to mello2311
Default Re: Ada siapa2 nak jual DLH cat?

ooo die org melaka ek...time kasih k...tp nk tanyer gak seape yg nak kat melaka boleh la...plizzz sume2
Reply With Quote
  #22  
Old 06-19-2010, 12:38 AM
June June is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Tmn Shamelin Perkasa-Kota Kinabalu
Posts: 6,004
Rep Power: 0
June is on a distinguished road
Default Ada siapa2 nak jual DLH cat?

Mello,saya edit post awak yg pertama coz terlalu byk bahasa sms.Short form tp bukanlah smp naik juling org yg baca posting awak. Yg penting mesej tu kena sampai. Klu terlalu byk bahasa sms smp nak menterjemahkan pun berjam jam,org akan hilang minat nak baca. Jgn takut,kat sini tak kenakan charge pun klu tulis elok elok.

Kyzoor @ Wan adalah contoh yg paling baik bila menulis. Tulisan dia walaupun short form tp bukanlah bahasa sms yg melampau smp nak menterjemahkan singkatan makan berjam jam. Kita kena ingat forum ni bukan satu bangsa je yg baca tp ramai bangsa bangsa lain.
Reply With Quote
  #23  
Old 06-23-2010, 12:27 PM
mello2311 mello2311 is offline
Animal Lover
 
Join Date: Jun 2010
Location: melaka
Posts: 33
Rep Power: 0
mello2311 is on a distinguished road
Send a message via MSN to mello2311 Send a message via Yahoo to mello2311
Default Re: Ada siapa2 nak jual DLH cat?

ok, tak per...sori la dah terbiasa la plak...hehe...sy masih nak tanya lg ni ader sape2 yg nak tak...? sy nak bela lg tp mak plak skang dapat nasihat doc supaya jgn bela kucing lg sbb asyik bersin jerk...hmm pening2 dengan peel jiran tak suke banyak kucing walhal dorg pun bela gak kucing hehe...tp tak mcm sy la...sy bela sbb kasihan dorg bela sekor jerk...hmmm

Last edited by June; 06-23-2010 at 01:00 PM.
Reply With Quote
  #24  
Old 06-25-2010, 12:01 AM
RyokoDeIcchi RyokoDeIcchi is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: Jun 2010
Posts: 50
Rep Power: 11
RyokoDeIcchi is on a distinguished road
Default Re: Ada siapa2 nak jual DLH cat?

Quote:
Originally Posted by nurkasih View Post
apa yang kak june kata betoi.. i pun tak tahu dulu..tapi ari tue i terjumpa sorang makcik nieh kat vet..dia bawak smokey black persian... i punyalah berkenan kucing tue.. pastue dia start cerita.. katanya dekat umah dia ada dalam 30 ekor.. semua orang buang.. banyak kucing bulu panjang dari bulu pendek.. dia kata ornag tak larat jaga pastue main buang/bagi kat dia... Tapi sbbkan i dah cukup quota i tak lah minta dari dia.. and ari tue i tersembang ngan my friend.. dia pulak cerita pasal makcik yang sama.. try ask around, vet ker..selalunya ornag yang bertanggungjawab dia akan offer melalui vet sbb ornag yang jumpa vet adalah orang yang betul2 jaga haiwan belaan,...

kalau malas, browse around listing kat petfinder.. tapi selalunya DLH nieh.. tapisan dia kuat sket sbb kebanyakkan rescuer/temporary adopter tak mahu kucing tue dibuang balik...

and you can try myanimalcare.. jugak...

good luck

edit sket:

tapi ready ker nak spend 20 minutes nak berus bulu jer tetiap ari.. kadang2 bulu pendek kita tak allergic, tapi cam kak june, bulu panjang dia mula berair hidung..just words for thought..(^^)
ouhhh..ok2...actlly sy ade bela seekor DLH hidung kemek...hehehe..bab bulu tuh dah biasa dah..mmg nak kena jaga..saya pun allrgi gak pada bulu kucicng sbnrnye..tp disbbkan suka n syg sgt2, kuatkn juga..anyway,thnx yeah 4 ur advce..

Last edited by June; 06-26-2010 at 10:37 AM.
Reply With Quote
  #25  
Old 06-25-2010, 12:07 AM
RyokoDeIcchi RyokoDeIcchi is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: Jun 2010
Posts: 50
Rep Power: 11
RyokoDeIcchi is on a distinguished road
Default Re: Ada siapa2 nak jual DLH cat?

ok..thnx sgt2 wan...kalo tak,mesti ejam tak tau ouh...
hope byk lg yg wan n lain2 blh tlg guide.. ;)

Last edited by June; 06-26-2010 at 10:37 AM.
Reply With Quote
  #26  
Old 06-25-2010, 12:18 AM
RyokoDeIcchi RyokoDeIcchi is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: Jun 2010
Posts: 50
Rep Power: 11
RyokoDeIcchi is on a distinguished road
Default Re: Ada siapa2 nak jual DLH cat?

Quote:
Originally Posted by nurkasih View Post
DLH/DMH yang merayap kat warung..ornag yang tak pernah bela kucing takkan tahu yang teu bulu panjang.. macam orang yang pernah bela..akan perasan yang bulu dia akan jadi cantik with proper nutrient.. as I mentioned before, belakang umah I nieh pun tempat buangan kucing DLH/DMH.. what worries me is that..kalau dah sampai peringkat DLH/DMH ornag buang..apatah lagi DSH kan..

Ini semua jadi bila new owner tak aware what to expect. Ramai yang ingat its all about'hey, i got long hair fluffy cats..'..'i got cute cat'.. tapi in reality . nak menjaga.. nak membelek di sebalik bulu tebal tueh.. wallahualam.. kena komitment tinggi...kalau bukan true cat lover, satu hari nanti, you akan letih and mulalah nak membuang... sbb bulu dia especially..salah jaga atau tak cukup nutrient..dia gugur like hell.. macma i sekarang, mungkin musim hujan, i kena serangan kutu dasyat bulan nieh.. lain dari hari2 biasa.. dari kutu datang dermatitis problem..sakit kulit.. pastue berulang g vet.. g pet shop carik solution.. ( i hate fleas!!!!).. and my short hair..dia sekor ja tak kena flea sbb senang control..lompat happy sana sini takda problem ( maybe sbb yang lain bulu tebal so flea suka masuk lagi dari bulu tipis tueh)..

sorrylah membebel.. i tengah berperang.. emo pulak nway, macam kyznoor cakap..hak you nak decide..
hey there..mmg la hak I nak decide..tp u guys pn membantu juga..thnx a lot 4 the info yeah..

Last edited by June; 06-26-2010 at 10:38 AM.
Reply With Quote
  #27  
Old 06-25-2010, 12:24 AM
RyokoDeIcchi RyokoDeIcchi is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: Jun 2010
Posts: 50
Rep Power: 11
RyokoDeIcchi is on a distinguished road
Default Re: Ada siapa2 nak jual DLH cat?

Quote:
Originally Posted by Kyzoor View Post
salam kak June.....

samalh le kita alergik.......nak tumpang thred u jap ryoko sowie....hehheheh sorry pasal ayah kak june tue but wan arap dia sembuh cepat ok? Amin..... balik kpg ke esok kak june? wan nie alergik dlh n persian but wan jaga jugak coz ada housemate suka bawa tido perisan n dlh nie....... cuma wan akan jaga mandi..... ubat diaorg n grooming n makan....bab nak layan lebih2 tue bagi kat housemate je......... kalau ikut hati wan lebih suka yang jenis macam si fafa tue.....semi medium hair n tebal tapi tak panjang....hehhehehhe

Kyzoor
Hehehe..tak kisah lah wan...just call me ejam lorr..ryoko tuh name kucing ejam..actually ejam pun ada jaga DLH n..allergi gak,tp dah syg n minat sgt kan....uhuhuhu..kuatkan la jugak..

Last edited by June; 06-26-2010 at 10:40 AM.
Reply With Quote
  #28  
Old 06-25-2010, 12:33 AM
RyokoDeIcchi RyokoDeIcchi is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: Jun 2010
Posts: 50
Rep Power: 11
RyokoDeIcchi is on a distinguished road
Default Re: Ada siapa2 nak jual DLH cat?

Quote:
Originally Posted by June View Post
alamak!! kita dah melalut pula kat thread org

akak balik KK pasal kerja.Ada branch ofis kat sini. Nak monitor budak budak buat kerja. Tp blh lawat org tua sekali. Bapa sakit tua. Mcm kita esok camtu gak.

Minta ampun Ryoko!! Melalut
bhehehe..tade hal la kak june..
Reply With Quote
  #29  
Old 06-25-2010, 12:48 AM
Kyzoor Kyzoor is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: May 2010
Posts: 337
Rep Power: 11
Kyzoor is on a distinguished road
Default Re: Ada siapa2 nak jual DLH cat?

Quote:
Originally Posted by RyokoDeIcchi View Post
BHehehe..ta kisah la wan...just kol me ejam lorr..ryoko tuh name kucing ejam..actlly ejm pn ade jaga dlh nie..allergi gak,tp dah syg n minat sgt kan....uhuhuhu..kuatkn la jugak..
Salam ejam dah baper ekor kucing.... dok mana?
Reply With Quote
  #30  
Old 06-25-2010, 01:57 AM
RyokoDeIcchi RyokoDeIcchi is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: Jun 2010
Posts: 50
Rep Power: 11
RyokoDeIcchi is on a distinguished road
Default Re: Ada siapa2 nak jual DLH cat?

Quote:
Originally Posted by Kyzoor View Post
Salam ejam dah baper ekor kucing.... dok mana?
Ade 4ekor stakat nie..do kat banting lorr..
Reply With Quote
  #31  
Old 06-26-2010, 10:41 AM
June June is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Tmn Shamelin Perkasa-Kota Kinabalu
Posts: 6,004
Rep Power: 0
June is on a distinguished road
Default Ada siapa2 nak jual DLH cat?

Akak dah habis sabar ni dgn korang semua yg pakai bahasa sms.

Xde,xpe,die,kete,kene,sy,pn,nk

Bahasa apa kat atas ni?? Tolonglah jgn tulis bahasa bahasa sms yg keterlaluan.klu short form boleh tp jgn smp juling mata orang yg nak baca termasuk akak. Orang orang kat forum ni bukan dari golongan yg tulis bahasa sms tp byk golongan lain juga.akak byk terima complaint pasal durang tak faham langsung korang tulis apa.so they stay away.

Come on guys!!! Jgn malukan guru bahasa anda. Kita bukan tulis sms kat handphone tp menulis utk dibaca oleh semua golongan yg nak berkongsi ilmu. Jgn salahkan orang orang yg tak mau kasih nasihat sebab jenuh nak menterjemah tulisan korang.termasuklah akak. Bosan nak baca coz berjam jam nak faham.

Patutlah budak budak zaman skrg ni gagal Bahasa Inggeris dan Bahasa Malaysia
.
Reply With Quote
  #32  
Old 06-26-2010, 02:06 PM
mello2311 mello2311 is offline
Animal Lover
 
Join Date: Jun 2010
Location: melaka
Posts: 33
Rep Power: 0
mello2311 is on a distinguished road
Send a message via MSN to mello2311 Send a message via Yahoo to mello2311
Default Re: Ada siapa2 nak jual DLH cat?

kak june,
harap maaf yer...saya pun salah sorang yang dah terbiasa guna bahasa sms ni...kadang-kadang tak sedar dah tertulis...lepas ni janji tak buat lagi...akan cuba sedaya upaya untuk mengubah semula apa yang telah terbiasa dan biasakan semula dengan apa yang sepatutnya...harap maklum...terima kasih kerana mengingatkan yer kak!!!

saya nak tanya juga ni...saya ada iklankan pasal kucing-kucing saya yang nak saya carikan pemilik baru tapi kenapa yer bila saya nak letak banner or logo maybe yg boleh letak kat blog tu...saya cuma nak iklankan kucing saya tapi stll kaluar gambar kucing or dogs yg ada diiklankan kat pet finder ni...gambar kucing saya tak ada pun...walhal saya dah klik pada "this cat only" untuk dapatkan code nya tp still sama juga la? pening dah ni!!!

mintak maaf tuan rumah...tanya soalan lain plak!!!soriiiii
Reply With Quote
  #33  
Old 06-26-2010, 02:09 PM
tediber tediber is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Sep 2009
Location: Bandaraya Melaka Bersejarah
Posts: 164
Rep Power: 11
tediber is on a distinguished road
Default Re: Ada siapa2 nak jual DLH cat?

mello,
situ ada 3 pilihan jika tidak silap.

sila klik yang bahagian, kamu hanya mahu iklan kucing kamu sahaja. :)

mello,
sila emelkan gambar-gambat kucing tu untuk aku iklankan dalam blog.
gambar kamu kecil sangat. :))
__________________
[
Reply With Quote
  #34  
Old 06-26-2010, 02:11 PM
mello2311 mello2311 is offline
Animal Lover
 
Join Date: Jun 2010
Location: melaka
Posts: 33
Rep Power: 0
mello2311 is on a distinguished road
Send a message via MSN to mello2311 Send a message via Yahoo to mello2311
Default Re: Ada siapa2 nak jual DLH cat?

xd gambar besar hp pun x canggih pun...k la sy emelkan jugak yer...tu jerk yg ader hp sy sebenarnya xd camera pun...tu pun pinjam kejap...

dah sy dh tekan yg tengah tu tp still sama juga...tetap keluar gambar binatang yg lain...gambar kucing saya tak ada pun...

Last edited by June; 06-28-2010 at 09:11 AM.
Reply With Quote
  #35  
Old 06-26-2010, 02:15 PM
mello2311 mello2311 is offline
Animal Lover
 
Join Date: Jun 2010
Location: melaka
Posts: 33
Rep Power: 0
mello2311 is on a distinguished road
Send a message via MSN to mello2311 Send a message via Yahoo to mello2311
Default Re: Ada siapa2 nak jual DLH cat?

tedi...saya dah send email...hanya tu jer gambar yang ada...
Reply With Quote
  #36  
Old 06-26-2010, 03:55 PM
RyokoDeIcchi RyokoDeIcchi is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: Jun 2010
Posts: 50
Rep Power: 11
RyokoDeIcchi is on a distinguished road
Default Re: Ada siapa2 nak jual DLH cat?

Quote:
Originally Posted by June View Post
Akak dah habis sabar ni dgn korang semua yg pakai bahasa sms.

Xde,xpe,die,kete,kene,sy,pn,nk

Bahasa apa kat atas ni?? Tolonglah jgn tulis bahasa bahasa sms yg keterlaluan.klu short form boleh tp jgn smp juling mata orang yg nak baca termasuk akak. Orang orang kat forum ni bukan dari golongan yg tulis bahasa sms tp byk golongan lain juga.akak byk terima complaint pasal durang tak faham langsung korang tulis apa.so they stay away.

Come on guys!!! Jgn malukan guru bahasa anda. Kita bukan tulis sms kat handphone tp menulis utk dibaca oleh semua golongan yg nak berkongsi ilmu. Jgn salahkan orang orang yg tak mau kasih nasihat sebab jenuh nak menterjemah tulisan korang.termasuklah akak. Bosan nak baca coz berjam jam nak faham.

Patutlah budak budak zaman skrg ni gagal Bahasa Inggeris dan Bahasa Malaysia
.
Oopps..sorry kak june..kalau saya ada silap tulis..lpas ni saya perbaiki..
Reply With Quote
  #37  
Old 06-28-2010, 01:00 PM
mello2311 mello2311 is offline
Animal Lover
 
Join Date: Jun 2010
Location: melaka
Posts: 33
Rep Power: 0
mello2311 is on a distinguished road
Send a message via MSN to mello2311 Send a message via Yahoo to mello2311
Default Re: Ada siapa2 nak jual DLH cat?

ryoko,
mello tumpang sini jap boleh...mereka kata kita kena selalu aktif kat sini jadinya mello nak tanya ada siapa2 yg berminat tak nak adopt kucing mello...boleh tengok kat profile yer...terima kasih ryoko...
__________________
http://pelise.ariyako.org/
Reply With Quote
  #38  
Old 06-28-2010, 01:11 PM
June June is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Tmn Shamelin Perkasa-Kota Kinabalu
Posts: 6,004
Rep Power: 0
June is on a distinguished road
Default Ada siapa2 nak jual DLH cat?

Mello, ko punya pet profile dah kena approve by admin tak?? blh bagi link kat sini klu dah. biar cepat kena adopt.

Quote:
Originally Posted by mello2311 View Post
ryoko,
mello tumpang sini jap boleh...mereka kata kita kena selalu aktif kat sini jadinya mello nak tanya ada siapa2 yg berminat tak nak adopt kucing mello...boleh tengok kat profile yer...terima kasih ryoko...
Reply With Quote
  #39  
Old 06-28-2010, 01:40 PM
Baby Baby is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: Jun 2010
Posts: 60
Rep Power: 11
Baby is on a distinguished road
Default Re: Ada siapa2 nak jual DLH cat?

Hye ryoko, betul ckp yg lain.. takpyah beli lah.. Bazir je.. Baik adopt from SPCA or anyone here..cantik2 tau kat spca. Coz last time baby selalu pergi spca semata2 nak tgk kucing.. & adopt 1 kucing jantan.. Now dah neuter n bg makanan yg elok bulu pun da makin pjg..n cntk. .& dah jd mcm kak june gak hampir tiap hari bersin..

Last edited by June; 06-28-2010 at 02:03 PM.
Reply With Quote
  #40  
Old 06-28-2010, 01:50 PM
Baby Baby is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: Jun 2010
Posts: 60
Rep Power: 11
Baby is on a distinguished road
Default Re: Ada siapa2 nak jual DLH cat?

Quote:
Originally Posted by DJSNAZ83 View Post
Nak mencelah juga...Salam anyway. heheh

kat umah lama saya (Menara Orkid bandar baru Sentul), ade sekor kucing jantan DLH..color blue smoke and white...bulu dia sedikit x terurus sebab panjang...xde la kurus,kire ok la.x sangka kucing lawa mcm tu jd stray. kalo ikut hati, nak ambik jer..tp maklum la..tidak diizinkan utk mengambil sebrang kucing lg. Saya bgtau kt cini kot2 ade saper2 yg berkenan..bleh je angkut dia..jaga few weeks, bwk g neuter..sure bulu dia tumbuh lawa and kembang semangkuk.serius.
Tumpang sekejap,
Bro, ada ke kat menara orkid..? Bakal abg ipar ada meniaga burger kat depan tu.. Tp dia tak cakap ape2 pun..
Now ada lagi ke?

Last edited by June; 06-28-2010 at 02:03 PM.
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
biak kucing. jual kucing kimping Health, Disease & Diet 74 07-28-2012 03:04 PM
Berhati-hati: Penjual yang tak beretika syamry dari bangi, kl post jual terbaru kitten bernama burn yeop20an General Discussion 29 12-27-2009 04:58 PM


All times are GMT +8. The time now is 09:32 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
 

Main Site
Home
Advertising
Sponsored Listings
Sign Up
Find A Pet
Share & Save Lives
About PetFinder.my
Terms & Conditions
Freebies / Starter Pack
Report Animal Abuse
Contact Us
Facilities
WAGazine
Discussion Forum
Medical Fund
Pet Food, Toys & Products
Cuteness Meter
Central News Portal
Visual Map
Knowledge Library
Microchip Directory
FurryCards
Mobile
iPhone & iPod App
Android App

Social Media
Facebook
Twitter
KindMeal
Meat-Free Dining
Meal Deals
Kind Moments
Delicious Menu

Others
World Animal Day Contest
Digi iPhone Contest
East Coast Flood Relief
It's Pawssible
Freebies
Online Store
Discussions
Blacklists & Scams



Copyright © PetFinder.my. All rights reserved.