Go

Go Back   PetFinder.my > Reviews, Notices & Stories > Hall of Shame

Hall of Shame There are lots of cruel and inconsiderate people out there. Expose their cruel deeds to the world and let them be shamed!

Reply
 
Thread Tools
  #61  
Old 07-15-2010, 11:38 PM
hani14 hani14 is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Jun 2010
Location: Klang
Posts: 190
Rep Power: 11
hani14 is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to hani14 Send a message via Skype™ to hani14
Default Re: IamsCruelty.com

maaf saya ni english dapat pangkat 9. tolong translate kan dlm bahasa melayu.. tak faham apa yg dikatakan tu..
Reply With Quote
  #62  
Old 07-15-2010, 11:49 PM
nurkasih's Avatar
nurkasih nurkasih is offline
~feline attaché
 
Join Date: May 2009
Location: Georgetown, Penang Island~
Posts: 1,612
Rep Power: 13
nurkasih is on a distinguished road
Default Re: IamsCruelty.com

Makmal kajian IAMS.. bila PETA, badan yang jaga etika penjagaan terhadap haiwan pergi check.. diornag jumpa kucing dan anjing yang sakit dalam sangkar2 kecik.. ada yang dah tak boleh berjalan/ dah tak bermaya.. ada yang ditimbun-timbun / dibedah2 dah dibiar tanpa ada vet yang attend..ada juga yang duduk dalam sel kecik panas musim summer.. jadi PETA saman diorang sbb tak melayan haiwan dengan cara beretika dan tak train pekerja untuk layan / guna haiwan2 dengan lebih berperikemanusiaan..

makmal diorang dekat ohio diorang tak bagi PETa masuk dan tak mahu ikut program inhome yang mana test kepada pet hanya dibuat oleh penjaga binatang kesayangan, dan air kencing dihantar ke makmal.. dengan mengatakan penyelidikan tersangat rumit. Dan juga, diorang buat test yang amat sadis dan zalim, bila PETA masuk campur baru berenti..

Tue dalam tue ada video..try tengok video..kesian tengok anjing ngan kucing semua terdampar tak boleh bergerak..

Jadi PETA menyeru supaya boikot company yang tak ikut law untk buat kajian dengan haiwan termasuk IAMS
__________________
Curiosity killed the cat, but where human beings are concerned, the only thing a healthy curiosity can kill is ignorance.~Harry Lorayne
Reply With Quote
  #63  
Old 07-16-2010, 08:07 AM
comot82's Avatar
comot82 comot82 is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: Apr 2010
Posts: 75
Rep Power: 11
comot82 is on a distinguished road
Default Re: IamsCruelty.com

aku baru jer beli makanan cap iams(9.07kg) ni tuk kucing2 kesayanganku...klu tahu camni tak beli pun....huhu........
Reply With Quote
  #64  
Old 07-16-2010, 09:21 AM
nurkasih's Avatar
nurkasih nurkasih is offline
~feline attaché
 
Join Date: May 2009
Location: Georgetown, Penang Island~
Posts: 1,612
Rep Power: 13
nurkasih is on a distinguished road
Default Re: IamsCruelty.com

Diorang nieh cuma dikatakan tak beretika.. bukan tak boleh makan..boleh jer
__________________
Curiosity killed the cat, but where human beings are concerned, the only thing a healthy curiosity can kill is ignorance.~Harry Lorayne
Reply With Quote
  #65  
Old 07-16-2010, 09:37 AM
comot82's Avatar
comot82 comot82 is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: Apr 2010
Posts: 75
Rep Power: 11
comot82 is on a distinguished road
Default Re: IamsCruelty.com

Quote:
Originally Posted by hani14 View Post
maaf saya ni english dapat pangkat 9. tolong translate kan dlm bahasa melayu.. tak faham apa yg dikatakan tu..
samalah kita kak hani...saya dulu spm BI ni tahap lulus jer...
tapi, kalau bahasa lain selain inggeris ni teror....

tapi saya akan hormat pada mereka yg kat sini yg tidak sombong, bangga diri, bongak diri, masuk bakul angkat sendiri n selainnya itu, yg boleh berkongsi idea mencurah sedikit pengalamn kpd orang lembab cam saya ni....
maaf, kadang2 hati ini rs sedikit terguris, terluka menusuk kalbu sanubarikudi atas kata2 segelintir insan di sini yg memandang rendah org2 seperti saya ini...

maaf emosi skit pg ni sebab...'naik minyak' skit....huhu........

Last edited by June; 07-16-2010 at 10:13 AM. Reason: using sms language
Reply With Quote
  #66  
Old 07-16-2010, 09:41 AM
nurkasih's Avatar
nurkasih nurkasih is offline
~feline attaché
 
Join Date: May 2009
Location: Georgetown, Penang Island~
Posts: 1,612
Rep Power: 13
nurkasih is on a distinguished road
Default Re: IamsCruelty.com

Quote:
Originally Posted by comot82 View Post
samalah kita kak hani...sy dulu spm BI ni tahap lulus jer...
tp, kalu bahasa lain selain inggeris ni teror....

tp sy akan hormat pada mereka yg kat sini yg tidak sombong, bangga diri, bongak diri, masuk bakul angkat sendiri n selainnya itu, yg boleh berkongsi idea mencurah sedikit pengalamn kpd orang lembab cam sy ni....
maaf, kadang2 hati ini rs sedikit terguris, terluka menusuk kalbu sanubarikudi atas kata2 segelintir insan di sini yg memandang rendah org2 seperti sy ini...

maaf emosi skit pg ni sebab...'naik minyak' skit....huhu........
Ehh apasal lari topic nieh..

Kan da saya translate dah tue..
__________________
Curiosity killed the cat, but where human beings are concerned, the only thing a healthy curiosity can kill is ignorance.~Harry Lorayne
Reply With Quote
  #67  
Old 07-16-2010, 12:01 PM
RyokoDeIcchi RyokoDeIcchi is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: Jun 2010
Posts: 50
Rep Power: 11
RyokoDeIcchi is on a distinguished road
Default Re: IamsCruelty.com

ouhhh..macam tuh pun ada..kejam ouh..ada jugak yg makan Iams kat umah nie..Boikot2!
Reply With Quote
  #68  
Old 07-16-2010, 01:48 PM
hani14 hani14 is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Jun 2010
Location: Klang
Posts: 190
Rep Power: 11
hani14 is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to hani14 Send a message via Skype™ to hani14
Default Re: IamsCruelty.com

comot oklah jugak lulus english..

ryoko.. kalau nak ikutkan, byk produk yg kene boikot. tapi kita ni dimalaysia, yg rugi rakyat malaysia juga. jadi tu fikir2lah yg sebaiknya.
Reply With Quote
  #69  
Old 07-16-2010, 04:56 PM
RyokoDeIcchi RyokoDeIcchi is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: Jun 2010
Posts: 50
Rep Power: 11
RyokoDeIcchi is on a distinguished road
Default Re: IamsCruelty.com

Quote:
Originally Posted by hani14 View Post

ryoko.. kalau nak ikutkan, byk produk yg kene boikot. tapi kita ni dimalaysia, yg rugi rakyat malaysia juga. jadi tu fikir2lah yg sebaiknya.
Kak hani,boikot company je..Produk saya beli gak..bhehehe..camne tuh..bhehehehe..sebab yg satu tu tak nak makan brand lain..
Reply With Quote
  #70  
Old 07-16-2010, 09:31 PM
hani14 hani14 is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Jun 2010
Location: Klang
Posts: 190
Rep Power: 11
hani14 is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to hani14 Send a message via Skype™ to hani14
Default Re: IamsCruelty.com

boikot pun tak bawa apa2 perubahan kat company tu..

kucing2 akak memang suka makan iams.. akak ada cuba evo, tapi taklah selaju iams dorang makan. rc pulak hanya untuk damia & aduka.

tak salah kalau kita berbagai bagaikan makanan dorang. janji perut dorang boleh terima makanan tu semua.
Reply With Quote
  #71  
Old 07-16-2010, 09:44 PM
RyokoDeIcchi RyokoDeIcchi is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: Jun 2010
Posts: 50
Rep Power: 11
RyokoDeIcchi is on a distinguished road
Default Re: IamsCruelty.com

Quote:
Originally Posted by hani14 View Post
boikot pun tak bawa apa2 perubahan kat company tu..

kucing2 akak memang suka makan iams.. akak ada cuba evo, tapi taklah selaju iams dorang makan. rc pulak hanya untuk damia & aduka.

tak salah kalau kita berbagai bagaikan makanan dorang. janji perut dorang boleh terima makanan tu semua.
Betul la tuh kak hani..bhehehe..asalkan dorang sihat kan..
Reply With Quote
  #72  
Old 07-16-2010, 11:55 PM
MidnightMaiden's Avatar
MidnightMaiden MidnightMaiden is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Mar 2010
Posts: 199
Rep Power: 11
MidnightMaiden is on a distinguished road
Default Re: IamsCruelty.com

If I'm not mistaken, this issue was discussed in the thread "Iams,a recipe for Cruelty" under the Hall of Shame segment: http://forums.petfinder.my/showthrea...7199#post17199

Many petshops in US & Canada have boycotted Iams products to pressure the company to improve conditions of the abused pets. Ultimately the decision is up to you, but you too can play a part to stop this cruelty.

Not sure of the latest update though. Anybody with updates, please do share.
Reply With Quote
  #73  
Old 07-20-2010, 06:42 PM
dog is my buddy's Avatar
dog is my buddy dog is my buddy is offline
PetFinder Moderator
 
Join Date: May 2008
Location: Penang
Posts: 2,359
Rep Power: 15
dog is my buddy has disabled reputation
Default Re: IamsCruelty.com

P&G Pet Care group is the large Pet Food supplier to the world, Do other brand without did to animals testing? I dont think so.
__________________
Please review Petfinder Forum Rules , or if you are new, or have not yet read them, please get familiar with them. Thanks. Petfinder Forum rules

Sometimes,things in life are out of our control. We just need to accept the fact.
Rocky, Ricky and Rusty is my best friend.
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Tags
iams cruelty dog food

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump


All times are GMT +8. The time now is 01:57 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
 

Main Site
Home
Advertising
Sponsored Listings
Sign Up
Find A Pet
Share & Save Lives
About PetFinder.my
Terms & Conditions
Freebies / Starter Pack
Report Animal Abuse
Contact Us
Facilities
WAGazine
Discussion Forum
Medical Fund
Pet Food, Toys & Products
Cuteness Meter
Central News Portal
Visual Map
Knowledge Library
Microchip Directory
FurryCards
Mobile
iPhone & iPod App
Android App

Social Media
Facebook
Twitter
KindMeal
Meat-Free Dining
Meal Deals
Kind Moments
Delicious Menu

Others
World Animal Day Contest
Digi iPhone Contest
East Coast Flood Relief
It's Pawssible
Freebies
Online Store
Discussions
Blacklists & Scams



Copyright © PetFinder.my. All rights reserved.