Go

Go Back   PetFinder.my > The Animal Corner > Cats & Kittens

Cats & Kittens General information and discussions on taking care of your feline buddy

Reply
 
Thread Tools
  #61  
Old 03-03-2009, 10:09 PM
June June is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Tmn Shamelin Perkasa-Kota Kinabalu
Posts: 6,004
Rep Power: 0
June is on a distinguished road
Default dah mandi kucen ke belom ?

hah!! setuju sangatlah ni.pasal tu sebelum acara mandi memandi,aku tangkap suma masuk dlm carrier dan cage.klu tak nak kejar keliling rmh bila time giliran.jenuh

tp dlm byk2 kucing aku,yg paling steady Peterpan,Pokemon dan Putih.walau pun durang takut mandi tp mengiau takde.diam je cuma cengkam tangan aku dengan cengkaman maut durang.hehehehehehe!!

yg paling soprano, si Gemok,Belang,Kecik dan Teh Tarik.klu setakat mengiau kuat2 tu ok gak,ini siap panjat sana sini.aduh!!!!

Quote:
Originally Posted by hatemetoday View Post
hah hah hah...kadang yg tengah mandi blom stat mengeow...yg kat luar tunggu giliran pulak yg emow lebey...kehulu kehilir tak tentu arah mengeow nak tekoyak tekak...sudahnye lam bilik air tu pon sambot menyambot..ek eleh ntah pah pe...
Reply With Quote
  #62  
Old 03-03-2009, 10:13 PM
adamyala's Avatar
adamyala adamyala is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Sep 2008
Location: damansara
Posts: 2,597
Rep Power: 15
adamyala is on a distinguished road
Default Re: dah mandi kucen ke belom ?

Quote:
Originally Posted by June View Post
huhuhu!!! Bareen,mari kita tepuk tangan sama2. aku klu nak mandikan 11 ekor kuicng aku ni kena amik dari pagi ke petang gak.kurang kurang 6 jam.tak mkn apa2 lah tp kena tea break jap.pastu kena pastikan pakai t-shirt dan seluar kecik je sebab bakal lencun abis gak.
nak tumpang tepuk tangan jugak clap ! clap! clap!

*bayangkan June pakai T-shirt ngan suar kecik basah kuyup Pheeeweeettttttt *
Reply With Quote
  #63  
Old 03-03-2009, 10:20 PM
June June is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Tmn Shamelin Perkasa-Kota Kinabalu
Posts: 6,004
Rep Power: 0
June is on a distinguished road
Default dah mandi kucen ke belom ?

wkakakakakakakak!! klu ko nampak superman dgn seluar kecik tu,lebih kurang camtulah.heheheheheh!!

Quote:
Originally Posted by adamyala View Post
nak tumpang tepuk tangan jugak clap ! clap! clap!

*bayangkan June pakai T-shirt ngan suar kecik basah kuyup Pheeeweeettttttt *
Reply With Quote
  #64  
Old 03-05-2009, 03:40 AM
euanna's Avatar
euanna euanna is offline
Call me Yuana or Yan ;)
 
Join Date: Jan 2009
Location: Bdr Sri Permaisuri, Cheras
Posts: 710
Rep Power: 12
euanna is on a distinguished road
Default Re: dah mandi kucen ke belom ?

Yan mandikan kucing seminggu sekali ..atau 2 minggu sekali .. Agak2 bau sepesen jek.. terus mandikan diorang.. Nak tarik masuk bilik air senang aje...main sembunyi2 dengan Sherbet..sembunyi belakang dinding..sampai dalam bilik air..dia akan datang nak ambush (konon2 macam harimau / singa kejar mangsa la..)..Pastu tutup pintu.. kita pakai sarung tangan aje..budak tu akan ngiao2..dia tau tu..nak kena mandi

Dia tak meronta2 sangat..agaknya sebab mandi air suam kot... menangis2 memang la..dan nasib baik dia tak mencakar sangat. Lepas mandi..lap2 dengan tuala agak2 kering sikit..lepaskan dia dalam bilik dia.. kunci pintu..biar dia groom diri sendiri. Sherbet anti hairdryer..nampak jek hairdryer tu dekat dah hissing.. biarla dia keringkan badan sendiri dalam bilik.

Salem kecik..so tak melawan..kalau dia tak busuk sangat, lap2 dengan tuala basah jek.. lap dengan tuala kering..pastu blow pakai hairdryer..(takde bulu tebal mana..) tapi nak biasakan dia dengan bunyi hairdryer tu. Tapi Salem ni orphaned kitten..so..dia gagal sikit bab grooming..maka..cepatla dia bau sepesen sikit

Dua-dua saya akan potong kuku sikit supaya tak tajam sangat..hobi diorang ni memanjat atas tuan dia maka, takdela sakit sangat kalau tergores kuku diorang tu. Telinga pun check jugak! Mesti bersih .. gigi aje.. ishh seram nak bukak2 mulut diorang ..
Reply With Quote
  #65  
Old 03-05-2009, 07:33 AM
adamyala's Avatar
adamyala adamyala is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Sep 2008
Location: damansara
Posts: 2,597
Rep Power: 15
adamyala is on a distinguished road
Default Re: dah mandi kucen ke belom ?

Quote:
Originally Posted by euanna View Post
Yan mandikan kucing seminggu sekali ..atau 2 minggu sekali .. Agak2 bau sepesen jek.. terus mandikan diorang.. Nak tarik masuk bilik air senang aje...main sembunyi2 dengan Sherbet..sembunyi belakang dinding..sampai dalam bilik air..dia akan datang nak ambush (konon2 macam harimau / singa kejar mangsa la..)..Pastu tutup pintu.. kita pakai sarung tangan aje..budak tu akan ngiao2..dia tau tu..nak kena mandi

Dia tak meronta2 sangat..agaknya sebab mandi air suam kot... menangis2 memang la..dan nasib baik dia tak mencakar sangat. Lepas mandi..lap2 dengan tuala agak2 kering sikit..lepaskan dia dalam bilik dia.. kunci pintu..biar dia groom diri sendiri. Sherbet anti hairdryer..nampak jek hairdryer tu dekat dah hissing.. biarla dia keringkan badan sendiri dalam bilik.

Salem kecik..so tak melawan..kalau dia tak busuk sangat, lap2 dengan tuala basah jek.. lap dengan tuala kering..pastu blow pakai hairdryer..(takde bulu tebal mana..) tapi nak biasakan dia dengan bunyi hairdryer tu. Tapi Salem ni orphaned kitten..so..dia gagal sikit bab grooming..maka..cepatla dia bau sepesen sikit

Dua-dua saya akan potong kuku sikit supaya tak tajam sangat..hobi diorang ni memanjat atas tuan dia maka, takdela sakit sangat kalau tergores kuku diorang tu. Telinga pun check jugak! Mesti bersih .. gigi aje.. ishh seram nak bukak2 mulut diorang ..


Kak zai kasi 3 thumbs up untuk Yan You are one great mommy to Sherbet and Salem .

Haa...bab gosok gigi kucen jom kita tanya Gee...
Reply With Quote
  #66  
Old 03-05-2009, 10:09 AM
hatemetoday's Avatar
hatemetoday hatemetoday is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Location: Lumayan, Tasik Permaisuri
Posts: 1,155
Rep Power: 14
hatemetoday is on a distinguished road
Default Re: dah mandi kucen ke belom ?

hahahahha...ape nak buatkan..dah kita ni hamba abedi dorang ...tecakar/tekaras/tegigit/tercarik...terima jek lah seredhanya...kita la kena precaution...tapi taim mandi la leh bonding bonding...taim tu kita ckp2 ngan dia...nengok mata comei ngan bdn gigil2 tu lah yg aku geram...lekas2 amek tuala balot..mase tu dia punya paut kita satu mcm punya feeling...aduiihh bestt gila ..cam paut anak la pulakkss...*anak aku pon jelen satu mcm punya jeles*
__________________
Meekee.Boy.Itam.Amad.Acap.Milo.Mimi
Reply With Quote
  #67  
Old 03-05-2009, 10:58 AM
imann's Avatar
imann imann is offline
Purrfect lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Nilai
Posts: 1,487
Rep Power: 14
imann is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to imann
Default Re: dah mandi kucen ke belom ?

Quote:
Originally Posted by June View Post
huhuhu!!! Bareen,mari kita tepuk tangan sama2. aku klu nak mandikan 11 ekor kuicng aku ni kena amik dari pagi ke petang gak.kurang kurang 6 jam.tak mkn apa2 lah tp kena tea break jap.pastu kena pastikan pakai t-shirt dan seluar kecik je sebab bakal lencun abis gak.

towel sorang seekor.bila suma dah siap mandi,bersusun towel kat jemuran.heheheheh!! kalah towel aku. tp aku takdelah potong kuku atau pakai hair dryer.almaklumlah kucing kampung
wakakak...ko pakai gak tshirt...aku ni...baju kecik & suar kecik jek.....sah2 aku mandi skali ngan dorang tau....tingkap umah semua aku tutup...karang ada plak yg skodeng aku...mau pensan berdiri tgk aku ngan baju & suar kecik tu.......

bab hair dryer tu...mmg takde le dlm kamus idup budak2 tu....jakun kronik dorang ni....karang tak pasal2 aku dpt percuma tatoo kat badan....
__________________
Reply With Quote
  #68  
Old 03-05-2009, 11:17 AM
namakuAriff's Avatar
namakuAriff namakuAriff is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Feb 2009
Location: Shah Alam
Posts: 147
Rep Power: 12
namakuAriff is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to namakuAriff
Default Re: dah mandi kucen ke belom ?

Quote:
Originally Posted by imann View Post
wakakak...ko pakai gak tshirt...aku ni...baju kecik & suar kecik jek.....sah2 aku mandi skali ngan dorang tau....tingkap umah semua aku tutup...karang ada plak yg skodeng aku...mau pensan berdiri tgk aku ngan baju & suar kecik tu.......

bab hair dryer tu...mmg takde le dlm kamus idup budak2 tu....jakun kronik dorang ni....karang tak pasal2 aku dpt percuma tatoo kat badan....
aiyakk!imann jangannnn kang tak pasal2 anak2 bulus u sume naik ketunbit,hehehe.. joking jer, jgn terase yer
Reply With Quote
  #69  
Old 03-05-2009, 11:52 AM
imann's Avatar
imann imann is offline
Purrfect lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Nilai
Posts: 1,487
Rep Power: 14
imann is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to imann
Default Re: dah mandi kucen ke belom ?

Quote:
Originally Posted by June View Post
huhuhu!!! Bareen,mari kita tepuk tangan sama2. aku klu nak mandikan 11 ekor kuicng aku ni kena amik dari pagi ke petang gak.kurang kurang 6 jam.tak mkn apa2 lah tp kena tea break jap.pastu kena pastikan pakai t-shirt dan seluar kecik je sebab bakal lencun abis gak.

towel sorang seekor.bila suma dah siap mandi,bersusun towel kat jemuran.heheheheh!! kalah towel aku. tp aku takdelah potong kuku atau pakai hair dryer.almaklumlah kucing kampung
Quote:
Originally Posted by namakuAriff View Post
aiyakk!imann jangannnn kang tak pasal2 anak2 bulus u sume naik ketunbit,hehehe.. joking jer, jgn terase yer
..dorang pun tak sggp tgk...byk sgt spare tayar....
__________________
Reply With Quote
  #70  
Old 03-05-2009, 02:10 PM
adamyala's Avatar
adamyala adamyala is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Sep 2008
Location: damansara
Posts: 2,597
Rep Power: 15
adamyala is on a distinguished road
Default Re: dah mandi kucen ke belom ?

Quote:
Originally Posted by hatemetoday View Post
hahahahha...ape nak buatkan..dah kita ni hamba abedi dorang ...tecakar/tekaras/tegigit/tercarik...terima jek lah seredhanya...kita la kena precaution...tapi taim mandi la leh bonding bonding...taim tu kita ckp2 ngan dia...nengok mata comei ngan bdn gigil2 tu lah yg aku geram...lekas2 amek tuala balot..mase tu dia punya paut kita satu mcm punya feeling...aduiihh bestt gila ..cam paut anak la pulakkss...*anak aku pon jelen satu mcm punya jeles*
Adusss...Ina....syahdunyer aku dengar citer ko nih...
tetiba lak aku rasa macam nak berpaut....tapi aku nak paut saper ek..???
Reply With Quote
  #71  
Old 03-05-2009, 02:33 PM
hatemetoday's Avatar
hatemetoday hatemetoday is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Location: Lumayan, Tasik Permaisuri
Posts: 1,155
Rep Power: 14
hatemetoday is on a distinguished road
Default Re: dah mandi kucen ke belom ?

Quote:
Originally Posted by adamyala View Post
Adusss...Ina....syahdunyer aku dengar citer ko nih...
tetiba lak aku rasa macam nak berpaut....tapi aku nak paut saper ek..???
aduii kak zaii jgn le sayu...err paut paip air??? *kita wat lawak tau*
__________________
Meekee.Boy.Itam.Amad.Acap.Milo.Mimi
Reply With Quote
  #72  
Old 03-05-2009, 02:41 PM
adamyala's Avatar
adamyala adamyala is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Sep 2008
Location: damansara
Posts: 2,597
Rep Power: 15
adamyala is on a distinguished road
Default Re: dah mandi kucen ke belom ?

Quote:
Originally Posted by hatemetoday View Post
aduii kak zaii jgn le sayu...err paut paip air??? *kita wat lawak tau*
wakakaka....kelako ler Ina...
terbantut kesyahduanku....
Reply With Quote
  #73  
Old 03-05-2009, 04:16 PM
imann's Avatar
imann imann is offline
Purrfect lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Nilai
Posts: 1,487
Rep Power: 14
imann is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to imann
Default Re: dah mandi kucen ke belom ?

Quote:
Originally Posted by hatemetoday View Post
hahahahha...ape nak buatkan..dah kita ni hamba abedi dorang ...tecakar/tekaras/tegigit/tercarik...terima jek lah seredhanya...kita la kena precaution...tapi taim mandi la leh bonding bonding...taim tu kita ckp2 ngan dia...nengok mata comei ngan bdn gigil2 tu lah yg aku geram...lekas2 amek tuala balot..mase tu dia punya paut kita satu mcm punya feeling...aduiihh bestt gila ..cam paut anak la pulakkss...*anak aku pon jelen satu mcm punya jeles*
perghhh...dan2 rasa nak balik pi mandikand orang..
mmg syahdu tgk renungan dorang...dan pautan dorang lepas mandi..
cam menosok kolbu yg paling dalam gitu...
silap2 leh jatoh chenta dek renungan mata dia yg sayu ituw
__________________
Reply With Quote
  #74  
Old 03-05-2009, 04:35 PM
ZuHRaH's Avatar
ZuHRaH ZuHRaH is offline
Cat Lover
 
Join Date: Mar 2009
Location: Kuala Terengganu
Posts: 135
Rep Power: 12
ZuHRaH is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to ZuHRaH
Default Re: dah mandi kucen ke belom ?

Quote:
Originally Posted by adamyala View Post
Susah la kalau mcm tu ZuHRaH...
jgn jadi mcm kucing my sister, susah sgt nak mandi, tiap kali mandi mesti kene cakar satu badan, siap panjat lagi bdn my sister sampai atas. Nowadays, bila nak mandikan dia, hantar gi vet aje. Vet bius dia kasi tidur, mandikan masa tgh tido tu
sedey I bila my sister citer camtu...sbb tu kucing kene biasakan mandi sejak mereka baby (kitten)...kalau tak memang dia takut sgt nak mandi..
adoi... mmg susah. si comot ni dah biasa mandikan sejak kecik pun sama gak caranya...meow minta pertolongan


Quote:
Originally Posted by June View Post
huhuhu!!! Bareen,mari kita tepuk tangan sama2. aku klu nak mandikan 11 ekor kuicng aku ni kena amik dari pagi ke petang gak.kurang kurang 6 jam.tak mkn apa2 lah tp kena tea break jap.pastu kena pastikan pakai t-shirt dan seluar kecik je sebab bakal lencun abis gak.

towel sorang seekor.bila suma dah siap mandi,bersusun towel kat jemuran.heheheheh!! kalah towel aku. tp aku takdelah potong kuku atau pakai hair dryer.almaklumlah kucing kampung
nak mandikan kena tukar uniform dulu - tshirt n sluar panjang - walau pun sekor, lencun tetap lencun, especially bila da start panjat badan
mesti ada dalam list sebelum masuk bathroom:
1. syampu - bagi wangi2
2. rubber brush - bagi bulu buih2
3. tuala besar n tebal - nak keringkan dia lepas mandi
4. tuala kecik - keringkan kali kedua
5. kerusi/bangku - ni penting waktu nak rinse syampu tu..kucing yg duduk bukan mommynyer...hehehe

pastu... ke bilik pengeringan(macam kilang keropok la plak).. dikhaskan untuk keringkan dengan hair dryer...

hmmm, nak keringkan si comot pun kena 3 pemeringkatan.

Quote:
Originally Posted by imann View Post
bab hair dryer tu...mmg takde le dlm kamus idup budak2 tu....jakun kronik dorang ni....karang tak pasal2 aku dpt percuma tatoo kat badan....
Si comot kalo nampak hair dryer, terus nak panjat riba mommy dia... ketakutan la tu....
Reply With Quote
  #75  
Old 03-05-2009, 05:53 PM
Mr & Mrs Mondok's Avatar
Mr & Mrs Mondok Mr & Mrs Mondok is offline
:: PetFinder Student ::
 
Join Date: Aug 2008
Location: .:: Bdr Baru Bangi, Selangor ::.
Posts: 1,208
Rep Power: 0
Mr & Mrs Mondok is an unknown quantity at this point
Default dah mandi kucen ke belom ?

.:: Bebudak jantan 2 ekor tu belum mandi lagik tuk minggu nieh... da dekat 3 minggu tak mandi, tapi bau mangi lagik... Minggu depan la kot... ::.
__________________

~ Mr & Mrs Mondok ~
~ Cipom & Puteh ~
Reply With Quote
  #76  
Old 03-05-2009, 06:11 PM
adamyala's Avatar
adamyala adamyala is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Sep 2008
Location: damansara
Posts: 2,597
Rep Power: 15
adamyala is on a distinguished road
Default Re: dah mandi kucen ke belom ?

Quote:
Originally Posted by Mr & Mrs Mondok View Post
.:: Bebudak jantan 2 ekor tu belum mandi lagik tuk minggu nieh... da dekat 3 minggu tak mandi, tapi bau mangi lagik... Minggu depan la kot... ::.
Uiikksss...cipom ngan puteh lom mandi lagik ? Patutla ada mcm bau 'masyam2 manessss'....dari bangi ghupernyer dtgnyer bau-bauan iteewww...
Reply With Quote
  #77  
Old 03-05-2009, 06:21 PM
adamyala's Avatar
adamyala adamyala is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Sep 2008
Location: damansara
Posts: 2,597
Rep Power: 15
adamyala is on a distinguished road
Default Re: dah mandi kucen ke belom ?

Quote:
Originally Posted by ZuHRaH View Post
nak mandikan kena tukar uniform dulu - tshirt n sluar panjang - walau pun sekor, lencun tetap lencun, especially bila da start panjat badan
mesti ada dalam list sebelum masuk bathroom:
1. syampu - bagi wangi2
2. rubber brush - bagi bulu buih2
3. tuala besar n tebal - nak keringkan dia lepas mandi
4. tuala kecik - keringkan kali kedua
5. kerusi/bangku - ni penting waktu nak rinse syampu tu..kucing yg duduk bukan mommynyer...hehehe

pastu... ke bilik pengeringan(macam kilang keropok la plak).. dikhaskan untuk keringkan dengan hair dryer...

hmmm, nak keringkan si comot pun kena 3 pemeringkatan.

Si comot kalo nampak hair dryer, terus nak panjat riba mommy dia... ketakutan la tu....
Tentu setiap kali mandikan comot, rasa sayang kat dia semakin bertambah...walaupun comot takut mandi dan 'fobia' tengok hairdryer, ZuHRaH tetap berjaya mandikan dia bila sampai waktunyer
Kak zai Saaaaayanggg ZuHRaH dan comot

Keropok !!!! goreng pun sodap....crunchy tuuuu..

Last edited by adamyala; 03-05-2009 at 08:14 PM.
Reply With Quote
  #78  
Old 03-05-2009, 06:41 PM
Lyn_Cat's Avatar
Lyn_Cat Lyn_Cat is offline
LeenMaF|a
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 505
Rep Power: 13
Lyn_Cat is on a distinguished road
Default Re: dah mandi kucen ke belom ?

Quote:
Originally Posted by June View Post
huhuhu!!! Bareen,mari kita tepuk tangan sama2. aku klu nak mandikan 11 ekor kuicng aku ni kena amik dari pagi ke petang gak.kurang kurang 6 jam.tak mkn apa2 lah tp kena tea break jap.pastu kena pastikan pakai t-shirt dan seluar kecik je sebab bakal lencun abis gak.

towel sorang seekor.bila suma dah siap mandi,bersusun towel kat jemuran.heheheheh!! kalah towel aku. tp aku takdelah potong kuku atau pakai hair dryer.almaklumlah kucing kampung
Kak June, samalah ngan kita. kalo mandikan kucing mesti siap2 pakai suar kecik ngan singlet jerk.. pastu biasanya time pagi waktu matahari dah naik..dah kena start mandikan diorg. Waktu tu org yg mana nampak kita mandikan kucin, diorg kata kucing lagi wangi dr tuan kucing..sbb pagi2 diorg yg mandi dulu.. tuan kucing biasa lambat sket mandi...hihihihihi
__________________
My Albums....
Didie Zidane ~ Snowbell~ Chiko ~ Kembang ~ Comel ~
Yam
Reply With Quote
  #79  
Old 03-05-2009, 08:16 PM
adamyala's Avatar
adamyala adamyala is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Sep 2008
Location: damansara
Posts: 2,597
Rep Power: 15
adamyala is on a distinguished road
Default Re: dah mandi kucen ke belom ?

Quote:
Originally Posted by Lyn_Cat View Post
Kak June, samalah ngan kita. kalo mandikan kucing mesti siap2 pakai suar kecik ngan singlet jerk.. pastu biasanya time pagi waktu matahari dah naik..dah kena start mandikan diorg. Waktu tu org yg mana nampak kita mandikan kucin, diorg kata kucing lagi wangi dr tuan kucing..sbb pagi2 diorg yg mandi dulu.. tuan kucing biasa lambat sket mandi...hihihihihi
Hye Lyn,
Kucen Lyn ada berapa ekor ?
Berbelas-belas jugak kaaa mcm Bareen dgn June ?
Reply With Quote
  #80  
Old 03-05-2009, 08:35 PM
nik_tropicana's Avatar
nik_tropicana nik_tropicana is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 1,146
Rep Power: 14
nik_tropicana is on a distinguished road
Default Re: dah mandi kucen ke belom ?

saya kat umah klu mandikan kucen kene masak air dlm cerek...1 cerek ntuk rosey n 1 cerek ntuk acha...uniform mandikan dua ekor nie plak juz suar sekolah menengah lame yang dipotong jadi pendek ngan baju...kdg2 mak siap tanyer "ko nak g mne smart2 neh?"..hehehehe..malu la nak mandikan kucen betina xpakai bju..takut ternoda dlm bilik air kang..
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +8. The time now is 03:36 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
 

Main Site
Home
Advertising
Sponsored Listings
Sign Up
Find A Pet
Share & Save Lives
About PetFinder.my
Terms & Conditions
Freebies / Starter Pack
Report Animal Abuse
Contact Us
Facilities
WAGazine
Discussion Forum
Medical Fund
Pet Food, Toys & Products
Cuteness Meter
Central News Portal
Visual Map
Knowledge Library
Microchip Directory
FurryCards
Mobile
iPhone & iPod App
Android App

Social Media
Facebook
Twitter
KindMeal
Meat-Free Dining
Meal Deals
Kind Moments
Delicious Menu

Others
World Animal Day Contest
Digi iPhone Contest
East Coast Flood Relief
It's Pawssible
Freebies
Online Store
Discussions
Blacklists & Scams



Copyright © PetFinder.my. All rights reserved.