Go

Go Back   PetFinder.my > Reviews, Notices & Stories > Pet Products & Services > Pet Food

Pet Food List and review pet food here

Reply
 
Thread Tools
  #2001  
Old 05-21-2009, 11:50 PM
abgraldo abgraldo is offline
Banned
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 1,931
Rep Power: 0
abgraldo is an unknown quantity at this point
Default Re: Blackwood

Quote:
Originally Posted by shiniraz View Post
Assalamualaikum semua,

Hurm, kedai pakcu kat bangi kan? Sy rase kalau ambil kat rumah nurul lg senang. Sbb rumah nurul tgh2 antara semua pembeli.

Mcm ade pembeli dr rawang, nk ke bangi agak jauh. Mcm sy dr damansara, rasanya ambil dr rumah nurul lg convinient.

Nurul, sy nk mnta tlg sikit boleh tak? Agak jauh sy nak ke bangi, kalau boleh sy nk ambil kt rumah nurl boleh tak? Minta tlg sgt2 ye.

Kpd yg lain sy minta maaf ye, sy tak dapat nk join ambil kt kedai pakcu kali ni...

Tk nurul.
Wlkm Slm. Tak kisah Shiniraz nak ambil di mana pun, ikut kat mana yang mudah ler. Pakcu rasa Nurul tak kisah kalau ada yang nak amik dari rumah dier. Betul tak Nurul? hehehe.....
Reply With Quote
  #2002  
Old 05-22-2009, 03:57 AM
meira's Avatar
meira meira is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Feb 2009
Location: Sri Kembangan
Posts: 306
Rep Power: 12
meira is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to meira
Default Re: Blackwood

eh kalo mcm tu sy pun nk amek kt rumah kak nurul sbb dh tau jln ape semua.senang.tp someday akan pegi jugak kedai pakcu.hihi
Reply With Quote
  #2003  
Old 05-22-2009, 08:16 AM
Felix The Cat's Avatar
Felix The Cat Felix The Cat is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 3,339
Rep Power: 16
Felix The Cat is on a distinguished road
Default Re: Blackwood

Quote:
Originally Posted by abgraldo View Post
Wlkm Slm. Tak kisah Shiniraz nak ambil di mana pun, ikut kat mana yang mudah ler. Pakcu rasa Nurul tak kisah kalau ada yang nak amik dari rumah dier. Betul tak Nurul? hehehe.....
Salam Pak Cu,

Memang Nurul tak kisah tapi susah bagi Nurul sebab kena angkat stock dari kedai Pak Cu then bawa balik ke rumah Nurul. Tak larat nak angkat la .
Kalo sikit sikit boleh la.
__________________

Felix The Cat - Dee wonderful wonderful cat!
http://felixthecats.weebly.com
http://livinginmyworld-phyllis.blogspot.com/
Reply With Quote
  #2004  
Old 05-22-2009, 08:47 AM
Mr & Mrs Mondok's Avatar
Mr & Mrs Mondok Mr & Mrs Mondok is offline
:: PetFinder Student ::
 
Join Date: Aug 2008
Location: .:: Bdr Baru Bangi, Selangor ::.
Posts: 1,208
Rep Power: 0
Mr & Mrs Mondok is an unknown quantity at this point
Default Re: Blackwood

.:: Aloerrrr... Cian plak Kak Nurul... Betul jugak tuh... Kalau takat sekilo dua ok la kot... TP kalau dah berkilo-kilo, haaa... camno tuh??? ::.

.:: p/s: kang tak pasal-pasal kak nurul kena osteoporosis... ::.
__________________

~ Mr & Mrs Mondok ~
~ Cipom & Puteh ~
Reply With Quote
  #2005  
Old 05-22-2009, 11:40 AM
June June is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Tmn Shamelin Perkasa-Kota Kinabalu
Posts: 6,004
Rep Power: 0
June is on a distinguished road
Default Blackwood

Hello!! kawan kawan.aku nak tambah order. 15kg adt.ada sapa2 yg sudi amik balance 9kg tu??


Quote:
Originally Posted by Felix The Cat View Post
Salam to All, Kedai Blackwood dah buka semula
Seperti biasa order di buka pada 21 Mei 2009 hingga 4 Jun 2009. Pembayaran mesti la dibuat selewat lewatnya pada 4 Jun 2009. Pengambilan makanan akan di adakan pada 6 Jun 2009 di tempat biasa

24 Kg Adult
Price : RM220
(Kalo sharing harga sekilo RM9.20, tapi kena la cari partner masing masing ye...)


1. Nurul (12 kg) dan Chida (12 kg) = 24 kg
2. Erin = 24 kg
3. Mondok (10kg) + Linda Gamble (5kg) + Abzalia (9kg) = 24 kg
4. Zou (15 kg) + Fadzil (9 kg) = 24 kg
5. Laila (10 kg) + Meira (5kg) + Nastygurl (9 kg) = 24 kg
6. June = 24 kg
7. Pak Cu = 24 kg x 5 bags
8. Kawan Linda Gamble (3kg) + Moggies (12 kg) +
9. June 15kg + 9kg ??
10.

Adult 7.5kg
Price : RM90.00
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.

Kitten 3.63 kg
Price : RM64.00
1. June
2. Nastygurl
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.

Kitten 7.5 kg
Price : RM128.00
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
Reply With Quote
  #2006  
Old 05-22-2009, 12:34 PM
abgraldo abgraldo is offline
Banned
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 1,931
Rep Power: 0
abgraldo is an unknown quantity at this point
Default Re: Blackwood

Quote:
Originally Posted by Felix The Cat View Post
Salam Pak Cu,

Memang Nurul tak kisah tapi susah bagi Nurul sebab kena angkat stock dari kedai Pak Cu then bawa balik ke rumah Nurul. Tak larat nak angkat la .
Kalo sikit sikit boleh la.
Wlkm Slm Nurul. Pa kata stok mana2 yang nak amik kat rumah Nurul, anta kat rumah Nurul, mana yang nak amik kat kedai Pakcu anta kat kedai Pakcu. Nurul just prepare list tu jer, staff Pakcu kat kedai boleh tolong prepare and angkat stok tu. Hehe... stok Nurul ek, stok Pakcu 24kg x 5 tu nak angkut dari tingkat 9 tu camna lak? hehhee...
Reply With Quote
  #2007  
Old 05-22-2009, 01:14 PM
abzalia's Avatar
abzalia abzalia is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Nov 2008
Location: Kajang-Putrajaya-Kuching-Oya
Posts: 1,949
Rep Power: 14
abzalia is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to abzalia
Default Re: Blackwood

Quote:
Originally Posted by abgraldo View Post
Wlkm Slm Nurul. Pa kata stok mana2 yang nak amik kat rumah Nurul, anta kat rumah Nurul, mana yang nak amik kat kedai Pakcu anta kat kedai Pakcu. Nurul just prepare list tu jer, staff Pakcu kat kedai boleh tolong prepare and angkat stok tu. Hehe... stok Nurul ek, stok Pakcu 24kg x 5 tu nak angkut dari tingkat 9 tu camna lak? hehhee...
setuju sesangat...
maknanya xde susahkan sape2 yg jauh utk ke kedai pakcu..
mane yg duk area dekat2 bangi, cam lia, mondok, laila & yg lain2,
bleh la amik kat kedai pakcu..
mane yg duk rawang or jauh2 tuh..
bleh amik kat umh kak nurul..

tp ape2 pun, ikut pendapat yg lain la...
heheheheheh
__________________
.::argh..!! susah2, H.A.N.T.A.MS.A.J.A lahhh.::
Reply With Quote
  #2008  
Old 05-22-2009, 01:57 PM
Felix The Cat's Avatar
Felix The Cat Felix The Cat is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 3,339
Rep Power: 16
Felix The Cat is on a distinguished road
Default Re: Blackwood

Quote:
Originally Posted by abgraldo View Post
Wlkm Slm Nurul. Pa kata stok mana2 yang nak amik kat rumah Nurul, anta kat rumah Nurul, mana yang nak amik kat kedai Pakcu anta kat kedai Pakcu. Nurul just prepare list tu jer, staff Pakcu kat kedai boleh tolong prepare and angkat stok tu. Hehe... stok Nurul ek, stok Pakcu 24kg x 5 tu nak angkut dari tingkat 9 tu camna lak? hehhee...
Apa apa pun Nurul kena tanya Tokay besar BW dulu. Sebab tu bukan kedai Nurul. Kalo kedai Nurul no problem je. Tak kan dia nak wat dua delivery? Satu ke Bangi dan satu ke BTS? Nie pun dah dapat rate murah dari dia tak kan nak menyusahkan dia lagi? Nanti dia merajuk tak nak supply dan deliver? Saper yang susah?
__________________

Felix The Cat - Dee wonderful wonderful cat!
http://felixthecats.weebly.com
http://livinginmyworld-phyllis.blogspot.com/
Reply With Quote
  #2009  
Old 05-22-2009, 02:15 PM
Felix The Cat's Avatar
Felix The Cat Felix The Cat is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 3,339
Rep Power: 16
Felix The Cat is on a distinguished road
Default Re: Blackwood

Salam to All, Kedai Blackwood dah buka semula
Seperti biasa order di buka pada 21 Mei 2009 hingga 4 Jun 2009. Pembayaran mesti la dibuat selewat lewatnya pada 4 Jun 2009. Pengambilan makanan akan di adakan pada 6 Jun 2009 di tempat biasa

24 Kg Adult
Price : RM220
(Kalo sharing harga sekilo RM9.20, tapi kena la cari partner masing masing ye...)


1. Nurul (12 kg) dan Chida (12 kg) = 24 kg
2. Erin = 24 kg
3. Mondok (10kg) + Linda Gamble (5kg) + Abzalia (9kg) = 24 kg
4. Zou (15 kg) + Fadzil (9 kg) = 24 kg
5. Laila (10 kg) + Meira (5kg) + Nastygurl (9 kg) = 24 kg
6. June = 24 kg
7. Pak Cu = 24 kg x 5 bags
8. Kawan Linda Gamble (3kg) + Moggies (12 kg) + As (5 kg) +
9. June (15 kg)
10.

Adult 7.5kg
Price : RM90.00
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.

Kitten 3.63 kg
Price : RM64.00
1. June
2. Nastygurl
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.

Kitten 7.5 kg
Price : RM128.00
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
__________________

Felix The Cat - Dee wonderful wonderful cat!
http://felixthecats.weebly.com
http://livinginmyworld-phyllis.blogspot.com/
Reply With Quote
  #2010  
Old 05-22-2009, 03:09 PM
abgraldo abgraldo is offline
Banned
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 1,931
Rep Power: 0
abgraldo is an unknown quantity at this point
Default Re: Blackwood

Quote:
Originally Posted by Felix The Cat View Post
Apa apa pun Nurul kena tanya Tokay besar BW dulu. Sebab tu bukan kedai Nurul. Kalo kedai Nurul no problem je. Tak kan dia nak wat dua delivery? Satu ke Bangi dan satu ke BTS? Nie pun dah dapat rate murah dari dia tak kan nak menyusahkan dia lagi? Nanti dia merajuk tak nak supply dan deliver? Saper yang susah?
Ok, no problem. Nurul try ckp baik2 ngan dier. Pakcu cuma offer untuk menyenangkan kawan-kawan kita semer. Pakcu rasa no problem utk tokay BW to deliver to dua tempat, this is business maa... hehehe. Even dia bagi rate murah pun tapi dia mesti ada untung gak kan. Sapa nak buat keje free... hehehe...
Reply With Quote
  #2011  
Old 05-22-2009, 03:20 PM
prinz38i prinz38i is offline
Human :-)
 
Join Date: Feb 2009
Location: Seri Kembangan
Posts: 542
Rep Power: 12
prinz38i is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to prinz38i
Default Re: Blackwood

Kak Nurul...

Saya amik 9KG ngan Kak June tu ekk... Thanks
Reply With Quote
  #2012  
Old 05-22-2009, 03:34 PM
abzalia's Avatar
abzalia abzalia is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Nov 2008
Location: Kajang-Putrajaya-Kuching-Oya
Posts: 1,949
Rep Power: 14
abzalia is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to abzalia
Default Re: Blackwood

Quote:
Originally Posted by prinz38i View Post
Kak Nurul...

Saya amik 9KG ngan Kak June tu ekk... Thanks

prinz,
ko order BW ya, iboh ko lambat mayar klk..
klk meroyan sidak encarik ko...
hehehehehehhehe
(boh manas..plentey jak ok..)
__________________
.::argh..!! susah2, H.A.N.T.A.MS.A.J.A lahhh.::
Reply With Quote
  #2013  
Old 05-22-2009, 04:32 PM
June June is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Tmn Shamelin Perkasa-Kota Kinabalu
Posts: 6,004
Rep Power: 0
June is on a distinguished road
Default Blackwood

ok,makasey Prinz klu tak,akak beli sekarunglah jawabnya

Quote:
Originally Posted by prinz38i View Post
Kak Nurul...

Saya amik 9KG ngan Kak June tu ekk... Thanks
Reply With Quote
  #2014  
Old 05-22-2009, 04:37 PM
prinz38i prinz38i is offline
Human :-)
 
Join Date: Feb 2009
Location: Seri Kembangan
Posts: 542
Rep Power: 12
prinz38i is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to prinz38i
Default Re: Blackwood

Quote:
Originally Posted by abzalia View Post

prinz,
ko order BW ya, iboh ko lambat mayar klk..
klk meroyan sidak encarik ko...
hehehehehehhehe
(boh manas..plentey jak ok..)
hehehee... kali tok sikda hal, akan dibayar awal2...

Quote:
Originally Posted by June View Post
ok,makasey Prinz klu tak,akak beli sekarunglah jawabnya
hehehee.. mula2 ingat nak amik 5kg je.. alang2 amik je lah terus abis kan... bley keep tuk next month
Reply With Quote
  #2015  
Old 05-22-2009, 05:55 PM
shad shad is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: Feb 2009
Posts: 87
Rep Power: 12
shad is on a distinguished road
Default Re: Blackwood

pasal delivery2 place ni,

shad prefer rumah kak nurul,

pasal kedai pakcu kat bangi, agak jauh utk saya ke sana..
:D
Reply With Quote
  #2016  
Old 05-22-2009, 06:51 PM
daRLing's Avatar
daRLing daRLing is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Dec 2008
Location: putrajaya
Posts: 534
Rep Power: 0
daRLing is an unknown quantity at this point
Default Re: Blackwood

k nurul,saya nak order 12 kg around 25 atau 26hb ni saya bank in kan duit yee
Reply With Quote
  #2017  
Old 05-22-2009, 08:02 PM
firdaruddin's Avatar
firdaruddin firdaruddin is offline
Meow's Pets
 
Join Date: Aug 2008
Location: Bangi, Selangor
Posts: 573
Rep Power: 13
firdaruddin is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to firdaruddin
Default Re: Blackwood

Quote:
Originally Posted by nastygurlz View Post
sy duk damansara utama..kena naik ktm kn..nk trun kt mane ek?
stesen komuter UKM.itu la stesen yg terdekat.
__________________
Reply With Quote
  #2018  
Old 05-22-2009, 08:17 PM
firdaruddin's Avatar
firdaruddin firdaruddin is offline
Meow's Pets
 
Join Date: Aug 2008
Location: Bangi, Selangor
Posts: 573
Rep Power: 13
firdaruddin is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to firdaruddin
Default Re: Blackwood

fir amek 4kg..kongsi ngan linda gamble
__________________
Reply With Quote
  #2019  
Old 05-22-2009, 08:56 PM
shiniraz shiniraz is offline
Animal Lover
 
Join Date: May 2009
Posts: 5
Rep Power: 0
shiniraz is on a distinguished road
Thumbs up Re: Blackwood

Kesian semue pening2 nk tentukan mane nk ambil stock BW yg akan dtg ni ye..

Sekali lg, meh sy tlg bg pendapat yg tak sebeberapa prof sy ni..

Dr awal, mmg kite semue amek stock dr rumah nurul, so sy rase kite teruskan je la tradisi. Sy cadangkan kite fetch je stock BW dr "kedai" asal = rumah nurul.

Bukan tak menghormati niat pakcu nk tlg kawan2 dr area bangi, ttp kalau difikirkan balik, thread kedai BW ni pon nurul yang tokei besarnye, lg afdal kalau kita hormat "tuan rumah" kan..

Rasanya pakcu tak de masalah sgt nk ambil stock 24kgx5 bags dr rumah nurul, sbb pakcu pon ckp ade staff pakcu yg boleh tlg.

Sekali lg, ini pendapat shj, tanak kite pening2 nk decide tmpat nk ambil bekalan masing2 nanti..kita teruskan tradisi..kita hormat tuan rumah .

Sekian. Tk.
Assalamualaikum.
Reply With Quote
  #2020  
Old 05-22-2009, 09:43 PM
June June is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Tmn Shamelin Perkasa-Kota Kinabalu
Posts: 6,004
Rep Power: 0
June is on a distinguished road
Default Blackwood

senang je.sapa yg nak amik rmh Nurul blh pigi rmh dia.sapa yg nak amik kat kedai Pakcu blh pigi kedai Pakcu.rata2 budak yg order tu dtg duduk area arah kedai Pakcu.so durang lebih prefer amik kat sana.ada pula mcm kita org ni,kena angkut sendiri dari tgkt 9 kebawah.jenuh gak.kena pula lif rosak. klu ada lelaki takpe.kdg2 kena angkat sendiri tu blh pitam. klu amik dari kedai Pakcu,ada org lelaki yg blh tlg angkat.org yg order setakat 5kg,10kg blhlah angkat sendiri tp klu dah 24kg tu mampus juga nak mengangkat. mmg betul dari awal rmh Nurul tp skrg dah ada option.rasanya tak salah klu kita suma blh pilih klu ada options.

Quote:
Originally Posted by shiniraz View Post
Kesian semue pening2 nk tentukan mane nk ambil stock BW yg akan dtg ni ye..

Sekali lg, meh sy tlg bg pendapat yg tak sebeberapa prof sy ni..

Dr awal, mmg kite semue amek stock dr rumah nurul, so sy rase kite teruskan je la tradisi. Sy cadangkan kite fetch je stock BW dr "kedai" asal = rumah nurul.

Bukan tak menghormati niat pakcu nk tlg kawan2 dr area bangi, ttp kalau difikirkan balik, thread kedai BW ni pon nurul yang tokei besarnye, lg afdal kalau kita hormat "tuan rumah" kan..

Rasanya pakcu tak de masalah sgt nk ambil stock 24kgx5 bags dr rumah nurul, sbb pakcu pon ckp ade staff pakcu yg boleh tlg.

Sekali lg, ini pendapat shj, tanak kite pening2 nk decide tmpat nk ambil bekalan masing2 nanti..kita teruskan tradisi..kita hormat tuan rumah .

Sekian. Tk.
Assalamualaikum.
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +8. The time now is 02:30 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
 

Main Site
Home
Advertising
Sponsored Listings
Sign Up
Find A Pet
Share & Save Lives
About PetFinder.my
Terms & Conditions
Freebies / Starter Pack
Report Animal Abuse
Contact Us
Facilities
WAGazine
Discussion Forum
Medical Fund
Pet Food, Toys & Products
Cuteness Meter
Central News Portal
Visual Map
Knowledge Library
Microchip Directory
FurryCards
Mobile
iPhone & iPod App
Android App

Social Media
Facebook
Twitter
KindMeal
Meat-Free Dining
Meal Deals
Kind Moments
Delicious Menu

Others
World Animal Day Contest
Digi iPhone Contest
East Coast Flood Relief
It's Pawssible
Freebies
Online Store
Discussions
Blacklists & Scams



Copyright © PetFinder.my. All rights reserved.