Go

Go Back   PetFinder.my > Reviews, Notices & Stories > Pet Memorial

Pet Memorial Share with us the grief on the loss of your pet, and may it be dearly and lovingly remembered forever.

Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 09-07-2008, 01:13 PM
kairul's Avatar
kairul kairul is offline
Petfinder Lifetime Member
 
Join Date: Jul 2008
Location: Shah Alam, Selangor, MALAYSIA
Posts: 132
Rep Power: 12
kairul is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to kairul Send a message via Skype™ to kairul
Unhappy Black.... in memories....

I love pets. Especially cats. I love them as I love my own family. Well, after all, cats that I owned were always regarded as part of the family.

However, last two days was a sad day for me and my family. Black, an eight months cat, that was the third generation of a stray cat that I saved, had passed away. It was a sombre day for my whole family.

I was at my rented house when I received an sms from my brother saying that Black [or Boling as my neighbour called him] had passed away.

I am not sure what's the real reason for his departure as I wasn't there. But from the info I got from my brother, probably he had followed my younger sister across the road, as he never went that far.

My family will missed him so much. Every time my father get back home from his badminton game, Black would waited on the dining table for my dad to play with him. Everyday when my neighbour wanted to send her children to school, Black would jump into her car and would followed my neighbour to her children's school, sitting quietly on the dashbord. Damned! I missed Black s much....

Black is the smartest cat that I ever had...

---

An extract from my blog..:


Sekarang ni aku rasa sedih sangat. Tepat pukul 9.49 malam tadi, masa Ida ngan bdk2 lain datang rumah aku nak amek laptop Nisa, aku dapat sms dari Ijat. Ijat kata, Black dah mati. Aku pun call Ijat. Ijat kata, dia dengan mak jumpa Black kat seberang jalan depan rumah.

"Tak ada luka kalau nak kata dia mati sebab accident. Masa kitorang jumpa dia, tengok2 dia dah mati dah...", Ijat cakap kat aku dalam fon tadi.

Kalau siapa yang selalu ikut blog ni, mesti tau betapa aku sayangkan haiwan peliharaan, terutamanya kucing. Dan betapa aku sayang kan si Black. Black ni generasi ketiga dari seekor kucing liar, Winnie, yang aku bela tahun 2005. Winnie lahirkan Tam, mak Black... Lepas tu, hujung tahun lepas Tam bunting. Awal tahun ni, Black lahir. Bulan ni genap umur dia 8 bulan. Black dah mati, tamatlah generasi Winnie yang bertahan selama 3 generasi, 3 tahun.

Aku rasa ayah aku pun mesti akan rindu kat Black lepas ni. Sebab bila ayah aku balik dari main badminton tengah-tengah malam, Black akan siap2 tunggu atas meja makan kat luar, sebab nak tunggu ayah aku angkat dia. Aku pun kadang-kadang kalau tengah tidur, si Black akan datang, lepas tu dia jilat2 telinga atau gigit2 rambut suruh bangun... Adoi! Rindunya... Huhu..

Jiran sebelah rumah aku pun mesti akan rindu dia. Jiran aku [Cik Jan], panggil dia Bolink / Bowling / Boling [aku pun tak tau eja dia mcm mana, tapi bunyinya macam tu lah...]. Pagi2 selalu bila Cik Jan nak hantar anak dia pergi sekolah, mesti si Black @ Boling pergi masuk rumah dia, pastu masuk lompat dalam kereta, ikut sekali.

Apa-apa pun Black dah tak ada. Dia lah kucing paling bagus pernah aku ada.....

Reply With Quote
  #2  
Old 09-07-2008, 04:33 PM
Penghulu's Avatar
Penghulu Penghulu is offline
Tok Penghulu
 
Join Date: Jun 2008
Location: Bamboo River
Posts: 937
Rep Power: 12
Penghulu is on a distinguished road
Default Re: Black.... in memories....

Hai khairul...
panjang dan sedih citer kamu nie...so bwak2 la bersabar ya, sempena ramadhan yg mulia ni..
sebagaimana kamu bersabar mengerjakan ibadah pose kamu tuh...smuga black bahagia bermain2 kat tempat pelangi dia...comey si black tu...
OK khairul..tenang2 kan jiwa..awak pun boleh berdoa jugak tuk black...
__________________

MJ
Reply With Quote
  #3  
Old 09-07-2008, 06:19 PM
BabyZee's Avatar
BabyZee BabyZee is offline
.:: Baby, I dig you! ::.
 
Join Date: Jul 2008
Location: Subang Jaya, Selangor, Malaysia, World of Animal Lurve...
Posts: 1,868
Rep Power: 13
BabyZee is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to BabyZee
Default Re: Black.... in memories....





zee faham kehilangan khairul..
pun pernah rasa baby 'pergi' secara tiba2...
faham jugak kadang2 mencari logik kenapa baby meninggal tiba2...
mungkin sudah sampai ajalnya and dia lebih bahagia di sana...
buat babies yang ada sekarang, kita hargai and sayangila mereka..

chumel black tu..
black deary, may you rest in peace...

__________________
" Bad things happen. Trust that good things happen, too.
Sometimes you’ve just got to close your eyes, hold on tight and believe. "
Reply With Quote
  #4  
Old 09-07-2008, 07:15 PM
June June is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Tmn Shamelin Perkasa-Kota Kinabalu
Posts: 6,004
Rep Power: 0
June is on a distinguished road
Default Black.... in memories....

Khairul,sedihnya baca kisah kucing u ni.mmg betul kita akan terasa sangat kehilangan kucing kita yg agak outstanding habit durang.saya dulu pun nyaris nak kehilangan kucing kesayangan saya.syukur saya tak pernah give up on him.nasib baik tak dengar kata2 org suruh put to sleep.Alhamdulilah dia semaking pulih sekarang.awak byk2 bersabarlah ye.cuba adopt lagi kucing strays yg lain.blh buat ubatkan hati yg rindu dan luka ttg si Bowling ni.
Reply With Quote
  #5  
Old 09-08-2008, 12:25 AM
anitayusof00's Avatar
anitayusof00 anitayusof00 is offline
Mama Kabu & ChiChi
 
Join Date: Aug 2008
Location: Ipoh, Perak
Posts: 549
Rep Power: 12
anitayusof00 is on a distinguished road
Default Re: Black.... in memories....

Kairul,
Menitis air mata akak membaca cerita tentang Balck. Bersabar ya dik. Banyakkan berdoa untuknya. Memanglah sayu kalau difikirkan, sakit tidak, apa tidak, tau2 kucing kesayangan dah tiada lagi di dunia ini. Apa2 pun akak harap Kairul redho dengan pemergiannya. Allah lebih menyayanginya.
Masih teringat2kan Kapasku yang genap 17 hari meninggalkanku.
__________________
I learn my lesson the hardest & the most painful way. Kapas, mama miss you soooo much !!! It hurts, baby...
Reply With Quote
  #6  
Old 09-08-2008, 12:24 PM
hatemetoday's Avatar
hatemetoday hatemetoday is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Location: Lumayan, Tasik Permaisuri
Posts: 1,155
Rep Power: 13
hatemetoday is on a distinguished road
Default Re: Black.... in memories....

alahaii...black juga kucing pertama dlm hidup aku...semoga Black mu dan Black ku berada di pelangi indah bersama2 yg lain....
Reply With Quote
  #7  
Old 09-10-2008, 10:50 PM
ashleywong ashleywong is offline
Banned
 
Join Date: Jul 2008
Location: Taman Desa, KL
Posts: 711
Rep Power: 0
ashleywong is on a distinguished road
Default Re: Black.... in memories....

A wish for black to be forever happy over at the Rainbow bridge.
Reply With Quote
  #8  
Old 03-23-2009, 01:35 PM
kairul's Avatar
kairul kairul is offline
Petfinder Lifetime Member
 
Join Date: Jul 2008
Location: Shah Alam, Selangor, MALAYSIA
Posts: 132
Rep Power: 12
kairul is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to kairul Send a message via Skype™ to kairul
Default Re: Black.... in memories....

Thanks to all!

All of you have been very supporting... It really helps me..
Now, I don't have cats as pets anymore...
I just bought a pair of 'kura-kura' during pets@monorail event.
Coz some said they are easier to take care of...
But, no matter what,
Black will always stay in my heart!
Reply With Quote
  #9  
Old 10-28-2009, 02:49 PM
GuitarCrazyo's Avatar
GuitarCrazyo GuitarCrazyo is offline
Animal Lover
 
Join Date: Oct 2009
Location: US
Posts: 4
Rep Power: 0
GuitarCrazyo is on a distinguished road
Send a message via ICQ to GuitarCrazyo
Default Black in memories

Is it better then the Black Mages Second CD? That was such a huge disappointment other then "Maybe Im a Lion". They fucked up Otherworld to no end though.
Reply With Quote
  #10  
Old 02-04-2010, 11:48 AM
viva_biru viva_biru is offline
Animal Lover
 
Join Date: Feb 2010
Posts: 22
Rep Power: 0
viva_biru is on a distinguished road
Default Re: Black.... in memories....

sape2 nak kan kucing kaler kuning dgn baby 3 ekor...sila pm sy key....

email : awiena_selamanya@yahoo.com
ym : awiena_selamanya
no fon : 017-8750067

kalau boleh nak serahkan cepat skit...ade sbb tertentu nak bagi dia kat org, ikutkan syg n kesian...
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Tags
black, cat, haiwan peliharaan, kai, pets

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
CHICKY The Black Widow Penghulu Cat TV and Photos 47 06-22-2009 10:30 AM
In Memories MICKEY..... Penghulu Cat TV and Photos 16 08-19-2008 11:49 PM


All times are GMT +8. The time now is 02:29 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
 

Main Site
Home
Advertising
Sponsored Listings
Sign Up
Find A Pet
Share & Save Lives
About PetFinder.my
Terms & Conditions
Freebies / Starter Pack
Report Animal Abuse
Contact Us
Facilities
WAGazine
Discussion Forum
Medical Fund
Pet Food, Toys & Products
Cuteness Meter
Central News Portal
Visual Map
Knowledge Library
Microchip Directory
FurryCards
Mobile
iPhone & iPod App
Android App

Social Media
Facebook
Twitter
KindMeal
Meat-Free Dining
Meal Deals
Kind Moments
Delicious Menu

Others
World Animal Day Contest
Digi iPhone Contest
East Coast Flood Relief
It's Pawssible
Freebies
Online Store
Discussions
Blacklists & Scams



Copyright © PetFinder.my. All rights reserved.