Go

Go Back   PetFinder.my > Pet Welfare, Rescue & Adoption > Rescuers & Fosterers

Rescuers & Fosterers For rescuers and fosterers, the true heroes of PetFinder.my

Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 03-09-2010, 09:10 PM
bytzul bytzul is offline
Animal Lover
 
Join Date: Mar 2010
Posts: 24
Rep Power: 0
bytzul is on a distinguished road
Default please help me

i have 5 kittens that has lost his mummy 2 days ago. they'll only 5 days old. his mummy already went to heaven coz she get bitten by wild dogs. she's been missing about 2 days ago and this morning i found her dead at my neighbor backyard. please help me on how to take care of this poor kittens. How to feed them. how many times a day to feed them. using what item to give them milk. and why this baby kitten alwayz cry. please please help me

Last edited by bytzul; 03-09-2010 at 09:57 PM.
Reply With Quote
  #2  
Old 03-10-2010, 12:54 AM
Pak Lubis's Avatar
Pak Lubis Pak Lubis is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Jul 2009
Location: Lot 1247.Jalan KB 1, Kampung Bangi, Bangi Old Town
Posts: 259
Rep Power: 11
Pak Lubis is on a distinguished road
Default Re: please help me

They cry because they are hungry...you hv to bottle feed them with powdered milk for kitten.. Or otherwise use syringe (without needle) to feed them which is much easier than using bottle.. Place the syringe by the side of the mouth and press slowly. Care should be taken not to allow the milk into the lung.Give them for every 2 hours. Cleanliness should be observed.

Make sure you massage their 'backside ' to stimulate their need to poo and pee so that they will not suffer constipation.

Why not you find a mummy cat to nurse these kitten..? Many failed to raise the kitten of less than 10 days old by bottle or syringe feeding including me although a few are sucessful. Hope you are one of the few.

Last edited by Pak Lubis; 03-10-2010 at 01:00 AM.
Reply With Quote
  #3  
Old 03-10-2010, 04:06 AM
Coput Coput is offline
suka peluk-peluk cuking!
 
Join Date: Jul 2009
Location: pantai dalam, pj
Posts: 22
Rep Power: 0
Coput is on a distinguished road
Default Re: please help me

Quote:
Originally Posted by bytzul View Post
i have 5 kittens that has lost his mummy 2 days ago. they'll only 5 days old. his mummy already went to heaven coz she get bitten by wild dogs. she's been missing about 2 days ago and this morning i found her dead at my neighbor backyard. please help me on how to take care of this poor kittens. How to feed them. how many times a day to feed them. using what item to give them milk. and why this baby kitten alwayz cry. please please help me
sorry for that horrible news..its a bit hard to feed 5 of them. i do had the same experience, i tried to feed them using syringe.i bought the milk from pet shop..(ask the staff the best one).. i fed them every time they cry..and i swab their 'ehem-ehem' using warm wet cotton so that they can urinate easily...i agree with pak lubis..they were not survived. one by one RIP..felt guilty but try to accpt it..zul,try hardly to find their new mama..dpt curik susu ckit jadi la..i ade 2 mama baru bersalin..tu pon kucing jiran tumpang susu jgk.. gud luck
Reply With Quote
  #4  
Old 03-10-2010, 05:26 PM
Pak Lubis's Avatar
Pak Lubis Pak Lubis is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Jul 2009
Location: Lot 1247.Jalan KB 1, Kampung Bangi, Bangi Old Town
Posts: 259
Rep Power: 11
Pak Lubis is on a distinguished road
Default Re: please help me

I do have a mummy cat who is still nursing her 2 kitten but I hv taken 2 orphan kitten of 2 weeks old frm a member of PF to nurse with my mummy cat with her 2 kitten
Reply With Quote
  #5  
Old 03-11-2010, 02:33 AM
bytzul bytzul is offline
Animal Lover
 
Join Date: Mar 2010
Posts: 24
Rep Power: 0
bytzul is on a distinguished road
Default Re: please help me

Thanks pak lubis n coput
saya dah buat dah mcm 2 tapi anak2 kucing ni x nak minum dah try guna syringe and bottle dua2 x nak. sy buat jugak atleast aderla diaorg minum sket. saya dah lap ehem2 diaorg ader semua kencing. alhamdullillah. tali pusat diaorgpun ader yg belum tanggal lagi. td saya g pet clinic bli barang2 kucing. dr advice suruh lap pusat pakai iodin. mata diorg pun baru bukak hari ni. saya ader buat bantal panas utk diaorg panaskan badan. (mskkan air dlm plastik then ikat then lapik ngan kain batik tebal skit so diaorg leh sandar kat tepi or on top supaya bdn panas sket.

eeee saya sedih sgt coz worst part is dlm 3 bulan ni 4 ekor kucing saya mati kena gigit anjing liar, semua i tanam kat blakang umah. saya nak kurung tp kesian tgk diorg teriaw iaw.

the history is, anak kucing yg ni kawin dgn kucing kesayangan saya yg mula2 mati 3 bulan lepas coz kene gigit wild dog 2, nama dia utip. anak yg ni ader yg exactly mcm utip atleast ader la memory zuriat dia tinggal kat saya, jd klu semua pergi satu2 sedih sgt saya ni. dah mummy dia mati dlm keadaan yg menyedihkan. habis perut dia terburai. mummy dia nama scared, psl dia mmg takut ngan org. dia x penah keluar rumah tp on that day saya blk umah mak coz saya sakit (saya ader 1st stage womb cancer tp bln 12 2009 dah operate dah n now on medication, n saya xde anak n x boleh ader for these few year 2 yg cat saya byk. 2 yg sy syg cat2 ni mcm anak saya) dan bile kekdg sakit saya dtg balik jd saya akan balik umah mak saya, maybe Scared cari saya tu yg buat dia kluar rumah n this thing happen that why saya sedih sesangat. saya syg sgtx99 ngan kucing. dulu saya ader 12 ekor kucing. tapi satu2 mati last2 tinggal 3. tp klu campur yg 5 ni byk balik kucing saya. tp klu mati......... saya nak pisah ngan kucing pun x sanggup.

anak2 kucing ni tido dlm my bedroom ngan saya n hubby. 2 yg sedih sgt bile dgr diaorg nangis. bile diorg nangis pun nangis huhuhuhu...sori saya dah melalut sgt2 dah ni.

ader sesiapa leh tolong bg tumpang susu. saya takut jugak these kittens will not ...............saya tinggal kat Taman Lestari Perdana, Seri Kembangan dkt ngan equine park n Taman puncak jalil. Selangor
Reply With Quote
  #6  
Old 03-11-2010, 10:50 AM
Pak Lubis's Avatar
Pak Lubis Pak Lubis is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Jul 2009
Location: Lot 1247.Jalan KB 1, Kampung Bangi, Bangi Old Town
Posts: 259
Rep Power: 11
Pak Lubis is on a distinguished road
Default Re: please help me

kalau guna syringe pastikan dimasukkan dari sebelah tepi mulutnya dan tekan syringe pelan2 .. Kalau dah puas anak kucing akan tolak.. Mmg anak kucing minum sikit je tetapi kena bg selalu.

Harap beri perkembangan tntg anak2 kucing ini.
Reply With Quote
  #7  
Old 03-11-2010, 10:19 PM
bytzul bytzul is offline
Animal Lover
 
Join Date: Mar 2010
Posts: 24
Rep Power: 0
bytzul is on a distinguished road
Default Re: please help me

ooo patutla. mmg anak kcg ni minum tp skit sgt. ingatkan diaorg xnak. alhamdullilah hari ni okay skit. bg guna botol susu diaorg xnak sgt, guna syringe okay sikit. 2 yg pkr atleast aderla minum skit dri x minum lagsung. tali pusat pun ade yg dah tanggal. dah sapu iodin dah. about wee wee 2 okay so far lepas masa lap kat situ bleh kate semua mcm diam sikit n kencing byk. tp xder pun berak. mmg belum lagi ye. maaf ye saya byk tanya psl slalu mummy cat yg buat semua ni. ni first time i buat benda ni. terima kasih yer atas semua pertolongan. saya harap baby cat ni leh survive. sambil2 tu saya ader gak g cari mummy cat yg tgh menyusukan anak tp x jumpe lagi.

nanti aper2 saya akan bg latest news about these kittens. eh lagi satu kalau bg baby cat ni cat food yg basah 2 boleh x?
Reply With Quote
  #8  
Old 03-12-2010, 02:42 AM
Pak Lubis's Avatar
Pak Lubis Pak Lubis is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Jul 2009
Location: Lot 1247.Jalan KB 1, Kampung Bangi, Bangi Old Town
Posts: 259
Rep Power: 11
Pak Lubis is on a distinguished road
Default Re: please help me

Jangan bg dulu makanan apa2.. Rasanya gigi geraham dan taring nya pun belum tumbuh. Bagi susu je dulu walau pun minum sikit tetapi beri selalu.. Dan jgn lupa .. Massage 'anu' nya.. Supaya jgn sembilit.

Jgn bg susu lembu atau susu utk maknusia.. Nanti cirit birit. Susu kambing adalah terbaik. Kalau tak dapat ibu kucing utk jadi ibu tumpang cuba cari ibu arnap yg susukan anak dan tumpangkan dia (ini pengalaman saya ).

Jangan biarkan dia kesejukan.. Kalau perlu guna lampu mentol yg digantung diatasnya untuk memanaskan.

Kucing saya yg minum susu ibu beraknya selepas 25 hari.
Lebih kurang 1 bulan boleh lah bg makanan basah..
Reply With Quote
  #9  
Old 03-12-2010, 02:57 AM
bytzul bytzul is offline
Animal Lover
 
Join Date: Mar 2010
Posts: 24
Rep Power: 0
bytzul is on a distinguished road
Default Re: please help me

susu saya beli kat vet, milk for kitten lupe lak brand ape. so far tdi kul 1 pagi tadi ader bagi lagi susu, lap bg depa wee wee.

kali ni dah mcm senang sikit. masa yg lepas2 susah sgt nak bagi minum maybe depa x biasa. yg ni ok. jd memang time ni lum berak lagi la ye...

guna bantal panas tu boleh x? pasal skang depa dlm almari baju saya dlm bilik saya. saya kosongkan almari then letak kain, baju alaskan dlm 4 helai. nak kene pasangkan lampu mentol lagi ker? kalau kene nanti saya suruh hubby pasangkan.

ade yang sekor tu tgh saya bagi susu baby lain, dia naik atas alas kain saya then amik position then kencing. 2 bermakna dah kira ok la ye. psl dia boleh kencing sendiri.. tapi saya lap jugak semua nyer setiap kali lepas minum.

terima kasih ye pak lubis atas nasihat dan concern yg pak lubis bagi kat saya. x tau mcm mana nak balas jasa baik pak lubis. Hanya Allah saja yg dapat membalasnya.. Amin..
Reply With Quote
  #10  
Old 03-12-2010, 04:11 AM
Pak Lubis's Avatar
Pak Lubis Pak Lubis is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Jul 2009
Location: Lot 1247.Jalan KB 1, Kampung Bangi, Bangi Old Town
Posts: 259
Rep Power: 11
Pak Lubis is on a distinguished road
Default Re: please help me

mentol tu tak perlu .. Kalau dia org dah panas.. Kalau alas surat khabar lama atau kertas yg cepat serap ada lebih baik sebagai alas.. Kalau dia kencing .. Buang aje.. Dan tukar baru.. Bersih sikit.. Kalau 5 ekor selalu kencing banjir nnti bilik dan pakaian cik puan yg dalam almari akan tercemar..
cuba letakkan anak kucing dalam kotak atau bekas plastik dan alas dgn kain dan surat khabar.
Anak kucing tiada ibu amat sensitif.. Kalau ada ibu lain cerita.. Ibu kucing selalu bersihkan anunya dengan menjilat selepas dia melepas..
Jgn biarkan bontotnya basah.. Lap selalu sambil massage ..kerana mungkin dia kencing. Perhatikan di bhgian duburnya untuk kesan2 darah.. Kalau ada ..jangan lmbt .. Bawk ke klinik..
Kalau massage jgn smpai melecet dan kalau mengiow2 masa massage macm kesakitan .. Bwk juga klinik,.
Kalau ada apa2 persoalan boleh tel saya 012 5272122. Apa yg saya boleh bgtau saya akan bgtau melalui pengalaman saya, walaupun saya gagal utk membesarkan 4 ekor anak kucing tak beribu.. Semua mati selepas 14 hari saya jaga. Kalau di forum mungkin saya lmbt jawap.
Reply With Quote
  #11  
Old 03-12-2010, 07:14 PM
bytzul bytzul is offline
Animal Lover
 
Join Date: Mar 2010
Posts: 24
Rep Power: 0
bytzul is on a distinguished road
Default Re: please help me

baiklah. nanti saya akan bg latest news about these kittens..so far macam biasa bagi minum, tukar kain, lap, massage, tp lepas buat semua lama bila letak balik kat tempat dia, depa nangis. lama gak la baru diam. ader gak cek kot2 ader darah ke so far xde. klu ader aper 2 yg urgent saya kol ye. anyway thanks.
Reply With Quote
  #12  
Old 03-13-2010, 02:27 AM
Pak Lubis's Avatar
Pak Lubis Pak Lubis is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Jul 2009
Location: Lot 1247.Jalan KB 1, Kampung Bangi, Bangi Old Town
Posts: 259
Rep Power: 11
Pak Lubis is on a distinguished road
Default Re: please help me

Saya berdoa semuga cik puan berjaya memeliharanya sehingga melepasi 5 minggu . Satu kejayaan buat cik.. Ramai yg gagal..
Reply With Quote
  #13  
Old 03-14-2010, 09:07 PM
bytzul bytzul is offline
Animal Lover
 
Join Date: Mar 2010
Posts: 24
Rep Power: 0
bytzul is on a distinguished road
Default Re: please help me

baby2 ni semua dah pandai minum pakai botol. tapi lama gak la nak bg depa ni kenyang yela dekat sejam lebihla skali bagi minum. alhamdullilah mata semua dah bukak, tali pusat dah tanggal, sekarang ni saya dah pandaila sikit2 bg minum sebelum x tau nak ckp ape baby2 ni nangis saya nangis gak. baru 3 ekor yang dah berak. 2 lagi belum. baby2 ni skang dah gemuk skit. bulu pun dah ok. cuma yang kecik skali je risau, psl badan dia kecik sgt compare to others. minum pun sikit tapi dah berak dah alhamdullilah xde darah. .. mintak2 la semua survive. =)


Saya nak upload gambar tapi x reti. nak bagi tengok perkembangan baby2 ni.
terima kasih diatas semua tunjuk ajar.

lagi satu jgnla panggil saya cik puan. segan la malu saya panggil bety jer ye. terima kasih
Reply With Quote
  #14  
Old 03-14-2010, 10:44 PM
Pak Lubis's Avatar
Pak Lubis Pak Lubis is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Jul 2009
Location: Lot 1247.Jalan KB 1, Kampung Bangi, Bangi Old Town
Posts: 259
Rep Power: 11
Pak Lubis is on a distinguished road
Default Re: please help me

Satu perkembangan yg positif.. Ok lah saya panggil betty je..
Betty harus hati2.. Anak2 kucing tersebut masih dalam usia yg boleh dikatakan amat sensitif.. Teruskan spt mana yg Betty buat sekarang. Beri perhatian pada kebersihan pada botol susu, kebersihan tempat nya serta suhu tempat nya. Anak kucing belum pandai sesuai diri dalam keadaan suhu yg berubah2.
Betty kena sentiasa lihat bhgian 'anunya' untuk pastikan tiada membengkak atau kesan darah dan pastikan juga tidak ada cirit birit. Kalau ini dapat diatasi, INSYAALLAH Betty akan berjaya dalam membesarkan anak2 kucing ini melepasi umurnya yg kurang sensitif.
Cuba ambil perhatian lebih pada anak kucing yg kecil. Selalunya kalau ada yg kecil rasanya yg itu betina atau mungkin ada yg tak kena.
Reply With Quote
  #15  
Old 03-14-2010, 11:50 PM
bytzul bytzul is offline
Animal Lover
 
Join Date: Mar 2010
Posts: 24
Rep Power: 0
bytzul is on a distinguished road
Default Re: please help me

ha tadi baru bg minum lagi skali, yg kecil tu cirit birit kot psl masa nak lapdia td, kat situ dah ader kesan cirit dah kaler kuning brown. minum susu okay. kencing okay kaler x kuning pekat. tapi tengok kat anu dia x bengkak. tapi risau psl cirit tu. ari tanya vet dia kate lepas 2 bulan baru cucuk (luper lak ape cucuk aper). klu dia cirit tapi anu x bengkak atau merah xpekan? ke nak bawak gi vet.

INSYAALLAH berjaya... yeah doa - doakan yek. acih.
umur kritikal sampai brape lame ek.. takut gak
Reply With Quote
  #16  
Old 03-15-2010, 08:18 PM
Pak Lubis's Avatar
Pak Lubis Pak Lubis is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Jul 2009
Location: Lot 1247.Jalan KB 1, Kampung Bangi, Bangi Old Town
Posts: 259
Rep Power: 11
Pak Lubis is on a distinguished road
Default Re: please help me

cucuk tu rasanya untuk vaccine immune penyakit. Selalunya anak kucing baru lahir dapat 'anti body' dari susu ibu yg awal di panggil 'colostrum'. Lepas tu dah tak ada 'colostrum' dan kita kena cucuk kat klinik untuk beri antibody bagi penyakit tertentu. Tetapi kena tunggu anak kucing umur 2 bulan keatas.

Kalau ciritnya sekali aje tak ape.. Tetapi kalau kerap sgt kena bwk le ke klinik, takut nnti dia dehydrate.(kurang air didalam badan). Kalau semua anak kucing tu cirit mungkin susu tak sesuai agaknya.

Umur yg melepasi umur kritikal bg anak kucing ketiadaan ibu saya tak dapt bg tau yg sebenar . Melalui bahan2 rujukan, ada kata umur 4 minggu dan ada kata 6 minggu.

Last edited by Pak Lubis; 03-15-2010 at 08:32 PM.
Reply With Quote
  #17  
Old 03-16-2010, 09:59 PM
bytzul bytzul is offline
Animal Lover
 
Join Date: Mar 2010
Posts: 24
Rep Power: 0
bytzul is on a distinguished road
Default Re: please help me

Salam, sekarang baby2 kucing 2 dlm keadaan terkawal. minum pun dah banyak. xde lagi cirit birit. alhamdullillah dah ok. cuma yang kecik tu jela risau sikit. minum, kencing, berak ok tapi kurus kering mcm x cukup zat je. takut jugak nengoknya. mungkin mcm yg pak lubis ckp maybe dia girl2. mcm mana nak tau baby ni girl2 ke bobot? biasanya dulu saya tunggu diaorg beasar baru tau. klu kecik cenggini leh tau x?

yg cirit ari tu, bengkak kat anunya the next day dah okay.
INSYAALLAH ok hendaknya.

Lagi satu nak tanya. ader sekor lagi kucin saya tu, nama dia oges kucing jantan umur 2 tahun. dia suka je spray merata2 lagi ader tempat dia nak spray. before this dialah yang paling tertib. klu poo poo kat tptnya, kencing x penah merata2 mcm ni, x penah panjat meja. tapi sejak kucing kat umah ni dah tinggal 3 x termasuk yg 5 tu. terus dia jadi macam ni. (yang 3 tu 2 boboy(oges n aiant), 1 girl2 (omel)). kenapa yek?
Reply With Quote
  #18  
Old 03-16-2010, 11:56 PM
Pak Lubis's Avatar
Pak Lubis Pak Lubis is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Jul 2009
Location: Lot 1247.Jalan KB 1, Kampung Bangi, Bangi Old Town
Posts: 259
Rep Power: 11
Pak Lubis is on a distinguished road
Default Re: please help me

kucing jantan yg kencing spray sana sini tu dia tandakan dia punya teritory.. Agaknya kucing lain dah tak ada dia anggap kawasan tu dibawah jagaan dia.. Jadi dia tanda le..

Kalau dia kencing bukan spray tapi bertakung sana sini dan tak gunakan tempat yg dia sediakan .. Tu rasanya kucing bermasaalah.

Banyak pendapat yg mengatakan cara nak hentikannya adalah melalui pemandulan dan bnyk terbukti ianya berjaya.

Syukur .. Anak kucing Betty sihat..tak apa dia kecil ..asalkan dia sihat.. Mungkin memang bakanya atau bapanya jenis kecil.

Perlu ingat jika kucing betina yg selalu merayap , melahirkan banyak anak tidak semesti nya anak2 kucing tsbt mempunyai bapa yg sama. Kemungkinan ia mempunyai bapa yg berlainan adalah besar.

Sebabnya begini.. Apabila kucing betina 'on heat' dan berkahwin dgn sekor kucing jantan, dia (kucing betina) serta merta keluarkan benih telurnya dan persenyawaan mungkin berlaku. Dan esoknya dia akan kahwin lagi dgn kucing jantan lain pula.. dan terus keluarkan benih telurnya dan persenyawaan berlaku .. Dan esok dgn kucing jantan pulak dan begitulah seterusnya.

Itu lah sebabnya kita lihat ibu kucing yg lahirkan anak yg banyak terdiri dari berbagai kaler, saiz dan kadang tiada kena mengena langsung dgn ibu kucing dan bapa kucing yg kita nampak dia berkahwin.

Pernah juga terdapat dalam beberapa ekor anak kucing yg dilahir oleh ibu berbulu pendek terdapat seekor anak kucing berbulu panjang.

Walau bagaimanapun ia tidaklah melibatkan 'mating' yg kita lakukan secara kurungan kerana hnya terdapat seekor kucing jantan sahaja berkawin dgn kucing betina.

Last edited by Pak Lubis; 03-17-2010 at 03:30 AM.
Reply With Quote
  #19  
Old 03-17-2010, 09:23 PM
bytzul bytzul is offline
Animal Lover
 
Join Date: Mar 2010
Posts: 24
Rep Power: 0
bytzul is on a distinguished road
Default Re: please help me

aduh pak lubis, saya jadi risau lak lepas baca thread pak lubis berkenaan 'jiran yang kejam'. story dlm tu yg membuatkan saya risau. yela berkenaan baby2 ni. dah dua hari dah baby2 ni x berak. perut pun bulat semacam je. ader gak urut2, ade yg mcm nak tido masa kene urut tp ader gak yang xnak. takut lak jadi mcm kes anak2 kucing tu. nak kene bawak gi vet ke?
Reply With Quote
  #20  
Old 03-17-2010, 09:51 PM
Pak Lubis's Avatar
Pak Lubis Pak Lubis is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Jul 2009
Location: Lot 1247.Jalan KB 1, Kampung Bangi, Bangi Old Town
Posts: 259
Rep Power: 11
Pak Lubis is on a distinguished road
Default Re: please help me

Perhatikan bhg duburnya.. Ada bengkak dan merah ?.. Cuba lap dgn kain atau tisu paper putih.. Ada kesan darah ?. Kalau tak ada tak apa ?Anak kucing bukan selalu sgt berak, tambahan pula mereka minum susu sahaja .. Tetapi tak adalah sampai tak ada langsung..

Ada kah kalau massage bwah perutnya dan dubur dia jerit jerit.. Kalau dia jerit pasti dia sakit.. Kalau dia relek dan suka dia tiada masaalah.. Ini lah yg terjadi dengan anak kucing yg mati dlm jagaan saya. Bila urut dia jerit2.. Esok dan lusa abis semua mati.

Kalau tak ada tanda dia sakit tak perlu risau. Nak puas hati boleh bawa ke klinik jika kewangan bukan masaalah Betty.
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +8. The time now is 10:10 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
 

Main Site
Home
Advertising
Sponsored Listings
Sign Up
Find A Pet
Share & Save Lives
About PetFinder.my
Terms & Conditions
Freebies / Starter Pack
Report Animal Abuse
Contact Us
Facilities
WAGazine
Discussion Forum
Medical Fund
Pet Food, Toys & Products
Cuteness Meter
Central News Portal
Visual Map
Knowledge Library
Microchip Directory
FurryCards
Mobile
iPhone & iPod App
Android App

Social Media
Facebook
Twitter
KindMeal
Meat-Free Dining
Meal Deals
Kind Moments
Delicious Menu

Others
World Animal Day Contest
Digi iPhone Contest
East Coast Flood Relief
It's Pawssible
Freebies
Online Store
Discussions
Blacklists & Scams



Copyright © PetFinder.my. All rights reserved.