Go

Go Back   PetFinder.my > The Animal Corner > Cats & Kittens

Cats & Kittens General information and discussions on taking care of your feline buddy

Reply
 
Thread Tools
  #61  
Old 07-02-2010, 06:22 PM
Kyzoor Kyzoor is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: May 2010
Posts: 337
Rep Power: 11
Kyzoor is on a distinguished road
Default Re: Dalam dilema

I am 200% agree with Halim66 and Nurkasih....... get more advice from the people who is close with both of u.......... I am married man but a lot of here is still single and truly agreeeeeee with halim bout husband responssible coz i did the same things...... not all the asia guys is the same. If they r too bad why should some of us here getting married and still in marriage? im sure a lot of us here an asian guys HUSBAND.... am i rite n sorry if im wrong......and another more i told a few of our father here is lelaki asia rite? hurm......

Kyzoor
Reply With Quote
  #62  
Old 07-02-2010, 07:27 PM
June June is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Tmn Shamelin Perkasa-Kota Kinabalu
Posts: 6,004
Rep Power: 0
June is on a distinguished road
Default Dalam dilema

Maaflah abang Halim dan kawan kawan lelaki yg terasa ati. Lelaki mcm bang Halim,suami saya & yg sewaktu dgnnya mmg susah nak dpt skrg. Saya tengok zaman skrg ni,depan mata sendiri dari pengalaman budak budak ofis,kwn2,saudara mara yg jauh,kebanyakkan mereka menghadapi masalah begini. Kesian tgk durang. Itu yg syukur byk2 dpt suami yg baik yg juga mcm abang Halim rajin tlg isteri.

Jd kpd kaum ibu & kaum bapa yg ada skrg ni,satu perkara penting bila mendidik anak lelaki kenalah menghormati wanita. Pd masa skrg anak lelaki tidak dididik menghormati perempuan spt mereka hormat pd lelaki.Itu puncanya bila kahwin je,suma bini yg kena buat. Klu mcm tu elok amik maid bukan isteri. Perempuan dicipta menjadi pasangan kpd lelaki dan peneman jd hargailah isteri anda.Buatlah mcm abang Halim kita ni.Husband 1st class. Yg pasti anak anak abang akan ikut jejak langkah abang sebab abang Halim bg contoh yg baik.


Quote:
Originally Posted by Halim66 View Post
Aisay June, apa plak sekor punya hal 1 Asia dapat nama busuk?

Fyi, i masak apa dan mmg hari-2 balik kerja terus masuk dapur,pegi pasar, siang lauk pauk seminggu, taik, muntah kucing semua i yg kaut.. menyapu vacuum dan bla..bla..bla.. and my mrs pun ada tanggung jawab dia sendiri... kita kena kongsi lah susah senang sama-2 tapi dah obvious lah yg suami kena tanggung lebih maa... abih badan dan urat ketul-2.. kuat, so keja pun kena kuat dari isteri laaa, bukan kuat atas katil jerrr...

Ini soal individu... tanggung jawab dlm keluarga kena ada tolak ansur... bukan atas dasar bangsa....

Kepada empunya dilemma.. jgn cepat putus asa, cari jalan penyelesaian dan mmg pada waktu ni, perpisahan nampak MACAM jalan terbaik tapi sebenarnya mungkin tidak.... mungkin boleh minta nasihat dari orang-2 yg rapat pada anda berdua. Pada saya, KUCING mungkin bukan masalah ni rasanya... mcm ada benda lain rasanya...

Usia perkahwinan saya dah mencecah 20 tahun.. dan dah biasa lah kekadang tu hal yg remeh temeh pun boleh jadi besar dan tak lekang dari masalah tapi saya anggap itu sebagai asam garam perencah dlm kehidupan.

Nasihat saya, bila husband naik hantu, jgn counter apa-2 pun, mcm pujuk dia nak ganti barang yg rosak and so on sebab kalau jadi pada saya pun ia tidak akan membantu... just relax... biarkan dia nak naik hantu atau polong but make sure u dan anak u in a safe distance dari orang yg kena rasuk mcm ni...
Jadi buat sementara waktu ni, jgn tunjukkan sangat interest pada kucing-2 awak tu...

Saya tak dpt nak bagi nasihat yg lebih baik dari diatas sebab saya tak tahu sebenarnya apa masalah dgn suami anda.... dan seperti yg saya cadangkan, kalau awak tak boleh nak berkomunikasi dgn suami, cari orang tengah utk mendengar apa masalah suami anda.... seelok-nya adik beradik suami yg tahu akan masalah anda... sebelum kita buat apa-2 keputusan, dengar dulu masalah pada pihak yg lain sebab benda-2 pelik lepas kawin mmg biasa jadi laa.. sebelum kawin bergayut dlm telefon 2-3 jam pun takde hal, dah kawin... sendiri mau ingat laaa.... tapi bila dah share 1 katil... mulut jadi berat...
Reply With Quote
  #63  
Old 07-02-2010, 10:29 PM
Halim66's Avatar
Halim66 Halim66 is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 189
Rep Power: 11
Halim66 is on a distinguished road
Default Re: Dalam dilema

Quote:
Originally Posted by June View Post
Maaflah abang Halim dan kawan kawan lelaki yg terasa ati. Lelaki mcm bang Halim,suami saya & yg sewaktu dgnnya mmg susah nak dpt skrg. Saya tengok zaman skrg ni,depan mata sendiri dari pengalaman budak budak ofis,kwn2,saudara mara yg jauh,kebanyakkan mereka menghadapi masalah begini. Kesian tgk durang. Itu yg syukur byk2 dpt suami yg baik yg juga mcm abang Halim rajin tlg isteri.
Glupp..glupp.. glupp... ala June, hang buat lobang hidung saya kembang kuncup dah ni.... Saya langsung tak terasa hati pun sebab kita tau diri kita siapa yg penting...

Bukan nak angkat diri or kaum sendiri tapi mmg realitinya ramai gak husband yg ringan tulang ni June (ringan tangan mintak selisih malaikat laa) cuma tu lah, rezeki masing-2 kan dan mungkin usia jugak main peranan penting.. dah tua-2 ni biasanya kita cool compared masa muda... pantang pendapat kita kena cantas, bertegang urat leher....

Tapi kan June, mmg kekadang tu kita kena korbankan minat dan apa yg kita suka utk family. Saya ni kaki pancing tapi wife tak suka sebab sekali keluar laut 3-4 hari baru balik... then main superbike, pun wife tak suka sebab.. takut orang tumpang... dan lepas tergolek dog kena sondol... akhirnya jual motor... La ni, punca dari kutip anak kucing tepi jalan, dah jadi minat plak dan saya sendiri pun tak sangka wife saya sekarang ni peluk cium kucing walhal dari kecik tak minat pun bela binatang ni...

So skarang ni takde lah buang duit dan masa sewa bot atau beli pancing dah.. atau berlubang poket dok maintain motor besar dan segala aksesori nya tapi sesekali tu ada peluang saya angkut gak 1 keluarga gi memancing dan mmg berbaloi compared masa keluar dgn kawan-2 dulu.

Kunci dia... SABAR dan guna AKAL masa buat pertimbangan.... InsyaAllah ada jalan penyelesaian yg tuhan akan tunjukkan....
__________________
Be Yet Wiser
Reply With Quote
  #64  
Old 07-03-2010, 09:59 AM
nurkasih's Avatar
nurkasih nurkasih is offline
~feline attaché
 
Join Date: May 2009
Location: Georgetown, Penang Island~
Posts: 1,612
Rep Power: 12
nurkasih is on a distinguished road
Default Re: Dalam dilema

[QUOTE=
Kunci dia... SABAR dan guna AKAL masa buat pertimbangan.... InsyaAllah ada jalan penyelesaian yg tuhan akan tunjukkan....[/QUOTE]

Contoh yang baik.. saya setuju
__________________
Curiosity killed the cat, but where human beings are concerned, the only thing a healthy curiosity can kill is ignorance.~Harry Lorayne
Reply With Quote
  #65  
Old 07-04-2010, 06:09 AM
MichaelCorleone's Avatar
MichaelCorleone MichaelCorleone is offline
Animal Lover
 
Join Date: Jul 2010
Location: bkt antarabangsa, ampang
Posts: 3
Rep Power: 0
MichaelCorleone is on a distinguished road
Default Re: Dalam dilema

First of all i am truly sorry to hear about your situation. As a 20 year old i dont think my advice would be any good or perhaps have been said by other sifus here. Tapi saya nak suarakan pendapat jugak. Maybe husband akak ada masalah lain&tgh marah sgt. Manusia kalau marah mmg akan affect judgement sendiri, cakap sesuka hati dan sebenarnya tak bermaksud pun apa yg dicakapkan. Kalau betul dia nak cincang kucing akak, dia dah betul buat dah. Saya percaya ni masalah lain dan time marah tu dia teringat pasal pasu yg kucing akak pecahkan pastu dia gunakan alasan tu. Harap akak settle baik baik, kalau tak berani ckp dgn husband gunakan org tengah. Penceraian itu hanyalah jalan terakhir jika tiada cara langsung utk selamatkan perkahwinan. Igtkan husband akak, anak 2 dah nak masuk 2 org, siapa nak tanggung semua. Lelaki juga manusia, perlu diingatkan setiap masa ttg tggungjwb sebagai ketua keluarga. Saya percaya bukan husband akak dah berubah ke apa, tapi stress dgn masalah. Saya doakan akak dan keluarga bahagia.
Reply With Quote
  #66  
Old 07-05-2010, 11:23 AM
farrahnize's Avatar
farrahnize farrahnize is offline
CATSS & ANIMALS LOVER
 
Join Date: Apr 2009
Location: port klang
Posts: 54
Rep Power: 12
farrahnize is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to farrahnize
Default Re: Dalam dilema

Salam to all beloved petfinder forumers,
It's already 5 days and so far my emotion dah a bit stable...Even prob dgn my hubby not end yet n we all amik langkah berdiam diri....Dia pun tak amik tahu bout my cats(Better i guess) n i pun buat masa nie tak nak amik tahu aper pun activities dia.Just now i keep on praying n mintak Allah permudahkan segala urusan i dunia akhirat.Anak2 bulus pun pandai bawak diri...biler my hubby ader kat rumah masing2 dok jer kat belakang rumah..Semer tak nak tunjuk muka.Maybe tahu kot PAPA dia tak suker dia.Coz i believe cat nie ader strong instinct.So, in this time i just wait n see n try to find best solution for this matter.Hope u all doakan i k...Thanks guys..
Reply With Quote
  #67  
Old 07-05-2010, 05:18 PM
ms pasola ms pasola is offline
insan biasa
 
Join Date: Sep 2009
Location: pasir bedengung
Posts: 191
Rep Power: 11
ms pasola is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to ms pasola
Default Re: Dalam dilema

Quote:
Originally Posted by farrahnize View Post
Salam to all beloved petfinder forumers,
It's already 5 days and so far my emotion dah a bit stable...Even prob dgn my hubby not end yet n we all amik langkah berdiam diri....Dia pun tak amik tahu bout my cats(Better i guess) n i pun buat masa nie tak nak amik tahu aper pun activities dia.Just now i keep on praying n mintak Allah permudahkan segala urusan i dunia akhirat.Anak2 bulus pun pandai bawak diri...biler my hubby ader kat rumah masing2 dok jer kat belakang rumah..Semer tak nak tunjuk muka.Maybe tahu kot PAPA dia tak suker dia.Coz i believe cat nie ader strong instinct.So, in this time i just wait n see n try to find best solution for this matter.Hope u all doakan i k...Thanks guys..
kesiannye dorg
apepon, harap2 sume kekusutan akn segera selesai...doakan yg terbaik utk farrah
Reply With Quote
  #68  
Old 07-07-2010, 01:10 PM
farrahnize's Avatar
farrahnize farrahnize is offline
CATSS & ANIMALS LOVER
 
Join Date: Apr 2009
Location: port klang
Posts: 54
Rep Power: 12
farrahnize is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to farrahnize
Default Re: Dalam dilema

Ptg smlm balik dr working kira anak2 blus...cukup...tp Blowie takder..So, masuk umah, kemas n masak.pastu pas maghrib cuber intai2 blowie.Nampak dia terbaring jer.Pastu try suh dia bangun tp nampak dia 'sakit'.Sampai mlm suapkan dia susu tp muntah balik campur darah.N at that time i tahu there's something bad happen to him.Suapkan air kelapa pun dia puke!!Mlm tadi berdoa jer utk blowie.Pg nie bwk blowie pegi vet clinics.Doc ckp dia kena langgar.Doc bagi injection n ubat tp dia ckp xder fracture..Alhamdulillah...Kena monitor blowie.Berdoa semoga nothing happen...Isk!!
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	SAM_0655.JPG
Views:	66
Size:	28.3 KB
ID:	9623   Click image for larger version

Name:	SAM_0654.JPG
Views:	62
Size:	42.3 KB
ID:	9624   Click image for larger version

Name:	SAM_0653.JPG
Views:	73
Size:	41.0 KB
ID:	9625  
Reply With Quote
  #69  
Old 07-07-2010, 02:33 PM
FurKids's Avatar
FurKids FurKids is offline
Pets Are NOT Disposable
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 2,041
Rep Power: 14
FurKids is on a distinguished road
Default Re: Dalam dilema

Quote:
Originally Posted by farrahnize View Post
Ptg smlm balik dr working kira anak2 blus...cukup...tp Blowie takder..So, masuk umah, kemas n masak.pastu pas maghrib cuber intai2 blowie.Nampak dia terbaring jer.Pastu try suh dia bangun tp nampak dia 'sakit'.Sampai mlm suapkan dia susu tp muntah balik campur darah.N at that time i tahu there's something bad happen to him.Suapkan air kelapa pun dia puke!!Mlm tadi berdoa jer utk blowie.Pg nie bwk blowie pegi vet clinics.Doc ckp dia kena langgar.Doc bagi injection n ubat tp dia ckp xder fracture..Alhamdulillah...Kena monitor blowie.Berdoa semoga nothing happen...Isk!!
Kalau orang tak tahu masalah rumahtangga Farrahnize, mereka cuma akan agak kena langgar ... tetapi kalau tahu (dan sedar bahawa masalah rumahtangga Farrahnize ada mempunyai elemen "abuse" dan "threatened violence", akan tertanya-tanya juga, Blowie kena sepak/tendang secara "blunt blow" pada perut/abdomen dan mungkin ada internal bleeding pada internal organ?
__________________
"We organized in the past to make Trap-Neuter-Return possible. Today, we organize to make Trap-Neuter-Return the norm and to end the unnecessary killing of cats in animal shelters across the country and provide humane care." - Alley Cat Allies

Last edited by FurKids; 07-07-2010 at 03:16 PM. Reason: "blunt blow" & internal bleeding
Reply With Quote
  #70  
Old 07-07-2010, 03:20 PM
farrahnize's Avatar
farrahnize farrahnize is offline
CATSS & ANIMALS LOVER
 
Join Date: Apr 2009
Location: port klang
Posts: 54
Rep Power: 12
farrahnize is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to farrahnize
Default Re: Dalam dilema

Quote:
Originally Posted by FurKids View Post
Kalau orang tak tahu masalah rumahtangga Farrahnize, mereka cuma akan agak kena langgar ... tetapi kalau tahu (dan sedar bahawa masalah rumahtangga Farrahnize ada mempunyai elemen "abuse" dan "threatened violence", akan tertanya-tanya juga, Blowie kena sepak/tendang secara "blunt blow" pada perut/abdomen dan mungkin ada internal bleeding pada internal organ?
Wan rasa cam tu ker???Farrah tak berani nak accuse.But if he dare to do something like that I will do something yg akn buat dia regreat selamanyer.So far, lum ader perkembangan positif dari blowie..Still lying down n tak bermaya...
Reply With Quote
  #71  
Old 07-07-2010, 04:20 PM
FurKids's Avatar
FurKids FurKids is offline
Pets Are NOT Disposable
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 2,041
Rep Power: 14
FurKids is on a distinguished road
Default Re: Dalam dilema

Quote:
Originally Posted by farrahnize View Post
Wan rasa cam tu ker???Farrah tak berani nak accuse.But if he dare to do something like that I will do something yg akn buat dia regreat selamanyer.So far, lum ader perkembangan positif dari blowie..Still lying down n tak bermaya...
Sebab your hubby is jenis abusive (based on what has happened so far and my analysis of his behaviour, as related by you and based on my knowledge and experience with actions and thoughts of abusive people) that is why saya tak rule out that ugly possibility. Farrahnize perlu admit Blowie in a hospital, try Dr. Vijay di Healing Rooms kat Subang atau klinik yg JUne taroh PP dulu ... Dr. Chai ke Chia, tak ingat because not all vets are experienced to deal with this kind of injuries. Many don't bother to try but mereka just take your $$. Blowie kena buat some X-ray or something utk tentukan the extend of internal injuries otherwise he will suffer maybe slow death. Do it fast kalau boleh.
__________________
"We organized in the past to make Trap-Neuter-Return possible. Today, we organize to make Trap-Neuter-Return the norm and to end the unnecessary killing of cats in animal shelters across the country and provide humane care." - Alley Cat Allies
Reply With Quote
  #72  
Old 07-07-2010, 04:37 PM
FurKids's Avatar
FurKids FurKids is offline
Pets Are NOT Disposable
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 2,041
Rep Power: 14
FurKids is on a distinguished road
Default Re: Dalam dilema

Farrahnize cepat pergi House of Healin dan belikan Gamat Zaniton (bukan yg lain yg mengandungi banyak bahan tambahan yg tidak elok utk kucing langsung), iaitu jelly gamat yg pure, cuma tambah Taurine sahaja dan kasi Blower gunakan syringe sebanyak 5mls sekerap 3 kali sehari. Beli syringe paling kecik 1 mls beberapa unit. Saya sedut sekali 5 syringe semua dari botol kecik dan picit ke dalam mulut kucing dari tepi (bukan depan, takut terus masuk dalam paru-paru) satu per satu.

Botol 350mls harga lebih kurang RM50.00. Tuang sedikit ke dalam botol kecil utk kegunaan harian. Yang botol besar, taroh dalam peti sejuk.

Juga beli Hill's A/D veterinarian diet dalam tin daripada klinik yg menjual. Taroh 1 sudu kecik dan gaulkan picit lumatkan dengan SEDIKIT (bukan banyak) air supaya boleh disedut dgn syringe 1mls tersebut. Picit ke mulut dari tepi perlahan-lahan.

Kalau Blowie ada poo atau pee, cepat lihat samada ada kesan darah yg menandakan kemungkinan besar ada kecederaan dalaman juga sebab Blowie dah muntah darah (not a good sign at all).
__________________
"We organized in the past to make Trap-Neuter-Return possible. Today, we organize to make Trap-Neuter-Return the norm and to end the unnecessary killing of cats in animal shelters across the country and provide humane care." - Alley Cat Allies
Reply With Quote
  #73  
Old 07-07-2010, 06:06 PM
simple simple is offline
-
 
Join Date: Oct 2008
Location: PJ, Malaysia
Posts: 90
Rep Power: 12
simple is on a distinguished road
Default Re: Dalam dilema

FurKid,

Nak mencelah sikit.
Where do you get your supply of small syringes & taurine to mix into the gamat ? Cari at pharmacies tak jumpa small ones.

Tnx
Reply With Quote
  #74  
Old 07-07-2010, 10:12 PM
June June is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Tmn Shamelin Perkasa-Kota Kinabalu
Posts: 6,004
Rep Power: 0
June is on a distinguished road
Default Dalam dilema

Saya beli kat Guardian dulu. Skrg ni tak pasti ada jual ke tak. Tu ceritanya last year.

FK, doctor tu nama dia Dr Chee. Such a gentle vet. Suka sgt dgn dia. Aku ni fussy sgt klu pasal vet. Pilih yg gentle handle animal.

Quote:
Originally Posted by simple View Post
FurKid,

Nak mencelah sikit.
Where do you get your supply of small syringes & taurine to mix into the gamat ? Cari at pharmacies tak jumpa small ones.

Tnx
Reply With Quote
  #75  
Old 07-08-2010, 09:47 AM
farrahnize's Avatar
farrahnize farrahnize is offline
CATSS & ANIMALS LOVER
 
Join Date: Apr 2009
Location: port klang
Posts: 54
Rep Power: 12
farrahnize is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to farrahnize
Default Re: Dalam dilema

To all kind hearted n supported forumers...pals...Blowie dah meninggalkan i mlm tadi jam 9.40pm dalam pelukan i...Innalillahiwainnailaihirajion....Semoga Blowie tunggu mama di akhirat sana n kirim salam mama pada Bubu, Abg pikachu, bonnie n Sharip..

Thanks all
Reply With Quote
  #76  
Old 07-08-2010, 03:14 PM
ms pasola ms pasola is offline
insan biasa
 
Join Date: Sep 2009
Location: pasir bedengung
Posts: 191
Rep Power: 11
ms pasola is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to ms pasola
Default Re: Dalam dilema

blowie da xde?
salam takziah, saba ye farah..redhakan lah die pegi...kalau itu lebih baik untuk blowie dari die terus menderita
Reply With Quote
  #77  
Old 07-08-2010, 06:05 PM
simple simple is offline
-
 
Join Date: Oct 2008
Location: PJ, Malaysia
Posts: 90
Rep Power: 12
simple is on a distinguished road
Default Re: Dalam dilema

Quote:
Originally Posted by June View Post
Saya beli kat Guardian dulu. Skrg ni tak pasti ada jual ke tak. Tu ceritanya last year.
June, you mean the syringe or taurine ? I just found the big syringes sold in singles. I thought senang sikit kalau beli small ones & in bulk tapi lom jumpa lagi.
Reply With Quote
  #78  
Old 07-08-2010, 06:13 PM
simple simple is offline
-
 
Join Date: Oct 2008
Location: PJ, Malaysia
Posts: 90
Rep Power: 12
simple is on a distinguished road
Default Re: Dalam dilema

Dear Farrah,

Harap tabahkan hati menghadapi segala ini.
Sorry for your loss of Blowie.
Reply With Quote
  #79  
Old 07-08-2010, 07:17 PM
June June is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Tmn Shamelin Perkasa-Kota Kinabalu
Posts: 6,004
Rep Power: 0
June is on a distinguished road
Default Dalam dilema

I mean the syringe. Beli kat Guardian last year.

Farah,I'm sorry for your lost. U kena start keep on eye kat suma kucing yg lain. Manalah tau ada yg sengaja penaya.

Quote:
Originally Posted by simple View Post
June, you mean the syringe or taurine ? I just found the big syringes sold in singles. I thought senang sikit kalau beli small ones & in bulk tapi lom jumpa lagi.
Reply With Quote
  #80  
Old 07-08-2010, 07:40 PM
nurkasih's Avatar
nurkasih nurkasih is offline
~feline attaché
 
Join Date: May 2009
Location: Georgetown, Penang Island~
Posts: 1,612
Rep Power: 12
nurkasih is on a distinguished road
Default Re: Dalam dilema

Quote:
Originally Posted by June View Post
I mean the syringe. Beli kat Guardian last year.

Farah,I'm sorry for your lost. U kena start keep on eye kat suma kucing yg lain. Manalah tau ada yg sengaja penaya.
Kak June, syringe tue yang untuk baby punyer ker?.. I jumpa yang tue jer tapi sbb dia hard glass dia pecah . I try jugak cari yang normal syringe tapi ta tau mana nak beli..

Farah, sorry about your lost also
__________________
Curiosity killed the cat, but where human beings are concerned, the only thing a healthy curiosity can kill is ignorance.~Harry Lorayne
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Bagaimana Nak Cuci Kotoran Dalam Telinga Pak Lubis Cats & Kittens 46 05-14-2010 01:44 PM
Chak dalam kenangan viva_biru Pet Memorial 2 02-04-2010 01:24 PM
pokok yang sesuai ditanam dalam rumah... simba Cats & Kittens 37 10-30-2009 02:49 PM
Ella dalam kenangan adamyala Pet Memorial 44 09-11-2009 04:46 PM
Kapas dalam kenangan anitayusof00 Pet Memorial 51 08-26-2009 05:58 AM


All times are GMT +8. The time now is 02:39 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
 

Main Site
Home
Advertising
Sponsored Listings
Sign Up
Find A Pet
Share & Save Lives
About PetFinder.my
Terms & Conditions
Freebies / Starter Pack
Report Animal Abuse
Contact Us
Facilities
WAGazine
Discussion Forum
Medical Fund
Pet Food, Toys & Products
Cuteness Meter
Central News Portal
Visual Map
Knowledge Library
Microchip Directory
FurryCards
Mobile
iPhone & iPod App
Android App

Social Media
Facebook
Twitter
KindMeal
Meat-Free Dining
Meal Deals
Kind Moments
Delicious Menu

Others
World Animal Day Contest
Digi iPhone Contest
East Coast Flood Relief
It's Pawssible
Freebies
Online Store
Discussions
Blacklists & Scams



Copyright © PetFinder.my. All rights reserved.