Go

Go Back   PetFinder.my > Pet Welfare, Rescue & Adoption > Rescuers & Fosterers

Rescuers & Fosterers For rescuers and fosterers, the true heroes of PetFinder.my

Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 07-07-2009, 12:16 AM
Daniel's Avatar
Daniel Daniel is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 815
Rep Power: 13
Daniel is on a distinguished road
Default Kucing siapa nie?

Si kecik nie dengan saya dah seminggu lebih.....entah lah siapa yang buang kat bawah rumah saya. Waktu ambik ia baru belajar jalan n tak tahu makan kibbles lagi. Kena lah bawa ke office n pakai botol susu untuk menyusu ia tiga jam sekali. Sekarang dah pandai jalan n pandai makan kibbles lah.......











Reply With Quote
  #2  
Old 07-07-2009, 12:20 AM
adamyala's Avatar
adamyala adamyala is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Sep 2008
Location: damansara
Posts: 2,597
Rep Power: 15
adamyala is on a distinguished road
Default Re: Kucing siapa nie?

comelnyer kitten tu Pak Danny...
muka dia nampak cerdik sgt
siapalah yg sampai hati buang dia..
tapi dia bertuah sbb Pak Danny yang jumpa dia
Reply With Quote
  #3  
Old 07-07-2009, 12:28 AM
Daniel's Avatar
Daniel Daniel is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 815
Rep Power: 13
Daniel is on a distinguished road
Default Re: Kucing siapa nie?

Quote:
Originally Posted by adamyala View Post
comelnyer kitten tu Pak Danny...
muka dia nampak cerdik sgt
siapalah yg sampai hati buang dia..
tapi dia bertuah sbb Pak Danny yang jumpa dia
Dah lama tak ada kitten kecik, so hari tu kena pergi pet shop belikan pet milk n susu botol for si kecik nie....muka cerdik n tak banyak bising tapi apabila dengar suara saya jer, bising lah ia mintak susu. Nasib baik staff saya yang rajin susu kan ia......
Reply With Quote
  #4  
Old 07-07-2009, 09:40 AM
hatemetoday's Avatar
hatemetoday hatemetoday is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Location: Lumayan, Tasik Permaisuri
Posts: 1,155
Rep Power: 14
hatemetoday is on a distinguished road
Default Re: Kucing siapa nie?

olololoo...kaki dpn toskin pendek..kaki blakang tosking panjang sampai lutot (teringat taim skolah2 pakai stokin tarik tinggi2)

sesat tak pak danny...roaming2 sampai tak sedar dia dah jauh dari induk..langsung tak tau balik ke tempat asal...tapi syukur sangat2..at least dia singgah ke teratak pak danny ...
__________________
Meekee.Boy.Itam.Amad.Acap.Milo.Mimi
Reply With Quote
  #5  
Old 07-07-2009, 12:05 PM
Daniel's Avatar
Daniel Daniel is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 815
Rep Power: 13
Daniel is on a distinguished road
Default Re: Kucing siapa nie?

Quote:
Originally Posted by hatemetoday View Post
olololoo...kaki dpn toskin pendek..kaki blakang tosking panjang sampai lutot (teringat taim skolah2 pakai stokin tarik tinggi2)

sesat tak pak danny...roaming2 sampai tak sedar dia dah jauh dari induk..langsung tak tau balik ke tempat asal...tapi syukur sangat2..at least dia singgah ke teratak pak danny ...
Mungkin kot.....tapi dah semalaman I letak kat kotak kat bawah rumah saya pun tak jumpa mak kucing yang datang menyusu atau ambik ia....terpaksa lah ambik ke office sebab takut takut ia merayau merayau ( tak pasti perkataan tu bermakna "hang around" tak? hehehe) kat tepi jalan....kemungkinan besar anak kucing tepi jalanan, tapi entah maknya pergi mana?
Reply With Quote
  #6  
Old 07-07-2009, 01:07 PM
linda_gamble's Avatar
linda_gamble linda_gamble is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Mar 2009
Location: putrajaya
Posts: 1,056
Rep Power: 14
linda_gamble is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to linda_gamble
Default Re: Kucing siapa nie?

coemlnya pak dani..bolatnyer mata dier..
syukurlah..at least terbela gak dier...
Reply With Quote
  #7  
Old 07-07-2009, 01:17 PM
Daniel's Avatar
Daniel Daniel is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 815
Rep Power: 13
Daniel is on a distinguished road
Default Re: Kucing siapa nie?

Quote:
Originally Posted by linda_gamble View Post
coemlnya pak dani..bolatnyer mata dier..
syukurlah..at least terbela gak dier...
Tak pasti lagi nak letak ia kat mana? Mungkin kat rumah or mungkin kat office sebab masa saya spend kat office everyday more than 15 hours....so that ia boleh teman kan saya...
Reply With Quote
  #8  
Old 07-07-2009, 01:27 PM
CookieMonster's Avatar
CookieMonster CookieMonster is offline
Loves 'Cat'ivity
 
Join Date: Jun 2009
Posts: 226
Rep Power: 12
CookieMonster is on a distinguished road
Default Re: Kucing siapa nie?

Quote:
Originally Posted by Daniel View Post
Tak pasti lagi nak letak ia kat mana? Mungkin kat rumah or mungkin kat office sebab masa saya spend kat office everyday more than 15 hours....so that ia boleh teman kan saya...
Bravo Bro!!! Good job Daniel!

buat masa ni mon rasa biar la DAniel bawak dia gi opis dulu, sampai dia boleh berdikari..
__________________
+kaka+ronaldo+cheeky+didie+lucy+
Reply With Quote
  #9  
Old 07-07-2009, 01:43 PM
Daniel's Avatar
Daniel Daniel is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 815
Rep Power: 13
Daniel is on a distinguished road
Default Re: Kucing siapa nie?

Quote:
Originally Posted by CookieMonster View Post
Bravo Bro!!! Good job Daniel!

buat masa ni mon rasa biar la DAniel bawak dia gi opis dulu, sampai dia boleh berdikari..
Kat tempat kerja pun pernah nampak kucing dewasa n anak anak kucing tapi mereka liar sangat, nampak orang jer lari.....si kecik nie pun dah kat ofis saya seminggu lebih...semua staff kat sini sayangkan ia......bertuah lah ia.....
Reply With Quote
  #10  
Old 07-07-2009, 01:48 PM
June June is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Tmn Shamelin Perkasa-Kota Kinabalu
Posts: 6,004
Rep Power: 0
June is on a distinguished road
Default Kucing siapa nie?

Wah!! Pak Danny,comeinya kitten.pakai stokin jantan ke betina??
takpelah,Pak Danny jaga dulu dia.kesian msh kecik dah hilang ibu.kucing2 lain kat rmh tak kwn dgn dia ke??

Quote:
Originally Posted by Daniel View Post
Kat tempat kerja pun pernah nampak kucing dewasa n anak anak kucing tapi mereka liar sangat, nampak orang jer lari.....si kecik nie pun dah kat ofis saya seminggu lebih...semua staff kat sini sayangkan ia......bertuah lah ia.....
Reply With Quote
  #11  
Old 07-07-2009, 02:27 PM
Daniel's Avatar
Daniel Daniel is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 815
Rep Power: 13
Daniel is on a distinguished road
Default Re: Kucing siapa nie?

Quote:
Originally Posted by June View Post
Wah!! Pak Danny,comeinya kitten.pakai stokin jantan ke betina??
takpelah,Pak Danny jaga dulu dia.kesian msh kecik dah hilang ibu.kucing2 lain kat rmh tak kwn dgn dia ke??
Betina...tak pernah campurkan ia dengan kucing kucing kat rumah....hari tu nampak ia dah terus bawa ke ofis sebab kena kerja n kat rumah pun langsung tak ada orang yang jagakan. Staff staff yang duduk asrama yang tolong jaga kan si kecik nie.....Dah pandai makan kibbles......
Reply With Quote
  #12  
Old 07-07-2009, 05:09 PM
shareen_natasha's Avatar
shareen_natasha shareen_natasha is offline
Mamiauww...
 
Join Date: Jan 2009
Location: Puchong Utama, Selangor
Posts: 917
Rep Power: 13
shareen_natasha is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to shareen_natasha
Talking Re: Kucing siapa nie?

Bertuahnya si kitten tu dtemukan dgn Pak Danny... InsyaAllah rejeki pak Danny bertambah2 lg ya... dgn izin Allah...hehehehehhe...
Dah kasik nama ka????
__________________

"`But I don't want to go among mad people,' Alice remarked.
`Oh, you can't help that,' said the Cat: `we're all mad here. I'm mad. You're mad.'
Reply With Quote
  #13  
Old 07-07-2009, 07:17 PM
Daniel's Avatar
Daniel Daniel is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 815
Rep Power: 13
Daniel is on a distinguished road
Default Re: Kucing siapa nie?

Quote:
Originally Posted by shareen_natasha View Post
Bertuahnya si kitten tu dtemukan dgn Pak Danny... InsyaAllah rejeki pak Danny bertambah2 lg ya... dgn izin Allah...hehehehehhe...
Dah kasik nama ka????
Tak bagi nama lagi....dah puas fikir tapi entah nak letak nama apa? Bertambah lagi rezeki bertambah lah juga orang maki saya multiply breeder....
Reply With Quote
  #14  
Old 07-07-2009, 10:32 PM
shareen_natasha's Avatar
shareen_natasha shareen_natasha is offline
Mamiauww...
 
Join Date: Jan 2009
Location: Puchong Utama, Selangor
Posts: 917
Rep Power: 13
shareen_natasha is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to shareen_natasha
Default Re: Kucing siapa nie?

Quote:
Originally Posted by Daniel View Post
Tak bagi nama lagi....dah puas fikir tapi entah nak letak nama apa? Bertambah lagi rezeki bertambah lah juga orang maki saya multiply breeder....

Yang penting... tukang maki aka keypohchee tu, bukannya tolong kasi duit @ makanan kt kitten tue... war2 je lobih ha...
Takpa... sha sokong niat murni pak danny
__________________

"`But I don't want to go among mad people,' Alice remarked.
`Oh, you can't help that,' said the Cat: `we're all mad here. I'm mad. You're mad.'
Reply With Quote
  #15  
Old 07-08-2009, 08:28 AM
fia86's Avatar
fia86 fia86 is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Jan 2009
Location: serdang
Posts: 279
Rep Power: 13
fia86 is on a distinguished road
Default Re: Kucing siapa nie?

Quote:
Originally Posted by Daniel View Post
Si kecik nie dengan saya dah seminggu lebih.....entah lah siapa yang buang kat bawah rumah saya. Waktu ambik ia baru belajar jalan n tak tahu makan kibbles lagi. Kena lah bawa ke office n pakai botol susu untuk menyusu ia tiga jam sekali. Sekarang dah pandai jalan n pandai makan kibbles lah.......











WAh! cute yer.. Name sape nie?? Mate bolattttt
Reply With Quote
  #16  
Old 07-08-2009, 09:38 AM
CookieMonster's Avatar
CookieMonster CookieMonster is offline
Loves 'Cat'ivity
 
Join Date: Jun 2009
Posts: 226
Rep Power: 12
CookieMonster is on a distinguished road
Default Re: Kucing siapa nie?

Quote:
Originally Posted by fia86 View Post
WAh! cute yer.. Name sape nie?? Mate bolattttt

lum ada nama lagi la fia86, kasik aa idea kat Daniel tuh. Kitten tu betina...
__________________
+kaka+ronaldo+cheeky+didie+lucy+
Reply With Quote
  #17  
Old 07-08-2009, 12:08 PM
Daniel's Avatar
Daniel Daniel is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 815
Rep Power: 13
Daniel is on a distinguished road
Default Re: Kucing siapa nie?

Quote:
Originally Posted by shareen_natasha View Post

Yang penting... tukang maki aka keypohchee tu, bukannya tolong kasi duit @ makanan kt kitten tue... war2 je lobih ha...
Takpa... sha sokong niat murni pak danny
Betul betul.......yang dua jantan n dua betina keypohchee tu berlagak betul, hari hari kutuk orang. Yang satu jantan tu kena buang dari kampung lama, pura pura baik kat kampung sini, ingat orang tak tahu.....

So far si kecik nie sihat sihat, seminggu dua lagi kena lah beli kan sangkar untuk ia......
Reply With Quote
  #18  
Old 07-08-2009, 12:25 PM
Daniel's Avatar
Daniel Daniel is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 815
Rep Power: 13
Daniel is on a distinguished road
Default Re: Kucing siapa nie?

Quote:
Originally Posted by fia86 View Post
WAh! cute yer.. Name sape nie?? Mate bolattttt
Hi fia86, pak danny nie tengah pening pening kepala memikirkan nama yang sedap untuk ia.

Quote:
Originally Posted by CookieMonster View Post
lum ada nama lagi la fia86, kasik aa idea kat Daniel tuh. Kitten tu betina...
Mungkin CookieMonster dapat bantu pak danny fikirkan nama yang sesuai untuk si kecik nie.....
Reply With Quote
  #19  
Old 07-08-2009, 12:32 PM
booboo's Avatar
booboo booboo is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Jun 2009
Location: kota damansara cat town
Posts: 585
Rep Power: 12
booboo is on a distinguished road
Default Re: Kucing siapa nie?

comeynyaaaaaaaaaa
pakai stokin lagik...hihihi.....
bagus pak dany....bela la dia...murah rezki taw...
aniway da pikir ken ama dia?
Reply With Quote
  #20  
Old 07-08-2009, 12:48 PM
Daniel's Avatar
Daniel Daniel is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 815
Rep Power: 13
Daniel is on a distinguished road
Default Re: Kucing siapa nie?

Quote:
Originally Posted by booboo View Post
comeynyaaaaaaaaaa
pakai stokin lagik...hihihi.....
bagus pak dany....bela la dia...murah rezki taw...
aniway da pikir ken ama dia?
Kucing kalau saya ambik, pasti akan bela ia sebab tak sampai hati nak let go, tak macam sesetengah orang, dah bela setahun dua pun masih boleh buka for adoption atau jual......

Pakai nama apa tu tak penting....yang penting kesihatan kegembiraan ia....
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
biak kucing. jual kucing kimping Health, Disease & Diet 74 07-28-2012 03:04 PM


All times are GMT +8. The time now is 12:42 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2021, Jelsoft Enterprises Ltd.
 

Main Site
Home
Advertising
Sponsored Listings
Sign Up
Find A Pet
Share & Save Lives
About PetFinder.my
Terms & Conditions
Freebies / Starter Pack
Report Animal Abuse
Contact Us
Facilities
WAGazine
Discussion Forum
Medical Fund
Pet Food, Toys & Products
Cuteness Meter
Central News Portal
Visual Map
Knowledge Library
Microchip Directory
FurryCards
Mobile
iPhone & iPod App
Android App

Social Media
Facebook
Twitter
KindMeal
Meat-Free Dining
Meal Deals
Kind Moments
Delicious Menu

Others
World Animal Day Contest
Digi iPhone Contest
East Coast Flood Relief
It's Pawssible
Freebies
Online Store
Discussions
Blacklists & Scams



Copyright © PetFinder.my. All rights reserved.