Go

Go Back   PetFinder.my > The Animal Corner > Cats & Kittens

Cats & Kittens General information and discussions on taking care of your feline buddy

Reply
 
Thread Tools
  #41  
Old 08-20-2009, 08:21 PM
iskandarshah's Avatar
iskandarshah iskandarshah is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 48
Rep Power: 0
iskandarshah is on a distinguished road
Default Re: bisnes..bini pun ada org jual!

hi salam, minta izin join...boleh?

sy pernah ambik anak kucing besar tu lah..4 ekor dlm longkang belakang rumah lama dulu..mak dia mati kener gilis keter.

yg 4 ekor ni dah ler perut buncit, mata pun penuh nanah, then ada keluar cacing lak..nampak cacing tu kaler putih..panjang2 eee..

bila bawa balik anak2 tu..letak dlm bakul...meow2 lah lapar..sejuk, mlm tu tak sempat nak g beli ubat cacing...dua ekoor dah banyak cacing kuar...

pastu esoknya tengok dah keras dah 2 ekor.

tinggal lagi dua kan?
ar yer betul.

nasib sempat bawa g vet..then bermula ler kisah hidup asuh mengasuh..nasib tak antar baby sitter...

bagi minum susu puh pakai botol....
nak cuci berak dia lagi bila yang cair dan melekat lekat tu...

tp bila dah semakin hari makin sihat makin cantik lak...
bila dah besar...sekor ni kaler grey (himalayan) sekor kaler blue mcm british short hair..mcm tu ler rupa budak dua ekor tu.

bulu pun half panjang...huhu agaknya kalau kat petshop tu mau 2 3 ratus jugak tu sekor.

bila dah 4 bulan mcm tu yang biru tu sy bagi opis mate...suker dier.

sy bela sekor jer..yg mcm himalayan tu..jantan...dah ada rekod medic, dan dah kena sunat...hehe. sy duk aprtment klu x sunat mau dia buat bising ..kesian lak..kang lepas mau bergaduh lak ngan kucing lain kan?
skrang dah jd indoor cat..memang cantik giler..org ingat kucing beli..pada hal..mcm tu lah episodnyer. Nama dia baby...biar nama x macho pun..tp sebab dh dr kecik panggil baby..nuka dia lak cute sangat...ni dah 1 than 4 bulan dah dia duk ngan saya...gemuk sebab kuat makan bw. bila bawa gi vet..Dr dia suker ckp..eeee bdk ensem hidung itam dtg...

bila singgah pergi petshop nak beli black wood pernah bw dia, tokeh kedai tu siap tanya ini kucing ada cert ker...hahah ni..kucing jalanan jer...

tu lah baby...
yang
always be my baby....
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Kitten Food for Kittens Give Your Little Kitten the Right Start for Growth and Development ashleywong Health, Disease & Diet 0 10-14-2008 11:04 PM


All times are GMT +8. The time now is 08:06 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2021, Jelsoft Enterprises Ltd.
 

Main Site
Home
Advertising
Sponsored Listings
Sign Up
Find A Pet
Share & Save Lives
About PetFinder.my
Terms & Conditions
Freebies / Starter Pack
Report Animal Abuse
Contact Us
Facilities
WAGazine
Discussion Forum
Medical Fund
Pet Food, Toys & Products
Cuteness Meter
Central News Portal
Visual Map
Knowledge Library
Microchip Directory
FurryCards
Mobile
iPhone & iPod App
Android App

Social Media
Facebook
Twitter
KindMeal
Meat-Free Dining
Meal Deals
Kind Moments
Delicious Menu

Others
World Animal Day Contest
Digi iPhone Contest
East Coast Flood Relief
It's Pawssible
Freebies
Online Store
Discussions
Blacklists & Scams



Copyright © PetFinder.my. All rights reserved.