Go

Go Back   PetFinder.my > The Animal Corner > Cats & Kittens > Training & Behavioral Issues

Training & Behavioral Issues Does your cat have an attitude, or just simply refuses to listen to you? Share it with your peers here and learn more about a cat's behavior and training methods

Reply
 
Thread Tools
  #321  
Old 08-21-2010, 07:02 PM
boy_milna's Avatar
boy_milna boy_milna is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: Aug 2010
Location: damansara
Posts: 92
Rep Power: 12
boy_milna is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to boy_milna
Default Re: Yaya ni malas laaa..

Quote:
Originally Posted by Nur_illiyana View Post
alang2 tengah cerita pasal catnip, yana nak meyampuk cerita sikit..
Kak Zai jgn marah eh..

Yana ada buat cat toy ikan, dalam tu letak catnip yg serbuk..
Baby memang hantu catnip.. dapat je ikan catnip dia memang tak lepas la..
Selalu yana kasi dia main kejap2 je..

tadi bawak Aden g klinik nak vaksin, tinggal baby sorang2 kat rumah..
takut dia bising mencari2 aden, yana kasi ikan catnip dia..

bila sampai je rumah, tgk ikan catnip tu dh hancur.. dah terburai perut ikan tu.. habis sepah bilik diorang dengan catnip..
yana mampu geleng kepala je dengan budak debab tu..
fulamak..ganasnye..sampai hancur ye..ishk2..die khusyuk sangat smpi xsedarkn diri tu..
__________________
hye hye bye bye ---/@
Reply With Quote
  #322  
Old 08-21-2010, 08:51 PM
adamyala's Avatar
adamyala adamyala is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Sep 2008
Location: damansara
Posts: 2,597
Rep Power: 16
adamyala is on a distinguished road
Default Re: Yaya ni malas laaa..

wakaka !! baby geram la tuh..
tak puas dapat bau sikit jer
koyakkan terus dapat semua ...ekeke

Aden demam tak yana ? lepas vaksin ...cian aden
Reply With Quote
  #323  
Old 08-24-2010, 09:50 AM
oni hatamah's Avatar
oni hatamah oni hatamah is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Apr 2009
Location: Sering Ukay
Posts: 228
Rep Power: 13
oni hatamah is on a distinguished road
Default Re: Yaya ni malas laaa..

Zai, Agaknya catnip leh tolong damaikan kucing tengah on heat tak. Akak ada jumpa stary kat kedai mamak, betina, badan kecik, ingatkan kitten lagi, tapi dah 4 ari dah menjerit jerit tengah on heat. Akak dah asingkan dia dalam cage, n semua jantan kat umah dah zess. Takut gak jiran komplen. Minah ni badan je kecik tapi jerit gatal dia 1 batu leh dengar. Akak memang nak xess dia, ingatkan nak buat lepas raya dah dia mengatal lak la ni. Vet kata tak leh nak zess masa dia tengah on heat, berisiko.
Reply With Quote
  #324  
Old 08-24-2010, 10:03 AM
June June is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Tmn Shamelin Perkasa-Kota Kinabalu
Posts: 6,004
Rep Power: 0
June is on a distinguished road
Default Yaya ni malas laaa..

Kak Oni, saya beberapa kali dah pernah zass kucing betina on heat. Takde masalah. Tapi kena charge lebih RM50. Vet kata bila kucing on heat, pmbuluh darah dia mengembang so during operation tu darah banyak.Pasal tu vet charge extra sedikit. Tapi takde risiko yang tinggi sampai kuicng boleh mati unless vet tak competancelah.

Quote:
Originally Posted by oni hatamah View Post
Zai, Agaknya catnip leh tolong damaikan kucing tengah on heat tak. Akak ada jumpa stary kat kedai mamak, betina, badan kecik, ingatkan kitten lagi, tapi dah 4 ari dah menjerit jerit tengah on heat. Akak dah asingkan dia dalam cage, n semua jantan kat umah dah zess. Takut gak jiran komplen. Minah ni badan je kecik tapi jerit gatal dia 1 batu leh dengar. Akak memang nak xess dia, ingatkan nak buat lepas raya dah dia mengatal lak la ni. Vet kata tak leh nak zess masa dia tengah on heat, berisiko.
Reply With Quote
  #325  
Old 08-24-2010, 10:06 AM
oni hatamah's Avatar
oni hatamah oni hatamah is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Apr 2009
Location: Sering Ukay
Posts: 228
Rep Power: 13
oni hatamah is on a distinguished road
Default Re: Yaya ni malas laaa..

Kalau cam tu ari sabtu ni akak g zess dia kat DBKL Setapak.
Thanks June.

Zai,
ampun dah tersasar sikit takut nanti YAYA marah!!!!!!!!!!!!!!!!!!miaw miaw miawwwwwwwwwww
Reply With Quote
  #326  
Old 08-24-2010, 10:15 AM
June June is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Tmn Shamelin Perkasa-Kota Kinabalu
Posts: 6,004
Rep Power: 0
June is on a distinguished road
Default Yaya ni malas laaa..

Saya zass kucing on heat pun kat sana gak.hehehehe!! Kalau kat Klinik Kembiri rasanya kuicng on heat kena RM80.Lupalah coz sejak harga naik ni,saya pun jadi confuse with their pricing.

Ampun Zai, kita org melalut cerita pasal potong memotong lak

Quote:
Originally Posted by oni hatamah View Post
Kalau cam tu ari sabtu ni akak g zess dia kat DBKL Setapak.
Thanks June.

Zai,
ampun dah tersasar sikit takut nanti YAYA marah!!!!!!!!!!!!!!!!!!miaw miaw miawwwwwwwwwww
Reply With Quote
  #327  
Old 08-24-2010, 10:56 AM
azmyrax's Avatar
azmyrax azmyrax is offline
was a cat before
 
Join Date: Jul 2010
Location: PJ
Posts: 118
Rep Power: 12
azmyrax is on a distinguished road
Default Re: Yaya ni malas laaa..

Kak June, comellah cat tree tu ada lubang untuk dia menyorok. Dia memang ada jual kat semua petsmore ke? Kalau ada boleh pergi kat petsmore subang.

Cat tree ada tapi macam basic je


ini si Eskimo dengan Oreo main kat cat tree berharga RM120 beli kat pets wonderland midvalley
Reply With Quote
  #328  
Old 10-09-2010, 05:01 PM
adamyala's Avatar
adamyala adamyala is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Sep 2008
Location: damansara
Posts: 2,597
Rep Power: 16
adamyala is on a distinguished road
Default Re: Yaya ni malas laaa..

yaya baru pas mandi..
kalau syiyom dia mangieee sgt ..
ni gambar terbaru yaya...
yaya perasan cun ekekeke...



Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
soraya aka yaya toye VS suri the notti girl babycico Cats & Kittens 6 01-27-2009 09:34 PM


All times are GMT +8. The time now is 11:26 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2021, Jelsoft Enterprises Ltd.
 

Main Site
Home
Advertising
Sponsored Listings
Sign Up
Find A Pet
Share & Save Lives
About PetFinder.my
Terms & Conditions
Freebies / Starter Pack
Report Animal Abuse
Contact Us
Facilities
WAGazine
Discussion Forum
Medical Fund
Pet Food, Toys & Products
Cuteness Meter
Central News Portal
Visual Map
Knowledge Library
Microchip Directory
FurryCards
Mobile
iPhone & iPod App
Android App

Social Media
Facebook
Twitter
KindMeal
Meat-Free Dining
Meal Deals
Kind Moments
Delicious Menu

Others
World Animal Day Contest
Digi iPhone Contest
East Coast Flood Relief
It's Pawssible
Freebies
Online Store
Discussions
Blacklists & Scams



Copyright © PetFinder.my. All rights reserved.