Go

Go Back   PetFinder.my > The Animal Corner > Cats & Kittens > Cat TV and Photos

Cat TV and Photos Post photos of your cats or embed YouTube videos. Nice place to show off your kittens or cat buddies

Reply
 
Thread Tools
  #81  
Old 11-11-2008, 04:47 PM
abgraldo abgraldo is offline
Banned
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 1,931
Rep Power: 0
abgraldo is an unknown quantity at this point
Default Re: My 1+3, daddy's kids..

Quote:
Originally Posted by nik_tropicana View Post
pakcu karaoke? xdpt bayangkan tahap kenyaringan suara pakcu tu..hehehehe..
Kenyaringan tahap pecah gelas tau.. wakaka.. tak pun tahap pecah perut org ketawakan pakcu.. wakakaka
Reply With Quote
  #82  
Old 11-11-2008, 04:48 PM
firdaruddin's Avatar
firdaruddin firdaruddin is offline
Meow's Pets
 
Join Date: Aug 2008
Location: Bangi, Selangor
Posts: 573
Rep Power: 14
firdaruddin is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to firdaruddin
Default Re: My 1+3, daddy's kids..

Quote:
Originally Posted by Bareen View Post
Kalau ekor ada kink/bengkok, ini kira dah ada genetic defect, disqualify masuk show. Siamese yang genetic defect cam nih tidak boleh di-breed dan mesti dineuter untuk mngelak genetic ekor bengkok ni diturunkan kepada future kucing siam. Gene ekor bengkok lebih dominant dari ekor lurus. Jika kedua parent siamese carrier gene ekor kink walaupun memiliki ekor yang lurus, anak-anak dia akan dapat ekor yang bengkok.
neuter tu memang akan tetap kena zasssss........sayang kat berd..taknak dijadikan sbgi breed wlupun ekornya lurus....huhu
Reply With Quote
  #83  
Old 11-11-2008, 04:49 PM
firdaruddin's Avatar
firdaruddin firdaruddin is offline
Meow's Pets
 
Join Date: Aug 2008
Location: Bangi, Selangor
Posts: 573
Rep Power: 14
firdaruddin is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to firdaruddin
Default Re: My 1+3, daddy's kids..

Quote:
Originally Posted by abgraldo View Post
Kenyaringan tahap pecah gelas tau.. wakaka.. tak pun tahap pecah perut org ketawakan pakcu.. wakakaka
pecah perut tu confirm la kot..hehehe
Reply With Quote
  #84  
Old 11-11-2008, 04:57 PM
nik_tropicana's Avatar
nik_tropicana nik_tropicana is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 1,146
Rep Power: 15
nik_tropicana is on a distinguished road
Default Re: My 1+3, daddy's kids..

Quote:
Originally Posted by Bareen View Post
Kalau ekor ada kink/bengkok, ini kira dah ada genetic defect, disqualify masuk show. Siamese yang genetic defect cam nih tidak boleh di-breed dan mesti dineuter untuk mngelak genetic ekor bengkok ni diturunkan kepada future kucing siam. Gene ekor bengkok lebih dominant dari ekor lurus. Jika kedua parent siamese carrier gene ekor kink walaupun memiliki ekor yang lurus, anak-anak dia akan dapat ekor yang bengkok.
mcm tu ke bareen..baru saya tau..ermmm..kat sini ade beberapa soalan..
- adakah kita boleh mengelakkan kelahiran kitten yg kink tail dengan neuter/spay kucen dewasa yang kink tail?bagaimana plak ngan kucen yang ekor pendek/bobtail?adakah result kitten yang akan dilahirkan akan sme ngan induk dier yang bobtail?

berminat nak tau jawapan tu sebab takterfikir seblom nie..hehehehe..

Quote:
Originally Posted by abgraldo View Post
Kenyaringan tahap pecah gelas tau.. wakaka.. tak pun tahap pecah perut org ketawakan pakcu.. wakakaka
pasnie klu ade gathering n karaoke, kita mnum dlm cawan kertas je la ehh..hehehehe..tapi saya rasa suara pakcu mengancam jgk nie..bakat terpendam..hehehehe..

pissstt..kita da hi jack thread bro fir jauh2 da nie..hehehehe
Reply With Quote
  #85  
Old 11-11-2008, 05:02 PM
firdaruddin's Avatar
firdaruddin firdaruddin is offline
Meow's Pets
 
Join Date: Aug 2008
Location: Bangi, Selangor
Posts: 573
Rep Power: 14
firdaruddin is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to firdaruddin
Default Re: My 1+3, daddy's kids..

ye la...dengan haku2 pun hanyut skalik....heheheh nak balik umah dah jap lagi..malam ni nak beli cage plak..terpaksa la beli kat gary..yg tu jer yg ok ckit..untuk umah si berd..dia masih dalam proses orientasi lagi nie..hehehe
Reply With Quote
  #86  
Old 11-11-2008, 05:10 PM
abgraldo abgraldo is offline
Banned
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 1,931
Rep Power: 0
abgraldo is an unknown quantity at this point
Default Re: My 1+3, daddy's kids..

Kalau ekor ada kink/bengkok, ini kira dah ada genetic defect, disqualify masuk show.

Bareen, disqualify kalau enter pedigree class. So masuk la dalam kategori Household Pet / Non Pedigree.... Sure bolenye, kucing Pakcu kink lagi teruk, selamber jer.. hehe.
Reply With Quote
  #87  
Old 11-11-2008, 05:31 PM
Bareen's Avatar
Bareen Bareen is offline
Kucing Garong
 
Join Date: Aug 2008
Location: Kuching, Sarawak
Posts: 547
Rep Power: 14
Bareen is on a distinguished road
Send a message via MSN to Bareen Send a message via Yahoo to Bareen Send a message via Skype™ to Bareen
Default Re: My 1+3, daddy's kids..

Quote:
Originally Posted by abgraldo View Post
Kalau ekor ada kink/bengkok, ini kira dah ada genetic defect, disqualify masuk show.

Bareen, disqualify kalau enter pedigree class. So masuk la dalam kategori Household Pet / Non Pedigree.... Sure bolenye, kucing Pakcu kink lagi teruk, selamber jer.. hehe.
HHP memang boleh tapi chances tipis dan tak layak digelar show cat.

Kat Kuching nih rata-rata kucing kampung dan strays ekor pendek dan/atau kink. Payah nak jumpa yang ekor panjang, apa lagi yang ekor kembang.
Reply With Quote
  #88  
Old 11-11-2008, 05:42 PM
abgraldo abgraldo is offline
Banned
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 1,931
Rep Power: 0
abgraldo is an unknown quantity at this point
Default Re: My 1+3, daddy's kids..

Quote:
Originally Posted by Bareen View Post
HHP memang boleh tapi chances tipis dan tak layak digelar show cat.

Kat Kuching nih rata-rata kucing kampung dan strays ekor pendek dan/atau kink. Payah nak jumpa yang ekor panjang, apa lagi yang ekor kembang.
Tak per, dpt jadi Best HHP pun ok dah..hehe. Pakcu dah banyak kali tgk HHP kinked dpt Best HHP. Kat Phg ni pun susah nak jumpa yg perfect tail... December ni ada show kat Kuching.. bareen masuk ker?
Reply With Quote
  #89  
Old 11-12-2008, 09:46 PM
firdaruddin's Avatar
firdaruddin firdaruddin is offline
Meow's Pets
 
Join Date: Aug 2008
Location: Bangi, Selangor
Posts: 573
Rep Power: 14
firdaruddin is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to firdaruddin
Default Re: My 1+3, daddy's kids..

pakcu, si berd ni penakut la....letak dia tido dalam cage baru...3 tingkat...tapi dah turun jadi 2 tingkat..jadi tempat tido dia lebar skit..tapi dia macam takut je nak turun ke tingkat 1 n ground floor....payah tul la..hehehe dugaan.. ;)
Reply With Quote
  #90  
Old 11-12-2008, 10:56 PM
abgraldo abgraldo is offline
Banned
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 1,931
Rep Power: 0
abgraldo is an unknown quantity at this point
Default Re: My 1+3, daddy's kids..

Quote:
Originally Posted by firdaruddin View Post
pakcu, si berd ni penakut la....letak dia tido dalam cage baru...3 tingkat...tapi dah turun jadi 2 tingkat..jadi tempat tido dia lebar skit..tapi dia macam takut je nak turun ke tingkat 1 n ground floor....payah tul la..hehehe dugaan.. ;)
Tempat baru memang macam tu. Actually dia bukan takut tapi malu, nak2 pulak Fir ada kucing lain dok usha dier...hehe. Some cats need full two weeks to get adjusted to new environment, so sabar-sabar k. Nanti bila Berd dah manja n kuat merajuk, u lak tak tahan.. hehe.

Ni Pakcu copy dr CFA : kat Ashley nyer posting pun ader.
The outstanding feature of the head is the pair of deep blue almond eyes (an eye’s width apart) which are set at a slant. If you have been able to resist all the other attributes of this breed, the eyes will captivate you. They radiate intelligence and emotion.
This ancient breed, perhaps the oldest of all our cats, is able to communicate like no other. The Siamese voice is legendary. They speak both with their voice and with their body. They are the quintessential “people” cat, for they love to be in your lap, on your bed, at your table--and in your heart!

Ni pics Grand Champion and Best of Breed. Ada mcm Berd kan? Bertuahnye Fir!

Reply With Quote
  #91  
Old 11-13-2008, 12:39 AM
firdaruddin's Avatar
firdaruddin firdaruddin is offline
Meow's Pets
 
Join Date: Aug 2008
Location: Bangi, Selangor
Posts: 573
Rep Power: 14
firdaruddin is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to firdaruddin
Default Re: My 1+3, daddy's kids..

a'ah la,pakcu..cuma part ekor je..xpe..wat masa ni,,dia duk dlm cage je la..skali skala baru lepaskan.tunggu anak bulu lain sembuh.

p/s pakcu, bulu si berd gugur la..naper ek?
Reply With Quote
  #92  
Old 11-13-2008, 12:54 AM
abgraldo abgraldo is offline
Banned
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 1,931
Rep Power: 0
abgraldo is an unknown quantity at this point
Default Re: My 1+3, daddy's kids..

Quote:
Originally Posted by firdaruddin View Post
a'ah la,pakcu..cuma part ekor je..xpe..wat masa ni,,dia duk dlm cage je la..skali skala baru lepaskan.tunggu anak bulu lain sembuh.

p/s pakcu, bulu si berd gugur la..naper ek?
Not to worry, dia tgh stress tempat baru, memang bulu akan gugur. Bagi Berd seminggu lagi... should be okay by then. Sama kan? Tu ler.. mcm Bareen ckp, jgn bagi kena panas selalu, nanti bulu kaki dia jadi cerah so tak jadi sealpoint.. hehe.. Suka ler tu dpt Siamese..hehe. Pakcu jer la bila nak dapat siamese..
Reply With Quote
  #93  
Old 11-14-2008, 01:45 AM
firdaruddin's Avatar
firdaruddin firdaruddin is offline
Meow's Pets
 
Join Date: Aug 2008
Location: Bangi, Selangor
Posts: 573
Rep Power: 14
firdaruddin is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to firdaruddin
Default Re: My 1+3, daddy's kids..

jgn bagi sejuk ke atau jgn bagi panas ni?hehe
Reply With Quote
  #94  
Old 11-14-2008, 02:21 AM
abgraldo abgraldo is offline
Banned
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 1,931
Rep Power: 0
abgraldo is an unknown quantity at this point
Default Re: My 1+3, daddy's kids..

Quote:
Originally Posted by firdaruddin View Post
jgn bagi sejuk ke atau jgn bagi panas ni?hehe
Setau Pakcu, jgn bg kena panas mentari... entah tak sure, nanti bareen confirm. lagi sifu tuh..
Reply With Quote
  #95  
Old 11-14-2008, 09:41 AM
Bareen's Avatar
Bareen Bareen is offline
Kucing Garong
 
Join Date: Aug 2008
Location: Kuching, Sarawak
Posts: 547
Rep Power: 14
Bareen is on a distinguished road
Send a message via MSN to Bareen Send a message via Yahoo to Bareen Send a message via Skype™ to Bareen
Default Re: My 1+3, daddy's kids..

The pointed pattern is a form of partial albinism, resulting from a mutation in tyrosinase, an enzyme involved in melanin production. The mutated enzyme is heat-sensitive; it fails to work at normal body temperatures, but becomes active in cooler areas of the skin. This results in dark colouration in the coolest parts of the cat's body, including the extremities and the face, which is cooled by the passage of air through the sinuses. All Siamese kittens, although pure cream or white at birth, develop visible points in the first few months of life in colder parts of their body. By the time a kitten is four weeks old the points should be clearly distinguishable enough to recognise which colour they are. Siamese cats tend to darken with age, and generally adult Siamese living in warm climates have lighter coats than those in cool climates. (Info dari wikipedia)

Dalam keadaan sejuk warna badan lebih cepat blend dengan warna point dia. Kalau nak bagi mandi guna air suam dan kering guna hairdryer.
Reply With Quote
  #96  
Old 11-14-2008, 10:13 AM
abzalia's Avatar
abzalia abzalia is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Nov 2008
Location: Kajang-Putrajaya-Kuching-Oya
Posts: 1,949
Rep Power: 14
abzalia is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to abzalia
Default Re: My 1+3, daddy's kids..

Quote:
Originally Posted by abgraldo View Post
Not to worry, dia tgh stress tempat baru, memang bulu akan gugur. Bagi Berd seminggu lagi... should be okay by then. Sama kan? Tu ler.. mcm Bareen ckp, jgn bagi kena panas selalu, nanti bulu kaki dia jadi cerah so tak jadi sealpoint.. hehe.. Suka ler tu dpt Siamese..hehe. Pakcu jer la bila nak dapat siamese..
pak cu..jom g siam....carik siamese...kues kues kuess..
__________________
.::argh..!! susah2, H.A.N.T.A.MS.A.J.A lahhh.::
Reply With Quote
  #97  
Old 11-14-2008, 02:10 PM
firdaruddin's Avatar
firdaruddin firdaruddin is offline
Meow's Pets
 
Join Date: Aug 2008
Location: Bangi, Selangor
Posts: 573
Rep Power: 14
firdaruddin is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to firdaruddin
Default Re: My 1+3, daddy's kids..

Quote:
Originally Posted by abzalia View Post
pak cu..jom g siam....carik siamese...kues kues kuess..
ngan pakcu ,disamping cari siamese, cari awek siam la jwbnye..hehehehe
Reply With Quote
  #98  
Old 11-14-2008, 03:50 PM
imann's Avatar
imann imann is offline
Purrfect lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Nilai
Posts: 1,487
Rep Power: 15
imann is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to imann
Default Re: My 1+3, daddy's kids..

Quote:
Originally Posted by abgraldo View Post
Not to worry, dia tgh stress tempat baru, memang bulu akan gugur. Bagi Berd seminggu lagi... should be okay by then. Sama kan? Tu ler.. mcm Bareen ckp, jgn bagi kena panas selalu, nanti bulu kaki dia jadi cerah so tak jadi sealpoint.. hehe.. Suka ler tu dpt Siamese..hehe. Pakcu jer la bila nak dapat siamese..

pakcu..
sy pun kira msuk ketegori siamese gaks...taknak ke adopt....
__________________
Reply With Quote
  #99  
Old 11-15-2008, 03:42 AM
firdaruddin's Avatar
firdaruddin firdaruddin is offline
Meow's Pets
 
Join Date: Aug 2008
Location: Bangi, Selangor
Posts: 573
Rep Power: 14
firdaruddin is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to firdaruddin
Default Re: My 1+3, daddy's kids..

Quote:
Originally Posted by imann View Post
pakcu..
sy pun kira msuk ketegori siamese gaks...taknak ke adopt....
uiks.........kan kak imann dah kena "adopt" dulu dah ngan laki akak?
Reply With Quote
  #100  
Old 11-15-2008, 03:39 PM
BabyZee's Avatar
BabyZee BabyZee is offline
.:: Baby, I dig you! ::.
 
Join Date: Jul 2008
Location: Subang Jaya, Selangor, Malaysia, World of Animal Lurve...
Posts: 1,868
Rep Power: 15
BabyZee is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to BabyZee
Default Re: My 1+3, daddy's kids..

Quote:
Originally Posted by firdaruddin View Post
uiks.........kan kak imann dah kena "adopt" dulu dah ngan laki akak?

double meaning ni..ke bermeaning2...
bro fir pun tak lama nak di adopt gak...
__________________
" Bad things happen. Trust that good things happen, too.
Sometimes you’ve just got to close your eyes, hold on tight and believe. "
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Ashley's Gaggle of Kids ashleywong Cat TV and Photos 37 10-19-2008 06:38 PM
Jimijet - New Kids On the Block sarahseben Cat TV and Photos 4 10-06-2008 12:06 AM


All times are GMT +8. The time now is 06:03 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2021, Jelsoft Enterprises Ltd.
 

Main Site
Home
Advertising
Sponsored Listings
Sign Up
Find A Pet
Share & Save Lives
About PetFinder.my
Terms & Conditions
Freebies / Starter Pack
Report Animal Abuse
Contact Us
Facilities
WAGazine
Discussion Forum
Medical Fund
Pet Food, Toys & Products
Cuteness Meter
Central News Portal
Visual Map
Knowledge Library
Microchip Directory
FurryCards
Mobile
iPhone & iPod App
Android App

Social Media
Facebook
Twitter
KindMeal
Meat-Free Dining
Meal Deals
Kind Moments
Delicious Menu

Others
World Animal Day Contest
Digi iPhone Contest
East Coast Flood Relief
It's Pawssible
Freebies
Online Store
Discussions
Blacklists & Scams



Copyright © PetFinder.my. All rights reserved.