Go

Go Back   PetFinder.my > The Animal Corner > Cats & Kittens > Cat TV and Photos

Cat TV and Photos Post photos of your cats or embed YouTube videos. Nice place to show off your kittens or cat buddies

Reply
 
Thread Tools
  #161  
Old 11-26-2008, 05:48 PM
firdaruddin's Avatar
firdaruddin firdaruddin is offline
Meow's Pets
 
Join Date: Aug 2008
Location: Bangi, Selangor
Posts: 573
Rep Power: 14
firdaruddin is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to firdaruddin
Default Re: My 1+3, daddy's kids..

Quote:
Originally Posted by BabyZee View Post
elokla fir tak lepas kan berd..
kita cuba semua cara yang ada untuk selesaikan kes gini..
macam dari pengalaman zee time ada tommy and cherry memang dorng berdua tak ngam langsung!
macam tommy okla, dia relaks je sebab tak kisah sangat dengan cherry tapi cherry la yang garang giler..
tommy setakat nak lalu pun dia dah hissing dekat tommy,kalau terlanggar skit dah di piak2 kan tommy tapi tommy tak melawan pun sebab dia tak heram dengan minah tu pun..
untuk selesaikan zee biasakan cherry dengan barang2 tommy..
taknak cherry stress sangat, zee letak tommy dalam bilik lain sementara..
bila dia relaks skit baru bagi dorg dok sama2 tapi tu pun tak mesra lagi..
dekat sebulan gak la dorg dingin tapi yang masalah cherry la, tommy memang coll guy btol..
rasanya macam ala2 drama korea kot, berlagak cool and tak pedulikan heroinnya pastu lama2 mesti herionnya cair and terbuka hati...
ok,zee dah merepek dah..tu la antara pengalaman zee dengan babies yang tak ngam..
kesimpulannya banyak bersabar and don't give up, amik masa nak ngam tapi maybe yang timing yang max dalam sebulan kot..
good luck utk fir and babies..
skg ni,zee..fir just letak dayang dalam cage..biar dia biasa ngan bau berd dalam cage tu..poo sand pun bg yg berd punya...malam tu jugak bekas litter tu kena terbalik..jentik telinga sekali, n letak balik dalam cage..berd plak ok je lepak luar...dayang plak yg nampak stress semacam jer....macam merajuk pun ada..hehe
__________________
Reply With Quote
  #162  
Old 11-27-2008, 09:01 PM
maryleejane's Avatar
maryleejane maryleejane is offline
Animal Lover
 
Join Date: Nov 2008
Location: I live in Cheras, Selangor
Posts: 14
Rep Power: 0
maryleejane is on a distinguished road
Send a message via MSN to maryleejane Send a message via Yahoo to maryleejane Send a message via Skype™ to maryleejane
Default Re: My 1+3, daddy's kids..

Hi semua

I lah yang mummy baru yg baru adopt chichi dari abzalia, hehehehe, memang baru2 coco gaduh jugak chichi pun takut giler ngan betina garang coco tuh, tapi sekrg dah share makan and litter, nampak dah bau bau each other and also bau behind masing2, tapi bile chi2 nak bau behind coco ajer kena cakar ,hehehe kelakar...

Tp I tgk coco mcm x suka chichi, sbb chi2 nak mengawan skrg, mlm2 sgt bising...pening suara kuat sgt.... and coco buat derk jer....
Bukan taste coco ker ,memilih pulak coco nie, atau pun pregnant? I hv to see first...sbb dia ada mengawan 2 weeks ago....

Tapi any sugesstion tuk elak bau kat litter box...i taruh kat toilet, kalau x taruh pasir ,bau lagi kuat....any advice kalian?
Reply With Quote
  #163  
Old 11-28-2008, 09:37 AM
abzalia's Avatar
abzalia abzalia is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Nov 2008
Location: Kajang-Putrajaya-Kuching-Oya
Posts: 1,949
Rep Power: 14
abzalia is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to abzalia
Default Re: My 1+3, daddy's kids..

Quote:
Originally Posted by maryleejane View Post
Hi semua

I lah yang mummy baru yg baru adopt chichi dari abzalia, hehehehe, memang baru2 coco gaduh jugak chichi pun takut giler ngan betina garang coco tuh, tapi sekrg dah share makan and litter, nampak dah bau bau each other and also bau behind masing2, tapi bile chi2 nak bau behind coco ajer kena cakar ,hehehe kelakar...

Tp I tgk coco mcm x suka chichi, sbb chi2 nak mengawan skrg, mlm2 sgt bising...pening suara kuat sgt.... and coco buat derk jer....
Bukan taste coco ker ,memilih pulak coco nie, atau pun pregnant? I hv to see first...sbb dia ada mengawan 2 weeks ago....

Tapi any sugesstion tuk elak bau kat litter box...i taruh kat toilet, kalau x taruh pasir ,bau lagi kuat....any advice kalian?
Salam & Hi Jane...
long taem no see huhh...ingatkan dah "invisible" bersama anak teruna i..hahaha...niwei, thanks sebab jaga dia & harap jaga sebaik mungkin sebab bg i, dia BUKAN hanya seekor kucing...tp ibarat anak yg dinanti masa dalam kandungan lg...dr tapak kaki sebesar jari kelingking sampai la badan besar panjang gedebukkk gedabak cam tuh.....

U kene sabar skit bela kucing nih..ChiChi mmg tgh nk mengawan skang nih..Chello kat umah tuh pun cam tu..mlm td masa balik keje, bising jek dalam cage..so, lps daddy dia g OT, terus bawak dia hirup udara segar depan umah..dokong, bawak dia panjat2 kat gate & main atas moto.......dah agak2 puas main tuh, masuk dia balik dalam cage..terus senyap..hehehe..

mungkin u bleh baca thread nih dr awal cemane dorang handle kucing yg x penah jumpa each other...u bleh try kat dorang...

ape2, u bleh tanye dorang kat sini...insyaAllah dorang bleh membantu u jane...

lg satu, sure ke nak zaaaaass chichi??? ape2, nnt inform ekk..?? i skang nih plan nk zasssssss si Chellom tuh...sblm dia terlepas lg & balik bawak perut...
__________________
.::argh..!! susah2, H.A.N.T.A.MS.A.J.A lahhh.::
Reply With Quote
  #164  
Old 11-28-2008, 09:41 AM
abzalia's Avatar
abzalia abzalia is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Nov 2008
Location: Kajang-Putrajaya-Kuching-Oya
Posts: 1,949
Rep Power: 14
abzalia is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to abzalia
Default Re: My 1+3, daddy's kids..

lg satu jane, chichi berak guna pasir ke @ dalam toilet jek..??? klu dia berak dalam toilet jek cam kat umah i b4 nih...dapat jimat pasir...

mmg bau jugak tp lepas u bersihkan bilik air guna sabun serbuk, then jirus Ajax ke...bau xde le kuat cam pasir yg selagi x tukar, selagi tu ade bau......

daddy dorang pening klu dorang berak pasir...tuh nasib baik sekor jek guna pasir skang nih...hehehe
__________________
.::argh..!! susah2, H.A.N.T.A.MS.A.J.A lahhh.::
Reply With Quote
  #165  
Old 11-28-2008, 10:34 AM
firdaruddin's Avatar
firdaruddin firdaruddin is offline
Meow's Pets
 
Join Date: Aug 2008
Location: Bangi, Selangor
Posts: 573
Rep Power: 14
firdaruddin is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to firdaruddin
Default Re: My 1+3, daddy's kids..

salam,

kepada semua...alhamdullillah..thanks god...berd n dayang dah berdamai....best nyerrrr..hehehe
__________________
Reply With Quote
  #166  
Old 11-28-2008, 10:51 AM
abzalia's Avatar
abzalia abzalia is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Nov 2008
Location: Kajang-Putrajaya-Kuching-Oya
Posts: 1,949
Rep Power: 14
abzalia is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to abzalia
Default Re: My 1+3, daddy's kids..

Quote:
Originally Posted by firdaruddin View Post
salam,

kepada semua...alhamdullillah..thanks god...berd n dayang dah berdamai....best nyerrrr..hehehe
sokor alhamdulillah...harap2 chichi ku dengan coco pun ok cam nih gak...
__________________
.::argh..!! susah2, H.A.N.T.A.MS.A.J.A lahhh.::
Reply With Quote
  #167  
Old 11-28-2008, 10:53 AM
firdaruddin's Avatar
firdaruddin firdaruddin is offline
Meow's Pets
 
Join Date: Aug 2008
Location: Bangi, Selangor
Posts: 573
Rep Power: 14
firdaruddin is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to firdaruddin
Default Re: My 1+3, daddy's kids..

Quote:
Originally Posted by abzalia View Post
sokor alhamdulillah...harap2 chichi ku dengan coco pun ok cam nih gak...
insyaallah takde masalah,kak...ramai pakar2 kat sini yg sudi membantu......macam cara yang dicadangkan pada fir, masukkan yg baru tu dalam cage dulu..bagi bau melekat skit..pastu bagi yg garang tu plak masuk dalam cage n yg baru tu kat luar....kasi biasa bau baru tu..pastu test balik...tgk hissing lg ke x...
__________________
Reply With Quote
  #168  
Old 11-28-2008, 02:13 PM
abgraldo abgraldo is offline
Banned
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 1,931
Rep Power: 0
abgraldo is an unknown quantity at this point
Default Re: My 1+3, daddy's kids..

Quote:
Originally Posted by firdaruddin View Post
salam,kepada semua...alhamdullillah..thanks god...berd n dayang dah berdamai....best nyerrrr..hehehe
Wlkm slm. Alhamdulilah dah berdamai... kucing pun tau berdamai..Org je yg ada tak mau berdamai... merajuk lelama, dah mintak mahap buat dek jer..hehe , lantak korang ler.
Now Fir, pastikan semua dpt fair kasihsyg n belaian, si Berd kaki jealous kuat tu..hehe
Reply With Quote
  #169  
Old 11-28-2008, 02:59 PM
firdaruddin's Avatar
firdaruddin firdaruddin is offline
Meow's Pets
 
Join Date: Aug 2008
Location: Bangi, Selangor
Posts: 573
Rep Power: 14
firdaruddin is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to firdaruddin
Default Re: My 1+3, daddy's kids..

Quote:
Originally Posted by abgraldo View Post
Wlkm slm. Alhamdulilah dah berdamai... kucing pun tau berdamai..Org je yg ada tak mau berdamai... merajuk lelama, dah mintak mahap buat dek jer..hehe , lantak korang ler.
Now Fir, pastikan semua dpt fair kasihsyg n belaian, si Berd kaki jealous kuat tu..hehe
no problem,pakcu.....si berd taring bawah kirinya macam terlebih panjang la..pastu sampai macam dah makan gusi..tanya vet masa bawak berd gi vaksin 1st time smlm, dia kata kena gum infection..ada ubat x,pakcu?kak june kata suruh bawak berd gi gov clinic...apa cadangan pakcu?kalau nak gmbr, tunggu la kalau2 fir dpt tangkap...susah wo nak amek gambar ngan sblh tgn..
__________________
Reply With Quote
  #170  
Old 11-28-2008, 03:08 PM
abgraldo abgraldo is offline
Banned
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 1,931
Rep Power: 0
abgraldo is an unknown quantity at this point
Default Re: My 1+3, daddy's kids..

Quote:
Originally Posted by firdaruddin View Post
no problem,pakcu.....si berd taring bawah kirinya macam terlebih panjang la..pastu sampai macam dah makan gusi..tanya vet masa bawak berd gi vaksin 1st time smlm, dia kata kena gum infection..ada ubat x,pakcu?kak june kata suruh bawak berd gi gov clinic...apa cadangan pakcu?kalau nak gmbr, tunggu la kalau2 fir dpt tangkap...susah wo nak amek gambar ngan sblh tgn..
Air liur dia meleleh ker, how's berd appetite. Kalau sakit kucing sampai tak nak makan/minum berhari2, tu yg takut tu. Kilau dulu Pakcu bawak gi klinik kjn, selang sehari inject antibiotik (3x dia kena inject antibiotik). Alhamdulilah, now dah sihat...
Reply With Quote
  #171  
Old 11-28-2008, 05:34 PM
firdaruddin's Avatar
firdaruddin firdaruddin is offline
Meow's Pets
 
Join Date: Aug 2008
Location: Bangi, Selangor
Posts: 573
Rep Power: 14
firdaruddin is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to firdaruddin
Default Re: My 1+3, daddy's kids..

Quote:
Originally Posted by abgraldo View Post
Air liur dia meleleh ker, how's berd appetite. Kalau sakit kucing sampai tak nak makan/minum berhari2, tu yg takut tu. Kilau dulu Pakcu bawak gi klinik kjn, selang sehari inject antibiotik (3x dia kena inject antibiotik). Alhamdulilah, now dah sihat...
appetite tak la laju sgt..tapi boleh makan lagi...air liur dia kdg2 je terasa basah kat tepi bibir...tp slalunye tak..mati2 ingatkan ia tu jongang..hehehe
__________________
Reply With Quote
  #172  
Old 11-28-2008, 05:53 PM
BabyZee's Avatar
BabyZee BabyZee is offline
.:: Baby, I dig you! ::.
 
Join Date: Jul 2008
Location: Subang Jaya, Selangor, Malaysia, World of Animal Lurve...
Posts: 1,868
Rep Power: 15
BabyZee is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to BabyZee
Default Re: My 1+3, daddy's kids..

Quote:
Originally Posted by firdaruddin View Post
salam,

kepada semua...alhamdullillah..thanks god...berd n dayang dah berdamai....best nyerrrr..hehehe

kan zee dah cakap, mesti ngam punya insya'Allah cuma kena bagi masa je..
sebab zee ada pangalaman, bersabar sampai sebulan tu tunggu my babies nak ngam..
so kalau setakat beberapa hari lagi tak ngam memangla kena tunggu lagi..
so lepas ni rajin2 la monitor dorg mesti kamceng dah lepas ni sume...
lagi2 masing2 masih segar bugar lagi..huh?
__________________
" Bad things happen. Trust that good things happen, too.
Sometimes you’ve just got to close your eyes, hold on tight and believe. "
Reply With Quote
  #173  
Old 11-28-2008, 06:47 PM
abgraldo abgraldo is offline
Banned
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 1,931
Rep Power: 0
abgraldo is an unknown quantity at this point
Default Re: My 1+3, daddy's kids..

Quote:
Originally Posted by firdaruddin View Post
appetite tak la laju sgt..tapi boleh makan lagi...air liur dia kdg2 je terasa basah kat tepi bibir...tp slalunye tak..mati2 ingatkan ia tu jongang..hehehe
Kalau cam tu, bagi Berd makan wetfood... Takut kalau bagi mkn keras2 boleh menambah terukkan sakit gusi dia tu... Lepas sesemingu tengok camna lak.. Kilau, sampai sekarang bg makan wetfood lagi..
Reply With Quote
  #174  
Old 11-28-2008, 10:25 PM
arisham's Avatar
arisham arisham is offline
CFA Ambassador
 
Join Date: Nov 2008
Posts: 29
Rep Power: 0
arisham is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to arisham
Default Re: My 1+3, daddy's kids..

Quote:
Originally Posted by firdaruddin View Post
no problem,pakcu.....si berd taring bawah kirinya macam terlebih panjang la..pastu sampai macam dah makan gusi..tanya vet masa bawak berd gi vaksin 1st time smlm, dia kata kena gum infection..
Tooth and gum problems can cause discomfort, make the cat touchy, and give it bad breath it will annoying but not particularly dangerous. However, as the problems worsen, the cat can stop eating altogether and will get infections. These infections could be considered dangerous if not treated.

First, bring your cat to the vet..usually the vet will remove the tartar and in case of the broken teeth..the vet will removed it. Some antibiotic will be given.

There are some threat you can gave to your cat to avoid gums problem..it made from grass..you cat get it from coony's shop. Try it. I have the same problem before..it works!.
__________________
CFA AMBASSADOR - Ask Me!
Reply With Quote
  #175  
Old 11-29-2008, 12:13 AM
firdaruddin's Avatar
firdaruddin firdaruddin is offline
Meow's Pets
 
Join Date: Aug 2008
Location: Bangi, Selangor
Posts: 573
Rep Power: 14
firdaruddin is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to firdaruddin
Default Re: My 1+3, daddy's kids..

rasanya bukanla gum infection..

ni ada gmbr nya fir sertakan...

Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	DSC01426.JPG
Views:	139
Size:	72.1 KB
ID:	2079  
__________________
Reply With Quote
  #176  
Old 11-29-2008, 12:27 AM
abgraldo abgraldo is offline
Banned
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 1,931
Rep Power: 0
abgraldo is an unknown quantity at this point
Default Re: My 1+3, daddy's kids..

[QUOTE=firdaruddin;21717]rasanya bukanla gum infection..
ni ada gmbr nya fir sertakan...
Alamak Pakcu pun tak sure amendenyer tu... tapi kalau tu gigi manusia, looks like gum problem sebab nampak merah pangkalnyer. Kucing tak tau la plak... Longgar tak gigi dier? Probably nak tercabut kut? Apa vet ckp?
Reply With Quote
  #177  
Old 11-29-2008, 12:29 AM
firdaruddin's Avatar
firdaruddin firdaruddin is offline
Meow's Pets
 
Join Date: Aug 2008
Location: Bangi, Selangor
Posts: 573
Rep Power: 14
firdaruddin is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to firdaruddin
Default Re: My 1+3, daddy's kids..

[QUOTE=abgraldo;21720]
Quote:
Originally Posted by firdaruddin View Post
rasanya bukanla gum infection..
ni ada gmbr nya fir sertakan...
Alamak Pakcu pun tak sure amendenyer tu... tapi kalau tu gigi manusia, looks like gum problem sebab nampak merah pangkalnyer. Kucing tak tau la plak... Longgar tak gigi dier? Probably nak tercabut kut? Apa vet ckp?
gigi nya x longgar..vet siap kepit ngan penyepit n try gorang2kan..tapi x bergoyang,pakcu..vet kata gum.. tp macam x sure je....
__________________
Reply With Quote
  #178  
Old 11-29-2008, 12:42 AM
abgraldo abgraldo is offline
Banned
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 1,931
Rep Power: 0
abgraldo is an unknown quantity at this point
Default Re: My 1+3, daddy's kids..

[QUOTE=firdaruddin;21721]
Quote:
Originally Posted by abgraldo View Post
gigi nya x longgar..vet siap kepit ngan penyepit n try gorang2kan..tapi x bergoyang,pakcu..vet kata gum.. tp macam x sure je....
Kalau mcm tu tryla mcm Arisham ckp tu. Sementara waktu try wetfood dulu. Bg dia rasa selesa. Kalau yg tu pun dia tak nak mkn, probably sakit gigi tu. Bwaklah gi vet.. Inject antibiotik.
Reply With Quote
  #179  
Old 11-29-2008, 12:47 AM
firdaruddin's Avatar
firdaruddin firdaruddin is offline
Meow's Pets
 
Join Date: Aug 2008
Location: Bangi, Selangor
Posts: 573
Rep Power: 14
firdaruddin is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to firdaruddin
Default Re: My 1+3, daddy's kids..

[QUOTE=abgraldo;21724]
Quote:
Originally Posted by firdaruddin View Post
Kalau mcm tu tryla mcm Arisham ckp tu. Sementara waktu try wetfood dulu. Bg dia rasa selesa. Kalau yg tu pun dia tak nak mkn, probably sakit gigi tu. Bwaklah gi vet.. Inject antibiotik.
dia makan ok je,pakcu....takde masalah..laju je...
__________________
Reply With Quote
  #180  
Old 12-05-2008, 07:35 PM
abgraldo abgraldo is offline
Banned
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 1,931
Rep Power: 0
abgraldo is an unknown quantity at this point
Default Re: My 1+3, daddy's kids..

How's Berd Tongchai? Sihat dah ker? Lama tak dgr citer dier...
Pic bawah tu is another prove on how lucky you are and how fortunate of you not letting him go recently...hehe

Top kittens Indonesia Show 2008
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Ashley's Gaggle of Kids ashleywong Cat TV and Photos 37 10-19-2008 06:38 PM
Jimijet - New Kids On the Block sarahseben Cat TV and Photos 4 10-06-2008 12:06 AM


All times are GMT +8. The time now is 05:34 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2021, Jelsoft Enterprises Ltd.
 

Main Site
Home
Advertising
Sponsored Listings
Sign Up
Find A Pet
Share & Save Lives
About PetFinder.my
Terms & Conditions
Freebies / Starter Pack
Report Animal Abuse
Contact Us
Facilities
WAGazine
Discussion Forum
Medical Fund
Pet Food, Toys & Products
Cuteness Meter
Central News Portal
Visual Map
Knowledge Library
Microchip Directory
FurryCards
Mobile
iPhone & iPod App
Android App

Social Media
Facebook
Twitter
KindMeal
Meat-Free Dining
Meal Deals
Kind Moments
Delicious Menu

Others
World Animal Day Contest
Digi iPhone Contest
East Coast Flood Relief
It's Pawssible
Freebies
Online Store
Discussions
Blacklists & Scams



Copyright © PetFinder.my. All rights reserved.