Go

Go Back   PetFinder.my > The Animal Corner > Cats & Kittens

Cats & Kittens General information and discussions on taking care of your feline buddy

Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 06-23-2009, 10:44 AM
meowmeow meowmeow is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Jun 2009
Location: shah alam also damansara :)
Posts: 119
Rep Power: 13
meowmeow is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to meowmeow
Default panic. my cat dah nak beranak!

what should i do?
dia tenga diam je sekarang ni.
duduk dalam cage
adoi2.
pening!
__________________
i love my meow meow!
Reply With Quote
  #2  
Old 06-23-2009, 10:58 AM
hatemetoday's Avatar
hatemetoday hatemetoday is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Location: Lumayan, Tasik Permaisuri
Posts: 1,155
Rep Power: 15
hatemetoday is on a distinguished road
Default Re: panic. my cat dah nak beranak!

dah kuar tanda ie air ketuban pecah? berpusing2 ta tentu arah? kalau dah ada:

1st timer : biar dia lam kotak yg belapik kain/tuala tebal...sekali sekala tengok...mana tau dah ada sekor dua yg keluar..takut dia tehimpit teduduk ..yg betulnye kucing ni bila nak branak dia tamo oang tengok pon...

2nd timer: ulang mcm atas..tapi jenguk2 jugak...malang tak berbau....

akhir sekali jgn lupa post sini gegambo cucu yek...
__________________
Meekee.Boy.Itam.Amad.Acap.Milo.Mimi
Reply With Quote
  #3  
Old 06-23-2009, 11:09 AM
meowmeow meowmeow is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Jun 2009
Location: shah alam also damansara :)
Posts: 119
Rep Power: 13
meowmeow is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to meowmeow
Default Re: panic. my cat dah nak beranak!

Quote:
Originally Posted by hatemetoday View Post
dah kuar tanda ie air ketuban pecah? berpusing2 ta tentu arah? kalau dah ada:

1st timer : biar dia lam kotak yg belapik kain/tuala tebal...sekali sekala tengok...mana tau dah ada sekor dua yg keluar..takut dia tehimpit teduduk ..yg betulnye kucing ni bila nak branak dia tamo oang tengok pon...

2nd timer: ulang mcm atas..tapi jenguk2 jugak...malang tak berbau....

akhir sekali jgn lupa post sini gegambo cucu yek...
1st : dia da duduk diam dlm box yg ade kain tu.
2nd : dia belum pusing2 lagi. tp duduk diam je.
3rd : dia mmg xnk org tgk dia. and dia da pregnant dlm 2month++

mmg da na branak kn??

picture? of cos! mst letak cucu2 baru i.
__________________
i love my meow meow!
Reply With Quote
  #4  
Old 06-23-2009, 11:36 AM
booboo's Avatar
booboo booboo is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Jun 2009
Location: kota damansara cat town
Posts: 585
Rep Power: 13
booboo is on a distinguished road
Default Re: panic. my cat dah nak beranak!

heh...boo x pasti la brapa bulan meow preggy....sb first time gak jd tok ni...dpt skali 13 ekoq cucu!!
ada dua mak budak kat lam umah ni..uma jd cam nursery da...
tp klu ikot pengalaman meow nak bersalin dia bisin2 cri tmpt...
klu kita da bg kain bersih n boh lam kotak dia akan stay c2 diam2...
kena jengok2 incase la manataw dia terdudu atas bb dia ka kan....
intai2 da la..meow x suka kita tngok anak dia...
aniway congrats da jd nenek ek
Reply With Quote
  #5  
Old 06-23-2009, 12:01 PM
meowmeow meowmeow is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Jun 2009
Location: shah alam also damansara :)
Posts: 119
Rep Power: 13
meowmeow is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to meowmeow
Default Re: panic. my cat dah nak beranak!

Quote:
Originally Posted by booboo View Post
heh...boo x pasti la brapa bulan meow preggy....sb first time gak jd tok ni...dpt skali 13 ekoq cucu!!
ada dua mak budak kat lam umah ni..uma jd cam nursery da...
tp klu ikot pengalaman meow nak bersalin dia bisin2 cri tmpt...
klu kita da bg kain bersih n boh lam kotak dia akan stay c2 diam2...
kena jengok2 incase la manataw dia terdudu atas bb dia ka kan....
intai2 da la..meow x suka kita tngok anak dia...
aniway congrats da jd nenek ek
hehe.
ni kat ofis. x dpt na jenguk.
x sabar na tgu waktu lpas ofis. mau lihat dia.
x sabar na dapat cucu.
__________________
i love my meow meow!
Reply With Quote
  #6  
Old 06-23-2009, 01:05 PM
hemorion hemorion is offline
Animal Lover
 
Join Date: Jun 2009
Posts: 41
Rep Power: 0
hemorion is on a distinguished road
Default Re: panic. my cat dah nak beranak!

bestnya dah nak dpt cucu!!!

kak emo ni tak tahulah bila nak 'bercucu' sbb anak 'teruna' tu masih belum pandai lagi nak 'menggatal' lagi sebulan dua nak risik-risik anak dare sesaper buat 'menantu'....

kat rumah ni semuanya anak-anak bulus akak teruna semuanya, semua belum akil baligh lagi
Reply With Quote
  #7  
Old 06-23-2009, 01:27 PM
June June is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Tmn Shamelin Perkasa-Kota Kinabalu
Posts: 6,004
Rep Power: 0
June is on a distinguished road
Default panic. my cat dah nak beranak!

kat rmh saya ada 11 ekor kucing,2 je jantan yg lain betina.tp malangnya suma dah kena zass jd tak dpt nak offer buat menantu

Quote:
Originally Posted by hemorion View Post
bestnya dah nak dpt cucu!!!

kak emo ni tak tahulah bila nak 'bercucu' sbb anak 'teruna' tu masih belum pandai lagi nak 'menggatal' lagi sebulan dua nak risik-risik anak dare sesaper buat 'menantu'....

kat rumah ni semuanya anak-anak bulus akak teruna semuanya, semua belum akil baligh lagi
Reply With Quote
  #8  
Old 06-23-2009, 01:52 PM
binbin's Avatar
binbin binbin is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Oct 2008
Location: AmPunk....
Posts: 365
Rep Power: 14
binbin is on a distinguished road
Default Re: panic. my cat dah nak beranak!

wah best nya bakal dapat baby...(cucu)....
Reply With Quote
  #9  
Old 06-23-2009, 01:55 PM
noor22710's Avatar
noor22710 noor22710 is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: May 2009
Location: Sri Kembangan
Posts: 317
Rep Power: 13
noor22710 is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to noor22710
Default Re: panic. my cat dah nak beranak!

Quote:
Originally Posted by June View Post
kat rmh saya ada 11 ekor kucing,2 je jantan yg lain betina.tp malangnya suma dah kena zass jd tak dpt nak offer buat menantu
kak...semua dah kena zas....akak zas katne???bape sekor ek???
Reply With Quote
  #10  
Old 06-23-2009, 02:10 PM
June June is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Tmn Shamelin Perkasa-Kota Kinabalu
Posts: 6,004
Rep Power: 0
June is on a distinguished road
Default panic. my cat dah nak beranak!

zass kat Ampang ARA dgn Dr Jonathan.itu branch,head hospital durang kat Cheras, Tmn Segar.RM180 betina, RM120 jantan.tp package 3 days 2 nites.

tp klu korang nak murah antar gi clinic kembiri kat setapak.RM40 jantan RM60 betina tp utk kucing domestic je,klu kucing breed bagus duran tak terima.alasan,klu ada $$$ beli kucing mahal mesti ada $$ utk antar private.hehehe!!

Quote:
Originally Posted by noor22710 View Post
kak...semua dah kena zas....akak zas katne???bape sekor ek???
Reply With Quote
  #11  
Old 06-23-2009, 02:12 PM
noor22710's Avatar
noor22710 noor22710 is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: May 2009
Location: Sri Kembangan
Posts: 317
Rep Power: 13
noor22710 is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to noor22710
Default Re: panic. my cat dah nak beranak!

Quote:
Originally Posted by June View Post
zass kat Ampang ARA dgn Dr Jonathan.itu branch,head hospital durang kat Cheras, Tmn Segar.RM180 betina, RM120 jantan.tp package 3 days 2 nites.
wui...RM180 x 9...RM1620...Kak June...pengorbanan mu tak terbalas...tu lum kira makanan lagi tu....salute kat kak june...
Reply With Quote
  #12  
Old 06-23-2009, 02:14 PM
June June is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Tmn Shamelin Perkasa-Kota Kinabalu
Posts: 6,004
Rep Power: 0
June is on a distinguished road
Default panic. my cat dah nak beranak!

aiseymen!! Noor.bukan antar serentak.antar stages.klu serentak botak kepala akak yg dah mmg takde rambut ni

Quote:
Originally Posted by noor22710 View Post
wui...RM180 x 9...RM1620...Kak June...pengorbanan mu tak terbalas...tu lum kira makanan lagi tu....salute kat kak june...
Reply With Quote
  #13  
Old 06-23-2009, 02:15 PM
noor22710's Avatar
noor22710 noor22710 is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: May 2009
Location: Sri Kembangan
Posts: 317
Rep Power: 13
noor22710 is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to noor22710
Default Re: panic. my cat dah nak beranak!

Quote:
Originally Posted by June View Post
aiseymen!! Noor.bukan antar serentak.antar stages.klu serentak botak kepala akak yg dah mmg takde rambut ni
even bukan serentak pun kak...tapi isk...berjasa tu...
Reply With Quote
  #14  
Old 06-23-2009, 02:37 PM
meowmeow meowmeow is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Jun 2009
Location: shah alam also damansara :)
Posts: 119
Rep Power: 13
meowmeow is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to meowmeow
Default Re: panic. my cat dah nak beranak!

heee.
uma meowmeow ade 3 betina.
tp 1 da sarat pregnant. lagi 1 br mengawan 2 minggu lpas, (cucu lagi)
hehe.
lagi 1 baby lg.
hehehhe.
xdpt la na berbesan.
hehehe.
__________________
i love my meow meow!
Reply With Quote
  #15  
Old 06-23-2009, 02:43 PM
binbin's Avatar
binbin binbin is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Oct 2008
Location: AmPunk....
Posts: 365
Rep Power: 14
binbin is on a distinguished road
Default Re: panic. my cat dah nak beranak!

akan bertambah lg lah kitten kat umah tu....huhuhuhuhu....bestnye......
Reply With Quote
  #16  
Old 06-23-2009, 02:50 PM
booboo's Avatar
booboo booboo is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Jun 2009
Location: kota damansara cat town
Posts: 585
Rep Power: 13
booboo is on a distinguished road
Default Re: panic. my cat dah nak beranak!

hihi....da dpt menantu n timang cucu ek kita2 suma neh....
klaka pon ada...kat umah boo ada 4 anak dare...dua da jadik mak budak tunggu masa kena zass...satu dara sunti n satu lgi kanak2 ribena....anak dara sunti 2 da tunang da tunggu masa nak kawen
cucu da ada 13 ekoq serentak da. penin mak tok ngan tok ayah kat umah dok begilir jaga cucu....cucu plak da pandai lari2....aduhai....beperang kat umah 2...cam pasar coket!!
ni dok siapkan banglo kat depan sebuah. family da besar lakatakan.....xkan nak dok umah setinggan lg. jenuh begaduh kang.
Reply With Quote
  #17  
Old 06-23-2009, 02:53 PM
June June is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Tmn Shamelin Perkasa-Kota Kinabalu
Posts: 6,004
Rep Power: 0
June is on a distinguished road
Default panic. my cat dah nak beranak!

akak tak sanggup jd nenek dan dgn itu suma anak dara kat rmh telah selamat di zass.anak bujang pun dizass pasal tak mau durang jd mat rempit

klu nak cucu,byk cucu kat luar rumah tu hah.selalu main dtg kerumah.bukan main manja.

Quote:
Originally Posted by booboo View Post
hihi....da dpt menantu n timang cucu ek kita2 suma neh....
klaka pon ada...kat umah boo ada 4 anak dare...dua da jadik mak budak tunggu masa kena zass...satu dara sunti n satu lgi kanak2 ribena....anak dara sunti 2 da tunang da tunggu masa nak kawen
cucu da ada 13 ekoq serentak da. penin mak tok ngan tok ayah kat umah dok begilir jaga cucu....cucu plak da pandai lari2....aduhai....beperang kat umah 2...cam pasar coket!!
ni dok siapkan banglo kat depan sebuah. family da besar lakatakan.....xkan nak dok umah setinggan lg. jenuh begaduh kang.
Reply With Quote
  #18  
Old 06-23-2009, 02:53 PM
abzalia's Avatar
abzalia abzalia is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Nov 2008
Location: Kajang-Putrajaya-Kuching-Oya
Posts: 1,949
Rep Power: 14
abzalia is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to abzalia
Default Re: panic. my cat dah nak beranak!

Quote:
Originally Posted by booboo View Post
heh...boo x pasti la brapa bulan meow preggy....sb first time gak jd tok ni...dpt skali 13 ekoq cucu!!
ada dua mak budak kat lam umah ni..uma jd cam nursery da...
tp klu ikot pengalaman meow nak bersalin dia bisin2 cri tmpt...
klu kita da bg kain bersih n boh lam kotak dia akan stay c2 diam2...
kena jengok2 incase la manataw dia terdudu atas bb dia ka kan....
intai2 da la..meow x suka kita tngok anak dia...
aniway congrats da jd nenek ek
my cats biasanya pegnen 2 bulan ++ tp x sampai
3 bulan la..dalam 2 bulan 2 mggu cam tuh...lepas nih dorang dah xde nak pegnen2 dah..
nk bawak g zass..x larat nak jaga 8 ekor +++ nnt..
__________________
.::argh..!! susah2, H.A.N.T.A.MS.A.J.A lahhh.::
Reply With Quote
  #19  
Old 06-23-2009, 03:03 PM
booboo's Avatar
booboo booboo is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Jun 2009
Location: kota damansara cat town
Posts: 585
Rep Power: 13
booboo is on a distinguished road
Default Re: panic. my cat dah nak beranak!

2 la...aritu xdan nak p zasss.....biaq depa wat koir soprano 2 smpi sebulan x tahan bg la kawen cpt2...da bg kawen dua2 plak gatai nak serentak....x leh nak patah balik dah....
2 yg dok wat projek banglo kucen kat dpn umah ni....tuan punya pon x dpt umah besaq...kucin dpt dulu....amboi...betuah sunggoh anak2 bulus kita ni no....

Last edited by booboo; 06-23-2009 at 03:09 PM.
Reply With Quote
  #20  
Old 06-23-2009, 03:08 PM
meowmeow meowmeow is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Jun 2009
Location: shah alam also damansara :)
Posts: 119
Rep Power: 13
meowmeow is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to meowmeow
Default Re: panic. my cat dah nak beranak!

wahhh.
lpas ni my anak2 buluss tu sume na kne zass.
bg dorg merasa pregnant.
hihi.
cukup2 tamo byk2 da.
__________________
i love my meow meow!
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +8. The time now is 11:44 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2021, Jelsoft Enterprises Ltd.
 

Main Site
Home
Advertising
Sponsored Listings
Sign Up
Find A Pet
Share & Save Lives
About PetFinder.my
Terms & Conditions
Freebies / Starter Pack
Report Animal Abuse
Contact Us
Facilities
WAGazine
Discussion Forum
Medical Fund
Pet Food, Toys & Products
Cuteness Meter
Central News Portal
Visual Map
Knowledge Library
Microchip Directory
FurryCards
Mobile
iPhone & iPod App
Android App

Social Media
Facebook
Twitter
KindMeal
Meat-Free Dining
Meal Deals
Kind Moments
Delicious Menu

Others
World Animal Day Contest
Digi iPhone Contest
East Coast Flood Relief
It's Pawssible
Freebies
Online Store
Discussions
Blacklists & Scams



Copyright © PetFinder.my. All rights reserved.